Σερβία

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3622
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Αύγ 24, 2023 6:49 pm

Εικόνα

Ιστορία-Διακρίσεις:
Από την πτώση της Γιουγκοσλαβίας και μετά η Σερβία μετράει 2 χρυσά και 1 ασημένιο μετάλλιο σε Μουντομπάσκετ, μια 3η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 3 χρυσά, 1 ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλιο σε Ευρωμπάσκετ. Με άφθονο ταλέντο αλλά και δυνατές απουσίες, Γιόκιτς, Μίσιτς, Κάλινιτς που θα της έδιναν ακόμα μεγαλύτερο βάθος και ποιότητα.

Ρόστερ
Stefan Jović 1990-1.98 m- PG Zaragoza
Aleksa Avramović 1994-1.92 m-PG Partizan
Bogdan Bogdanović 1992-1.96 m- SG Atlanta Hawks
Vanja Marinković 1997-1.98 m- SG Baskonia
Ognjen Dobrić 1994-2.00 m- G/F Virtus Bologna
Marko Gudurić 1995-1.98 m- G/F Fenerbahçe Beko
Dejan Davidovac 1995-2.03 m- SF Crvena zvezda
Nikola Jović 2003-2.08 m- PF Miami Heat
Boriša Simanić 1998-2.11 m- PF Basket Zaragoza
Filip Petrušev 2000-2.11 m- F/C Philadelphia 76ers
Nikola Milutinov 1994-2.13 m -C Olympiacos
Dušan Ristić 1995-2.13 m-C Lenovo Tenerife
Προπονητής: Πέσιτς

Depth Chart
Point Guard: Stefan Jovic/Aleksa Arvramovic/Bogdan Bogdanovic
Shooting Guard: Bogdan Bogdanović/ Marko Gudurić/ Ognjen Dobrić/ Vanja Marinković
Small Forward: Dejan Davidovac/ Ognjen Dobrić/ Marko Gudurić
Power Forward: Nikola Jović/ Boriša Simanić/ Filip Petrušev
Center: Nikola Milutinov/ Filip Petrušev/ Dušan Ristić

Τα συν: Είναι σχολή μπάσκετ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, άριστη τεχνική και τακτική γνώση. Το αστέρι τους είναι ο Μπογκντάνοβιτς αλλά έχουν δημιουργία, σουτ, από παντού, για πολλούς ένα από τα φαβορί για το χρυσό.

Τα μείον: Οι απουσίες τους φυσικά, η παρουσία του Γιόκιτς και του Μίσιτς θα τους ανέβαζε ποιοτικά ένα σκαλί. Ενώ δεν είναι και η πιο αθλητική ομάδα που υπάρχει.

Ο Στόχος: Ποιος άραγε; Το χρυσό μου παραφαίνεται φιλόδοξο. Μια είσοδος στην τετράδα και ένα μετάλλιο.

Το αστέρι:

3
1 Εικόνα 2 Εικόνα
basket72

senior
Reactions: 487
Αγαπημένος παίκτης: A.Sabonis/C. Scurry

Πέμ Αύγ 24, 2023 7:04 pm

Στο 1 έχει το μεγάλο θέμα η Σερβία. Η αλήθεια είναι ο Μίτσιτς και να ήταν παρών δεν ξέρω πόσο θα βοηθούσε.
Έχουμε παρατηρήσει ότι οι άσσοι που πάνε μέχρι τέλους στην Ευρωλίγκα και στα πρωταθλήματά τους, δεν τραβάνε με τις εθνικές του.*
Τρώνε τέρμα πίεση κάνοντας το μισό περίπου παιχνίδι των ομάδων τους και τούς βγαίνει κούραση το καλοκαίρι.

Ο Γιάραμαζ δεν θα χώραγε;
Έχει γεμίσει 2ρια η Σερβία.
Κι ο Σμάιλαγκιτς νομίζω ότι είχε θέση στην εθνική αυτή. Εκτός κι αν είναι τραυματίας.

Εγώ νομίζω (αιρετικό το ξέρω...) ότι τα 2 τους καλύτερα φόργουορντ( Κάλινιτς- Λούτσιτς) είναι ακόμα πιο μεγάλες ελλείψεις από Μίτσιτς και Γιόκιτς. Με την έννοια της προσφοράς στην Εθνική τους.
Ο Γιόκιτς πέρσι έκανε νουμεράρες ,έπαιξε μπασκετάρα αλλά η ομάδα του πάτωσε. Κάτι αντίστοιχο με τον Γιάννη.

* Φέτος δεν πήγε ούτε στους 8 στην Ευρωλίγκα, αλλά έχει συσσωρεύσει πολλή πίεση, κούραση ο Μίτσιτς.

0
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2608
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Πέμ Αύγ 24, 2023 7:28 pm

basket72 έγραψε:
Πέμ Αύγ 24, 2023 7:04 pm
Ο Γιάραμαζ δεν θα χώραγε;
Έχει γεμίσει 2ρια η Σερβία.
Κι ο Σμάιλαγκιτς νομίζω ότι είχε θέση στην εθνική αυτή. Εκτός κι αν είναι τραυματίας.

Εγώ νομίζω (αιρετικό το ξέρω...) ότι τα 2 τους καλύτερα φόργουορντ( Κάλινιτς- Λούτσιτς) είναι ακόμα πιο μεγάλες ελλείψεις από Μίτσιτς και Γιόκιτς. Με την έννοια της προσφοράς στην Εθνική τους.
Jaramaz, Lucic και Smailagic έμειναν εκτός λόγω τραυματισμών. Για την ακρίβεια ο Smailagic ταλαιπωρήθηκε από μια δύσκολη ίωση και γράφτηκε ότι έχει χάσει 6-7 κιλά εξαιτίας της. :cry:

Θα συμφωνήσω γενικά μαζί σου, δεν θα εκπλαγώ αν η Σερβία παίξει πιο αποτελεσματικό μπάσκετ απόντων των Jokic-Micic.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

nba
Reactions: 1055
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Aek

Πέμ Αύγ 31, 2023 12:46 pm

0
Άβαταρ μέλους
megapoxy

a1greece
Reactions: 667
Αγαπημένος παίκτης: Henry Turner
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Sacramento Kings

Δευ Σεπ 04, 2023 7:05 am

Giwrgos_AEK έγραψε:
Πέμ Αύγ 31, 2023 12:46 pm

3
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions: 2300
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Δευ Σεπ 04, 2023 10:36 am

Από το πουθενά ρε φίλε, πόσο κρίμα το παιδί :cry:

0
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
abovetherim

a1greece
Reactions: 255
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Σεπ 04, 2023 3:18 pm

Coach Periklis έγραψε:
Δευ Σεπ 04, 2023 10:36 am
Από το πουθενά ρε φίλε, πόσο κρίμα το παιδί :cry:
Ε όχι κι από το πουθενά. Κρατάει τη μπάλα με το ένα χέρι και δίνει αγκωνιά ξεκάθαρα εσκεμμένη. Και δεν τιμωρείται ούτε καν με επιθετικό.
Σ' αυτά βγάζω το καπέλο στο ΝΒΑ που μπορεί και 3 μέρες μετά να ρίξει τιμωρία για αντιαθλητικό χτύπημα που δεν το βλέπουν οι διαιτητές εκείνη τη στιγμή.
Η αγκωνία είναι δολοφονική για την ακρίβεια με τον τρόπο που γίνεται, αν δεις το ριπλέι.

0
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar

Τετ Σεπ 06, 2023 9:56 pm

Επιστροφή στους ΟΑ για τους Σέρβους μετά την απουσία τους από το Τόκιο.

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4308
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Πέμ Σεπ 07, 2023 11:16 am

GK_23 έγραψε:
Τετ Σεπ 06, 2023 9:56 pm

Επιστροφή στους ΟΑ για τους Σέρβους μετά την απουσία τους από το Τόκιο.
Επιτέλους γιατί ΟΑ χωρίς Σέρβους είναι σουβλάκι χωρίς τζατζίκι. Λογικά θα πάνε και πλήρεις με Γιόκιτς, Μίσιτς, πιθανόν Μαριάνοβιτς και θα δούμε και τι χρονια θα κάνει ο Ποκουσέφσκι, λογικά θα έχουμε και στεπαπ του Νίκολα Γιόβιτς, ατραξιόν θα είναι οι τύποι.

0
Οι επτά αδελφές, μια ξαδέρφη και η Ντάκα

https://tinyurl.com/4w6mec8d
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar

Πέμ Σεπ 07, 2023 12:04 pm

yorgos έγραψε:
Επιτέλους γιατί ΟΑ χωρίς Σέρβους είναι σουβλάκι χωρίς τζατζίκι. Λογικά θα πάνε και πλήρεις με Γιόκιτς, Μίσιτς, πιθανόν Μαριάνοβιτς και θα δούμε και τι χρονια θα κάνει ο Ποκουσέφσκι, λογικά θα έχουμε και στεπαπ του Νίκολα Γιόβιτς, ατραξιόν θα είναι οι τύποι.
Ντάξει ο Bobi μάλλον πάει για απόσυρση σύντομα, δεν νομίζω ότι θα τον ξαναδούμε στην εθνική.

Για τον Jokic εγώ κρατάω μικρό καλάθι, όχι διότι δεν θα είναι ευπρόσδεκτος στην εθνική, αλλά διότι σωματικά δεν είναι ικανός να ανταποκριθεί σε μπάσκετ υψηλών ρυθμών για πάνω από 8-9 μήνες το χρόνο. Το γνωρίζει και ο ίδιος αυτό. Αν το Denver φτάσει μακριά στα playoffs του NBA του χρόνου, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν πάλι θέσει τον εαυτό του εκτός εθνικής ομάδας το καλοκαίρι του 2024.

Οι υπόλοιποι πιστεύω πως θα επιστρέψουν, αν και θα είναι μάλλον πισωγύρισμα για τη Σερβία παίκτες όπως οι Dobric και Nikola Jovic να έχουν μειωμένο ρόλο για χάρη των Kalinic και Lucic.

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4308
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Πέμ Σεπ 07, 2023 12:11 pm

GK_23 έγραψε:
Πέμ Σεπ 07, 2023 12:04 pm
yorgos έγραψε:
Ντάξει ο Bobi μάλλον πάει για απόσυρση σύντομα, δεν νομίζω ότι θα τον ξαναδούμε στην εθνική.

Για τον Jokic εγώ κρατάω μικρό καλάθι, όχι διότι δεν θα είναι ευπρόσδεκτος στην εθνική, αλλά διότι σωματικά δεν είναι ικανός να ανταποκριθεί σε μπάσκετ υψηλών ρυθμών για πάνω από 8-9 μήνες το χρόνο. Το γνωρίζει και ο ίδιος αυτό. Αν το Denver φτάσει μακριά στα playoffs του NBA του χρόνου, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν πάλι θέσει τον εαυτό του εκτός εθνικής ομάδας το καλοκαίρι του 2024.

Οι υπόλοιποι πιστεύω πως θα επιστρέψουν, αν και θα είναι μάλλον πισωγύρισμα για τη Σερβία παίκτες όπως οι Dobric και Nikola Jovic να έχουν μειωμένο ρόλο για χάρη των Kalinic και Lucic.
Kαι για το Μπόμπαν και για το Γιόκιτς νομίζω ότι οι ΟΑ θα είναι μεγάλο κίνητρο. O Γιόκιτς θα είναι 29, στους μεθεπόμενους 33, μάλλον η τελευταία του ευκαιρία είναι σωματικώς να πάρει ολυμπιακό μετάλλιο. Για το Μπόμπαν θα είναι η τέλεια απόσυρση.

Ο Λούσιτς θα είναι 35 το καλοκαίρι, ίσως να χωράει στο ρόστερ ανάλογα τις απώλειες, αλλά όχι εις βάρος του Γιόβιτς βέβαια , o Κάλινιτς μια χαρά ηλικία και παρουσία έχει στην Ευρωλίγκα. Ο Ντόμπριτς παίζει σε άλλη θέση, θα δούμε κι αυτός πού χωράει.

0
Οι επτά αδελφές, μια ξαδέρφη και η Ντάκα

https://tinyurl.com/4w6mec8d
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar

Πέμ Σεπ 07, 2023 12:49 pm

yorgos έγραψε:
Πέμ Σεπ 07, 2023 12:11 pm
Kαι για το Μπόμπαν και για το Γιόκιτς νομίζω ότι οι ΟΑ θα είναι μεγάλο κίνητρο. O Γιόκιτς θα είναι 29, στους μεθεπόμενους 33, μάλλον η τελευταία του ευκαιρία είναι σωματικώς να πάρει ολυμπιακό μετάλλιο. Για το Μπόμπαν θα είναι η τέλεια απόσυρση.
Έχει πάρει ολυμπιακό μετάλλιο ο Jokic, στου ΟΑ του 2016. Θα δούμε, προφανώς το να παίξεις σε ΟΑ, ξέροντας ότι μπορείς να διεκδικήσεις ακόμα και το χρυσό μετάλλιο, είναι σπουδαίο κίνητρο.

Για τον Boban (αν δεν σταματήσει το μπάσκετ φέτος) δεν βλέπω ποιος θα "κοπεί" για να μπει αυτός στη 12άδα. Αν κατέβει τελικά και ο Jokic, οι Σέρβοι θα έχουν να διαλέξουν τρεις από τους Jokic, Milutinov, Petrusev, Ristic και Smailagic.

0
N.I.2022

a1greece
Reactions: 323
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Eddie Johnson
Αγαπημένη ομάδα: OSFP
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Σεπ 07, 2023 1:31 pm

Ακόμα και με μια μέτρια χρονιά να κάνει στο ΝΒΑ αν δεν έχει τραυματισμό πιστεύω ότι ο Ποκουσεφκι θα έχει θέση στο τέσσερα για την ομάδα της Σερβίας για τους ολυμπιακούς αγώνες.

Δίνει πολύ ύψος στην πεντάδα (7.2’ – 2.16 μ) με το μέγεθος του κλείνει χώρους για την άμυνα, έχει ένα αξιόλογο σουτ και μεσης απόστασης και από το τρίποντο και θα προσφέρει σε κάτι που χωλαίνει τώρα η ομάδα της Σερβίας, στην άμυνα ψηλά (πριν τον τραυματισμό του έως αυτή τη στιγμή στην σεζόν ήταν 8ος στα κοψίματα στο ΝΒΑ).

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3149
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Πέμ Σεπ 07, 2023 1:32 pm

Δεν έχει να κάνει με το παγκόσμιο αλλά στο κανάλι του ΝΒΑ υπάρχει αυτό το ωραίο, σύντομο βιντεάκι για το Βελιγράδι:

1
1 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 742
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Πέμ Σεπ 07, 2023 3:50 pm

Η Σερβία όταν με το καλό θα γίνουν οι κλήσεις δε θα έχει τον Marjanovic, θα κοντεύει στα 36 και θα κουβαλάει άλλον έναν χρόνο αγωνιστικής απραξίας. Εκτός και αν τον αφήσουν ελεύθερο και επιστρέψει κατά δώθε για τον αποχαιρετισμό από το σπορ. Χώρια που τον έχω για σοβαρό παιδί που βλέπει ότι μπροστά του υπάρχουν νεώτεροι και καλύτεροι παίκτες, άρα μάλλον πιθανότερο να κάνει κάστινγκ για ταινία το επόμενο καλοκαίρι (και μπράβο του).

Ο Pokusevski είναι περίπτωση μπασκετμπολίστα που έχει παραπλανήσει πολλούς. Πρώτον αδυνατεί να βγάλει σεζόν υγιής, δεύτερον το σουτ το οποίο υποτίθεται ήταν το όπλο του μάλλον είναι ασταθές/μέτριο και τρίτον για να βρει χρόνο φέτος στους Thunder θα πρέπει ή να φύγουν παίκτες ή να τραυματιστούν μαζικά. Πιο πολύ ασχολούμαστε επειδή πέρασε από την Ελλάδα παρά για την αγωνιστική του αξία. :peace:

Ο Lucic είναι γερό παιδί αλλά πλέον βαδίζει στο φινάλε της καριέρας του και δε νομίζω ότι αξίζει να εκτοπίσει κάποιον από τα νεώτερα παιδιά. Ο δε Kalinic είναι παίκτης ομάδας αλλά αν κατέβει δύσκολα θα έχει τον ρόλο που είχε.

Η Σερβία θέλει τον Jokic και περιμένει επιτέλους ένα καλό τουρνουά από τον Micic. Αν ο τελευταίος δεν έχει για του χρόνου εγγυημένο συμβόλαιο τότε πολύ πιθανό να μην είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες (όπως πολλοί παίκτες από αρκετές ομάδες). Η θέση του Micic είναι και αυτή που πιστεύω ότι είναι η πιο ανοικτή για προσθήκη στο ρόστερ της Σερβίας, επειδή ο Jovic μπορεί του χρόνου να μην αγωνιστεί ενώ ο Topic αντίστοιχα θα είναι 19.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “FIBA World Cup 2023”