Μουσική
Συντονιστής: Captains
- βήματα εκτός φάσης
- Reactions: 1698
- Αγαπημένη ομάδα: Askatuak
- Προειδοποιήσεις:
1
Πάει κι αυτός... Αν και εξαφανίστηκε σχετικά γρήγορα από το στερέωμα γιατί τον κατέστρεψαν οι ουσίες και η απειρία του.
Τα λέει καλύτερα ο Μάιλς που τον γνώρισε από κοντά στην εποχή του:
[...]Είχα αρχίσει να ενδιαφέρομαι για την εξέλιξη του μαύρου ήχου και είχα στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση, σε πιο ρυθμικά πράγματα, πιο φάνκικα, όχι τόσο λευκή ροκ. Είχα γνωρίσει τον Σλάυ και μου είχε δώσει έναν από τους δίσκους του. Μου άρεσε. Μου έδωσε ακόμα, κι εκείνο το δίσκο του Ρούντυ Ρέυ Μουρ, ενός πολύ αστείου κωμικού της εποχής, με βρώμικο χιούμορ. Οι άνθρωποι της Κολούμπια που είχαν την Έπικ (την εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν ο Σλάυ) μου ζήτησαν να πείσω τον Σλάυ να ετοιμάσει γρήγορα τον καινούριο του δίσκο. Ο Σλάυ όμως είχε τον τρόπο του να γράφει μουσική. Αντλούσε την έμπνευσή του από τους μουσικούς του. Όταν έγραφε κάτι, το 'γραφε για να παιχτεί ζωντανά κι όχι σε στούντιο. Όταν έγινε όνομα, μάζευε ένα σωρό κόσμο στο σπίτι του και στο στούντιο όπου έκανε ηχογράφηση. Πήγα κι εγώ μια δυο φορές και το μόνο που είδα ήτανε γκόμενες παντού, κόκα με το τσουβάλι και αρματωμένοι σωματοφύλακες, πολύ κακοί, μιλάμε. Του είπα ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα μαζί του και στην Κολούμπια ότι δε γινόταν να τον κάνω να ηχογραφήσει πιο γρήγορα.
Όταν όμως πρωτάκουσα τον Σλάυ, κόντεψα να τους λιώσω εκείνους τους δυο τρεις πρώτους δίσκους από το πολύ παίξιμο, το «Dance to the Music», το «Stand» και το «Everybody Is a Star». Είπα στον Ραλφ Γκλήζον: «Για άκουσέ του αυτό εδώ! Ραλφ, μάγκα μου, άμα ξέρεις κανέναν ατζέντη, πες του ν' αναλάβει τον Σλάυ, γιατί είναι πολύ περίπτωση, μιλάμε». Αυτό έγινε πριν κάνει όνομα ο Σλάυ. Ύστερα έγραψε ένα δυο φοβερά πράματα ακόμα και μετά δεν ξανάγραψε τίποτα, γιατί η κόκα τον είχε γαμήσει τελείως και δεν ήτανε ψημένος μουσικός.[...]
2
2