2023 FIBA World Cup - Offtopic (ειδήσεις, κληρώση, κ.λ.π.)

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
megapoxy

a1greece
Reactions: 667
Αγαπημένος παίκτης: Henry Turner
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Sacramento Kings
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Ιούλ 14, 2023 6:37 pm

Ο Brandon Clarke τραυματίστηκε στον αχίλλειο τένοντα τον Μάρτη οπότε φαντάζομαι και να ήθελε δε θα μπορούσε να δώσει το παρόν στη διοργάνωση.

Τώρα για τον Jordi Fernandez νομίζω είναι λάθος να τον υποτιμήσουμε μιας και θεωρείται ιδιαίτερα ταλαντούχος και λογικά σύντομα θα γίνει head coach και σε ομάδα του NBA, παραλίγο να γίνει από φέτος και σε ... σύλλογο του Καναδά κιόλας. Επίσης η ειδικότητα του είναι το αμυντικό κομμάτι και η κινητροποίηση που δίνει στους παίχτες που δίνει για να βελτιωθούν σε αυτό το κομμάτι (βλέπε Defensive Player of the Game Chain και τα σχετικά), θα μου πείτε έπαιξαν άμυνα οι Κινγκς που ήταν 25η ομάδα στο ΝΒΑ σε πόντους κατά; Κατά τα άλλα είναι νέος και φιλόδοξος και νομίζω θα κάνει τα πάντα για να ανεβάσει κι άλλο τις μετοχές του. Δεν ξέρω κατά πόσο θα τον πιάσουν "κότσο" οι γερόλυκοι κόουτς της FIBA, πάντως με την απουσία του Lyles είναι ο μόνος που θα με έκανε να κατέβω Τζακάρτα μπας και δω κάνα ματς.

Παρεπιπτόντως κατέβηκαν εντελώς οι τιμές των εισιτηρίων που ενώ υποτίθεται είχαν αρχικά έκπτωση αν τα προπλήρωνε κάποιος πριν γίνει η κλήρωση (όταν δλδ ήταν γνωστό πως μόνο ο Καναδάς θα ερχόταν εδώ) και είχαν τρελές τιμές (100+ ευρώ ως "ημερήσια" έδιναν μόνο), πλέον υπάρχουν πακέτα που κοστίζουν 5-6 ευρώ για έναν και μόνο αγώνα όμως. Φαντάζομαι η προπώληση δεν πρέπει να πήγε ιδιαίτερα καλά και παρόλο που ο Καναδάς έχει παίκτες κράχτες κανείς τους (αφού λείπει ο Lyles χο χο χο) δεν προέρχεται από ομάδα που υποστηρίζει η πλειοψηφία στο NBA (Lakers, Warriors, Celtics).

Σε νέα από τις Φιλιππίνες ο Kai Sotto αγωνίστηκε επιτέλους με το Ορλάντο έχοντας 6 πόντους και 4 ριμπάουντ ερχόμενος από τον πάγκο στην ήττα από το Πόρτλαντ στο Summer League. Αποθέωση και διθυραμβικά σχόλια στα social media και γκρίνια γιατί αγωνίστηκε ελάχιστα παρόλο που ήταν ο παραγωγικότερος (και αποδοτικότερος) αναπληρωματικός. Πλέον του έχει μείνει άλλο ένα ματς (της παρηγοριάς) και αργότερα θα ενσωματωθεί όπως φαίνεται με την εθνική. Αυτός που ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί πότε και αν θα λάβει μέρος είναι o Jordan Clarkson με τους παράγοντες της ομοσπονδίας να μην έχουν πάρει οριστικές απαντήσεις πότε και αν θα ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα. Σκοπός τους είναι να συμμετέχει στο τουρνουά που θα γίνει στην Κίνα αρχές Αυγούστου αλλά ακόμα περιμένουν απάντηση από τον ίδιο και τους εκπροσώπους του.

3
2 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 784
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Σάβ Ιούλ 15, 2023 11:18 pm

Διαφωνούμε για τον Jordi :) , είμαι όμως μαζί σου και θέλω ο Καναδάς να πάει όσο πιο μακρυά γίνεται.
megapoxy έγραψε:
Παρ Ιούλ 14, 2023 6:37 pm
Παρεπιπτόντως κατέβηκαν εντελώς οι τιμές των εισιτηρίων που ενώ υποτίθεται είχαν αρχικά έκπτωση αν τα προπλήρωνε κάποιος πριν γίνει η κλήρωση (όταν δλδ ήταν γνωστό πως μόνο ο Καναδάς θα ερχόταν εδώ) και είχαν τρελές τιμές (100+ ευρώ ως "ημερήσια" έδιναν μόνο), πλέον υπάρχουν πακέτα που κοστίζουν 5-6 ευρώ για έναν και μόνο αγώνα όμως. Φαντάζομαι η προπώληση δεν πρέπει να πήγε ιδιαίτερα καλά και παρόλο που ο Καναδάς έχει παίκτες κράχτες κανείς τους (αφού λείπει ο Lyles χο χο χο) δεν προέρχεται από ομάδα που υποστηρίζει η πλειοψηφία στο NBA (Lakers, Warriors, Celtics).
Το γήπεδο είναι απίστευτο!!!! :o :shock:

Εικόνα
Εικόνα

Στην Κίνα ο Kyle Anderson θα αγωνιστεί με τα χρώματα της πατρίδας του προ-πάππου τελικά και μένουν μόνο λεπτομέρειες για να ανακοινωθεί και επίσημα. Το θέμα το χειρίζεται προσωπικά ο Yao Ming ο οποίος βρίσκεται σε δύσκολη θέση (είναι πρόεδρος της ομοσπονδίας) λόγω κακών αποτελεσμάτων. Έχει επενδύσει στον Djordjevic αλλά και στην έλευση του Anderson πιστεύωντας ότι θα οδηγήσουν την ομάδα σε ένα καλό πλασάρισμά αλλά κυριώς στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το καινούριο όνομα του Anderson θα είναι Li Kaier (李凱爾) γιατί αυτό προβλέπουν οι νόμοι στην Κίνα και έτσι λοιπόν θα γίνει ο πρώτος νατουραλιζέ στην ιστορία της χώρας (Αμερικάνος κιόλας :D ).

Οι λατίνικες ομάδες από εβδομάδα θα ανακοινώσουν τις προεπιλογές τους και αυτό γιατί βρίσκονται σε αγωνιστική δράση (προς το τέλος της) και θα θέλουν να δουν σε τι κατάσταση θα εμφανιστούν κάποιοι παίκτες. Έτσι μένουμε εμείς, η Σερβία και κανά δύο χώρες που ακόμη δεν υπάρχει ενημέρωση για το τι είδους συνθέσεις θα κατεβάσουν.

2
2 Εικόνα
tarp7

allstar
Reactions: 2139

Κυρ Ιούλ 16, 2023 7:46 pm

Ο Ντένις Σρέντερ δεν φοβάται να πει τη γνώμη του. Ακόμη και αν αυτή προκαλέσει... σαματά, πριν από ένα μεγάλο τουρνουά. Ο νέος γκαρντ των Τορόντο Ράπτορς, φιλοξενήθηκε σε πόντκαστ και μίλησε για τον Μάξι Κλέμπερ.

«Ο Μάξι δεν ήταν πέρσι. Αν δεν δεσμευτείς - και αυτό ήταν το μήνυμα προς όλους μας - δεν θα παίξεις του χρόνου», είπε ο Σρέντερ. Και συνέχισε: «Αν θέλει να βρει ένα συμβόλαιο το καλοκαίρι και αν θέλω να είμαι με την ομάδα μου για να κερδίσω περισσότερα χρήματα, τότε θα το καταλάβω. Αλλά αν πεις στον ομοσπονδιακό προπονητή, ότι θέλω να προπονηθώ στην ντρίπλα μου και να δουλέψω στο παιχνίδι μου, τότε συγνώμη Μάξι, αλλά δεν έχει παιχνίδι

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

nba
Reactions: 1085
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Aek

Δευ Ιούλ 17, 2023 1:23 pm

Για τον Καναδα θα μπορουσε το ροστερ να διαμορφωθει καπως ετσι

C: Kelly Olynyk / Zach Edey
PF: Dwight Powell / Kyle Alexander / Melvin Ejim
SF: RJ Barrett / Oshae Brissett
SG: Dillon Brooks / Luguentz Dort
PG: Jamal Murray / Shai Gilgeous-Alexander / Cory Joseph

Με Kyle Alexander στο 4 και Ejim ως 3/4αρι δηλ και να μεινουν εκτος Pangos και Nickeil Alexander-Walker, ενας ΝBAer δηλ. Στο 1-2 εξαλλου ο Καναδας ειναι υπερπλήρης

η γνωμη σας ?

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3401
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Ιούλ 17, 2023 1:33 pm

Giwrgos_AEK έγραψε:

Με Kyle Alexander στο 4 και Ejim ως 3/4αρι δηλ και να μεινουν εκτος Pangos και Nickeil Alexander-Walker, ενας ΝBAer δηλ. Στο 1-2 εξαλλου ο Καναδας ειναι υπερπλήρης

η γνωμη σας ?
Τρομερό πως μια τόσο συμπαθής ομάδα μπορεί να με κάνει να θέλω να καταποντιστεί μόνο και μόνο λόγω του Brooks :D

1
1 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
megapoxy

a1greece

Δευ Ιούλ 17, 2023 1:37 pm

Giwrgos_AEK έγραψε:

η γνωμη σας ?
Το θεωρώ απίθανο να μείνει πάγκο ο SGA και να παίζει βασικός ο Μπρουκς (που χρυσοπληρώθηκε από το Χιούστον στο μεταξύ). Νομίζω ο Μπρουκς θα είναι πρώτη αλλαγή των φόργουορντ και Powell Olynyk θα είναι ανάποδα, ο πρώτος σέντερ και ο άλλος 4αρι δλδ. Τους μη ΝΒΑερς δεν τους ξέρω.

0
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

nba
Reactions: 1085
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Aek

Δευ Ιούλ 17, 2023 1:55 pm

megapoxy έγραψε:
Δευ Ιούλ 17, 2023 1:37 pm
Giwrgos_AEK έγραψε:

η γνωμη σας ?
Το θεωρώ απίθανο να μείνει πάγκο ο SGA και να παίζει βασικός ο Μπρουκς (που χρυσοπληρώθηκε από το Χιούστον στο μεταξύ). Νομίζω ο Μπρουκς θα είναι πρώτη αλλαγή των φόργουορντ και Powell Olynyk θα είναι ανάποδα, ο πρώτος σέντερ και ο άλλος 4αρι δλδ. Τους μη ΝΒΑερς δεν τους ξέρω.

μη στεκεσαι στη σειρα των παικτων που εβαλα, απλα στη 12αδα.

Θεωρω οτι θα πρεπει να ειναι μέσα οσοι μπορουν να παιξουν απο το 4 και πανω

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2730
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Δευ Ιούλ 17, 2023 2:39 pm

Giwrgos_AEK έγραψε:

η γνωμη σας ?
Δεν γίνεται να κοπεί ο Nickeil Alexander-Walker :peace:

Ήταν από τους πιο συνεπείς NBAers στα προκριματικά (κατέβηκε σε 3-4 ματς νομίζω) και ο Καναδάς έχει ανάγκη από καλούς σουτέρ και καλό spacing στην επίθεση. Με το ίδιο σκεπτικό, δεν αποκλείω να μπει στην τελική 12άδα ο Kassius Robertson, ο οποίος σήμερα ανακοινώθηκε από τη Βαλένθια.

Ο Powell σε περιβάλλον FIBA μόνο σέντερ μπορεί να παίξει. Θεωρώ ότι ο Olynyk θα ξεκινάει τα ματς και η πρώτη αλλαγή στους ψηλούς θα είναι ο Powell. Σε περίπτωση συνύπαρξης Powell-Olynyk, ο δεύτερος θα παίζει PF λόγω ικανότητας στο σουτ αλλά και στην πάσα. Και ο Brissett σε περιβάλλον FIBA, θα είναι πιο ταιριαστός σε θέση PF. O Alexander έκανε κακή σεζόν με τη Βαλένθια και έχει σαφώς λιγότερη εμπειρία από τον Ejim.

Εγώ στους ψηλούς θα πήγαινα κάπως έτσι:

PF: Brissett, Ejim
PF/C: Olynyk
C: Powell, Edey

Περιμένω SGA και Murray να ξεκινούν μαζί τα παιχνίδια, με τον Brooks βασικό στη θέση "3". Θεωρώ ότι ο Barrett θα ήταν καλύτερο να έρχεται ως 6ος παίκτης από τον πάγκο και να αποτελεί το πρώτο επιθετικό βιολί της second unit. Τέλος, ο Pangos ίσως είναι καλύτερο fit από τον Joseph αλλά ο τελευταίος είναι η μάνα του λόχου και δεν έχει χάσει τουρνουά εθνικών ομάδων εδώ και μια δεκαετία. Δύσκολο να κοπεί :roll:

Οι επιλογές μου για το backcourt:

PG: SGA, Pangos
PG/SG: Murray
SG: NAW, Dort
SF: Brooks, Barrett

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary
Reactions: 4308
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Δευ Ιούλ 17, 2023 5:51 pm

Φοβερό ρόστερ με παίκτες για όλες τις δουλειές. Μόνο πρόβλημα ο Μπρουκς που ρίχνει κατακόρυφα το μέσο όρο ευφυίας της ομάδας. Στο 5 είχαν κι άλλες επιλογές νομίζω, αλλά γενικώς είναι τούμπανο.

0
Οι επτά αδελφές, μια ξαδέρφη και η Ντάκα

https://tinyurl.com/4w6mec8d
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 784
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Δευ Ιούλ 17, 2023 11:39 pm

yorgos έγραψε:
Δευ Ιούλ 17, 2023 5:51 pm
Στο 5 είχαν κι άλλες επιλογές νομίζω, αλλά γενικώς είναι τούμπανο.
Φαντάζομαι τον Birch θα εννοείς, αλλά είναι σε πολύ κακή κατάσταση φέτος και λόγω τραυματισμών. Ο Καναδάς είναι υπερπλήρεις εκτός από τους ψηλούς. Από τη στιγμή που ο Boucher δεν ενδιαφέρεται να κατέβει (είναι πλέον και 30) κατά τη γνώμη μου ο Olynyk είναι ο μόνος που θεωρώ ως αναντικατάστατο. Όχι δεν είναι καλύτερος παίκτης από τους SGA, Murray, Barrett κλπ αλλά είναι ο μόνος που έχει στοιχεία στο παιχνίδι του που τον καθιστούν αναντικατάστατο στην ομάδα. Όσο για τα ρόστερ που ανεβάζετε, πιστεύω ότι ο Haynes ή ο Kassiusίσως έχουν περισσότερες πιθανότητες από τον Pangos να βρεθούν στην αποστολή. Ο Pangos αν θα κόψει κάποιον αυτός θα είναι ο Joseph κάτι που είναι εξαιρετικά χλωμό.

Σε άλλα νέα, πιο ασιατικά :P , στην Κίνα υπάρχει προβληματισμός για την εικόνα της ομάδας η οποία ηττήθηκε σε φιλικό στην Κροατία με 75-61 αντιμετωπίζοντας τα δεύτερα της Κροατίας. Γενικά υπάρχει δυσαρέσκια για τις επιλογές του Djordjevic στην περιφέρεια την ίδια στιγμή που ο Zhou Qi είναι σε κακή κατάσταση λόγω μακράς αποχής.

Το Ιράν βρίσκεται στην Τουρκία όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Ataman , χωρίς τον Haddadi φυσικά, ο οποίος αναρρώνει από τον τραυματισμό του στον αχίλλειο. Ο προπονητής του Hakan Demir δείχνει σχετικά αισιόδοξος ότι τελικά θα παίξει στο τουρνουά.

Τέλος ο Matt Costello δήλωσε απών από το τουρνουά θα ξεκουραστεί και όπως όλα δείχνουν ο Poythress θα αποτελέσει τον νατουραλιζέ των "Ελεφάντων". Εάν τελικά ο Bamba περάσει ως γηγενείς και κατέβει στο τουρνουά, τότε μαζί με τον Poythress συνθέτουν ένα αρκετά ενδιαφέρον δίδυμο ψηλών.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary
Reactions: 4308
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Τρί Ιούλ 18, 2023 2:34 am

Το boucher εννοούσα ναι. Με τις πιθανότητες που έχουν για μεταλλιο είναι κρίμα να μην κατεβαίνει.

0
Οι επτά αδελφές, μια ξαδέρφη και η Ντάκα

https://tinyurl.com/4w6mec8d
Άβαταρ μέλους
megapoxy

a1greece

Τρί Ιούλ 18, 2023 6:22 am

Σύμφωνα με ένα tweet Δομινικανής σελίδας που αναπαρήγαγαν αμερικάνικα sites οι Towns, Duarte και Quinones (που τα πήγε πολύ καλά στο Summer League με τους Warriors) θα δώσουν το παρόν στο Μουντομπάσκετ και θα παίξουν και στο επερχόμενο φιλικό απέναντι στο πανεπιστήμιο του Μέμφις στις 2 Αυγούστου.

Έχουμε και στην Ινδονησία δύο Δομινικανούς που τέθηκαν αντιμέτωποι στα ημιτελικά του πρωταθλήματος με τον Francis και την Prawira Bandung να περνάει στον τελικό που θα αντιμετωπίσει την Pelita που είναι από την Τζακάρτα αλλά και πάλι τα ματς δε θα γίνουν στο καινούργιο γήπεδο.

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar

Τρί Ιούλ 18, 2023 8:05 am

megapoxy έγραψε:
Τρί Ιούλ 18, 2023 6:22 am
Σύμφωνα με ένα tweet Δομινικανής σελίδας που αναπαρήγαγαν αμερικάνικα sites οι Towns, Duarte και Quinones (που τα πήγε πολύ καλά στο Summer League με τους Warriors) θα δώσουν το παρόν στο Μουντομπάσκετ και θα παίξουν και στο επερχόμενο φιλικό απέναντι στο πανεπιστήμιο του Μέμφις στις 2 Αυγούστου.
Δεν ήταν απλώς ένα tweet, η είδηση προήλθε από ραδιοφωνική συνέντευξη του προέδρου της ομοσπονδίας Rafael Uribe.

Οι Chris Duarte (Kings), Lester Quinones (GSW - TW Contract) και Justin Minaya (έπαιξε στο Summer League με τους Blazers) θα είναι παρόντες στο φιλικό με το Memphis στις 02/08.

Όσον αφορά τον Towns, η ακριβής δήλωση του Uribe ήταν πως ο άσος των Wolves έχει 90% πιθανότητες να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Towns είχε άλλωστε δηλώσει τον περασμένο Μάρτιο πως σκέφτεται σοβαρά να αγωνιστεί φέτος με την εθνική του ομάδα

viewtopic.php?p=95960#p95960

Υπάρχουν αρκετές ομάδες που δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει την προεπιλογή τους δημόσια αλλά έχουν ήδη στείλει λίστα παικτών στη FIBA όπως οι Φινλανδία, Ιταλία, Βενεζουέλα και Πουέρτο Ρίκο. Οι Ιταλοί "δουλεύουν" ακόμα το θέμα του νατουραλιζέ και είναι αρκετά πιθανό τη θέση να πάρει o Ιταλοαμερικανός guard της Brescia John Petrucelli. Εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι σίγουρα ο Gallinari. Η Δομινικανή Δημοκρατία δεν έχει ακόμα στείλει λίστα παικτών στη FIBA, ούτε και οι Ελλάδα, Σερβία.

Χθες ξεκίνησαν προετοιμασία οι Φινλανδοί και οι Σλοβένοι:

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
megapoxy

a1greece

Τρί Ιούλ 18, 2023 10:02 am

Άλλος ένας Δομινικανός είναι κι ο Figueroa που αγωνίστηκε στο Summer League με τους Lakers και αν και έγινε διάσημος από το παρακάτω κάρφωμα γενικά τα πήγε πολύ καλά και ίσως κεντρίσει το ενδιαφέρον κάποιων ομάδων (όχι απαραίτητα στο ΝΒΑ), άλλωστε αγωνίζεται στο πρωτάθλημα του Πουέρτο Ρίκο. Ακούγεται πως και το δικό του όνομα είναι στην προεπιλογή, βέβαια δεν τον ανέφερε ο Δομινικάνος "Λιόλιος" εκείνον.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar

Τρί Ιούλ 18, 2023 10:57 pm

tarp7 έγραψε:
Κυρ Ιούλ 16, 2023 7:46 pm
Ο Ντένις Σρέντερ δεν φοβάται να πει τη γνώμη του. Ακόμη και αν αυτή προκαλέσει... σαματά, πριν από ένα μεγάλο τουρνουά. Ο νέος γκαρντ των Τορόντο Ράπτορς, φιλοξενήθηκε σε πόντκαστ και μίλησε για τον Μάξι Κλέμπερ.

«Ο Μάξι δεν ήταν πέρσι. Αν δεν δεσμευτείς - και αυτό ήταν το μήνυμα προς όλους μας - δεν θα παίξεις του χρόνου», είπε ο Σρέντερ. Και συνέχισε: «Αν θέλει να βρει ένα συμβόλαιο το καλοκαίρι και αν θέλω να είμαι με την ομάδα μου για να κερδίσω περισσότερα χρήματα, τότε θα το καταλάβω. Αλλά αν πεις στον ομοσπονδιακό προπονητή, ότι θέλω να προπονηθώ στην ντρίπλα μου και να δουλέψω στο παιχνίδι μου, τότε συγνώμη Μάξι, αλλά δεν έχει παιχνίδι
Με αφορμή τα σχόλια του Schroder, ο Maxi Kleber απέσυρε τη συμμετοχή από το Παγκόσμιο Κύπελλο :shock:

https://basketnews.com/news-192240-maxi ... ments.html

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “FIBA World Cup 2023”