Euroleague 2021-2022 off-topic

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
mixalisgate7

champion
Reactions: 1624
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιαν 03, 2022 2:43 pm

Θα μειωθεί η καραντίνα σε 7-10 μέρες αρκεί να υπάρχουν δυο αρνητικά τεστ.

0
Άβαταρ μέλους
mixalisgate7

champion
Reactions: 1624
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan

Δευ Ιαν 03, 2022 5:49 pm

Αναβλήθηκαν τα Άλμπα-Παναθηναϊκός, Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός και Εφές-Μπάγερν Μονάχου.

0
tarp7

allstar
Reactions: 2115

Τρί Ιαν 04, 2022 7:23 pm

https://www.sport2
4.gr/basket/euroleague-i-karantina-meionetai-stis-epta-meres-mono-gia-toys-emvoliasmenoys-paiktes.9483400.html
Η EuroLeague Basketball ανακοίνωσε τη μείωση της καραντίνας από τις 14 στις 7 μέρες, μόνο για τους εμβολιασμένους αθλητές. Τροποποίηση για τους "οκτώ υγιείς αθλητές" σε περίπτωση αναβολής, εφόσον πρόκειται για ανεμβολίαστο.

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3553
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Τρί Ιαν 11, 2022 7:05 pm

Ο Τζέιμς υποστηρίζει ότι κάποιες ομάδες δηλώνουν ψευδώς θετικά κρούσματα.
https://www.gazzetta.gr/basketball/euro ... e-dilonoyn

Για μένα, και δεν ξέρω αν το έχει κάνει ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός ή ποια ομάδα καλά το κάνουν αν όντως συμβαίνει.
Ναι ξέρω ότι οι ίδιες οι ομάδες το έχουν συμφωνήσει αλλά για μένα σημαντικότερο από την συμφωνία τους είναι να δούμε ανταγωνιστικά ματς και όχι ματς παρωδίες που να αντικατοπτρίζουν την κανονική δυναμική των ομάδων.
Δεν θεωρώ ότι είναι ίδια η περίπτωση με τους τραυματισμούς, οι οποίοι δεν είναι τελείως απρόβλεπτοι, έχουν ως ένα βαθμό να κάνουν με την επιλογή των παικτών, (π.χ. ο Παναθηναϊκός πήρε ρίσκα με Νέντοβιτς, Γιόβιτς), τον τρόπο που χρησιμοποιούνται (βλέπε τραυματισμούς στον Ολυμπιακό επί Σφαιρόπουλο) και ναι ως ένα βαθμό με τυχαία γεγονότα που μια καλά δομημένη ομάδα πρέπει ως ένα βαθμό να μπορεί να καλύψει αλλά εδώ έχουμε με ένα παράγοντα που επηρεάζει μαζικά τις ομάδες και αλλοιώνει τελείως την δυναμική τους.

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Τρί Φεβ 01, 2022 9:09 am

Άλλαξε και το σάιτ της Ευρωλίγκα, να πω την αλήθεια αυτές οι μετατροπές που γίνονται για να είναι πιο εύχρηστα σε τάμπλετ, κινητά σπανίως μ' αρέσουν, έτσι και τώρα. Τουλάχιστον μας δίνουν μερικά στατιστικά παραπάνω. Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να δεις τους αγώνες των παικτών σε προηγούμενες χρονιές

0
Άβαταρ μέλους
taraboura

euroleague
Reactions: 262
Αγαπημένη ομάδα: Real-Madrid

Τρί Φεβ 01, 2022 9:18 am

Δεν ξέρω αν είναι δική μου ιδιοτροπία, αλλά πλέον η ανάγνωση των στατιστικών είναι 2 φορές πιο δύσκολη. Πέρα που πλέον η εκτύπωσή τους είναι αδύνατη...

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Τρί Φεβ 01, 2022 9:41 am

taraboura έγραψε:
Δεν ξέρω αν είναι δική μου ιδιοτροπία, αλλά πλέον η ανάγνωση των στατιστικών είναι 2 φορές πιο δύσκολη. Πέρα που πλέον η εκτύπωσή τους είναι αδύνατη...
Έτσι είναι, χρειάζεται περισσότερα κλικ για να βρεις αυτό που θέλεις, βέβαια αυτό είναι γενικότερο σε όλες τις ιστοσελίδες, το ίδιο ακριβώς έλεγα και για το basketforum σε σχέση με το πως ήταν πριν το κλείσιμο.
Για την εκτύπωση που δυσκολεύεσαι; Δεν εκτυπώνω βέβαια αλλά μια χαρά εκτυπώνονται είτε κλασικά είτε σε μορφή pdf.
Το πρόβλημα είναι αν θέλεις να τα επικολλήσεις σε excel που δεν γίνεται απευθείας δυστυχώς, απ' ότι βλέπω πρέπει να τα επικολήσεις σε αρχείο κειμένου και να τα εισάγεις ως csv χωρίς να το έχω δοκιμάσει.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
taraboura

euroleague

Τρί Φεβ 01, 2022 10:29 am

Conan1982 έγραψε:
Τρί Φεβ 01, 2022 9:41 am
taraboura έγραψε:
Έτσι είναι, χρειάζεται περισσότερα κλικ για να βρεις αυτό που θέλεις, βέβαια αυτό είναι γενικότερο σε όλες τις ιστοσελίδες, το ίδιο ακριβώς έλεγα και για το basketforum σε σχέση με το πως ήταν πριν το κλείσιμο.
Για την εκτύπωση που δυσκολεύεσαι; Δεν εκτυπώνω βέβαια αλλά μια χαρά εκτυπώνονται είτε κλασικά είτε σε μορφή pdf.
Το πρόβλημα είναι αν θέλεις να τα επικολλήσεις σε excel που δεν γίνεται απευθείας δυστυχώς, απ' ότι βλέπω πρέπει να τα επικολήσεις σε αρχείο κειμένου και να τα εισάγεις ως csv χωρίς να το έχω δοκιμάσει.
Ακριβώς αυτό εννοώ. Για την εκτύπωση, συνήθιζα να εκτυπώνω με τον κλασικό τρόπο και έβγαιναν όλα πολύ ομοιόμορφα και καθαρά σε 1 κόλλα χαρτί ουσιαστικά με ένα κλικ. Τώρα δεν μπορώ να βρω τρόπο να εκτυπωθούν και των 2 ομάδων στο ίδιο φύλλο χαρτί (παρόμοιο πρόβλημα έχει έτσι και αλλιώς τα τελευταία χρόνια το σάιτ της FIBA με αποτέλεσμα να βρίσκω πατέντες για να εκτυπώνονται αξιοπρεπώς). Ωστόσο ούτε αυτές οι πατέντες είναι εφικτές στη μορφή που έχει το νέο σάιτ. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι όλοι "άρρωστοι" σαν εμένα και φίλους που το συνηθίζουν, αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια τέτοια λειτουργία εκτύπωσης των στατιστικών και στο νέο σάιτ? Πχ τα στατιστικά της ΕΟΚ της Α2 συνοδεύονται και από λινκ με pdf όπου γίνεται μια πολύ όμορφη εκτύπωση των στατιστικών.

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Τρί Φεβ 01, 2022 11:16 am

taraboura έγραψε:

Ακριβώς αυτό εννοώ. Για την εκτύπωση, συνήθιζα να εκτυπώνω με τον κλασικό τρόπο και έβγαιναν όλα πολύ ομοιόμορφα και καθαρά σε 1 κόλλα χαρτί ουσιαστικά με ένα κλικ. Τώρα δεν μπορώ να βρω τρόπο να εκτυπωθούν και των 2 ομάδων στο ίδιο φύλλο χαρτί (παρόμοιο πρόβλημα έχει έτσι και αλλιώς τα τελευταία χρόνια το σάιτ της FIBA με αποτέλεσμα να βρίσκω πατέντες για να εκτυπώνονται αξιοπρεπώς). Ωστόσο ούτε αυτές οι πατέντες είναι εφικτές στη μορφή που έχει το νέο σάιτ.
Το Boxscore σε ενδιαφέρει, λοιπόν, μόνο με printscreen λογικά και κοπτοραπτική από την ιστοσελίδα της Euroleague.
Από το proballers μπορείς διαλέγοντας προσαρμοσμένη εκτύπωση μόνο της περιοχής που θέλεις να έχεις κάτι τέτοιο, και θα μπορούσες και με ένα pdf editor να σβήσεις αυτά που δεν θέλεις:
https://ibb.co/bNHTPDf

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
taraboura

euroleague

Τρί Φεβ 01, 2022 2:55 pm

Conan1982 έγραψε:
taraboura έγραψε:

Ακριβώς αυτό εννοώ. Για την εκτύπωση, συνήθιζα να εκτυπώνω με τον κλασικό τρόπο και έβγαιναν όλα πολύ ομοιόμορφα και καθαρά σε 1 κόλλα χαρτί ουσιαστικά με ένα κλικ. Τώρα δεν μπορώ να βρω τρόπο να εκτυπωθούν και των 2 ομάδων στο ίδιο φύλλο χαρτί (παρόμοιο πρόβλημα έχει έτσι και αλλιώς τα τελευταία χρόνια το σάιτ της FIBA με αποτέλεσμα να βρίσκω πατέντες για να εκτυπώνονται αξιοπρεπώς). Ωστόσο ούτε αυτές οι πατέντες είναι εφικτές στη μορφή που έχει το νέο σάιτ.
Το Boxscore σε ενδιαφέρει, λοιπόν, μόνο με printscreen λογικά και κοπτοραπτική από την ιστοσελίδα της Euroleague.
Από το proballers μπορείς διαλέγοντας προσαρμοσμένη εκτύπωση μόνο της περιοχής που θέλεις να έχεις κάτι τέτοιο, και θα μπορούσες και με ένα pdf editor να σβήσεις αυτά που δεν θέλεις:
Ακριβώς αυτή τη μέθοδο του print screen και μετά τροποποίησης του αρχείου χρησιμοποιούσα στα boxscore των διοργανώσεων της FIBA. Πολύ καλό αυτό με το pdf editor, ευχαριστώ. :wink:

0
BillyPao

allstar
Reactions: 2382
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 4

Τρί Φεβ 01, 2022 3:27 pm

taraboura έγραψε:
Conan1982 έγραψε:

Ακριβώς αυτή τη μέθοδο του print screen και μετά τροποποίησης του αρχείου χρησιμοποιούσα στα boxscore των διοργανώσεων της FIBA. Πολύ καλό αυτό με το pdf editor, ευχαριστώ. :wink:
Κρατάς αρχείο με τα στατιστικά των αγώνων της Ευρωλίγκας; Εγώ κρατάω αρχείο με τα στατιστικά των αγώνων της Α1 (από τη σεζόν 2019-20), απλώς όχι σε έντυπη μορφή (αφιερώνω χρόνο για να τα περνάω σε πίνακες που έχω φτιάξει στο Word). Γενικά έχω και εγώ μια τρέλα με τα στατιστικά.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
taraboura

euroleague

Τρί Φεβ 01, 2022 3:45 pm

BillyPao έγραψε:
Τρί Φεβ 01, 2022 3:27 pm
taraboura έγραψε:

Κρατάς αρχείο με τα στατιστικά των αγώνων της Ευρωλίγκας; Εγώ κρατάω αρχείο με τα στατιστικά των αγώνων της Α1 (από τη σεζόν 2019-20), απλώς όχι σε έντυπη μορφή (αφιερώνω χρόνο για να τα περνάω σε πίνακες που έχω φτιάξει στο Word). Γενικά έχω και εγώ μια τρέλα με τα στατιστικά.
Ναι, τεράστια τρέλα με τα στατιστικά στο μπάσκετ που κρατά δεκαετίες χαχαχα. Και νόμιζα ότι είμαι ο μόνος "τρελός" που έχει δημιουργήσει δικούς του πίνακες συγκεντρωτικών στατιστικών στο word για όλες τις κατηγορίες μπάσκετ. Έντυπα, κρατάω αρχείο όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων μπάσκετ και α1-α2 από το 2004 έως σήμερα. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες (β-γ εθνική και τοπικα΄) που δεν υπάρχουν έτοιμα φτιάχνω μόνος μου συγκεντρωτικά (ωστόσο από β εθνική και κάτω οι πίνακες περιλαμβάνουν μόνο πόντους, τρίποντα και συμμετοχές του κάθε παίκτη), έχω συναντήσει αρκετές δυσκολίες καθώς η ενημέρωση που υπάρχει για τα ρόστερ και τα ονοματεπώνημα των παικτών είναι αρκετά ελλιπής (το facebook έχει βοηθήσει σε απίστευτο βαθμό τα τελευταία χρόνια ωστόσο).

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Τρί Φεβ 01, 2022 5:32 pm

Αλλά γιατί word βρε παιδιά;
Το excel έχει τρομερές δυνατότητες και μπορείς να βρεις ότι θέλεις, να βγάλεις μ.ο, αθροίσματα κλπ

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
taraboura

euroleague

Τρί Φεβ 01, 2022 6:09 pm

Conan1982 έγραψε:
Τρί Φεβ 01, 2022 5:32 pm
Αλλά γιατί word βρε παιδιά;
Το excel έχει τρομερές δυνατότητες και μπορείς να βρεις ότι θέλεις, να βγάλεις μ.ο, αθροίσματα κλπ
Η δύναμη της συνήθειας :) Πιτσιρικάς όταν άρχισα να καταγράφω τα μπασκετικά με το ζόρι ήξερα να φτιάχνω έναν πίνακα στο word :) :) :) για excel ούτε λόγος τότε.

Πράγματι το excel έχει απείρως μεγαλύτερες δυνατότητες στατιστικής ανάλυσης και το συνιστώ και εγώ παρόλο που δεν το χρησιμοποιώ συχνά.

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

champion
Reactions: 2443
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Φεβ 02, 2022 4:12 pm

Για μένα το μεγαλύτερο θεμα με το νέο σαιτ της γιουρολιγκ είναι ότι δεν μπορείς να δεις τα στατιστικά των παιχτων απο συγκεκριμένα ματς του παρελθόντος. Πχ ο Jovic περσι έπαιξε 8 ματς , όταν πατάω τα all time στατιστικά του δεν με αφήνει πλέον να πατήσω σε μια σεζον και να δω τι έκανε σε κάθε παιχνίδι περσι. Έτσι ώστε να επιλέξω πιο παλιό παιχνίδι της ομαδας του να δω.

Ελπίζω να το φτιάξουν. Ενα 2ο θεμα ειναι πως στην αναζήτηση στο google για τα στατιστικά ενός παιχτη οταν πατάς τελικά να τα δεις σε βγάζει στη κεντρική σελίδα της ευρωλιγκας και πρεπει να κάνεις ξανά εκεί αναζήτηση για τον παιχτη. Πολυ περίεργα πράματα.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague season 2021-2022”