Group J (USA, LTU, GRE, MNE)

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

nba
Reactions: 1026
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Aek
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Σεπ 03, 2023 5:39 pm

Θα χτυπάνε το κεφάλι τους οι Ιταλοί τώρα..

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 4447
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Κυρ Σεπ 03, 2023 6:07 pm

Panathas_13 έγραψε:
Κυρ Σεπ 03, 2023 5:37 pm
Δηλαδή και στην μηδαμινή περίπτωση να κερδίσαμε Λιθουανία - Μαυροβούνιο πάλι αποκλεισμό θα είχαμε.
δεν το ξερεις αυτο θα αλλαζαν τα πραγματα η λιθουανοι θα επαιζαν μονο για νικη με πιο πολυ πιεση
το σημαντικο ειναι οτι η λιθουανια σιγουρα μην σου πω και το μαυροβουνι ειναι καλυτερες ομαδες απο εμας

0
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1143
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Σεπ 03, 2023 6:16 pm

Παιδιά, να σας πω την αλήθεια είδα μέρος του τελευταίου δεκαλέπτου. Πολύ το χάρηκα. Κανονικά δεν δικαιούμαι να έχω άποψη, γιατί δεν το παρακολούθησα όλο το παιχνίδι. Παρόλα αυτά, μια ομάδα για να κερδίσει την ομάδα των ΗΠΑ, σε όποια κατάσταση και να είναι αυτή πρέπει να τα κάνει όλα τέλεια. Και οι Λιθουανοί το κατάφεραν έχοντας τον ''τελειωμένο΄΄ λόγω ηλικίας Κουζμίνσκας και χωρίς κανέναν νατουραλιζέ. Λίγο υπερβολή το τελευταίο, αλλά καταλάβατε πώς το εννοώ. Δεν είναι δα τόσο μεγάλος, ούτε τελειωμένος. Πού θέλω να καταλήξω;

Θέλω να καταλήξω ότι μπορεί όντως να μην υπάρχει αρκετό ταλέντο στην δική μας εθνική, αυτό δικαιολογείται ως ένα βαθμό. Αλλά το να επιμένουμε να παίζουμε κουτό, απαρχαιωμένο και φοβικό μπάσκετ, όχι αυτό ΔΕΝ δικαιολογείται. Οι Λιθουανοί για μία ακόμα φορά μας έδειξαν τα φώτα τους. Δεν νομίζω να εισακουστεί τίποτα. Οι ίδιες οι ελληνικές διοικήσεις δεν επιθυμούν να φτάσουμε ψηλά. Πώς; Επιμένουν σε προπονητές που επιλέγουν να παίζουν ένα μπάσκετ που δεν αρμόζει σε χώρα με τόση παράδοση στο μπάσκετ. Αποτέλεσμα να προκύπτουν ομάδες ηττοπαθείς, φοβικές και ναι, αυτό επηρεάζει και το σουτ και τα ριμπάουντ και όλα. Η ψυχολογία είναι η βάση του αθλήματος. Ούτε μούσκουλα, ούτε κοιλιακοί. Ψυχολογία και μυαλό χρειάζονται πρωτίστως.

1
1 Εικόνα
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Άβαταρ μέλους
megapoxy

a1greece
Reactions: 667
Αγαπημένος παίκτης: Henry Turner
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Sacramento Kings

Κυρ Σεπ 03, 2023 6:35 pm

kite26 έγραψε:
Παιδιά, να σας πω την αλήθεια είδα μέρος του τελευταίου δεκαλέπτου. Πολύ το χάρηκα. Κανονικά δεν δικαιούμαι να έχω άποψη, γιατί δεν το παρακολούθησα όλο το παιχνίδι. Παρόλα αυτά, μια ομάδα για να κερδίσει την ομάδα των ΗΠΑ, σε όποια κατάσταση και να είναι αυτή πρέπει να τα κάνει όλα τέλεια. Και οι Λιθουανοί το κατάφεραν έχοντας τον ''τελειωμένο΄΄ λόγω ηλικίας Κουζμίνσκας και χωρίς κανέναν νατουραλιζέ. Λίγο υπερβολή το τελευταίο, αλλά καταλάβατε πώς το εννοώ. Δεν είναι δα τόσο μεγάλος, ούτε τελειωμένος. Πού θέλω να καταλήξω;

Θέλω να καταλήξω ότι μπορεί όντως να μην υπάρχει αρκετό ταλέντο στην δική μας εθνική, αυτό δικαιολογείται ως ένα βαθμό. Αλλά το να επιμένουμε να παίζουμε κουτό, απαρχαιωμένο και φοβικό μπάσκετ, όχι αυτό ΔΕΝ δικαιολογείται. Οι Λιθουανοί για μία ακόμα φορά μας έδειξαν τα φώτα τους. Δεν νομίζω να εισακουστεί τίποτα. Οι ίδιες οι ελληνικές διοικήσεις δεν επιθυμούν να φτάσουμε ψηλά. Πώς; Επιμένουν σε προπονητές που επιλέγουν να παίζουν ένα μπάσκετ που δεν αρμόζει σε χώρα με τόση παράδοση στο μπάσκετ. Αποτέλεσμα να προκύπτουν ομάδες ηττοπαθείς, φοβικές και ναι, αυτό επηρεάζει και το σουτ και τα ριμπάουντ και όλα. Η ψυχολογία είναι η βάση του αθλήματος. Ούτε μούσκουλα, ούτε κοιλιακοί. Ψυχολογία και μυαλό χρειάζονται πρωτίστως.
Ο Brazdeikis παίζει ως "νατουραλιζέ" , αν και το παλικάρι είναι φουλ Λιθουανός αλλά έχει παίξει με τις "μικρές" εθνικές του Καναδά μιας και μετακόμισε εκεί σε μικρή ηλικία με την οικογένεια του. Αλλά ναι στην ουσία είναι χωρίς νατουραλιζέ με την "κανονική" έννοια συμφωνούμε και σε όλα τα υπόλοιπα.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

nba

Κυρ Σεπ 03, 2023 6:48 pm

megapoxy έγραψε:
Κυρ Σεπ 03, 2023 6:35 pm
kite26 έγραψε:

Ο Brazdeikis παίζει ως "νατουραλιζέ" , αν και το παλικάρι είναι φουλ Λιθουανός αλλά έχει παίξει με τις "μικρές" εθνικές του Καναδά μιας και μετακόμισε εκεί σε μικρή ηλικία με την οικογένεια του. Αλλά ναι στην ουσία είναι χωρίς νατουραλιζέ με την "κανονική" έννοια συμφωνούμε και σε όλα τα υπόλοιπα.
Ας μην χάνουμε την ενέργειά μας προσπαθώντας να αποδείξουμε ότι το ψάρι είναι ψάρι και το κοτόπουλο, κοτόπουλο. Η ουσία είναι ότι είναι ανεπίτρεπτο να δεχόμαστε εμφανίσεις που προσβάλλουν την υστεροφημία και το πρεστίζ (πες το όπως θες) της ελληνικής ομάδας. Η ήττα δεν είναι το θέμα. Αλλά πες ότι η Λιθουανία έχανε σήμερα, μπορεί να συνέβαινε. Αλλά χάσε φίλε μου κάνοντας τέτοια εμφάνιση. Λιοντάρια θέλουμε να στέλνουμε! Όχι πρόβατα έτοιμα να φαγωθούν. Εθνική Ελλάδος είμαστε!

Ακούγομαι λίγο παθιασμένος, το ξέρω. Πάνε πολλά χρόνια όμως που βλέπω την ίδια ιστορία να επαναλαμβάνεται. Νισάφι πια...Δεν το αξίζουν αυτό οι Έλληνες παίκτες. Είναι καλής ποιότητας παίκτες. Όλα αυτά τα λόγια μόνο για την αγάπη μου για την Εθνική τα λέω, αγανάκτησα πια...

ΥΓ: Δεν έχω παρακολουθήσει πολύ Παγκόσμιο, λόγω χρόνου. Κάποια ματς της Εθνικής μόνο (κι αυτά, όσο άντεξαν τα μάτια μου). Αλλά μάλλον είδα το παιχνίδι που έπρεπε για να καταλάβω τι ΔΕΝ κάνουμε και οι άλλοι κάνουν. Και το κατάλαβα εγω που ούτε τεχνικός είμαι, ούτε βαθιά γνώση του αθλήματος έχω. Δεν μπορούν να τα δουν οι υπεύθυνοι;

1
1 Εικόνα
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3002
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Κυρ Σεπ 03, 2023 6:54 pm

kite26 έγραψε:
Κυρ Σεπ 03, 2023 6:48 pm
Και το κατάλαβα εγω που ούτε τεχνικός είμαι, ούτε βαθιά γνώση του αθλήματος έχω. Δεν μπορούν να τα δουν οι υπεύθυνοι;
Καλά αυτό μπορεί να ειπωθεί για πάρα πολλά πράγματα στην Ελλάδα. :hammer:

2
2 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 674
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Κυρ Σεπ 03, 2023 7:57 pm

Αποτελέσματα σήμερα:

Ελλάδα-Μαυροβούνιο 69-73
Η.Π.Α.-Λιθουανία 104-110

Βαθμολογία

1. Λιθουανία 5-0 +107
2. Η.Π.Α. 4-1 +109
---------------------------------------------------------
3. Μαυροβούνιο 3-2 +7
4. Ελλάδα 2-3 -27

* Η Λιθουανία επιστρέφει σε προημιτελικό ύστερα από το 2016, ώντας η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Προσωπικά μου θυμίζει αρκετά η πορεία της αυτη του 2010 όταν και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, όμως το ταβάνι της το έχει τρυπήσει και ίσως τελικά τη δούμε στις θέσεις 5-8.

* Οι ΗΠΑ - με NBAers - ηττούνται για δεύτερη φορά σε φάση ομίλων ύστερα από το 2002, όταν και είχαν ηττηθεί από την Αργεντινή. Αγωνιστικά είναι ένας ταλαντούχος θίασος με έναν χαμογελαστό προπονητή. :mrgreen:

* Το Μαυροβούνιο και εμείς ήμασταν οι δύο χειρότερες ομάδες των 16, μπορεί να αδικώ λίγο το Μαυροβούνιο.

0
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1502
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Κυρ Σεπ 03, 2023 8:23 pm

Για να δούμε αν μπορούν να κερδίσουν το τουρνουά με τα τριτοτέταρτα..

0
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2520
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Κυρ Σεπ 03, 2023 8:36 pm

Οι ΗΠΑ δεν έχουν παίξει σοβαρή άμυνα μέχρι στιγμής. Άμυνα που θα ξεκινάει από τα 3/4 του γηπέδου, από το πρώτο λεπτο του ματς. Νομίζω ότι στα νοκ άουτ ματς θα εμφανιστεί αυτό το στοιχείο στο παιχνίδι τους. Ούτε στα φιλικά ματς το είδαμε πάρα πολύ.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

nba

Κυρ Σεπ 03, 2023 9:01 pm

TakeshyKurosawa1 έγραψε:
Και η Σερβία χωρίς Γιόκιτς παίζει και άλλες ομάδες έχουν σοβαρές απουσίες. Όχι ότι δεν συμφωνώ εν μέρει, δεν παίζουν τοπ βασικοί στις ΗΠΑ, αλλά υπάρχει και αντεπιχείρημα.

0
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1502
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Κυρ Σεπ 03, 2023 9:27 pm

kite26 έγραψε:
Κυρ Σεπ 03, 2023 9:01 pm
TakeshyKurosawa1 έγραψε:
Και η Σερβία χωρίς Γιόκιτς παίζει και άλλες ομάδες έχουν σοβαρές απουσίες. Όχι ότι δεν συμφωνώ εν μέρει, δεν παίζουν τοπ βασικοί στις ΗΠΑ, αλλά υπάρχει και αντεπιχείρημα.
Δεν έρχονται Ντουράντ,Κάρι,Τέιτουμε κλπ ρε φίλε, Θα κέρδιζαν με 30άρες.

0
gourgou

a1greece
Reactions: 165

Κυρ Σεπ 03, 2023 9:39 pm

Διαβάζω πολλά ποστ για τις ΗΠΑ που εμπεριέχουν περισσότερο μια εμπάθεια ή επιθυμία.
Κατ΄αρχήν έχει χιλιωειπωθεί σε αρκετά ποστ ότι οι συγκεκριμένοι παίχτες δεν είναι τα τριτοτέρτα, αλλά παίχτες που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους με μερικούς μάλιστα να είναι franchise παίχτες. Σίγουρα δεν κατέβηκε η αφρόκρεμα (Κάρρυ, Ντουράντ, Ντέιβις και η λίστα είναι ερκετά μεγάλη) αλλά Deam team σε παγκόσμιο δεν κατέβασαν ποτέ και ούτε πρόκειται να κατεβάσουν. Στην καλύτερη να κατέβει ένας-δύο βετεράνοι αλλά ο κορμός αποτελείται πάντα από δευτεροτριτοετείς. Αυτό γίνεται για τον λόγο, ότι αυτοί οι νέοι παίχτες βρίσκουν το παγκόσμιο σαν μία πολύ καλή ευκαιρία να βελτιώσουν το παιχνίδι τους μέσα απο το FIBA basketball rules.
Το πρόβλημα των ΗΠΑ στο FIBA basketball είναι διαχρονικό και ούτε θα αλλάξει. Οι κυριότεροι λόγοι είναι η έλλειψη χημείας και το διαφορετικό παιχνίδι σε πολλούς τομείς ανάμεσα σε NBA και FIBA. Είναι πολύ δύσκολο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να βρουν τους ρόλους τους, αλλά προσπαθούν να προσαρμοστούν σε θέσεις και ρόλους που δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν. Το είδαμε και στο τελευταίο Ολυμπιακό τουρνουά πόσο ζορίστηκαν οι Λιλάρντ και Μπούκερ αλλά και παλαιότερα με άλλους παίχτες που όλη την χρονιά κάνουν όργια στο NBA. Μέσα από την πλυθώρα αυτών των stars είναι πολύ δύσκολο κάποιος να βρει ρυθμό και το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Ένας ή δύο να γίνονται ball hog και οι υπόλοιποι να φαίνονται τόσο ρολίστες ώστε όσοι δεν παρακολουθούν ΝΒΑ να αναρωτιούνται για την μπασκετική τους αξία. Γι΄αυτό οι ΗΠΑ δεν θα παίξουν ποτέ ελκυστικό μπάσκετ με αυτοματισμούς.
Το κυριότερο όπλο τους για να κερδίζουν τέτοια τουρνουά ήταν και θα είναι πάντα η άμυνά τους. Όπως ανέφερε και παραπάνω ο συμφορουμίτης οι ΗΠΑ παίξανε άμυνα σε ελάχιστα σημεία των παιχνιδιών. Ακόμα όμως και έτσι το 80% των Λιθουανών στο τρίποντο του πρώτου ημιχρόνου είναι εξωπραγματικό. Το τρίποντο του Κουσμίνσκας δε είναι αυτό που λέμε και στην καθομιλουμένη, "γεννούσαν και τα κοκκόρια".
Για τον JJJ, ο άνθρωπος είναι Forward και όχι Center. Έχει αναλάβει περισσότερο τον ρόλο του box out, κατά αντίστοιχο τρόπο του Γκριν στους Γουόριορς και λιγότερο να παίρνει ο ίδιος ριμπάουντ. Πάντως είχε το καλύτερο +/- του παρκέ και αυτό κάτι δείχνει για το πόσο χρήσιμος είναι στην άμυνα.

3
2 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

nba
Reactions: 1026
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Aek

Κυρ Σεπ 03, 2023 10:01 pm

We are going to keep fighting, but that’s not good enough. We have to be fighting for a full 40 minutes. Nothing but respect for those guys. They came ready to play and beat us from the start”, Jalen Brunson

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

nba

Κυρ Σεπ 03, 2023 10:26 pm

Καμία λύπηση για τους ακριβοπληρωμένους σούπερ σταρς. Παίρνουν εκατομμύρια δολλάρια, ασύλληπτα ποσά. Για μια ακόμη φορά το ευρωπαϊκό μπάσκετ έδειξε τα δόντια του. Και όχι με τόσο φιλική διαιτησία από ό,τι άκουσα. Κρίμα που λείπει και ο Τζόκερ, θα έκανε παπάδες η Σερβία. Αλλά πρέπει να ξεκουραστεί ο παικταράς. Σεβαστό... Πήγαν και έβγαλαν τον Εμπίντ MVP, ας γελάσω...

Θα παίξει άμυνα η Αμερική στα επόμενα παιχνίδια. Δυστυχώς έχουν κίνητρο τωρα...Είμαι σίγουρος. Αλλά χαίρομαι που είδαν ότι όπως είχε δείξει η Αργεντινή και η Σερβία αν θυμάμαι καλά παλιότερα δεν είναι πλέον φόβητρο. Βάμος Ευρωπαίοι! (Και την Αργεντινή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ την κατατάσσω, κρίμα που λείπει).

0
kostas1978

junior
Reactions: 85

Κυρ Σεπ 03, 2023 10:40 pm

ενας πολυ πιθανος τελικος πλεον ειναι ηπα-καναδας, που ηταν εξαρχης ενα ζευγαρι που επαιζε πολυ

οι γερμανοι πολυ καλοι, αλλα δεν νομιζω οτι εχουν το δεσιμο ομαδας για τοσο ψηλα.. φανηκε και περσυ εντος εδρας που εχασαν το κρισιμο ημιτελικο

απ' την αλλη γραμμη, αν ο καναδας πηρε ψυχολογια, λογικα την εχει τη σλοβενία, ενω με σερβία ή λιθουανια θα γινει μαχη

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “FIBA World Cup 2023”