Euroleague 2023-2024 off-topic

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Dominique

junior
Reactions: 18
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Αύγ 13, 2023 3:22 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Αύγ 13, 2023 3:09 pm
Dominique έγραψε:
Κυρ Αύγ 13, 2023 3:00 pm

Η άποψη σου είναι εκτός πραγματικότητας διότι στην πραγματικότητα σήκωσαν το Ευρωπαϊκό.Αλλα στην εποχή που η γνώμη είναι ισοδύναμη του γεγονότος δε μου κάνει εντύπωση που το πιστεύεις.
Καλά σε βρίσκω λίγο υπερβολικό. Ο άνθρωπος δεν έγραψε μια γνώμη στον αέρα. Την εξήγησε και έδωσε και λόγους για τους οποίους την πιστεύει. Κι εγώ θεωρώ ότι η Ρεάλ είναι φαβορί για Φ4, αλλά έχουν βάση όσα λέει ο Χριστοφής μην λέμε ό,τι να’ναι τώρα.
Έγραψε ότι οι παίχτες που σήκωσαν Ευρωλίγκα πριν 3 μήνες δεν είναι εμπιστοσύνης και αυτό ακριβώς σχολίασα.Τα υπόλοιπα είναι γενικοτερα σχόλια με το αν η Ρεάλ είναι πλήρης ομάδα,πουθενά όμως δεν απάντησα σε κάτι τέτοιο.Υπερβολικος που υπενθύμισα το γεγονός δε νομίζω πως ειμαι, αλλά οκ όλα ανοιχτά σε κρίση είναι.
Ακόμα και η πραγματικότητα.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2478
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Κυρ Αύγ 13, 2023 3:32 pm

Dominique έγραψε:
Κυρ Αύγ 13, 2023 3:22 pm
nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Αύγ 13, 2023 3:09 pm

Καλά σε βρίσκω λίγο υπερβολικό. Ο άνθρωπος δεν έγραψε μια γνώμη στον αέρα. Την εξήγησε και έδωσε και λόγους για τους οποίους την πιστεύει. Κι εγώ θεωρώ ότι η Ρεάλ είναι φαβορί για Φ4, αλλά έχουν βάση όσα λέει ο Χριστοφής μην λέμε ό,τι να’ναι τώρα.
Έγραψε ότι οι παίχτες που σήκωσαν Ευρωλίγκα πριν 3 μήνες δεν είναι εμπιστοσύνης και αυτό ακριβώς σχολίασα.Τα υπόλοιπα είναι γενικοτερα σχόλια με το αν η Ρεάλ είναι πλήρης ομάδα,πουθενά όμως δεν απάντησα σε κάτι τέτοιο.Υπερβολικος που υπενθύμισα το γεγονός δε νομίζω πως ειμαι, αλλά οκ όλα ανοιχτά σε κρίση είναι.
Ακόμα και η πραγματικότητα.
Συνεχίζεις με το post-truth αλλά δεν θα τσιμπήσω. Καλή συνέχεια.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
mixalisgate7

champion
Reactions: 1468
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τετ Αύγ 30, 2023 7:50 pm

Αποσύρθηκε ο Οθέλο Χάντερ.

0
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Τετ Αύγ 30, 2023 7:52 pm

mixalisgate7 έγραψε:
Τετ Αύγ 30, 2023 7:50 pm
Αποσύρθηκε ο Οθέλο Χάντερ.

Από τους αγαπημένους παίχτες, ιδιαίτερα στον Ολυμπιακό φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο και τα έδωσε όλα!

Καλός πολίτης :D

1
1 Εικόνα
basket72

senior
Reactions: 487
Αγαπημένος παίκτης: A.Sabonis/C. Scurry
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Αύγ 30, 2023 10:12 pm

Μόλις διάβασα ότι αποσύρθηκε ο Οθέλο Χάντερ.

Μέσα στους κορυφαίους (5-6) σθλητές που είδαμε τα τελευταία 10 και βάλε χρόνια στην Ευρωλίγκα (ανεξαρτήτως θέσης).
Από τη μεσαιωνική Σιένα, ως την εκτόξευση στη.. μεγάλη των ΜΑΠ σχολή του Ολυμπιακού/Σπανούλή και μετά στον αφρό της Ευρωλίγκας με Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι και στα ύστερα στο Μόναχο.

Θα μπορούσε άνετα να κάνει πρωταθλητισμό στον στίβο σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεκαθλητής κανονικός.
Κι εννοείται μεσα στους καλύτερους ΜΑΠ που έχουμε δει από τότε που άρχισε η ιστορία αυτή.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4237
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Δευ Σεπ 04, 2023 2:20 pm

Φοβερά αξιόπιστος παίκτης και μεγάλος τζεντλεμάνος.

Μέσα σε όλα τα άλλα μου έκανε τρομερή εντύπωση πώς πέρυσι, στην τελευταία του χρονιά επαγγελματικά, έβαλε και το τρίποντο (πολύ αποτελεσματικά και με πολλά σουτ :shock: ) στο παιχνίδι του και βελτίωσε αισθητά και τις βολές του. Κύριος, πραγματικά τίμησε την Ευρωλίγκα.

2
2 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3352
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Τρί Σεπ 12, 2023 7:57 am

Στο euroleague tv ξεκίνησε το early bird που δίνει έκπτωση στην συνδρομή για όσους θα βάλουν φέτος. Να υπενθυμίσουμε ότι οι τιμές διαφέρουν ανά χώρα, στην συμπαθή γείτονα είναι 20 ευρώ χωρίς την έκπτωση, ...έτσι το αναφέρω

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Τετ Σεπ 13, 2023 1:25 am

Το Mundobasket τελείωσε, τα φιλικά των Συλλόγων ξεκίνησαν και η έναρξη της euroleague πλησιάζει. Θα κάνω μια προσπάθεια να φτιάξω κάποια πρώιμα power rankings των 18 ομάδων της διοργάνωσης, τις οποίες χωρίζω σε 3 κατηγορίες (6αδες) με βάση δυναμικότητας. Λόγω περιορισμένου χρόνου θα κάνω 3 διαφορετικά posts (ένα για το κάθε γκρουπ) τις επόμενες μέρες. Ξεκινάω με το group C :

13) Zalgiris

Evans - Lekavicius
Mitrou Long(2/1) - Dimsa - Giedraitis
Brazdeikis(3/2) - Butkevicius
Ulanovas(4/3) - Manek
Hayes - Smits(5/4) - Birutis

Με τον Lavrinovicius (5αρι) ως 13ο παίχτη. Η Zalgiris θεωρώ πως θα ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν φετος, με τους διεθνείς παιχτες της (όλοι οι Λιθουανοί + ο Smits) να έχουν τρομερή ψυχολογία μετά το φετινό παγκόσμιο και φυσικά η επιστροφή του Keenan Evans (έπαιζε σε status top-5 παίχτη σε κάποιο σημείο πέρσι) θα ρθει να δέσει το γλυκό. Τους λείπει κάτι ακόμα θεωρώ στη περιφέρεια, ένας ποιοτικός γκαρντ που θα βγάλει τον Giedraitis εκτός βασικής 12αδας και θα μετατρέψει τον Lekavicius σε 5ο γκαρντ. Θα έδινε βάθος στο ροστερ τους μια τέτοια κίνηση και μεγαλύτερη ασφάλεια, εννοείται θα ταίριαζε άψογα ο Grigonis αν έμενε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, ειδάλλως ένας back-up άσος.

Μιλάμε για μια ομάδα που κατάφερε να μπει στην 8αδα πέρσι παίζοντας σπουδαίο μπάσκετ, κράτησε τον κορμό της, τον προπονητή της και έκανε κάποιες προσθήκες. Θεωρώ όμως πως αρκετές ομάδες της euroleague βελτιώθηκαν φέτος και την άφησαν αρκετά πίσω, τουλάχιστον στα αρχικά προγνωστικά μου. Κατά τη γνώμη μου θα χρειαστούν κάποιο μπασκετικό θαύμα για να βρεθούν και φετος στα playoffs.

14) Valencia

Jones - Harper(1/2)
Robertson - Arostegui(2/3) - Puerto
Ojeleye - Claver(3/4)
Inglis - Reuvers
Davies - Toure - Pradilla(5/4)

Με 13ο παίχτη τον νεαρό Ισπανό γκαρντ Ferrando. Η Valencia έχει για ακόμα μια χρονιά ένα πολύ ενδιαφέρον project, με εναν προπονητή που πιστεύω πολύ, ντόπιους παίχτες σε συνδυασμό με καλά "λαβράκια" στους ξένους και φυσικά τους σταρ για αυτο το επίπεδο : Chris Jones και Brandon Davies. Ακουγόταν πως υπολόγιζαν κανονικά τον Ισλανδό Hermansson για φέτος, ο οποίος όμως στάθηκε άτυχος και ξαναπερνά τη πόρτα του χειρουργείου, ενω δεν ξέρουμε το πότε θα επιστρέψει. Δεν ακούγεται καμία μεταγραφική κίνηση ως προς τον αντικαταστάτη του, θεωρώ όμως πως χρειάζεται σίγουρα ένας άσος εκεί (πχ ο Zagars) για να πω πως το ροστερ τους είναι ολοκληρωμένο και έχει κάποιες πιθανότητες, έστω για τα play-in. Πιο πάνω δεν μπορώ να τους δω, τουλάχιστον προς το παρόν, με τίποτα. Στη θέση "4" έχουν πολύ χαμηλή ποιότητα και στη θέση "1" δεν έχουν καθόλου βάθος.

15) Asvel

Jackson - Lee
De Colo - Dallo - Jackson
Cabarrot - Lighty
Scott - Kahudi
Fall - Lauvergne - Egbunu

Με 13ο παίχτη τον νεαρό Σενεγαλέζο ψηλο Ndiaye και 14ο τον Δανό γκαρντ Yacoov. Η Asvel έχει μείνει σε ρηχά νερά στα πρώτα χρόνια παρουσίας της στη euroleague. Δυσκολεύεται, τόσο να φτάσει σε επίπεδο των top-10 ομάδων της διοργάνωσης, όσο και να βγάλει/εξελίξει παιχτες από τη στιγμή που μένει χαμηλά στη βαθμολογία. Ο προπονητής (αδελφός του ιδιοκτήτη) της ομάδας προσωπικά δεν μου εμπνέει καμιά εμπιστοσύνη και το ίδιο μπορώ να πω για το συνολικό τους φετινό project. Έχουν μαζέψει κάποιους αρκετά καλούς και έμπειρους γηγενείς παίχτες, όπως ο De Colo, o Lauvergne και ο Cabarrot και τους έχουν συνδυάσει με δύο εξαιρετικές προσθήκες Αμερικάνων : Frank Jackson & Mike Scott. Αν όλοι αυτοί έχουν κίνητρο και παίξουν το μπάσκετ που ξέρουν, ενώ παράλληλα οι ρολίστες της ομάδας είναι "εκεί" για τις αποστολές που θα τους ανατεθούν, ίσως η Asvel αποτελέσει την ομαδα έκπληξη για φέτος. Με εναν άλλον προπονητή θα τους έδινα περισσότερες πιθανότητες, άραγε θα άρεσε στον Σφαιρόπουλο η Γαλλία? Τέλος, να πω πως στη θεση τους θα τσιμπούσα σίγουρα τον Γάλλο Ouattara που έμεινε ελεύθερος από τη Monaco και είναι ένας εξαιρετικός παιχτης, αφήνοντας εκτός 12αδας τον έτερο Jackson, τον Edwin.

16) Virtus

Hackett - Pajola
Lundberg - Smith(2/1) - Belinelli
Dobric - Cordinier(3/2)
Shengelia - Polonara(4/5) - Abass(4/3)
Cacok - Dunston

13ος και 14ος παιχτης είναι ο Ιταλός νεαρός γκαρντ Mascolo και ο νεαρός Κροάτης ψηλος Menalo αντίστοιχα. Η Virtus έχει για μια ακόμη χρονιά τον ίδιο προπονητή και τον ίδιο βασικο κορμό 6-7 παιχτών, που όμως στη περίπτωση της δεν ξέρω αν είναι πολύ θετικό, καθώς ο κορμός αυτός απέτυχε στη euroleague τη τελευταία 2ετία. Βλέποντας το ροστερ καταρχάς παρατηρείς ένα τεράστιο κενό στη θεση "5" που καλύπτεται μόνο με μεταγραφή (πχ. Garuba) ή την ανανέωση του Jordan Mickey (δεν είναι 5αρι) και την έξοδο του Abass απτη βασική 12αδα. Η Bologna στα μάτια μου είναι μια κορεσμένη ομάδα και δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να αλλάξει η περσινή της εικόνα απτις προσαρμογές που έγιναν το καλοκαίρι. Το ροστερ τους ποιοτικά δεν ειναι για τόσο χαμηλά, αλλά δεν τους πιστεύω καθόλου, θεωρώ πως θα παίξουν φετος πολύ καλή άμυνα, αλλά θα έχουν θέμα με το spacing και το σουτ.

17) Baskonia

Mannion - McIntyre
Howard(2/1) - Marinkovic - Raieste(2/3)
Rogavopoulos - Diez
Sedekerskis(4/3) - Moneke
Costello(5/4) - Kotsar - Diop

Η μοναδική ευρωλιγκάτη ομάδα που δεν έχει ξεπεράσει (ακόμα) τους 12 παιχτες στο ρόστερ της. Η Baskonia που ήταν πέρσι στην 8αδα έχασε βασικούς της παιχτες και βλέποντας πολλές ομάδες της διοργάνωσης να κάνουν σοβαρές επενδύσεις και ταυτόχρονα η αγορά να μην της αφήνει πολλά περιθώρια για να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό ροστερ, θεωρώ πως αποφάσισε να μειώσει για φετος το budget και να επενδύσει σε κάποιους νεαρούς παιχτες, όπως ο Mannion, ο δικός μας Ρογκαβόπουλος και φυσικά οι Sedekerskis & Howard. Η ομάδα αυτή σε μια πρώτη ματιά δεν γεμίζει το μάτι και νομίζω ούτε σε δεύτερη ματιά θα ενθουσιάσει, για πολλά με λίγα τους βλέπω φετος δηλαδή. Αναμένω να πάρουν 1-2 παιχτες ακόμα για να δώσουν βάθος στο rotation τους, καθώς δεν βγαίνει η χρονιά με τόσους λίγους παιχτες και κατά τα άλλα θα ήθελα μια τουλάχιστον ποιοτική προσθήκη ακόμα, είτε στον άσο, είτε στο "4" (ανεβάζοντας τον Sedekerskis στο "3" και βγάζοντας τον Diez ή τον Raieste απτην βασική 12αδα) , πχ τον Caboclo. Αυτή η ομάδα νιώθω πως θα έχει σοβαρά θέματα στην άμυνα, αλλά θα δώσει την ευκαιρία στους περιφερειακούς της να μεγαλουργήσουν.

18) Alba

Spagnolo - Samar - Delow
Brown - Thomas
Olinde - Procida
Thiemann - Bean - Schneider
Koumadje - Wetzell

13ος παίχτης ο νεαρός Γερμανός γκαρντ Mattiseck και 14ος ο Nikic (5αρι). Η Alba βρέθηκε ξανά στο πάτο της euroleague πέρσι, με ίσως το χαμηλότερο μπατζετ της διοργάνωσης και μοναδικό (αυτο)σκοπό την ανάπτυξη νέων παιχτων και τη παραγωγή ενός γρήγορου και μοντέρνου μπάσκετ, που όμως λόγω ποιοτικού ελλείμματος δεν μπορεί να φέρνει νίκες. Η ομάδα έκανε μια εξαιρετική μεταγραφή με τον Sterling Brown, ο οποίος θεωρώ θα βγάλει ματιά φετος, όμως κατά τα άλλα δεν ενθουσιάζει, ότι θεαματικότητα έχει θα την έχει από scouters άλλων ομάδων που θα θέλουν να της τσιμπήσουν κανα παίχτη. Θεωρώ πως για να πιάσει το όλο εγχείρημα και όλοι αυτοί οι νέοι παιχτες να μπορέσουν να φέρουν νίκες, θα χρειαζόταν ένας έμπειρος playmaker που θα έβαζε την ομαδα σε τάξη, έστω ένας Wolters... Δεν γίνεται δύο 20χρονα να κουμαντάρουν την ομαδα. Πλέον, αν ήμουν ο GM τους θα έπαιρνα εναν ακόμη σεντερ για να συμπληρώνει τους Wetzell και Koumadje (πχ Tarrick Black ή Rubit) και θα έβγαζα τον Schneider απτη βασική 12αδα.

ΥΓ. Όλα αυτά εννοείται πως μπορεί να αλλάξουν από μερα σε μέρα με μια μεταγραφή ή έναν τραυματισμό, είπα όμως να ξεκινήσω μια κουβέντα. Ποιον διαθέσιμο παίχτη θα θεωρούσατε την ιδανική προσθήκη για τη καθεμία από τις παραπάνω 6 ομάδες? Πείτε μου που διαφωνείτε και που συμφωνείτε με όσα έγραψα παραπάνω.

3
1 Εικόνα 2 Εικόνα
JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Παρ Σεπ 22, 2023 2:57 am

Συνεχίζω το σχόλιο που έκανα τις προάλλες με τα πολύ πρώιμα power rankings που βγάζω (πολλές ομάδες κάνουν ακόμα κινήσεις). Παραθέτω λοιπόν τη γνώμη μου και αναμένω να μου πείτε συμφωνίες και διαφωνίες, όπως και γνώμη για το τι παιχτη χρειάζεται η κάθε ομάδα για να ολοκληρώσει αρμονικά το ροστερ της. Εχω χωρίσει τις ομάδες σε 8αδες με βάση δυναμικότητας και προχωράω με το Group B :

7) Armani

Pangos - Lo 
Baron(2/1) - Hall(2/3) - Tonut
Shields - Mirotic(3/4)
Melli - Voigtmann
Kamagate - Poythress - Hines

Με 13ο παίχτη τον Flaccadori και 14ο τον Ricci, υπάρχουν κι άλλοι Ιταλοί πιο πίσω στο rotation. Η Armani μετα απο μια κακή σεζόν τελικά δεν επέλεξε τον δρόμο του ολικού rebuild, διατήρησε τον κορμό παιχτών και τον προπονητή της και έκανε κάποιες κομβικες προσθήκες. Ξεχωρίσει φυσικά η μεταγραφή του Mirotic, αλλά δεν είναι καθόλου άσχημες και οι υπόλοιπες προσθήκες. Πάντως στα μάτια μου βλέπω ένα κορεσμένο σύνολο με πολύ περιορισμένες επιλογές στη περιφέρεια και τεράστιο συνωστισμό στους ψηλούς που θα κρατάει αρκετούς παιχτες εκτός ρυθμού, απορώ και πως οι ίδιοι δεν κάνουν παράπονα. Την έχω σχετικά ψηλά απλά και μόνο επειδή η 5αδα Pangos (υγιής) στον ασο, Baron ή Hall στο "2", Shields στο "3", Mirotic στο "4" και Kamagate στο "5" μου φαίνεται ασταμάτητη. Μπάσκετ όμως δεν παίζουν τα ονόματα και για αυτο τους βλέπω εν τέλει αρκετά πιο κάτω. Μου φαίνεται αναγκαίο το να διώξουν τουλάχιστον έναν ψηλό τους (μάλλον Voigtmann) και να πάρουν ένα G/F, οχι απαραίτητα κάποιον σούπερ ποιοτικό, ενας Austin Hollins ή ένας Darun Hilliard θα ήταν ικανοποιητικός θεωρώ. Και φυσικά να μείνουν υγιείς.

8) Maccabi

Brown - DiBartolomeo
Baldwin(2/1) - Cleveland(2/3) - Blatt
Colson(3/4) - Menco
Webb(4/3) - Sorkin(4/5)
Nebo - Rivero - Cohen(5/4)

Η Maccabi είναι η ομάδα ίσως με το μικρότερο rotation στη λίγκα, ακριβώς 12 παιχτες, το θεωρώ επικίνδυνο αυτό, καθώς είναι πολλοί οι αγώνες. Πέρσι η ομαδα του τρομερού scouter Kattash έφτασε τα playoffs αλλά φέτος ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος, η πρώτη 5αδα τους απτη δεύτερη θεωρώ έχει τεράστια ποιοτική διαφορά και αυτό θα τους προκαλεί κενά διαστήματα στα ματς που οι καλές ομάδες θα τιμωρούν. Η ύπαρξη και μόνο του Lorenzo Brown στην ομαδα δεν μπορεί να τους βγάλει απτον χαρτί αλλά φαίνεται πως κάτι τους λείπει. Καταρχάς 1-2 γηγενείς παίχτες για βάθος στο ροστερ και δευτερεύοντως ένας καλός ξένος, είτε 2αρι (κατεβάζοντας τον Cleveland στο "3"), είτε 3αρι, που θα δώσει και μια τρίτη διάσταση στην επίθεση τους. Υπάρχουν διάφοροι ελεύθεροι σε αυτές τις θέσεις, όπως ο Lundberg, o Higgins, o Forbes αν κοιτάξουμε προς ΝΒΑ και διάφοροι άλλοι.

9) Partizan

Dozier(1/3) - Avramovic - Jaramaz
Punter - Andjusic
Nunally(3/2) - Ponitka(3/4)
Leday(4/5) - Vukcevic
Kaminsky - Smailagic(5/4) - Koprivica

13ος παίχτης ο Trifunovic. Η αρμάδα του Obradovic έρχεται από μια σούπερ σεζόν, κατάφερε να κρατήσει τους δύο σταρ της, έχασε και κάποιους άλλους βέβαια, όμως συνολικά το πως θα τα πάει αποτελεί ένα μυστήριο στα μάτια μου. Είναι πολλά τα ρίσκα... αν θα πιάσει ο Dozier στον ασο (δεν εχει τον χειρισμό του Exum θεωρώ) και αν θα τους χτυπήσει φετος το μεγάλο κενό στο "4" πίσω από τον Leday και μάλιστα μετά από 2η συνεχόμενη χρονιά. Με τέτοιον προπονητή όμως, όλες οι παραφωνίες στον αρχικό σχεδιασμό μπορούν να καλυφθούν. Προσωπικά θα έπαιρνα ένα backup F/C με σουτ για να είμαι καλυμμένος, αλλά κατά τα άλλα μάλλον είναι ΟΚ. Θα δούμε πως θα πάνε, να δούμε πως θα ανταποκριθεί και ο Avramovic στις νέες απαιτήσεις που δημιούργησε για τον εαυτό του στο παγκόσμιο.

10) Efes

Thompson - Hollatz
Larkin(2/1) - Beaubois - Gazi(2/3)
Clyburn(3/4) - Bryant(3/2l
Willis - Yilmaz(4/3)
Pleiss - Jones - Zizic

Η Efes πάτωσε φέτος, άλλαξε προπονητή το καλοκαίρι και πάει για το restart. Έχασε ίσως τον καλύτερο παιχτη της διοργάνωσης και τον άλλαξε με εναν από τους επόμενους καλύτερους ασους που θα παίζουν στην Ευρώπη. Έχω μεγάλη περιέργεια να δω πως θα τα πάνε, η Efes δεν ειναι καμία παραδοσιακή μπασκετομάνα, οπότε δεν θα μου κάνει και εντύπωση, μετα την 4ετή αυτή παρένθεση όπου έφτασε στη κορυφή, να γυρίσει στα παλιά της στάνταρ, δηλαδή να ξοδεύει λεφτά και να μην καταφέρνει τίποτα. Από θέμα ρόστερ βλέπω μια τεράστια τρυπάρα στο "4" που πρέπει επειγόντως να καλυφθεί, έστω με εναν Mickey, έναν Voigtmann ή έναν Derrick Williams για κανα 15λεπτο. Θα θελα να τα πάνε καλά πάντως γιατί έχουν παιχτες που γουστάρω να βλέπω.

11) Bayern

Bolmaro - Francisco
Edwards - Obst
Lucic - Babb(3/2) - Giffey(3/4)
Ibaka(4/5) - Bonga(4/3)
Gillespie - Booker(5/4) - Harris

Με συμπληρωματικούς τους Weidemann, Wimberg και Brankovic. Η ομάδα του Lasso πάει κι αυτή για μια νέα αρχή φετος και τουλάχιστον προσωρινά μου φαίνεται πως έχει όλα τα εργαλεία για να καταφέρει έστω να φτάσει τα play in. Στο ροστερ το μόνο που με προβληματίζει είναι το κίνητρο του Ibaka, κατά τα άλλα θεωρώ πως ο Ισπανός coach έκανε πολύ καλή δουλειά αυτό το καλοκαίρι και χωρίς να ξοδέψει πολλά λεφτά. Και αυτούς θα τους παρακολουθώ στενά φέτος. Ένας Voigtmann θα ήταν ίσως το κερασάκι στη τούρτα για τη συγκεκριμένη ομάδα.

12) Crvena

Napier - Dos Santos - Teodosic(1/2)
Hanga(2/3) - Nedovic
Giedraitis - Davidovac(3/4)
Mitrovic(4/5) - Bjelica
Tobey - Bolomboy - Simonovic(5/4)

Ο Ερυθρός έχει το μεγαλύτερο rotation στη λίγκα με ακριβώς 20(!) παιχτες, θα δούμε πως θα τους βγει αυτό. Πέρσι έφτασαν πολύ κοντά στην 8αδα, έχασαν όμως όλους τους καλούς τους παιχτες απτη περσινή ομάδα. Φετος έφεραν μεγάλα ονόματα και σοβαρούς επιθετικούς που δεν ξέρουμε αν θα δεσουν μεταξύ τους (φαίνεται να τρακαρουν σε χαρακτηριστικά) και απτην άλλη στην αμυνα θα έχουν θέματα, δεν μου φαίνεται και πολύ για ομάδα Ivanovic να πω την αλήθεια. Ενώ λοιπόν έχουν μια βάση για να πάνε καλά και κάποιες προοπτικές, θεωρώ πως τα έκαναν μαντάρα σε κάποια θέματα με αποτέλεσμα να φτάσουν μια ανάσα απτην πηγή αλλά χωρίς να καταφέρουν να πιουν νερό.

4
1 Εικόνα 3 Εικόνα
assistant

nba
Reactions: 1661
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Σεπ 22, 2023 12:06 pm

Φιλε Τζονι ειναι τοσο ωραιες οι αναλυσεις σου που ΄΄ντρεπομαι΄΄ ακομα και να διαφωνησω.......παρ ολ αυτα συμπαθα με αλλα θεωρω οτι Αρμανι και Παο δε θα ειναι τοσο ψηλα........αντιθετα Παρτιζαν και Εφες τις εχω για ψηλοτερα απο κει που τις τοποθετεις εσυ....... :sorry:

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2557
Αγαπημένη θέση: PF

Παρ Σεπ 22, 2023 4:06 pm

EuroLeague will see the change in the coach challenge rule, Zalgiris Kaunas head coach Kazys Maksvytis confirmed.

The Lithuanian tactician revealed that starting from the 2023-24 season, the head coaches will be allowed to use two coach challenges instead of one.

"I visited Barcelona, which has seen plenty of changes in the organizational and officiating management. First, we saw our colleagues and other coaches and were introduced to the upcoming rule changes," Maksvytis told Zalgiris TV before the upcoming friendly tournament in Cyprus.

"There are no key changes. One of them is the coach challenge rule – from now on, we will be able to use two challenges instead of one. The referees will have fewer opportunities to stop the clock so that the games wouldn't last too long," Maksvytis added.
Είχε κυκλοφορήσει σαν φήμη από πέρσι, αλλά εδώ ο Maksvytis (ανεπίσημα) επιβεβαιώνει ότι από φέτος οι προπονητές θα έχουν δικαίωμα και για δεύτερο challenge στην διάρκεια του παιχνιδιού.

0
AO DAFNIS

a1greece
Reactions: 644

Παρ Σεπ 22, 2023 9:23 pm

Τρομερό outfit Dusko Ivanovic στον πάγκο του Ερυθρού στο φιλικό με την Μακάμπι.

0
tarp7

allstar
Reactions: 2002

Σάβ Σεπ 23, 2023 12:19 am

Νόμιζα ότι θα ήταν του χρόνου έτοιμο. Πάντως οι περισσότερες ομάδες της Ευρωλίγκας έχουν πια μεγάλα γήπεδα. Μόνο η Μονακό η Μπαρτσελόνα και ο Αστέρας έχουν μείνει με μικρά γήπεδα.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Quincy

allstar
Reactions: 994
Αγαπημένος παίκτης: A. Iverson
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Σάβ Σεπ 23, 2023 3:27 am

kojito έγραψε:
Παρ Σεπ 22, 2023 4:06 pm
EuroLeague will see the change in the coach challenge rule, Zalgiris Kaunas head coach Kazys Maksvytis confirmed.

The Lithuanian tactician revealed that starting from the 2023-24 season, the head coaches will be allowed to use two coach challenges instead of one.

"I visited Barcelona, which has seen plenty of changes in the organizational and officiating management. First, we saw our colleagues and other coaches and were introduced to the upcoming rule changes," Maksvytis told Zalgiris TV before the upcoming friendly tournament in Cyprus.

"There are no key changes. One of them is the coach challenge rule – from now on, we will be able to use two challenges instead of one. The referees will have fewer opportunities to stop the clock so that the games wouldn't last too long," Maksvytis added.
Είχε κυκλοφορήσει σαν φήμη από πέρσι, αλλά εδώ ο Maksvytis (ανεπίσημα) επιβεβαιώνει ότι από φέτος οι προπονητές θα έχουν δικαίωμα και για δεύτερο challenge στην διάρκεια του παιχνιδιού.
Έλεος. Όπως το πάνε στα μισα του παιχνιδιού θα ξεχνάμε ότι βλέπουμε μπακσετ με τόσες διακοπές. Σε λίγο θα έχουμε και τα συμβούλια των διαιτητών μπροστά στην κάμερα όπως το ΝΒΑ

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4237
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Κυρ Σεπ 24, 2023 6:31 am

Το σωστό θα ήταν αν κάνει σωστή χρήση του challenge ο κόουτς να έχει και δεύτερη ευκαιρία.

2
2 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague Season 2023-2024”