New York Knicks

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2971
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Ιουν 03, 2025 1:06 pm

ssoulliss έγραψε:
Τρί Ιουν 03, 2025 1:01 pm
Για τη πρώτη σου πρόταση δε συμφωνώ αλλά αυτό είναι κάτι υποκειμενικό και το αποδέχομαι. Ο Towns πάντα έτσι ήταν στην άμυνα και πέρυσι στους Timberwolves τα ίδια γινόντουσαν, δε θα αλλάξει στα 30 του. Για αυτό μου έκανε εντύπωση το ομαδικό άδειασμα προς αυτόν. Ίσως να ήταν προάγγελος ανταλλαγής αλλά σίγουρα μόνος του δεν μπορεί να φέρει π.χ. τον Γιάννη στη Νέα Υόρκη, θα χρειαστεί περαιτέρω ξήλωμα.

Για τοπ-γκαρντ που λες στο μυαλό μου έχω παίκτες στυλ Paul (40 ετών), Conley (38 ετών) και Jrue (35 ετών). Μετά υπάρχει ο Haliburton σε αυτό το στύλ, που όμως δε κουνιέται από την Indiana, αλλιώς μένεις ως έχεις και παρακαλάς:

α) να μη δυναμώσουν οι αντίπαλοι στην Ανατολή και
β) να μη βρεις στο δρόμο σου τους Pacers. :D
Καλά αν μπορούσαμε να καταλήξουμε με Γιάννη, Τζρου θυσιάζοντας μόνο Μπράνσον από τους βασικούς το δεχόμουν επι τόπου. Paul δεν νομίζω και Conley δεν παρακολούθησα.

0
Εικόνα
ggr

allstar
Reactions: 162
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons

Τρί Ιουν 03, 2025 3:32 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Τρί Ιουν 03, 2025 1:06 pm
ssoulliss έγραψε:
Τρί Ιουν 03, 2025 1:01 pm
Για τη πρώτη σου πρόταση δε συμφωνώ αλλά αυτό είναι κάτι υποκειμενικό και το αποδέχομαι. Ο Towns πάντα έτσι ήταν στην άμυνα και πέρυσι στους Timberwolves τα ίδια γινόντουσαν, δε θα αλλάξει στα 30 του. Για αυτό μου έκανε εντύπωση το ομαδικό άδειασμα προς αυτόν. Ίσως να ήταν προάγγελος ανταλλαγής αλλά σίγουρα μόνος του δεν μπορεί να φέρει π.χ. τον Γιάννη στη Νέα Υόρκη, θα χρειαστεί περαιτέρω ξήλωμα.

Για τοπ-γκαρντ που λες στο μυαλό μου έχω παίκτες στυλ Paul (40 ετών), Conley (38 ετών) και Jrue (35 ετών). Μετά υπάρχει ο Haliburton σε αυτό το στύλ, που όμως δε κουνιέται από την Indiana, αλλιώς μένεις ως έχεις και παρακαλάς:

α) να μη δυναμώσουν οι αντίπαλοι στην Ανατολή και
β) να μη βρεις στο δρόμο σου τους Pacers. :D
Καλά αν μπορούσαμε να καταλήξουμε με Γιάννη, Τζρου θυσιάζοντας μόνο Μπράνσον από τους βασικούς το δεχόμουν επι τόπου. Paul δεν νομίζω και Conley δεν παρακολούθησα.
Από τις τοπ ομάδες της Ανατολής θεωρώ ότι η Βοστώνη έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να τον αποκτήσει. Έχει ανταλλάγματα που μπορεί να στείλει στο Μιλγουόκι και ο Γιάννης θα βρεθεί σε έναν σοβαρό οργανισμό. Ελπίζω μόνο να μην τον βάλει ο Μαζουλα να βαράει δέκα τρίποντα ανά παιχνίδι, αν καταλήξει εκεί.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Τρί Ιουν 03, 2025 3:48 pm

ggr έγραψε:
Από τις τοπ ομάδες της Ανατολής θεωρώ ότι η Βοστώνη έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να τον αποκτήσει. Έχει ανταλλάγματα που μπορεί να στείλει στο Μιλγουόκι και ο Γιάννης θα βρεθεί σε έναν σοβαρό οργανισμό. Ελπίζω μόνο να μην τον βάλει ο Μαζουλα να βαράει δέκα τρίποντα ανά παιχνίδι, αν καταλήξει εκεί.
Χμ, γιατί το λες αυτό; Υποθέτοντας πως οι δυνατές ομάδες στην Ανατολή δεν θέλουν να αλλάξουν πολλά τότε η Βοστώνη δεν έχει πολλά να δώσει κρατώντας τον κορμό της. Δεν έχει λόγο να πάει για Γιάννη. Όπως οι OKC για παράδειγμα, έχουν να δώσουν πολύ πράμα αλλά δεν έχουν λόγο να χαλάσουν την ομάδα. Πχ στη θεωρία και οι Καβς θα μπορούσαν να δώσουν Άλλεν, Γκαρλαντ και πικς αλλά γιατί να το κάνουν;

Δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά αλλά ως προς προσφορές οι ομάδες που μπορούν να προσφέρουν πολλά είναι οι Νετς, οι Χιούστον, και οι Σπερς. Οι Νετς δεν είναι καλός προορισμός βέβαια οπότε δεν θα ψήνεται ο Γιάννης.

Μακάρι να καταλήξει ΝΥ να τον δω τα Χριστούγεννα αλλά είναι ζόρικη περίπτωση :D

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece
Reactions: 823
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Τρί Ιουν 03, 2025 4:04 pm

nikolas_asteri έγραψε:
ggr έγραψε:
Χμ, γιατί το λες αυτό; Υποθέτοντας πως οι δυνατές ομάδες στην Ανατολή δεν θέλουν να αλλάξουν πολλά τότε η Βοστώνη δεν έχει πολλά να δώσει κρατώντας τον κορμό της. Δεν έχει λόγο να πάει για Γιάννη. Όπως οι OKC για παράδειγμα, έχουν να δώσουν πολύ πράμα αλλά δεν έχουν λόγο να χαλάσουν την ομάδα. Πχ στη θεωρία και οι Καβς θα μπορούσαν να δώσουν Άλλεν, Γκαρλαντ και πικς αλλά γιατί να το κάνουν;

Δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά αλλά ως προς προσφορές οι ομάδες που μπορούν να προσφέρουν πολλά είναι οι Νετς, οι Χιούστον, και οι Σπερς. Οι Νετς δεν είναι καλός προορισμός βέβαια οπότε δεν θα ψήνεται ο Γιάννης.

Με μοναδική ελπίδα να ξαναδεί δαχτυλίδι, ίσως με ένταξή του στους Spurs ;;;
Kάτι Nets & Raptors που διαβάζω είναι σαν να τρως φασολάδα μία καυτή καλοκαιρινή ημέρα.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Τρί Ιουν 03, 2025 4:11 pm

Airman έγραψε:
Kάτι Nets & Raptors που διαβάζω είναι σαν να τρως φασολάδα μία καυτή καλοκαιρινή ημέρα.
Μωρέ συμφωνώ αλλά πρέπει και οι Μπακς να κοιτάξουν το μέλλον τους, δεν γίνεται να πάει όπου θέλει ο Γιάννης. Λόγω σχέσεων και ιστορίας (αν φύγει τελικά) θα προσπαθήσουν να βρουν κάτι που να βολέυει και τους δύο.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece

Τρί Ιουν 03, 2025 4:24 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Τρί Ιουν 03, 2025 4:11 pm
Airman έγραψε:
Μωρέ συμφωνώ αλλά πρέπει και οι Μπακς να κοιτάξουν το μέλλον τους, δεν γίνεται να πάει όπου θέλει ο Γιάννης. Λόγω σχέσεων και ιστορίας (αν φύγει τελικά) θα προσπαθήσουν να βρουν κάτι που να βολέυει και τους δύο.
Νομίζω πάντως ότι είναι προς όφελος και των 2 πλευρών, να μετακομίσει ο Γιάννης. Δεν ξέρω αν είναι κάτι που ταιριάζει στο mentality του, αλλά και οι Μπακς θα κερδίσουν και ο ίδιος. Το μέλλον αν συνεχίσουν μαζί για τα επόμενα χρόνια αναμένεται για τους Μπακς μία όμοια σούπα με την φετινή και ειδικά από τη στιγμή που τραυματίστηκε και η έτερη πριμαντόνα της ομάδας και δεν μπορεί να γίνει ανταλλαγή.

Υ.Γ : off topic σχόλιο. :sorry:

0
ggr

allstar

Τρί Ιουν 03, 2025 4:45 pm

nikolas_asteri έγραψε:
ggr έγραψε:

Porzingis, Holiday, Brown μπορούν να είναι μέσα στα αντάλλαγματα. Γυρίζει ο Tatum και έχεις τριάδα White, Giannis, Tatum. Προσωπικά, θα το έψαχνα και για ανταλλαγή του Tatum με αυτόν και θα κρατούσα τον Brown.

0
ggr

allstar

Τρί Ιουν 03, 2025 4:46 pm

Airman έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Δίκιο έχεις αλλά δεν θα ήθελα με τίποτα να τον δω στους Spurs

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
mixalisgate7

champion
Reactions: 1607
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τρί Ιουν 03, 2025 9:42 pm

Οι Νικς απέλυσαν τον Θιμπόντο.

6
6 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
berry

champion
Reactions: 1718
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: Knicks

Τρί Ιουν 03, 2025 9:43 pm

Wtf?!!!

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 658
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Τρί Ιουν 03, 2025 10:02 pm

ssoulliss έγραψε:
Τρί Ιουν 03, 2025 12:26 pm
Συμπερασμάτικά από αυτά που έβγαλαν οι Knicks, καταλαβαίνω ότι:

- Ο προπονητής θα πρέπει να νιώθει ασφαλής και πετυχημένος.
Τον γλωσσόφαγα... :P

Εντάξει εκεί στο μεγάλο μήλο, οι Insiders μάλλον πρέπει να ρίχνουν τα χαρτιά όταν βγάζουν ειδήσεις, δεν εξηγείτε αλλιώς :D . Μέχρι εχθές διάβαζα πως ο προπονητής ήταν κομπλέ, σήμερα τον έκαναν...Malone και αυτόν.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece

Τρί Ιουν 03, 2025 10:05 pm

ssoulliss έγραψε:
ssoulliss έγραψε:
Τρί Ιουν 03, 2025 12:26 pm
Συμπερασμάτικά από αυτά που έβγαλαν οι Knicks, καταλαβαίνω ότι:

- Ο προπονητής θα πρέπει να νιώθει ασφαλής και πετυχημένος.

Εντάξει εκεί στο μεγάλο μήλο, οι Insiders μάλλον πρέπει να ρίχνουν τα χαρτιά όταν βγάζουν ειδήσεις, δεν εξηγείτε αλλιώς :D . Μέχρι εχθές διάβαζα πως ο προπονητής ήταν κομπλέ, σήμερα τον έκαναν...Malone και αυτόν.

Moιάζει άδικο πάντως. Μοιάζει ελληνική προσέγγιση η απόλυση αυτή... steamingears.gif
Ανέλαβε το project το 2020 από τον πάτο (γιατί έχει σημασία και από το ποια είναι η βάση πάνω στην οποία καλείσαι να χτίσεις) και ΟΚ το πήγε στους τελικούς περιφέρειας...έχει τα θέματά του, αλλά στην τελική ποιος δεν τα έχει ;
Δεν ξέρω...θα διαβάσω με προσοχή τα σχόλια συνφορουμιτών με καλύτερη γνώση.

2
2 Εικόνα
ggr

allstar

Τρί Ιουν 03, 2025 11:02 pm

Airman έγραψε:
Τρί Ιουν 03, 2025 10:05 pm
ssoulliss έγραψε:

Moιάζει άδικο πάντως. Μοιάζει ελληνική προσέγγιση η απόλυση αυτή... steamingears.gif
Ανέλαβε το project το 2020 από τον πάτο (γιατί έχει σημασία και από το ποια είναι η βάση πάνω στην οποία καλείσαι να χτίσεις) και ΟΚ το πήγε στους τελικούς περιφέρειας...έχει τα θέματά του, αλλά στην τελική ποιος δεν τα έχει ;
Δεν ξέρω...θα διαβάσω με προσοχή τα σχόλια συνφορουμιτών με καλύτερη γνώση.
Άρχισαν τις μ@λ@κιες πάλι, για να μην γράψω τίποτα πιο χοντρό. Να δω ποιον θα φέρουν. Η παρούσα διοίκηση έδειχνε πιο σοβαρή αλλά πλέον αρχίζω να αμφιβάλλω. Το επόμενο που περιμένω τώρα είναι να φέρουν με καμιά ανταλλαγή τον Ντουράντ.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Τρί Ιουν 03, 2025 11:03 pm

Δεν έχω καμία απολύτως καλύτερη γνώση αλλά ας γράψω το μακρύ μου και το κοντό μου. Κατ'αρχάς να πω από τώρα (σε περίπτωση που περιμένατε κάποια συγκεκριμένη άποψη) ότι δεν ξέρω ακόμα αν συμφωνώ ή όχι.

Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως. Οι Knicks αποφάσισαν να διώξουν τον άνθρωπο, λίγες μόλις μέρες μετά την πιο επιτυχημένη περίοδο του οργανισμού εδώ και δεκαετίες. Δύο σερί χρονιές με 50+ νίκες, τελικοί Ανατολής για πρώτη φορά από το 2000 και μια συνολική αίσθηση σταθερότητας που δεν είναι δεδομένη για αυτό το franchise που ήταν στον πάτο του ΝΒΑ για χρόόόόνια. Δεν θέλω να νομίζετε εντωμεταξύ ότι είμαι κάνας die hard οπαδός από τα γεννοφάσκια μου. Άρχισα να τους συμπαθώ λίγο παραπάνω όταν πήγε ο Καρμέλο και το 2015 μετακόμισα εκεί και έμεινα για 6 χρόνια οπότε είναι η local ομάδα που στηρίζω.

Η πρώτη μου σκέψη όταν το άκουσα (καλά, όχι πρώτη, αλλά λόγου χάριν) ήταν ότι θυμίζει έντονα τους Raptors του 2018. Ο Casey είχε ανεβάσει επίπεδο την ομάδα, είχε χτίσει νοοτροπία, αλλά κρίθηκε ότι δεν μπορούσε να τους πάει ως το τέλος. Ήρθε ο Nurse και…τα ξέρετε. Μόνο που τώρα, η ερώτηση είναι: ποιος είναι ο Nurse αυτής της ιστορίας; Θεώρησαν οι Νικς ότι ο Τιμπς έκανε τη δουλειά του και τώρα χρειάζονται κάποιον άλλο να τους πάρει από το χεράκι; Γιατί προς το παρόν δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο.

Η κριτική έχει ακουστεί και εδώ πολλάκις: δεν προσαρμόζεται, δεν δοκιμάζει, παίζει 6.5 παίκτες στα playoffs και στο τέλος οι βασικοί λιώνουν. Δεν είναι και σούπερ μακριά από την αλήθεια αυτό.

Φυσικά ο αντίλογος είναι προφανής:
"Ο μόνος προπονητής εδώ και 30 χρόνια που μας έκανε σοβαρούς."

Το ζήτημα για μένα δεν είναι "ο Thibs είναι καλός/κακός coach", το πραγματικό ερώτημα είναι "μήπως έφτασε στο όριό του;"

Ιστορία:
Το 1989, οι Bulls του Doug Collins έχασαν στους Τελικούς Ανατολής από τους Pistons 4-2. Ο Collins ήταν αγαπητός, είχε φέρει πρόοδο, ο Jordan τον εμπιστευόταν. Παρ'όλα αυτά, τον απέλυσαν. Τον αντικατέστησε κάποιος Phil Jackson. Άρα με βάση απλά μαθηματικά οι Νικς του χρόνου θα χάσουν άλλη μία χρονιά και μετά θα το πάρουν τρεις σερί :D

Ερωτώ λοιπόν:
Ποιος πρέπει να είναι ο επόμενος;
(Οποιος πει "Doc Rivers" του έχω κάνει delete το internet επί τόπου)
Στα ιντερνετικά στέκια ονειρεύονται Malone αλλά νομίζω δεν έχουν μεγάλη διαφορά στην φιλοσοφία.

Άκυρο αλλά είναι η δεύτερη φορά που τον "τρώει" ο ΚΑΤ :D

1
1 Εικόνα
Εικόνα
ggr

allstar

Τρί Ιουν 03, 2025 11:13 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Τρί Ιουν 03, 2025 11:03 pm
Δεν έχω καμία απολύτως καλύτερη γνώση αλλά ας γράψω το μακρύ μου και το κοντό μου. Κατ'αρχάς να πω από τώρα (σε περίπτωση που περιμένατε κάποια συγκεκριμένη άποψη) ότι δεν ξέρω ακόμα αν συμφωνώ ή όχι.

Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως. Οι Knicks αποφάσισαν να διώξουν τον άνθρωπο, λίγες μόλις μέρες μετά την πιο επιτυχημένη περίοδο του οργανισμού εδώ και δεκαετίες. Δύο σερί χρονιές με 50+ νίκες, τελικοί Ανατολής για πρώτη φορά από το 2000 και μια συνολική αίσθηση σταθερότητας που δεν είναι δεδομένη για αυτό το franchise που ήταν στον πάτο του ΝΒΑ για χρόόόόνια. Δεν θέλω να νομίζετε εντωμεταξύ ότι είμαι κάνας die hard οπαδός από τα γεννοφάσκια μου. Άρχισα να τους συμπαθώ λίγο παραπάνω όταν πήγε ο Καρμέλο και το 2015 μετακόμισα εκεί και έμεινα για 6 χρόνια οπότε είναι η local ομάδα που στηρίζω.

Η πρώτη μου σκέψη όταν το άκουσα (καλά, όχι πρώτη, αλλά λόγου χάριν) ήταν ότι θυμίζει έντονα τους Raptors του 2018. Ο Casey είχε ανεβάσει επίπεδο την ομάδα, είχε χτίσει νοοτροπία, αλλά κρίθηκε ότι δεν μπορούσε να τους πάει ως το τέλος. Ήρθε ο Nurse και…τα ξέρετε. Μόνο που τώρα, η ερώτηση είναι: ποιος είναι ο Nurse αυτής της ιστορίας; Θεώρησαν οι Νικς ότι ο Τιμπς έκανε τη δουλειά του και τώρα χρειάζονται κάποιον άλλο να τους πάρει από το χεράκι; Γιατί προς το παρόν δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο.

Η κριτική έχει ακουστεί και εδώ πολλάκις: δεν προσαρμόζεται, δεν δοκιμάζει, παίζει 6.5 παίκτες στα playoffs και στο τέλος οι βασικοί λιώνουν. Δεν είναι και σούπερ μακριά από την αλήθεια αυτό.

Φυσικά ο αντίλογος είναι προφανής:
"Ο μόνος προπονητής εδώ και 30 χρόνια που μας έκανε σοβαρούς."

Το ζήτημα για μένα δεν είναι "ο Thibs είναι καλός/κακός coach", το πραγματικό ερώτημα είναι "μήπως έφτασε στο όριό του;"

Ιστορία:
Το 1989, οι Bulls του Doug Collins έχασαν στους Τελικούς Ανατολής από τους Pistons 4-2. Ο Collins ήταν αγαπητός, είχε φέρει πρόοδο, ο Jordan τον εμπιστευόταν. Παρ'όλα αυτά, τον απέλυσαν. Τον αντικατέστησε κάποιος Phil Jackson. Άρα με βάση απλά μαθηματικά οι Νικς του χρόνου θα χάσουν άλλη μία χρονιά και μετά θα το πάρουν τρεις σερί :D

Ερωτώ λοιπόν:
Ποιος πρέπει να είναι ο επόμενος;
(Οποιος πει "Doc Rivers" του έχω κάνει delete το internet επί τόπου)
Στα ιντερνετικά στέκια ονειρεύονται Malone αλλά νομίζω δεν έχουν μεγάλη διαφορά στην φιλοσοφία.

Άκυρο αλλά είναι η δεύτερη φορά που τον "τρώει" ο ΚΑΤ :D
Έχουν βάση αυτά που γράφεις αλλα με τον τρόπο που έγινε η απόλυση, μοιάζει σαν να θέλει η διοίκηση να ρίξει ευθύνες αλλού και να μην φανούν οι δικές της. Παρότι ο Θιμπς δεν χρησιμοποιησε πλήρως τον πάγκο μέσα στη σεζόν, η ομάδα δεν αντιμετώπισε κάποιον σοβαρό τραυματισμό. Επίσης, αυτός φταίει που αποδυναμώθηκε ο πάγκος; Αυτός έδωσε πέντε πικ για τον Bridges; Καλός παίχτης αλλά δεν ξέρω αν άξιζε τέτοιο πακέτο. Αυτός έστειλε τον DiVi στη Μινεσότα; Το λέω γιατί ο Donte έδινε ώθηση πέρσι ερχόμενος από τον πάγκο, που φέτος δεν την είχαμε. Μακάρι να γίνει αυτό που λες με τον προπονητή και να κάνω εγώ λάθος αλλά με τόσες παπατζες που έχω δει από την ανταλλαγή του Ewing και μετά, κρατάω πολύ μικρό καλάθι.

1
1 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ggr την Τρί Ιουν 03, 2025 11:20 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Eastern Conference”