Day 22 - Armani Milano vs Olympiacos

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4237
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιαν 27, 2021 12:45 am

manj13 έγραψε:
Τετ Ιαν 27, 2021 12:26 am
yorgos έγραψε:
Τετ Ιαν 27, 2021 12:19 am

Κάτσε ρε manj, farewell tour κάνουμε ή πα΄ζιουμε στην Ευρωλίγκα με στόχο να κερδίσουν κανένα ματς; Ο Σπανούλης δεν μπορεί να μαρκάρει κανέναν, ειδικά απέναντι στον γρήοφορ Σέρχι, τον ξαφνικοpullupjumper Πάντερ και τον αίλουρο Ντιλέινι, έκανε 3 φάουλ σε 3 άμυνες. Να τον έχει μέσα γιατί; Το ματς προσπαθούσε να πάρει ο Μπαρτζώκας, δεν ήταν σε μουσείο.

Ο Σπανούλης φέτος σουτάρει χειρότερα από τον Σαντ Ροος, δεν μπορεί να μαρκάρει κανέναν παρότι το προσπαθεί, ό,τι λ΄γες ασίστ δίνει ισοσκελίζονται από τα λάθη του (πολλές φορές μετράνε διπλά, όπως σήμερα στο τρανζίσιον), δεν είναι πια σίγουρος ούτε από τις βολές και πάλι παίζει 16' μέσο όρο. Mε εξαλιρεση το ΜακΚίσικ είναι ο χειρότερος σουτέρ της ομάδας, γιατί να τον βάλει παραπάνω, για να ξεφτιλιστεί; Δηλαδή σήμερα θα ήταν αξιοπρεπές να τον βλέπουμε να κυνηγάει το Σέρχι ή να ψάχνει να βρει από πού σηκώθηκε ο Πάντερ; Ο Μπαρτζώκας δουλεύει και κρίνεται από τις νίκες που παίρνει και την εικόνα που παορυσιάζει, δεν μπορεί να ρισκάρει περεταίρω ήττες για να σπάσει το Α ή το Β ρεκόρ ο Σπανούλης. Καλά κάνει ο Σπανούλης και παίζει όσο μπορεί, καλά κάνει κι ο Μπαρτζώκας και τον βάζει όταν θεωρεί ότι θα είναι λιγότερο επιζήμιος.
Να ΒΓΟΥΝ και να ΤΟΥ ΤΟ ΠΟΥΝ φιλε μου...ΑΝΤΡΙΚΑ....και πιστευω ο Σπανουλης εχει αρκετα μεγαλα κακαλα για να το διαχειριστει και ν αποφασισει...Για να ΜΗΝ ζησουμε deja vu μια παλια ιστορια ντροπης στους Αμπελοκηπους και αλλη μια συνεντευξη αυτη τη φορα στο γιο του Συριγου μετα απο καποια χρονια.......
Τι να του πουν; Βασιλάρα δε βλέπεσαι και λέμε να κερδίσουμε και κανένα ματς φέτος, κάνεις λίγο στην μπάντα; Λες να μην το ξερει; Δε συζήτησε με τον κόουτς το καλοκαίρι; 16 λεπτά παίζει και συνήθως είναι χάλια, σε τι τον κορόιδεψαν; Δε νομίζω ότι κοτζάμ Σπανούλης δεν ξέρει πόσο πρέπει να παίζει και αν βλέπεται ή όχι. Ο άνθρωπος θέλει να σπάσει τα ρεκόρ του και είναι πολύ τίμιο αυτό κι αναμενόμενο. Από κει και πέρα ούτε θύμα καμία πλεκτάνης είναι ούτε τίποτε.

Για το Γκάλη τα έχει πει ο Παύλος. Τεράστιο εγώ, δεν μπορούσε να διαχειριστεί ότι πλέον δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του, ήδη στο Τελ Αβίβ τον είχε παίξει όβερ πλέι ο Σιγάλας και δεν είχε αγγίξει τη μπάλα. Ζητούσε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, απομάκρυνση προπονητή, δεν είναι εύκολο για τέτοια μεγέθη να αποδεχθούν ότι δεν μπορούν. Ξέρω πχ ότι στις προπονήσεις του Παναθηναϊκου΄δεν επιτρεπόταν να τρέχει κανείς μρποστά από τον 39χρονο Γκάλη, ε δε γίνεται να λειτουργεί έτσι μια ομάδα. Αν ο Γκάλης δεν είχε την αξιοπρέπεια να καταλάβει ότι πια δεν ήταν γι αυτό το επίπεδο, ορθώς τον είχαν στον πάγκο. Παρεμπιπτόντως ήμουν μέσα στο ΜΕτς εκείνο το απόγευμα, το ματς παιζόταν στον πότνο (μέχρι που μπήκε ο Κουούσμα και το καθάρισε με 5/6 τρίποντα ή κάτι τέτοιο), δεν ήταν ματς για να μπει ο Γκάλης κι αν δεν πάει καλά τι να κάνουμε.

4 χρόνια αργότερα, βαθιά μέσα στο retirement του ο Γκάλης δήλωνε ότι "και τώρα να μπω να παίξω, κάνω τη διαφορά". Ε άμα δεν το καταλαβαίνει από μόνος του τι να κάνουμε, ου γαρ ερχεται μόνον.

1
1 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion

Τετ Ιαν 27, 2021 1:01 am

Φιλε μου οταν βαζεις ενα παικτη 4λεπτα και 7λεπτα ΚΙ ΑΥΤΑ ''ΣΠΑΣΤΑ'' ,ουσιαστικα τον καταδικαζεις σαν παικτη ....
16 λεπτά παίζει ο Σπανούλης φέτος και πολλέ φορές δεν είναι καθόλου σπαστά. Εσύ έτσι όπως τον είδες θεωρείς ότι μπορεί να σταθεί;
Προσωπικα οσον αφορα παικτικα, θεωρω τον Μητσο τον πιο πληρη ALL AROUND παικτη ever και τον πιο παραγωγικο και ανιδιοτελη στην αναδειξη συμπαικτων και τον πιο ψυχρο κομπιουτερ που πατησε ποτε ευρωπαικα γηπεδα.....
Μπαίνει κι ο Φάνης στη συζήτηση (ήταν και σε εποχές που λίγοι καταλαβαίναν το "ανδιιοτελής" η τι σημαίνει να μαρκάρεις σε μια φάση το Γιαννάκη και στην άλλη τον Τάρπλεϊ) αλλά συμφωνώ.
Εντουτοις ο Σπανουλης ΠΑΙΚΤΙΚΑ υπηρξε οτι ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟ στον ανυπερβλητο Γκαλη με την εννοια του ΣΚΟΡΕΡ....Και απο την ΤΩΡΙΝΗ μεταχεοριση του απορρεουν και οι δηλωσεις του Σπανουλη οτι πλησιαζει η μερα της αποχωρησης του...
Από τις τωρινές του επιδόσεις απορρέουν. Και μάλλον θα έπρεπε να είχε αποχωρήσει νωρίτερα, πιστεύω ότι θα το είχε κάνει αν δεν υπήρχαν τα ρεκόρ.
Ελπιζω αυτο να μην γινει καποιο απογευμα με ΙΧ η ΤΑΧΙ στο γηπεδο του Μεσολογγιου ή οποιο αλλο με τον Μπαρτζωκα να αναφωνει ''θα ασχολουμαστε τωρα με εναν 38χρονο???''.......
Κι εγώ θέλω να πιστεύω ότι ο Σπανούλης θα είναι πιο αξιοπρεπής από τον Γκάλη. Αλλά οι ομάδες στην Ευρωλίγκα δεν ασχολούνται με 38χρονους, δεν είναι ΝΒΑ εδώ που κάνουν rebuilding με 8ετή προγράμματα, τραστ δε πρόσες, σε 6 χρόνια θα είμαστε έτοιμοι, και εθισμένοι στο τάνκινγκ και τις ήττες. Εδώ κάθε εβδομάδα παίζεται το τομάρι σου, γι αυτό είναι η πιο σκληρή λίγκα στον κόσμο. Δεν ασχολούνται με 38χρονους. Αν με ρωτάς, οι 38χρονοι αν δεν αντέχουν , έπρεπε να έχουν την αξιοπρέπεια να κάνουν ένα από τα 2:
α) να αποχωρησουν ότνα ακόμη είχαν κάτι να δώσουν αγωνιστικά (όπως έκανε ο ΔΔ ή ο Παπαλουκάς)
β) να παραμείνουν αποδεχόμενοι το ρόλο που τους αρμόζει, προσφέροντας με όποιο τρόπο μπορούν (και ο Σπανούλης σίγουρα μπορεί να το κάνει αυτό, όπως το έκανε πχ ο Αλβέρτης στα αποδυτήρια)

Θέλω να πιστεύω ότι ο Σπανούλης θα είναι αξιοπρεπήης και δε θα κάνει τις μανούρες του Γκάλη, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά για 38χρονους. Πρέπει όλοι να ξέρουμε πότε έρχεται το πέρας του χρόνου.

0
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Άβαταρ μέλους
manj13

allstar
Reactions: 771
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: MJ,Bodiroga,Διαμαντιδης
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos
Προειδοποιήσεις: 3

Τετ Ιαν 27, 2021 1:04 am

yorgos έγραψε:
manj13 έγραψε:
Τετ Ιαν 27, 2021 12:26 am

Να ΒΓΟΥΝ και να ΤΟΥ ΤΟ ΠΟΥΝ φιλε μου...ΑΝΤΡΙΚΑ....και πιστευω ο Σπανουλης εχει αρκετα μεγαλα κακαλα για να το διαχειριστει και ν αποφασισει...Για να ΜΗΝ ζησουμε deja vu μια παλια ιστορια ντροπης στους Αμπελοκηπους και αλλη μια συνεντευξη αυτη τη φορα στο γιο του Συριγου μετα απο καποια χρονια.......
Τι να του πουν; Βασιλάρα δε βλέπεσαι και λέμε να κερδίσουμε και κανένα ματς φέτος, κάνεις λίγο στην μπάντα; Λες να μην το ξερει; Δε συζήτησε με τον κόουτς το καλοκαίρι; 16 λεπτά παίζει και συνήθως είναι χάλια, σε τι τον κορόιδεψαν; Δε νομίζω ότι κοτζάμ Σπανούλης δεν ξέρει πόσο πρέπει να παίζει και αν βλέπεται ή όχι. Ο άνθρωπος θέλει να σπάσει τα ρεκόρ του και είναι πολύ τίμιο αυτό κι αναμενόμενο. Από κει και πέρα ούτε θύμα καμία πλεκτάνης είναι ούτε τίποτε.

Για το Γκάλη τα έχει πει ο Παύλος. Τεράστιο εγώ, δεν μπορούσε να διαχειριστεί ότι πλέον δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του, ήδη στο Τελ Αβίβ τον είχε παίξει όβερ πλέι ο Σιγάλας και δεν είχε αγγίξει τη μπάλα. Ζητούσε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, απομάκρυνση προπονητή, δεν είναι εύκολο για τέτοια μεγέθη να αποδεχθούν ότι δεν μπορούν. Ξέρω πχ ότι στις προπονήσεις του Παναθηναϊκου΄δεν επιτρεπόταν να τρέχει κανείς μρποστά από τον 39χρονο Γκάλη, ε δε γίνεται να λειτουργεί έτσι μια ομάδα. Αν ο Γκάλης δεν είχε την αξιοπρέπεια να καταλάβει ότι πια δεν ήταν γι αυτό το επίπεδο, ορθώς τον είχαν στον πάγκο. Παρεμπιπτόντως ήμουν μέσα στο ΜΕτς εκείνο το απόγευμα, το ματς παιζόταν στον πότνο (μέχρι που μπήκε ο Κουούσμα και το καθάρισε με 5/6 τρίποντα ή κάτι τέτοιο), δεν ήταν ματς για να μπει ο Γκάλης κι αν δεν πάει καλά τι να κάνουμε.

4 χρόνια αργότερα, βαθιά μέσα στο retirement του ο Γκάλης δήλωνε ότι "και τώρα να μπω να παίξω, κάνω τη διαφορά". Ε άμα δεν το καταλαβαίνει από μόνος του τι να κάνουμε, ου γαρ ερχεται μόνον.
ΟΚ George παω πασο γιατι το βλεπουμε το θεμα εκ διαμετρου αντιθετα....Εσυ θεωρεις οτι οι ομαδες πρεπει να σκοτωνουν τους Γκαληδες ,τους Σπανουληδες και τους Νεντοβιτς μολις περασουν τα 35 και να παιζουν με Μποχωρηδηδες και Σαντ Ροσους επειδη υπαρχουν τα stats...Τωρα βεβαια στην αλλη ακρη του Ατλαντικου επαιζε ο Τζινομπιλι μεχρι τα 40 ....ο Καρτερ μεχρι τα 42....ο Λεμπρον εχει περασει τα 35 και ο Γκασολ επισης αλλα ολους αυτους οι Αμερικανοι θα πρεπε λογω ηλικιας να τους παρατησουν σε καποιο αεροδρομιο ως υπερηλικες....Ο Μπαρτζωκας αυτη τη στιγμη κοουτσαρει μια ομαδα που τρωει την μια ηττα μετα την αλλη και που μονο ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ εχουν κακαλα και ειναι ο ενας τριαντα ενα κι ο αλλος πανω απ τα τριανταεξι....ΣΛΟΥΚΑΣ/ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ...Αμα αυτοι παιξουν κερδιζει ,,αν οχι αντιο ζωη.....Οι υπολοιποι του τωρινου ροστερ του Ολυμπιακου και του Παναθηναικου μπορει και να ασχοληθουν με καφε μπαρ , αμα κανουν πενταδα με φορμες ο Μητσος ,ο Φραγκι,ο Σπανουλης ,ο Φωτσης και ξεκολλησουν απ το ψαρεμα τον Λαζο και τους παιξουν κανα ''μονακι στα 21''......

0
“I own the guy guarding me.”...Μichael Jordan....The G.O.A.T.
JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Ιαν 27, 2021 1:06 am

Εγω αυτο που χαίρομαι πιο πολυ από όλα βλέποντας τον ολυμπιακο φέτος είναι η τρομερη βελτίωση του Βεζενκοφ. Ειναι οντως παιχτης ευρωλιγκας φέτος και όχι ένα ακόμη χαμένο ταλέντο, μπράβο του! Ελπίζω να ανέβει κι άλλο το παιδί, κριμα μόνο που δεν παιζει και στην εθνική μας.

ΥΓ. Εχει δρόμο ακόμα για την 8αδα μην σκατε.
ΥΓ1. Το καλοκαίρι με 2 αλλαγες στα γκαρντ (Τζενκινς, Χαρισον) και μια στους ψηλους τον Ελις θα στε σουπερ!! Αν αποσυρθεί κι ο Σπανουλης ακόμη πιο σουπερ. Το διδυμο του ερυθρού αστερ (Γουολντεν-Λοιντ) θα σας ταίριαζε πολυ φέτος..

Επίσης διάβασα κάπου ότι είναι αποτυχία να μην μπει ο Ολυμπιακός 8αδα. Τον ανταγωνισμο τον είδατε ρε μάγκες? Η ομαδα το παλεύει και βγάζει θέληση, ποιοτικό είναι το θέμα και οικονομικό.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion

Τετ Ιαν 27, 2021 1:30 am

ΟΚ George παω πασο γιατι το βλεπουμε το θεμα εκ διαμετρου αντιθετα....Εσυ θεωρεις οτι οι ομαδες πρεπει να σκοτωνουν τους Γκαληδες ,τους Σπανουληδες και τους Νεντοβιτς μολις περασουν τα 35 και να παιζουν με Μποχωρηδηδες και Σαντ Ροσους επειδη υπαρχουν τα stats..
Απλά θεωρώ ότι θα πρέπει να παίζουν οι καλύτεροι, καμία σχέση με τα stats. Και ανάλογα με την κατάστασή του ο καθένας έχει να προσφέρει και τα ανάλογα. Δε θυμάμαι τον Αλβέρτη σε μια εποχή που το μπάσκετ άλλαζε να αξίωνε να παίζει 15λεπτα. Τον θυμάμαι να δίνει αυτό που μπορεί, πολλές φορές απλά και μόνο από τον πάγκο, αυτό το θεωρώ αξιοπρέπεια. Το να λες "ξέρεις ποιος ήμουν εγώ πριν από 10 χρόνια;¨" δεν το θεωρώ αξιοπρέπεια, όχι μόνο στο μπάσκετ , παντού. Μου θυμίζει κάτι καλλιτέχνες που πάνε και παίρνουν πρωταγωνιστικούς ρόλους μπροστά από πιο ταλαντούχους νέους επειδή "στην εποχή σου έπιανα την πέτρα και την έστιβα". Ε πάνε στίψε πέτρες ρε αρχηγέ, άσε τους άλλους να παίξουν αυτό που έχουν.
Τωρα βεβαια στην αλλη ακρη του Ατλαντικου επαιζε ο Τζινομπιλι μεχρι τα 40
Ναι και ήταν εξαιρετικός, ο Σπανούλης δεν είναι εξαιρετικός πια, θλιβερός είναι. Αν έπαιζε σαν το Τζινόμπιλι δε θα λέγαμε τίποτε.

....ο Καρτερ μεχρι τα 42...
Αποδεχόμενος το ρόλο του, όχι πρωταγωνιστής. Πολύ αξιοπρεπής.
.ο Λεμπρον εχει περασει τα 35
Και είναι κορυφή. Είναι ο Σπανούλης κορυφή, έστβ στην ευρωλίγκα; Αν δεν τον έλεγαν Σπανούλη θα είχε θέση σε κάποιο ρόστερ;

και ο Γκασολ επισης αλλα ολους αυτους οι Αμερικανοι θα πρεπε λογω ηλικιας να τους παρατησουν σε καποιο αεροδρομιο ως υπερηλικες....
ΌΧι βέβαια. Αλλά δεν παίρνουν τη θέση καλύτερών τους, πάιρνουν το ρόλο που αρμόζει ανάλογα με το τι μπορούν να προσφέρουν.
Ο Μπαρτζωκας αυτη τη στιγμη κοουτσαρει μια ομαδα που τρωει την μια ηττα μετα την αλλη
Φίλε κοουτσάρει μια ομάδα που, σε αντίθεση με μας, διεκδικεί πρόκριση στην οκτάδα. Αν παίζει ο Σπανούλης 25λεπτα ή μπαίνει στα κρίσιμα, δε θα διεκδικεί τίποτε. Εσύ πιστεύεις ότι τον φωνάζουν στο γραφείο τους οι Αγγελόπουλοι και του λένε "Α, Γιωργάρα, 30 πόντους έφαγες σήμερα αλλά δεν μπορώ να πω... Το Μπίλυ τον έβαλες 20 λεπτά με 18 προσπάθειες, μπράβο κόουτς, πάρε και μια αύξηση". Δε γίνονται αυτά.
και που μονο ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ εχουν κακαλα και ειναι ο ενας τριαντα ενα κι ο αλλος πανω απ τα τριανταεξι....ΣΛΟΥΚΑΣ/ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ...Αμα αυτοι παιξουν κερδιζει ,,αν οχι αντιο ζωη.....Οι υπολοιποι του τωρινου ροστερ του Ολυμπιακου και του Παναθηναικου μπορει και να ασχοληθουν με καφε μπαρ , αμα κανουν πενταδα με φορμες ο Μητσος ,ο Φραγκι,ο Σπανουλης ,ο Φωτσης και ξεκολλησουν απ το ψαρεμα τον Λαζο και τους παιξουν κανα ''μονακι στα 21''......
Οι υπόλοιποι του ρόστερ προσφέρουν περισσότερο από το Σπανούλη τη δεδομένη στιγμή. Προφανώς δεν έχουν την ιστορία του, αλλά αυτή τη στιγμή ο Βεζένκογ κι ο ΜακΚίσικ είναι πιο απαραίτητοι από το Σπανούλη για την ΟΜΑΔΑ. Το άθλημα είναι ομαδικό κι εκεί είναι η μαγεία του, δεν είναι να βλέπουμε τη μία Αγία ΛΑβίδα μέχρι να αποφασίσει ότι δεν μπορεί να πάρει τα πόδια της.

Ξαναλέω ότι δε νομίζω ότι ο Σπανούλης έχει απαιτήσεις να έχει μεγαλύτερο ρόλο από τα 16' που παίζει φέτος. Πρπφανώς όλοι θέλουν να παίζουν, αλλά φαντάζομαι ένα ξακαθάρισμα ρόλων έγινε όταν ήρθε ο Μπαρτζώκας κι ο Σπανούλης το αποδέχθηκε. Αν δεν το αποδέχθηκε, όπως ο Γκάλης, είναι επιζήμιος για την ομάδα. Δεν μου έχει δείξει κάτι τέτοιο πάντως, μια δυσαρέσκεια στη μούρη όλοι βγάζουμε όταν δεν παίζουμε, λογικό είναι, πόσο μάλλον για ένα βαρύ όνομα σαν τον Σπανούλη.
Επίσης διάβασα κάπου ότι είναι αποτυχία να μην μπει ο Ολυμπιακός 8αδα. Τον ανταγωνισμο τον είδατε ρε μάγκες? Η ομαδα το παλεύει και βγάζει θέληση, ποιοτικό είναι το θέμα και οικονομικό.
Συμφωνώ,, σε γενικές γραμμές μέχρι στιγμής είναι αξιοπρεπής ο Ολυμπιακός και κάνει τίμια προσπάθεια.

0

tinyurl.com/2axatenv
Άβαταρ μέλους
Redfly

euroleague
Reactions: 401
Αγαπημένος παίκτης: Clyde the Glide
Αγαπημένη ομάδα: Protland-Trail-Blazers

Τετ Ιαν 27, 2021 1:34 am

Το μαρκάρισμα του Παντερ ποιος το είχε αναλάβει? Δεν είδα το ματς, βασικά δε μπορώ να δω για πολλά λεπτά τον φετινό ολυμπιακό πλην λιγων αγώνων. Σε σχόλια που έπαιξαν και εδώ, διαβάζαμε ότι όταν οι αλλοι θα έχουν αρχίσει να κουράζονται στον β γύρο, εμεις θα είμαστε και πιο δεμένη ομάδα, και πιο ξεκουραστη (λόγω αποχής απο την Α1), αλλά δε βλέπω να έπεσε μέσα αυτή η άποψη.

0
germany96

euroleague
Reactions: 193

Τετ Ιαν 27, 2021 2:52 am

yorgos έγραψε:
...Για το Γκάλη τα έχει πει ο Παύλος. Τεράστιο εγώ, δεν μπορούσε να διαχειριστεί ότι πλέον δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του, ήδη στο Τελ Αβίβ τον είχε παίξει όβερ πλέι ο Σιγάλας και δεν είχε αγγίξει τη μπάλα. Ζητούσε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, απομάκρυνση προπονητή, δεν είναι εύκολο για τέτοια μεγέθη να αποδεχθούν ότι δεν μπορούν. Ξέρω πχ ότι στις προπονήσεις του Παναθηναϊκου΄δεν επιτρεπόταν να τρέχει κανείς μρποστά από τον 39χρονο Γκάλη, ε δε γίνεται να λειτουργεί έτσι μια ομάδα. Αν ο Γκάλης δεν είχε την αξιοπρέπεια να καταλάβει ότι πια δεν ήταν γι αυτό το επίπεδο, ορθώς τον είχαν στον πάγκο. Παρεμπιπτόντως ήμουν μέσα στο ΜΕτς εκείνο το απόγευμα, το ματς παιζόταν στον πότνο (μέχρι που μπήκε ο Κουούσμα και το καθάρισε με 5/6 τρίποντα ή κάτι τέτοιο), δεν ήταν ματς για να μπει ο Γκάλης κι αν δεν πάει καλά τι να κάνουμε.

Ώπα ρε Γιώργαρε, θα σε διαβάσει κάποιος που δεν ζούσε τότε και θα νομίζει ότι ο Γκάλης αποσύρθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι. Τι σενάριο εναλλακτικής ιστορίας έχεις φτιάξει;

Την τελευταία του ουσιαστικά σεζόν στην Euroleague, είχε βγει ο άνθρωπος πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, ήταν πρώτος σε assist και ήταν πρώτος σε ποσοστό ευστοχίας (και μετά τον κοντοπίθαρο ακολουθούσαν καμία δεκαπενταριά τεσσαροπεντάρια με μ.ο. ύψους 2,10), παίζοντας σχεδόν 40 λεπτά ανά παιχνίδι. Κι όχι σε καμία Κωλοπετεινίτσα αλλά σε ομάδα διεκδικήτρια του τίτλου.

Και ποιές ακριβώς γαζέλες κρατάγαν πίσω, στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού, μην τον περάσουν στο σπριντ τον Νικ και τον κακοκαρδίσουν; Τον Γεωργικόπουλο και τον Παταβούκα ή τον Ζάρκο που έκανε δυο πακέτα στην καθησιά του;

Τι συγκρίσεις με τον Αλβέρτη στα τελειώματα του κάνεις (μπορεί και να συνέκρινες τον Φρανκι με τον Σπανουλη και να έχω πάρει τσάμπα φόρα αλλά μου ανέβασες την πίεση βρε μπαγάσα :lol: ), ο άνθρωπος ήταν ταυρί και ήταν ακόμα και στα 38 του από τους κορυφαίους παίκτες της Euroleague. Αγωνιστικά το επίπεδο που βρισκόταν για την ηλικία του ήταν ασύλληπτο, high volume scorer με τρομακτικό efficiency, σε φοβερά ανταγωνιστικό επίπεδο, μην μας τυφλώνει ένας κακός ημιτελικός. Δύναμη της φύσης ήταν στους προημιτελικούς με την Λιμόζ και δυο μέρες μετά τον ημιτελικό, 30αρες ξαναέβαζε. Ότι δεν ήταν το ίδιο καλός με το peak του, δεν σημαίνει ότι δεν ήταν καραdominant για την Euroleague των 90s.

3
1 Εικόνα 2 Εικόνα
Redoctor_33

senior
Reactions: 259

Τετ Ιαν 27, 2021 3:45 am

Οι ήττες με Βιλερμπαν Ζαλγκιρις σήμαναν μάλλον το τέλος της φετινής περιπέτειας. Η σημερινή εντός προγράμματος ήταν. Άλλη μια ομάδα που έχει 3 πρώην ρυθρόλευκους πάντως . Τελικά ο Μπλατ έφερε: Γκος, Λεντει, Μπαλντγουιν, Παντερ. Quite good

Κρίμα που δεν φέρανε έστω έναν ψηλό πάντως. Και ο τζωκας απογοητεύει λίγο (χαμηλό βέβαια το μπάτζετ και δεν φταίει που ο μακισικ κουτουλησε με το ταμπλό στη Ζαλγκιριο)

Αυτο ηταν το μπασκετακι διασυλλογικό πάντως απ ότι φαίνεται
Εκτόξευση με Γκάλη. 25 χρόνια κορυφαίες ομάδες/παίχτες (1993-2017). Και ήρθε η ώρα της παρακμής.

Μακάρι πάντως να κατέβουν Σπανουλης-Αντετοκουμπο Τόκυο

*Ο ΠΑΟ ηταν η κορυφαία ομάδα 2000-2011
Αλλα και ο Οσφπ ήταν για 1994-1999 καθώς και 2012-2017.(πήγαμε και περισσότερους τελικούς!)

0
Άβαταρ μέλους
SARAS1989

a1greece
Reactions: 223
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Saras, Nash
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Προειδοποιήσεις: 5

Τετ Ιαν 27, 2021 7:09 am

Ο πάντερ ένα ακόμα θυμα της σχολής του σκεπτόμενου μπασκετ. Έφυγε από την Ελλάδα ως αποτυχημενος γιατί ήταν ατομιστης και σούταρε πολύ. Πως τα κατάφεραν στον ολυμπιακό να έχουν ως προπονητή τον μπλατ και να τον απαξιωσουν γιατί δεν έπαιζε σκεπτόμενο μπάσκετ με τον ελληνικό κορμό και γιατί δεν έδινε αποκλειστικά στους δημοσιογράφους αυτό μόνο εκείνοι το ξέρουν.

0
Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions: 517
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τετ Ιαν 27, 2021 9:34 am

JohnnyPao έγραψε:
Τετ Ιαν 27, 2021 1:06 am

Εγώ το έγραψα (πιθανότατα κι άλλοι). Το θέμα είναι ότι όλη η ομάδα όπου σταθεί κι όπου βρεθεί δηλώνει ότι στόχος είναι η 8άδα. Όταν θέτεις έναν στόχο και δεν τον πετυχαίνεις μιλάμε για εξ ορισμού αποτυχία. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, η χρονιά πάει για καραμπινάτη αποτυχία, εκτός αν γίνουν απανωτά θαύματα.

Εδώ στο φόρουμ νομίζω οι περισσότεροι δεν μας είχαμε για 8άδα αλλά για κάπου 10ους-12ους στην κατάταξη. Έτσι ναι, έχουμε αξιοπρέπεια, παλεύουμε (σχεδόν) όλα τα ματς και εκτός απροόπτου δεν θα είμαστε στην ουρά της βαθμολογίας. Δεν είναι να απογοητευόμαστε. Τόσα μπορούμε, τόσα κάνουμε.

Αν όμως μιλάμε για τους στόχους που επισήμως έχουμε θέσει, τότε πάμε ολοταχώς για μια σαφέστατα αποτυχημένη χρονιά.

0
Ilias7

euroleague
Reactions: 149

Τετ Ιαν 27, 2021 9:51 am

Βάση των τελευταίων αποτελεσμάτων αλλά και του προγράμματος που ακολουθεί πρέπει να γίνουν αρκετά θαύματα για να είμαστε τελικά στην 8αδα.Πράγμα το οποίο δύσκολα θα συμβεί. Ίσως έχουμε ξεγελαστεί με κάποιες νίκες που έκανε η ομάδα κυρίως εκτός έδρας αλλά και με κάποια διαστήματα καλού μπάσκετ κατα καιρούς και πιστέψαμε πως θα έχουμε πιο ενεργό ρόλο στη διεκδίκηση της 8αδας.

Καλό θα ήταν από εδώ και πέρα να σκεφτούν λίγο και την νεά σεζόν.Να δουν ποιοι μπορούν να είναι στο ρόστερ της νέας σεζόν ώστε να στηριχτούν περισσότερο μέχρι το τέλος της σεζόν.Επίσης καλό θα ήταν να γίνει και μια συζήτηση με Σπανούλη και Πρίντεζη για το τι σκέφτονται τη νέα σεζόν.

Η ομάδα πήρε αρκετά στοιχήματα στην αρχή της σεζόν τα οποία κάποια βγαίνουν κάποια δε βγαίνουν.
-Ο Μαρτίν αυτή τη στιγμή δείχνει ότι μπορεί να είναι στο ρόστερ της νέας σεζόν αλλά με ένα ποιοτικό 5αρι διπλα του.
-Ο Έλις νομίζω θα είναι από τους πρώτους που θα αποχωρήσει.
-Ο Πρίντεζης μπορεί ακόμα να προσφέρει ποιοτικά λεπτά και μαζί με Σαρλς και Βεζένκοφ όπου θα είναι ακόμα καλύτερος τη νέα σεζόν είναι μια καλή 3αδα για τη θέση 4.
-Ο Λαρεντζάκης καλό θα ήταν να πάρει το ρόλο του Τζέγκινς και να αποκτήθει ένας πολύ καλύτερος ξένος στη θέση του Αμερικάνου.
-Ο Χάρισον δεν δείχνει να έχει δυναμική στο παιχνίδι του. Δε νομίζω πως μπορεί να γίνει ίδια περίπτωση με τον Πάντερ. Ο Πάντερ είχε θράσσος στο παχνίδι του άσχετα αν δε κόλλησε με την ομάδα.Μάλλον στερούσε προσπάθειες από άλλους και αυτό δεν άρεσε τόσο.

Η ομάδα θέλει του χρόνου 4 καλές προσθήκες και παίχτες με εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Καλά τα στοιχήματα αλλά δεν γίνετε οι 5 από τους 6 παίχτες να είναι στοιχήματα.Γιατί το βήμα παραπάνω δε θα γίνει ποτέ και θα λέμε φέραμε Σλούκα στο πικ της καριέρας τους και βγαίναμε 12οι.

ΥΓ. Νομίζω το συμβόλαιο του Ντόρσει λήγει το καλοκαίρι. Θα πρέπει να είναι ο μεγάλος στόχος ειδικά αν αποσυρθεί ο Σπανούλης.

0
tarp7

allstar
Reactions: 1987

Τετ Ιαν 27, 2021 10:03 am

Το πρόβλημα της ομάδας δεν είναι τα γκαρντ αλλά που παίζει με έναν σεντερ και αυτό δεν γίνετε μόνο φέτος αλλά τα τελευταία 3 χρόνια. Ο ΈΛΛΙΣ δεν βλέπετε και μόνο ο πρίντεζης απειλή με πλάτη που δεν μπορεί να παίζει και πολύ. Όλες οι ομάδες πιέζουν τα γκάρντ μας και οι ψηλοί των αντιπάλων δίνουν βοήθεια απέναντι στα γκαρντ αφού δεν απειλούμε μέσα από τη ρακέτα. Ο μαρτιν είναι πολύ καλός αλλά σε συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού και δεν μπορει να παίζει 40 λεπτά. Πιστεύω ότι παίκτες υπάρχουν λεφτά δεν ξέρω αν υπάρχουν ας κοιτάξει και αμερική μεριά, οι καλοί παίκτες αμέσως παίζουν και ιδίως οι σέντερ

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3328
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Τετ Ιαν 27, 2021 10:05 am

Προσωπικά νοιώθω απογοητευμένος και ας λέγαμε όλοι ότι θα παλέψουμε αλλά είμαστε αουτσάιντερ.
Η απουσία του Παπανικολάου δυστυχώς ήταν κομβική. Αλλά βασικά κομβική θα ήταν σχεδόν οποιαδήποτε απουσία αφού δεν έχουμε βάθος τελικά.
Στα θετικά της ομάδας ότι δεν παρατάει τα παιχνίδια, οι εμφανίσεις του Σλούκα και του Βεζένκοφ.
Για μένα η χρονιά τελείωσε ως προς την άποψη του στόχου της οχτάδας.
Σλούκας-Μακκίσικ-Παπανικολάου-Βεζένκοφ-Ζαν Σαρλ-Μάρτιν-Λαρεντζάκης είναι μια πιθανή 7άδα που θα μείνει και του χρόνου και ας ελπίσουμε να ανέβει το μπάτζετ μπας καταφέρουμε να πάρουμε ποιοτικότερους παίκτες.

0
fotis vlachopoulos

euroleague
Reactions: 947

Τετ Ιαν 27, 2021 10:08 am

reignman έγραψε:
Τρί Ιαν 26, 2021 11:57 pm
Ο Μπατιστ ειχε περασει και απο ενα ΝΒΑ μετα απο τους Βελγους , απο εκει τον πηρε ο Παναθηναικος , και εστω να βρεθεις εκει κατι πρεπει να διαθετεις.

Δεν υπαρχει λογος για δακρυα , η ομαδα βαση βαθμολογιας και αποτελεσματων σε συνδιασμο με ροστερ και μπατζετ μπορεις να πεις οτι ειναι και καλυτερη των προσδοκιων.

Αραγε αν ειχαμε προεδρο τον Γιαννακοπουλο τωρα ο Χαρισον μετα την τελευταια φαση θα γυριζε με την ομαδα Ελλαδα ή θα κολυμπουσε προς Μουρικα?
[/quote

ok δεν μπορω σε καμια περιπτωση να σου δωσω αδιικο σε κανενα απο τα θεματα που εθιξες σto ποστ σου ... Το ' Μουρικα " ειναι το Αμερικα σε σλανγκ εκδοση η καμια τοποθεσια αλλη που εγω αγνοω?

1
1 Εικόνα
fotis vlachopoulos

euroleague
Reactions: 947

Τετ Ιαν 27, 2021 10:22 am

καντε μου λιγο χωρο παιδια να κανω μια κωλοτουμπα . ενα δυο τρια χοοοοοοοπ ναι καλα καταλαβατε για το βεζενκοφ λεω που ελεγα οτι ηταν πολλα αυτα που ζηταγε στην αρχη της χρονιας και ψιλογκρινιαζα ... mea culpa mea culpa mea grandissima culpa , μεταννοω!

2
2 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague season 2020-2021”