Semi Final 4 - Fenerbahce vs Panathinaikos

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4308
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Μάιος 23, 2025 8:16 pm

Ο Σλούκας πρέπει να ήταν άρρωστος, χλωμός και στο πρόσωπο.

Χωρίς ΛΕσόρτ και με τον Γιουρτσεβέν να είναι μια αποτυχία, μάλλον επιτυχία είναι το Φ4. Δεν το λέω ειρωνικά, για μένα η σεζόν ήταν μια χαρά, δε θα την πιστώσω ως αποτυχία (ΟΚ, είναι και η απουσία του Γκριγκόνις, αλλά τέτοιες έχουν πολλές ομάδες).

Σάρας μπράβο του που έφτιαξε ομάδα ένα σύνολο πολύ καλών παικτών που μύριζε Μιλάνο όμως. Τους βρήκε ρόλους, μοίρασε μπάλες, τους συντόνισε να παίζουν εξαιρετική άμυνα, που είναι και το κλειδί γιατί στο 2ο ημίχρονο επιθετικά έπαιξαν κωλοκοτρωναίικα. Άλλη ομάδα θα ήταν με Ζάγκαρς (μην πούμε για το Ραούλ Νέτο που ήταν τρελό what if) αλλα κι έτσι όλη τη χρονιά ήταν σταθεροί, σοβαροί, δίκαια στον τελικό.

4
3 Εικόνα 1 Εικόνα
Οι επτά αδελφές, μια ξαδέρφη και η Ντάκα

https://tinyurl.com/4w6mec8d
Vasiliki37

junior
Reactions: 147
Αγαπημένος παίκτης: Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Παρ Μάιος 23, 2025 8:17 pm

βήματα εκτός φάσης έγραψε:
Παρ Μάιος 23, 2025 8:07 pm
Vasiliki37 έγραψε:
Παρ Μάιος 23, 2025 8:02 pm
Δεν έχω ξαναδεί τον Παναθηναϊκό τόσο άψυχο. Δεν φάνηκαν να το πιστεύουν σε κανένα σημείο του αγώνα, πέραν του Οσμάν. Άχαρος αγώνας και κρίμα, γιατί δεν σας αντιπροσωπεύει και δεν σας άξιζε τέτοια εμφάνιση.
Έβγαλε ψυχή, απλά δεν μπορούσε αγωνιστικά να ανταπεξέλθει στα αθλητικά κορμιά της Φενέρ και πέραν τούτου με ατομισμούς του Ναν δεν πήγαινε πουθενά το πράγμα. Όταν βγήκε με πέντε φάουλ και ο Ναν το παιχνίδι σχόλασε.
Εγώ ψυχή δεν είδα. Σε ένα τάιμ άουτ νομίζω ότι πάει ο Χουαντσο να χειροκροτήσει και να εμψυχώσει τους υπόλοιπους και βρίσκει τοίχο. Γενικά το παιχνίδι μου φάνηκε άψυχο πάντως. Σαν να έβλεπα μικρό τελικό. Από τους πιο βαρετους αγώνες f4 που εχω δει. Ίσως φταίει και το location για διάφορους λόγους...

2
2 Εικόνα
Christofis

euroleague
Reactions: 1288
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Μάιος 23, 2025 8:19 pm

τουλουμπα έγραψε:
Παρ Μάιος 23, 2025 8:06 pm
αν το πλανο ηταν να τους δωσουμε τα τριποντα και οτι κατσει

να ενημερωσει καποιον τον αταμαν οτι δεν βγηκε 14 εβαλαν με 42% ποσοστο
Ειχα γραψει οτι η Φενερ ειναι ομαδα που οσο κοντρολαρισμενη ειναι στην αμυνα αλλο τοσο αλλοπροσαλη ειναι στην επιθεση. Εχει χασει με 30αρες απο κατι ερυθρους, μπαρτσελονες, μονακο ακομη και εντος εδρας. Επιθετικα ειναι τριποντο και αγιος ο Θεος. Αυτο που δεν επρεπε να κανει ο Παο ειναι να τους δωσει το τριποντο. Και τους το αφησε. Βαλανε και φυσικα και κατι σκοτωμενα αλλα ετσι παιζουν και αυτοι ολη τη χρονια.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6566
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Μάιος 23, 2025 8:20 pm

ο λεσορ παροτι ηταν σε εντυπωσιακη κατασταση σε σχεση με το τι περιμεναμε νομιζω εβαλε ταφοπλακα στον παο..δεν γινεται να στηριζεσαι να νικησεις με παικτη απο 5 μηνες αποχης και ο τζορνταν να ειναι..Τις 2 πρωτες φορες που τον εβαλε ειναι που πηρε την διαφορα η φενερ.

ειδικα εκει που ο αταμαν εβαλε και καλαιτζακη μεσα.......

0
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar
Reactions: 3187
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Παρ Μάιος 23, 2025 8:22 pm

shaq7 έγραψε:
Παρ Μάιος 23, 2025 7:53 pm
να δειτε που θα κερδισει ο παο πηρε και βολες τωρα..ο οσμαν την εχει δει λεμπρον τζειμς
ε ναι γιατι ως γνωστον οταν καιει η μπαλα στα τελειωματα εκανε παντα τις εμφανισεις του ο λιμπραν. :mrgreen:

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

a1greece
Reactions: 1699
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak

Πολύ μονοδιάστατο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, δεν προβλημάτισε ποτέ σοβαρά την άμυνα της Φενέρ. Χουάντσο, Μήτογλου, Σλούκας που έχουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα, δεν μπήκαν ποτέ στη λογική του ματς. Οι Καλαϊτζάκης και Παπαπέτρου οι οποίοι πέρυσι έκαναν τη διαφορά με κάτι τρίποντα μαχαιριές που σκότωσαν τη Φενέρ, φέτος είχαν και μηδενική ή και αρνητική επίδραση στον λίγο χρόνο που τους δόθηκε στο παρκέ.

Ένα από το χειρότερα κοουτσαρίσματα του Αταμάν. Τελικά η χαλαρή φάση στην οποία ήταν ο Τούρκοςε και ο DPG την προηγούμενη εβδομάδα στις δηλώσεις τους έδειχνε ότι δεν είχαν και πολύ μεγάλη πίστη για κάτι καλό, προφανώς γιατί ήξεραν από μέσα την κακή κατάσταση της ομάδας τους.

2
2 Εικόνα
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1500
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Με την ψυχή στο στόμα κέρδισε η Φενέρ.. Γενικά πολύ ζόρικο παιχνίδι και για τους 2. Νομίζω ο νικητής του Ολυμπιακός-Μονακό θα πάρει την κούπα. Άδειασαν και αυτοί σίγουρα. Το σκατό τους έφτασε στην κάλτσα..

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2536
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Παρ Μάιος 23, 2025 8:23 pm

Το παιχνίδι χάθηκε από τον πάγκο αλλά οχι στο παιχνίδι, πριν πατήσουν το πόδι Άμπου Ντάμπι.

Η Φενέρ φάνηκε πως ήταν διαβασμένη και προετοιμασμένη ψυχολογικά για το παιχνίδι.
Ακόμα και όταν τους στράβωσε, όταν δεν σταύρωναν σουτ και γύρισε το μομέντουμ, ήξεραν τι να κάνουν και σου έδινε την εντύπωση ότι μέχρι αύριο να παίζαμε δεν θα περνάγαμε μπροστά ποτέ. Ήξεραν ακριβώς που να χτυπήσουν και τι να κάνουν σε άμυνα και επίθεση, άνοιγαν τον ρυθμό όταν έπρεπε και όταν δεν τους έμπαιναν τα σουτ γύριζαν στο ξύλο.

Εμείς χωρίς πλάνο, χωρίς σχέδιο, στη λογική ότι κάπως με κάποιο τρόπο θα τα καταφέρουμε.
Αταμάν σε κινήσεις πανικού και ακατανόητα σχήματα με Καλαιτζάκη, Παπαπέτρου έφτασε να ελπίζει στον Λεσόρ που έχει να παίξει 5 μήνες και έπαιζε με 1,5 πόδι(κάθε φορά που πήγαινε να πατήσει με το αριστερό γλίστραγε).

Φοβεροί πάλι ο Οσμάν με τον Γκράντ. Κακός ο Ναν, ανύπαρκτος ο Σλούκας. Οι 10 ασσίστ για 12 λάθη τα λένε όλα για το παιχνίδι που κάναμε.

Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει μαγικός διακόπτης. Όταν παίζεις όλη τη χρονιά με έναν συγκεκριμένο τρόπο δεν θα αλλάξει αυτό σε δυο παιχνίδια. Όταν παίζεις συνέχεις με την φωτιά κάποια στιγμή θα καείς.
Κανείς δεν έχει συμβόλαιο να το παίρνει κάθε χρόνο, ας είναι μια ευκαιρία να δουν τα πράγματα με ψυχραιμία το καλοκαίρι γιατί δεν γίνεται να καταφέρνεις πάντα την κρίσιμη ώρα να είναι όλοι οι καλοί σου στο 1000% για να κερδίσεις.

Α και ένα μπράβο στον παικταρά τον ΜακΚόλουμ που ένα καλοκαίρι πριν 10-15 χρόνια τον βλέπαμε σε ένα φιλικό στην Περιβόλα που έκανε δοκιμαστικό στον Απόλλωνα και τρίβαμε τα μάτια μας.

4
4 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2515
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Ο ΠΑΟ τελείωσε το ματς με 10 ασίστ για 12 λάθη και αυτό τα λέει όλα για την εξαιρετική άμυνα της Φενέρ. Ολοκληρωτική άμυνα με αλλαγές, δεν έδινε απολύτως τίποτα στην επίθεση. Σπουδαία εμφάνιση από τους δύο ψηλούς, Birch και Melli, που υποστήριξαν πολύ καλά το συγκεκριμένο πλάνο. Melli και Hall οι καλύτεροι παίκτες της Φενέρ απόψε, μια ακόμα τρανή απόδειξη για το πόσο μεγάλο νεκροταφείο παικτών είναι το Μιλάνο.

Ο ΠΑΟ πάντως δεν το παράτησε το ματς σε κανένα σημείο, παρά το γεγονός πως ήταν κατώτερος των Τούρκων. Και χρειάστηκε τελικά να βάλουν δύο μεγάλα σουτ στο τέλος οι Τούρκοι για να "καθαρίσουν" το παιχνίδι. O Lessort, ακόμα και ανέτοιμος, είναι καλύτερος από όλους τους άλλους centers του ΠΑΟ μαζί. Κακός ο Σλούκας, ο οποίο όμως μάλλον παίζει με πρόβλημα τραυματισμού εδώ και μήνες.

1
1 Εικόνα
agnwstos_nikos

junior
Reactions: 106

Το ματς δε χάθηκε σήμερα, δεν είμασταν καλύτεροι, η Φενέρ για εμένα ήταν καλύτερη μας όλη τη χρονιά (δε μου λέει κάτι ιδιαίτερα το 2-0 στην κανονική).
Το ματς χάθηκε το καλοκαίρι όταν επιλέξαμε Μπράουν-Γιουρτσεβέν.
Δεν ξέρω τι παίχτηκε με τον Λορέτζο και δεν ταίριαξε, αλλά ο Παο χρειάζεται νέο ηγέτη οργανωτή, ο συγκεκριμένος έχει και αυτός επίσης μια κάποια ηλικία (δεν ξέρω αν έφταιξε αυτό αποκλειστικά. Μην την πάθουμε με το Σλούκα σαν τον Ολυμπιακό με το Σπανούλη που τον κράταγε μέχρι τα 40 του.
Για τον Γουρτσεβέν, τα έχουμε πει, ναι το ξέρω μας έριξε ο Τάις 2 φορές χυλόπιτα, αλλά 4 μήνες είχες ρε Αταμάν να διαλέξει παίχτη. Αν στη θέση του άσσου ήδη ακούγονται ονόματα στη πιάτσα (Σορτς? Μίσιτς?), στο 5 φοβάμαι θα πορευτούμε ξανά με 35 λεπτά του Λεσόρ και τον σταυρό μας μην πάθει κάτι.

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 4409
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Παρ Μάιος 23, 2025 8:25 pm

shaq7 έγραψε:
Παρ Μάιος 23, 2025 8:20 pm
ο λεσορ παροτι ηταν σε εντυπωσιακη κατασταση σε σχεση με το τι περιμεναμε νομιζω εβαλε ταφοπλακα στον παο..δεν γινεται να στηριζεσαι να νικησεις με παικτη απο 5 μηνες αποχης και ο τζορνταν να ειναι..Τις 2 πρωτες φορες που τον εβαλε ειναι που πηρε την διαφορα η φενερ.

ειδικα εκει που ο αταμαν εβαλε και καλαιτζακη μεσα.......
ο λεσορ ηταν ανυπαρκτος αμυντικα στα καλα του δεν θα ειναι μετα απο απουσια 5 μηνων?

παντως νομιζω οτι σημερα και να μην το εβαζε καθολου δεν θα νικουσαμε
δεν υπηρχε σπιθα ουτε αγωνιστικο πλανο
η ομαδα ηταν εγκλωβισμενη

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Παρ Μάιος 23, 2025 8:27 pm

agnwstos_nikos έγραψε:
Το ματς δε χάθηκε σήμερα, δεν είμασταν καλύτεροι, η Φενέρ για εμένα ήταν καλύτερη μας όλη τη χρονιά (δε μου λέει κάτι ιδιαίτερα το 2-0 στην κανονική).
Δεν ξέρω τι παίχτηκε με τον Λορέτζο και δεν ταίριαξε, αλλά ο Παο χρειάζεται νέο ηγέτη οργανωτή, ο συγκεκριμένος έχει και αυτός επίσης μια κάποια ηλικία (δεν ξέρω αν έφταιξε αυτό αποκλειστικά. Μην την πάθουμε με το Σλούκα σαν τον Ολυμπιακό με το Σπανούλη που τον κράταγε μέχρι τα 40 του.
Για τον Γουρτσεβέν, τα έχουμε πει, ναι το ξέρω μας έριξε ο Τάις 2 φορές χυλόπιτα, αλλά 4 μήνες είχες ρε Αταμάν να διαλέξει παίχτη. Αν στη θέση του άσσου ήδη ακούγονται ονόματα στη πιάτσα (Σορτς? Μίσιτς?), στο 5 φοβάμαι θα πορευτούμε ξανά με 35 λεπτά του Λεσόρ και τον σταυρό μας μην πάθει κάτι.
ο γιουρτσεβεν δεν ηρθε τον δεκεμβριο
ειχε ερθει το καλοκαιρι

οταν μερικοι φωναζαμε οτι χρειαζεται παιχτης τοπ ονομα μας απαντουσαν οτι θα τσατιστει ο λεσορ και θα ζητησει να φυγει

0
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

a1greece
Reactions: 1699
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak

Παρ Μάιος 23, 2025 8:28 pm

Vasiliki37 έγραψε:
Παρ Μάιος 23, 2025 8:17 pm
βήματα εκτός φάσης έγραψε:
Παρ Μάιος 23, 2025 8:07 pm

Έβγαλε ψυχή, απλά δεν μπορούσε αγωνιστικά να ανταπεξέλθει στα αθλητικά κορμιά της Φενέρ και πέραν τούτου με ατομισμούς του Ναν δεν πήγαινε πουθενά το πράγμα. Όταν βγήκε με πέντε φάουλ και ο Ναν το παιχνίδι σχόλασε.
Εγώ ψυχή δεν είδα. Σε ένα τάιμ άουτ νομίζω ότι πάει ο Χουαντσο να χειροκροτήσει και να εμψυχώσει τους υπόλοιπους και βρίσκει τοίχο. Γενικά το παιχνίδι μου φάνηκε άψυχο πάντως. Σαν να έβλεπα μικρό τελικό. Από τους πιο βαρετους αγώνες f4 που εχω δει. Ίσως φταίει και το location για διάφορους λόγους...
Το βασικό είναι η καλή αγωνιστική κατάσταση και το σχέδιο ή η προετοιμασία, πράγματα τα οποία ο Παναθηναϊκός δεν είχε σήμερα ή μάλλον πιο σωστά δεν είχε στον βαθμό που απαιτεί η περίσταση. Η ψυχή και το πάθος έρχονται μέσα στο ματς. Αν δεν μπορείς να ανταγωνιστείς τον αντίπαλο μπασκετικά και αθλητικά η ψυχή δεν βρίσκει χώρο να βγει μπροστά και να δώσει φτερά.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Παρ Μάιος 23, 2025 8:29 pm

pan24 έγραψε:
Το παιχνίδι χάθηκε από τον πάγκο αλλά οχι στο παιχνίδι, πριν πατήσουν το πόδι Άμπου Ντάμπι.

Η Φενέρ φάνηκε πως ήταν διαβασμένη και προετοιμασμένη ψυχολογικά για το παιχνίδι.
Ακόμα και όταν τους στράβωσε, όταν δεν σταύρωναν σουτ και γύρισε το μομέντουμ, ήξεραν τι να κάνουν και σου έδινε την εντύπωση ότι μέχρι αύριο να παίζαμε δεν θα περνάγαμε μπροστά ποτέ. Ήξεραν ακριβώς που να χτυπήσουν και τι να κάνουν σε άμυνα και επίθεση, άνοιγαν τον ρυθμό όταν έπρεπε και όταν δεν τους έμπαιναν τα σουτ γύριζαν στο ξύλο.

Εμείς χωρίς πλάνο, χωρίς σχέδιο, στη λογική ότι κάπως με κάποιο τρόπο θα τα καταφέρουμε.
Αταμάν σε κινήσεις πανικού και ακατανόητα σχήματα με Καλαιτζάκη, Παπαπέτρου έφτασε να ελπίζει στον Λεσόρ που έχει να παίξει 5 μήνες και έπαιζε με 1,5 πόδι(κάθε φορά που πήγαινε να πατήσει με το αριστερό γλίστραγε).

Φοβεροί πάλι ο Οσμάν με τον Γκράντ. Κακός ο Ναν, ανύπαρκτος ο Σλούκας. Οι 10 ασσίστ για 12 λάθη τα λένε όλα για το παιχνίδι που κάναμε.

Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει μαγικός διακόπτης. Όταν παίζεις όλη τη χρονιά με έναν συγκεκριμένο τρόπο δεν θα αλλάξει αυτό σε δυο παιχνίδια. Όταν παίζεις συνέχεις με την φωτιά κάποια στιγμή θα καείς.
Κανείς δεν έχει συμβόλαιο να το παίρνει κάθε χρόνο, ας είναι μια ευκαιρία να δουν τα πράγματα με ψυχραιμία το καλοκαίρι γιατί δεν γίνεται να καταφέρνεις πάντα την κρίσιμη ώρα να είναι όλοι οι καλοί σου στο 1000% για να κερδίσεις.

Α και ένα μπράβο στον παικταρά τον ΜακΚόλουμ που ένα καλοκαίρι πριν 10-15 χρόνια τον βλέπαμε σε ένα φιλικό στην Περιβόλα που έκανε δοκιμαστικό στον Απόλλωνα και τρίβαμε τα μάτια μας.
εντωμεταξυ που τον θυμηθηκε τον παπαπετρου :roofl:

0
agnwstos_nikos

junior
Reactions: 106

Παρ Μάιος 23, 2025 8:29 pm

τουλουμπα έγραψε:
Παρ Μάιος 23, 2025 8:27 pm
agnwstos_nikos έγραψε:
ο γιουρτσεβεν δεν ηρθε τον δεκεμβριο
ειχε ερθει το καλοκαιρι

οταν μερικοι φωναζαμε οτι χρειαζεται παιχτης τοπ ονομα μας απαντουσαν οτι θα τσατιστει ο λεσορ και θα ζητησει να φυγει
Που κολλάει αν ήρθε Δεκέμβριο ή καλοκαίρι? Δεκέμβριος είχαμε ελάχιστες επιλογές αν αυτό εννοείς, μια χαρά και τίμιος ο Σουδανός για αυτά που μπορεί. Ναι περί Λεσόρ και μην στεναχωρεθεί τα πληρώσαμε μια και καλή.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague”