1) Στην πρώτη 10αδα των μέσο ορων πόντων εχουμε 7 ομάδες της Δύσης
Nαι μόνο που οι δυτικές παίζουν κυρίως κατά των δυτικών (δηλαδή απέναντι σε άμυνες πολύ πιο εύκολες, δεν είναι το ίδιο να παίζεις με αντίπαλο τον Αντεμπάγιο και τον Γιάννη ή το Σμαρτ και τον Μπάτλερ και να έχεις τον Χάουαρτν των Μαβς

, τον Κάρι και τον Πουλ κλπ) και παίρνουν φάουλ όποτε τους αγγίξουν.
2)Αντίστοιχα σε αμυντικά καθήκοντα στην πρώτη δεκάδα βλέπουμε 6 ομάδες της Ανατολής.
Λογικό, στην Ανατολή παίζουν ΚΑΙ άμυνα, στη Δύση κοιτάνε, ή "κάνουν" φάουλ.
Σχετικά με τις συνθέσεις των τριάδων που πρωταγωνιστούν oι :
Οι Μαβερικς είχαν τον Hardaway και τον Ντίγουιντι πέρα από Μπράνσον ενώ επιθετικά εμφανίστηκε και ο Φίνει Σμιθ.
Στα λόγια μου έρχεσαι, ποιος Ντινγουιντι και Φίνεϊ Σμιθ τώρα...
Γιοκιτς εχει μαζί του στην ομαδα Murray, Gordon αν και στην ουσία είναι μόνος του οκ να το δεχτώ και για αυτό πάτωσαν.
Ακριβώς.
Morant εχει Dillion Brooks , Bane , J. Jackson οι οποίοι ειναι άκρως αποτελεσματικοί.
Βραβείο πρέπει να πάρει ο Μοράντ που έφτασε εκεί που έφτασε με το μπετατζή το Μπρουκς δίπλα του, με 30% στα τρίποντα στη ρέγκιουλαρ (σουτέρ επαγγέλεται!

) και σχεδόν τόσα λάθη όσες ασίστ στ απλέι οφ. Ένα Τζάκσον είχε δίπλα του κι αυτός πάλι δε συγκρίνεται με τα αστέρια της Ανατολής, είναι (ακόμη, γιατί έχει πολλά περιθώρια ακόμη) αισθητά χειρότερος από σχεδόν όλα τα τεσσάρια της πλεϊοφικής Ανατολής
Επιθετικό ταλέντο είχαν και οι Πελικανς και οι Μινεσότα.
Είχαν κάμποσο, όχι τόσο ώστε να φτάσουν έστω σε κάποιο καλό σημείο στη μέτρια Δύση.
Ο Χαρντεν δεν παιζει άμυνα για να νικήσει η ομάδα και βρίσκεται στο νούμερο 35 βρίσκεται σε στατιστική κατηγορία που δείχνει ότι η προσωπική άμυνα φέρνει νίκη στην ομάδα του και στο 28 ο Κλέι Τομπσον. Στο 33 ο Εμπιντ στο 16 ο Jaren Jackson. Kαι εννοείται στις πρώτες θέσεις οι σταρ παικτες των Σελτικς , Μπακς που τα δίνουν ολα.
Μα το Χάρντεν τον ανέφερα για να αντικρούσω το επιχείρημα ότι η Ανατολή δεν έχει επιθετικό ταλέντο. Περισσότερο από τη Δύση έχει.
Οι Σέλτικς στην άλλη οπτική πέρασαν τους αδιάφορους στο παρκέ Νετς
Στο παρκέ οι Νετς κατέβασαν το Ντουράντ και τον Ίρβινγκ. Τους λες και λίγο καλύτερους από τους ορφανούς Νάγγετς, τον Μπέινς και τον Μπρουκς, τους ανύπαρκτους με τους οποίους ταλαιπωρείται ο Λούκα, βασικά καλύτερους κι από οποιονδήποτε παίκτη των Σανς τους λες. Οι Νετς έχασαν το πρώτο ματς στο τελευταίο δευτερόλεπτο (αδιάφορο δευτερόλεπτο; ) και τα υπόλοιπα με 7, 4 και 6 πόντους διαφορά.
τους Μπακς με τραυματία Μίντλετον
Οι Μπακς με τραυματία Μίντλετον είναι απείρως καλύτερη ομάδα από οποιαδήποτε ομάδα της Δύσης πήγε στα πλέι οφ, και απλά καλύτεροι των Γουόριορς.
και τώρα έχουν τους Χιτ που ναι μεν τους λες σκληροτράχηλους αλλά στο σημείο του ποστ μου , που δεν εστίασες είναι ότι η φιλοσοφία σφυριγμάτων τους επιτρέπει να παίξουν τέτοια άμυνα στην Ανατολή και χαίρομαι που γίνεται.
Αυτό είναι ΜΙΑ ανάγνωση. Η άλλη είναι ότι η φιλοσοφία των σφυριγμάτων στη Δύση δεν επιτρέπει να παικτεί μπάσκετ αλλά ένα φράγκο η βιολέτα. Δεν είναι ανωμαλία που στην Ααντολή επιτρέπεται να μαρκάρεις, το ανάποδο είναι το περίεργο.
Την σύγκριση Klay Tompson με Harden την αφηνω στους πιο ειδικούς στα στατιστικά. Ετσι οπως εξελίσσεται η κατάσταση ο Τομπσον μετά από 2 σοβαρους τραυματισμούς είναι παίκτης πλειοφ ενώ ο Χαρντεν απολαμβάνει τη νυχτερινή ζωή όντας αποσυρμένος παίκτης Basket League.
Έχουν περίπου ίδιους Μ.Ο πόντων, κλεψιμάτων, με το Χάρντεν να έχει τριπλάσιες ασίστ και 50% περισσότερα ριμπάουντ, κι ας μιλάμε για το χειρότερο Χάρντεν της δεκαετίας.
Και τέλος αν έκαναν περίπατο ομάδες της Ανατολής της Δύσης θα σου πρότεινα να δεις τα ρεκόρ του Λεμπρον στη Δύση όπου μετράει έναν αποκλεισμό απο τα πλειοφ, έναν αποκλεισμο στο πρώτο γύρο και ένα πρωτάθλημα με αστερισκο. Στην Ανατολή βρισκόταν πάντα τελικούς με χειρότερες ομάδες και όχι χειρότερα στατιστικά από αυτά που έκανε Δύση.
Τότε η Ανατολή ήταν πολύ χειρότερη από σήμερα. Επί πολλά χρόνια η Δύση είχε τις καλύτερες ομάδες, πια δεν είναι έτσι, η διαφορά είναι οφθαλμοφανέστατη. Στη μια έχουμε τελικούς που πέφτουν κορμιά, στην άλλη μια ομάδα να παίζει απέναντι στο Λούκα, που λογικά θα σκουπιστεί με συνοπτικές διαδικασίες.
Ξαναλέω, οι ομάδες που απέκλεισαν οι Γουόριορς κατά σειρά είναι: το κουτσό Ντένβερ, οι Γκρίζλις που έπαιξαν χωρίς Μοράντ στο τέλος (κι έφαγαν και μια 30ρα! από το Μπρουκς και τον Κλαρκ!) και ο... Λούκα (μόνος του, ποιον να αναφέρω ως δεύτερο; τον Μπούλοκ;

). Και οι άλλοι έχουν αποκλείσει Μπρούκλιν, Μιλγουόκι και Μαϊάμι. Δεν ξέρω πώς μπορούμε καν να βάζουμε τους αντιπάλους στο ίδιο καλάθι, μέρα με τη νύχτα είναι. Τι να πω, αν εσείς πιστεύτε ότι το Ντάλλας, το Ντένβερ και το Μέμφις θα έπαιρναν ματς απέναντι στο Ντουράντ, το Γιάννη ή το Μαϊάμι, πάω πάσο... Όχι να τους αποκλείσουν, να πάρουν ματς. Εγώ ούτε τους Σίξερς δε νομίζω ότι θα κοντράριζαν, πιθανότατα ούτε καν το Σικάγο. Δυο ομάδες είχε η ζωή, εεε η Δύση, το Φοίνιξ που έκανε το κάζο της δεκαετίας και τους Γουόριορς που είναι ΚΑΛΗ ομάδα και με έναν σουπερ σταρ που έχει υποστήριξη (όχι σαν την καλαμιά στον κάμπο σαν τον καημένο το Λούκα), αλλά χωρίς σκληράδα και χωρίς φροντ λάιν, πολύ υποδεέστερη ως ομάδα από αυτές του παρελθόντος, ακόμη κι ο Κάρι σουτάρει χειρότερα, μέχρι και στις βολές, ο Τόμπσον στη μισή ταχύτητα, ο Γκριν δε σουτάρει καν, ο Λούνεϊ θα χάσει τα αβγά και τα καλάθια και ο Ουίγγινς επειδή θα κληθεί να μαρκάρει παιχτούρες δε νομίζω ότι θα βγει μπρος-πίσω στην ίδια απόδοση.
Τώρα τα υπόλοιπα θα είναι να χαμε να λέγαμε, από εβδομάδα έχουμε τελικούς, ελπίζω να μπορέσω να τους δω όλους πλην του έκτου, μου πέφτουν σε καλές ώρες. Αν βγω λάθος θα βγω να το φωνάξω να το πω, που έλεγε και η Τζένη Βάνου, λάιβ κιόλας. I may be wrong... but I doubt it, που λέει και ο σερ Τσαρλς. Θέλω πάντως να περάσουν οι Χιτ, για το φίλο μου το Χίπστερ που έχει δηλώσει ότι το βλέπει και 4-0

.