Προτάσεις για τους καλύτερους Ευρωπαίους της ιστορίας

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Σεπ 18, 2026 10:56 am

j-kidd13 έγραψε:
Παρ Σεπ 18, 2026 10:50 am
Conan1982 έγραψε:
Παρ Σεπ 18, 2026 10:42 am

Σφαγή θα γίνει βέβαια, αλλά στην λίστα να υπενθυμίσω ότι θα υπάρχει ο Parker και ο Doncic.
O πατέρας μου έχει κόλλημα με το χωριάτικο γίδινο τυρί στα μακαρόνια, με αυτό μεγάλωσε στο χωριό, αυτή η γεύση του αρέσει,και αυτό βάζει πρώτο απο όλα. Δεν πάω να του φέρνω κεφαλοτύρια, παρμεζάνες, κλπ, δεν είναι τυριά αυτά μου λέει, αυτό εδώ είναι το καλύτερο.

Ετσι ειμαι και εγώ με τον Σάρας, εδώ και καμιά 20αριά χρόνια. :D
A, όπως εγώ με τον .... Μπακατσιά. :P

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Mood:

Παρ Σεπ 18, 2026 11:11 am

Για να ξεκινήσουμε την κουβέντα έκανα μια αρχική λίστα:

Tony Parker
José Calderón
Dimitris Diamantidis
Theo Papaloukas
Aleksandar Đorđević
Miloš Teodosić
Sergio Rodríguez
Kostas Sloukas
Nick Calathes
Ricky Rubio
Goran Dragić
Dennis Schröder
Luka Dončić
Panagiotis Giannakis
Marcelinho Huertas

Και κάντε τις προσθήκες συν όσους παλαιότερους θα προτείνουν οι γνώστες καθώς εγώ δηλώνω αναρμόδιος.
Λογικά δεν έχω ξεχάσει κανέναν από τους νεότερους, σωστά...@JasonKidd;

Άβαταρ μέλους
Christofis

allstar
Reactions:

Παρ Σεπ 18, 2026 11:12 am

j-kidd13 έγραψε:
Παρ Σεπ 18, 2026 10:31 am
Επειδη το pool επιλογων στους pg θα είναι μεγάλο, για μην ταλαιπωριόμαστε και για διευκόλυνση στην τελική επιλογή μας, προτείνω να γίνει μια πιο αυστηρή διαλογή και να περιοριστούν οι διαθέσιμες επιλογές στην εξής μια.

ΣΑΡΟΥΝΑΣ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ.

. & -
Ντονσιτς, Παρκερ τουλαχιστον 2-3 level πανω . Ακομη και ο Διαμαντιδης και ο Παπαλουκας ειναι ανωτεροι στα ματια μου.
Θα τον εβαζα στο τοπ 10 αλλα μεχρι εκει.

Άβαταρ μέλους
Christofis

allstar
Reactions:

Παρ Σεπ 18, 2026 11:16 am

Conan1982 έγραψε:

Tony Parker
José Calderón
Dimitris Diamantidis
Theo Papaloukas
Aleksandar Đorđević
Miloš Teodosić
Sergio Rodríguez
Kostas Sloukas
Nick Calathes
Ricky Rubio
Goran Dragić
Dennis Schröder
Luka Dončić
Panagiotis Giannakis
Marcelinho Huertas

Και κάντε τις προσθήκες συν όσους παλαιότερους θα προτείνουν οι γνώστες καθώς εγώ δηλώνω αναρμόδιος.
Μισιτς,
Ριγκοντο
Γιασικεβιτσιους

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Παρ Σεπ 18, 2026 11:17 am

Christofis έγραψε:
j-kidd13 έγραψε:
Παρ Σεπ 18, 2026 10:31 am
Επειδη το pool επιλογων στους pg θα είναι μεγάλο, για μην ταλαιπωριόμαστε και για διευκόλυνση στην τελική επιλογή μας, προτείνω να γίνει μια πιο αυστηρή διαλογή και να περιοριστούν οι διαθέσιμες επιλογές στην εξής μια.

ΣΑΡΟΥΝΑΣ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ.

. & -
Ντονσιτς, Παρκερ τουλαχιστον 2-3 level πανω . Ακομη και ο Διαμαντιδης και ο Παπαλουκας ειναι ανωτεροι στα ματια μου.
Ενταξει, προφανως ο TP και ο Luka ειναι πολυ ανωτεροι παικτες, δεν το συζηταμε αυτο, χαριν αστεϊσμου εκανα το ποστ.
Αλλα στην ευρωπη, ο Σαρας ειναι ο καλυτερος πλευ μεικερ που εχω δει να παιζει, πολυ μπροστα απο Παπαλουκα Διαμαντιδη και ολους τους αλλους μεγαλους πλευμεικερ. Για εμενα ειναι κατηγορια μονος του ο Σαρας,και μετα ακολουθουν οι υπολοιποι μεγαλοι.

Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Aek

Παρ Σεπ 18, 2026 11:39 am

Conan1982 έγραψε:

Tony Parker
José Calderón
Dimitris Diamantidis
Theo Papaloukas
Aleksandar Đorđević
Miloš Teodosić
Sergio Rodríguez
Kostas Sloukas
Nick Calathes
Ricky Rubio
Goran Dragić
Dennis Schröder
Luka Dončić
Panagiotis Giannakis
Marcelinho Huertas

Ο Χουερτας ειναι Βραζιλιάνος

Προσθήκες στους πιο πάνω:
Βάλντις Βάλτερς (oχι και τοσο παλιος επαιζε ως το 1987)
Παναγιώτης Γιαννακης
Ιγνάθιο Σολοθάμπαλ
Γιούρι Ζντοβτς
Σεργκέι Μπαζαρεβιτς
Βασίλι Καρασεφ
Μάρκο Γιαριτς
Μίλος Βούγιανιτς
Σαρούνας Γιασικέβιτσιους
Αντουαν Ριγκοντό

Άβαταρ μέλους
Christofis

allstar
Reactions:

j-kidd13 έγραψε:
Christofis έγραψε:

Ενταξει, προφανως ο TP και ο Luka ειναι πολυ ανωτεροι παικτες, δεν το συζηταμε αυτο, χαριν αστεϊσμου εκανα το ποστ.
Αλλα στην ευρωπη, ο Σαρας ειναι ο καλυτερος πλευ μεικερ που εχω δει να παιζει, πολυ μπροστα απο Παπαλουκα Διαμαντιδη και ολους τους αλλους μεγαλους πλευμεικερ. Για εμενα ειναι κατηγορια μονος του ο Σαρας,και μετα ακολουθουν οι υπολοιποι μεγαλοι.
Γουστα ειναι αυτα. Σαν playmaking skills και φαντεζι παιχνιδι o Τεοντοσιτς ηταν μια κατηγορια μονος του. Σαν συνολικη παρουσια στον αγωνα ο Διαμαντιδης δεν ειχε αντιπαλο μπρος και πισω. Αν ηθελες καποιον να σου αλλαξει τον ρυθμο και να ροκανίσει διαφορες ο Παπαλουκας νομιζω ειναι ο τοπ των τοπ. Ο Σαρας ειχε το αγγιγμα του Μιδα. Οπου πηγε πετυχε. Σαν επιθετινο πλουραρισμο ισως και να ηταν ο κορυφαιος τα τελευταια πολλα χρονια αν βγαλουμε εξω τα 4 τερατα( Σρεντερ, Ντοσιτς, Παρκερ, Ντραγκιτς). Ξαναλεω γουστα ειναι αυτα. Για αυτο τον Διαμαντιδη και τον Παπαλουκα εγραψα στα δικα μου ματια.

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Παρ Σεπ 18, 2026 11:45 am

Christofis έγραψε:
j-kidd13 έγραψε:

Γουστα ειναι αυτα. Σαν playmaking skills και φαντεζι παιχνιδι o Τεοντοσιτς ηταν μια κατηγορια μονος του. Σαν συνολικη παρουσια στον αγωνα ο Διαμαντιδης δεν ειχε αντιπαλο μπρος και πισω. Αν ηθελες καποιον να σου αλλαξει τον ρυθμο και να ροκανίσει διαφορες ο Παπαλουκας νομιζω ειναι ο τοπ των τοπ. Ο Σαρας ειχε το αγγιγμα του Μιδα. Οπου πηγε πετυχε. Σαν επιθετινο πλουραρισμο ισως και να ηταν ο κορυφαιος τα τελευταια πολλα χρονια αν βγαλουμε εξω τα 4 τερατα( Σρεντερ, Ντοσιτς, Παρκερ, Ντραγκιτς). Ξαναλεω γουστα ειναι αυτα. Για αυτο τον Διαμαντιδη και τον Παπαλουκα εγραψα στα δικα μου ματια.
Ε ναι γουστα ειναι αυτα, εγω γραφω την δικη μου οπτικη στο ποιος ειναι ο καλυτερος pg.
Ο Σαρας ειναι ο απολυτος στα ματια μου,αμυνα δεν επαιζε, αλλα κρινουμε τον καλυτερο playmaker, οχι play destroyer.
E o Σαρας ηταν ο τοπ για εμενα. Λατρευω αγωνιστικα και τον Μιλος αλλα ο Σαρας δεν ηταν τοσο επιπολαιος οσο ο Μιλος.
Και Παπαλουκας ΔΔ ειναι υποδεεστεροι του Σαρας.

Αν το παω σαν γενικα skils, o ΔΔ ειναι ο καλυτερος ολων στην ευρωπη,υψηλου επιπεδου playmaking και πασα,διαβασμα του παιχνιδιου,ικανοτατος σκορερ,καλος σουτερ,κρυο αιμα στα δυσκολα,και ταυτοχρονα ελιτ αμυντικος.

Άβαταρ μέλους
Christofis

allstar
Reactions:

Παρ Σεπ 18, 2026 11:53 am

j-kidd13 έγραψε:
Παρ Σεπ 18, 2026 11:45 am
Christofis έγραψε:

Ε ναι γουστα ειναι αυτα, εγω γραφω την δικη μου οπτικη στο ποιος ειναι ο καλυτερος pg.
Ο Σαρας ειναι ο απολυτος στα ματια μου,αμυνα δεν επαιζε, αλλα κρινουμε τον καλυτερο playmaker, οχι play destroyer.
E o Σαρας ηταν ο τοπ για εμενα. Λατρευω αγωνιστικα και τον Μιλος αλλα ο Σαρας δεν ηταν τοσο επιπολαιος οσο ο Μιλος.
Και Παπαλουκας ΔΔ ειναι υποδεεστεροι του Σαρας.

Αν το παω σαν γενικα skils, o ΔΔ ειναι ο καλυτερος ολων στην ευρωπη,υψηλου επιπεδου playmaking και πασα,διαβασμα του παιχνιδιου,ικανοτατος σκορερ,καλος σουτερ,κρυο αιμα στα δυσκολα,και ταυτοχρονα ελιτ αμυντικος.
Τον καλυτερο point guard κρινουμε πχι τον καλυτερο playmaker. Σε αυτην την κατηγορια (του playmaker) μπορουμε να προσθεσουμε πολλους αλλους παικτες κομπο γκαρντ τυπου Σπανουλη, Ντε Κολο.

Παντως δεν διαφωνω ουσιαστικα σε κατι που λες. Κουβεντα κανουμε. Μου αρεσουν γενικα τετοιες συζητησεις

Άβαταρ μέλους
xxx-4711

Honorary
Reactions:

Παρ Σεπ 18, 2026 3:54 pm

Giwrgos_AEK έγραψε:

Ο Χουερτας ειναι Βραζιλιάνος

Προσθήκες στους πιο πάνω:
Βάλντις Βάλτερς (oχι και τοσο παλιος επαιζε ως το 1987)
Παναγιώτης Γιαννακης
Ιγνάθιο Σολοθάμπαλ
Γιούρι Ζντοβτς
Σεργκέι Μπαζαρεβιτς
Βασίλι Καρασεφ
Μάρκο Γιαριτς
Μίλος Βούγιανιτς
Σαρούνας Γιασικέβιτσιους
Αντουαν Ριγκοντό
Ολοι οι παραπανω εκτος του σολοθαμπαλ

απο παλιοτερους ισως ο σλαβνιτς που ειναι της εποχης κιτσανοβιτς ντελιμπασιτς νταλιμπαγκιτς αν και ελαφρως γηραιοτερος
κορμπαλαν mvp του ευρωμπασκετ 1983 που δεν σκοραρε αλλα εδινε δαιμωνιωδη ρυθμο στο παιχνιδι

ισως οι διαδοχοι του βαλτερς, σοκ που ηταν καθοριστικος στην σεουλ και μπαζαρεβιτς, πλειμεικερ της ενωμενης ομαδας δηλ της πρωην εσσδ το 1992 που αυτοκτονησε στον ημιτελικο με την κροατια, μας ειχε κλεισει το σπιτι το 1993 καλα βοηθησε και η αμυνα του κωστακη του παταβουκα, οδηγησε τη ρωσια σε δυο τελικους.

καρασεφ εκανε μεγαλα παιχνιδια και με την τσσκα στο κυπελο πρωταθλητριων

ναουμοφσκι που ηταν τρομερος σκορερ, καλα τον ανεφεραν σε προηγουμενο σχολιο, φανταστειτε τι βαθος ειχε η γιουγκοπλαστικα οταν ο ναουμοφσκι ηταν ο 9ος-10ος παικτης της ομαδας

ισως ο ποτζεκο που κερδισε πρωταθλημα με την βαρεζε το 1999 απεναντι σε μεγαθηρια

απο συγχρονους φυσικα ο μισιτς οπως γραφουν απο πανω.

BillyPao

champion
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Σεπ 18, 2026 5:47 pm

Conan1982 έγραψε:

Tony Parker
José Calderón
Dimitris Diamantidis
Theo Papaloukas
Aleksandar Đorđević
Miloš Teodosić
Sergio Rodríguez
Kostas Sloukas
Nick Calathes
Ricky Rubio
Goran Dragić
Dennis Schröder
Luka Dončić
Panagiotis Giannakis
Marcelinho Huertas

Πώς γίνεται να μην έβαλες στη λίστα τον Ντε Κολό; Γενικά στην Ελλάδα είναι υποτιμημένος, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι ήταν παικταράς. Εκτός και αν η λίστα περιλαμβάνει μόνο point guards και όχι combo.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Mood:

Παρ Σεπ 18, 2026 6:38 pm

BillyPao έγραψε:
Παρ Σεπ 18, 2026 5:47 pm
Conan1982 έγραψε:

Tony Parker
José Calderón
Dimitris Diamantidis
Theo Papaloukas
Aleksandar Đorđević
Miloš Teodosić
Sergio Rodríguez
Kostas Sloukas
Nick Calathes
Ricky Rubio
Goran Dragić
Dennis Schröder
Luka Dončić
Panagiotis Giannakis
Marcelinho Huertas

Πώς γίνεται να μην έβαλες στη λίστα τον Ντε Κολό; Γενικά στην Ελλάδα είναι υποτιμημένος, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι ήταν παικταράς. Εκτός και αν η λίστα περιλαμβάνει μόνο point guards και όχι combo.
Τον έχουμε στα δυάρια.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Retro Stories και Αρχείο Eυρωπαϊκών Διοργανώσεων”