Euroleague 2024-2025 offtopic

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 952
Προειδοποιήσεις: 5

Τετ Δεκ 04, 2024 1:15 pm

Οι δημοσιογραφοι διερρυγνυαν τα ιματια τους εδω και βδομαδες οτι το φ4 θα γινει φετος στο Βελιγραδι και ξαφνικα ηρθε η χθεσινη αποφαση. Ιδεα δεν εχουν δυστυχως

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2543
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Δεκ 04, 2024 3:24 pm

Είναι κάτι μεγαλύτερο από το μπάσκετ, όλη η κοινωνία δυστυχώς πάνε προς τα εκεί και τα αθλήματα δεν μένουν πίσω.

Δεν είναι μόνο το μπάσκετ.
Στο ποδόσφαιρο δηλαδή για να ασχοληθεί ένα παιδί σοβαρά σε ακαδημίες δεν πρέπει να πληρώνει συνδρομή, ρούχα, παπούτσια, ταξίδια κλπ;
Εκεί ο φίλαθλος για να δει τα παιχνίδια δεν πρέπει να πληρώνει για συνδρομητική τηλεόραση και πανάκριβα εισιτήρια;
Και στο ποδόσφαιρο πλέον οι περισσότεροι παίκτες που ξεχωρίζουν είναι αυτοί που είχαν την δυνατότητα από 5-10 χρονών να πηγαίνουν σε ακαδημίες, να πληρώνουν ατομικές προπονήσεις και τα σχετικά πέρα από το πολύ μεγάλα ταλέντα που σε οποιοδήποτε άθλημα έτσι ή αλλιώς βρίσκουν τρόπο να ξεχωρίσουν.

0
tarp7

allstar
Reactions: 2118

Τετ Δεκ 04, 2024 5:08 pm

[/quote]
Το pool market είναι συγκεκριμένων ομάδων στην Euroleague και δεν προέρχεται από το σύνολο των πλούσιων χωρών της Ευρώπης. Που σημαίνει;; Μηδενικό σχέδιο ένταξης αυτών των αγορών από την εταιρία Euroleague και την FIBA, ώστε να έρθουν τα έσοδα.

Τα 4 μύρια που ανέφερες είναι μια ισοπαλία στο νέο Champions League. Μιλάμε για αστείο παραπάνω ποσό.
[/quote]
Αν εξαιρέσουμε την Αγγλία όλες οι άλλες μεγάλες πλούσιες ευρωπαικες χώρες Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία + Τουρκία είναι στην Ευρωλίγκα και με τη Γαλλία+ Γερμανία σε ραγδαία άνοδο τα τελευταία χρόνια.

Το ΝΒΑ μπορεί να μειώνει την τηλεθέαση στην Αμερική αλλά έχει επεκταθεί εκτός Αμερικής και κυρίως στη Ασία και για αυτο αυξανονται τα κέρδη του.

Μπορεί να πάει κάποιος το παιδί του στα παιδικά ερασιτεχνικών σωματείων με πολύ μικρό κόστος(το γνωρίζω από την ανήψια μου). Μένω σε μικρή επαρχιακή πόλη. Στην Αθήνα δεν ξέρω τι γίνεται.

Την απόφαση για το Αμπού Ντάμπι αν την κρίνουμε με κριτήριο όπως ήταν ο αθλητισμός τη δεκαετία του 80 η αρχές του 90 ίσως είναι μια λάθος επιλογή.
Αν κρίνουμε την απόφαση με κριτήριο τα σημερινά δεδομένα σ ένα πλήρως εμπορευματοποιημενο αθλητισμό δεν θεωρώ ότι είναι λάθος επιλογή.

Η είναι σα να λέμε ότι η Ελλάδα θα γίνει κομμουνιστική χώρα μέσα στην ΕΕ, αυτό ούτε ο Κουτσιούμπας δεν το πιστεύει

Επίσης βέβαια διαφωνώ κάθετα και με ρατσιστικές απόψεις που δεν θέλουν να γίνει το φ4 στο Αμπού Ντάμπι γιατί είναι μουσουλμάνοι και άλλες βλακείες που διαβάζω από χθες .

0
tarp7

allstar
Reactions: 2118

Παρ Δεκ 06, 2024 6:17 pm

Euroleague: «Κοντά σε μεγάλη χορηγική επέκταση, ενδεχόμενη αύξηση των ομάδων» σύμφωνα με τους Ισπανούςhttps://www.gazzetta.gr/basketball/basket-leagu ... ayxisi-ton

0
ggr

allstar
Reactions: 178
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons

Σάβ Δεκ 07, 2024 8:36 am

shaq7 έγραψε:
Σάβ Δεκ 07, 2024 12:05 am
λιγες ειναι οι ομαδες που θα περασει η παρι γιατι στα πλει οφ θα τους μπλοκαρουν που θα χουν να φτιαξουν πλανο μονο για αυτους.Να πεσει σε κανα ζοτς πχ 3-0 θα τους παει..Σαρας μπαρτζω αταμαν κτλ για πρωινο θα τους φανε.Δεν παιζουν και τιποτα το τρομερο.
Το ελπίζω και το εύχομαι. Δεν θέλω να πετύχει με τον τρόπο που παίζει. Σταμάτησα να βλέπω ΝΒΑ εξαιτίας αυτού του πράγματος, δεν χρειάζεται να γίνει έτσι και η Ευρωλίγκα.

1
1 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ggr την Σάβ Δεκ 07, 2024 8:44 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 952

Σάβ Δεκ 07, 2024 8:52 am

ggr έγραψε:
shaq7 έγραψε:
λιγες ειναι οι ομαδες που θα περασει η παρι γιατι στα πλει οφ θα τους μπλοκαρουν που θα χουν να φτιαξουν πλανο μονο για αυτους.Να πεσει σε κανα ζοτς πχ 3-0 θα τους παει..Σαρας μπαρτζω αταμαν κτλ για πρωινο θα τους φανε.Δεν παιζουν και τιποτα το τρομερο.
Το ελπίζω και το εύχομαι. Δεν θέλω να πετύχει με τον τρόπο που παίζει. Σταμάτησα να βλέπω ΝΒΑ εξαιτίας αυτού του πράγματος, δεν χρειάζεται να γίνει έτσι και η Ευρωλίγκα.
Τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση δυστυχώς. Ακόμα και η αύξηση της παραγωγικότητας στο σκορ οφείλεται και εκεί. Δε νομίζω ότι πριν 5-10 χρόνια δεν υπήρχε τόσο ταλέντο στην Ευρωλίγκα, όπως λέγεται. Απλώς οι ομάδες είχαν περισσότερο χρόνο να προετοιμάσουν τους αγώνες και να καλουπωθουν. Συν ότι η σκληρη άμυνα θέλει περισσότερη ενέργεια απ'οτι η επίθεση.

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2543
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Σάβ Δεκ 07, 2024 9:28 am

chainsaw έγραψε:
Σάβ Δεκ 07, 2024 8:52 am
ggr έγραψε:

Τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση δυστυχώς. Ακόμα και η αύξηση της παραγωγικότητας στο σκορ οφείλεται και εκεί. Δε νομίζω ότι πριν 5-10 χρόνια δεν υπήρχε τόσο ταλέντο στην Ευρωλίγκα, όπως λέγεται. Απλώς οι ομάδες είχαν περισσότερο χρόνο να προετοιμάσουν τους αγώνες και να καλουπωθουν. Συν ότι η σκληρη άμυνα θέλει περισσότερη ενέργεια απ'οτι η επίθεση.
Η αύξηση της παραγωγικότητας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον γρήγορο ρυθμό και στην κυριαρχία του τριπόντου πιστεύω, οχι τόσο στο ότι δεν υπάρχει άμυνα, και εκεί λένε και για το ταλέντο.

Χωρίς να έχω πρόχειρα στατιστικά να το στηρίξω, παλαιότερα οι παίκτες σούταραν πολύ λιγότερο τρίποντο και πήγαιναν πιο πολύ σε σετ επιθέσεις, ποστάρισμα και τα σχετικά οπότε έτσι δεν ανέβαινε το σκορ τόσο.
Τώρα έχεις μέχρι και τα 5αρια να σουτάρουν τρίποντο και πάει πολύ στην ατομική ενέργεια οπότε θεωρώ για αυτό φαίνεται σαν να υπάρχει περισσότερο ταλέντο.

Τώρα δίνουν πολύ περισσότερη έμφαση στο 1vs1 και στην αθλητικότητα.
Επίσης ναι με τόσα παιχνίδια παίζουν λιγότερη άμυνα, δεν γίνεται να παίζεις στα κόκκινα πάντα, αλλά και αυτό το στυλ παιχνιδιού το κάνει δύσκολο να αμυνθείς. Παλιά είχες 2-3 που σούταραν και οι υπόλοιποι πήγαιναν στην ρακέτα.
Όταν και οι 5 σουτάρουν και έχεις και μερικούς που μπορεί να το μπουμπουνήσουν από τα 10 μέτρα πως να αμυνθείς...

Το στυλ της Παρί στην επίθεση δεν με τραβάει αλλά νομίζω στην Ευρωλίγκα χρειαζόμαστε περισσότερες Παρί, οχι συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους.
Δεν πιστεύω ότι θα πάνε final 4 τελικά αλλά δεν βλέπω και να καταρρέουν, θα είναι στο παιχνίδι για 4αδα μέχρι το τέλος.

Για τους παίκτες της, πιστεύω το καλοκαίρι πολλοί θα πάρουν ακριβή μεταγγραφή και οι περισσότεροι αν οχι όλοι θα είναι πολύ χειρότεροι από φέτος.
Την έχουμε πρόσφατη την περίπτωση με την Ζαλγκίρις του Σάρας όπου μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο έπαιζαν σούπερ αλλά έξω από αυτό όλοι ήταν μέτριοι.

2
2 Εικόνα
polykos

nba
Reactions: 780

Σάβ Δεκ 07, 2024 9:31 am

Αυτή η διαφορά φάσης στη ταχυδυναμη που παρουσιάζει αυτό το διάστημα η Παρί είναι αποτέλεσμα διαφορετικής φιλοσοφίας συνταγογράφησης. Θα μου κάνει έκπληξη αυτοί οι παίκτες του 6-7 να βρίσκονται στο φ4.
Το πρότζεκτ τους από την άλλη, πιθανόν να εκτιμηθεί δεόντως από τους ιθύνοντες και να είναι η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που θα συμμετέχει στην επέκταση του ΝΒΑ.

0
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
Άβαταρ μέλους
Mathematician92

junior
Reactions: 459
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Παπαλουκάς
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Σάβ Δεκ 07, 2024 9:39 am

ggr έγραψε:
shaq7 έγραψε:
Να σαι καλά φίλε μου! Νόμιζα είμαι ο μοναδικός που δεν του αρέσει αυτό το μπάσκετ. Ετοιμαζόμουν χθες να γράψω αντίστοιχο σχόλιο και το έσβησα τελικά για να μη φανεί ότι το γράφω από πικρία.

Απεχθάνομαι το μπάσκετ που αντιπροσωπεύει η Παρί. Άτεχνοι κατά βάση παίκτες, σούπερ αθλητικοί, με απίστευτες αντοχές να τρέχουν παντού επί 40 λεπτά, να πηδάνε για κάθε ριμπάουντ, να μαρκάρουν ασφυκτικά και να σουτάρουν ως επί το πλείστον στο γάμο του Καραγκιόζη, αλλά να μη τους νοιάζει καθώς πάνε το παιχνίδι σε πολλές κατοχές! Εε να με σχωράτε, όσο ωραίο και να φαίνεται στα μάτια των περισσότερων, εγώ το σιχαίνομαι. Φυσικά γι αυτό έχω σταματήσει κι εγώ εδώ και 10 χρόνια να παρακολουθώ NBA, αν και εκεί τουλάχιστον υπάρχουν παικταραδες με ατόφιο ταλέντο που προσφέρουν υπερθέαμα. Εδώ στην Ευρωλίγκα, αν δημιουργηθεί τάση από την Παρί, έχουμε να δούμε τον κάθε άτεχνο αθληταρά, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αθλητής του στίβου, να γίνεται ανάρπαστος από top ομάδες.

Τέλος πάντων, να μη το κουράζω, προτιμήσεις είναι αυτές. Η Παρί είναι άξια συγχαρητηρίων για αυτό που έχει καταφέρει με τόσο μικρό μπάτζετ. Αλλά θα πανηγυρίζω κάθε ήττα αυτού του μπάσκετ.

Στα δικά μας, άξιοι της μοίρας τους χθες, μιας που φάνηκε ότι με 5 λεπτά μπάσκετ και άμυνας οι αθλητές της Παρί έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια. Αν δεν έβαζε ο Hifi το τρίποντο προσευχή ή αν δεν τσακώνονταν για το ριμπάουντ ο Αλέκος με τον Σάσα, λογικά θα μιλούσαμε για μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές. Αλλά σίγουρα δεν άξιζε η ομάδα τη νίκη. Επιτακτικά αθλητικό 5αρι μιας που τέθηκε οριστικά νοκ άουτ ο Wright, για να σφίξει η άμυνα στις διεισδύσεις.

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Μακριά από μένα η τοξικότητα, ο φανατισμός και ο τυφλός οπαδισμός.

:peace:
Άβαταρ μέλους
slok

euroleague
Reactions: 1089

Σάβ Δεκ 07, 2024 9:44 am

polykos έγραψε:
Σάβ Δεκ 07, 2024 9:31 am
Αυτή η διαφορά φάσης στη ταχυδυναμη που παρουσιάζει αυτό το διάστημα η Παρί είναι αποτέλεσμα διαφορετικής φιλοσοφίας συνταγογράφησης. Θα μου κάνει έκπληξη αυτοί οι παίκτες του 6-7 να βρίσκονται στο φ4.
Το πρότζεκτ τους από την άλλη, πιθανόν να εκτιμηθεί δεόντως από τους ιθύνοντες και να είναι η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που θα συμμετέχει στην επέκταση του ΝΒΑ.
Kαι επισης η πιθανη επεκταση του ΝΒΑ με παρι μπορει να γινει και λογω της αγορας του Παρισιου η οποια ειναι η πιο αμερικανοφιλης απο καθε ευρωπαικη πρωτευουσα.

Να το δω και αντιθετα : Mηπως το ολο prοject εχει στηθει ετσι επειτα απο σχεδιασμο με τις ευλογιες (βοηθεια) του ΝΒΑ ωστε να προετοιμασει το εδαφος για κατι τετοιο?

0
HackerBaby

euroleague
Reactions: 891
Αγαπημένος παίκτης: Doncic

Mathematician92 έγραψε:
ggr έγραψε:

Να σαι καλά φίλε μου! Νόμιζα είμαι ο μοναδικός που δεν του αρέσει αυτό το μπάσκετ. Ετοιμαζόμουν χθες να γράψω αντίστοιχο σχόλιο και το έσβησα τελικά για να μη φανεί ότι το γράφω από πικρία.

Απεχθάνομαι το μπάσκετ που αντιπροσωπεύει η Παρί. Άτεχνοι κατά βάση παίκτες, σούπερ αθλητικοί, με απίστευτες αντοχές να τρέχουν παντού επί 40 λεπτά, να πηδάνε για κάθε ριμπάουντ, να μαρκάρουν ασφυκτικά και να σουτάρουν ως επί το πλείστον στο γάμο του Καραγκιόζη, αλλά να μη τους νοιάζει καθώς πάνε το παιχνίδι σε πολλές κατοχές! Εε να με σχωράτε, όσο ωραίο και να φαίνεται στα μάτια των περισσότερων, εγώ το σιχαίνομαι. Φυσικά γι αυτό έχω σταματήσει κι εγώ εδώ και 10 χρόνια να παρακολουθώ NBA, αν και εκεί τουλάχιστον υπάρχουν παικταραδες με ατόφιο ταλέντο που προσφέρουν υπερθέαμα. Εδώ στην Ευρωλίγκα, αν δημιουργηθεί τάση από την Παρί, έχουμε να δούμε τον κάθε άτεχνο αθληταρά, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αθλητής του στίβου, να γίνεται ανάρπαστος από top ομάδες.

Τέλος πάντων, να μη το κουράζω, προτιμήσεις είναι αυτές. Η Παρί είναι άξια συγχαρητηρίων για αυτό που έχει καταφέρει με τόσο μικρό μπάτζετ. Αλλά θα πανηγυρίζω κάθε ήττα αυτού του μπάσκετ.

Στα δικά μας, άξιοι της μοίρας τους χθες, μιας που φάνηκε ότι με 5 λεπτά μπάσκετ και άμυνας οι αθλητές της Παρί έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια. Αν δεν έβαζε ο Hifi το τρίποντο προσευχή ή αν δεν τσακώνονταν για το ριμπάουντ ο Αλέκος με τον Σάσα, λογικά θα μιλούσαμε για μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές. Αλλά σίγουρα δεν άξιζε η ομάδα τη νίκη. Επιτακτικά αθλητικό 5αρι μιας που τέθηκε οριστικά νοκ άουτ ο Wright, για να σφίξει η άμυνα στις διεισδύσεις.
Καλό θα είναι να το συνηθίσεις το μπάσκετ της Παρί γιατί είναι το winning basketball που πρεσβεύει το μεγαλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου χρόνια τώρα.
Η Παρί το παίζει σε πολύ χαμηλή ποιότητα βέβαια γιατί δεν έχει τους παίκτες αλλά δεν πάευ να κερδίζει προς το παρόν

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
slok

euroleague
Reactions: 1089

Σάβ Δεκ 07, 2024 9:51 am

HackerBaby έγραψε:
Mathematician92 έγραψε:

Καλό θα είναι να το συνηθίσεις το μπάσκετ της Παρί γιατί είναι το winning basketball που πρεσβεύει το μεγαλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου χρόνια τώρα.
Η Παρί το παίζει σε πολύ χαμηλή ποιότητα βέβαια γιατί δεν έχει τους παίκτες αλλά δεν πάευ να κερδίζει προς το παρόν
Δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο.

Στην ευρωπη παιζουμε μπασκετ λιγων κατοχων με χαμηλο ρυθμο κλπ κλπ γιατι δε μπορουμε κατι αλλο οχι γιατι δε θελουμε.

Και το βαπτιζουμε σκεπτομενο true basket ..

Και γιατι οποιος παιχτης δειχνει τετοια στοιχεια και τετοιες δυνατοτητες υψηλου ποιοτικου ρυθμου εχει φυγει για την αλλη πλευρα του Ατλαντικου πριν προλαβει καν να παιξει μια σεαζον.

Οι αθλητες εχουν ξεφυγει πλεον και και αν η Παρι δεν εχει το ατομικο ταλεντο να φτασει μεχρι τελους βλεπουμε πως ακομα και με αυτους που εχει κανει πλακα στα κουραμενα κατακοπα κορμια των ευρωπαιων παιχταραδων που δε πηδανε εφημεριδα αλλα ξερουν τονους μπασκετ...

Βεβαια το αν μας αρεσει αυτο το μπασκετ στο καθενα ειναι καθαρ προσωπικο και σεβαστο

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3554
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Σάβ Δεκ 07, 2024 10:36 am

Δεν πολυσυμφωνώ παιδιά μαζί σας, συγγνώμη.
Δεν έφερε κάτι τρελό η Παρί ως προς τον ρυθμό, 72,1 κατοχές είναι ο μ.ο της Ευρωλίγκα και έχει 1,9 παραπάνω, δεν είναι καν πρώτη φέτος, έχει 74 κατόχες και η Μπάρτσα έχει 74,3 (και η Άλμπα αλλά εντάξει), ενώ από κοντά είναι η Μπάγερν με 73,7. Δεν είναι καν πρώτη στα επιθετικά ριμπάουντ, η Μακάμπι έχει περισσότερα και η Ζαλκγίρις πολύ κοντά στην Παρί.
74 κατοχές είχε και η Ρεάλ πέρυσι, με μ.ο στην Ευρωλίγκα 71,5 (αυξήθηκε φέτος), 73,9 η Μακάμπι.

Το ότι προσπαθούν να τρέξουν δεν σημαίνει ότι το πετυχαίνουν και όπως οι Σανς του Στιβ, αυτό που τους διαφοροποιεί δεν είναι ο ρυθμός που είναι γρήγορος, είναι ο τρόπος που παίζουν, που στα μάτια μου είναι αρκετά δουλεμένος, ανοίγουν τους χώρους και πάνε σε iso και είτε σουτ είτε πάσα στον ελεύθερο παίκτη. Στην άμυνα τι πιο βασικό από την προσωπική άμυνα;
Αυτήν την στιγμή στην Ευρωλίγκα έχουμε και ψηλούς που είναι δεινόσαυροι αλλά αργοί και φαίνεται να μην μπορούν να προστατεύσουν το καλάθι επαρκώς, ίσως γίνει πάλι στροφή σε πιο mobile ψηλούς που μπορούν να ακολουθήσουν πιο γρήγορους κοντούς, αν είχαμε στην λίγκα ένα Duston στα πράιμ του ή ένα Birch την αρχή που μπορούσε να σκεπάζει τα καλάθια, να μην αναφέρω τον Ούντο, η ακόμα και αν είχαμε εμεί π.χ τον Ζαν Σαρλ

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Mathematician92

junior
Reactions: 459
Αγαπημένος παίκτης: Παπαλουκάς

Σάβ Δεκ 07, 2024 10:39 am

Ναι παιδιά αυτό είπα κι εγώ, ότι είναι προσωπική προτίμηση δικιά μου. Δεν πα να παίζουν στο μέλλον όλοι αυτό το μπάσκετ; Εμένα δε θα μου αρέσει, τι να κάνουμε τώρα. Μεγάλωσα με πρότυπα παίκτες άλλης κοπής και αυτοί οι αθλητές πλέον που απλά τερματίζουν το physicality, αλλά ώρες ώρες πιάνουν την μπάλα απ' το κοτσάνι (που λένε και στο χωριό μου) με ξενίζουν παρά πολύ. Στη χειρότερη σε λίγα χρόνια θα κόψω και το Ευρωπαϊκό μπάσκετ και θα παρακολουθώ ΕΣΚΑ να έρθω στα ίσα μου :roofl: .

1
1 Εικόνα
Μακριά από μένα η τοξικότητα, ο φανατισμός και ο τυφλός οπαδισμός.

:peace:
ggr

allstar
Reactions: 178
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons

Σάβ Δεκ 07, 2024 12:14 pm

HackerBaby έγραψε:
Mathematician92 έγραψε:

Για αυτό τα νούμερα του ΝΒΑ στην τηλεθέαση πέφτουν συνεχώς και υπάρχουν φωνές αντίρρησης από φιλάθλους, παλιούς παίχτες και δημοσιογράφους. Επειδή το Golden State ευτύχησε να έχει δύο από τους καλύτερους σουτέρ ever, δε σημαίνει ότι όλοι μπορούν να παίξουν έτσι. Και το Phoenix και το Houston το προσπάθησαν παλιότερα αυτό αλλά ευτυχώς απέτυχαν. Τουλάχιστον όμως, εκείνη την εποχή η κάθε ομάδα είχε το δικό της στυλ και δεν έβλεπες συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Το winning basketball που αναφέρεις, μπορεί να έχει φέρει αποτελέσματα, αλλά είναι αποκρουστικό στο μάτι και σε αυτό είμαι κάθετος. Ελπίζω λοιπόν, να αποτύχει πλήρως η Παρί και το ιδανικό θα ήταν να την πετύχει η Παρτιζάν με τη σκληρή άμυνα και να την πάτησει κάτω.
Το μπάσκετ είναι και πνευματικό άθλημα, δεν είναι τσίρκο να τρέχεις μόνο πάνω κάτω και να σουτάρεις χωρίς αύριο. Επίσης, στο σετ παιχνίδι που τόσο λοιδορείται υπάρχουν περιπτώσεις " κακοποίησης" του αθλήματος αλλά και περιπτώσεις όπως ο ΠΑΟ του Ομπράντοβιτς και οι Spurs του 2014 , που έπαιξαν πολύ ωραίο μπάσκετ, ίσως το καλύτερο στη νεότερη ιστορία του ΝΒΑ μαζί με τους Celtics του 1986 και τους Bulls του 1996.

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague”