Coach Periklis έγραψε: ↑Τρί Οκτ 20, 2020 12:32 pm
Έχω πει ότι κάποια μέρα θα δω και τα γουεστερν του Λεονε ή τα Ιαπωνικά έπη του Κουροσαβα αλλά όπως είπα δυσκολεύομαι .
Κουροσάβα και εγώ κωλώνω ακόμα
Αλλά πραγματικά όποιος δεν έχει δει τις 6 ταινίες του Λεόνε δεν ξέρει τι χάνει.
Θα σου πρότεινα μάλιστα να τις δεις με τη σειρά που γυρίστηκαν.
Το Fistful of dollars είναι μία πολύ ωραία "εισαγωγή" στο στυλ και μικρό σε διάρκεια για να πειστείς ότι "σου κάνει".
Το Few dollars more είναι λίγο "cheesy" αλλά και πιο western δεν είναι. Σίγουρα δεν πηγαίνει το σινεμά σε νέα επίπεδα, αλλά είναι μία καταπληκτική ταινία από όλες τις απόψεις.
Ο Καλός, ο κακός και ο άσχημος είναι έπος. Ίσως κουράζει η διάρκεια σε κάποια σημεία, αλλά το τέλος σε αποζημιώνει. Δεν είναι τυχαίο που οι χαρακτήρες και η μουσική είναι μνημειώδεις μετά από 55 χρόνια.
Το Κάποτε στην Δύση είναι κάτι το τελείως διαφορετικό από τα προηγούμενα τρία. Άλλοι ρυθμοί, άλλα πλάνα, διαστήματα χωρίς ούτε μία κουβέντα για πολλά λεπτά, αλλά σκέτη ποίηση. Άργησα να το εκτιμήσω, αλλά πλέον το θεωρώ ανώτερο από τα τρία πρώτα.
Το Duck you sucker σίγουρα ωχριά μπροστά στα υπόλοιπα, αλλά δεν νομίζω να έχει υπάρξει άλλος σκηνοθέτης που η "χειρότερη" του ταινία να είναι αυτού του επιπέδου (να έχει δηλαδή 7.6 στο imdb, όσο μη-αντικειμενικό δείγμα και να είναι αυτό).
Και τέλος, για το Κάποτε στην Αμερική δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Αν τελικά το δεις, δες την πλήρη (4ωρη και βάλε) έκδοση. Μακάρι να μπορούσα να το ξεχάσω και να το ξαναδώ για πρώτη φορά (και να είχα και τον συνεχόμενο χρόνο να το κάνω

). Σίγουρα πολλά είναι περιττά (κυρίως από το "μεσαίο κομμάτι" της ταινίας), αλλά όσον αφορά το πρώτο κομμάτι (που είναι οι ήρωες παιδιά) και το τέλος, είχα κάνει μέρες να συνέλθω.