Σύνδεση ΑΦΜ με IP και πρόστιμα σε όσους κατεβάζουν, καταναλώνουν και διακινούν περατικό περιεχόμενο

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2977
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Απρ 02, 2025 7:15 am

τουλουμπα έγραψε:
Τετ Απρ 02, 2025 5:04 am
που θα ξερουν οτι πατησα το λινκ και ειδα το παιχνιδι ας πουμε
Αυτό δεν μπορούν να το ξέρουν.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 4409
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Τετ Απρ 02, 2025 7:31 am

nikolas_asteri έγραψε:
τουλουμπα έγραψε:
Τετ Απρ 02, 2025 5:04 am
που θα ξερουν οτι πατησα το λινκ και ειδα το παιχνιδι ας πουμε
ας πουμε την πεμπτη που θα παιξει μονακο παο αν το γραψεις στο google θα σου βγαλει σελιδες για live που ειναι πειρατικες στα πρωτα αποτελεσματα δηλαδη αν πατησεις εκει πανω θα φας προστιμο
με τιποτα πιο σοβαρο δεν εχει να ασχοληθει το γελοιο κρατος

0
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar
Reactions: 3187
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Απρ 02, 2025 8:37 am

τουλουμπα έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

ας πουμε την πεμπτη που θα παιξει μονακο παο αν το γραψεις στο google θα σου βγαλει σελιδες για live που ειναι πειρατικες στα πρωτα αποτελεσματα δηλαδη αν πατησεις εκει πανω θα φας προστιμο
Αντισυνταγματικό από το Σ.τ.Ε σε 3,2,1...

Επίσης:

Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR), η παροχή VPN logs (αρχεία καταγραφής) από μια εταιρεία σε κυβερνητικό φορέα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες:

1. Τύπος Δεδομένων & GDPR

Αν τα logs περιέχουν προσωπικά δεδομένα (π.χ. IP διευθύνσεις συνδεδεμένες με χρήστες), τότε ισχύει ο GDPR.

Αν είναι ανώνυμα δεδομένα (δηλαδή δεν μπορούν να συνδεθούν με φυσικά πρόσωπα), τότε δεν υπάρχει πρόβλημα GDPR.

2. Νομική Βάση για τη Διαβίβαση

Η εταιρεία μπορεί να δώσει τα logs μόνο αν υπάρχει νόμιμη βάση. Συνήθως, αυτό σημαίνει:

Δικαστική εντολή ή εισαγγελικό αίτημα.

Νομοθεσία που απαιτεί την παράδοση δεδομένων (π.χ. σε ποινικές έρευνες).

Χωρίς νομική βάση, η εταιρεία δεν μπορεί να δώσει δεδομένα λόγω GDPR.

3. Πολιτική της Εταιρείας VPN

Αν η εταιρεία δεν κρατά logs (π.χ. "no-log policy"), τότε δεν έχει δεδομένα να δώσει.

Αν κρατά logs, εξαρτάται από τη χώρα όπου εδρεύει και αν συμμορφώνεται με τις τοπικές και ευρωπαϊκές απαιτήσεις.

4. Διεθνείς Διαβιβάσεις Δεδομένων

Αν η εταιρεία είναι εκτός ΕΕ, μπορεί να αρνηθεί την παράδοση αν δεν υπάρχει συμβατή νομική βάση (π.χ. συμφωνίες όπως το EU-US Data Privacy Framework).

Συμπέρασμα

Η παράδοση VPN logs σε κυβερνητικό φορέα είναι δύσκολη λόγω GDPR, εκτός αν υπάρχει σαφής νομική υποχρέωση. Αν η εταιρεία δεν κρατά logs, τότε δεν μπορεί να δώσει τίποτα, ανεξάρτητα από το αίτημα.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Τετ Απρ 02, 2025 8:57 am

Χωρίς να συνιστά πρόταση, το Proton έχει καλή no log policy.

1
1 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3551
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τετ Απρ 02, 2025 9:08 am

nikkal έγραψε:
Τρί Απρ 01, 2025 11:15 pm
Conan1982 έγραψε:
Τρί Απρ 01, 2025 10:24 pm

Με το προφανώς εννοούσα ότι τα αθλητικά είναι το ζητούμενο να σταματήσουν, όχι ότι δεν περιλαμβάνει τα υπόλοιπα οπτικοακουστικά έργα, αλλά η πλειοψηφία πλήρωνε συνδρομές για να παρακολουθεί τα αθλητικά.
Ωστόσο είναι σαφές ότι για να μπει πρόστιμο στον χρήστη πρέπει να αφορά γεγονός που διενεργείται εκείνη την στιγμή και μεταδίδεται ζωντανά, δεν αφορά ούτε ταινίες ούτε σειρές, ούτε τραγούδια εκτός αν είναι live συναυλία.
Μπερδευεσαι.
Το πρόστιμο περιλαμβάνει διαζευκτικα διάφορες περιπτώσεις...
"... και γενικά εκμεταλλεύεται παράνομα οπτικοακουστικά έργα ή εκπομπές ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών ή γεγονότα εθνικής ή διεθνούς τηλεθέασης που μεταδίδονται στο διαδίκτυο ταυτόχρονα με τη διενέργειά τους..."
Άρα ή ταινίες ή εκπομπές ή ζωντανά αθλητικά γεγονότα.
Η φράση "που μεταδίδονται στο διαδίκτυο ταυτόχρονα με την διενέργεια τους" αφορά τα γεγονότα διότι μόνο σε live τέτοια θα είχε νόημα.
Κανείς δεν θα κάτσει να δει μαγνητοσκοπημένο τον τελικό του Champions League.
Φαίνεται να έχεις δίκιο, τουλάχιστον έχει λογική αυτό, το είχα διαβάσει τόσες φορές και δεν μου ήταν σαφές, αλλά φυσικά δεν θα είχαν λόγο να είχαν βάλει τέτοιο περιορισμό. Για να ...δικαιολογηθώ θα πω πάντως πως η διατύπωση δεν είναι καλή. :D

1
1 Εικόνα
nikkal

euroleague
Reactions: 482
Αγαπημένη θέση: C
Αγαπημένος παίκτης: Stojan Vrankovic

Τετ Απρ 02, 2025 10:35 am

τουλουμπα έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Βρε για τέτοιες ιστοσελίδες το μόνο κυνήγι που θα πέσει είναι στους διαχειριστές τους.
Αν και λογικα θα ξεμπερδέψουν με ένα απλό block.
Στα boxακια θα παιχτεί έργο δυνατό, καθώς εκεί είναι πανευκολη η ταυτοποίηση των τελικών χρηστών και αυτά ενδιαφέρουν τους μεγάλους παίχτες της αγοράς.

0
AO DAFNIS

a1greece
Reactions: 686

Τετ Απρ 02, 2025 12:13 pm

nikkal έγραψε:
Τετ Απρ 02, 2025 10:35 am
τουλουμπα έγραψε:

Βρε για τέτοιες ιστοσελίδες το μόνο κυνήγι που θα πέσει είναι στους διαχειριστές τους.
Αν και λογικα θα ξεμπερδέψουν με ένα απλό block.
Στα boxακια θα παιχτεί έργο δυνατό, καθώς εκεί είναι πανευκολη η ταυτοποίηση των τελικών χρηστών και αυτά ενδιαφέρουν τους μεγάλους παίχτες της αγοράς.
Mέχρι στιγμής οι πάροχοι εκαναν μπλοκ σε τέτοιου είδους site σε επίπεδο DNS , το οποίο ήταν πανεύκολο να το κάνεις bypass απλά άλλαζες τον DNS σου σε κάποιον public πχ 8.8.8.8 και τέλος.

Επίσης για τα torrent ο τρόπος να βρουν τις IPs είναι με honeypot seeders. Oπότε έχοντας στην κατοχή τους τις IPs πάνε στον εκάστοτε πάροχο και του λένε δώσε μου ποιος είχε την τάδε IP την συγκεκριμένη ώρα. Βypass πάλι με VPN ή seedbox.

Mε τα μποξάκια δεν έχω καταλάβει με ποιον τρόπο αυτοί που θα κάνουν τους ελέγχους θα μπορέσουν να βρουν τις IPs ώστε μετά να ζητήσουν από τους παρόχους την ταυτοποίηση. Που και πάλι αν "βγαίνεις" μέσω VPN δεν μπορούν να βρουν την πραγματική σου IP.

Γενικά από τεχνικής άποψης έχει αρκετό ενδιαφέρον τόσο από την μεριά των ελεγκτικών αρχών όσο και από την μεριά των "πειρατών"

Ο πάροχος θα έχει μόνο τον ρόλο της ταυτοποίησης από ότι καταλαβαίνω και όχι και την ευθύνη να βρει ποιος έχει πρόβαση σε πειρατικό υλικό.

0
nikkal

euroleague

Τετ Απρ 02, 2025 4:41 pm

Πάντως πέρα από το διοικητικό πρόστιμο που προβλέπει πλέον η νομοθεσία, κατά το παρελθόν υπήρξαν και ελάχιστες περιπτώσεις χρηστών που διώχθηκαν ποινικά.
Ενδεικτικά:
https://www.emakedonia.gr/peirateia-syn ... ria-734283

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2437
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Απρ 02, 2025 7:41 pm

Αυτή η νομοθεσία που συζητάμε εφαρμόζεται ήδη ή ειναι κάτι που θα γίνει μελλοντικά?

Εγώ βλέπω ταινίες από stremio και εννοείται πολύ μπάσκετ γιατί δεν μου φτάνουν για να πληρώσω συνδρομή στη νόβα και να βλέπω γιουρολιγκ.

Υπάρχουν όντως σοβαρές πιθανότητες να με πιάσουν και να μου ρίξουν πρόστιμο επειδή είδα μια ταινία ή ένα ματς πειρατικά?

0
nikkal

euroleague

Τετ Απρ 02, 2025 8:39 pm

JohnnyPao έγραψε:
Αυτή η νομοθεσία που συζητάμε εφαρμόζεται ήδη ή ειναι κάτι που θα γίνει μελλοντικά?

Εγώ βλέπω ταινίες από stremio και εννοείται πολύ μπάσκετ γιατί δεν μου φτάνουν για να πληρώσω συνδρομή στη νόβα και να βλέπω γιουρολιγκ.

Υπάρχουν όντως σοβαρές πιθανότητες να με πιάσουν και να μου ρίξουν πρόστιμο επειδή είδα μια ταινία ή ένα ματς πειρατικά?
Ο νομος πλέον είναι αυτός, αλλά η γνώμη μου είναι πως το κυνήγι θα πέσει για αυτούς που πληρώνουν για να δουν (aka boxακια).
Διότι εκεί γυρνάει μαύρο χρήμα και εκεί έχουν οικονομικές απώλειες οι συνδρομητικές υπηρεσίες.
Ο νόμος, πλέον, κάνει σαφή μνεία ακόμα και σε σπασμένα προγράμματα υπολογιστών, αλλά πιστεύω πως η στόχευση θα είναι συγκεκριμένη.
Προσωπικές απόψεις αυτά.
Υ.Γ.: Για την euroleague υπάρχουν και οικονομικοτερες επιλογές, όπως για παράδειγμα η συνδρομή στο euroleague tv.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Τετ Απρ 02, 2025 8:59 pm

nikkal έγραψε:
Τετ Απρ 02, 2025 8:39 pm
Για την euroleague υπάρχουν και οικονομικοτερες επιλογές, όπως για παράδειγμα η συνδρομή στο euroleague tv.
Επίσης, κάποιες άλλες χώρες έχουν πολύ φθηνότερη συνδρομή euroleague tv *wink wink nudge nudge*

1
1 Εικόνα
Εικόνα
AO DAFNIS

a1greece
Reactions: 686

Τετ Απρ 02, 2025 9:22 pm

JohnnyPao έγραψε:

Με τη νέα νομοθεσία ναι υπάρχουν. Υπάρχουν βέβαια και τρόποι να προστατευτείς (βλ. vpn, seedbox) με κάποιο έξτρα κόστος.

Εγώ έχω μια ετήσια συνδρομή euroleague.tv όπως ανέφερε και ο Νικόλας πιο πάνω 😉 με πολύ χαμηλό κόστος και διατηρώ και μια rotating συνδρομή στις άλλες πλατφόρμες.

Πχ θέλω να δω μια σειρά στο netflix πληρώνω για ένα μήνα , εάν δεν θέλω η δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο , τον επόμενο μήνα πχ ενεργοποιώ την συνδρομή στο vodafone tv για να δω hbo max , τον επόμενο disney plus ή ξανά netflix αν βγει κατι καινούργιο κλπ. Μέχρι και Cinobo είχα μια περίοδο το οποίο αξίζει γενικά αν σου αρέσει ο ευρωπαικός κινηματογράφος και σου δίνει και δωρεάν εισιτήρια για σινεμά αρκετά συχνά.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6566
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τετ Απρ 02, 2025 9:25 pm

ο αταμαν σιγουρα εχει πολυ φτηνες συνδρομες ετσι οπως ειναι το νομισμα της τουρκιας..Και ο βιλντοζα δεν παει πισω.

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

champion
Reactions: 2437
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic

Τετ Απρ 02, 2025 9:43 pm

AO DAFNIS έγραψε:
Τετ Απρ 02, 2025 9:22 pm
JohnnyPao έγραψε:

Με τη νέα νομοθεσία ναι υπάρχουν. Υπάρχουν βέβαια και τρόποι να προστατευτείς (βλ. vpn, seedbox) με κάποιο έξτρα κόστος.

Εγώ έχω μια ετήσια συνδρομή euroleague.tv όπως ανέφερε και ο Νικόλας πιο πάνω 😉 με πολύ χαμηλό κόστος και διατηρώ και μια rotating συνδρομή στις άλλες πλατφόρμες.

Πχ θέλω να δω μια σειρά στο netflix πληρώνω για ένα μήνα , εάν δεν θέλω η δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο , τον επόμενο μήνα πχ ενεργοποιώ την συνδρομή στο vodafone tv για να δω hbo max , τον επόμενο disney plus ή ξανά netflix αν βγει κατι καινούργιο κλπ. Μέχρι και Cinobo είχα μια περίοδο το οποίο αξίζει γενικά αν σου αρέσει ο ευρωπαικός κινηματογράφος και σου δίνει και δωρεάν εισιτήρια για σινεμά αρκετά συχνά.
Αυτο το vpn τι ειναι?

0
Tsilarxos

a1greece
Reactions: 1054
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης
Αγαπημένη ομάδα: Olympiakos
Προειδοποιήσεις: 5

Τετ Απρ 02, 2025 9:45 pm

Καλα αν πιάσουν κανένα γράψτε μου.

VPN και αστους να κελαιδανε. Αλλά VPN παίξτε μπαλιτσα με κάνα σοβαρό όπως Nord η Ghost για να έχετε καλές ταχύτητες και να μην σέρνεται κάποιο live stream η και να μην παίζει όταν είστε συνδεδεμένοι στο vpn

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Pop Culture”