Euroleague 2024-25, Round 33

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
teopt13

junior
Reactions: 3
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Απρ 07, 2025 11:30 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Απρ 07, 2025 11:19 pm
teopt13 έγραψε:
Δευ Απρ 07, 2025 11:13 pm
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί στην 4πλη ισοβαθμία μεταξύ Μπαρτσελόνα Εφές Ρεάλ και Μπάγερν είναι 6η η Ρεάλ και όχι η Μπάγερν? Και οι 2 έχουν 3-3 ρεκόρ στα ματς μεταξύ των 4 που ισοβαθμούν αλλά η Ρεάλ έχει -7 στο στην διαφορά πόντων με αυτούς τους αντιπάλους ενώ η Μπάγερν έχει +3. Μέχρι πέρσυ αυτό σήμαινε ότι η Μπάγερν υπερτερεί της Ρεάλ, άλλαξε κάτι φέτος?
Αν έχω καταλάβει καλά, όταν λυθεί το πρώτο tiebreaker, οι ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν ξεκινάνε τα tiebreakers από την αρχή της λίστας. Δλδ μεταξύ Ρεάλ και Μπάγερν μετράς τα μεταξύ τους παιχνίδια (1-1) και μετά τους πόντους (που υπερτερεί η Ρεάλ).
Ενδιαφέρον, εντωμεταξύ κάθε χρόνο τα κριτήρια τα έγραφαν κάτω από τον πίνακα και φέτος τίποτα. Στο eurocup τα γράφουν ακόμα και ισχύει αυτό που ίσχυε και περσυ. Πολύ φοβάμαι πως απλώς είναι λάθος η τωρινή βαθμολογία και θα πέσουμε με Ρεάλ αν νικήσει η Μπάγερν.

https://www.euroleaguebasketball.net/en ... standings/

BKT EuroCup tiebreakers

When all teams have played each other twice:

Best record in head-to-head games between all tied teams.
Higher cumulative score difference in head-to-head games between all tied teams.
Higher cumulative score difference for the entire regular season.
Higher total of points scored for the entire regular season.
Higher sum of quotients of points in favor and points against of each match played in the regular season.
If a tiebreaker does not resolve a tie completely, a new tiebreak process is initiated with only those teams that remain tied.

All points scored in overtimes will not be counted in the standings nor for any tie-break situation.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2977
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Απρ 07, 2025 11:40 pm

teopt13 έγραψε:

Ενδιαφέρον, εντωμεταξύ κάθε χρόνο τα κριτήρια τα έγραφαν κάτω από τον πίνακα και φέτος τίποτα. Στο eurocup τα γράφουν ακόμα και ισχύει αυτό που ίσχυε και περσυ. Πολύ φοβάμαι πως απλώς είναι λάθος η τωρινή βαθμολογία και θα πέσουμε με Ρεάλ αν νικήσει η Μπάγερν.
Μπορείς να τα δεις εδώ: https://www.euroleaguebasketball.net/en ... format-el/

0
Εικόνα
teopt13

junior

Τρί Απρ 08, 2025 12:01 am

nikolas_asteri έγραψε:
teopt13 έγραψε:

Μάλιστα, οπότε δε νομίζω πως έχει αλλάξει κάτι. Θα φανεί μέσα στην εβδομάδα τι εννοούν, εγώ το ερμηνεύω πως κριτήριο είναι το +- στα ματς μεταξύ των 4 που ισοβαθμούν.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Τρί Απρ 08, 2025 12:13 am

teopt13 έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Μάλιστα, οπότε δε νομίζω πως έχει αλλάξει κάτι. Θα φανεί μέσα στην εβδομάδα τι εννοούν, εγώ το ερμηνεύω πως κριτήριο είναι το +- στα ματς μεταξύ των 4 που ισοβαθμούν.
Μα αφού στο τέλος γράφει:

If a tiebreaker does not resolve a tie completely, a new tiebreak process is initiated with only those teams that remain tied.

0
Εικόνα
teopt13

junior

Τρί Απρ 08, 2025 3:51 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Τρί Απρ 08, 2025 12:13 am
teopt13 έγραψε:

Μα αφού στο τέλος γράφει:

Αυτό ισχύει αν ολα τα tie brakers της λίστας ειναι ισόπαλλα, όχι μόνο το πρώτο. Αλλιώς δεν έχει νόημα η υπόλοιπη λίστα πέρα απο την πρώτη γραμμή.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Τρί Απρ 08, 2025 3:57 pm

teopt13 έγραψε:
Αυτό ισχύει αν ολα τα tie brakers της λίστας ειναι ισόπαλλα, όχι μόνο το πρώτο. Αλλιώς δεν έχει νόημα η υπόλοιπη λίστα πέρα απο την πρώτη γραμμή.
Εγώ το καταλαβαίνω ως εξής:

Έχουμε ομάδες Α, Β, Γ, Δ που ισοβαθμούν. Πάμε στο πρώτο κριτήριο, αγώνες μεταξύ τους:
Α 4-2
Β 3-3
Γ 3-3
Δ 2-4

Τώρα έχουμε ένα partial order: H ομάδα Α είναι πρώτη και η Δ τελευταία. Τι κάνουμε με τις Β, Γ που είναι ισόβαθμες; Ξεκινάμε από την αρχή, πρώτο κριτήριο, μετά πάμε στο δεύτερο κριτήριο κλπ

Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά μου βγάζει νόημα να γίνεται έτσι, δηλαδή να υπάρχει κάθε φορά σύγκριση *μόνο* μεταξύ των εκάστοτε ισόβαθμων ομάδων.

1
1 Εικόνα
Εικόνα
teopt13

junior

Τρί Απρ 08, 2025 4:27 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Τρί Απρ 08, 2025 3:57 pm
teopt13 έγραψε:
Εγώ το καταλαβαίνω ως εξής:

Έχουμε ομάδες Α, Β, Γ, Δ που ισοβαθμούν. Πάμε στο πρώτο κριτήριο, αγώνες μεταξύ τους:
Α 4-2
Β 3-3
Γ 3-3
Δ 2-4

Τώρα έχουμε ένα partial order: H ομάδα Α είναι πρώτη και η Δ τελευταία. Τι κάνουμε με τις Β, Γ που είναι ισόβαθμες; Ξεκινάμε από την αρχή, πρώτο κριτήριο, μετά πάμε στο δεύτερο κριτήριο κλπ

Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά μου βγάζει νόημα να γίνεται έτσι, δηλαδή να υπάρχει κάθε φορά σύγκριση *μόνο* μεταξύ των εκάστοτε ισόβαθμων ομάδων.
Κατάλαβα τι λες, μπορεί και να ισχύει αυτο.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague”