Euroleague 2024-2025 offtopic

Συντονιστής: Captains

tarp7

allstar
Reactions: 2118
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Ιαν 31, 2025 1:01 pm

Conan1982 έγραψε:
Παρ Ιαν 31, 2025 11:59 am
mixalisgate7 έγραψε:
Παρ Ιαν 31, 2025 10:50 am
Πάμε για 20 ομάδες την επόμενη σεζόν.
Κάτι που θα αυξήσει τα παιχνίδια κατά 4 σε 38 και τις διπλές αγωνιστικές κατά 2, θα έχουμε έτσι 9 διπλές αγωνιστικές. Και έχει βρεθεί η λύση για το που θα χωρέσουν, απλώς η όποια συνεργασία με την FIBA υπάρχει τελειώνει όπως και τα παράθυρα για τις Εθνικές.

https://basketnews.com/news-218758-euro ... eason.html

Αναφέρει το άρθρο ότι έτσι θα λυθεί το πρόβλημα με ομάδες όπως η Βαλένθια που φέτος δεν είχε θέση, για τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν που δεν έχουν μόνιμες θέσεις, για την Παρί και πάει λέγοντας.

Προσωπικά διαφωνώ κάθετα, ήδη στα 34 παιχνίδια και το every game matter αρχίζει να ατονεί.
Οι ομάδες διαλέγουν παιχνίδια, δεν έχουν επαρκή χρόνο για προπόνηση και προετοιμασία, γεμίζουν τα ρόστερ τους με παίκτες και φέτος έχω χάσει τον λογαριασμό με πόσοι τραυματισμοί υπάρχουν, οι προπονητές διαμαρτύρονται αλλά δεν τους ακούει και κάποιος. Εγώ νομίζω ότι θα υπάρχει και ένα μπούκωμα στο ενδιαφέρον, με τις διπλές αγωνιστικές και τα περισσότερα παιχνίδια, ενώ οι ομάδες θα χάσουν το περιθώριο μιας μίνι προετοιμασίας για το τελικό στάδιο της σεζόν.

Η λύση είναι απλή και λέγεται υποβιβασμοί, ανόδοι αλλά προφανώς οι ομάδες με τα μόνιμα συμβόλαια δεν το έχουν ούτε ως σκέψη.
Πολλά σενάρια γράφονται και δεν ξέρω τελικά τι θα υλοποιηθεί.
Αν αυξηθούν οι ομάδες στην Ευρωλίγκα, οι ομάδες τις ευρωλίγκα θα πρέπει να φύγουν από τα τοπικά πρωταθλήματα , τουλάχιστον για την κανονική περίοδο. θα βαρεθούμε στο τέλος. Για την άνοδο και υποβιβασμό ομάδων συμφωνώ κι εγώ αλλά θα πρέπει να ενωθεί το γιούροκαπ με το bcl, ώστε να υπάρχει άλλη μια δυνατή διοργάνωση ώστε να έχουν και κάποια σοβαρά έσοδα οι ομάδες στη δεύτερη διοργάνωση.

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2444
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Ιαν 31, 2025 1:14 pm

tarp7 έγραψε:
Conan1982 έγραψε:
Παρ Ιαν 31, 2025 11:59 am

Κάτι που θα αυξήσει τα παιχνίδια κατά 4 σε 38 και τις διπλές αγωνιστικές κατά 2, θα έχουμε έτσι 9 διπλές αγωνιστικές. Και έχει βρεθεί η λύση για το που θα χωρέσουν, απλώς η όποια συνεργασία με την FIBA υπάρχει τελειώνει όπως και τα παράθυρα για τις Εθνικές.

https://basketnews.com/news-218758-euro ... eason.html

Αναφέρει το άρθρο ότι έτσι θα λυθεί το πρόβλημα με ομάδες όπως η Βαλένθια που φέτος δεν είχε θέση, για τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν που δεν έχουν μόνιμες θέσεις, για την Παρί και πάει λέγοντας.

Προσωπικά διαφωνώ κάθετα, ήδη στα 34 παιχνίδια και το every game matter αρχίζει να ατονεί.
Οι ομάδες διαλέγουν παιχνίδια, δεν έχουν επαρκή χρόνο για προπόνηση και προετοιμασία, γεμίζουν τα ρόστερ τους με παίκτες και φέτος έχω χάσει τον λογαριασμό με πόσοι τραυματισμοί υπάρχουν, οι προπονητές διαμαρτύρονται αλλά δεν τους ακούει και κάποιος. Εγώ νομίζω ότι θα υπάρχει και ένα μπούκωμα στο ενδιαφέρον, με τις διπλές αγωνιστικές και τα περισσότερα παιχνίδια, ενώ οι ομάδες θα χάσουν το περιθώριο μιας μίνι προετοιμασίας για το τελικό στάδιο της σεζόν.

Η λύση είναι απλή και λέγεται υποβιβασμοί, ανόδοι αλλά προφανώς οι ομάδες με τα μόνιμα συμβόλαια δεν το έχουν ούτε ως σκέψη.
Αν αυξηθούν οι ομάδες στην Ευρωλίγκα, οι ομάδες τις ευρωλίγκα θα πρέπει να φύγουν από τα τοπικά πρωταθλήματα , τουλάχιστον για την κανονική περίοδο. θα βαρεθούμε στο τέλος. Για την άνοδο και υποβιβασμό ομάδων συμφωνώ κι εγώ αλλά θα πρέπει να ενωθεί το γιούροκαπ με το bcl, ώστε να υπάρχει άλλη μια δυνατή διοργάνωση ώστε να έχουν και κάποια σοβαρά έσοδα οι ομάδες στη δεύτερη διοργάνωση.
Σιγά ρε παιδιά που θα πρέπει να φύγουν οι ομάδες από τα εγχώρια πρωταθλήματα επειδή θα γίνουν οι αγώνες στην Ευρώπη 38 από 34. Ηρεμία! Στο ΝΒΑ παίζουν 81 ματς και δεν υπολογίζω τα πλειοφ. Εεε κάπου τόσα θα παίζουμε και στην Ευρώπη πλέον, απλώς έχει έχουν καλύτερα συστήματα αποθεραπειας κλπ. Εγώ το ακούω βερεσέ ότι επειδή αδικείται η Βαλένθια ανεβαίνει ο αριθμός των ομάδων. Περα απτη Βαλένθια ποια άλλη ομάδα αδικείται? Η Μαλαγα? Εεε ας βγάλουν την Αλμπα και ας βάλουν την Βαλένθια και όλα καλά. Για εμπορικούς λόγους γίνεται η αύξηση του αριθμού των παιχνιδιών κι εγώ σαν θεατής γουστάρω που θα βλέπω πιο πολλές φορές την ομάδα μου.

Να δούμε τι θα γίνει και με το ΝΒΑ Εurope.

0
tarp7

allstar

Παρ Ιαν 31, 2025 2:17 pm

JohnnyPao έγραψε:
Παρ Ιαν 31, 2025 1:14 pm
tarp7 έγραψε:

Σιγά ρε παιδιά που θα πρέπει να φύγουν οι ομάδες από τα εγχώρια πρωταθλήματα επειδή θα γίνουν οι αγώνες στην Ευρώπη 38 από 34. Ηρεμία! Στο ΝΒΑ παίζουν 81 ματς και δεν υπολογίζω τα πλειοφ. Εεε κάπου τόσα θα παίζουμε και στην Ευρώπη πλέον, απλώς έχει έχουν καλύτερα συστήματα αποθεραπειας κλπ. Εγώ το ακούω βερεσέ ότι επειδή αδικείται η Βαλένθια ανεβαίνει ο αριθμός των ομάδων. Περα απτη Βαλένθια ποια άλλη ομάδα αδικείται? Η Μαλαγα? Εεε ας βγάλουν την Αλμπα και ας βάλουν την Βαλένθια και όλα καλά. Για εμπορικούς λόγους γίνεται η αύξηση του αριθμού των παιχνιδιών κι εγώ σαν θεατής γουστάρω που θα βλέπω πιο πολλές φορές την ομάδα μου.

Να δούμε τι θα γίνει και με το ΝΒΑ Εurope.
Ακόμη και στο ΝΒΑ συζητάνε να μειώσουν τα παιχνίδια. Και τώρα στα εθνικά πρωταθλήματα στην ευρώπη η κανονική περίοδος είναι αδιάφορη και οι ομάδες τη χρησιμοποιούν για προετοιμασία για τα παιχνίδια της ευρωλίγκας. Ποιό είναι το νόημα να παίζουν;

0
Άβαταρ μέλους
golitog7

nba
Reactions: 1839
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Ιαν 31, 2025 2:51 pm

Υπάρχουν πολλές ομάδες με βάση και ιστορία που θα έπρεπε να είναι στη διοργάνωση. Τέτοιες ομάδες είναι η Γαλατά, ο Άρης, ο Παοκ, η άλλη ομάδα της Μπολόνια, η Τσιμπόνα και φυσικά οι ρωσικές. Το θέμα όμως είναι τι θα πρόσφερε στο όλο προιόν η είσοδος του Άρη για παράδειγμα. Θα είχε το γήπεδο πάντα γεμάτο, θα ήταν υπολογίσιμος αντίπαλος, τζέρτζελος με τα χαρτάκια στην αρχή κτλ κτλ. Ωραία μέχρι εδώ αλλά ποια αγορά καινούρα για έμπαινε μαζί με τον Άρη? Οι 5 χιλιαδες θεσσαλονικείς? Δεν γίνεται τίποτα έτσι. Το προιόν για να αναβαθμιστεί πρέπει να μπουν οι πραγματικά μεγάλες αγορές, βλέπε Παρίσι-Γαλλία, Λονδίνο-Αγγλία και φυσικά η Γερμανία. Οι αγορές αυτές είναι κατά βάση ποδοσφαιρικές ή να το θέσω αλλιώς όχι και τόσο μπασκετικές. Με την Παρί κάτι πάει να γίνει, στην Γερμανία επίσης η Μπάγερν κάνει βήματα μπροστά, η Αλμπα όχι τόσο. Θεωρώ ότι οι γερμανικές πρέπει να βοηθηθούν κάπως να γίνουν contender, να πάρουν μία κούπα βρε αδερφέ. Το ίδιο και οι ιταλικές. Στην Αγγλία δεν νομίζω ότι έχουμε ελπίδες. Οι υπόλοιπες αγορές (Ισπανία, Ελλάδα, Σερβία, Τουρκία, Ισραήλ) είναι φανατικά παρούσες αλλά δεν είναι και τόσο μεγάλες.

0
BillyPao

allstar
Reactions: 2383
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 4

Παρ Ιαν 31, 2025 2:56 pm

Ας κάνουμε τις ομάδες 20 λοιπόν. Περισσότεροι αγώνες, περισσότερα ταξίδια, περισσότερη κόπωση, περισσότεροι τραυματισμοί, λιγότερος χρόνος για προπονήσεις και προετοιμασία. Αλλά τι σημασία έχουν όλα αυτά, τα λεφτά των χορηγών και των τηλεοπτικών να αυξάνονται και για όλα τα άλλα ποιος νοιάζεται.
:sorry:

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3278
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Παρ Ιαν 31, 2025 7:23 pm

Ατμόσφαιρα Euroleague derby vs Game 7.

Εκεί παίζει μπάλα η Ευρωλίγκα και για έναν αξιοθαύμαστο τρόπο έχει πετάξει το μπαλάκι στο ΝΒΑ στο πεδίο που πονάει.

Kάλεσε τον Σακιλ σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Όποιο στέλεχος βρίσκεται πίσω από αυτήν την στρατηγική θέλει bonus.

DEFENSE!

0
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3278
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Τρί Φεβ 11, 2025 7:41 pm

Φαντάζομαι από 2 παιχνίδια με τις ομάδες της ίδιας περιφέρειας (18) και από ένα παιχνίδι με τις ομάδες της άλλης περιφέρειας (10).

Ενδιαφέρον. Και μειώνονται κατά 6 τα παιχνίδια της RS.

Θα μπουν και τίποτα πλειοφ μέχρι τον τελικό;;;;;

2
2 Εικόνα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
mixalisgate7

champion
Reactions: 1624
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan

Τρί Φεβ 11, 2025 7:45 pm

SteveNashidis έγραψε:

Φαντάζομαι από 2 παιχνίδια με τις ομάδες της ίδιας περιφέρειας (18) και από ένα παιχνίδι με τις ομάδες της άλλης περιφέρειας (10).

Σωστές η απορία σου για τα PO. Εγώ πάντως προτιμώ να παραμείνει το F4.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6616
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τρί Φεβ 11, 2025 7:47 pm

o shaq βεβαια τους εκλασε δεν ηρθε..

Αν ειναι να κανουν τετοιες αλλαγες ελπιζω τουλαχιστον να κανουν και σειρα τον τελικο τουλαχιστον να το παιρνει ο καλυτερος καθε φορα.

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3554
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Τρί Φεβ 11, 2025 7:57 pm

SteveNashidis έγραψε:

Εμένα μ' αρέσει, ήδη τα 34 παιχνίδια μου φαίνονται υπερβολικά, οι ομάδες δεν προλαβαίνουν να προετοιμαστούν, διπλές αγωνιστικές κάπου έρχεται και ο κορεσμός, 28 μ' αρέσει, οι ομάδες θα έχουν περισσότερο χρόνο, θα επιστρέψουμε στο every game matters.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6616
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τρί Φεβ 11, 2025 8:06 pm

Conan1982 έγραψε:
Τρί Φεβ 11, 2025 7:57 pm
SteveNashidis έγραψε:
Εμένα μ' αρέσει, ήδη τα 34 παιχνίδια μου φαίνονται υπερβολικά, οι ομάδες δεν προλαβαίνουν να προετοιμαστούν, διπλές αγωνιστικές κάπου έρχεται και ο κορεσμός, 28 μ' αρέσει, οι ομάδες θα έχουν περισσότερο χρόνο, θα επιστρέψουμε στο every game matters.
αμα γινουν οι ομαδες 20 παντως θα πεσει το ΄΄θεαμα΄΄ και η δυσκολια των αγωνων..αλλιως ειναι τωρα που ειναι 2-3 ομαδες μονο ευκολες αλλιως να γινουν 7-8.

1
1 Εικόνα
tarp7

allstar

Τρί Φεβ 11, 2025 8:55 pm

golitog7 έγραψε:
Παρ Ιαν 31, 2025 2:51 pm
Υπάρχουν πολλές ομάδες με βάση και ιστορία που θα έπρεπε να είναι στη διοργάνωση. Τέτοιες ομάδες είναι η Γαλατά, ο Άρης, ο Παοκ, η άλλη ομάδα της Μπολόνια, η Τσιμπόνα και φυσικά οι ρωσικές. Το θέμα όμως είναι τι θα πρόσφερε στο όλο προιόν η είσοδος του Άρη για παράδειγμα. Θα είχε το γήπεδο πάντα γεμάτο, θα ήταν υπολογίσιμος αντίπαλος, τζέρτζελος με τα χαρτάκια στην αρχή κτλ κτλ. Ωραία μέχρι εδώ αλλά ποια αγορά καινούρα για έμπαινε μαζί με τον Άρη? Οι 5 χιλιαδες θεσσαλονικείς? Δεν γίνεται τίποτα έτσι. Το προιόν για να αναβαθμιστεί πρέπει να μπουν οι πραγματικά μεγάλες αγορές, βλέπε Παρίσι-Γαλλία, Λονδίνο-Αγγλία και φυσικά η Γερμανία. Οι αγορές αυτές είναι κατά βάση ποδοσφαιρικές ή να το θέσω αλλιώς όχι και τόσο μπασκετικές. Με την Παρί κάτι πάει να γίνει, στην Γερμανία επίσης η Μπάγερν κάνει βήματα μπροστά, η Αλμπα όχι τόσο. Θεωρώ ότι οι γερμανικές πρέπει να βοηθηθούν κάπως να γίνουν contender, να πάρουν μία κούπα βρε αδερφέ. Το ίδιο και οι ιταλικές. Στην Αγγλία δεν νομίζω ότι έχουμε ελπίδες. Οι υπόλοιπες αγορές (Ισπανία, Ελλάδα, Σερβία, Τουρκία, Ισραήλ) είναι φανατικά παρούσες αλλά δεν είναι και τόσο μεγάλες.
Τουρκία και Ισπανία είναι μεγάλες αγορές

0
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2697
Αγαπημένη θέση: PF

Τρί Φεβ 11, 2025 10:10 pm

Ενδιαφέρον σαν σκέψη το νέο format, αλλά για μένα το ερωτηματικό είναι ότι με την δημιουργία δύο περιφερειών μπορεί να υπάρχουν ανισότητες. Με 6 λιγότερες αγωνιστικές για την regular season πάντως θα υπάρχουν λιγότερα αδιάφορα παιχνίδια μάλλον, ειδικά αν για παράδειγμα οι 6 πρώτοι κάθε περιφέρειας περνάνε play-offs ή play-in. Αν χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια, πιθανόν ένας διαχωρισμός να ήταν.

Ανατολή
Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός
Φενερμπαχτσέ
Εφές
Μακάμπι
Ερυθρός Αστέρας
Παρτιζάν
Αρμάνι Μιλάνο
Ζαλγκίρις
Βίρτους Μπολόνια

Δύση
Ρεάλ
Μπαρτσελόνα
Μπασκόνια
Μονακό
Βιλερμπάν
Παρί
Μπάγερν
Άλμπα
Βαλένθια (?)

Και αν η 20η ομάδα είναι η Χάποελ, μάλλον βλέπω την Ζαλγκίρις να πηγαίνει στην Δύση και την Χάποελ στην Ανατολή. Εκτός αν το χωρίσουν σε Βορρά-Νότο.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2992
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τρί Φεβ 11, 2025 10:49 pm

kojito έγραψε:
Τρί Φεβ 11, 2025 10:10 pm
Ενδιαφέρον σαν σκέψη το νέο format, αλλά για μένα το ερωτηματικό είναι ότι με την δημιουργία δύο περιφερειών μπορεί να υπάρχουν ανισότητες. Με 6 λιγότερες αγωνιστικές για την regular season πάντως θα υπάρχουν λιγότερα αδιάφορα παιχνίδια μάλλον, ειδικά αν για παράδειγμα οι 6 πρώτοι κάθε περιφέρειας περνάνε play-offs ή play-in. Αν χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια, πιθανόν ένας διαχωρισμός να ήταν.
Είναι πολύ μονόπλευρος ο γεωγραφικός προσδιορισμός, νομίζω η καλύτερη λύση θα ήταν κάτι σαν το NFC και AFC στο NFL που είναι διαφορετικά conferences αλλά όχι γεωγραφικά. Τα divisions (υποκατηγορίες) είναι γεωγραφικά βέβαια (εκτός από τους Cowboys) αλλά δεν νομίζω πως έχει σημασία εδώ. Τα ταξίδια δεν έχουν τόσο μεγάλες διαφορές.

0
Εικόνα
tarp7

allstar

Τετ Φεβ 12, 2025 8:28 am

Αν γίνουν 2 όμιλοι ανατολή και δύση μπορεί στον όμιλο από την ανατολή ν βάλουν και μία ομάδα από το ντουμπάι που είναι πιο κοντα. Και μένα πάντως μοπυ αρέσει αυτό το σύστημα που παίζουν όλοι με όλους

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague”