2023 FIBA World Cup - Offtopic (ειδήσεις, κληρώση, κ.λ.π.)

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
tarp7

allstar
Reactions: 1980
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Σεπ 10, 2023 6:45 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Σεπ 10, 2023 6:25 pm
Με τη ολοκλήρωση αυτού του τουρνουά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους resident guru μας ssouliss, GK_23, και από κοντά Giwrgos_AEK (δεν ξέρω πως κάνω ταγκ, σόρι) για όλη τη δουλειά που έβαλαν και μου έμαθαν 5 πράγματα. Το τουρνουά δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς εσάς. Cheers! :bblove:

Πίσω στην τοξικότητα τώρα. :P
Μπράβο στα παιδιά κι από εμένα :wave:

0
Άβαταρ μέλους
gkostas37

a1greece
Reactions: 470
Αγαπημένη θέση: SG, SF
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Κυρ Σεπ 10, 2023 6:51 pm

Giwrgos_AEK έγραψε:
Κυρ Σεπ 10, 2023 6:24 pm
gkostas37 έγραψε:
Κυρ Σεπ 10, 2023 6:18 pm
Βλέπω την τελική κατάταξη και ποιες ομάδες πάνε στους ολυμπιακούς, ποιες στο προολυμπιακό κλπ και σκέφτομαι πόσο ξεφτίλα είναι για την FIBA και την ΔΟΕ, η μόνη διοργάνωση την οποία έχουν σε υπόληψη οι Αμερικανοί και γενικότερα όλοι οι καλαθοσφαιριστές παγκοσμίως και ίσως το πιο δημοφιλές άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τον στιβο, να γίνεται μόνο με 12 ομάδες, να σερνουν παίκτες και εθνικές 2 σερί καλοκαίρια αρχές Ιούλη σε προ-προουλυμπιακα και προολυμπιακά τουρνουά, αντί να αυξήσουν τις ομάδες σε 24 τουλάχιστον. Πραγματικά από άποψη παραγόντων η FIBA είναι πιο απαρχαιωμένη και από την ΕΟΚ του Βασιλακοπούλου τα τελευταία 15 χρόνια και πιο κουτοπόνηρη και άπληστη και από την Ευρωλίγκα του Μπερτομεου.
Η FIBA έχει πιέσει για αύξηση των ομάδων σε 16 εδώ και χρόνια. Η ΔΟΕ αρνείται γιατί έχει βάλει όριο πλέον στον αριθμό συμμετοχής των αθλητών και για κάθε αύξηση σε ένα σπορ σημαίνει ότι πρέπει να κόψει από αλλού. Εγώ αν ήμουν FIBA θα ζητά αύξηση του αριθμού των ομάδων σε 16 με αντάλλαγμα να αφαιρεθει το 3x3 από το Ολυμπιακό πρόγραμμα
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν το ήξερα. Τουλάχιστον αστείο να βάζουν 3x3 ή σκέιτ και να κόβουν ομάδες από το μπάσκετ. Εν τω μεταξύ ένα τουρνουά 2 βδομάδων με όλους τους αστέρες του ΝΒΑ στις εθνικές τους ομάδες, θα φέρει στην ΔΟΕ τεράστια έσοδα σε σχέση με το 3x3 κλπ

0
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 3989
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Κυρ Σεπ 10, 2023 8:41 pm

Τα βραβεία του τουρνουά:

Ο πολυτιμότερος παίκτης: Dennis Schröder (Γερμανία)

Εικόνα

Ο καλύτερος αμυντικός: Dillon Brooks (Καναδάς)

Εικόνα

Ο ανερχόμενος παίκτης: Josh Giddey (Αυστραλία)

Εικόνα

Ο καλύτερος προπονητής: Luca Banchi (Λεττονία)

Εικόνα

Η καλύτερη πεντάδα: Dennis Schröder (Γερμανία), Shai Gilgeous-Alexander (Καναδάς), Anthony Edwards (ΗΠΑ), Bogdan Bogdanovic (Σερβία) και Luka Doncic (Σλοβενία)

Εικόνα

Η δεύτερη καλύτερη πεντάδα: Simone Fontecchio (Ιταλία), Arturs Zagars (Λεττονία), Jonas Valanciunas (Λιθουανία), Nikola Milutinov (Σερβία) και Franz Wagner (Γερμανία)

Εικόνα

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4237
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Κυρ Σεπ 10, 2023 9:52 pm

Βάσει απόδοσης θα έβαζα το Ζαγγαρς πιο πάνω στους ανερχόμενους. Αλλά οκ είναι και η ηλικία.

Θα έπρεπε να έχουν και χρυσά βατόμουρα πάντως. Πχ πιο βρώμικος παίκτης του τουρνουά, πιο ηλιθιος, πιο κακομαθημενος, πιο άφαντος στα δύσκολα, χειρότερο shot selection, πιο τροχονόμος στην άμυνα, πιο ατεχνος, μίστερ διαμαρτυρία κλπ.

0
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3654
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Κυρ Σεπ 10, 2023 10:11 pm

Λογική η επιλογή Μπιάνκι αλλά ο Χέμπερτ τι άλλο να κάνει;
Nικησε Αυστραλία, Λετονία, Σλοβενία, Αμερική, Σερβία. Σπαθιά να καταπιεί ; :)

0
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
basket72

senior
Reactions: 487
Αγαπημένος παίκτης: A.Sabonis/C. Scurry
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Σεπ 10, 2023 10:13 pm

yorgos έγραψε:
Κυρ Σεπ 10, 2023 9:52 pm

Θα έπρεπε να έχουν και χρυσά βατόμουρα πάντως. Πχ πιο βρώμικος παίκτης του τουρνουά, πιο ηλιθιος, πιο κακομαθημενος, πιο άφαντος στα δύσκολα, χειρότερο shot selection, πιο τροχονόμος στην άμυνα, πιο ατεχνος, μίστερ διαμαρτυρία κλπ.
Στο μεταξύ, τώρα το είδα το τόπικ και καθόμουν κι έγραφα στο αντίστοιχο του τελικού, περί καλού Μουντομπάσκετ κλπ. :imnewhere:
Λοιπόν μέσα είμαι για χρυσά βατόμουρα αλλά δεν μπορώ ρε φίλε να μην σταθώ στο πόσο σ' έχει επηρεάσει αυτός εδώ :P

Καταλαβαίνω γιατί κι εγώ αυτό που είμαι σε αντίστοιχες περσόνες το χρωστάω. :P

2
2 Εικόνα
basket72

senior

Κυρ Σεπ 10, 2023 10:24 pm

Κι εγώ Χέρμπερτ φηφίζω.
Το ταλέντο που υπάρχει (σωστά καταμερισμένο όπως λέγαμε και στην αρχή) μάς κάνει να παραβλέπουμε το γεγονός πως αυτή η ομάδα ήταν τελικά κι ομάδα προπονητή.
Ακόμα και τις Στρεντε-ριές στον αγώνα με τηξ Σλοβενία {επεισόδιο με τον Χέρμπερτ) τις απορρόφησε μέσα από την καλή λειτουργία.
Είδαμε ομάδα με κίνητρο και δασκαλεμένη.
Νομίζω ότι είναι πιο δύσκολο από το να πας καλά όταν δεν σε περιμένει και κανείς χωρίς καθόλου να παραγνωρίζω τον ρόλο του Μπάνκι στη Λεττονία.
Κι ο Πέσιτς έχει θέση στην καλύτερη 3αδα νομίζω.

0
Άβαταρ μέλους
Zoys

Moderator
Reactions: 388

Κυρ Σεπ 10, 2023 10:29 pm

Αν είχε βάλει όμως το τρίποντο ο Bertans; (ευτυχώς δεν το 'βαλε βέβαια γιατί από ένα τέλειο Μουντομπάσκετ θα βλέπαμε σούπα) :P

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4237
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Κυρ Σεπ 10, 2023 10:44 pm

basket72 έγραψε:
Κυρ Σεπ 10, 2023 10:24 pm
Κι εγώ Χέρμπερτ φηφίζω.
Το ταλέντο που υπάρχει (σωστά καταμερισμένο όπως λέγαμε και στην αρχή) μάς κάνει να παραβλέπουμε το γεγονός πως αυτή η ομάδα ήταν τελικά κι ομάδα προπονητή.
Ακόμα και τις Στρεντε-ριές στον αγώνα με τηξ Σλοβενία {επεισόδιο με τον Χέρμπερτ) τις απορρόφησε μέσα από την καλή λειτουργία.
Είδαμε ομάδα με κίνητρο και δασκαλεμένη.
Νομίζω ότι είναι πιο δύσκολο από το να πας καλά όταν δεν σε περιμένει και κανείς χωρίς καθόλου να παραγνωρίζω τον ρόλο του Μπάνκι στη Λεττονία.
Κι ο Πέσιτς έχει θέση στην καλύτερη 3αδα νομίζω.
Συμφωνώ αλλά δεν μπορώ να μην του χρεώσω το ότι μετά το ματς απέναντι στην Σλοβενία άφησε το Σρεντερ να καταστρέψει την ομάδα του απέναντι στη Λετονία.

0
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
kostas1978

junior
Reactions: 93

Δευ Σεπ 11, 2023 12:13 am

Zoys έγραψε:
Κυρ Σεπ 10, 2023 10:29 pm
Αν είχε βάλει όμως το τρίποντο ο Bertans; (ευτυχώς δεν το 'βαλε βέβαια γιατί από ένα τέλειο Μουντομπάσκετ θα βλέπαμε σούπα) :P
με τα αν.. ολος ο αθλητισμος ειναι γεματος αν
πχ

κι αν ειχε χασει το τριποντο ο διαμαντιδης, πιθανον να μην υπηρχε σαιταμα, και ο γιαννακης να ηταν ενας αποτυχημενος προπονητης που τον απεκλεισε η γαλλια (τοτε μπασκετικα ακομα θεωρουνταν μικρης κλασης ομαδα)...

0
basket72

senior

Δευ Σεπ 11, 2023 12:28 am

yorgos έγραψε:
Κυρ Σεπ 10, 2023 10:44 pm

Συμφωνώ αλλά δεν μπορώ να μην του χρεώσω το ότι μετά το ματς απέναντι στην Σλοβενία άφησε το Σρεντερ να καταστρέψει την ομάδα του απέναντι στη Λετονία.
Δεν έχεις άδικο, μου είχε διαφύγει το παιχνίδι με τη Λετονία.
Η εικόνα βέβαια, που είχε στα 2 επόμενα (πολύ πιο δύσκολα) παιχνίδια, δείχνει ότι τελικά το ξεπέρασαν ή ακόμα το χρησιμοποιήσαν κι ως μάθημα (;; εικάσία κάνω).
Θα συμφωνήσω κι εγώ με Zoys και με σένα (πριν) που θέσατε την παράμετρο τύχη στο σουτ του Μπέρτανς (επειδή ακριβώς ήταν απ΄αυτόν αλλά και για το ότι θύμιζε σουτ από τη γραμμή, τόσο καλά σούταρε ο Λεττονός σταρ). Για να έχουμε υπόψη τη σχετικότητα των επιτυχιών αλλά και το βαθμό δυσκολίας σε τέτοιο επίπεδο.

2-3 σκόρπια:

- Σκεφτόμουνα ότι είδαμε περίπου μια ντουζίνα παίκτες να λάμπουν με τις ομάδες τους.

- Επίσης, η πλειοψηφία των νατουραλιζέ ήταν σούπερ.

- Το χρυσό βατόμουρο το μοιράζω στη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Κι ας φαίνεται παράδοξο αυτό για τις ΗΠΑ.Είχαν 3 ήττες, είναι πολύ για τόσο φραντσάιζ ή σχεδόν "φραντσάιζ" παίκτες.
Δεν προκρίθηκαν και οι Κροάτες που είναι μεγάλοι βατομουράκιες τα τελευταία, αρκετά, χρόνια. :welcome:

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 3989
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Δευ Σεπ 11, 2023 8:17 pm

Ας κάνουμε έναν απολογισμό του τουρνουά. :)

- Μάλλον ήταν το καλύτερο Παγκόσμιο που έχω δει από αγωνιστικής πλευράς. Υπήρχε μια παγωμάρα για εμάς τους Ευρωπαίους με τις αποχωρήσεις ορισμένων σταρ των ομάδων όμως υπήρχε πολύ διάθεση για μπάσκετ και παιχνίδια υψηλού ρυθμού.

-Μ'άρεσε το γήπεδο της Τζακάρτα και το γήπεδο της τελικής φάσης (σε αυτό που αγωνιστήκαμε και εμείς).

- Με ευχαρίστησε ότι επιτέλους ο Καναδάς αντιμετώπισε σοβαρά το τουρνουά και επιτέλους τους είδαμε μαζεμένους.

- Θα ήθελα τις Ισπανία και Βραζιλία στην οκτάδα, αλλά λόγω της κλήρωσης και απώλειας του Neto αυτό δεν μπορούσε να συμβεί. Θα ήθελα επίσης ο Towns να είχε ενσωματωθεί λίγο νωρίτερα για να βλέπαμε ακόμη καλύτερα πράγματα από εκείνους.

- Οι ΗΠΑ έπαιξαν όπως ακριβώς τους περίμενα, βασίκα τους είχα για εκτός τετράδας αλλά ας όψεται η νίκη των Λιθουανών. Η Αυστραλία με απογοήτευσε, το ίδιο και η Γαλλία αλλά πιστεύω ότι του χρόνου στους Ολυμπιακούς θα επανέλθουν.

- Δε μου αρέσει το σύστημα διεξαγωγής της δεύτερης φάσης, τείνει να γίνει τυπική διαδικασία για τους δεύτερους των ομίλων.

- Το courtside ήταν αρκετά καλό στις μεταδόσεις, πολύ καλή ανάλυση εικόνας αλλά περίπου 1 λεπτό πίσω από το παιχνίδι (ούτε στα πειρατικά δε συμβαίνει αυτό). Δεν άκουσα Βαγγέλα και Χατζή ούτε δευτερόλεπτο!!! :P

-Κλείνω με την εθνική μας, ότι ήταν τόσο χάλια όσο την περίμενα και με το παρακάτω βίντεο μπας και σώσουμε κάτι (αν σώζεται).

2
2 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “FIBA World Cup 2023”