Προτάσεις για τους καλύτερους Ευρωπαίους της ιστορίας

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Mood:
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Σεπ 04, 2026 1:01 pm

Εάν δε μου διαφεύγει κάποιος τότε από τους παλιούς-παλιούς θα επέλεγα για τη λίστα τους:

Οι Anatoly Myshkin, Modestas Paulauskas, Dražen Dalipagić & Emiliano Rodríguez. Τότε υπήρξε και ο Doron Jamchi αλλά δεν ξέρω που κατατάσσεται καλύτερα, στο 2 ή στο 3. :-|

Από την επόμενη γεννιά:

Οι Detlef Schrempf, Juan Antonio San Epifanio, Toni Kukoč & Žarko Paspalj. Δε βάζω το Φάνη παρότι είναι ο παίκτης που λάτρευα να βλέπω διότι καλώς ή κακώς η καριέρα του δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε.

Οι λίγο επόμενοι:

Οι Dejan Bodiroga, Hedo Türkoğlu, Peja Stojaković, Luol Deng & Mickaël Piétrus.

Οι σύγχρονοι και οι εν ενεργεία:

Οι Bojan Bogdanović, Rudy Fernández, Franz Wagner, Nicolas Batum & OG Anunoby. Ναι ο Rudy είναι μόνο 3 αφού ο Navarro είναι ο σύγχρονος μπαμπάς του "2". :dribble:

Μ'αρεσε η πρόταση για τον Boštjan Nachbar, τιμής ένεκεν θα έβαζα τον Κώστα τον Πετρόπουλο. Για τους Arijan Komazec, Artūras Karnišovas & Ramūnas Šiškauskas απλά για να συμπληρωθεί η λίστα μου φαίνονται εντάξει. Κανένας Παπανικολάου δεν μπαίνει σε αυτήν τη λίστα, μόνο ο Κακιούζης ως καριέρα μπορεί να μπει και πάλι υπό σκέψη.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:

Παρ Σεπ 04, 2026 1:11 pm

ssoulliss έγραψε:
Κανένας Παπανικολάου δεν μπαίνει σε αυτήν τη λίστα, μόνο ο Κακιούζης ως καριέρα μπορεί να μπει και πάλι υπό σκέψη.
Ωχ, δηλαδή ούτε για τον ...Ράμπο το συζητάμε; :P

Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Aek

Παρ Σεπ 04, 2026 1:24 pm

ssoulliss έγραψε:

Από την επόμενη γεννιά:

Οι Detlef Schrempf, Juan Antonio San Epifanio, Toni Kukoč & Žarko Paspalj. Δε βάζω το Φάνη παρότι είναι ο παίκτης που λάτρευα να βλέπω διότι καλώς ή κακώς η καριέρα του δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε.
Σιμπιλιο-Τιχονένκο as well?? :D

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Mood:

Παρ Σεπ 04, 2026 1:34 pm

Giwrgos_AEK έγραψε:
Παρ Σεπ 04, 2026 1:24 pm
ssoulliss έγραψε:

Από την επόμενη γεννιά:

Σιμπιλιο-Τιχονένκο as well?? :D
Ο Sibilio μάλλον θεωρείται νατουραλιζέ, ήταν Δομινικανός. Αλλά εκτός αυτού, δεν θυμάμαι να ήταν τόσο καλός ώστε να αξίζει να μπει σε μια λίστα των κορυφαίων ήταν νομίζω ο αντίστοιχος Νίκος Φιλίππου της Μπαρτσελόνα και της εθνικής. Ο Tikhonenko θα μπορούσε ναι, απλά κοιτώντας το βιογραφικό του παρατηρώ ότι πλην εθνικής δε στέριωσε κάπου σε συλλογικό επίπεδο, άσε που τον έχω περισσότερο για 4 παρά για 3. Τέλος πάντων ό,τι αποφασίσει η πλειοψηφία εγώ μέσα θα είμαι. :dribble:

Άβαταρ μέλους
xxx-4711

Honorary
Reactions:

Παρ Σεπ 04, 2026 1:45 pm

o Μισκιν αγωνιζοταν στην θεση 4 βεβαια ειχε φοβερη τεχνικη και μπορουσε να αγωνιστει και μακρια απο το καλαθι, καλα οχι πως τον θυμαμαι αν και πρεπει να αγωνιστηκε στον περιφημο αγωνα Παναθηναικος-Τσσκα με το αιωνιο δευτερολεπτο και τις βολες του Κοντου στην εκπνοη που χαρισαν την προκριση στο τριφυλι, θα επρεπε να ηταν στην ψηφοφορια με τους καλυτερους παουερ φορ. οπως και ο Κροπιλακ που και αυτος διακρινοταν για την τεχνικη και τα αθλητικα του προσοντα

βασικα και ο σρεμπφ ηταν περισοτερο 4 αν και οκ αγωνιζοταν και στο 3 λογω καλου σουτ, γενικα στην εποχη του αρκετες ομαδες προτιμουσαν τα ψηλα σχηματα πχ ο Θερλ Μπειλι γνωστος κ απο το περασμα του απο τον Πανιωνιο επαιζε στην ιδια πενταδα με τους Καρλ Μαλοουν, Ιτον

Σιμπιλιο Τιχονεκο οκ με προλαβε ο απο πανω οκ ο Σιμπιλιο ηταν Δομηνικανος αλλα και κορυφαιος με την εθνικη Ισπανιας, βλεπω 2ος σκορερ στο ευρωμπασκετ του 1983 οταν επαιξαν τελικο καλα απουσιαζε απο την ολυμπιαδα του 1984
Καρνισοβας ισως, Κομαζετς οπωσδηποτε και φυσικα και Φανης Κακιουζης συν Νταλιμπαγκιτς , ισως και Γκρμπόβιτς
στα δυαρια μην παραλειψετε τον Ντουσαν Ιβανοβιτς

Άβαταρ μέλους
SbioTech

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Παρ Σεπ 04, 2026 2:45 pm

Conan1982 έγραψε:
Παρ Σεπ 04, 2026 10:28 am
Αναρωτιέμαι μήπως από τις προτάσεις κάποιοι εκ των
Predrag Danilović
Arijan Komazec
Rudy Fernández
Mickaël Piétrus

πρέπει να μπουν στην λίστα με τα δυάρια.
Νομίζω οτι με καμία κυβέρνηση δεν μπαίνουν οι παραπάνω σαν γκαρντ, αντε βαριά ο Ντανιλοβιτς...

Συμφωνώ οτι λογικά αφου θα έχουμε Ναβαρο στο 2, ο Ρούντι παει στο 3...

Κομαζετς προφανώς 3αρι..

@j-kidd13 στη Μπολόνια της Ευρωλιγκας δυαρι έπαιζε ο Αμπιο. Οκ την επόμενη χρονιά έπαιζε δυο ο Σασα και 3 ο Σκονοκινι. Οντως στο πρώτο περασμα έπαιζε στο 2 με Μοραντοτι. Και στην Εθνική δεν ξερω αν 3αρι ηταν ο Μποντιρογκα η ο Ντανιλοβιτς

@Conan1982 ραμπο εννοείς Σιγάλα; ξεκαθαρα δυαρι...

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Παρ Σεπ 04, 2026 3:04 pm

SbioTech έγραψε:
Παρ Σεπ 04, 2026 2:45 pm
Conan1982 έγραψε:
Παρ Σεπ 04, 2026 10:28 am
Αναρωτιέμαι μήπως από τις προτάσεις κάποιοι εκ των
Predrag Danilović
Arijan Komazec
Rudy Fernández
Mickaël Piétrus

πρέπει να μπουν στην λίστα με τα δυάρια.
Νομίζω οτι με καμία κυβέρνηση δεν μπαίνουν οι παραπάνω σαν γκαρντ, αντε βαριά ο Ντανιλοβιτς...

Συμφωνώ οτι λογικά αφου θα έχουμε Ναβαρο στο 2, ο Ρούντι παει στο 3...

Κομαζετς προφανώς 3αρι..

@j-kidd13 στη Μπολόνια της Ευρωλιγκας δυαρι έπαιζε ο Αμπιο. Οκ την επόμενη χρονιά έπαιζε δυο ο Σασα και 3 ο Σκονοκινι. Οντως στο πρώτο περασμα έπαιζε στο 2 με Μοραντοτι. Και στην Εθνική δεν ξερω αν 3αρι ηταν ο Μποντιρογκα η ο Ντανιλοβιτς

@Conan1982 ραμπο εννοείς Σιγάλα; ξεκαθαρα δυαρι...
Στην Παρτιζαν και στην Μπολονια πριν παει nba ηταν ο ορισμος του sg ανευ συζητησεως.
Και στο Miami 2 επαιζε.Τωρα οταν γυρισε, μπορει να πηρε και ματς σαν 3, μπορουσε να παιξει και εκει προφανως.

Pani7.0

junior
Reactions:

Παρ Σεπ 04, 2026 4:32 pm

Πλήρης η λιστα του @ssoulliss Εδω έχουμε ιερά τέρατα του παρελθόντος για τα οποία όμως δεν έχουμε εικόνα οι περισσότεροι.

Ίσως αν οι λίστες αφορουσαν τους κορυφαίους τα τελευταια 25 χρονια, να ηταν πιο δίκαιες.

Με αυτήν τη λογική η 2αδα κι εδώ μου φαίνεται κλειδωμένη (Κούκοτς-Πέτζα) με τον αγαπημένο μου Μποντιρόγκα ν ακολουθεί (αυτό είναι προσωπικό κριτήριο).

Ας βγάλω και μια all time δωδεκαδα:
1: Ντόνσιτς, Πάρκερ
1-2 δλδ 5ο γκαρντ: ΔΔ (2 way που μαρκάρει πολλές θεσεις) ή Σπανούλης (επειδη είναι ο ορισμός του combo guard)
2: Ντράζεν, Γκάλης (τη σειρά θα την αποφασίσει ο λαός)
3: Κούκοτς, Πέτζα (ή Κιριλένκο ως διπλοθεσιτης και τοπ αμυντικός)
4: Νοβίτσκι, Γιάννης
4-5: Πάου Γκασόλ
5: Γιόκιτς, Σαμπόνις

xavier

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: j kidd
Αγαπημένη ομάδα: Aris

Σάβ Σεπ 05, 2026 12:36 pm

Deni Avdija, Isaiah Hartenstein, Franz Wagner, Gordan Giricek, Alperen Sengun, Beno Udrih, Ramunas Siskauskas, Andrea Bargnani, Ben Gordon, Luol Deng

γραφω μερικα ονοματα ακομα . δεν ειμαι σιγουρος αν εχουν συμπεριληφθει ή οχι.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Retro Stories και Αρχείο Eυρωπαϊκών Διοργανώσεων”