Euroleague Playoffs Panathinaikos Athens (3) vs (6) Anadolu Efes

Συντονιστής: Captains

Fitz

euroleague
Reactions: 398
Αγαπημένη ομάδα: Utah-Jazz
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Μάιος 07, 2025 2:01 pm

Η συζήτηση για τον Αταμαν είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, αλλά όχι τόσο απλή όσο φαίνεται και δε μπορεί να βγει σωστό ή λάθος εύκολα.

Δε μπορείς να πεις πετυχημένο ή αποτυχημένο τον Αταμαν που έχει απλή προσέγγιση και μη πολυπλοκότητα, αλλά έχει τίτλους και winning mentality, ούτε τον Μπι (που προσωπικά το μπάσκετ του μου αρέσει και με γοητεύει πολύ) που έχει αυτοματισμούς, κοψίματα στη ρακέτα, κίνηση, πάσες κλπ. αλλά έχει μείνει μόνο στις παρουσίες σε Φ4.

Οι προπονητές κάνουν πάρα πολλά πράγματα, αλλά δεν είναι όλα ευθύνη τους. Στις προπονήσεις/προετοιμασίες κλπ. υπάρχει ολόκληρο team, άλλος ασχολείται με το αμυντικό κομμάτι, άλλος με το transition (το πως το κάνει η κάθε ομάδα είναι διαφορετικό), άλλος με μικρές λεπτομέρεις, ψηλούς και περιφεριακούς χωριστά, φυσική κατάσταση και πάει λέγοντας.
Φυσικά υπάρχει ένας μόνο Head Coach, αλλά όπως σε όλα τα τμήματα του επαγγελματικού αθλητισμού, η από πίσω δουλεία δεν είναι εύκολα ορατή ή κατανοητή (ειδικά για τον Έλληνα φίλαθλο). Και φυσικά αυτός έχει την ευθύνη για το coordination και τη σωστή λειτουργία των προπονήσεων και της στελέχωσης.

Η διαχείρηση του αγώνα αυτού καθεαυτού είναι πρωτίστως δουλειά του HC, αν και εκεί συμβουλεύεται και άλλους. Και φυσικά για ένα σύλλογο, την ευημερία και -κυρίως- την εξέλιξη και τη συνέχειά του, οι τίτλοι/επιτυχίες είναι το σημαντικότερο.

Και σε αυτό το τελευταίο, ο Αταμάν είναι από τους κορυφαίους, είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει.

5
5 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6566
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Μάιος 07, 2025 2:37 pm

Ο μπολντγουιν έχει beef με τον ναν οπότε μπορεί να βρει το κίνητρο να τον παίξει σοβαρή άμυνα..
Ο παο ματσαρει φοβερά με την φενερ που είναι η μόνη ομάδα που δεν μπορεί να τον εκθέσει στα 5ρια..ενώ και το μέγεθος που χει στα φοργουορντ της είναι αχρείαστο απέναντι σε χουαντσο οσμαν..θα ναι πιο εύκολος αντίπαλος από την εφες

0
socrates13

junior
Reactions: 160

Τετ Μάιος 07, 2025 3:11 pm

Περισυ μας εβγαλε την ψυχη η μακαμπι,φετος την ψυχη η εφες,οταν εχεις δυσκολες σειρες με πολυ δυσκολες ομαδες που ειναι σε φορμα[και η μακαμπι περισυ ηταν σε τρομερη φορμα δεν χανανε σουτ]μετα πας στο final 4 και ισως βλεπεις τους αντιπαλους να παιζουν σε slow motion και παιρνεις το ευρωπαικο σαν να πηγαινεις βολτα στο παρκο..Οποτε παρακαλω μην εχετε καποιοι φιλοι ολυμπικαοι τον παναθηναικο εκτος ευρωπαικου τιτλου γιατι υπαρχουν μεγαλες περιπτωσεις να δειτε εφιαλτες
Και τα σουτ να μην τα βαλουμε θα παιξουμε αμυναρες,αν τα βαλουμε μπροστα δεν θα παιξουμε αμυναρες αλλα θα πρεπει καποιος να φτασει 90+ αν θελει να μας κερδισει..Σε do or die match μιλαμε για μια ομαδα που αρνειτε να χασει με καθε τροπο

0
SleeperMonk

senior
Reactions: 493

Τετ Μάιος 07, 2025 3:17 pm

socrates13 έγραψε:
Περισυ μας εβγαλε την ψυχη η μακαμπι,φετος την ψυχη η εφες,οταν εχεις δυσκολες σειρες με πολυ δυσκολες ομαδες που ειναι σε φορμα[και η μακαμπι περισυ ηταν σε τρομερη φορμα δεν χανανε σουτ]μετα πας στο final 4 και ισως βλεπεις τους αντιπαλους να παιζουν σε slow motion και παιρνεις το ευρωπαικο σαν να πηγαινεις βολτα στο παρκο..Οποτε παρακαλω μην εχετε καποιοι φιλοι ολυμπικαοι τον παναθηναικο εκτος ευρωπαικου τιτλου γιατι υπαρχουν μεγαλες περιπτωσεις να δειτε εφιαλτες
Και τα σουτ να μην τα βαλουμε θα παιξουμε αμυναρες,αν τα βαλουμε μπροστα δεν θα παιξουμε αμυναρες αλλα θα πρεπει καποιος να φτασει 90+ αν θελει να μας κερδισει..Σε do or die match μιλαμε για μια ομαδα που αρνειτε να χασει με καθε τροπο
Κυριολεκτικά οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, λέμε ότι είστε το φαβορι

0
socrates13

junior

Τετ Μάιος 07, 2025 3:19 pm

SleeperMonk έγραψε:
socrates13 έγραψε:
Μπα,δεν ξερω για εδω μεσα ,ολοι λενε οτι δεν εχουμε καν την φενερ..Επισης τα λενε τωρα που πηγαμε στο final 4,στο 2-2 ειδα και ακουσα πολλα και εδω μεσα

0
Christofis

euroleague
Reactions: 1288
Προειδοποιήσεις: 1

shaq7 έγραψε:
Τετ Μάιος 07, 2025 1:35 pm
Δεν έγινε τελικά κάποια έκπληξη στις ομάδες πέρασαν αυτές που ξέραμε εξαρχής ότι θα πάνε..

Ο παο είναι το φαβορί μιας και είναι ο πρωταθλητής..Την φενερ θα την περάσει εύκολα ή δύσκολα όπως θεωρώ και μείς την Μονακό..

Οπότε πάμε σε τελικό για γερά νεύρα ..για μένα θα κριθεί στην ψυχολογία/ευστοχια του ολυμπιακού..αν μπει αγχωμένος και δεν σταυρώνει ούτε βολή μέχρι και ο διασυρμός είναι στο μενού..
Ο παο θεωρώ θα μπει έτοιμος και δεν θα χαριστεί αν δει αδυναμία..
Αν γίνει κάνα μαγικό και μπούμε ψυχωμένα και χωρίς φόβο θεωρώ ότι έχουμε καλύτερη ομάδα από τον παο φέτος και δύσκολα θα το χάσουμε

Μαρεσει που ψάχνεται έναν παίκτη που θα μαρκάρει τον ναν ενώ ο σάρας θα στήσει όλη την άμυνα πάνω του
Αυτο ακριβως λεω πιο πανω. Οτι η Φενερ εχει τα μεγαλα κορμια και δεν εννοω τα πενταρια να ριξει πανω του. Οπως και εμεις πλεον απο το 1-3 με τον Λι και την επιστροφή Γουοκαπ, την ανοδο του Γκος.

0
SleeperMonk

senior
Reactions: 493

Τετ Μάιος 07, 2025 3:20 pm

socrates13 έγραψε:
SleeperMonk έγραψε:

Μπα,δεν ξερω για εδω μεσα ,ολοι λενε οτι δεν εχουμε καν την φενερ..Επισης τα λενε τωρα που πηγαμε στο final 4,στο 2-2 ειδα και ακουσα πολλα και εδω μεσα
Είναι και οι σκιαμαχίες ενα hobby

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
redcard

senior
Reactions: 762
Αγαπημένος παίκτης: Roy

socrates13 έγραψε:
Δεν υπαρχει Ολυμπιακος που να βγαζει τον Παναθηναικο εκτος Ευρωπαικου τιτλου, ουτε καν στο online φρενοκομειο που λεγεται Χ.

Μονοι σας κατασκευαζετε εχθρους και τους παλευετε στη φαντασια σας.

2
2 Εικόνα
socrates13

junior

Τετ Μάιος 07, 2025 3:24 pm

redcard έγραψε:
socrates13 έγραψε:
Δεν υπαρχει Ολυμπιακος που να βγαζει τον Παναθηναικο εκτος Ευρωπαικου τιτλου, ουτε καν στο online φρενοκομειο που λεγεται Χ.

Μην με αναγκασεις τωρα να σου παρεθεσω μηνυματα..Καλα στο X ειναι γεματα απο αυτα ,οποτε καλο ειναι να μην προσβαλεις τον αλλον οτι τα βγαζω απο την φαντασια μου
Επισης εδω μεσα ειναι θεμα του Παναθηναικου ,αν εχετε ορεξη μερικοι για beef ,απομακρυνθειτε
Δεν προσβαλα καναναν ,ειπα απλα μην ξεγραφετε τον παναθηναικο ,ουτε για φαντασιες ειπα ουτε μιλησα για καποιο μελος εδω μεσα

0
redcard

senior
Reactions: 762
Αγαπημένος παίκτης: Roy

Τετ Μάιος 07, 2025 3:30 pm

socrates13 έγραψε:
redcard έγραψε:

Μην με αναγκασεις τωρα να σου παρεθεσω μηνυματα..Καλα στο X ειναι γεματα απο αυτα ,οποτε καλο ειναι να μην προσβαλεις τον αλλον οτι τα βγαζω απο την φαντασια μου
Επισης εδω μεσα ειναι θεμα του Παναθηναικου ,αν εχετε ορεξη μερικοι για beef ,απομακρυνθειτε
Δεν προσβαλα καναναν ,ειπα απλα μην ξεγραφετε τον παναθηναικο ,ουτε για φαντασιες ειπα ουτε μιλησα για καποιο μελος εδω μεσα
Καταρχας απευθυνθηκες στους "φιλους Ολυμπιακους" σε δευτερο προσωπο αρα να περιμενεις απαντηση οπου και αν το εγραψες.

Δευτερον, δεν εχω δει μηνυμα απο χθες που να μη σεβεται τον Παναθηναικο ως διεκδικητη του τιτλου, οι περισσοτεροι μαλιστα τον βγαζουν φαβορι στο final4 σε σχεση με την ομαδα τους (μεταξυ αυτων κι εγω). Τωρα αν θες να ψαξεις στα εγκατα του forum, ολο και κατι θα βρεις αλλα αυτο δεν αντιπροσωπευει το συνολο.

2
2 Εικόνα
Christofis

euroleague

Τετ Μάιος 07, 2025 3:32 pm

socrates13 έγραψε:
SleeperMonk έγραψε:

Χωρις Λεσορ ο πληρης Ολυμπιακος χωρις περιορισμους ξενων και ισως η Φενερ ειναι ξεκαθαρα φαβορι σε σχεση με τον Παο. Ειναι πολυ πιο σταθερές ομαδες φετος, εχουν παιξει καλυτερο μπασκετ, τερματισαν πανω απο τον Παο, εκαναν καλυτερα σειρες απο οτι ο Παο. Αυτο δεν προκειται να αλλαξει επειδη ειναι πρωταθλητης ο Παο. Περσινα ξινα σταφυλια λενε οι παλιοι. Ωραια ολα αυτα ομως στη ΘΕΩΡΙΑ.

Το γεγονος ομως ειναι οτι σε μονο παιχνιδι και ειδικα σε ενα μινι τουρνουα οπως το φαιναλ φο δεν μπορεις να κανεις προβλεψεις. Παιζουν πολλοι περισσοτεροι παραγοντες ρολο!!! Και καποιος που το εχει ξανακανει ισως και τονιζω το ισως να εχει ενα πλεονεκτημα περισσοτερο(αν ηταν ετσι 100% θα ειχαμε συνεχομενα back ro back ειδικα η Ρεαλ περσι που ηταν κυριαρχικη ολη τη χρονια).

Για μενα καθε ομαδα εχει απο 25% πιθανοτητα. Η κουβεντα τελειωνει εκει. Αλλα να θεωρουμε οτι ο Μεν απεκλεισε τη Ρεαλ και ο Δε την Εφες και θα τα πουμε στον τελικο ειναι περισσοτερο σαν ευσεβης ποθος παρα σαν δεδομενο. Υπαρχουν δυο βηματα μεχρι το τος οποιος πατησει καλυτερα και στα δυο θα ειναι πρωταθλητης. Ουτε καρδιες πρωταθλητη ουτε χιλιων λεοντων. Αν ηταν ετσι η Ρεαλ , ΤΣΣΚΑ , η Φενερ θα ειχαν κανει το μπακ του μπακ την τελευταια δεκαετια. Αλλα αυτο εχει γινει μολις 3 φορες τα τελευται 35 χρονια

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

senior
Reactions: 528

Τετ Μάιος 07, 2025 3:32 pm

socrates13 έγραψε:

εσύ το έκανες θέμα και του Ολυμπιακού βέβαια γράφοντας "μην εχετε καποιοι φιλοι ολυμπικαοι τον παναθηναικο εκτος ευρωπαικου τιτλου", περίμενες ότι δε θα βρεθεί κάποιος Ολυμπιακός να απαντήσει;

τέλος πάντων, ας μη ξεφύγει το τόπικ.

η άποψη μου είναι ότι προφανώς και είναι βλακεία να ξεγράψει κάποιος τον Παναθηναϊκό, προσωπικά τον θεωρώ φαβορί και στον αγώνα με τη Φενέρ.

Φενέρ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι ομάδες που βάσει όσων έχουμε δει δε θα προκαλέσει σε κανέναν έκπληξη το να κατακτήσουν τον τίτλο, μόνο η Μονακό μου φαίνεται δύσκολο να κερδίσει 2 αγώνες στο φάιναλ 4.

3
3 Εικόνα
socrates13

junior

Τετ Μάιος 07, 2025 3:34 pm

redcard έγραψε:
Τετ Μάιος 07, 2025 3:30 pm
socrates13 έγραψε:

Καταρχας απευθυνθηκες στους "φιλους Ολυμπιακους" σε δευτερο προσωπο αρα να περιμενεις απαντηση οπου και αν το εγραψες.

Δευτερον, δεν εχω δει μηνυμα απο χθες που να μη σεβεται τον Παναθηναικο ως διεκδικητη του τιτλου, οι περισσοτεροι μαλιστα τον βγαζουν φαβορι στο final4 σε σχεση με την ομαδα τους (μεταξυ αυτων κι εγω). Τωρα αν θες να ψαξεις στα εγκατα του forum, ολο και κατι θα βρεις αλλα αυτο δεν αντιπροσωπευει το συνολο.
Εγραψα το παρακατω
Οποτε παρακαλω μην εχετε καποιοι φιλοι ολυμπικαοι τον παναθηναικο εκτος ευρωπαικου

Ειπα εγω για ολους?Πραγματικα διαβαζετε πριν απαντησετε σε κατι?

0
Christofis

euroleague

Τετ Μάιος 07, 2025 3:45 pm

Airman έγραψε:
Τετ Μάιος 07, 2025 11:21 am
golitog7 έγραψε:
Τετ Μάιος 07, 2025 11:15 am

Γιατί μου αλλάζεις τα λόγια ρε συ για να βολέψεις το αφήγημα σου? Πότε είπα εγώ για γούρια και για τύχη? Το αντίθετο είπα.
Είπα για πνευματική ετοιμότητα και ψυχολογία. Αν θεωρείς ότι αυτοί δεν είναι σοβαροί παράγοντες σε ένα νοκ άουτ ματς , καλά κάνεις, εγώ έχω άλλη άποψη. Μην μου αλλάζεις όμως τα λόγια ή το νόημα τους. Επίσης όταν λέω ότι ο Αταμάν υστερεί τακτικά, προφανώς εννοώ για το επιπεδό του. Όχι ότι είναι κανάς τραχανοπλαγιάς για Α τοπικό.
Μα δεν αλλάζω τα λόγια σου. Η ψυχολογία είναι σημαντική , αλλά κάπως δομείται. Φαντάζομαι λοιπόν ότι μπουστάρει αν θες την ψυχολογία των παιχτών, δεν βρίσκω άλλο τρόπο. Ντίνο μου, είσαι ο καλύτερος και τα σχετικά αυτά...Απλά λέω ότι αυτό σίγουρα δεν αρκεί. Δηλαδή τι να το κάνεις το ψυχολογικό ντόπινγκ στον Ντίνο, αν τον στήσεις λάθος και τον περνάει και η γιαγιά μου στα πόδια ; Δεν λέμε κάτι διαφορετικό, ούτε είπα στηλιτευτικά κάτι για τα γραφόμενά σου. Είπα ότι κατά τη γνώμη μου δεν αρκούν τα όσα αναφέρεις για να έχεις τα αποτελέσματα που έχει ο κόουτς και κυρίως ότι δε δύναται να είναι φαβορί ο ΠΑΟ, όταν η ομάδα σου έχει κάνει αυτήν την χρονιά και έχοντας τον προπονητή που έχει.

Η απαντηση ειναι καπου στη μεση. Προφανως και ο Αταμαν δεν ειναι ο τοπ προπονητα απο θεμα τεκτικης συστηματων. Σε αυτο για μενα οι καλυτεροι στο ελεγχομενο μπασκετ ειναι με σειρα ο Ζοτς, ο Πασκουαλ, ο Σαρας και ακολουθως ο Μπαρτζωκας . Αυτο δεν σημαινει οτι ο Αταμαν σεν ασχολειται τακτικη και ελεγχομενο μπασκετ(δεν παιζουν street ball οι ομαδες του και ας νομιζουμε με την πρωτη ματια οτι ο γκαρντ κανει οτι θελει) αλλα σιγουρα οι γκαρντ του εχουν περισσοτερες ελευθεριες. Ο Αταμαν ειναι ομως ισως ο καλυτερος αυτη τη στιγμη στη διαχειρηση του παιχνιδιου(και για αυτο ειπα οτι εκανε κακη σειρα με την Εφες- τουλαχιστον εμενα εται μου φανηκε) . Σιγουρα δεν ειναι κανενας ταβερνιαρης και σιγουρα δεν ειναι το τοτεμ της προπονητικης(Αυτος ειναι ο Ζοτς και ας εχει αποτυχει τα τελευταια χρονια). Αν θα τον ηθελα ατην ομαδα μου η απαντηση ειναι οχι καθως μου αρεσει περισσοτερο το μπασκετ του Μπαρτζωκα ή παλιοτερα του Παο ή της Φενερ του Ζοτς. Οπως και δεν μου αρεσει το μπασκετ Σφαιροπουλου και ας πηγαμε σε δυο τελικους με χαμηλο μπατζετ. Αυτο δεν λεει κατι ομως για να μειωσει τις επιτυχιες του Αταμαν και τη σπουδαιοτητα του ως προπονητη.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Christofis την Τετ Μάιος 07, 2025 3:49 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6566
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τετ Μάιος 07, 2025 3:46 pm

Θα γίνω ολίγον τι εριστικός (αν και καλά μου χουν πάει οι προβλέψεις φέτος) και θα πω το ίδιο που έλεγα από το καλοκαίρι..οι πιθανότητες είναι 50-50 για τις ελληνικές στις άλλες δεν δίνω ούτε ψίχουλο.. ακόμα πχ και ας μην είναι εμφύλιος στον τελικό ..

Θα μπορούσα να δώσω και πλεονέκτημα σε μια από τις δύο αλλά δεν μπορώ να μαντέψω την ψυχολογία που θα κατέβει ο ολυμπιακός..Αν πάει βάσει ιστορικότητας ο παο κατεβαίνει πιο έτοιμος σε φ4..αλλά αν πάμε σε καθαρό ολυ παο ο ολυμπιακός έχει δείξει ότι έχει το πάνω χέρι στην Ευρώπη..

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague”