Τώρα για τον Jordi Fernandez νομίζω είναι λάθος να τον υποτιμήσουμε μιας και θεωρείται ιδιαίτερα ταλαντούχος και λογικά σύντομα θα γίνει head coach και σε ομάδα του NBA, παραλίγο να γίνει από φέτος και σε ... σύλλογο του Καναδά κιόλας. Επίσης η ειδικότητα του είναι το αμυντικό κομμάτι και η κινητροποίηση που δίνει στους παίχτες που δίνει για να βελτιωθούν σε αυτό το κομμάτι (βλέπε Defensive Player of the Game Chain και τα σχετικά), θα μου πείτε έπαιξαν άμυνα οι Κινγκς που ήταν 25η ομάδα στο ΝΒΑ σε πόντους κατά; Κατά τα άλλα είναι νέος και φιλόδοξος και νομίζω θα κάνει τα πάντα για να ανεβάσει κι άλλο τις μετοχές του. Δεν ξέρω κατά πόσο θα τον πιάσουν "κότσο" οι γερόλυκοι κόουτς της FIBA, πάντως με την απουσία του Lyles είναι ο μόνος που θα με έκανε να κατέβω Τζακάρτα μπας και δω κάνα ματς.
Παρεπιπτόντως κατέβηκαν εντελώς οι τιμές των εισιτηρίων που ενώ υποτίθεται είχαν αρχικά έκπτωση αν τα προπλήρωνε κάποιος πριν γίνει η κλήρωση (όταν δλδ ήταν γνωστό πως μόνο ο Καναδάς θα ερχόταν εδώ) και είχαν τρελές τιμές (100+ ευρώ ως "ημερήσια" έδιναν μόνο), πλέον υπάρχουν πακέτα που κοστίζουν 5-6 ευρώ για έναν και μόνο αγώνα όμως. Φαντάζομαι η προπώληση δεν πρέπει να πήγε ιδιαίτερα καλά και παρόλο που ο Καναδάς έχει παίκτες κράχτες κανείς τους (αφού λείπει ο Lyles χο χο χο) δεν προέρχεται από ομάδα που υποστηρίζει η πλειοψηφία στο NBA (Lakers, Warriors, Celtics).
Σε νέα από τις Φιλιππίνες ο Kai Sotto αγωνίστηκε επιτέλους με το Ορλάντο έχοντας 6 πόντους και 4 ριμπάουντ ερχόμενος από τον πάγκο στην ήττα από το Πόρτλαντ στο Summer League. Αποθέωση και διθυραμβικά σχόλια στα social media και γκρίνια γιατί αγωνίστηκε ελάχιστα παρόλο που ήταν ο παραγωγικότερος (και αποδοτικότερος) αναπληρωματικός. Πλέον του έχει μείνει άλλο ένα ματς (της παρηγοριάς) και αργότερα θα ενσωματωθεί όπως φαίνεται με την εθνική. Αυτός που ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί πότε και αν θα λάβει μέρος είναι o Jordan Clarkson με τους παράγοντες της ομοσπονδίας να μην έχουν πάρει οριστικές απαντήσεις πότε και αν θα ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα. Σκοπός τους είναι να συμμετέχει στο τουρνουά που θα γίνει στην Κίνα αρχές Αυγούστου αλλά ακόμα περιμένουν απάντηση από τον ίδιο και τους εκπροσώπους του.