Κατά την άποψή μου, το φετινό roster των ΗΠΑ ήταν αρκετά ταλαντούχο ώστε να κερδίσουν το χρυσό μετάλλιο.Sharp Shooter έγραψε: ↑Κυρ Σεπ 10, 2023 1:44 pmΜέχρι και πριν από 15 χρόνια ακόμα και τα 4α της Αμερικής έκαναν πλάκα σε όλους πλην 2-3 ομάδων. Πλέον δεν ισχυει αυτό.
Θεωρώ πως ακόμα και η 2η ομάδα USA θα έκανε πλάκα, άρα θεωρητικά η ψαλίδα υπάρχει απλά το θυμούνται όταν πληγώνεται ο εγωισμός τους.
Δεν είναι θέμα roster η αποτυχία των ΗΠΑ. Συμφωνώ με τον sooulliss.
Οι τωρινοί προπονητές των ΗΠΑ είναι εξαιρετικοί αλλά σε περιβάλλον όπου παίζεται διαφορετικό μπάσκετ. Επίσης είναι προπονητές σε ομάδες όπου δουλεύουν με σταθερό κορμό παικτών και παίζουν ένα συγκεκριμένο στυλ μπάσκετ για πάρα πολλά χρόνια. O Kerr δεν έχει προπονήσει άλλη ομάδα στην καριέρα του, το ίδιο και ο Spoelstra. Το να τους ζητάς μέσα σε 20-25 ημέρες να φτιάξουν ομάδες με 12 παίκτες που δεν έχουν παίξει μαζί ποτέ στο παρελθόν δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους ίδιους. Αντίθετα, δεν είναι καθόλου πρωτόγνωρο για κολεγιακούς προπονητές που κάθε χρόνο, εξαιτίας του ότι οι περισσότεροι παίκτες επιλέγουν να γίνουν επαγγελματίες πριν αποφοιτήσουν, καλούνται ουσιαστικά να δουλέψουν με διαφορετικό group παικτών και να χτίσουν κάτι από την αρχή. Για αυτό πιστεύω πως η Team USA πρέπει να καθοδηγείται από κολεγιακούς προπονητές. Ένας επιπλέον λόγος είναι ότι οι κανονισμοί του κολεγιακού μπάσκετ προσομοιάζουν περισσότερο, σε σχέση με τους κανονισμούς του NBA, με αυτούς της FIBA.
Εγώ, αν ήμουν ο Grant Hill, δεν θα συμφωνούσα καθόλου με τη φιλοσοφία των δηλώσεων του Kerr. Όταν αποτυγχάνεις, ψάχνεις να βρεις τι έκανες λάθος εσύ και δεν προσπαθείς να κάνεις damage control λέγοντας πως "δεν είμαστε πλέον στο 1992". Προφανώς δεν είμαστε πλέον στο 1992 και αυτό η Team USA το είχε καταλάβει ήδη την τετραετία 2002-2006.