Σελίδα 1 από 1

Denver Nuggets

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Δεκ 17, 2020 1:11 am
από nikolas12
Εικόνα
Denver Nuggets 2020-2021

Τι έκανε πέρυσι: Οι Nuggets πέρυσι κατάφεραν κάτι που φάνταζε δυσθεώρητο γυρίζοντας δύο σειρές στα playoffs βρισκόμενοι πίσω με 3-1. Μπήκαν στον πρώτο γύρο της Φούσκας ως το τρίτο seed της Δύσης και βρήκαν μπροστά τους, τους Jazz οι οποίοι κυριαρχούσαν στα πρώτα παιχνίδια. Κι όμως παρά το ότι η ομάδα από τη Utah φαινόταν ανώτερη, οι Nuggets κέρδισαν τα επόμενα τρία και πέρασαν στο δεύτερο γύρο όπου βρήκαν το φαβορί για τον τίτλο, τους Clippers. Πάλι με τη σειρά στο 3-1, οι Nuggets πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις και παίρνουν την πρόκριση στο έβδομο παιχνίδι εκμεταλλευόμενοι την κακή εμφάνιση των Kawhi-George και τη χημεία των Murray-Jokic.

Εικόνα

Στους Τελικούς της Δύσης και με πολλά παιχνίδια στην πλάτη δεν κατάφεραν να περάσουν τους μετέπειτα πρωταθλητές Lakers με το Game 2 να αποδεικνύεται κομβικό αφού οι Λιμνάνθρωποι χρειάστηκαν την ολιγωρία του Plumlee και buzzer beater του Davis. Δεν ξέρουμε πως θα εξελισσόταν η σειρά αν είχε έρθει σε ισορροπία σε εκείνο το παιχνίδι. Συνολικά το πρόσημο είναι θετικό για την ομάδα από το Colorado.

Τι έκανε στην offseason: Οι Nuggets έχασαν ένα αρκετά βασικό γρανάζι στην offseason, καθώς ο Jerami Grant έφυγε με sign-and-trade για τους Pistons, ενώ απώλειες αποτελούν και οι Plumlee, Craig. Ο Grant δεν αντικαταστάθηκε με κάποιο πολύ δυνατό όνομα στο 4, με τους Nuggets να ντραφτάρουν στο 22 τον Zeke Nnaji και να φέρνουν από τους Clippers τον JaMychal Green. Στους κοντούς έρχεται ο rookie R. J. Hampton και από τη Ρεάλ ο Facundo Campazzo που στη Euroleague ήταν εκπληκτικός και μένει να δούμε πως θα προσαρμοστεί στο ΝΒΑ.

Εικόνα

Τι θα δούμε φέτος: Οι Nuggets δεν είναι ούτε αισθητά αποδυναμωμένοι, ούτε όμως μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν ενισχυθεί αρκετά για να χτυπήσουν το πρωτάθλημα ή ακόμα και τους Τελικούς της Δύσης. Το ρόστερ της ομάδας άλλαξε ελάχιστα και πλέον περιμένουμε να δούμε πως θα κινηθούν φέτος.

Από τη μία οι Murray και Jokic ανέπτυξαν ειδικά στα playoffs μια εξαιρετική σχέση εντός παρκέ, δημιουργώντας πολλές καταστάσεις από το pick and roll τους. Αυτό θα είναι και βασικό όπλο στη φαρέτρα τους για τη φετινή χρονιά. Από την άλλη, στο Denver περιμένουν εξέλιξη από τον περσινό rookie Michael Porter Jr., ο οποίος έδειξε καλά δείγματα γραφής. Δεν εντυπωσίασε στη regular, αλλά στη φούσκα ήταν αρκετά καλός, δείχνοντας έτοιμος να πλαισιώσει το δίδυμο Murray-Jokic ως ο τρίτος πόλος της ομάδας.

Εικόνα

Από εκεί και πέρα υπάρχει ένας απρόβλεπτος παράγοντας κατά τη γνώμη μου που λέγεται Campazzo. Ο Αργεντίνος δεν έχει τα σωματικά προσόντα και κυρίως το ύψος ενός τυπικού γκαρντ στο NBA, αλλά ξέρει απίστευτο μπάσκετ και τα τελευταία χρόνια έχουμε ξαναδεί παίκτη από τη Real που αμφισβητείται για τα σωματικά του προσόντα να κάνει τρελά πράγματα στη Λίγκα λόγω του υψηλού μπασκετικού IQ του. Άλλη περίπτωση ο καθένας βέβαια, αλλά όπως προείπα ο Campazzo είναι απρόβλεπτος, αν προσαρμοστεί μπορεί να προσφέρει πολλά στο παιχνίδι των Nuggets, το οποίο δε θα αλλάξει φέτος.

Depth Chart:

PG: Jamal Murray (1,93μ. 23 ετών), Monté Morris (1,88μ. 25 ετών), Facundo Campazzo (1,80μ. 29 ετών), Markus Howard (1,75μ. 21 ετών)

SG: Gary Harris (1,93μ. 26 ετών), PJ Dozier (1,98μ. 24 ετών), RJ Hampton (1,96μ. 19 ετών)

SF: Michael Porter Jr. (2,08μ. 22 ετών), Will Barton (1,96μ. 29 ετών), Vlatko Čančar (2,03μ. 23 ετών)

PF: Paul Millsap (2,01μ. 35 ετών), JaMychal Green (2,03μ. 30 ετών), Greg Whittington (2,06μ. 27 ετών)

C: Nikola Jokić (2,13μ. 25 ετών), Bol Bol (2,18μ. 21 ετών), Zeke Nnaji (2,11μ. 19 ετών)

Coach: Michael Malone

Ο σταρ: O συνονόματος και συνομήλικος Nikola Jokic που δείχνει συνεχώς να εξελίσσεται. Με τρελό court vision, σωστές επιλογές και ποιότητα στο παιχνίδι του οδηγεί μαζί με τον Murray τους Nuggets και φέτος. Απαλλαγμένος από τα περιττά κιλά που είχε στην περσινή offseason δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση σωματικά και μπασκετικά.



Στόχος/Πρόβλεψη: Στόχος είναι ξανά οι Τελικοί της Δύσης και εκεί αν μπορούν να κάνουν την έκπληξη. Προσωπική μου πρόβλεψη είναι ότι θα βγουν από 4οι έως 6οι και θα φτάσουν μέχρι το δεύτερο γύρο.

Εικόνα

Το ερώτημα: Θα μπορέσει ο Porter Jr. να ανέβει επίπεδο ή πάλι ο Murray με τον Jokic θα τραβάνε κουπί σχεδόν μόνοι; Και κυρίως θα μπορέσουν να κάνουν επιτέλους το βήμα παραπάνω και να προσπεράσουν το εμπόδιο ομάδων που τερματίζουν σε υψηλότερη θέση;

Re: Denver Nuggets

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 01, 2021 2:25 pm
από benchwarmer
Δεν έχουν ξεκινήσει πολύ καλά τα πράγματα για το Ντένβερ, το οποίο βρίσκεται στο 1-3 και τις τελευταίες θέσεις της Δύσης.
O Campazzo παίζει μόλις 7.3 λεπτά μέσο όρο (και συμπεριλαμβάνεται και ένα ματς στο οποίο έλειπε ο Murray), με τον Malone να προτιμά ένα σαφώς ένα πιο σφιχτό rotation με τους γνωστούς Gary Harris και Monte Morris, αλλά και τον ίδιο τον Αργεντίνο να θέλει τον χρόνο του ακόμα να προσαρμοστεί.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας πάντως ίσως είναι στους ψηλούς. Ο Jokic προφανώς τα κάνει όλα και συμφέρει (24.5 πόντοι, 11.5 ριμπάουντ, 13.5 ασίστ), αλλά από εκεί και πέρα ο Millsap σίγουρα δεν είναι ο παίχτης που ήτανε, ο JaMychal Green είναι τραυματίας (γυρίζει πάντως ίσως και σήμερα) και έτσι μένουν ο Hartenstein με τον Bol Bol, κανείς από τους οποίους δεν μπορεί να πάρει ακόμη σημαντικά λεπτά. Πιθανώς ο Green επιστρέφοντας να πάρει απευθείας φανέλα βασικού, με τον Millsap να είναι μάλλον πιο χρήσιμος ερχόμενος από τον πάγκο.
Το κλειδί πάντως σε βάθος χρόνου θα είναι και η απόδοση του ίδιου του Murray, που αυτή τη στιγμή σουτάρει μόλις με 39.5%, ενώ παράλληλα έχει και περισσότερα λάθη από ασίστ...

Re: Denver Nuggets

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιαν 02, 2021 6:49 am
από gourgou
O Campazzo στην ομάδα που πήγε εξ΄αρχής δεν είχε τύχη από την άποψη ότι οι Νάγκετς είναι υπερπλήρης στα γκαρντ. Πρώτος έρχεται ο Murray κ από πίσω είναι Μόρρις και Ντοζιερ. Όλη αυτή η πολυκοσμία δεν τον βοηθάει κ παιχτικώς αφού στα ελάχιστα λεπτά που παίζει δεν έχει τον κατεξοχήν οργανωτικό ρόλο που είχε στη Ρεάλ αλλά αναγκάζεται να πηγαίνει στη γωνία μήπως κ πάρει καμιά πάσα κ σουτάρει τρίποντο. Βέβαια εδώ δεν έχει Ταβάρεζ που πρέπει να τον ταϊσει αλλά Γιόκιτς που επίσης παίζει ρόλο οργανωτή. Στην άμυνα δε, πέφτει κλάμα. Το παλεύει ο φουκαράς με τον τσαμπουκά αλλά εκεί αν δεν έχεις προσόντα εκτείθεσαι. Το πότε θα επιστρέψει Ευρώπη εξαρτάται από το πόσο μακρυά θέλει να πάει το όνειρο που ζει.

Re: Denver Nuggets

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιαν 02, 2021 2:21 pm
από Tracy Mac
gourgou έγραψε:
Σάβ Ιαν 02, 2021 6:49 am
O Campazzo στην ομάδα που πήγε εξ΄αρχής δεν είχε τύχη από την άποψη ότι οι Νάγκετς είναι υπερπλήρης στα γκαρντ. Πρώτος έρχεται ο Murray κ από πίσω είναι Μόρρις και Ντοζιερ. Όλη αυτή η πολυκοσμία δεν τον βοηθάει κ παιχτικώς αφού στα ελάχιστα λεπτά που παίζει δεν έχει τον κατεξοχήν οργανωτικό ρόλο που είχε στη Ρεάλ αλλά αναγκάζεται να πηγαίνει στη γωνία μήπως κ πάρει καμιά πάσα κ σουτάρει τρίποντο. Βέβαια εδώ δεν έχει Ταβάρεζ που πρέπει να τον ταϊσει αλλά Γιόκιτς που επίσης παίζει ρόλο οργανωτή. Στην άμυνα δε, πέφτει κλάμα. Το παλεύει ο φουκαράς με τον τσαμπουκά αλλά εκεί αν δεν έχεις προσόντα εκτείθεσαι. Το πότε θα επιστρέψει Ευρώπη εξαρτάται από το πόσο μακρυά θέλει να πάει το όνειρο που ζει.
κριμα για τον καμπατσο γιατι ξεκαθαρα το μποι του δεν ειναι για απεναντι. το θεμα ειναι οτι εκτος απο το οτι δεν ταιριαζει και δεν χωραει σε αυτην την ομαδα, ειναι οτι πληρωσε ενα σωρο λεφτα για να παει εκει. καλυτερα να περιμενε λιγο ωστε να παει ως ελευθερος εκει σε 2 χρονια π.χ και να παει σε ομαδ που ταιριαζει περισσοτερο. τωρα θα χασει λεφτα και δεν θα παιζει.

καταλαβαινω οτι το εχει ως ονειρο, αλλα τωρα μονο χαμενος βγηκε.

η ντενβερ δεν εχουν ξεκινησει καλα. ο γιοκιτς και παλι τρομερος αλλα ο μαρει πολυ αστοχος. και το αλλο ροστερ δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο, εχουν και θεμα στο 4 μεγαλο, οποτε δενει το γλυκο. δεν ξερω αν θα προλαβουν να μπουν 8αδα αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα πανε μακρια οπως στη φουσκα.

Re: Denver Nuggets

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιαν 02, 2021 4:52 pm
από ssoulliss
Καλά έκανε ο Campazzo και πήγε ΝΒΑ. Γούστο και καπέλο του, θα δοκιμάσει και αν δεν τα καταφέρει θα επιστρέψει. Από εκεί και πέρα οι Nuggets καλά έκαναν και του έδωσαν συμβόλαιο, δεν ρίσκαραν κάτι. Δέκατος παίκτης θα είναι στην ομάδα, όχι πολύ παραπάνω.

Το θέμα με τους Nuggets δεν είναι ο τελευταίος παίκτης του rotation αλλά ο πρώτος (ο Murray) που έχει ξεκινήσει άσχημα. Μόλις πάρει μπρος και αυτός θα ανεβούν και πολύ μάλιστα. Ο Porter jr. είναι αρκετά καλός μέχρι στιγμής, η θέση τέσσερα είναι όπως περίπου ήταν και πέρυσι. Εκεί που βλέπω αδυναμία είναι στο backup του Jokic. Πολύ σοφτ (o Plumlee έδινε σκληράδα) οι ψηλοί που έρχονται από τον πάγκο. Τέλος καλός άφησαν και τον Grant, θα χάσουν κάτι εκεί όμως ο μικρός αν βελτιωθεί θα είναι χάρμα ιδέσθαι και τεράστιο όφελος για τον σύλλογο.

Πιστεύω πως ακόμη και όγδοοι να μπουν στα play-offs δεν έχουν να φοβηθούν κάνεναν αντίπαλο. :)

Re: Denver Nuggets

Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 18, 2021 3:37 am
από yorgos
Όντως, καλό φιτ δεν είναι στους Νάγγετς ο Καμπάτσουλας, αλλά στο αν έχει τα προσόντα για να σταθεί στο ΝΒΑ εγώ δεν έχω αμφιβολία πως μπορεί και με σοβαρό ρόλο, δε νομίζω ότι έχει να ζηλέψει τίποτα από τον Μπαρέα για παράδειγμα. Δυσκολη ομάδα για να βρει χρόνο, αλλά το χει κι είναι ψυχάρα.

Ορίστε μόλις το'γραψε!

Re: Denver Nuggets

Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 26, 2021 5:13 am
από Μορφή
Πιο δικαιολογημένη αποβολή από αυτή του Jamal Murray δεν παίζει να έχω ξαναδεί.. Ότι και αν προηγήθηκε, απαράδεκτος..

Re: Denver Nuggets

Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 26, 2021 11:24 am
από yorgos
Στο μεταξύ στο ισπανόφωνο τουίτερ επικρατεί ένα μπινελίκι άνευ προηγουμένου κατά του Μαλόουν (ασυνήθιστο, δεν είναι στα επίπεδα των Ελλήνων οι ισπανόφωνοι, γενικώς πολύ ευγενείς) επειδή βάζει τον Καμπάτσο σε σχήματα με τρεις κοντούς "και τον έχει βάλει στη γωνία να περιμένει για 3, δώστου τη μπάλα στα χέρια ρε γίδι, που ξενυχτάμε για να τον δούμε να παίζει 3ρι".

Re: Denver Nuggets

Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 26, 2021 3:39 pm
από ssoulliss
Αυτό το καθαρόαιμο ποιος θα το σταματήσει; :dribble:



Άσε τους ισπανόφωνους να ασχολούνται με τον Campazzo (Campazzo who που λένε και στο χωριό μου!!! :D :P ), o Morris είναι καλύτερος παίκτης και έχει σαφές προβάδισμα στο πλάνο του Malone.

Re: Denver Nuggets

Δημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 17, 2021 7:08 am
από Μορφή
Από τη χθεσινή αναμέτρηση με τους Indiana Pacers: 8 σουτ, 7 ριμπάουντ, 0 πόντοι.. :roulette:


Re: Denver Nuggets

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 20, 2021 10:23 pm
από gourgou
yorgos έγραψε:
Δευ Ιαν 18, 2021 3:37 am
Όντως, καλό φιτ δεν είναι στους Νάγγετς ο Καμπάτσουλας, αλλά στο αν έχει τα προσόντα για να σταθεί στο ΝΒΑ εγώ δεν έχω αμφιβολία πως μπορεί και με σοβαρό ρόλο, δε νομίζω ότι έχει να ζηλέψει τίποτα από τον Μπαρέα για παράδειγμα. Δυσκολη ομάδα για να βρει χρόνο, αλλά το χει κι είναι ψυχάρα.
Βιάστηκα να τον κρίνω. Βρέθηκαν για ένα διάστημα χωρίς Μόρρις και Ντοζίερ, μπήκε στο ροτέσιον και έχει εξελιχθεί σε σημαντικό εργαλείο. Και ο Μαλόν δείχνει να έχει βρει τον τρόπο να πάρει το μαξιμουμ των δυνατοτήτων του Καμπάτσουλα. Και αν για την επίθεση οι ικανότητές του ήταν αδιαμφισβήτητες, ωστόσο στο αμυντικό κομμάτι εντυπωσιάζει. Καταπληκτικές και καταλυτικές άμυνες και μάλιστα δεν διστάζει να πηγαίνει πάνω στον καλύτερο επιθετικό παίχτη του αντιπάλου.

Ο Γιόκιτς πάει για MVP και δικαίως. Γενικά τους Νάγγετς τους θεωρώ την μεγαλύτερη απειλή να εκθρονίσουν τους Λέικερς από την Δύση. Τους λείπει ένα καλό PF στη θέση του Μίλσαπ. Ψάχνονται να πάρουν τον Γκόρντον από τους Μάτζικ και αν τα καταφέρουν θα είναι πολύ σημαντική αναβάθμιση.

Re: Denver Nuggets

Δημοσιεύτηκε: Τρί Απρ 13, 2021 6:24 pm
από mixalisgate7
Ρήξη πρόσθιου χιαστού για τον Jamal Murray :sad:


Re: Denver Nuggets

Δημοσιεύτηκε: Τρί Απρ 13, 2021 7:34 pm
από AO DAFNIS
Kρίμα , μεγάλη απώλεια. Μένει να δούμε αν Μόρις και Καμπάτσο μπορούν να βγουν μπροστά και πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν οι nuggets χωρίς το Νο2 τους

Re: Denver Nuggets

Δημοσιεύτηκε: Δευ Απρ 19, 2021 5:33 pm
από papp7
Εξαιρετικο το Denver φετος και απιστευτος ο Jokic. Ειναι μεγαλη ατυχια ο χιαστος του Murray.