Euroleague Round 20 : Fenerbache vs Panathinaikos

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4308
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιαν 18, 2021 2:30 am

.Οσο δεν σκοράρει ο Νέντοβιτς από την περιφέρεια, δεν μπορεί να σκοράρει κανείς άλλος....
Δεν ισχύει, σου ξαναγράφω ότι όταν δεν παίζει είμαστε αποδοτικότεροι, το λένε οι αριθμοί, δεν είναι άποψη να το συζητήσουμε. Το ότι έχει μεγαλύτερη ικανότητα στο να σκοράρει δε σημαίνει ότι τη χρησιμοποιεί και σωστά, o τρόπος παιχνιδιού του (τουλάχιστον μέχρι το ματς με τη Φενέρ) εγκλωβίζει και τους άλλους.
Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες των «πρασίνων» μετρούν 121/486 τρίποντα, δηλαδή ποσοστό που με τα... χίλια ζόρια φτάνει στο 25%.

Νταξ, τραγικό. Δεν έχουν 121/486, έχουν 121/353 διότι πολύ απλά ξέχασες να αφαιρέσεις τα σουτ του Νέντοβιτς από το σύνολο, αφαίρεσες τα εύστοχα του Νέντοβιτς από τους υπολοίπους και... τους φόρτωσες τα άστοχά του :banghead: . 34,2% σουτάρουν οι υπόλοιποι.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το 34,2% περιλαμβάνει τα σουτ που κάνουν όσο είναι κι αυτός στο γήπεδο, διάστημα κατά το οποίο σουτάρουν πολύ χειρότερα, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει κυκλοφορία της μπάλας όταν παίζει ο Νέντοβιτς και οι επιθετικές μας επιλογές είναι υπό χειρότερες προϋποθέσεις.

Το ξαναγράφω για να το καταλάβετε: όσο παίζει ο Νέντοβιτς σουτάρουμε με 33% και όταν δεν βρίσκεται στο παρκέ σουτάρουμε με 40%. Ακριβώς για τον αντίστροφο λόγο που ο Παναθηναϊκός σούταρε καλύτερα με τον Καλάθη στο παρκέ, παρότι ο ίδιος ήταν τουβλαδόρος. Δεν παίζει ρόλο κυρίως το τι κάνεις εσύ, αλλά τι επίπτωση έχεις στο σύνολο με τον τρόπο που παίζεις. Ο τρόπος που παίζει ο Νέντοβιτς (πέραν της απερίγραπτης παρουσίας του στην άμυνα, ουσιαστικά για απουσία μιλάμε), στερεί κίνηση, καλύτερες προϋποθέσεις κι εν τέλει πόντους. Με το Νέντοβιτς μέσα η ομάδα σουτάρει χειρότερα και σε δίποντα αλλά και σε τρίποντα στα πρώτα της 18 ματς.

(δεν περιλαμβάνονται τα 2 τελευταία ματς, στα οποία ο Νέντοβιτς σωρευτικά είχε χειρότερο ποσοστό από το 38% που έχει όλη τη χρονιά, είχε 35% σε αυτά).
Και να 'ταν μόνο αυτό; Ο Παναθηναϊκός είχε 26/67 εντός παιδιάς! Το ποσοστό του 38,8% συνιστούν την δεύτερη χειρότερη φετινή επίδοση της ομάδας
Κάνεις το λογικό άλμα να πάρεις τα στατιστικά ενός αγώνα και τα αναγάγεις σε συμπέρασμα σε όλη τη χρονιά. Είναι σα να πω εγώ ο Σαντ Ροος είχε προχθές 2/2, ο Νέντοβιτς 1/5 άρα ο Σαντ Ροος είναι καλύτερος. Στο πολύ μεγάλο πια δείγμα που έχουμε, όσο είναι μέσα ο Νέντοβιτς σουτάρουμε ΠΟΛΥ χειρότερα από το τρίποντο.
μετά την οριακή διαφορά και το 38,7% κόντρα στην Ζάλγκιρις Κάουνας (24/63). Επίσης το 26,09% ήταν η 4η χειρότερη επίδοση φέτος (21,7% με Χίμκι, 24% με Ολυμπιακό και 25% με Ρεάλ) των «πρασίνων» οι οποίοι... οριακά αποφεύγουν την τελευταία θέση της φετινής EuroLeague όσον αφορά το ποσοστό έξω από τα 6.75 μέτρα.
Συγκεκριμένα μετρούν φέτος 35,19% και βρίσκονται στην 17η θέση, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η Μακάμπι με 35,17%!...
Αυτό λέω κι εγώ, όσο παίζει ο Νέντοβιτς σουτάρουμε με το τραγικό 33$ και όσο είναι έξω πάμε στο 40%, ανάλογη εικόνα (σε μικρότερο βαθμό) εχουμε και στα δίποντα.
Η πλάκα είναι ότι πολλά από τα εύστοχα σουτ των υπολοίπων είναι είτε δημιουργίες του νεντοβιτς είτε προέρχονται από το διπλό μαρκάρισμα που τραβάει ο Σέρβος πάνω του.

Το ακριβώς αντίθετο λέει η στατιστική, όταν δε βγαίνει πετυχαίνουμε περισσότερους πόντους ανά κατοχή διότι αν και παίζουν πιο ατάλαντοι παίκτες παίζουμε πιο κανονικό μπάσκετ κι όχι "όλοι σας και μόνοι μου, έχω και κότερο πάμε μια βόλτα".

Αν η πρόταση που έγραφες ήταν σωστή, δε θα σουτάραμε καλύτερα χωρίς το Νέντοβιτς απ 'ο,τι με αυτόν μέσα. Όταν λείπει είναι που βελτιωνόμαστε, όσο είναι στο παρκέ μάλιστα είμαστε η χειρότερη ομάδα της Ευρωλίγκας στο τρίποντο.
Αν αφαιρεσουμε τον νεντοβιτς ουτε αυτό το τραγικό 25% που σουταρουν οι υπόλοιποι δε θα είναι εφικτο
Mα δε σουτάρουν 25%, είναι ΛΑΘΟΣ το στατιστικό πιο πάνω που ανέφερε ο manj13. Aκόμη κι αν συνυπολογίσουμε τα ποσοστά τους όσο παίζει μέσα ο Νέντοβιτς, είναι στο 35,2%, όσο λείπει αυτός είναι που εκτοξεύονται στο 40%, κοινώς καθόλου δε βοηθάει τους άλλους να σουτάρουν καλύτερα όσο είναι μέσα (ξαναλέω μέχρι τη 18η αγωνιστική που έχουμε στοιχεία, με δεδομένο ότι με τη Βιλερμπάν σούταρε καλύτερα και ότι με τη Φενέρ παρότι άστοχος μοίρασε σωστά τη μπάλα και έβαζαν σουτ οι υπόλοιποι, οι αριθμοί κάπως θα αλλάξουν, αλλά με 2 ματς δεν αλλάζει ριζικά η εικόνα). Είναι όμως ελπιδοφόρο για το μέλλον αν σηματοδοτεί αλλαγή στον τρόπο που παίζει με το νέο κόουτς, δηλαδή να κόψει τα πολύ επιζήμια για την ομάδα hero ball, για την άμυνά του δεν ξέρω αν υπάρχει σωτηρία.

1
1 Εικόνα
Οι επτά αδελφές, μια ξαδέρφη και η Ντάκα

https://tinyurl.com/4w6mec8d
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion

Δευ Ιαν 18, 2021 2:50 am

Θα το γράψω αλλιώς, αν και τα αυτονόητα λέμε τώρα.

Για μια ομάδα δεν παίζει ρόλο κυρίως το τι κάνεις εσύ ατομικά ως παίκτης, αλλά τι επίπτωση έχεις στο σύνολο με τον τρόπο που παίζεις όσο είσαι μέσα. Αν όσο παίζεις δημιουργείς διαδρόμους, τραβάς παίκτες, μοιράζεις παιχνίδι, δεν είναι και τίποτε τρομερό να έχεις και 0/4 που είχε ο Νέντοβιτς προχτές, αν βοηθάς τους άλλους να έχουν 7/11 (υποθετικός αριθμός). Αντίθετα μπορεί να παίζεις ατομιστικά, να σουτάρεις με ένα συμπαθές 37% αλλά να έχεις μετατρεψει τους άλλους σε κώνους και να είναι κρύοι, ή αν δε βρεις σουτ να τους πετάς τη μπάλα στο τέλος της επίθεσης και να τους αναγκάζεις να κάνουν άστοχο σουτ. Εσύ έγραψες 37% στα τρίποντα, αλλά όσο έπαιζες η ομάδα σούταρε συνολικά με 10% γιατί έτσι που παίζεις δεν πρόκειται να εμπλέξεις κανέναν άλλον στο επιθετικό παιχνίδι με ευνοϊκές προϋποθέσεις.

Είναι ομαδικό το άθλημα, γίνεται κανονικότατα εσύ να γράφεις ατομικούς αριθμούς και η ομάδα σου να πατωνει όσο είσαι μέσα, ενώ με το που βγαίνεις η εικόνα της να βελτιώνεται κι ας μην υπάρχει παίκτης με τις ικανότητές σου. Είναι καλύτεροι 5 ξυλοκόποι που παίζουν ομαδικά από έναν παιχταρά που παίζει στα κουτουρού.

Όλα αυτά χωρίς καν να πιάσουμε την άμυνα, τομέας στον οποίο ο Νέντοβιτς μέχρι σήμερα τουλάχιστον είναι ιλαροτραγωδία.

Ξαναγράφω,εγώ πιστεύω ότι η τάση δε θα συνεχιστεί κι ότι επί Κάτας δε θα έχουμε την ίδια εικόνα του Νέντοβιτς ούτε μπροστά ούτε και πίσω (αν κι αυτό διορθώνεται λιγότερο). Αλλά μέχρι στιγμής αυτό βλέπουμε κι αποτυπώνεται και στη στατιστική ξεκάθαρα.

1
1 Εικόνα

JohnnyPao

champion
Reactions: 2496
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Ιαν 18, 2021 3:07 am

Φιλε @yorgos τα γράφεις ωραια κι εχεις και τα δικια σου αλλα με ολο το συμπάθειο μας κουρασες 😂. Όσο εμμονικος ειναι ο @Saras1989 με τον Καλαθη, τον ΣαντΡος και το σκεπτόμενο μπασκετ, αλλο τοσο εισαι εσυ με τον Νεντοβιτς. Το χειρότερο είναι ότι χρησιμοποιείς το ιδιο ακριβώς επιχείρημα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ξανά και ξανά. Δεν λέω αν εχεις δικιο ή άδικο, απλώς λεω πως αυτή η συζήτηση εχει κουράσει.

Ισχύουν αυτά που λες και το αποδεικνύουν και οι αριθμοί. Ο Νεντοβιτς ειναι παιχταράς αλλα δεν κάνει την ομαδα του καλύτερη, ωστοσο δεν θεωρώ ότι η λύση είναι τόσο απλή για να πεις πχ οτι αν τον παρκαρουμε στον πάγκο θα βγούμε 1οι. Επίσης για το οτι ο Νεντο αν και τοσο ταλαντούχος δεν προσφέρει νικες στην ομαδα δεν νομιζω πως ευθύνεται ο ίδιος αλλα το coaching stuff (αυτο και το προηγούμενο). Εχουμε μια ομαδα χωρις ασο(!) , χωρίς ξεκάθαρους ρολους, χωρίς παιχτες με υψηλό μπασκερικο iq και εναλλακτικους δημιουργούς, χωρίς σουτερ για να ανοίγουν χώρους και ταυτοχρονα με ελάχιστους αθλητικούς παιχτες με διάθεση να παίξουν αμυνα. Γιατί να σωθεί ο Νεντο απο αυτο το συνονθύλευμα? Λεει αν δεν παίζουν αμυνα αυτοι και δεν ιδρώνουν που εχουν το μισό ταλέντο από εμένα τοτε εγω δεν θα παίξω επι 2. Και στην επίθεση αφου δεν υπάρχει κανένα πλανο θα παίζω για τα νούμερα μου, έτσι κι αλλιώς 8αδα δεν πιάνουμε.

Σε ένα πιο ορθολογικο συνολο, με εναν κοουτς που θα έχει ορίσει ρολους θα ηταν πολυ βοηθητικός ο Σέρβος. Θα πω μόνο πως είναι κριμα που δεν απολαμβάνουμε τον παιχταρα αυτόν με 20.000 κόσμο στο γήπεδο.

ΥΓ. Καλυτερα παντως να χάνουμε με Νεντοβιτς παρα χωρις αυτον.

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion

Δευ Ιαν 18, 2021 3:23 am

Φιλε @yorgos τα γράφεις ωραια κι εχεις και τα δικια σου αλλα με ολο το συμπάθειο μας κουρασες 😂
Το δέχομαι, αλλά ο μόνος λόγος που επαναλαμβάνομαι είναι ότι
α) ο ένας γράφει ψεύτικα στατιστικά (ότι οι υπόλοιποι σουτάρουν με 25%... με 3% λιγότερο από το Νέντοβιτς σουτάρουν)
β) ο δε άλλος δεν καταλαβαίνει καν τα βασικά, επιμένει ότι όταν σουτάρουν οιυπόλοιποι παίκτες καλά είναι επειδή ανοίγει διαδρόμους ο Νέντοβιτς... που δεν είναι καν στο παρκέ! :shock:
Όσο εμμονικος ειναι ο @Saras1989 με τον Καλαθη, τον ΣαντΡος και το σκεπτόμενο μπασκετ, αλλο τοσο εισαι εσυ με τον Νεντοβιτς.
Λάθος με κατάλαβες, μου αρέσει να τον βλέπω και τον θεωρώ παικταρά. Δε μου αρέσει ο τρόπος που παίζει, άναρχα και εις βάρος της ομάδας. Με ολίγη σωστή χρήση θα είναι φοβερό asset. Μέχρι στιγμής είναι βαρίδι.

Ισχύουν αυτά που λες και το αποδεικνύουν και οι αριθμοί.
Ι rest my case, then.
Ο Νεντοβιτς ειναι παιχταράς αλλα δεν κάνει την ομαδα του καλύτερη, ωστοσο δεν θεωρώ ότι η λύση είναι τόσο απλή για να πεις πχ οτι αν τον παρκαρουμε στον πάγκο θα βγούμε 1οι.
Oύτ εεγώ πρότεινα τέτοια κοτσάνα. Πρότεινα να τον βάλουν να παίξει διαφορετικά, όπως ο Γκριγκόνις πχ, ας βάζει 14 αντί για 17 κι ας δίνει 3 ασίστ παραπάνω.
Επίσης για το οτι ο Νεντο αν και τοσο ταλαντούχος δεν προσφέρει νικες στην ομαδα δεν νομιζω πως ευθύνεται ο ίδιος αλλα το coaching stuff (αυτο και το προηγούμενο).
Σίγουρα. Το ερώτημα είναι αν
α) του είπαν να παίζει έτσι
β) άλλα του είπαν και άλλα κάνει
Αν είναι το β) θα πρέπει να υπάρχει η στήριξη από τη διοίκηση για παρκάρισμα, αλλιώς δεν καταλαβαίνει. Αν είναι το α) θα καταλήξω να συμφωνήσω με τον Tracy Mac ότι είναι όλο ευθύνη Βόβορα.
Εχουμε μια ομαδα χωρις ασο(!) , χωρίς ξεκάθαρους ρολους, χωρίς παιχτες με υψηλό μπασκερικο iq και εναλλακτικους δημιουργούς, χωρίς σουτερ για να ανοίγουν χώρους και ταυτοχρονα με ελάχιστους αθλητικούς παιχτες με διάθεση να παίξουν αμυνα. Γιατί να σωθεί ο Νεντο απο αυτο το συνονθύλευμα? Λεει αν δεν παίζουν αμυνα αυτοι και δεν ιδρώνουν που εχουν το μισό ταλέντο από εμένα τοτε εγω δεν θα παίξω επι 2. Και στην επίθεση αφου δεν υπάρχει κανένα πλανο θα παίζω για τα νούμερα μου, έτσι κι αλλιώς 8αδα δεν πιάνουμε.
Αυτό ακριβώς γίνεται, αλλά η δική του η φιλοδοξία ποια είναι; ΝΑ τον πάρει πάλι μια Μάλαγα και να πάει να κάνει τα ίδια εκεί; Φαντάζομαι ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να του εξηγήσει κανείς ότι με καλύτερα αποτελέσματα της ομάδας θα ανέβει και η δική του αξία. Ή νομίζει ότι οι κόουτς της Ευρωλίγκας θα σουν απλά ότι βάζει 17π με 37,8% στο τρίποντο (κλάιν δηλαδή) κι όχι ότι είναι επιζήμιος; Έτσι όπως πάει το ταβάνι του θα είναι να πάει σε μια Μάλαγα να κάνει το Σβεντ από τα Λιντλ. Νομίζω ότι είναι για ΠΟΛΥ παραπάνω.
Σε ένα πιο ορθολογικο συνολο, με εναν κοουτς που θα έχει ορίσει ρολους θα ηταν πολυ βοηθητικός ο Σέρβος. Θα πω μόνο πως είναι κριμα που δεν απολαμβάνουμε τον παιχταρα αυτόν με 20.000 κόσμο στο γήπεδο.
Συμφωνάω.
ΥΓ. Καλυτερα παντως να χάνουμε με Νεντοβιτς παρα χωρις αυτον.
ΚΑλύτερα να κερδίζουμε, με ή χωρίς αυτόν. Το να παίζουμε σαν το Σπόρτινγκ επί Ουίγγινς δε νομίζω ότι τιμάει κανέναν. Και κυρίως δε βοηθάει τον πραγματικό στόχο, που δεν είναι οι νίκες, αλλά να βγάλουμε 3-4 παίκτες και να αποκτήσουν και σωστή νοοτροπία.

Δέχομαι ΄τι κούρασα, ζητώ συγγνώμη, αλλά βγαίνω από τα ρούχα μου να εξηγώ τα προφανή. Σουτάρουν λέει καλά οι άλλοι επειδή δημιουργεί διαδρόμους ο Νέντοβιτς όταν είναι στον πάγκο, πόσο να αντέξω πια ο άνθρωπας. :peace:

4
3 Εικόνα 1 Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3609
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Δευ Ιαν 18, 2021 9:01 am

Καλύτερα να σταματήσει νομίζω κι εγώ η συγκεκριμένη συζήτηση, οι μισοί ασχολιούμαστε με τα advanced stats ή άλλοι μισοί με τα βασικά και τους μέσους όρους και δεν υπήρξε τόσες μέρες κανένα σημείο τομής. Συμφωνούμε όλοι ότι ο Νέντοβιτς είναι καλός παίκτης και πρέπει να τον εκμεταλευτεί ο Παναθηναϊκός, αν θέλετε να συνεχιστεί η Νεντοβιάδα ας ανοίξετε ένα θέμα ειδικά για τον παίκτη να συζητάτε επ' αυτό να μην γίνονται τα υπόλοιπα θέματα κουλουβάχατα.

1
1 Εικόνα
Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038

Δευ Ιαν 18, 2021 10:21 am

στα της ομαδα μας παντως δεν βαριεσαι ποτε! παντα καποιος παικτης ή προπονητης θα ειναι στο στοχαστρο :lol: μια καλαθης, μια νεντοβιτς, μια πασκουαλ, μια αρτζι μια γεροπιτινο, μια σαλε...

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion

Δευ Ιαν 18, 2021 11:32 am

Tracy Mac έγραψε:
Δευ Ιαν 18, 2021 10:21 am
στα της ομαδα μας παντως δεν βαριεσαι ποτε! παντα καποιος παικτης ή προπονητης θα ειναι στο στοχαστρο :lol: μια καλαθης, μια νεντοβιτς, μια πασκουαλ, μια αρτζι μια γεροπιτινο, μια σαλε...
Όσο συζητάμε αγωνιστικά θέματα υγεία είναι. Το αρρωστημένο ήταν όταν συζητούσαμε για το Νέστορα, τα κηροπήγια, τα δημοψηφίσματα, τα σουβλατζίδικα, τις ηχογραφήσεις, τις κατάρες, τα πούλμαν κλπ. Μακάρι να μιλάμε μόνο για αγωνιστικά, γι αυτό είναι το μπασκετάκι.

3
3 Εικόνα

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1730
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Δευ Ιαν 18, 2021 2:59 pm

Μιας και συμμετείχα κι εγω στην Νεντοβιτσοκουβεντα,να πω κατι τελευταιο που θελω και να το κλεισω κι εγω.
Η ποιοτητα του παικτη ειναι δεδομενη σε επίπεδο top class,αυτό είναι άνευ συζήτησης.
Το κακό με τον Νεντοβιτς είναι οτι πολλές επιθέσεις,όχι απλά τις τραβάει απο τα μαλλιά,αλλά τις...συνουσιάζει να το πω κομψά.Ώρες ώρες κάνει τον Τζειμς να δείχνει απόλυτα κοντρολαρισμένος!
Κάτι τρίποντα απο τα 10 μέτρα,κάτι 1 εναντίον 3,κάτι φουλ κατάχρηση ντρίπλας(δεν είναι λίγες οι φορές που μετα το κατέβασμα,παίρνει την μπάλα στα 18 δευτερόλεπτα και ντριπλάρει μέχρι τα 5 οπου θα πάρει μια σκοτωμένη προσπάθεια,με τους υπολοίπους να στέκονται σαν μαριονέτες),σε αυτό το κομμάτι ο yorgos έχει δίκιο για την αρνητική επιρροή του στο παιχνίδι.Το θέμα έιναι οτι είναι μακράν των υπολοίπων ο πιο προικισμένος επιθετικός,με χαοτική διαφορά απο τον δεύτερο,οποτε είναι μοιραίο να το παρακάνει όταν οι άλλοι είναι χαμηλότατου επιπέδου,όσα advanded stats κι αν παραθέσουμε.Θα μπορούσε να παίρνει λιγότερες προσπάθειες,η λιγότερο τραβηγμένες σωστότερα,αυτό είναι ξεκάθαρο.
Γενικά είναι ευχή και κατάρα ο συγκεκριμένος,ειδικά στον αδύναμο ποιοτικά Παναθηναικό.

4
4 Εικόνα
Tracy Mac

allstar

Δευ Ιαν 18, 2021 3:17 pm

j-kidd13 έγραψε:
Μιας και συμμετείχα κι εγω στην Νεντοβιτσοκουβεντα,να πω κατι τελευταιο που θελω και να το κλεισω κι εγω.
Η ποιοτητα του παικτη ειναι δεδομενη σε επίπεδο top class,αυτό είναι άνευ συζήτησης.
Το κακό με τον Νεντοβιτς είναι οτι πολλές επιθέσεις,όχι απλά τις τραβάει απο τα μαλλιά,αλλά τις...συνουσιάζει να το πω κομψά.Ώρες ώρες κάνει τον Τζειμς να δείχνει απόλυτα κοντρολαρισμένος!
Κάτι τρίποντα απο τα 10 μέτρα,κάτι 1 εναντίον 3,κάτι φουλ κατάχρηση ντρίπλας(δεν είναι λίγες οι φορές που μετα το κατέβασμα,παίρνει την μπάλα στα 18 δευτερόλεπτα και ντριπλάρει μέχρι τα 5 οπου θα πάρει μια σκοτωμένη προσπάθεια,με τους υπολοίπους να στέκονται σαν μαριονέτες),σε αυτό το κομμάτι ο yorgos έχει δίκιο για την αρνητική επιρροή του στο παιχνίδι.Το θέμα έιναι οτι είναι μακράν των υπολοίπων ο πιο προικισμένος επιθετικός,με χαοτική διαφορά απο τον δεύτερο,οποτε είναι μοιραίο να το παρακάνει όταν οι άλλοι είναι χαμηλότατου επιπέδου,όσα advanded stats κι αν παραθέσουμε.Θα μπορούσε να παίρνει λιγότερες προσπάθειες,η λιγότερο τραβηγμένες σωστότερα,αυτό είναι ξεκάθαρο.
Γενικά είναι ευχή και κατάρα ο συγκεκριμένος,ειδικά στον αδύναμο ποιοτικά Παναθηναικό.
αυτο οφειλεται σχεδον αποκλειστικα στην δομηση της ομαδας το καλοκαιρι. αν ειχαμε δυο καλα πλει μεικερ αντι π.χ φοστερ και σαντρος, τοτε θα ηταν πολυ καλυτερα τα πραγματα, χωρις βεβαια να φταινε οι ιδιοι οι παικτες. οταν δεν εχεις χειριστες της μπαλας, αναγκαστικα θα παιρνει την μπαλα ο νεντο και θα μπουμπουναει, αφου αλλος δεν εχει καλη ντριμπλα-δημιουργια και 1vs1. φυσικα και αυτος το παρακανει ενω ταυτοχρονα δεν παιζει και αμυνα, αλλα ειναι χοντρο το προβλημα μας στον ασσο.

ηδη χθες στον αγωνα με τον Αρη ο Μακ ξεκιναει στον ασσο και ο σαντρος μπαινει ως 3αρι. βεβαια καποιες φορες παλι σαντρος κατεβαζει γιατι ο μποχω δεν μπορει, αλλα κατι ειναι και αυτο!

σκεψου ποσο διαφορετικα θα ηταν αν ειχαμε χερμανσον-γκρειντζερ-νεντο 3αδα κοντους συν ενα 2-3αρι σουτερ για off ball δρασεις και 3 n d. καμια σχεση δεν θα ειχαμε με τωρα και με το ιδιο μπατζετ κιολας!...

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion

Δευ Ιαν 18, 2021 4:07 pm

j-kidd13 έγραψε:
Συμφωνώ σε όλα εκτός από το ότι είναι "μοιραίο" να το παρακάνει. Καθόλου μοιραίο δεν είναι, απόδειξη ότι όταν δεν παίζει είμαστε καλύτεροι και στα δύο σκέλη του παιχνιδιού. Αν έπαιζε ελαφρώς πιο λογικά στην επίθεση θα είχαμε πολύ καλύτερη απόδοση ως ομάδα, χωρίς καν να συνυπολογίσω τι θα κάναμε στην άμυνα αν έστω ασχολούταν λίγο. Το ότι δεν έχουμε άσους της προκοπής είναι δεδομένο, αλλά έτσι όπως έχετε δει το Νέντοβιτς είστε πολύ σίγουροι ότι θα άφηνε κάποιον άσο να τρέξει ένα play; Από τότε που αποκτήθηκε plays τρέχουν μόνο όταν δεν είναι στο παρκέ (μην ξαναβάλω νούμερα). Γενικώς το ερώτημα δεν είναι αν θα είμαστε καλύτεροι αν κάτσει στον πάγκο ο Νέντοβιτς, αλλά αν θα ήμασταν καλύτεροι αν αντί αυτού υπήρχε ένα 2άρι που δεν έπαιζε σαν σε playstation κι ας μην είχε το ταλέντο του Νεμάνια. Το ότι είμαστε αποδοτικότεροι χωρίς αυτόν είναι από μόνο του τραγικό και ενδεικτικό.

Εγώ τον Κάτας θα τον κρίνω από το κατά πόσο θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί το επιθετικό όπλο Νέντοβιτς. Ξαναλέω ότι με τη Φενέρ ήταν καλός μπροστά, παρότι άστοχος Πίσω ήταν πάλι μια τραγωδία, αλλά στο συγκεκριμένο ματς ήταν όλοι τους τραγωδία μηδενός εξαιρουμένου, δεν έχω απαίτηση από το Νέντοβιτς να επιπλέει στην άμυνα όταν αυτοί που πρέπει να το κάνουν πετάνε χαρταετό. Αυτή είναι η δουλειά του Κάτας και να αναπτύξει τους μικρούς, όσο γίνεται.και όταν έρθει η ώρα κι εφόσον έχει επιτευχθεί το πρώτο, θα κριθεί και για το τι έκανε στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο μπορείς να κρίνεις έναν άνθρωπο από μισή σαιζόν που δεν είχε και λόγο στο υλικό.

0

Άβαταρ μέλους
manj13

allstar
Reactions: 771
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: MJ,Bodiroga,Διαμαντιδης
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos
Προειδοποιήσεις: 3

Τρί Ιαν 19, 2021 3:02 pm

Εγω παντως λεω για να αποφανθουμε με ασφαλεια , να γινει ενα "βουντου" στον Κατας ωστε να μην παιξει ο Νεντοβιτς ολο τα υπολοιπα παιχνιδια της κανονικης περιοδου και να μελετησουμε μετα τα πραχθεντα του ονειρικου start pack Μακ/Μποχω-Παπαπετρου-Μπεντιλ-Μητογλου-Παπαγιαννη.....

1
1 Εικόνα
“I own the guy guarding me.”...Μichael Jordan....The G.O.A.T.
Άβαταρ μέλους
SARAS1989

a1greece
Reactions: 223
Αγαπημένος παίκτης: Saras, Nash
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Προειδοποιήσεις: 5

Τρί Ιαν 19, 2021 3:31 pm

manj13 έγραψε:
Τρί Ιαν 19, 2021 3:02 pm
Εγω παντως λεω για να αποφανθουμε με ασφαλεια , να γινει ενα "βουντου" στον Κατας ωστε να μην παιξει ο Νεντοβιτς ολο τα υπολοιπα παιχνιδια της κανονικης περιοδου και να μελετησουμε μετα τα πραχθεντα του ονειρικου start pack Μακ/Μποχω-Παπαπετρου-Μπεντιλ-Μητογλου-Παπαγιαννη.....
Μυδραλιοβολα όλοι αυτοί όχι αστεία :mrgreen:

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2593
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τρί Ιαν 19, 2021 7:04 pm

Η πλάκα είναι ότι είμαστε προτελευταίοι με 6 νίκες σε 19 παιχνίδια, κάτω μας μόνο η Χίμκι με 2 νίκες που το έχει διαλύσει το μαγαζί από τον Νοέμβρη και συζητάμε λες και μας λείπουν 2 νίκες για τους 8 και ψάχνουμε ποιόν να πάρουμε.

Αν αντί του Νέντοβιτς είχαμε είτε τον Λούντζη είτε τον Ζήση στα 37 είτε τον Λόιντ ή οποιονδήποτε με κασέ ως 500 χιλιάρικα πόσες νίκες θα είχαμε;να ήταν 4-5; να ήταν 7-8;
Θέλω να πω ότι η όποια επίδραση του, θετική ή αρνητική χάνεται στο σύνολο που απέχει πολύ από την 8αδα(αυτό συμπεριλαμβάνει και τον Νέντοβιτς όπως παίζει σε εμάς).
Για να πλησίαζε αυτή η ομάδα 8αδα ήθελε σε κάποια θέση παίκτη τουλάχιστον στο τοπ 10 της Ευρωλίγκας.

Αντίστοιχα κι αν αντί του Όγκαστ είχαμε έναν Τέρυ κι αντί του Ουάιτ έναν Ουίτινγκτον.
Είναι δομικό το θέμα, 1-2 αλλαγές με παίκτες λίγο καλύτερους από τους υπάρχοντες δεν θα άλλαζαν κάτι

0
Tracy Mac

allstar

Τρί Ιαν 19, 2021 7:27 pm

pan24 έγραψε:
Η πλάκα είναι ότι είμαστε προτελευταίοι με 6 νίκες σε 19 παιχνίδια, κάτω μας μόνο η Χίμκι με 2 νίκες που το έχει διαλύσει το μαγαζί από τον Νοέμβρη και συζητάμε λες και μας λείπουν 2 νίκες για τους 8 και ψάχνουμε ποιόν να πάρουμε.

Αν αντί του Νέντοβιτς είχαμε είτε τον Λούντζη είτε τον Ζήση στα 37 είτε τον Λόιντ ή οποιονδήποτε με κασέ ως 500 χιλιάρικα πόσες νίκες θα είχαμε;να ήταν 4-5; να ήταν 7-8;
Θέλω να πω ότι η όποια επίδραση του, θετική ή αρνητική χάνεται στο σύνολο που απέχει πολύ από την 8αδα(αυτό συμπεριλαμβάνει και τον Νέντοβιτς όπως παίζει σε εμάς).
Για να πλησίαζε αυτή η ομάδα 8αδα ήθελε σε κάποια θέση παίκτη τουλάχιστον στο τοπ 10 της Ευρωλίγκας.

Αντίστοιχα κι αν αντί του Όγκαστ είχαμε έναν Τέρυ κι αντί του Ουάιτ έναν Ουίτινγκτον.
Είναι δομικό το θέμα, 1-2 αλλαγές με παίκτες λίγο καλύτερους από τους υπάρχοντες δεν θα άλλαζαν κάτι
παντως η μπαγερν και η ζαλγκιρις που ειναι 8αδα δεν νομιζω να εχουν ροστερ ιδιαιτερο ουτε μπατζετ. επισης ουτε εχουν καποιον τοπ 10 ευρωλιγκας στο ροστερ τους. ουτε η ζενιτ εχει τοπ 10 παικτη στο ροστερ της.

επισης διαφωνω παρα πολυ οτι με 1-2 αλλαγες δεν θα ειμασταν αλλη ομαδα. ισα ισα που εχουμε εναν καλο κορμο παικτων και μας λειπουν 2-3 παικτες με πολυ συγκεκριμενα χαρακτηριστηκα ωστε να μας κανουν με το ιδιο μπατζετ οχι ομαδα που θα μπει πλει οφφ αλλα ομαδα που μεχρι τελους θα παλευει να μπει πλει οφφ και ας βγει 11η, οπως φετος η μακαμπι.

δηλαδη αν στην θεση των ουαιτ-ογκαστ-φοστερ-ιαν-διπλαρο ειχαμε χερμανσον-ρεινολντς με ακριβως το ιδιο μπατζετ, δεν θα ειμασταν μεσα στο παιχνιδι για 8αδα? και ας ειχαμε 13 παικτες αντι για 16 δεν τρεχει τιποτα.

τελος, το θεμα ειναι να φτιαξουμε και κατι για του χρονου. αλλο να παρεις καποιους παικτες τωρα και να τους εχεις ετοιμους για του χρονου και αλλο να μεινεις με 5-6 παικτες και το καλοκαιρι να παρεις 6-7 νεους. οσο περισσοτερους παιρνεις τοσο μεγαλυτερο ρισκο ωστε να μην σου βγουν ειναι, συν οτι αν 1-2 τους παρεις απο τωρα κερδιζεις και σε χημεια.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
SARAS1989

a1greece
Reactions: 223
Αγαπημένος παίκτης: Saras, Nash
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Προειδοποιήσεις: 5

Τρί Ιαν 19, 2021 8:32 pm

pan24 έγραψε:

Με τον λοιντ στη θέση του νέντοβιτς δε θα άλλαζε τίποτα. Με τον λοιντ στη θέση του σαντρος και του μακ θα άλλαζε πολύ προς το καλύτερο την κατάσταση. Όπως θα άλλαζε πολύ την κατάσταση αν παίρναμε το λοβέρν που είχα προτείνει το καλοκαίρι στη γραμμή των ψηλών. Χειρότερος σχεδιασμός από αυτόν που έκανε ο βόβορας δεν έχει ξαναγίνει

1
1 Εικόνα
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Euroleague season 2020-2021”