EL Game 7, Olympiacos vs Fenerbahce Istanbul

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2697
Αγαπημένη θέση: PF
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Οκτ 28, 2021 10:49 pm

Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο ένας το χάριζε στον άλλον το ματς. Ειδικά αυτά που έκανε ο Ολυμπιακός στην επίθεση ήταν αδιανόητα.

Ευτυχώς έστω κι έτσι ήρθε η νίκη, και με αυτό το σουτ εξιλεώθηκε μάλλον ο Σλούκας για κάποιες λάθος αποφάσεις στο δεκάλεπτο αυτό. Ενώ αμυντικά είμαστε ακόμα σούπερ και με διάθεση, έχει χαθεί το καθαρό μυαλό στην επίθεση τις τελευταίες 10-15 μέρες, προσαρμόζονται πλέον και οι αντίπαλοι, οπότε τώρα είναι καιρός να βγουν μπροστά και παίκτες όπως ο Σάσα και ο Walkup που επιθετικά μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω απ'οτι τώρα.

Πάντως και οι δύο ομάδες γενικά έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία και θα μου κάνει έκπληξη αν τουλάχιστον μια δεν είναι στην οκτάδα στο τέλος.

0
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3277
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Mεγάλο καλάθι ψυχολογίας!

1
1 Εικόνα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Stavros83

junior
Reactions: 51
Αγαπημένος παίκτης: Igor Kudelin
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 5

Πέμ Οκτ 28, 2021 10:50 pm

Ρε σεις το βλέπω σε επανάληψη και μου δείχνει πως μετά την αναπήδηση στο τελευταίο σουτ του Guduric από τα 10 μέτρα, η μπάλα κατέληξε στο καλάθι.
Λέτε να κάνει ένσταση ο Djordjevic ???

0
Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions: 939

Πέμ Οκτ 28, 2021 10:50 pm

Μπράβο στην ομάδα. 4 ματς μέσα σε 7 μέρες και χωρίς τον 2ο Center. Φοβερός κόσμος σήμερα και είμαστε άψογα στην βαθμολογία. Μια μεταγραφή παρακαλώ τουλάχιστον.
Μπράβο Κώστα για την τελευταία φάση!

0
Άβαταρ μέλους
Reaper

nba
Reactions: 1879
Αγαπημένη θέση: SG, Bench
Αγαπημένος παίκτης: Luka Doncic
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Οκτ 28, 2021 10:52 pm

29 λεπτα επαιξε σημερα ο Φαλ, μαλλον τελικα μπορει να παιζει παραπανω και δεν ειναι αναγκη να παιζει τοσο ο ανεπαρκτης Μαρτιν.

0
Noone remembers how. Everyone remembers if you won or you lost.
Stavros83

junior
Reactions: 51
Αγαπημένος παίκτης: Igor Kudelin
Προειδοποιήσεις: 5

Πέμ Οκτ 28, 2021 10:52 pm

Πάρτε ψηλό! Ο άλλος ο Μάρτιν μαζεύει υγρό στο γόνατα συνεχώς!

3
3 Εικόνα
basket72
Reactions:

Πέμ Οκτ 28, 2021 10:53 pm

kojito έγραψε:
Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο ένας το χάριζε στον άλλον το ματς. Ειδικά αυτά που έκανε ο Ολυμπιακός στην επίθεση ήταν αδιανόητα.

Ευτυχώς έστω κι έτσι ήρθε η νίκη, και με αυτό το σουτ εξιλεώθηκε μάλλον ο Σλούκας για κάποιες λάθος αποφάσεις στο δεκάλεπτο αυτό. Έχει χαθεί πάντως το καθαρό μυαλό στην επίθεση τις τελευταίες 10-15 μέρες, προσαρμόζονται πλέον και οι αντίπαλοι, οπότε τώρα είναι καιρός να βγουν μπροστά και παίκτες όπως ο Σάσα και ο Walkup που επιθετικά μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω απ'οτι τώρα.

Πάντως και οι δύο ομάδες γενικά έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία και θα μου κάνει έκπληξη αν τουλάχιστον μια δεν είναι στην οκτάδα στο τέλος.
Το πήρε πάνω του ο ΣΛούκας γιατί έλειπε ο Ντόρσεϊ ( σηκώνει συζήτηση αυτό, από την άλλη ο Σακίλ είναι παντού στις τελευταίες άμυνες) έλειπε κι ο Βεζένκοφ. Μεταφορικά ο τελευταίος.
Έβαλε ένα τρίποντο όταν κανείς δεν τολμούσε, έβαλε δυσκολότατο καλάθι και φάουλ(μετά από τάπα στην προηγούμενη) κι έβαλε και τρομερό μπάζερ μπροστά στον διαστημικό Βέσελι.

Υπόκλιση από μένα στον Κώστα, γι' απόψε.
Σημαντική νίκη, παίδες, απέναντι σε ομάδα με την οποία θα είμαστε αντίπαλοι για το πλασάρισμα στους 8. :wink: Μετράει διπλά.

Άντε να φέρουμε και τον Αλφά Καμπά, να μπορεί να πηγαίνει στο 4 ο Ζαν Σαρλ γιατί ο Σάσα είναι ντεφορμέ.

Άβαταρ μέλους
mixalisgate7

champion
Reactions: 1621
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan

Πέμ Οκτ 28, 2021 10:59 pm

Παραλίγο να χάσουμε δικό ματς χάρις το τραγικό μας δεύτερο ημίχρονο στην επίθεση, όχι και τίποτα άλλο αλλά ήμασταν πάρα πολύ καλοί στη δεύτερη περίοδο. Ακατανόητο το κοουτσάρισμα του Μπαρτζώκα σήμερα, αργούσε να κάνει αλλαγές και να πάρει τάιμ άουτ.

0
Leo_98

a1greece
Reactions: 537
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan

Πέμ Οκτ 28, 2021 11:00 pm

Μπλακ άουτ διάρκειας στο δεύτερο ημίχρονο.
Ευτυχώς...εξιλεωθηκε ο Σλούκας για τα χαμένα buzzer στην Βαρκελώνη. Μπράβο στον Κώστα, παλικαρισιο καλάθι!
Κατά τα άλλα ο Βεζενκοφ είναι σε κακό φεγγάρι, θέλει 1-2 καλά ματς να ανέβει.
Μου άρεσε ο Φαλ σήμερα. Νομίζω η καλύτερη του εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση.
Συνεχίζουμε...(και περιμένουμε μεταγραφή :) )

0
tarp7

allstar
Reactions: 2115

Πέμ Οκτ 28, 2021 11:03 pm

παιχνιδιάρα σήμερα τρομερές άμυνες και από τις δύο ομάδες. Ο σλούκας ηγέτης της ομάδας αυτής. Για πρώτη φορά νομίζω τροφοδοτήσαμε σωστά το φαλ και στην αμύνα ήταν καλός. αυτά δεν μπορώ άλλα να πω άλλα σημερα

0
Άβαταρ μέλους
nikolas12

allstar
Reactions: 883
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Kobe Bryant, Σπανούλης

Πέμ Οκτ 28, 2021 11:17 pm

Θα τελειώσει η σεζόν και θα έχω γεμίσει άσπρες τρίχες 26 χρονών άνθρωπος. Εξαιρετικό μπάσκετ στο πρώτο ημίχρονο, κάκιστοι ήμασταν στο δεύτερο. Προφανώς βγήκε η κούραση στην ομάδα συν το μικρό rotation. Γενικά στο δεύτερο μας διάβασαν καλύτερα, κλείδωσαν τους διαδρόμους και πίεζαν καλά στη μπάλα, αλλά στην επίθεση ήταν κι αυτοί κακοί. Ο κόουτς γενικά δεν ήταν καλός, ούτε αλλαγές έκανε έγκαιρα, time out αργούσε να πάρει, τους το δίναμε το ματσάκι και το θέλανε πίσω.

Όλα τελικά κρίθηκαν στο καλάθι του Σλούκα, αλλά θα δώσω και ένα unpopular opinion. Ως ηγέτης ο Σλούκας δεν εξιλεώθηκε με τους 8 τελευταίους πόντους που έβαλε, έκανε μεν ένα καλό βήμα, αλλά όποιος ξαναδεί προσεκτικά το ματς, θα παρατηρήσει ότι και τραβηγμένα σουτ πήρε και αχρείαστο hero ball έκανε και εύκολα σουτ έχασε και κυρίως έκανε το χαζό φάουλ που οδήγησε στη βολή της ισοφάρισης. Τέλος καλό, όλα καλά, μόνο θετικά θα επιδράσει στην ψυχολογία του αυτό το εξαιρετικά δύσκολο τελευταίο σουτ και ελπίζω η ομάδα να συνεχίσει με καλή πορεία.

2
2 Εικόνα
Για μουσική, σειρές, ταινίες, βιβλία και καφροραδιοφωνικές εκπομπές: anthem.gr

Επίσης μία στο τόσο γράφω κι εδώ: Super Hero News

Τσεκ :D
Άβαταρ μέλους
Redfly

euroleague
Reactions: 401
Αγαπημένος παίκτης: Clyde the Glide
Αγαπημένη ομάδα: Protland-Trail-Blazers

Πέμ Οκτ 28, 2021 11:20 pm

Δύσκολη νίκη. Ο μακισικ ήταν απαραίτητος στα τελευταία λεπτά μαζί με τον γουοκαπ.Πολύ καλή άμυνα ασίστ για τρίποντο στον σλούκα, και η φάση που σούταρε τρίποντο δεν ήταν δικό του λάθος, δε μπόρεσε κανένας συμπαίκτης του να ξεμαρκαριστεί. Γενικά το ματς κρίθηκε στην άμυνα.

Η τρύπα στο 5 είναι τεράστια. Ο Φαλ θα βγάλει τραυματισμό με τέτοιους ρυθμούς και μετά θα κλαίμε μαζί για την χρονιά που θα χαθεί τσάμπα.. Στο 3 δε βλέπω πρόβλημα, υπάρχουν λύσεις. Μια χαρά είναι ο Μακ και ο Λαρε και μετά την προσθήκη 4-5 θα δούμε και Σασα στο 3 σε ψηλά σχήματα. Αν πάρουμε καθαρό 5αρι δεν τον βλέπω να μακροημερεύει τον Χασαν.

Για το θέμα με τα τρίποντα του Βεζε και των άλλων γενικότερα. Πρέπει να βγουν συστήματα που δε τα βλέπω. Ο Σασα όχι μόνο σήμερα αλλά και στα προηγούμενα ματς δε παίρνει πραγματικά ελεύθερα σουτ, είτε είναι υπο πίεση είτε υπο μερική πίεση είτε είναι πολυ μακρινά (γενικά τα βάζει και αυτά αλλά δεν παύει να είναι λάθος επιλογή). Πρέπει να δουλευτούν τα close out περισσότερο, και τα σουτ στα φτερά για αρχή. Γενικά δε βλέπω γρήγορες πασες (σήμα κατατεθέν του Μπαρτζώκα) που βγάζουν ελεύθερα σουτ. Νομίζω ότι κρατάει εκπλήξεις για αργότερα (ή τουλάχιστον έτσι εύχομαι) διότι όλα είναι έτοιμα και στημένα στην ομάδα για καλύτερο μπασκετ στην επίθεση.

Στα δικά μου μάτια η 8αδα είναι τελειωμένη υπόθεση , για τις θέσεις 5-6 είναι η ελπίδες μου απο δω και πέρα και με τις πιθανότητες υπέρ μας.

0
tarp7

allstar
Reactions: 2115

Πέμ Οκτ 28, 2021 11:32 pm

Redfly έγραψε:
Δύσκολη νίκη. Ο μακισικ ήταν απαραίτητος στα τελευταία λεπτά μαζί με τον γουοκαπ.Πολύ καλή άμυνα ασίστ για τρίποντο στον σλούκα, και η φάση που σούταρε τρίποντο δεν ήταν δικό του λάθος, δε μπόρεσε κανένας συμπαίκτης του να ξεμαρκαριστεί. Γενικά το ματς κρίθηκε στην άμυνα.

Η τρύπα στο 5 είναι τεράστια. Ο Φαλ θα βγάλει τραυματισμό με τέτοιους ρυθμούς και μετά θα κλαίμε μαζί για την χρονιά που θα χαθεί τσάμπα.. Στο 3 δε βλέπω πρόβλημα, υπάρχουν λύσεις. Μια χαρά είναι ο Μακ και ο Λαρε και μετά την προσθήκη 4-5 θα δούμε και Σασα στο 3 σε ψηλά σχήματα. Αν πάρουμε καθαρό 5αρι δεν τον βλέπω να μακροημερεύει τον Χασαν.

Για το θέμα με τα τρίποντα του Βεζε και των άλλων γενικότερα. Πρέπει να βγουν συστήματα που δε τα βλέπω. Ο Σασα όχι μόνο σήμερα αλλά και στα προηγούμενα ματς δε παίρνει πραγματικά ελεύθερα σουτ, είτε είναι υπο πίεση είτε υπο μερική πίεση είτε είναι πολυ μακρινά (γενικά τα βάζει και αυτά αλλά δεν παύει να είναι λάθος επιλογή). Πρέπει να δουλευτούν τα close out περισσότερο, και τα σουτ στα φτερά για αρχή. Γενικά δε βλέπω γρήγορες πασες (σήμα κατατεθέν του Μπαρτζώκα) που βγάζουν ελεύθερα σουτ. Νομίζω ότι κρατάει εκπλήξεις για αργότερα (ή τουλάχιστον έτσι εύχομαι) διότι όλα είναι έτοιμα και στημένα στην ομάδα για καλύτερο μπασκετ στην επίθεση.

Στα δικά μου μάτια η 8αδα είναι τελειωμένη υπόθεση , για τις θέσεις 5-6 είναι η ελπίδες μου απο δω και πέρα και με τις πιθανότητες υπέρ μας.
είναι νωρίς ακόμα για 8άδα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, αν και πιστέυω και εγώ ότι θα είμαστε στην 8άδα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και ελεύθερα σούτ και καλά ποσοστά, στο δεύτερο ημίχρονο και οι 2 ομάδες έπαιζαν αμυνάρες η φενέρ έχει πολύ καλό ρόστερ

0
basket72
Reactions:

Πέμ Οκτ 28, 2021 11:37 pm

Redfly έγραψε:

Σπανιώς συμφωνούμε, δεν θα χαλάσω την παράδοση κι απόψε.
Ο Μακίσικ στη φάση που χαρακτήρισα ως "ερασιτεχνικού¨κάνει γκάφα ολκής, ενώ βλέπει ότι οι συμπαίκτες του είναι κλεισμένοι, κοκκαλώνει και μετά σουτάρει χωρίς παίκτες να πηδήξουν ριμπάουντ.
Όντως βγάζει αμυνάρες (το είπα κι εγώ) αλλά είναι θέμα μπροστά στα τελευταία. Τέλος πάντων, όπως είπα και πριν σηκώνει συζήτηση, γιατί έχει κι ο κόουτς τα δίκια του. Κλίνω προς Ντόρσεϊ πάντως.

Ο Βεζέ σουτάρει με τα ίδια συστήματα που σούταρε και πέρσι. Κι όχι δεν "τα βάζει γενικά" όπως λες. Με λιγότερο από 25% σουτάρει.
Ελπίζουμε να πάρει τα πάνω του, γιατί για το τρίποντο του τον έχουμε ως καραβασικό.
Λογικά θα βελτιωθεί.
Αλλά να παίρνει συνεχώς ολομόναχος σουτ ένας κλασσικός σουτέρ μόνο σε σύστημα που περιλαμβάνει μηδαμινή αντίπαλη άμυνα.

Σχετικά με το αν είναι τελειωμένη υπόθεση η 8αδα, μετά από 7 αγωνιστικές, με ρεκόρ 5-2 ( και 7-0 να είχαμε πάλι δεν θα ήταν τελειωμένη υπόθεση) νομίζω ότι είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά.

* Η τρύπα στο 5 με τον τραυματισμό που έβγαλε ο Μάρτιν θα κλείσει με την αγορά παίκτη. Ή και παίκτου. :P Εκείνη στο 3-4 να δούμε πότε και πως θα κλείσει.

jazz thrilos
Reactions:

Πέμ Οκτ 28, 2021 11:52 pm

Να πω την αλήθεια, πριν το ματς δεν περιμενα νικη με τίποτα. Η Φενερ βρισκει πατήματα και ανεβαινει τις τελευταιες 10 ημερες. Το ροστερ τους είναι καλυτερο και εχουν βαθος στον πάγκο . Εμεις τις τελευταιες 10 ημερες δειχνουμε κάποια σημάδια κόπωσης και επιπλεον απόψε θα βγαζαμε την βραδιά με ενα μονο σέντερ απέναντι σε Βεσελι, Μπούκερ, Ντουβεριογλου και Πολονάρα.

Ολα τα παραπάνω κάνουν τη νικη μας ακομα πιο ξεχωριστη και άκρως σημαντικη βαθμολογικά. Μεγάλο μπράβο σε ολη την ομάδα για τα αποθέματα ψυχής και την ένταση που έβγαλαν στο παρκέ.

Επιγραμματικά, πολυ καλος και ηγετικός Σλούκας, συγκινητικός Λαρεντζάκης, τρομερο impact στην αμυντικη λειτουργία απόψε ο Γουοκαπ, πολυ καλος Φαλ ιδίως στην άμυνα. Παπ και Μακισικ επισης θετικοί.

Ενα μεγάλο ευχαριστουμε στον Τζορτζεβιτς που δεν μπόρεσε με τους ψηλους που διαθέτει να πατησει στην ρακέτα μας και που κράτησε στο παιχνιδι τον αρχηγο μια κλειστης ομάδας παιχτών με τον τίτλο "υπερεκτιμημένοι ξυλοκόποι", τον Γκούντουριτς (προσωπική μου εκτιμηση είναι, μην με πέσετε να με φάτε μαζικά :peace: ).

Ο κόουτς κάτι έχει φέτος με τα τάιμ άουτ. Σπανίως τα παίρνει οταν αρχίζουμε να χάνουμε τις διαφορές, προτιμά να τα καθυστερεί οσο μπορεί. Ίσως προσπαθεί να αφησει την ομάδα να αντιδράσει βάσει πλάνου, να εμφυσησει εμπιστοσυνη στο πλάνο, δεν ξέρω.

Επίσης, με δεδομένη την κακή εικόνα του Σάσα απόψε, ισως στο τέλος να μας εκανε καλό να δούμε περισσοτερο Φαλ με Ζαν Σαρλ στην πεντάδα.

Τέλος καλό πάντως. Σπουδαία νικη, ας κάνουμε κάτι άμεσα με ψηλό γιατί σε βάθος χρόνου θα το πληρωσουμε.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague season 2021-2022”