Milwaukee Bucks (1) vs Miami Heat (8)

Συντονιστής: Captains

Winner

Bucks
7
70%
Heat
3
30%

Σύνολο ψήφων: 10
abovetherim

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Απρ 25, 2023 3:47 pm

Ο Γιάννης είναι 28 στα 29. Είναι ένας παίκτης που πάντα δεν έχει μπασκετικά skills, δεν έχει 100 τρόπους να βάλει τη μπάλα στο καλάθι, 2-3 έχει, βασίζεται στο 1 εναντίον ενός και στην κτηνώδη δύναμη με την οποία εφορμά προς το αντίπαλο καλάθι και φυσικά στο θανατηφόρο ένστικτό του. Άλλωστε αν είχε skills και μπασκετική οξυδέρκεια θα είχε και μεγαλύτερο impact στο FIBA basketball.
Τα προσόντα λοιπόν του Γιάννη είναι κυρίως φυσικά, τα οποία ως γνωστόν με την πάροδο των ετών φθίνουν. Δεν νομίζω ότι ο Γιάννης θα γίνει ποτέ Λεμπρόν, δηλαδή από μια ηλικία και μετά να μην βασίζεται στην κτηνώδη δύναμη αλλά στη φινέτσα του παιχνιδιού και στο μπασκετικό IQ που ανέπτυξε ο LJ μετά τα 28 του.
Επειδή λοιπόν ο Γιάννης δεν δείχνει να το έχει αυτό το πακέτο, αλλιώς θα είχε ήδη βάλει skills στο παιχνίδι του (σταυρωτή, σουτ μετά από τρίπλα, γρήγορο release στο σουτ) τα επόμενα 1-2 χρόνια είναι καθοριστικά για το legacy που θα αφήσει στο άθλημα. Για την υστεροφημία του.
Με ένα δακτυλίδι, ένα mvp τελικών και δύο mvp κανονικής περιόδου, όχι στο τοπ 10 δεν μπαίνεις, δύσκολα και στο τοπ 15 όλων των εποχών.

Άβαταρ μέλους
Gerasimos Moraitis

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Νικ Γεωργαλής, M. Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: Chicago Bulls

Τρί Απρ 25, 2023 4:10 pm

abovetherim έγραψε:
Ο Γιάννης είναι 28 στα 29. Είναι ένας παίκτης που πάντα δεν έχει μπασκετικά skills, δεν έχει 100 τρόπους να βάλει τη μπάλα στο καλάθι, 2-3 έχει, βασίζεται στο 1 εναντίον ενός και στην κτηνώδη δύναμη με την οποία εφορμά προς το αντίπαλο καλάθι και φυσικά στο θανατηφόρο ένστικτό του. Άλλωστε αν είχε skills και μπασκετική οξυδέρκεια θα είχε και μεγαλύτερο impact στο FIBA basketball.
Τα προσόντα λοιπόν του Γιάννη είναι κυρίως φυσικά, τα οποία ως γνωστόν με την πάροδο των ετών φθίνουν. Δεν νομίζω ότι ο Γιάννης θα γίνει ποτέ Λεμπρόν, δηλαδή από μια ηλικία και μετά να μην βασίζεται στην κτηνώδη δύναμη αλλά στη φινέτσα του παιχνιδιού και στο μπασκετικό IQ που ανέπτυξε ο LJ μετά τα 28 του.
Επειδή λοιπόν ο Γιάννης δεν δείχνει να το έχει αυτό το πακέτο, αλλιώς θα είχε ήδη βάλει skills στο παιχνίδι του (σταυρωτή, σουτ μετά από τρίπλα, γρήγορο release στο σουτ) τα επόμενα 1-2 χρόνια είναι καθοριστικά για το legacy που θα αφήσει στο άθλημα. Για την υστεροφημία του.
Με ένα δακτυλίδι, ένα mvp τελικών και δύο mvp κανονικής περιόδου, όχι στο τοπ 10 δεν μπαίνεις, δύσκολα και στο τοπ 15 όλων των εποχών.
Αντιπαρέρχομαι το σχόλιο περί μη μπασκετικής οξυδέρκειας και ερωτώ, το χθεσινό παιγνίδιον σε παρακίνησε να κρίνεις τον Γιάννη;

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Gerasimos Moraitis την Τρί Απρ 25, 2023 4:14 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ggr

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Απρ 25, 2023 4:13 pm

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τους Bucks αλλά η ανατροπή δεν είναι ακατόρθωτη. Γενικά, οι σειρές που είναι στο 1-3 υπέρ της ομάδας που έχει μειονέκτημα έδρας, είναι επιρρεπείς στην ανατροπή. Από τη στιγμή που η μία ομάδα έχει 2 παιχνίδια εντός έδρας, δεν είναι αδύνατο να γυρίσει τη σειρά. Αν γίνει το 2-3, η πίεση μεταφέρεται στην άλλη ομάδα, η οποία πρέπει να τελειώσει τη σειρά στο έκτο παιχνίδι που γίνεται στην έδρα της. Επιπλέον, οι τραυματισμοί των Heat δυσχεραίνουν περισσότερο την κατάσταση. Για να πω όμως την αλήθεια, αξίζει να περάσει το Μαϊάμι.

Άβαταρ μέλους
ggr

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons

Τρί Απρ 25, 2023 4:22 pm

Gerasimos Moraitis έγραψε:

Αντιπαρέρχομαι το σχόλιο περί μη μπασκετικής οξυδέρκειας και ερωτώ, το χθεσινό παιχνίδι σε παρακίνησε να κρίνεις τον Γιάννη;
Δεν είναι τελείως λάθος αυτά που γράφει ο φίλος above the rim. Το παιχνίδι του Γιάννη βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αθλητικότητα και τη δύναμη που έχει. Συγκεκριμένες κινήσεις έχει για να σκοράρει, οι οποίες όμως σταματιούνται πολύ δύσκολα λόγω του σωματότυπου που διαθέτει . Σίγουρα έχει βελτιώσει κάπως το μακρινό του σουτ αλλά δεν είναι ο παίχτης που θα σε σκοτώσει από τα 5-6 μέτρα, αν τον αφήσεις ελεύθερο. Θυμίζει ως ένα βαθμό τον Σακ, όσον αφορά την κυριαρχία στο παρκέ. Ούτε εκείνος διέθετε πλουραλισμό επιθετικών κινήσεων αλλά αδυνατούσαν να τον σταματήσουν. Όσον αφορά την μπασκετική του οξυδέρκεια, είναι βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν ως απόρροια της εμπειρίας που έχει αποκομίσει , λογικό είναι.
Δεν νομίζω ότι αμφισβητείται η μπασκετική αξία ενός ανθρώπου, όταν αναφέρονται πράγματα που ισχύουν. Αν τον έλεγε άσχετο ή αγγούρι, θα σου έλεγα ότι δεν ευσταθούν αυτά που γράφει αλλά δεν λέει αυτό. Παιχταράς είναι ο άνθρωπος και με old school νοοτροπία (δουλευταράς και μαχητής) και για μένα αυτό το τελευταίο έχει τη μεγαλύτερη αξία.

manhac

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 3

Τρί Απρ 25, 2023 4:47 pm

abovetherim έγραψε:
Δεν έχει μπασκετική οξυδέρκεια ο Γιάννης ? Δεν είναι είμαι φαν του παιχνιδιού του, αλλά νομίζω η οξυδέρκεια είναι πάνω και από αυτά που γράφεις σαν προσόντα του.

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τρί Απρ 25, 2023 5:00 pm

golitog7 έγραψε:
Τρί Απρ 25, 2023 1:58 pm
pan24 έγραψε:
Τρί Απρ 25, 2023 10:27 am
Ο τρόπος που ο Bud είχε βρει να κρατάει χαμηλά τον Butler μετά την φούσκα ήταν να βάζει πάνω του τον Γιάννη.
Τώρα αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεν έχει βρει κάτι άλλο, ίσως δεν υπάρχει κιόλας άλλος παίκτης στο ρόστερ τους να μπορεί να τον περιορίσει.
Μόνο ο Crowder ίσως αλλά δεν φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση.

Στην επίθεση έκανε την προσαρμογή που μπορούσε να κάνει, περνάει την μπάλα στον Lopez αλλά στην άμυνα τα ίδια παντελάκη μου.

Πόσες φορές ο πρώτος έχει αποκλειστεί από τον 8ο και πόσες έχει γυρίσει σειρά από το 3-1;

Δεν το θεωρώ απίθανο να γυρίσει, οι Heat δεν είναι υπερομάδα για κάποιο λόγο βγήκαν 8οι.
Πρέπει οι Bucks να βρουν την ψυχική δύναμη να κερδίσουν το επόμενο και ο Bud να βρει έναν τρόπο να περιορίσει τον Butler.
Γιατί όμως δεν μπορεί να γίνει και τώρα?
Γιατί ο Γιάννης πρακτικά δεν έχει παίξει στη σειρά.
Τραυματίστηκε στην αρχή του πρώτου παιχνιδιού, δεύτερο και τρίτο δεν έπαιξε και χτες παρά το triple double δεν ήταν στο 100% για να του ζητήσει εκτός από την επίθεση να πιάσει και στην άμυνα τον καλύτερο αντίπαλο.

Ίσως το δούμε στη συνέχεια της σειράς.

Σε κάθε περίπτωση απαράδεκτο πως έχασαν την διαφορά 14 πόντων.

Άβαταρ μέλους
Gerasimos Moraitis

a1greece
Reactions:

Τρί Απρ 25, 2023 5:22 pm

ggr έγραψε:

Αντιπαρέρχομαι το σχόλιο περί μη μπασκετικής οξυδέρκειας και ερωτώ, το χθεσινό παιχνίδι σε παρακίνησε να κρίνεις τον Γιάννη;
Δεν είναι τελείως λάθος αυτά που γράφει ο φίλος above the rim. Το παιχνίδι του Γιάννη βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αθλητικότητα και τη δύναμη που έχει. Συγκεκριμένες κινήσεις έχει για να σκοράρει, οι οποίες όμως σταματιούνται πολύ δύσκολα λόγω του σωματότυπου που διαθέτει . Σίγουρα έχει βελτιώσει κάπως το μακρινό του σουτ αλλά δεν είναι ο παίχτης που θα σε σκοτώσει από τα 5-6 μέτρα, αν τον αφήσεις ελεύθερο. Θυμίζει ως ένα βαθμό τον Σακ, όσον αφορά την κυριαρχία στο παρκέ. Ούτε εκείνος διέθετε πλουραλισμό επιθετικών κινήσεων αλλά αδυνατούσαν να τον σταματήσουν. Όσον αφορά την μπασκετική του οξυδέρκεια, είναι βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν ως απόρροια της εμπειρίας που έχει αποκομίσει , λογικό είναι.
Δεν νομίζω ότι αμφισβητείται η μπασκετική αξία ενός ανθρώπου, όταν αναφέρονται πράγματα που ισχύουν. Αν τον έλεγε άσχετο ή αγγούρι, θα σου έλεγα ότι δεν ευσταθούν αυτά που γράφει αλλά δεν λέει αυτό. Παιχταράς είναι ο άνθρωπος και με old school νοοτροπία (δουλευταράς και μαχητής) και για μένα αυτό το τελευταίο έχει τη μεγαλύτερη αξία.
Μα δεν είπα ότι όλα όσα γράφει δεν ισχύουν, διαφωνώ με το σχόλιο περί μη μπασκετικής οξυδέρκειας και νομίζω πως είναι άκαιρο.

abovetherim

a1greece
Reactions:

Τρί Απρ 25, 2023 6:30 pm

ggr έγραψε:

Σε ευχαριστώ γιατί κατάλαβες ΑΚΡΙΒΩΣ τι θέλω να πω. Δεν τον ακυρώνω, δεν είμαι hater, έγραψα δύο αλήθειες που αν έχεις κοινή λογική τις καταλαβαίνεις. Σε ευχαριστώ λοιπόν για την επεξήγηση και το λέω ειλικρινά.
Μπασκετική οξυδέρκεια για τον φίλο που αναρωτήθηκε εννοώ το μπασκετικό IQ και το διάβασμα του παιχνιδιού. Ας μη βλέπουμε μόνο το ΝΒΑ με τους ιδιαίτερους κανονισμούς (θυμίζω απλά τα 3 δευτεόλεπτα στη ρακέτα για τον αμυντικό), στα ματς της εθνικής ο Γιάννης φαίνεται "γήινος", κάπου οφείλεται αυτό, τον θυμάμαι πάνω από 10 φορές να κουτουλάει πάνω σε τείχη παικτών και να μη διαβάζει το παιχνίδι, συμφωνούμε;
Τώρα αν μέσα από την εμπειρία, το έχει βελτιώσει όλα αυτά τα χρόνια στο ΝΒΑ, προφανώς και ναι, αλίμονο αν ήταν όχι.
Αλλά δεν είναι ο παίκτης που διαβάζει το παιχνίδι όπως ο Ντουράντ ή ο Λεμπρόν (όπως βλέπεις είμαι τίμιος, δεν βάζω γκαρντ στην εξίσωση), μην τρελαθούμε κιόλας. Οι Μπακς είναι μια ομάδα χτισμένη πάνω του, ο Γιάννης τραβάει όλη την άμυνα και 5, 8, 10 καλοί σουτέρ τριγύρω.

abovetherim

a1greece
Reactions:

Τρί Απρ 25, 2023 6:34 pm

abovetherim έγραψε:
Αντιπαρέρχομαι το σχόλιο περί μη μπασκετικής οξυδέρκειας και ερωτώ, το χθεσινό παιγνίδιον σε παρακίνησε να κρίνεις τον Γιάννη;
Όχι φυσικά, έκανα ένα γενικό σχόλιο έκανα με αφορμή έναν διαφαινόμενο αποκλεισμό.
Ενόχλησα κάποιον;
Στα υπόλοιπα, σου έχω απαντήσει σε άλλο ποστ, από πάνω ακριβώς.

Άβαταρ μέλους
Gerasimos Moraitis

a1greece
Reactions:

Τρί Απρ 25, 2023 8:19 pm

abovetherim έγραψε:
Τρί Απρ 25, 2023 6:34 pm

Όχι φυσικά, έκανα ένα γενικό σχόλιο έκανα με αφορμή έναν διαφαινόμενο αποκλεισμό.
Ενόχλησα κάποιον;
Στα υπόλοιπα, σου έχω απαντήσει σε άλλο ποστ, από πάνω ακριβώς.

Με αφορμή έναν διαφαινόμενο αποκλεισμό, σχολιάζεις τις ικανότητες του Γιάννη; Θα προτιμούσα με αφορμή το Game 4 να σχολιάσουμε τα χάλια του Budenholzer. Γράφε ό,τι αγαπάς, εμένα θα ρωτήσεις; :lol:

Υ.Γ.
Νομίζω πως ενοχλήθηκε ο Γιάννης με το σχόλιο σου... :lol:

abovetherim

a1greece
Reactions:

Τρί Απρ 25, 2023 9:01 pm

Προφανώς και διάβασες το μισό απ' ότι έγραψα.
Ξεκίνησα με την εξέλιξη του παιχνιδιού του και κατέληξα στην κουβέντα για τους 10-15 καλύτερους όλων των εποχών,
που οι Ελληνάρες ως γνωστοί παπατρέχες είχαμε κατατάξει τον Γιάννη εδώ και κάτι χρόνια και δεν σηκώνουμε και κουβέντα.
Επίσης, νομίζω ότι όσο θα ενοχληθεί από το σχόλιο μου ο Γιάννης άλλο τόσο από το δικό σου ο κόουτς Μπαντ, συμφωνείς φαντάζομαι.
Πέρα από την πλάκα, εγώ θέλω πραγματικά να φράση προς φράση και πέρα από την μπασκετική οξυδέρκεια που διαφωνείς και σε τι άλλο έχεις ένσταση στο αρχικό μου σχόλιο. Συγνώμη και πάλι που το έκανα σε θρεντ πλέι οφ και δεν πήγαν κατ' ευθείαν στου Μιλγουόκι.

Άβαταρ μέλους
Gerasimos Moraitis

a1greece
Reactions:

Τρί Απρ 25, 2023 9:36 pm

abovetherim έγραψε:
Τρί Απρ 25, 2023 9:01 pm
Προφανώς και διάβασες το μισό απ' ότι έγραψα.
Ξεκίνησα με την εξέλιξη του παιχνιδιού του και κατέληξα στην κουβέντα για τους 10-15 καλύτερους όλων των εποχών,
που οι Ελληνάρες ως γνωστοί παπατρέχες είχαμε κατατάξει τον Γιάννη εδώ και κάτι χρόνια και δεν σηκώνουμε και κουβέντα.
Επίσης, νομίζω ότι όσο θα ενοχληθεί από το σχόλιο μου ο Γιάννης άλλο τόσο από το δικό σου ο κόουτς Μπαντ, συμφωνείς φαντάζομαι.
Πέρα από την πλάκα, εγώ θέλω πραγματικά να φράση προς φράση και πέρα από την μπασκετική οξυδέρκεια που διαφωνείς και σε τι άλλο έχεις ένσταση στο αρχικό μου σχόλιο. Συγνώμη και πάλι που το έκανα σε θρεντ πλέι οφ και δεν πήγαν κατ' ευθείαν στου Μιλγουόκι.
Δεν διαβάζω ποτέ μισά σχόλια! Στο σχόλιο σου δεν αναφέρθηκες στα του αγώνα, επικεντρώθηκες στις δυνατότητες του Γιάννη. Η ένσταση μου έγκειται στο ότι το σχόλιο δεν ήταν κατάλληλο εκείνη τη στιγμή και το έγραψες σε «λάθος» νήμα. Όλα καλά! :bblove:

Άβαταρ μέλους
shtarkws

Honorary
Reactions:

Πέμ Απρ 27, 2023 7:43 am

Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς

Oι κανονισμοί του forum

Οδηγίες για ένα καλό post

https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας

Πέμ Απρ 27, 2023 7:50 am

Είναι το τέλος των Μπακς αυτό το καζο;
Θα φύγει μόνο ο Μπαντ ή και άλλοι βασικοί παίκτες;
Πάντως στήθηκαν με βετεράνους που ρίχνουν μπασκετικό ξύλο και στην τελική το Μαϊάμι έριξε αυτό περισσότερο.

Νομίζω στην μετάδοση ότι είναι η έκτη φορά που ένα νούμερο 8 περνάει στον επόμενο γύρο. Θα το ψάξω αργότερα καλύτερα

Edit βρέθηκε: 6 είναι τελικά

Every 8-seed to beat a 1-seed in the first round:

1994: Nuggets over Seattle (3-2)
1999: Knicks over Miami (3-2)
2007: Warriors over Dallas (4-2)
2011: Grizzlies over San Antonio (4-2)
2012: 76ers over Chicago (4-2)
2023: Heat over Milwaukee (4-1)

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Basketforum Fantasy Champion 2025-26🏆
abovetherim

a1greece
Reactions:

Πέμ Απρ 27, 2023 7:56 am

SteveNashidis έγραψε:
Πέμ Απρ 27, 2023 7:50 am
Είναι το τέλος των Μπακς αυτό το καζο;
Θα φύγει μόνο ο Μπαντ ή και άλλοι βασικοί παίκτες;
Πάντως στήθηκαν με βετεράνους που ρίχνουν μπασκετικό ξύλο και στην τελική το Μαϊάμι έριξε αυτό περισσότερο.

Νομίζω στην μετάδοση ότι είναι η έκτη φορά που ένα νούμερο 8 περνάει στον επόμενο γύρο. Θα το ψάξω αργότερα καλύτερα

Συνήθως τέτοιες καταστάσεις φέρνουν σε τέλος εποχής και αλλαγές. Νομίζω και ο ίδιος ο Γιάννης πρέπει να σκεφτεί το μέλλον του, το έλεγα και σε άλλη στιγμή πιο πάνω, αλλά παρεξηγήθηκα, πρέπει να δει αν εδώ μπορεί να κατακτήσει κι άλλους τίτλους ή πρέπει να πάει αλλού. Είναι παίκτης για πρωταθλήματα, winner και πρέπει να το εξετάσει αυτό.

Ξύλο μπασκετικό και όχι μόνο, να προσθέσω. Το πως τσαμπουκαλεύεται ο Χάσλεμ από την τελευταία θέση του πάγκου, τον Πόρτις που παρότι εντός έδρας φαίνεται να κάνει κακάκια στη συγκεκριμένη στιγμή είναι όλα τα λεφτά.
Νίκη με 3 παίκτες έξω με 5φ, καλά το 6ο του Αντεμπάγιο δεν θα το σφύριζε ούτε η Τσαρούχα και παραλίγο μοιραίος στο τέλος με 2-3 κακές επιλογές ο Τζίμαρος.

Απάντηση

Επιστροφή στο “2022-2023 Regular Season + Playoffs”