ggr έγραψε: ↑Τρί Απρ 25, 2023 4:22 pm
Gerasimos Moraitis έγραψε: ↑Τρί Απρ 25, 2023 4:10 pm
Αντιπαρέρχομαι το σχόλιο περί μη μπασκετικής οξυδέρκειας και ερωτώ, το χθεσινό παιχνίδι σε παρακίνησε να κρίνεις τον Γιάννη;
Δεν είναι τελείως λάθος αυτά που γράφει ο φίλος above the rim. Το παιχνίδι του Γιάννη βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αθλητικότητα και τη δύναμη που έχει. Συγκεκριμένες κινήσεις έχει για να σκοράρει, οι οποίες όμως σταματιούνται πολύ δύσκολα λόγω του σωματότυπου που διαθέτει . Σίγουρα έχει βελτιώσει κάπως το μακρινό του σουτ αλλά δεν είναι ο παίχτης που θα σε σκοτώσει από τα 5-6 μέτρα, αν τον αφήσεις ελεύθερο. Θυμίζει ως ένα βαθμό τον Σακ, όσον αφορά την κυριαρχία στο παρκέ. Ούτε εκείνος διέθετε πλουραλισμό επιθετικών κινήσεων αλλά αδυνατούσαν να τον σταματήσουν. Όσον αφορά την μπασκετική του οξυδέρκεια, είναι βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν ως απόρροια της εμπειρίας που έχει αποκομίσει , λογικό είναι.
Δεν νομίζω ότι αμφισβητείται η μπασκετική αξία ενός ανθρώπου, όταν αναφέρονται πράγματα που ισχύουν. Αν τον έλεγε άσχετο ή αγγούρι, θα σου έλεγα ότι δεν ευσταθούν αυτά που γράφει αλλά δεν λέει αυτό. Παιχταράς είναι ο άνθρωπος και με old school νοοτροπία (δουλευταράς και μαχητής) και για μένα αυτό το τελευταίο έχει τη μεγαλύτερη αξία.
Σε ευχαριστώ γιατί κατάλαβες ΑΚΡΙΒΩΣ τι θέλω να πω. Δεν τον ακυρώνω, δεν είμαι hater, έγραψα δύο αλήθειες που αν έχεις κοινή λογική τις καταλαβαίνεις. Σε ευχαριστώ λοιπόν για την επεξήγηση και το λέω ειλικρινά.
Μπασκετική οξυδέρκεια για τον φίλο που αναρωτήθηκε εννοώ το μπασκετικό IQ και το διάβασμα του παιχνιδιού. Ας μη βλέπουμε μόνο το ΝΒΑ με τους ιδιαίτερους κανονισμούς (θυμίζω απλά τα 3 δευτεόλεπτα στη ρακέτα για τον αμυντικό), στα ματς της εθνικής ο Γιάννης φαίνεται "γήινος", κάπου οφείλεται αυτό, τον θυμάμαι πάνω από 10 φορές να κουτουλάει πάνω σε τείχη παικτών και να μη διαβάζει το παιχνίδι, συμφωνούμε;
Τώρα αν μέσα από την εμπειρία, το έχει βελτιώσει όλα αυτά τα χρόνια στο ΝΒΑ, προφανώς και ναι, αλίμονο αν ήταν όχι.
Αλλά δεν είναι ο παίκτης που διαβάζει το παιχνίδι όπως ο Ντουράντ ή ο Λεμπρόν (όπως βλέπεις είμαι τίμιος, δεν βάζω γκαρντ στην εξίσωση), μην τρελαθούμε κιόλας. Οι Μπακς είναι μια ομάδα χτισμένη πάνω του, ο Γιάννης τραβάει όλη την άμυνα και 5, 8, 10 καλοί σουτέρ τριγύρω.