Από το χτεσινό βγάλαμε μερικά αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα.
Επιθετικά δεν τραβάμε, είτε με Γιάννη είτε χωρίς. Με τον Γιάννη η επίθεση ανεβαίνει επίπεδο γιατί και στην Μύκονο να τον βάλεις να παίξει με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα 20-30 πόντους θα τους βάλει αλλά αν δεν βελτιωθεί η επίθεση συνολικά δεν τραβάμε.
Χωρίς Γιάννη είμαστε ομάδα για τους 16. Όχι πολύ καλύτεροι της Γεωργίας που παίζει για να περάσει τους ομίλους.
O Λούντζης εκτός απροόπτου κλείδωσε θέση για την 12αδα. Αν κάποιος άλλος δεν βγάλει μάτια θα είναι ως και ύποπτο να κοπεί ο Λούντζης, στο Ακρόπολις ήταν ίσως και καλύτερος του Λαρεντζάκη. Αυτό είναι κάτι to be noted και για τον Ολυμπιακό, ο Λούντζης κάνει τα περισσότερα από όσα κάνει ο Λαρεντζάκης αλλά με περιθώρια εξέλιξης. Θετικό ότι μετά από μια χρονιά που έπαιζε λίγο δεν έχει πάει πίσω.
Ανύπαρκτη η δημιουργία, τελειώσαμε με 15 ασσίστ που αρκετές ήταν προς το τέλος που είχαν χαλαρώσει όλοι. Ντόρσει πάντως 5 ασσίστ, μου αρέσει με την μπάλα στα χέρια και πιστεύω και στον Ολυμπιακό θα έπρεπε να τον είχαν να τρέχει περισσότερα plays αυτός και είμαι σίγουρος ο Ιτούδης αν τον είχε στην Φενέρ θα το έκανε.
Θα επιμείνω σε αυτό που έλεγα πριν ξεκινήσει η προετοιμασία ότι το βασικό μας δίδυμο στο 1-2 πρέπει να είναι Σλούκας-Ντόρσει με Καλάθη να τρέχει την second unit τα 15 λεπτά που δεν θα παίζει ο Γιάννης άντε και κάνα 5λεπτο ακόμα αν είναι ο Γιάννης 5 ή παίζουμε με 3 κοντούς. Χάνουμε στην άμυνα αλλά μπορούμε να το καλύψουμε, με Γιάννη πρέπει έχουν καλό τρίποντο τουλάχιστον 3 στην 5αδα. Σε 5αδες τύπου Καλάθης, Κώστας/Παπαγιάννης, Παπαπέτρου και Γιάννης θα λέμε ότι κάνουν τείχος και κουτουλάμε. Ε ναι, σε 5αδα με αυτούς τους 4 μέσα και προπονητής ΕΣΚΑ να είναι θα παρκάρει 3 μόνιμα στη ρακέτα και θα αφήσει να χτίζουν.
Πρόβλημα πάλι οι 2 Παπ. Αν δεν εμφανιστούν θα έχουμε θεματάρα δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα εμφανιστούν όμως... Καλά κάνει ο Ιτούδης και το ψάχνει και με άλλους.
Καλάθης, Παπαπέτρου, Αγραβάνης δεν έπαιξαν καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο.
Για τους 2 πρώτους πιθανότατα ξεκούραση γιατί έχουμε και σήμερα παιχνίδι, για Αγραβάνη δε νομίζω. Αν ήταν οκ ο Παπαγιάννης σε συνδυασμό με την πολύ καλή εικόνα του Κώστα θα τον είχα στα φαβορί να κοπεί, ο Κασελάκης είναι πιο χρήσιμος. Τώρα απίθανο να κοπεί.
Ο Θανάσης εκτός από ρυθμό που δεν έχει είναι πεσμένος και αθλητικά και δεν είναι παράλογο. Τις 3 τελευταίες σεζόν έχει παίξει σύνολο 1224 λεπτά με την ομάδα του και όλα σε garbage time. Ο Λαρεντζάκης πχ που βασικό δεν τον λες έχει παίξει 900 μόνο φέτος. Είναι αμφίβολο το τι κίνητρο έχει. Αν προτεραιότητα του ήταν το μπάσκετ και όχι να είναι Αμερική/να είναι με τον αδερφό του θα ήταν στην Ευρώπη που άνετα θα είχε έναν καλό ρόλο σε Παναθηναικό-Ολυμπιακό.