Σελίδα 1 από 3

Day 6 - Olympiacos vs Anadolu Efes

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 29, 2020 11:07 am
από kojito
Παρασκευή 30/10, 21:00 (Novasports 2HD)

Το πιο δυνατό τεστ μέχρι τώρα για τον Ολυμπιακό πιθανότατα, κόντρα στην καλύτερη ομάδα της περσινής σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεκινήσει την σεζόν με ρεκόρ 3-2, το οποίο μάλλον αντικατοπτρίζει την γενικότερη εικόνα τους μέχρι τώρα καθώς ναι μεν παίζουν ωραίο μπάσκετ κατά διαστήματα και είναι βελτιωμένοι σίγουρα σε σχέση με πέρσι, όμως ακόμα έχουν μεταπτώσεις στην απόδοση τους και κάποιοι παίκτες ψάχνουν τα πατήματα τους. Θέλουν να αφήσουν πίσω την εμφάνιση της προηγούμενης εβδομάδας στο Μόναχο, όπου πρακτικά ήταν πίσω στο σκορ σε όλο το ματς και έπαιξαν κάτω από τις δυνατότητες τους. Η Efes παρά την δυναμική της είναι ένας αντίπαλος που σίγουρα θέλουν να κερδίσουν, δεδομένου ότι και οι Τούρκοι ακόμα ψάχνονται και δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Πόσο μάλλον από την στιγμή που μια τέτοια νίκη μπορεί να αποδειχτεί σημαντική μετέπειτα. Προβλήματα αγωνιστικά δεν υπάρχουν.

Και πάμε στην Efes. Η οποία φέτος δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά, αφού βρίσκεται ήδη στο 1-3 με δύο εντός έδρας ήττες μάλιστα (το ματς με την Βιλερμπάν είχε αναβληθεί). Παρ'όλα αυτά, σίγουρα παραμένουν ανάμεσα στα φαβορί της φετινής σεζόν.Οι Τούρκοι είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα. Πολύ αποτελεσματική στο pick n roll παιχνίδι, το οποίο μπορούν να παίξουν τόσο ο Micic σαν κύριος δημιουργός, όσο και ο Simon που κάνει εξαιρετικά παιχνίδια μέχρι τώρα. Η άμυνα τους είναι αρκετά επιθετική επίσης κάτι που οδηγεί σε αρκετά κλεψίματα ή λάθη αντιπάλου, δύο κατηγορίες στις οποίες βρίσκονται στην 3η θέση μέχρι τώρα ανάμεσα στις 18 ομάδες. Σημαντικό ατού και η ομοιογένεια του ρόστερ, αφού από το περσινό ουσιαστικά η μόνη απώλεια είναι ο Peters. Το μεγάλο πρόβλημα ωστόσο είναι το ριμπάουντ και στις δύο άκρες του παρκέ, κάτι το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός.
Παρά το γεγονός ότι ο Simon όπως είπαμε είναι εξαιρετικός φέτος, πληρώνουν πολύ την απουσία του Larkin αλλά και το κακό ξεκίνημα άλλων σημαντικών στελεχών όπως ο Micic και ο Singleton. Ο Larkin πιθανότατα θα αγωνιστεί στο ματς του ΣΕΦ κάτι που σίγουρα θα δυναμώσει τους Τούρκους, όμως παραμένει ερωτηματικό σε τι κατάσταση βρίσκεται αφού έχει να αγωνιστεί από τις 17 Μαρτίου που διακόπηκαν οι διοργανώσεις. Επιπλέον, ο Ergin Ataman έχει να αντιμετωπίσει και προβλήματα τραυματισμών, αφού εκτός παραμένει εδώ και 20 μέρες περίπου ο Balbay, ενώ αμφίβολοι ή με μικροπροβλήματα είναι και οι Simon, Anderson, Sanli και Gecim.

Ζευγάρι με αρκετή προϊστορία, αφού έχουν αναμετρηθεί συνολικά 40 φορές με τον Ολυμπιακό να έχει βραχεία κεφαλή στις νίκες με ρεκόρ 21-19 και διπλάσιες νίκες στο ΣΕΦ (14-7) έναντι της Εφές. Κανείς βέβαια δεν ξεχνάει εκείνο το 59-110, που είναι η πιο βαριά ήττα στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Euroleague. Ρετρό αναδρομή με ένα από αυτά τα ματς, για το top-16 της σεζόν 2014-2015 στο οποίο οι Πειραιώτες νίκησαν με 86-75 με ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο, παρά τις απουσίες Σπανούλη, Σλούκα και Petway.


Re: Day 6 - Olympiacos vs Anadolu Efes

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 29, 2020 11:52 am
από yorgos
Όποιο παλικαράκι έχει update για τη συμμετοχή Σιμον ας τη βάλει εδώ όταν υπάρξει, μας καίει το φάντασι.

Re: Day 6 - Olympiacos vs Anadolu Efes

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 29, 2020 1:50 pm
από Weekendman
Ματς κλασσική περίπτωση του πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Αφού μετά την νίκη επι της Μπάγιερν στο φιλικό στην Ισπανία. Κανείς δεν θα πίστευε ότι μετά από μια ήττα από την ίδια Μπάγιερν στο επίσημο ματς της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός θα είχε τόσες ρεαλιστικές πιθανότητες νίκης επί της Εφές, και η Μπάγιερν θα βρισκόταν πρώτη στην βαθμολογία μετά από 5 αγωνιστικές.

Ο Ολυμπιακός είναι αρκετά τυχερός στο θέμα του κορονοϊού ακόμα και να λάβουμε υπόψη το γεγονός των λίγων ταξιδιών και της μιας μόνο διοργάνωσης, αλλά η αλήθεια είναι ότι βρήκε 2 ομάδες σε καλή φόρμα με Ζαλγκίρις και Μπάγιερν που θα ξεφουσκώσουν πιθανότατα στην πορεία της σαιζόν, η Αρμάνι έχει ξεκινήσει σοβαρά. Και στο ματς με τον ΠΑΟ που έμοιαζε να έχει το πλεονέκτημα στο θέμα των απουσιών , έπαιξε σε εκείνο τον αγώνα με τραυματία τον πιο κομβικό φετινό παίκτη τον Σλούκα. Ίσως με την Μακάμπι αποδείχθηκε τυχερός που την βρήκε στις πρώτες αγωνιστικές αν οι Ισραηλινοί πάρουν έναν πιο αμυντικογενή ψηλό στην πορεία. Τώρα όμως με αυτήν την Εφές και την Ζενιτ που έχει να παίξει πολύ καιρό παιχνίδι και θα πρέπει με την Αστάνα να καλύψει ότι μπορεί πριν τον Ολυμπιακό, δεν μπορούμε να παραπονεθούμε για την συγκυρία που τις βρίσκουμε, αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο.

Re: Day 6 - Olympiacos vs Anadolu Efes

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 30, 2020 9:18 pm
από kojito
Απίστευτη ευστοχία οι Τούρκοι μέχρι τώρα αλλά και πολύ κακή η άμυνα μας στο pick n roll. Πάλι καλά που ρολάρει η επίθεση και κρατιόμαστε κοντά.

Re: Day 6 - Olympiacos vs Anadolu Efes

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 30, 2020 9:22 pm
από jazz thrilos
Περισσότερο νομίζω μας κράτησε στο σκορ η προσέγγιση της Εφες στα φάουλ που μας έστειλαν πολύ και νωρίς στις βολές παρά το οτι ρολάρουμε συγκλονιστικά.

Πολύ κακή η περιφερειακή μας άμυνα. Ο κόουτς άλλαξε όλη την πεντάδα πλην Σλουκα μετά απο 7 λεπτά. Ενδεικτικό.

Re: Day 6 - Olympiacos vs Anadolu Efes

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 30, 2020 9:23 pm
από papp7
Tα τριποντα της Εφες ειναι ελευθερα υπο καλες προυποθεσεις. Ειναι δυσκολο να παιξεις αμυνα οταν μια 5αδα Μιτσιτς,Σιμον,Μπομπουα,Σινγκλετον,Ντανστον εχει τοσο επιθετικο ταλεντο, προσπαθουν να περιορισουν το pnr του Μιτσιτς με τον Ντανστον αλλα αυτο θα φερει και ανισορροπιες στις περιστροφες.Πρωτη περιοδο αναζητειται ο Σλουκας δυστυχως...

Re: Day 6 - Olympiacos vs Anadolu Efes

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 30, 2020 9:33 pm
από jazz thrilos
Ο Ζαν Σαρλ τρεις τάπες σε δυο λεπτά. Τις δύο στον Λάρκιν. Ενθαρρυντικό, τόσο για τον παίχτη για την ψυχολογία του όσο και για το αποψινό παιχνίδι, μπας και κοπεί λίγο ο αέρας στον Λάρκιν ο οποίος τρέχει λες και δεν έλειψε ουτε μια μέρα.

Re: Day 6 - Olympiacos vs Anadolu Efes

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 30, 2020 9:45 pm
από kojito
Η είσοδος Ζαν-Σαρλς βελτίωσε πολύ την εικόνα στην άμυνα. Βέβαια η πεντάδα που έπαιξε σε αυτό το διάστημα δεν ξέρω αν έχει βρεθεί ποτέ μαζί ξανά, στην επίθεση ήταν τελείως δυσλειτουργική και δεν υπήρχαν αυτοματισμοί ούτε κίνηση. Νομίζω η άμυνα δεν γίνεται να βελτιωθεί πολύ παραπάνω, πόσο μάλλον απέναντι σε αυτή την Εφές, ο Λάρκιν στο 2ο ημίχρονο ίσως πάρει μπρος κιόλας, οπότε αν θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι θα πρέπει τουλάχιστον να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση, ειδικά κοντά στο καλάθι.

Η Εφές κάνει τρομερό ματς μέχρι τώρα. Σημαντικό πράγμα η ομοιογένεια και ότι οι παίκτες της έχουν μάθει να συνεργάζονται με κλειστά τα μάτια.

Re: Day 6 - Olympiacos vs Anadolu Efes

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 30, 2020 9:49 pm
από Redfly
Στο 35-41 έκατσε αρκετά λεπτά το σκορ και θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα. Πάντως με τέτοια άμυνα στο 1ο ημίχρονο πάλι καλά που δε χάνουμε με 10+. Ελπίζω να βρεί σχήμα ο μπι που θα λειτουργεί καλά. Ο χαρισον τα παει καλά, αλλά πρέπει να μπουν και αλλοι παικτες στην εξισωση.

Re: Day 6 - Olympiacos vs Anadolu Efes

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 30, 2020 9:50 pm
από jazz thrilos
Τέλος πρώτου ημιχρόνου. Έξι πόντοι διαφορά. Και λίγοι είναι με την εικόνα της άμυνας μας, τα χαζά φάουλ του Έλις και την κάκιστη εμφάνιση του Σλούκα. Βέβαια, παίζουμε με μια ομάδα πολύ ποιοτική με τρομερά γκαρντ και τον Ντάστον στην ράκετα.

Πως μπορεί να γυρίσει το ματς;; Δεν ξέρω, δεν βλέπω να καταφέρνουμε να μείνουμε στο παιχνίδι με τέτοια εικόνα. Έχει αρχίσει και τα γαλλικά ο κόουτς, έχει εκνευριστεί, δύσκολα τα πράγματα. We need a hero.

Re: Day 6 - Olympiacos vs Anadolu Efes

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 30, 2020 9:59 pm
από papp7
Πρωτο Ημιχρονο. Η επιθεση δεν ρολλαρει καλα, σχεδον ανυπαρκτες off ball movements και καταχρηση επιτοπιας ντριμπλας, σε σημειο που λες οτι εχουμε κοιτασματα πετρελαιου και σκαβουν με την μπαλα. Μιας που πιανω το θεμα ντριμπλας , νευριαζει κανεναν αλλο η ντριμπλα του Σλουκα μεχρι το κεφαλι του ή ειμαι εγω ο περιεργος εμπαθης; :P .Επισης καθολου φαντασια. Ο Χαρισον θεωρω μπορει να γινει πιο aggressive στα ντραιβ του, ειναι λιγο μπλαζε σημερα.

Στην αμυνα δεν πανε πολυ ασχημα μιας και μιλαμε για ομαδα με συνδρομο λερναιας υδρας, καπου χανονται στις περιστροφες και δυσκολευομαστε να ασφαλισουμε τα ριμπαουντς.Ο Ελλις σε ενα ακομη παιχνιδι κανει αχρειαστο επιθετικο και αχρειαστο αμυντικο στον Λαρκιν βρισκοντας τον στο κεφαλι ενω την ιδια ωρα πασαρει.Ο Λιβιο μπηκε καλα αμυντικα, επιθετικα ομως 2 ελευθερα χαμενα τριποντα και ενα midrange απο την βολη στο οποιο εφαγε και αλλοιωση.


Επισης δεν βλεπω γιατι ακομη δεν εχουμε το challenge replay (Coach Challenge rule) στην Ευρωπη, θεωρω πρεπει να ερθει αμεσα.

Re: Day 6 - Olympiacos vs Anadolu Efes

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 30, 2020 10:08 pm
από shtarkws
Δεν είδα το πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει πολθ καλά στην άμυνα

Re: Day 6 - Olympiacos vs Anadolu Efes

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 30, 2020 10:13 pm
από kojito
Καλό νέο το 3ο φάουλ του Μίσιτς. Πρέπει να τον σημαδέψει ο Ολυμπιακός για να πάρει το 4ο. Δεν είναι τόσο η συνεισφορά του στο σκοράρισμα σήμερα, όσο στην δημιουργία θα έλεγα.

Ο Σλούκας σήμερα δυστυχώς είναι ο πιο αρνητικός μας παίκτης.

Re: Day 6 - Olympiacos vs Anadolu Efes

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 30, 2020 10:55 pm
από SteveNashidis
Δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν κακοί, απλά η Εφές έδειξε φοβερή αποφασιστικότητα και έβαλε μεγάλα σουτ στο 2ο ημίχρονο. Ήμασταν μαχητικοί σε αρκετά διαστήματα αλλά δεν είχαμε διάρκεια. Ο λόγος πιστευω που δεν είχαμε διάρκεια είναι γιατί ο Σλούκας είναι τελείως εκτός ρυθμού. Φταίει η προσαρμογή στη νέα ομάδα;; στον νέο προπονητή;;; το rotation που τον κρατάει για πολύ εκτός παρκέ;;; Δε ξέρω. Πάντως η ομάδα δεν αντέχει να μην βρίσκει ρυθμό ούτε από τον Χάρισον και να περιμένει Τζένκινς και Σπανούλη. Ο Γάλλος μάρεσε, μόλις δέσει θα δώσει άλλη αμυντική πνοή.

Re: Day 6 - Olympiacos vs Anadolu Efes

Δημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 30, 2020 10:55 pm
από Weekendman
Η επιστροφή του Λάρκιν θα μείωνε σε κάθε περίπτωση το θεωρητικό πλεονέκτημα του Ολυμπιακού να βρει την Εφες σε μια μέτρια κατάσταση ακόμα και αν δεν ήταν ιδιαίτερα έτοιμος, γιατί με την παρουσία του έμμεσα απασχολεί καλό αμυντικό που δεν πάει πάνω στον Μίσιτς, το ότι πρόσφερε και αρκετά επιθετικά έκανε ακόμα πιο μικρή την όποια τύχη είχε ο Ολυμπιακός στα χαρτιά λόγω της φόρμας των Τούρκων. Με προβλημάτισε περισσότερο ότι η χαλαρή άμυνα της Εφές έλεγχε εξίσου χαλαρά τον Ολυμπιακό στα πρώτα 35 λεπτά του ματς. Κατά τα άλλα Σλούκας και Χάρισον αποκλείεται να μην βελτιωθούν στην συνέχεια, πρέπει όμως να τελειώνει κάποτε το αστείο με τον Ζαν Σαρλ και να τον δούμε πιο έτοιμο για να χαρούμε σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα καλές αμυντικές ενέργειες σαν αυτές στο πρώτο ημίχρονο από τον Γάλλο ή εάν συνεχίζεται να τραυματίζεται να βρεθεί αντικαταστάτης.