✿ Τέμπη

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 3989
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Φεβ 28, 2025 4:23 pm

Νομίζω ότι όσα χρόνια θυμάμαι συγκεντρώσεις (απεργείες, πολιτικές συγκεντρώσεις, δημοψήφισμα, μακεδονικό κλπ) τόσο πολύ κόσμο μαζεμένο δεν έχω ξαναδεί. Ενδεικτικό της κινητοποίησης ήταν ότι το Μετρό δεν έχει μεταφέρει ξανά τόσο κόσμο μέσα σε 2 ώρες, κυριολεκτικά ο κόσμος κρεμόταν στις πόρτες. Στην Κατεχάκη που ήμουν περίμενα σχεδόν μια ώρα μέχρι να περάσει συρμός που να μπορέσω να μπω και είχε δρομολόγια κάθε περίπου 3 λεπτά. Είδα κάθε λογής ανθρώπους, όλων των ηλικιών, ανθρώπους με μπαστούνια, με αμαξίδια κλπ. για πρώτη φορά επίσης είδα ταυτόχρονα κλειστά καταστήματα, μαγαζιά και σούπερμάρκετ. Από τα τελευταία έφευγαν οι εργαζόμενοι - εκεί περίπου στις 10:30 - για να κατέβουν στο κέντρο.Αυτά. :)

5
3 Εικόνα 2 Εικόνα
tokalytero3d

euroleague
Reactions: 1204
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Φεβ 28, 2025 5:12 pm

Προσωπικά δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχει φράξει από κόσμο απ το μέγαρο μουσικής, εγώ κατέβηκα από ζωγράφου και δεν μπορούσες να πας κάτω απ το μέγαρο γύρω στις 12:30. Απ ότι είδα και σε φωτογραφίες η ίδια εικόνα υπήρχε και απ την κάτω πλευρά Πατησίων Συγγρού Πειραιώς κλπ.
Απίστευτα πράγματα.

Δυστυχώς όμως το σύστημα λειτούργησε για άλλη μια φορά άψογα. Οι ασφαλιτες/αναρχικοί έκαναν την δουλειά τους στο γνωστό ραντεβού εκεί κατά την μια.
Βέβαια στενάχωρο είναι ότι ο κόσμος έφυγε κατευθείαν αντί να υποχωρήσουν λίγο και να επανέλθουν.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2528
Αγαπημένη θέση: PF

Παρ Φεβ 28, 2025 5:58 pm

Άμα δεν αλλάξουν μυαλό και ρότα κάποιοι και δεν σπάσουν αυγά ούτε μετά το σημερινό, δεν υπάρχει σωτηρία για την χώρα πλέον.

Πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια υπήρξε ίσως τόσο μεγάλη συγκέντρωση και συσπείρωση του κόσμου. Ακόμα και τώρα, σχεδόν 7 ώρες μετά την έναρξη, σε αρκετές πόλεις υπάρχει αρκετός κόσμος που παραμένει στις θέσεις του. Ας ελπίσουμε να είναι το σημερινό μια αρχή για κάτι καλύτερο και να μην μείνει στην ιστορία ως απλά μια συγκέντρωση.

Δυστυχώς οι γνωστοί προβοκάτορες/παρακρατικοί με άνωθεν εντολές βρήκαν την ευκαιρία να αμαυρώσουν αυτό το γεγονός, προς όφελος γνωστών συμφερόντων...

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 5637
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Φεβ 28, 2025 6:12 pm

Πολυ ευχαριστο που ενωθηκε τοσος κοσμος σημερα,δεν θυμαμαι να εχει ξαναγινει..μακαρι αυτο να γινει ο κανονας και οχι η εξαιρεση.

1
1 Εικόνα
tarp7

allstar
Reactions: 1980

Παρ Φεβ 28, 2025 6:24 pm

Θα μας απαντηση κάποιος τα τρένα είναι ασφαλή η ο κόσμος που τα χρησιμοποιεί κινδυνεύει; Τι έχει αλλάξει στα τρένα από το δυστύχημα των Τεμπών

0
Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 868
Προειδοποιήσεις: 4

Παρ Φεβ 28, 2025 9:43 pm

tarp7 έγραψε:
Παρ Φεβ 28, 2025 6:24 pm
Θα μας απαντηση κάποιος τα τρένα είναι ασφαλή η ο κόσμος που τα χρησιμοποιεί κινδυνεύει; Τι έχει αλλάξει στα τρένα από το δυστύχημα των Τεμπών
Τίποτα; Σήμερα διάβαζα ότι σε ένα κομμάτι της διαδρομής αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία διεξαγεται σε μονή γραμμή...

Εδώ διάβασα τώρα οτι έχουν βάλει τηλεδιοικηση και το σύστημα ETCS σε όλο το δίκτυο. Μακάρι να ισχύει, αν και ακούγεται υπερβολικά αισιόδοξο..

https://www.google.com/amp/s/www.cnn.gr ... remoyn/amp

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
montechristo

euroleague
Reactions: 1631
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 4

Παρ Φεβ 28, 2025 9:57 pm

Στην Αθήνα ο κόσμος ήταν ΠΟΟΟΟΛΥΣ, λέμε.
Έχω πάει σε ένα σωρό συγκεντρώσεις, πορείες, διαδηλώσεις τα τελευταία ...πάρα πολλά χρόνια (είμαι, βλέπεις, και κάποιας ηλικίας), αλλά τόσο κόσμο δεν έχω ξαναδεί.
Ούτε στις μεγάλες πορείες της μεταπολίτευσης, που η κεφαλή της πορείας ήταν στην Αμερικάνικη πρεσβεία και η ουρά ξεπερνούσε το Σύνταγμα κι έφτανε μέχρι Ομόνοια. Αλλά εκεί, λόγω που ήταν πορεία, ο κόσμος ήταν σχετικά αραιά, γι' αυτό και η τόσο μεγάλη έκταση.
Σήμερα, όμως, ήταν τρομαχτική η πυκνότητα του συγκεντρωμένου κόσμου. Ούτε στο μετρό, όταν στριμώχνεσαι για να μη μείνεις έξω απ' την πόρτα τέτοιο πράγμα. Αν όλος αυτός ο κόσμος ήταν σε λογικές αποστάσεις (όπως λόγου χάρη σε προεκλογικές συγκεντρώσεις) τότε θα χρειαζόταν τέσσερις φορές περισσότερος χώρος για να χωρέσει όλος ο κόσμος που πήγε σήμερα.
Για μιά στιγμή, που έγινε κι ένα ψιλοντού κάτω από μιά σκαλωσιά, νόμισα πως θα έχουμε επανάληψη της θύρας 7...

4
4 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Pop Culture”