Euroleague Playoffs Panathinaikos Athens (3) vs (6) Anadolu Efes

Συντονιστής: Captains

TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1500
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Μάιος 07, 2025 11:12 am

Το ματς με τη Φενέρ είναι ο τελικός για ΠΑΟ. Πιστεύω αν τους περάσετε θα το πάρετε.
Εμείς έχουμε εναντίον σας ψυχολογικό μειονέκτημα.
Η Μονακό αν περάσει τελικό θα έρθει άδεια.
Αν περάσει η Φενέρ λογικά ο Ολυμπιακός θα πάρει την κούπα.

0
Άβαταρ μέλους
golitog7

nba
Reactions: 1824
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Μάιος 07, 2025 11:15 am

Airman έγραψε:
Τετ Μάιος 07, 2025 10:57 am
golitog7 έγραψε:
Τετ Μάιος 07, 2025 10:53 am

Γιατί σταμάτησες την ανάγνωση του σχόλιου μου στη μέση?

"Το φ4 βέβαια είναι 'αλλη ιστορία, εκεί παίζει στο γήπεδο του ο Αταμάν. Αυτά τα παιχνίδια δεν κρίνονται στην τακτική, λίγο πολύ όλες οι ομάδες γνωρίζονται και ότι καινούριο είχαν να δείξουν το έδειξαν στη σειρά. Κρίνονται στην ψυχολογία, στο κίνητρο και στην πνευματική ετοιμότητα. Σ αυτους τους τομείς ο Αταμάν είναι ο καλύτερος."
Δεν το άφησα στη μέση αγαπητέ. Απλά διαφωνώ ότι τα μεγάλα ματς κρίνονται στα γιούρια, στο πάμε να τους πατήσουμε, σε ιαχές τύπου είμαστε οι καλύτεροι και πάει λέγοντας. Αν ήταν έτσι η εθνική Ζηλανδίας που μπαίνει στα ματς χορεύοντας, θα τα είχε σαρώσει όλα. Οπότε αν δεχτούμε (εσφαλμένα κατ' εμέ, αλλά λίγη σημασία έχει) ότι ο κόουτς Αταμάν υστερεί τακτικά, τότε σίγουρα ο ΠΑΟ δεν μπορεί να χρίζεται φαβορί απέναντι στους άλλους 3. Αυτό είπα.
Γιατί μου αλλάζεις τα λόγια ρε συ για να βολέψεις το αφήγημα σου? Πότε είπα εγώ για γούρια και για τύχη? Το αντίθετο είπα.
Είπα για πνευματική ετοιμότητα και ψυχολογία. Αν θεωρείς ότι αυτοί δεν είναι σοβαροί παράγοντες σε ένα νοκ άουτ ματς , καλά κάνεις, εγώ έχω άλλη άποψη. Μην μου αλλάζεις όμως τα λόγια ή το νόημα τους. Επίσης όταν λέω ότι ο Αταμάν υστερεί τακτικά, προφανώς εννοώ για το επιπεδό του. Όχι ότι είναι κανάς τραχανοπλαγιάς για Α τοπικό.

0
Άβαταρ μέλους
golitog7

nba

Τετ Μάιος 07, 2025 11:18 am

j-kidd13 έγραψε:
Τετ Μάιος 07, 2025 11:03 am
golitog7 έγραψε:
Τετ Μάιος 07, 2025 10:35 am
Δυστυχώς για τους υπόλοιπους τρεις η Εφές δεν τα κατάφερε και πλέον ο Παο πάει ως το απόλυτο φαβορί στο Άμπου Ντάμπι.
Ο Αταμάν πάλι έχασε για μένα στη μάχη των πάγκων. Σε κανένα σημείο της σειράς δεν εμφάνισε κάτι ιδιαίτερο. Έχω την εντύπωση πως απλώς προσπαθούσε να απαντήσει στα διάφορα τρικς (κυρίως αμυντικά) του Μπάνκι. Εν τέλει τα κατάφερε βέβαια, όμως πιστεύω ότι αυτό πιο πολύ οφείλεται στους παίκλτες του Παο και την αξία τους παρά σε προπονητική δουλειά. Ότι πληρώνεις παίρνεις, το μπάσκετ είναι γενικά δίκαιο άθλημα. Χουάντσο, Όσμαν, Ναν, Λεσόρ και ίσως και ο Γκραντ είναι οι καλύτεροι στις θέσεις τους αυτή τη στιγμή.
Το φ4 βέβαια είναι 'αλλη ιστορία, εκεί παίζει στο γήπεδο του ο Αταμάν. Αυτά τα παιχνίδια δεν κρίνονται στην τακτική, λίγο πολύ όλες οι ομάδες γνωρίζονται και ότι καινούριο είχαν να δείξουν το έδειξαν στη σειρά. Κρίνονται στην ψυχολογία, στο κίνητρο και στην πνευματική ετοιμότητα. Σ αυτους τους τομείς ο Αταμάν είναι ο καλύτερος.
O Παναθηναικος δεν παει καθολου ως απολυτο φαβορι.
Αν πρεπει να δωσουμε τον χαρακτηρισμο αυτον σε καποια ομαδα,αυτη ειναι ο Ολυμπιακος, που εχει δειξει την πιο σταθερη καλη εικονα ολη την χρονια,και ηταν καλος και στα playoff,και απο κοντα ειναι και η Φενερ.Ο Παναθηναικος ακολουθει.
Αν ήταν σειρές και εγώ θα έδινα Νουμερο 1 φαβορί τον Οσφπ. Σε νοκ άουτ δίνω ένα προβαδισμα στον Παο. Όχι 80-20 προφανώς αλλά ένα 55-45 ή 60-40 σε κάθε ματς.

0
Two way player

Reactions: 35
Αγαπημένος παίκτης: Hakeem
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Μάιος 07, 2025 11:19 am

Ότι ο Παναθηναϊκός με κακό Ναν ήταν η εμφανώς καλύτερη ομάδα της σειράς ας πούμε δεν οφείλεται στον Αταμάν.

Ούτε έστω στην εικόνα του πρώτου ημιχρόνου χτες έχει κάποια συμβολή ο προπονητής?

Ούτε ότι και εκείνος αμυντικά έχει εξαφανίσει στη σειρά ένα κάρο καλούς παίκτες του αντιπάλου?

Όχι ε?

Για προπονητής που βασίζεται στους παίκτες του πάντως πήρε πλεονέκτημα έδρας και πέρασε Φ4 χωρίς τον καλύτερο σέντερ της Ευρώπης. Άλλο και τούτο, ανεξήγητο.

4
1 Εικόνα 3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece
Reactions: 833
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Τετ Μάιος 07, 2025 11:21 am

golitog7 έγραψε:
Τετ Μάιος 07, 2025 11:15 am
Airman έγραψε:
Τετ Μάιος 07, 2025 10:57 am

Δεν το άφησα στη μέση αγαπητέ. Απλά διαφωνώ ότι τα μεγάλα ματς κρίνονται στα γιούρια, στο πάμε να τους πατήσουμε, σε ιαχές τύπου είμαστε οι καλύτεροι και πάει λέγοντας. Αν ήταν έτσι η εθνική Ζηλανδίας που μπαίνει στα ματς χορεύοντας, θα τα είχε σαρώσει όλα. Οπότε αν δεχτούμε (εσφαλμένα κατ' εμέ, αλλά λίγη σημασία έχει) ότι ο κόουτς Αταμάν υστερεί τακτικά, τότε σίγουρα ο ΠΑΟ δεν μπορεί να χρίζεται φαβορί απέναντι στους άλλους 3. Αυτό είπα.
Γιατί μου αλλάζεις τα λόγια ρε συ για να βολέψεις το αφήγημα σου? Πότε είπα εγώ για γούρια και για τύχη? Το αντίθετο είπα.
Είπα για πνευματική ετοιμότητα και ψυχολογία. Αν θεωρείς ότι αυτοί δεν είναι σοβαροί παράγοντες σε ένα νοκ άουτ ματς , καλά κάνεις, εγώ έχω άλλη άποψη. Μην μου αλλάζεις όμως τα λόγια ή το νόημα τους. Επίσης όταν λέω ότι ο Αταμάν υστερεί τακτικά, προφανώς εννοώ για το επιπεδό του. Όχι ότι είναι κανάς τραχανοπλαγιάς για Α τοπικό.
Μα δεν αλλάζω τα λόγια σου. Η ψυχολογία είναι σημαντική , αλλά κάπως δομείται. Φαντάζομαι λοιπόν ότι μπουστάρει αν θες την ψυχολογία των παιχτών, δεν βρίσκω άλλο τρόπο. Ντίνο μου, είσαι ο καλύτερος και τα σχετικά αυτά...Απλά λέω ότι αυτό σίγουρα δεν αρκεί. Δηλαδή τι να το κάνεις το ψυχολογικό ντόπινγκ στον Ντίνο, αν τον στήσεις λάθος και τον περνάει και η γιαγιά μου στα πόδια ; Δεν λέμε κάτι διαφορετικό, ούτε είπα στηλιτευτικά κάτι για τα γραφόμενά σου. Είπα ότι κατά τη γνώμη μου δεν αρκούν τα όσα αναφέρεις για να έχεις τα αποτελέσματα που έχει ο κόουτς και κυρίως ότι δε δύναται να είναι φαβορί ο ΠΑΟ, όταν η ομάδα σου έχει κάνει αυτήν την χρονιά και έχοντας τον προπονητή που έχει.

0
Lapro13

senior
Reactions: 266
Αγαπημένη θέση: PF

Τετ Μάιος 07, 2025 11:38 am

Συγχαρητήρια για την πρόκριση στην ομάδα, απίστευτο που νικήσαμε με τόσο κακο Ναν.
Πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικές όταν μπλοκάρει ο Ναν, δεν γίνεται να είμαστε τόσο εξαρτημένοι απ τα hero ball. Δεν έχω δει ένα σύστημα του Αταμαν να τον βγάλει μόνο του να πάρει 1-2 καλά σουτ για να βρει ψυχολογία.

Τσεντι απίστευτος, ο MVP της σειράς μαζί με τον Χουαντσο.

Παιδες δεν είναι θέμα αν τα τσέπωσε ή’ δεν ξέρω τι άλλο, απλά ο Γιουρτσεβεν δεν μπορεί ο άνθρωπος. Όλη την χρονιά τον βλέπουμε, τώρα θα τον μάθουμε; Τον χρειαζόμαστε να ξεκουράσει τον Γκαμπριέλ αν και με Φενερ θα δούμε και Μητογλου στο 5. Ας ελπίσουμε ένα 5-7 λεπτό να παίξει και ο Λεσορ!

Δυστυχώς, ο Λορεντζο κάηκε με την διαχείριση Αταμαν, άλλο ένα αρνητικό επίτευγμα του κοουτς.

Απλά respect στον Γκραντ, η επιτομή του clutch παίχτη. Η Εφες, πολύ καλή ομάδα με ωραίο κοουτσάρισμα από Μπιανκι. Πάντως, η Φενερ είναι η καλύτερη ομάδα που έχει περάσει απ το ΟΑΚΑ φέτος, το τεχνικό τιμ αυτές τις 2 βδομαδες πρέπει να δουλέψει πολύ!

0
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece

Τετ Μάιος 07, 2025 11:43 am

Lapro13 έγραψε:
Συγχαρητήρια για την πρόκριση στην ομάδα, απίστευτο που νικήσαμε με τόσο κακο Ναν.
Πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικές όταν μπλοκάρει ο Ναν, δεν γίνεται να είμαστε τόσο εξαρτημένοι απ τα hero ball. Δεν έχω δει ένα σύστημα του Αταμαν να τον βγάλει μόνο του να πάρει 1-2 καλά σουτ για να βρει ψυχολογία.

Παιδες δεν είναι θέμα αν τα τσέπωσε ή’ δεν ξέρω τι άλλο, απλά ο Γιουρτσεβεν δεν μπορεί ο άνθρωπος. Όλη την χρονιά τον βλέπουμε, τώρα θα τον μάθουμε; Τον χρειαζόμαστε να ξεκουράσει τον Γκαμπριέλ αν και με Φενερ θα δούμε και Μητογλου στο 5. Ας ελπίσουμε ένα 5-7 λεπτό να παίξει και ο Λεσορ!

Δυστυχώς, ο Λορεντζο κάηκε με την διαχείριση Αταμαν, άλλο ένα αρνητικό επίτευγμα του κοουτς.

Απλά respect στον Γκραντ, η επιτομή του clutch παίχτη. Η Εφες, πολύ καλή ομάδα με ωραίο κοουτσάρισμα από Μπιανκι. Πάντως, η Φενερ είναι η καλύτερη ομάδα που έχει περάσει απ το ΟΑΚΑ φέτος, το τεχνικό τιμ αυτές τις 2 βδομαδες πρέπει να δουλέψει πολύ!
Ποιον θες προπονητή στον ΠΑΟ ; Ο Αταμάν κάνει για χασαποταβέρνα. Ποιον θέλεις για καλύτερα αποτελέσματα;

Ρωτάω γιατί προφανώς εσύ πανηγυρίζεις με το αν ο Λορέντζο Μπράουν προσφέρει στην ομάδα. Δηλαδή αυτη είναι η επιτυχία της σεζόν και όχι οι τίτλοι, οι νίκες, η παρουσία σε Φ4.

Οπότε αφού δεν κάνει ο Αταμάν, περιμένω μία πρότασή σου που θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα για την ομάδα. :dribble:

0
Lapro13

senior

Τετ Μάιος 07, 2025 11:55 am

Airman έγραψε:
Lapro13 έγραψε:

Ποιον θες προπονητή στον ΠΑΟ ; Ο Αταμάν κάνει για χασαποταβέρνα. Ποιον θέλεις για καλύτερα αποτελέσματα;
Οποίος κάνει κριτική στον Αταμαν, τον θεωρεί ταβερνιάρη; Έλα σε παρακαλώ πολύ πρωινιάτικα.
Όλος ο κόσμος το λέει σήμερα, το κοουτσάρισμα του Αταμαν σε όλη την σειρά ήταν αθλιο. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα απλά είναι γεγονός.

0
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece

Τετ Μάιος 07, 2025 11:57 am

Lapro13 έγραψε:
Airman έγραψε:

Οποίος κάνει κριτική στον Αταμαν, τον θεωρεί ταβερνιάρη; Έλα σε παρακαλώ πολύ πρωινιάτικα.
Όλος ο κόσμος το λέει σήμερα, το κοουτσάρισμα του Αταμαν σε όλη την σειρά ήταν αθλιο. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα απλά είναι γεγονός.
Φίλε, έκανα μία ερώτηση σαν αδαής του αθλήματος σε εσένα που τα βλέπεις μάλλον πιο καθαρά. Ποια θα ήταν η καλύτερη λύση προπονητικά για εμάς ; Ο Σάσα Ομπράντοβιτς; Ο Μπάνκι ; Εγώ έκανα μία ερώτηση και εσύ μου απαντάς "έλα σε παρακαλώ πρωινιάτικα" (και αυτό στις 12.00 το μεσημέρι :mrgreen: :P )

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1705
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

golitog7 έγραψε:
Τετ Μάιος 07, 2025 11:18 am
j-kidd13 έγραψε:
Τετ Μάιος 07, 2025 11:03 am

O Παναθηναικος δεν παει καθολου ως απολυτο φαβορι.
Αν πρεπει να δωσουμε τον χαρακτηρισμο αυτον σε καποια ομαδα,αυτη ειναι ο Ολυμπιακος, που εχει δειξει την πιο σταθερη καλη εικονα ολη την χρονια,και ηταν καλος και στα playoff,και απο κοντα ειναι και η Φενερ.Ο Παναθηναικος ακολουθει.
Αν ήταν σειρές και εγώ θα έδινα Νουμερο 1 φαβορί τον Οσφπ. Σε νοκ άουτ δίνω ένα προβαδισμα στον Παο. Όχι 80-20 προφανώς αλλά ένα 55-45 ή 60-40 σε κάθε ματς.
Kαταλαβαινω το point σου, αλλα δεν θεωρω πως εχει τοσο σημασια αν ειναι σειρα η μια και εξω.
Δεν αλλαζει οτι βασει εικονας ολη την χρονια, ο Ολυμπιακος ειναι το grand φαβορι,και δευτερο φαβορι ειναι η Φενερ, οι 2 ομαδες με το συνολικα καλυτερο προσωπο,και πιο σταθερο.Ψυχολογια κλπ παιζουν ρολο,σε τι μερα θα ειναι οι παικτες, αλλα παιζει και η τακτικη,το πλανο κλπ.

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
agnwstos_nikos

junior
Reactions: 106

Τετ Μάιος 07, 2025 12:04 pm

Ναι φως φανάρι, η Εφές έψαχνε να λαδώσει τον καλύτερο μας παίχτη (με ένα βαλιτσάκι λεφτά όπως στα 80ς στο ελληνικό ποδόσφαιρο) και βρήκε τον...Γιουρτσεβέν.
Εντάξει, τη γνώμη μου για τον παίχτη αυτό την έχω πει πολλές φορές (πως τα κατάφερες ρε Αταμάν 4 ολόκληρους μήνες είχες να βρεις σέντερ για να καταλήξεις εκεί, ουδείς αναμάρτητος), όμως νομίζω πως πλέον και οι συμπαίχτες του (το περιστατικό με Σλούκα) και ο κόσμος του έχει καταρρακώσει την ψυχολογία. Είναι παίχτης μας μέχρι το καλοκαίρι, μετά βλέπουμε τι γίνεται, μέχρι τότε όλοι χρειάζονται, και 5 λεπτά να δώσει και 2 alley oops μου αρκούν. Δεν μπορούμε να αποθαρρύνουμε κανένα παίχτης μας, οφείλουμε όλους να τους υποστηρίζουμε, ακόμα και με τον ...Γκαγκαλόύδη να παίζουμε.

1
1 Εικόνα
Lapro13

senior

Τετ Μάιος 07, 2025 12:11 pm

Airman έγραψε:
Lapro13 έγραψε:

Φίλε, έκανα μία ερώτηση σαν αδαής του αθλήματος σε εσένα που τα βλέπεις μάλλον πιο καθαρά. Ποια θα ήταν η καλύτερη λύση προπονητικά για εμάς ; Ο Σάσα Ομπράντοβιτς; Ο Μπάνκι ; Εγώ έκανα μία ερώτηση και εσύ μου απαντάς "έλα σε παρακαλώ πρωινιάτικα" (και αυτό στις 12.00 το μεσημέρι :mrgreen: :P )
Είμαι σε ώρα Αμπου Νταμπι :mrgreen:

Αδαής δεν είσαι, αφού βλέπω τι γράφεις. Τα εύκολα συμπέρασμα δεν μου αρέσουν, δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο.

Ότι έκανε χάλια σειρά προπονητικά, δεν τον κανει ταβερνιάρη. Η’ μήπως στο 2ο ματς δεν κρατάει εμμονικα τον Σλουκα μέσα και ο Ντοζιερ έκανε πάρτυ και γύρισε το ματς; Το σφιχτο ροτεισον που κάνει που δεν έχουν ενέργεια να παίξουν 2 ματς σε 3 μέρες και θολώνουν;

Εγώ μεγάλωσα με Ζοτς, που αν και ήξερες που θα πάει η μπάλα, ο αντίπαλος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Θα μου πεις το μπάσκετ άλλαξε, και τα αποτελέσματα δικαιώνουν τον Αταμαν. Σωστό, μπασκετικά όμως κάνει λάθος επιλογές. Η’ μήπως οι επιλογές Γιουρτσεβεν/Λορεντζο βγήκαν;

Ο Παναθηναϊκός προχωράει επειδή έχει μέταλλο, βαριά φανέλα στα δύσκολα και παιχταράδες. Η προπονητική παρέμβαση είναι μικρή, για μένα. Αν εσύ θες να διαβάζεις sdna και να θεωρείς τον Αταμαν μαέστρο, οκ :drunk:

Ποιον θα ήθελα; Ιδανικά όταν λήξει το συμβόλαιο του Αταμαν να ρθει ο Σάρας.

3
3 Εικόνα
big_lebowski

junior
Reactions: 189
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα

Τετ Μάιος 07, 2025 12:15 pm

Αν έχουμε μάθει κάτι τόσα χρόνια στην euroleague είναι ότι όποιος πάει με τη ψυχολογία του απόλυτου φαβορί στο φ4 τρωει τα μούτρα του πολύ άσχημα

Οπότε εγώ το αγοράζω με τα 1000 τον τίτλο του αουτσάιντερ για τον Παναθηναικο.(Το ίδιο ψυχανεμιζομαι και για τον μάστορα των mind games Αταμαν)

Επίσης λατρεύω τα επιχειρήματα τύπου Αμάν τα κσθαρματα, "ποιος είπε πως δε κοουτσαρε καλά ο Αταμαν?"
"Όλος ο κόσμος.. ο Μπάμπης ο σουγιάς, ο Μήτσος ο λεπίδας κλπ" :lol:

1
1 Εικόνα
Lapro13

senior

Τετ Μάιος 07, 2025 12:23 pm

big_lebowski έγραψε:
Τετ Μάιος 07, 2025 12:15 pm
Αν έχουμε μάθει κάτι τόσα χρόνια στην euroleague είναι ότι όποιος πάει με τη ψυχολογία του απόλυτου φαβορί στο φ4 τρωει τα μούτρα του πολύ άσχημα

Οπότε εγώ το αγοράζω με τα 1000 τον τίτλο του αουτσάιντερ για τον Παναθηναικο.(Το ίδιο ψυχανεμιζομαι και για τον μάστορα των mind games Αταμαν)

Επίσης λατρεύω τα επιχειρήματα τύπου Αμάν τα κσθαρματα, "ποιος είπε πως δε κοουτσαρε καλά ο Αταμαν?"
"Όλος ο κόσμος.. ο Μπάμπης ο σουγιάς, ο Μήτσος ο λεπίδας κλπ" :lol:
Όλα τα μπασκετικά podcast, ελληνικά και ξένα. Όλοι οι σοβαροί δημοσιογράφοι εκτός απ το sdna, who knows why? Ο Τσιμπος που ξέρει καντάρια μπάσκετ κάνει κριτική, οι Ζακας Κουφόπουλος βέβαια γλύψιμο. Αλλά βέβαια έτοιμες φράσεις καραμέλα ο Μπαμπης ο Σουγιάς και ο Μητσος! :roofl:

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
golitog7

nba

Τετ Μάιος 07, 2025 12:29 pm

Airman έγραψε:
Lapro13 έγραψε:

Ρε φίλε έχει μπει ο Μπιλυς μέσα σου? Γιατί τα τραβάς όλα στο άλλο άκρο? Η κριτική δε σημαίνει ότι είναι άχρηστος ο άνθρωπος, ίσα ίσα. Πως γίνεται να είναι άχρηστος με τόσες επιτυχίες? Απλώς όπως όλοι οι προπονητές έχει δυνατά και αδύνατα στοιχεία. Θες να πούμε ότι είναι ο ΥΠΕΡΓΑΜΑΤΟΣ που δεν έχει ούτε ένα μειονέκτημα? Ας το πούμε

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague”