Ταινίες

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
tsoureki

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Qyntel Woods
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Ιούλ 30, 2026 10:15 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Πέμ Ιούλ 30, 2026 9:49 pm
Heisenberg έγραψε:
Πέμ Ιούλ 30, 2026 9:42 pm
Απαξιω για τις αθλιες κριτικες που γραφτηκαν γι αυτην υπηρετωντας συγκεκριμενο πολιτικο αφηγημα και με κριτηρια οχι κινηματογραφικά.
Θέλεις να πεις ότι δεν έχεις ακλόνητη άποψη για το χρώμα του δέρματος μιας γυναίκας που είχε πατέρα θεό που μεταμορφώθηκε σε κύκνος κι εκείνη εκκολάφθηκε από αυγό; :shock: :shock:
Πριν την ταινία πάντως εγώ προσωπικά δεν θα φανταζόμουν ποτέ την Ελένη ως Αφρικανή.
Επίσης υποπτεύομαι όποιος και να ξεκίνησε το έπος και όποιοι με την σειρα του το μετέφεραν δεν φαντάστηκαν την Ελένη ως Αφρικανή.
Όπως παρόμοια φαντάζομαι, δεν νομίζω όσοι Αφρικανοί να μετέφeραν την ιστοριά του Ανάνσι με τις πολλές μορφές να τον έχουν στο μυαλό τους ώς ψηλό ξανθό γαλανομάτη.
Που εννοείται αν ποτέ γυριστεί Χολιγουντιανή υπερπαραγωγή που να τον συμπεριλαμβάνει θα πρέπει να μην ανοίξει ρουθούνι αν τον παίξει ο Ράιαν Γκόσλινγκ και όχι ας πούμε ο Τζόρνταν Μπλουμ.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Πέμ Ιούλ 30, 2026 10:18 pm

tsoureki έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:
Πέμ Ιούλ 30, 2026 9:49 pm

Θέλεις να πεις ότι δεν έχεις ακλόνητη άποψη για το χρώμα του δέρματος μιας γυναίκας που είχε πατέρα θεό που μεταμορφώθηκε σε κύκνος κι εκείνη εκκολάφθηκε από αυγό; :shock: :shock:
Πριν την ταινία πάντως εγώ προσωπικά δεν θα φανταζόμουν ποτέ την Ελένη ως Αφρικανή.
Επίσης υποπτεύομαι όποιος και να ξεκίνησε το έπος και όποιοι με την σειρα του το μετέφεραν δεν φαντάστηκαν την Ελένη ως Αφρικανή.
Όπως παρόμοια φαντάζομαι, δεν νομίζω όσοι Αφρικανοί να μετέφeραν την ιστοριά του Ανάνσι με τις πολλές μορφές να τον έχουν στο μυαλό τους ώς ψηλό ξανθό γαλανομάτη.
Που εννοείται αν ποτέ γυριστεί Χολιγουντιανή υπερπαραγωγή που να τον συμπεριλαμβάνει θα πρέπει να μην ανοίξει ρουθούνι αν τον παίξει ο Ράιαν Γκόσλινγκ και όχι ας πούμε ο Τζόρνταν Μπλουμ.
Δεν θα αναπτύξω εδώ το γιατί δεν είναι το ίδιο. Νομίζω κι εσύ το καταλαβαίνεις αλλά θέλεις να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία και ίσως το αφήσω για άλλη φορά :)

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Πέμ Ιούλ 30, 2026 10:19 pm

εγω θα την δω στην τηλεορασαρα μου σαν αλλος καπτεν τζακ σπαροου και μετα θα εκφερω αποψη..οπως ειπα ο νολαν ειναι απο τους αγαπημενους μου..αν ειναι καλη η ταινια κλαιν μαιν τα υπολοιπα..δεν εχω καποιο bias να θελω να την βγαλω κακη η να μην την απολαυσω.

Άβαταρ μέλους
coach blue

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG

Πέμ Ιούλ 30, 2026 10:23 pm

shaq7 έγραψε:
εγω θα την δω στην τηλεορασαρα μου σαν αλλος καπτεν τζακ σπαροου και μετα θα εκφερω αποψη..οπως ειπα ο νολαν ειναι απο τους αγαπημενους μου..αν ειναι καλη η ταινια κλαιν μαιν τα υπολοιπα..δεν εχω καποιο bias να θελω να την βγαλω κακη η να μην την απολαυσω.
Προσεξε μονο την εκδοση που θα επιλεξει ο τζακ σπαροου μην καταληξει το μπλακ περλ να του βγει λευκο :D

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Πέμ Ιούλ 30, 2026 10:29 pm

coach blue έγραψε:
Πέμ Ιούλ 30, 2026 10:23 pm
shaq7 έγραψε:
Προσεξε μονο την εκδοση που θα επιλεξει ο τζακ σπαροου μην καταληξει το μπλακ περλ να του βγει λευκο :D
αυτη δεν ειναι?τι οχι?Εικόνα

Άβαταρ μέλους
TonyTonyChopper

junior
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Πέμ Ιούλ 30, 2026 10:37 pm

Θα επανέλθω όταν δω την ταινία. Ένα σχόλιο θα κάνω για όλη τη διαμάχη. Αυτή η ταινία είναι η απόδειξη ότι το Χόλυγουντ δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για κάποια εκπροσώπηση (εκτός από μεμονωμένους σκηνοθέτες/σεναριογράφους που συνήθως θέλουν να πουν μια προσωπική ιστορία). Και όλοι αυτοί που φωνάζουν για ισότιμη εκπροσώπηση τώρα κάθονται ήσυχα γιατί αυτή τη φορά αφορά Έλληνες η ταινία. Και δεν είναι απλά μια "μαύρη Ελένη" αλλά μια γενική φιλοσοφία του α την Ελλάδα αφορά η ιστορία; Ε δεν πειράζει να μην υπάρχει "ιστορική" ακρίβεια. (όχι με την έννοια ότι δεν συμπαθούν εμάς αλλά με την έννοια ότι όταν δεν αφορά τους ίδιους δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα)

Ελπίζω να έχει τελειώσει το one piece μέχρι να πεθάνω. :bblove:
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Πέμ Ιούλ 30, 2026 10:40 pm

TonyTonyChopper έγραψε:
Θα επανέλθω όταν δω την ταινία. Ένα σχόλιο θα κάνω για όλη τη διαμάχη. Αυτή η ταινία είναι η απόδειξη ότι το Χόλυγουντ δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για κάποια εκπροσώπηση (εκτός από μεμονωμένους σκηνοθέτες/σεναριογράφους που συνήθως θέλουν να πουν μια προσωπική ιστορία). Και όλοι αυτοί που φωνάζουν για ισότιμη εκπροσώπηση τώρα κάθονται ήσυχα γιατί αυτή τη φορά αφορά Έλληνες η ταινία. Και δεν είναι απλά μια "μαύρη Ελένη" αλλά μια γενική φιλοσοφία του α την Ελλάδα αφορά η ιστορία; Ε δεν πειράζει να μην υπάρχει "ιστορική" ακρίβεια. (όχι με την έννοια ότι δεν συμπαθούν εμάς αλλά με την έννοια ότι όταν δεν αφορά τους ίδιους δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα)
και εμενα κατι τετοια με τσιγκλανε..πχ ενας μεξικανος που παιζει στην ταινια εκανε σαματα που ρολους μεξικανων δεν τους παιζουν μεξικανοι..αυτη η λουπιτα πως την λενε ελεγε για το μπλακ πανθερ ποσο σημαντικο ειναι που βαλαν αφρικανους ηθοποιους κτλ..τωρα κοκοκο..ειναι πολυ μονα μονοζυγα η φαση.

Άβαταρ μέλους
tsoureki

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Qyntel Woods

Πέμ Ιούλ 30, 2026 10:44 pm

nikolas_asteri έγραψε:
tsoureki έγραψε:

Δεν θα αναπτύξω εδώ το γιατί δεν είναι το ίδιο. Νομίζω κι εσύ το καταλαβαίνεις αλλά θέλεις να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία και ίσως το αφήσω για άλλη φορά :)
Βασικά δεν σχολίασα δηκτικά και επίτηδες δεν ανέφερα αν όντως την βρίσκω την πιό όμορφη γυναίκα του κόσμου και αν με ενδιαφέρει για την ταινία(που ούτε στην Τροία του Στόουν μου πολύαρεσε σαν γυναίκα η ξανθιά ηθοποιός).
Αλλα θα ήθελα να διαβάσω ένα σεντόνι(παρόμοια με τον Μάσκ νομίζω που είχες κάνει με πριν κάτι μήνες) σου για το θέμα όταν δεν θα βαριέσαι.
Επίσης δεν ξέρω αν το έπιασες αλλά επίτηδες ανέφερα και τον Ανάνσι και τον Τζόρνταν Μπλουμ(κάλα τον Γκόσλινγκ τον είδα νομίζω σε κάτι meme πρόσφατα που βγήκαν για την ταινία).

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Πέμ Ιούλ 30, 2026 10:55 pm

tsoureki έγραψε:
Πέμ Ιούλ 30, 2026 10:44 pm
nikolas_asteri έγραψε:

Βασικά δεν σχολίασα δηκτικά και επίτηδες δεν ανέφερα αν όντως την βρίσκω την πιό όμορφη γυναίκα του κόσμου και αν με ενδιαφέρει για την ταινία(που ούτε στην Τροία του Στόουν μου πολύαρεσε σαν γυναίκα η ξανθιά ηθοποιός).
Αλλα θα ήθελα να διαβάσω ένα σεντόνι(παρόμοια με τον Μάσκ νομίζω που είχες κάνει με πριν κάτι μήνες) σου για το θέμα όταν δεν θα βαριέσαι.
Επίσης δεν ξέρω αν το έπιασες αλλά επίτηδες ανέφερα και τον Ανάνσι και τον Τζόρνταν Μπλουμ(κάλα τον Γκόσλινγκ τον είδα νομίζω σε κάτι meme πρόσφατα που βγήκαν για την ταινία).
Χαίρομαι που σου αρέσουν αυτά που γράφω αλλά δεν νομίζω πως έχω κάποιο υπόβαθρο για το συγκεκριμένο ώστε να μπορώ να γράψω κάτι που θεωρώ στέρεο πάνω σε φυλετικές σχέσεις και representation. Έχω διάφορα άλλα μισοτελειωμένα, ίσως να προσπαθήσω να τελειώσω κάτι μέσα στο καλοκαίρι. Είναι όμως σαφές νομίζω ποιος είναι ο κυρίαρχος σε αυτή τη διαμάχη οπότε (για μένα τουλάχιστον) είναι τουλάχιστον "μη έντιμο" αν θέλεις να τα ζυγίζουμε ίδια. Το λέω για να μην νομίζεις πως είναι θέμα βαρεμάρας απλά δεν νομίζω ότι μπορώ να γράψω το οποίο μπορώ να υπερασπιστώ 100%. Εκτός κι αν κάτσω και διαβάσω για μήνες αλλά έχω deadline για ITCS και Eurocrypt σύντομα :sad: :sad:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Christofis

allstar
Reactions:

Πέμ Ιούλ 30, 2026 11:09 pm

Η οδυσσεια του Νολαν ειναι ταινιαρα. Απο ολες τις αποψεις.

Να θυμησω οτι η Οδυσσεια οπως την ξερουμε σημερα μαλλον ειναι αποτελεσμα πολλων εκδοχων που εχουν ειπωθει κατα τους αιωνες ωσπου να καταγραφει. Εδω ο Ομηρος δεν ξερουμε καν αν ειναι υπαρκτο ατομο και αν απλα αντιπροσωπευει ολους αυτους τους βαρδους που την εχουν τραγουδησει.

Οποιος περιμενει να δει την οδυσσεια οπως την εχει διδαχθει στο σχολειο θα απογοητευει. Το ειδαν τα πεθερικα μου και μου ειπαν οτι ωραια σκηνοθεσια αλλα δεν τους αρεσε. Εγω που πηγα με την συζυγο αλλα ειπα Χριστοφη δεν θα δεις την Οδυσσεια που ξερεις αλλα μια ωραια ταινια ενθουσιαστικα. Ειχε να πει κατι διαφορετικο και με κρατησε μεχρι το τελος και ειχε μια συνοχη και μια ιστορια να πει διαφορετικη απο αυτην που ειχαμε συνηθισει απο τη μινι σειρα του 90.

Γενικα δεν εχω δει ταινια του Νολαν και να απογητευρω μεχρι στιγμης.

Επισης να θυμισω οτι δεν αφορα ελληνικη ιστορια αλλα μυθοπλασια που στα αρχαι κειμενα η σημασια του εργου ειναι οτι μας βοηθαμε να αντιληφθουμε τις αντιληψεις του αρχαιου κοσμου και οχι ως ιστορικο εγγραφο.

Άβαταρ μέλους
TonyTonyChopper

junior
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Πέμ Ιούλ 30, 2026 11:36 pm

shaq7 έγραψε:
TonyTonyChopper έγραψε:
και εμενα κατι τετοια με τσιγκλανε..πχ ενας μεξικανος που παιζει στην ταινια εκανε σαματα που ρολους μεξικανων δεν τους παιζουν μεξικανοι..αυτη η λουπιτα πως την λενε ελεγε για το μπλακ πανθερ ποσο σημαντικο ειναι που βαλαν αφρικανους ηθοποιους κτλ..τωρα κοκοκο..ειναι πολυ μονα μονοζυγα η φαση.
Την πείραξε και το screen time των γυναικείων χαρακτήρων του Ομήρου :roofl: Πιο πολύ μου φαίνεται αστείο ότι είναι tone deaf το σχόλιο ξέρω ότι δεν το είπε 100% σοβαρά. Disclaimer (γιατί χρειάζεται στην εποχή μας): δεν με νοιάζει που ο Νόλαν προσωπικά δεν έβαλε Έλληνες ηθοποιούς, άλλωστε μια μεταφορά είναι μια μεταφορά δεν χρειάζεται να είναι πιστή, απλά με νοιάζει η υποκρισία. (άλλο ένα άσχετο σχόλιο: όσοι είναι τόσο κατά της μαύρης Ελένης έχουν δει άραγε τι ανεβαίνει στην Επίδαυρο κάθε χρόνο; :roofl: )

Ελπίζω να έχει τελειώσει το one piece μέχρι να πεθάνω. :bblove:
Άβαταρ μέλους
brandon_roy

a1greece
Reactions:

Πέμ Ιούλ 30, 2026 11:47 pm

TonyTonyChopper έγραψε:
Πέμ Ιούλ 30, 2026 11:36 pm
shaq7 έγραψε:

Την πείραξε και το screen time των γυναικείων χαρακτήρων του Ομήρου :roofl: Πιο πολύ μου φαίνεται αστείο ότι είναι tone deaf το σχόλιο ξέρω ότι δεν το είπε 100% σοβαρά. Disclaimer (γιατί χρειάζεται στην εποχή μας): δεν με νοιάζει που ο Νόλαν προσωπικά δεν έβαλε Έλληνες ηθοποιούς, άλλωστε μια μεταφορά είναι μια μεταφορά δεν χρειάζεται να είναι πιστή, απλά με νοιάζει η υποκρισία. (άλλο ένα άσχετο σχόλιο: όσοι είναι τόσο κατά της μαύρης Ελένης έχουν δει άραγε τι ανεβαίνει στην Επίδαυρο κάθε χρόνο; :roofl: )
Μην την παρεξηγείς, πάσχει από οξύ παροντισμό.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Pop Culture”