2023 FIBA World Cup - Offtopic (ειδήσεις, κληρώση, κ.λ.π.)

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 733
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιουν 28, 2023 12:28 am

Ο Nick Nurse αποχωρεί από τον πάγκο του Καναδά και αναλαμβάνει ο Ισπανός/Καταλανός Jordi Fernández που είναι σκουντηχτής του Brown στους Kings.

Ο Fernández έχει υπάρξει βοηθός στην εθνική Νιγηρίας το 2019, ενώ σαν πρώτος δεν έχει και ιδιαίτερη εμπειρία. Νομίζω ότι θα πάει περίπατο και η 14μελής δέσμευση των παικτών μετά από αυτή την εξέλιξη.

0
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2572
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Τετ Ιουν 28, 2023 1:41 am

ssoulliss έγραψε:
Ο Nick Nurse αποχωρεί από τον πάγκο του Καναδά και αναλαμβάνει ο Ισπανός/Καταλανός Jordi Fernández που είναι σκουντηχτής του Brown στους Kings.

Ο Fernández έχει υπάρξει βοηθός στην εθνική Νιγηρίας το 2019, ενώ σαν πρώτος δεν έχει και ιδιαίτερη εμπειρία. Νομίζω ότι θα πάει περίπατο και η 14μελής δέσμευση των παικτών μετά από αυτή την εξέλιξη.
Όχι απαραίτητα κακή εξέλιξη για τον Καναδά, αν και θα ήταν καλύτερα η αλλαγή να είχε γίνει αμέσως μόλις έγινε γνωστή η πρόσληψη του Nurse στους Sixers. Ο Fernandez έχει εξαιρετική φήμη στη λίγκα και λόγω background έχει πολύ καλή γνώση του international basketball.

Κάποιοι αξιόπιστοι Καναδοί δημοσιογράφοι αναφέρουν στο Twitter οτι η ομοσπονδία επέλεξε τον Fernandez μετά από συνεννόηση τόσο με τον Nurse όσο και με κάποιους από τους παίκτες. O Fernandez ήταν για μια εξαετία (2016-2022) assistant coach στους Nuggets :roll:

Δεν νομίζω ότι οι δεσμεύσεις των παίκτων θα επηρεαστούν από αυτήν την εξέλιξη. Υπάρχουν κάποιοι που δεν είναι 100% υγιείς (Birch, Pangos) και κάποιοι άλλοι που έχουν χάσει τη θέση τους στη λίστα (Brooks) αλλά ένα group 7-8 παικτών από το NBA (SGA, NAW, Barrett, Olynyk, Joseph, Powell, Dort, Brissett) έχει "κλειδώσει" την παρουσία του. Ίσως προστεθούν και κάποιοι παίκτες που δεν ήταν σε θέση να δεσμευτούν πέρυσι (Mathurin, Nembhard, Sharpe). O Jamal Murray δεν έχει ακόμα οριστικοποιήσει την παρουσία του αλλά έχω την αίσθηση πως έχει παίξει κάποιο ρόλο στο recruting του Fernandez και μάλλον θα τον δούμε να κατεβαίνει.

3
2 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
megapoxy

a1greece
Reactions: 667
Αγαπημένος παίκτης: Henry Turner
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Sacramento Kings
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Ιουν 28, 2023 7:58 am

GK_23 έγραψε:
Τετ Ιουν 28, 2023 1:41 am
ssoulliss έγραψε:

Όχι απαραίτητα κακή εξέλιξη για τον Καναδά, αν και θα ήταν καλύτερα η αλλαγή να είχε γίνει αμέσως μόλις έγινε γνωστή η πρόσληψη του Nurse στους Sixers. Ο Fernandez έχει εξαιρετική φήμη στη λίγκα και λόγω background έχει πολύ καλή γνώση του international basketball.

Κάποιοι αξιόπιστοι Καναδοί δημοσιογράφοι αναφέρουν στο Twitter οτι η ομοσπονδία επέλεξε τον Fernandez μετά από συνεννόηση τόσο με τον Nurse όσο και με κάποιους από τους παίκτες. O Fernandez ήταν για μια εξαετία (2016-2022) assistant coach στους Nuggets :roll:

Δεν νομίζω ότι οι δεσμεύσεις των παίκτων θα επηρεαστούν από αυτήν την εξέλιξη. Υπάρχουν κάποιοι που δεν είναι 100% υγιείς (Birch, Pangos) και κάποιοι άλλοι που έχουν χάσει τη θέση τους στη λίστα (Brooks) αλλά ένα group 7-8 παικτών από το NBA (SGA, NAW, Barrett, Olynyk, Joseph, Powell, Dort, Brissett) έχει "κλειδώσει" την παρουσία του. Ίσως προστεθούν και κάποιοι παίκτες που δεν ήταν σε θέση να δεσμευτούν πέρυσι (Mathurin, Nembhard, Sharpe). O Jamal Murray δεν έχει ακόμα οριστικοποιήσει την παρουσία του αλλά έχω την αίσθηση πως έχει παίξει κάποιο ρόλο στο recruting του Fernandez και μάλλον θα τον δούμε να κατεβαίνει.
Ο Jordi ήταν και υποψήφιος να αναλάβει τον πάγκο των Ράπτορς και γενικά ακουγόταν για διάφορες ομάδες, είχε προπονήσει τους Κινγκς σε 2.5 ματς (ένα που αποβλήθηκε ο Μπράουν, το διπλό στον Καναδά και άλλα 2 που ο Μπράουν νομίζω είχε κόβιντ) και ειδικεύεται στην άμυνα ως επί το πλείστον. Ο "σπεσιαλίστας" στην επίθεση Jay Triano που είναι και Καναδός άλλωστε θα καθίσει δίπλα του, όπως και στον πάγκο των Κινγκς. Πέραν των παραπάνω λογικά θα θέλει να συμμετέχει και ο Lyles.

Για Mathurin δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά δηλώθηκε στο ρόστερ των Pacers για το summer league του Las Vegas (7-17 Ιούλη).

2
2 Εικόνα
tarp7

allstar
Reactions: 2130

Τετ Ιουν 28, 2023 9:04 am

GK_23 έγραψε:
Τρί Ιουν 27, 2023 6:03 pm
tarp7 έγραψε:
Τρί Ιουν 27, 2023 12:27 pm
Προφανώς όπου του δώσουν τα πιο πολλά θα πάει.
Ακόμα και να μπορούσε μια ομοσπονδία να πληρώσει τον Embiid για να επιλέξει αυτήν έναντι μιας άλλης, ούτε καν το 0,5% από τα λεφτά που βγάζει στο NBA δεν θα μπορούσε να του προσφέρει. Ο Embiid είναι ένας παίκτης με βεβαρημένο ιστορικό τραυματισμών και κάθε χρόνο παίζει στα playoffs. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα τον δούμε ποτέ να παίζει με κάποια εθνική ομάδα.

Εκτός από τα rankings της FIBA, είδα ότι κυκλοφόρησαν και αποδόσεις για διάφορα γεγονότα από ελληνικές στοιχηματικές εταιρείες. Οι υπεύθυνοι μάλλον δεν έχουν δει διοργανώσεις εθνικών ομάδων εδώ και καμιά δεκαετία :peace:
Το ξέρω ότι ο έμπλιντ έχει πολλούς τραυματισμούς και εμένα θα μου κάνει εντύπωση αν κατέβει σε μία διοργάνωση. Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα παίρνει στο ΝΒΑ είναι και οι χορηγίες, μπόνους κλπ, άμα δεν ενδιαφέρονταν για τα χρήματα θα έπαιζε με το καμερούν..

0
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar

Τετ Ιουν 28, 2023 3:08 pm

megapoxy έγραψε:
Ο Jordi ήταν και υποψήφιος να αναλάβει τον πάγκο των Ράπτορς και γενικά ακουγόταν για διάφορες ομάδες, είχε προπονήσει τους Κινγκς σε 2.5 ματς (ένα που αποβλήθηκε ο Μπράουν, το διπλό στον Καναδά και άλλα 2 που ο Μπράουν νομίζω είχε κόβιντ) και ειδικεύεται στην άμυνα ως επί το πλείστον. Ο "σπεσιαλίστας" στην επίθεση Jay Triano που είναι και Καναδός άλλωστε θα καθίσει δίπλα του, όπως και στον πάγκο των Κινγκς. Πέραν των παραπάνω λογικά θα θέλει να συμμετέχει και ο Lyles.

Για Mathurin δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά δηλώθηκε στο ρόστερ των Pacers για το summer league του Las Vegas (7-17 Ιούλη).
Έχεις δίκιο για τον Triano, είχα ξεχάσει ότι βρίσκεται στο team των Kings. Σίγουρα θα του ζητήθηκε η γνώμη του σχετικά με τον Fernandez. Για το αν θα τον ακολουθήσει ως βοηθός στην εθνική Καναδά δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό μέχρι στιγμής.

Πάντως για τον Ισπανό coach έχω διαβάσει πολύ καλά πράγματα.

Όσον αφορά τους Καναδούς παίκτες, κυκλοφορούν ήδη φήμες από δημοσιογράφους πως η αποχώρηση του Nurse κάθε άλλο παρά απογοήτευσε τους διεθνείς:

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
megapoxy

a1greece

Τετ Ιουν 28, 2023 3:35 pm

GK_23 έγραψε:
Τετ Ιουν 28, 2023 3:08 pm
megapoxy έγραψε:

Έχεις δίκιο για τον Triano, είχα ξεχάσει ότι βρίσκεται στο team των Kings. Σίγουρα θα του ζητήθηκε η γνώμη του σχετικά με τον Fernandez. Για το αν θα τον ακολουθήσει ως βοηθός στην εθνική Καναδά δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό μέχρι στιγμής.

Πάντως για τον Ισπανό coach έχω διαβάσει πολύ καλά πράγματα.

Όσον αφορά τους Καναδούς παίκτες, κυκλοφορούν ήδη φήμες από δημοσιογράφους πως η αποχώρηση του Nurse κάθε άλλο παρά απογοήτευσε τους διεθνείς:

Τώρα που το ψάχνω δεν βρίσκω κάτι για τον Triano, μάλλον κάτι που τουίταρε ένας ρεπόρτερ των Κινγκς με μπέρδεψε αλλά ίσως αναφερόταν στο ότι ήταν εκεί κόουτς στο παρελθόν.

0
Άβαταρ μέλους
megapoxy

a1greece

Τετ Ιουν 28, 2023 5:57 pm

Οι Φιλιππίνες στο τουρνέ τους στη Βαλτική ηττήθηκαν χθες από την Εσθονία Β (μιας και έλειπαν πολλοί παίκτες) με 81-71 και σε λίγη ώρα αντιμετωπίζουν την Φινλαδία Β.

Οι πόντοι από το χθεσινό ματς:
ESTONIA (81) – Jürgens 20, M Jurkatamm 14, Ilver 12, Riismaa 10, Kirsipuu 8, Aav 5, Pehka 5, T Jurkatamm 3, Kasemets 2, Carey 2.

PHILIPPINES (71) – Ramos 16, T Ravena 9, Brownlee 8, Perez 7, K Ravena 6, Abando 5, Fajardo 5, Aguilar 5, Erram 5, Malonzo 3, Newsome 2.

Σε άλλα Ασιατικά νέα, ο Χατσιμούρα δήλωσε πως δε θα λάβει μέρος στο Μουντομπάσκετ για να προετοιμαστεί καλύτερα εν όψει της νέας σεζόν στο NBA, είναι και restricted free agent άλλωστε και πριν λίγες ώρες οι Λέικερς κατέθεσαν την προσφορά τους για να ανανεώσει το συμβόλαιο μαζί τους.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar

Τετ Ιουν 28, 2023 7:23 pm

Η προεπιλογή της Λετονίας:

Εικόνα

Όλα τα γνωστά ονόματα βρίσκονται στη λίστα, συμπεριλαμβανομένου του Strelnieks που δεν ξέρω αν προλαβαίνει να αποθεραπευτεί εγκαίρως για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion

Τετ Ιουν 28, 2023 8:46 pm

Καταρχήν θεωρώ απίθανο οι δύο τραυματίες της Λεττονίας να παίξουν, έχουν παρόμοιο τραυματισμό και έχουν τραυματιστεί ταυτόχρονα - κάπου τον Φεβρουάριο αν δεν κάνω λάθος. Το κρίμα είναι ότι για τη Λεττονία τέτοιο στυλ παίκτες δεν υπάρχουν στο υπόλοιπο ρόστερ καθώς και οι δύο τους είναι ψυχροί και καλοί σουτέρ.

Για τον Καναδά και τον προπονητή, οκ ωραία είναι αυτά που γράφονται π.χ. ότι είναι εκ των κορυφαίων σκουντηχτών στο ΝΒΑ, ότι έχει μεγάλο δέσιμο με τον Murray και όχι μόνο με αυτόν, ότι ο Nurse μπορεί να δημιουργούσε προβλήματα σε κάποιους παίκτες κλπ αλλα δεν παύει να έχει μηδενική εμπειρία από πρώτος προπονητής και δεν πάυει να είναι μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής (σαν εμάς το 2017 με τον κυρ-Κώστα :mrgreen: ). Επίσης ο Nurse την κρυάδα την πήρε το 2019 όταν και έφαγε τα μούτρα του, έμεινε όμως μάζεψε σχεδόν τους καλύτερους (έλλειπαν καναδυό νομίζω) και παρόλα αυτά τους απέκλεισε ο...Satoransky στο σπίτι τους κιόλας. Μιλάμε για μία εθνική με απίστευτο κόμπλεξ κατωτερότητας όταν υπάρχει μεγάλο ματς (υπάρχει και ο προημιτελικός των Ολυμπιακών Αγώνων του Σϋδνευ, Nash παρώντος) που δεν έχει κατακτήσει τίποτα στην ιστορίας της.

Αντέχουν εκεί στον Καναδά να θυσιάσουν την καλύτερη φουρνιά της ιστορίας τους, στα χέρια τέτοιου προπονητή που δεν έχει την εμπειρία των στραβών στιγμών (και όχι μόνο) ενός τόσο δύσκολου τουρνούα; Φοβάμαι ότι θα τον γλεντήσουν ο προφέσορας της Νορμανδίας και ο Banchi στον όμιλο και μετά θα ψάχνουν να δουν τι φταίει.
:sorry:

* Ο Nurse μια χαρά παιδί είναι, παίζει τα ντραμς του, τραγουδάει, πινει τα ποτάκια του, παίζει σε σειρές κάνοντας τον εαυτό του :D , τώρα τι ζόρι τραβάνε οι πριμαντόνες των Καναδών, αλήθεια είμαι περίεργος να μάθω :P .

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Zoys

Moderator
Reactions: 388

Τετ Ιουν 28, 2023 10:01 pm

Η 12άδα της Γαλλίας:

Εικόνα

3
1 Εικόνα 2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion

Τετ Ιουν 28, 2023 10:29 pm

Οι 5 αναπληρωματικοί/βοηθητικοί θα είναι οι: Hugo Benitez, Joel Ayayi, Jalen Hoard, Bodian Massa και Ousmane Dieng.

Συνοπτικά η Γαλλία έχει έξω τους: Thomas Heurtel, Amath M'Baye, Vincent Poirier, Timothe Luwawu-Cabarrot ,Theo Maledon και Albicy :cry: :cry: . Mέσα τους: Nando De Colo, Nicolas Batum, Frank Ntilikina, Sylvain Francisco, Yakuba Ouattara και Mathias Lessort. Σίγουρα υπάρχει αναβάθμιση σε σχέση με το EuroBasket.
.

0
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

nba
Reactions: 1050
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Aek

Τετ Ιουν 28, 2023 10:44 pm

ssoulliss έγραψε:
Τετ Ιουν 28, 2023 10:29 pm
Οι 5 αναπληρωματικοί/βοηθητικοί θα είναι οι: Hugo Benitez, Joel Ayayi, Jalen Hoard, Bodian Massa και Ousmane Dieng.

Συνοπτικά η Γαλλία έχει έξω τους: Thomas Heurtel, Amath M'Baye, Vincent Poirier, Timothe Luwawu-Cabarrot ,Theo Maledon και Albicy :cry: :cry: . Mέσα τους: Nando De Colo, Nicolas Batum, Frank Ntilikina, Sylvain Francisco, Yakuba Ouattara και Mathias Lessort. Σίγουρα υπάρχει αναβάθμιση σε σχέση με το EuroBasket.
.
αν ειχαν και τον Théo Maledon στη 12 θα ηταν πληρης κατα τη γνωμη μου

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
megapoxy

a1greece

Πέμ Ιουν 29, 2023 6:04 am

Νέα ήττα για τις Φιλιππίνες στην Εσθονία από τη Φινλαδία Β' με 89-85

Οι πόντοι για τις δύο ομάδες:

FINLAND (89) – Little 19, Grandison 18, Blomgren 10, Tumba 8, Nyman 8, Luukkonen 6, Tainamo 5, Vaara 4, Nikkarinen 4, Kaukiainen 3, Mäntynen 2, Murphy 2, Tahvanainen 0.

PHILIPPINES (85) – Ramos 15, Brownlee 11, Fajardo 10, Thompson 10, Abando 8, Perez 8, T. Ravena 8, Aguilar 6, Malonzo 5, Newsome 4, Erram 0, K. Ravena 0.

QUARTERS: 26-11, 51-42, 68-60, 89-85.

0
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar

Πέμ Ιουν 29, 2023 9:31 am

Η προεπιλογή των αγαπημένων Tall Blacks :bball:

Εικόνα

https://nz.basketball/tall-blacks-name- ... world-cup/

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar

Πέμ Ιουν 29, 2023 2:26 pm

ssoulliss έγραψε:
Τετ Ιουν 28, 2023 8:46 pm
Καταρχήν θεωρώ απίθανο οι δύο τραυματίες της Λεττονίας να παίξουν, έχουν παρόμοιο τραυματισμό και έχουν τραυματιστεί ταυτόχρονα - κάπου τον Φεβρουάριο αν δεν κάνω λάθος. Το κρίμα είναι ότι για τη Λεττονία τέτοιο στυλ παίκτες δεν υπάρχουν στο υπόλοιπο ρόστερ καθώς και οι δύο τους είναι ψυχροί και καλοί σουτέρ.
Ποιος είναι ο δεύτερος, εκτός του Strelnieks, τραυματίας; Έχω χάσει επεισόδια :sorry:

Οι Γερμανοί πρόσθεσαν στην προεπιλογή τους τον Louis Olinde της Alba:

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “FIBA World Cup 2023”