οι κακουχίες της ξενιτιάςnikolas_asteri έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 11:23 amΔεν έχουμε κοφι αιλαντ εδώ στις εξοχές :(yawn.brigade έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 11:21 amBilly σου βάζω challenge : έτσι και σηκώσει Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός θα πίνεις μια βδομάδα καφέ μόνο από κόφι άιλαντ. δυο φορές τη μέρα.
deal;
Τζόγος, Αλκοόλ και άλλοι εθισμοί
Συντονιστής: Captains
- yawn.brigade

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν κάπνιζα ποτέ και δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο να σταματήσω τον καφέ αν και κάποιες φορές τον σταματάω κι εγώ μερικές μέρες αλλά παλιά μια που είπες για το φαγητό μου άρεσε πολύ το fasting, για κάποια διαστήματα απείχα τελείως από οτιδήποτε είχε θερμίδες, αλλά όχι από νερό και έχω φτάσει μέγιστο τις 80 ώρες. 3 24ωρα και ΄κάτι δηλαδή, το οποίο δεν σκοπεύω να επεκτείνω. Δεν το συστήνώ έτσι να ξυπνήσει κάποιος μια μέρα και να το κάνει, μην πάθει και τίποτα, αλλά σταδιακά συνηθίζει ο οργανισμός. Η πείνα είναι έντονη πιο πολύ στην αρχή, στην συνέχεια είναι πιο δύσκολο το πνευματικό κομμάτι όπου έχεις την επιθυμία ή σκέφτεσαι συνεχώς το φαγητό. Στην συνέχεια ο οργανισμός μπαίνει σε στάδιο κέτωσης όπου ο καθένας το περιγράφει και διαφορετικά. Το σίγουρο είναι ότι θα ..μυρίζει η αναπνοή σου.reignman έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 8:57 am
Ειμαι απο αυτους τους περιεργους που αν πραγματικα αποφασισω κατι το κοβω μαχαιρι την ιδια στιγμη.
Επινα at least 3-4 καφεδες την ημερα για χρονια, καπνιζα 1-2 πακετα τσιγαρα και ετρωγα χωρις αυριο.
Μια μερα, χωρις λογο, πριν 9 χρονια ειπα τελος και απλα σταματησα να πινω καφε και να καπνιζω.
Να τρωω δεν σταματησα, δυστυχως δεν ζουμε χωρις φαγητο![]()
-
AO DAFNIS

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Εννοείς είχες κόψει τους υδατάνθρακες για να μπεις σε κέτωση; H τα πάντα και έπινες μόνο νερό; Aυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Αν δεν κάνω λάθος για να μπει σε κέτωση ο οργανισμός θέλει τουλάχιστον 3 μέρες. Να μείνεις χωρίς φαγητό εντελώς για τόσες μέρες για ποιον λόγο;Conan1982 έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 12:05 pmΔεν κάπνιζα ποτέ και δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο να σταματήσω τον καφέ αν και κάποιες φορές τον σταματάω κι εγώ μερικές μέρες αλλά παλιά μια που είπες για το φαγητό μου άρεσε πολύ το fasting, για κάποια διαστήματα απείχα τελείως από οτιδήποτε είχε θερμίδες, αλλά όχι από νερό. Δεν το συστήνώ έτσι να ξυπνήσει κάποιος μια μέρα και να το κάνει, μην πάθει και τίποτα, αλλά σταδιακά συνηθίζει ο οργανισμός. Η πείνα είναι έντονη πιο πολύ στην αρχή, στην συνέχεια είναι πιο δύσκολο το πνευματικό κομμάτι όπου έχεις την επιθυμία ή σκέφτεσαι συνεχώς το φαγητό. Στην συνέχεια ο οργανισμός μπαίνει σε στάδιο κέτωσης όπου ο καθένας το περιγράφει και διαφορετικά. Το σίγουρο είναι ότι θα ..μυρίζει η αναπνοή σου.reignman έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 8:57 am
Ειμαι απο αυτους τους περιεργους που αν πραγματικα αποφασισω κατι το κοβω μαχαιρι την ιδια στιγμη.
Επινα at least 3-4 καφεδες την ημερα για χρονια, καπνιζα 1-2 πακετα τσιγαρα και ετρωγα χωρις αυριο.
Μια μερα, χωρις λογο, πριν 9 χρονια ειπα τελος και απλα σταματησα να πινω καφε και να καπνιζω.
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Εννοώ τα πάντα, έπινα υγρά (νερό, κάποια ροφήματα (πράσινο τσάι, χαμόμηλο κλπ) και ηλεκτρολύτες, οι τελευταίοι ίσως είχαν κάποιες ελάχιστες θερμίδες αλλά είνα απαραίτητοι αν δεν θέλεις να έχεις διαταραχές.AO DAFNIS έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 12:11 pmΕννοείς είχες κόψει τους υδατάνθρακες για να μπεις σε κέτωση; H τα πάντα και έπινες μόνο νερό; Aυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Αν δεν κάνω λάθος για να μπει σε κέτωση ο οργανισμός θέλει τουλάχιστον 3 μέρες. Να μείνεις χωρίς φαγητό εντελώς για τόσες μέρες για ποιον λόγο;Conan1982 έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 12:05 pm
Δεν κάπνιζα ποτέ και δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο να σταματήσω τον καφέ αν και κάποιες φορές τον σταματάω κι εγώ μερικές μέρες αλλά παλιά μια που είπες για το φαγητό μου άρεσε πολύ το fasting, για κάποια διαστήματα απείχα τελείως από οτιδήποτε είχε θερμίδες, αλλά όχι από νερό. Δεν το συστήνώ έτσι να ξυπνήσει κάποιος μια μέρα και να το κάνει, μην πάθει και τίποτα, αλλά σταδιακά συνηθίζει ο οργανισμός. Η πείνα είναι έντονη πιο πολύ στην αρχή, στην συνέχεια είναι πιο δύσκολο το πνευματικό κομμάτι όπου έχεις την επιθυμία ή σκέφτεσαι συνεχώς το φαγητό. Στην συνέχεια ο οργανισμός μπαίνει σε στάδιο κέτωσης όπου ο καθένας το περιγράφει και διαφορετικά. Το σίγουρο είναι ότι θα ..μυρίζει η αναπνοή σου.
Υποτίθεται το fasting έχει κάποια οφέλη στην υγεία κάποια εκ των οποίων κινούνται στα όρια μύθου και αλήθειας ή με υπερβολές (π.χ. αυτοφαγία), σίγουρα βελτιώνονται κάποιοι δείκτες προσωρινά, εγώ το έκανα περισσότερο ωστόσο ως μορφή αυτοπειθαρχίας, σαν πρόκληση αν θέλεις. Δεν θεωρώ ότι πήρα κάποιο ιδιαίτερο ρίσκο στις περιόδους που το έκανα άλλά όπως είπα δεν το συστήνω έτσι ξαφνικά.
Το σημείο που θέλει περισσότερη προσοχή δεν είναι στο διάστημα αυτό καθ' αυτό αλλά στην συνέχεια το πως επανέρχεσαι στο φαγητό που πρέπει να το κάνεις σταδιακά και ελεγχόμενα.
Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις σε καμία περίπτωση αυτές τις 1-2-3 μέρες που το έκανα με τι περνούσαν οι άνθρωποι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά εγκυκλοπαιδικά, όταν οι σύμμαχοι ελευθέρωσαν τους κρατούμενους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης επειδή τους λυπόταν έτσι που ήταν σκελετωμένοι τους έδιναν κονσέρβες, σοκολάτες κλπ πολλοί έπεσαν με τα μούτρα στο φαγητό και έτσι είχαμε το παράδοξο άτομα που είχαν επιβιώσει από όλη αυτήν την κόλαση να πεθάνουν αφού ελευθερώθηκαν από το απότομο φαγητό. Στην συνέχεια αναπτύχθηκαν διάφορα προτόκολλα και φόρμουλες για παρόμοιες περιπτώσεις, απέργους πείνας κλπ.
- shaq7

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Αυτό με το φαστινγκ το κάνω και εγώ .. είχα φτάσει 3 μέρες αλλά δεν βγαίναν οι προπονήσεις.. οπότε τώρα 2-3 φορές τον μήνα απλά κάνω μια 24ωρη..και το καθημερινό μου φαστ είναι 9-10 το βράδυ μέχρι 4-5 το μεσημέρι. Αυτό πιο πολύ το κάνω επειδή το πρωινό γεύμα δεν μαρεσει και θέλω να φορτώνω τα υπόλοιπα γεύματα
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ναι δεν μπορούν να βγουν προπονήσεις υψηλής έντασης, καλά στις 3 μέρες γενικώς προπονήσεις. Αν και αυτό το διάστημα δεν κάνω, έτσι το πήγαινα περίπουshaq7 έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 12:40 pmΑυτό με το φαστινγκ το κάνω και εγώ .. είχα φτάσει 3 μέρες αλλά δεν βγαίναν οι προπονήσεις.. οπότε τώρα 2-3 φορές τον μήνα απλά κάνω μια 24ωρη..και το καθημερινό μου φαστ είναι 9-10 το βράδυ μέχρι 4-5 το μεσημέρι. Αυτό πιο πολύ το κάνω επειδή το πρωινό γεύμα δεν μαρεσει και θέλω να φορτώνω τα υπόλοιπα γεύματα
Συνήθως 2 φορές τον μήνα σταματούσα το βράδυ κατά τις 8 και έτρωγα ξανά το μεθεπόμενο πρωί δηλαδή διαρκούσε περίπου 36 ώρες και συνήθως την μέρα εκείνη δεν έβαζα προπόνηση.
- shaq7

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Αν δεν κάνεις προπόνηση και έχεις και κάποια δουλειά να ξεχνιέσαι βγαίνει εύκολα σχετικά το φαστ.. Η πρώτη μέρα μόνο σε ζορίζει τις ώρες που έχεις μάθει να τρως
Γενικά δεν ξέρω αν ισχύουν 100% αλλά βοηθάει να φεύγουν τοξίνες και να φτιάχνει το σώμα τραυματισμούς ή προβλήματα του οργανισμού σε μεγάλο φαστ
Γενικά δεν ξέρω αν ισχύουν 100% αλλά βοηθάει να φεύγουν τοξίνες και να φτιάχνει το σώμα τραυματισμούς ή προβλήματα του οργανισμού σε μεγάλο φαστ
- SbioTech

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Πολύ σωστά. Έχει να κάνει με resert στους υποδοχείς αδενοσίνης που "συνηθιζουν" όταν καταναλώνεις καθημερινά καφε.big_lebowski έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 10:14 amΥπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως η διακοπή του καφέ για μικρό χρονικό διάστημα, μεγιστοποιει τα οφέλη του οταν τον επανεισαγουμε.Ισως για αυτό το κανει
Το κάνω κι εγώ ενιοτε
Ο ενας λόγος είναι λοιπόν αυτος, και το ξεκίνησα όταν πριν πολλααα χρόνια που δούλευα σε ενα ερευνητικό εργαστήριο τρόμαξα με το ποσό καφε έπινα. Πλέον είμαι εντάξει με δυο την ημέρα, ενω το απόγευμα πλέον δεν τον "σηκωνω".
Ο δεύτερος λόγος είναι οτι λόγω δουλειάς τυγχάνει να ταξιδεύω αλλαζόντας time zones και πρέπει να μπορώ να "επιβιωσω" χωρίς καφε για να κοιμάμαι όποτε μπορώ χωρίς νευρικότητα κοκ...
- plo koon

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Papaloukas
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Δοκίμασε να τρως μια φορά την ημέρα (Οne meal a day - OMAD). Θα εθιστείς στην νηστεία. Και το λέω σοβαρά.reignman έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 8:57 amΕιμαι απο αυτους τους περιεργους που αν πραγματικα αποφασισω κατι το κοβω μαχαιρι την ιδια στιγμη.Conan1982 έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 8:32 amΝομίζω πως όλοι έχουμε τους εθισμους μας μικρούς ή μεγάλους, να τον κάνω λίγο πιο ελαστικό τον ορισμό, είναι κάτι που δεν μπορούμε να διακόψουμε εύκολα.
Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στον νου είναι ο καφές. Πόσοι από εμάς μπορούμε έτσι απλά μια μέρα να πούμε ότι σταματάμε τον καφε; Είναι μια απόλαυση, αν ωστόσο παραστεί λόγος θα το κάνουμε ευκολότερα απ' ότι π.χ αν ήμασταν αλκοολικοί, θα έχουμε 1-2 μέρες πονοκέφαλο απλώς και θα μας λείπει στην συνέχεια. Τα γλυκά με την ζάχαρη είναι κάτι άλλο συνηθισμένο, το ...basketforum επίσης.![]()
Αν είσαι τύπος που δεν μπορείς να εφαρμόσεις το μέτρο, τότε θεωρώ ότι είναι μια καλή λύση.
je suis jazz thrillos 
- shaq7

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Ευτυχώς ο εθισμός στην καφεΐνη φτιάχνει αν την κόψεις για κάνα μήνα .. στα νιάτα μου έπινα κάτι pre workout που έχουν 300mg καφεΐνης μέσα συν ένα μονστερακι.. αν έπινα καφέ ήταν σαν να πίνω νερό με γεύση .. μέχρι που δεν με έπιανε τίποτα και έπρεπε
Να αυξήσω την δόση … μετά τα έκοψα μαχαίρι και πλέον με ένα διπλό φρεντακι το πρωί είμαι κομπλέ
Μακριά από αυτά τα pre workout ότι χειρότερο είναι.. δύο ώρες πας πρεσα και μετά κρασαρεις δίχως αύριο
Να αυξήσω την δόση … μετά τα έκοψα μαχαίρι και πλέον με ένα διπλό φρεντακι το πρωί είμαι κομπλέ
Μακριά από αυτά τα pre workout ότι χειρότερο είναι.. δύο ώρες πας πρεσα και μετά κρασαρεις δίχως αύριο
Προφανώς δεν έχεις καπνίσει ποτέ στην ζωή σου.
Και μπράβο σου.
Εμένα για παράδειγμα μου φαίνεται εξίσου ακατανόητο πως μπορεί κάποιος να είναι 150 κιλά και να τρώει φαγητό για ένα λόχο κάνοντας αντίστοιχο κακό στην υγεία του.
Όλες οι εξαρτήσεις κάποια βαθύτερη και σοβαρή ψυχολογική ανάγκη καλύπτουν και γι'αυτό ο καθένας που τις κάνει, τις απολαμβάνει, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Το θέμα σε όλες τις εξαρτήσεις είναι να βρει ο καθένας τι πραγματικά είναι αυτό που "κουκουλωνει" μέσω αυτών και να προσπαθήσει να βρει την λύση στην πηγή της.
Τουλάχιστον εγώ έτσι προσπαθώ να αντιμετωπίσω τις δικές μου.
- SbioTech

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Κι εγώ διπλή δόση εσπρέσο μαζεμένη πια μια φορά...shaq7 έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 2:03 pmΕυτυχώς ο εθισμός στην καφεΐνη φτιάχνει αν την κόψεις για κάνα μήνα .. στα νιάτα μου έπινα κάτι pre workout που έχουν 300mg καφεΐνης μέσα συν ένα μονστερακι.. αν έπινα καφέ ήταν σαν να πίνω νερό με γεύση .. μέχρι που δεν με έπιανε τίποτα και έπρεπε
Και ιδανικά δίνεις στον οργανισμό 1-2 ώρες απο όταν ξυπνήσεις ώστε να κάνει jump start απο μόνος του πριν τον καφε
- big_lebowski

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Διπλό Φρέντο εσπρέσο είναι 4 δόσεις εσπρέσο παρεπιπτοντως
Εγώ πίνω 2 τέτοια την ημέρα
Επίσης ο καφές δεν είναι ακριβώς εθισμός. Ακόμα κ τα συμπτώματα όταν τον κόψεις (το εξής ένα βασικά, ο πονοκέφαλος) διαρκούν βαριά 2 μέρες.Ποιο πολύ διέγερση και εγρήγορση δημιουργεί (και την ανοχή όταν πίνεις πολλούς καφεδες) αλλά δεν πληρει τους περισσότερους όρους (ειδικά ψυχιατρικά κ συμπεριφορικα) ώστε να χαρακτηριστεί εθισμός + του ότι έχει αρκετές ευεργετικές δράσεις στον οργανισμό
Επίσης έχω να πω (για το μια φορά φαΐ τη μερα) πως ο πεθερός μου και κατι θείοι μου τρώνε μια φορά τη μερα(όταν γυρνάνε από τα κτήματα) αλλά δε τους λες αδύνατους...σα μπαούλα ειναι
Εγώ πίνω 2 τέτοια την ημέρα
Επίσης ο καφές δεν είναι ακριβώς εθισμός. Ακόμα κ τα συμπτώματα όταν τον κόψεις (το εξής ένα βασικά, ο πονοκέφαλος) διαρκούν βαριά 2 μέρες.Ποιο πολύ διέγερση και εγρήγορση δημιουργεί (και την ανοχή όταν πίνεις πολλούς καφεδες) αλλά δεν πληρει τους περισσότερους όρους (ειδικά ψυχιατρικά κ συμπεριφορικα) ώστε να χαρακτηριστεί εθισμός + του ότι έχει αρκετές ευεργετικές δράσεις στον οργανισμό
Επίσης έχω να πω (για το μια φορά φαΐ τη μερα) πως ο πεθερός μου και κατι θείοι μου τρώνε μια φορά τη μερα(όταν γυρνάνε από τα κτήματα) αλλά δε τους λες αδύνατους...σα μπαούλα ειναι

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο