Να διαμαρτυρηθούν οι οπαδοί στη ευρωλιγκα που τους αφήνει ενώ τους Ρώσους όχι ; Στα τέτοια τους της Ευρωλίγκας .. ενώ να απέχουν οι οπαδοί στο φιλικό θα τους χαλάσει την γιορτή ..Τεσπα εγώ δεν είμαι της άποψης να γίνουν σκηνικά σήμερα , εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά .. απλά θεωρώ ότι είναι μεγάλο φάουλ των αφων η Μακάμπι ειδικά στην γιορτή του Πρίντεζη που δεν γίνεται να μην πάει ο κόσμος
ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συντονιστής: Captains
- shaq7
- Reactions: 6618
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
Παιδάκια είναι οι αφοι ; Δεν σκέφτηκαν ότι προκαλούν με το να φερουν την Μακάμπι ; Δεν υπήρχαν άλλες ομάδες ;; Εντελώς τυχαία και ο δπγ την διάλεξε..
Να διαμαρτυρηθούν οι οπαδοί στη ευρωλιγκα που τους αφήνει ενώ τους Ρώσους όχι ; Στα τέτοια τους της Ευρωλίγκας .. ενώ να απέχουν οι οπαδοί στο φιλικό θα τους χαλάσει την γιορτή ..Τεσπα εγώ δεν είμαι της άποψης να γίνουν σκηνικά σήμερα , εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά .. απλά θεωρώ ότι είναι μεγάλο φάουλ των αφων η Μακάμπι ειδικά στην γιορτή του Πρίντεζη που δεν γίνεται να μην πάει ο κόσμος
2
2

-
- Reactions: 2445
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
Είναι δυνατόν να βάζεις την Παλαιστίνη στο ίδιο τσουβαλι? Στα υπόλοιπα συμφωνώ... γιατί οι ΗΠΑ έχουν αποκλειστεί από καμιά διοργάνωση στο παρελθόν μήπως? Τα ξέρουμε.reignman έγραψε: ↑Παρ Σεπ 06, 2024 2:23 pmΗ διαμαρτυρια θα επρεπε να ειναι απεναντι στις αρχες του Ευρωπαικου μπασκετ και κυριως της Euroleague.
Οπως ειπε και ο τζονι, δεν γινεται να εχουμε 2 μετρα και 2 σταθμα.
Διαλεγεις και παιρνεις
α) ο αθλητισμος ειναι πανω απο πολιτικα κτλ και δεν εχουν σχεση οι αθλητες και οι ομαδες με τα ρημαδια που εχουν για κεφαλια στην καθε χωρα, ιδρωνουν και ματωνουν για το αθλημα τους και δεν εχουν καμια σχεση με τα αλλα.
ή
β) πολιτικη uber alles και οποια χωρα βρισκεται σε εμπολεμη κατασταση ολες οι ομαδες και οι παιχτες της εθνικοτητας αυτης αυτοματως αποκλειονται απο Ευρωπαικες και μη διοργανωσεις.
Δεν γινεται να εξαντλουν ολοι(και για τους ολυμπιακους αγωνες το ιδιο) την αυστηροτητα τους στην Ρωσια(τους αθλητες και τις ομαδες τους), αλλα πχ Ισραηλ, Παλαιστινη και Ουκρανια να ειναι κομπλε, πρωτη μουρη στο καβουρι.
1
1

- βήματα εκτός φάσης
- Reactions: 1699
- Αγαπημένη ομάδα: Askatuak
- Προειδοποιήσεις:
1
Μια χαρά τα λέτε για την ατυχή αλλά καθόλου τυχαία επιλογή της Μακάμπι στο φιλικό προς τιμήν του Πρίντεζη. Το βέτο από την μεριά του αθλητή κανονικά θα έπρεπε να θεωρείται και να είναι εκ των ων ουκ άνευ. Αυτό φυσικά προϋποθέτει ανθρώπους με κοινωνική συνείδηση και τη δυναμική προσωπικότητα να βγουν μπροστά και να εκτεθούν αναλαμβάνοντας με θάρρος και το αντίστοιχο κόστος.
4
4

-
- Reactions: 1293
- Προειδοποιήσεις:
1
Πρωτα απο ολα δεν ειναι το ιδιο πραγμα το εισβαλω σε μια ξενη χωρα και το ιδιο πραγμα εισβαλω στα εδαφη μου(η λωριδα της γαζας επισημα ανηκει στα εδαφη του Ισραηλ) για να εξολοθρευσω μια τρομοκρατικη οργανωση που εκανε ολοκληρη περιοχη υπογειο στρατοπεδο και μου πεταει πυραυλους οποτε γουσταρει αλλα δεν τις εφτανε σηκωθηκανε και πηγανε και σφαξανε τον κοσμο μεσα στα σπιτια τους και απαγαγανε τοσο κοσμο εως και βρεφη. Δεν ειναι η Ρωσια το ιδιο πραγμα με το Ισραηλ. Μπορει καποιοι να ειστε με το ενα ή το αλλο στρατοπεδο και ειναι απολυτα θεμιτο και δικαιωμα σας, οσον αφορα το Ισραηλ και την Παλαιστινη( την δικη μου την ξερετε με την υποσημειωση οτι εγω τους εχω ζησει απο πρωτο χερι). Στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν εγινε κανενας αποκλεισμος γιατι απλα το Ισραηλ ειχε το δικαιωμα να αμυνθει, να ανταποδωσει και να αναζητησει τους ομηρους του(καποιον τον εχω γνωρισει καινπροσωπικα αν ειναι εν ζωη ακομη ο ανθρωπος) οποτε και για αυτο δεν ειχε κυρωσεις η Μακαμπι. Και απο την στιγμη που δεν αποκλειστηκε η Μακαμπι ειναι ας πουμε η ομαδα μετα την Ρεαλ με την μεγαλυτερη ιστορια που ειναι εφικτο(Παο και ΤΣΣΚΑ δεν ειναι) να προσκληθει για ενα τοσο σημαντικο γεγονος για την ιστορια του συλλογου. Επιπλεον ειναι μια ομαδα με παρα πολυ κοινο, ενα φανταστικο γηπεδο( ενα καμινι που οποιος το ζησει θα ερωτευθει την Μακαμπι για παντα) και εναν προεδρο που εκτιμα η πλειοψηφια του μπασκετικου κοσμου.
10
6
2
1
1

- βήματα εκτός φάσης
- Προειδοποιήσεις:
1
Η κλεμμένη γη του παλαιστινιακού λαού δεν είναι ισραηλινό έδαφος, είναι έδαφος υπό κατοχή από το Ισραηλινό κράτος που εφαρμόζει ταυτόχρονα και πολιτικές απαρτχάιντ. Ο παλαιστινιακός λαός έχει κάθε δικαίωμα σύμφωνα με την Οικουμενική διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου του ΟΗΕ να αντισταθεί στην υποδούλωσή του με οποιονδήποτε τρόπο για να αποκτήσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του. Το πρόβλημα είναι ότι η εισβολή του Ισραήλ έχει γίνει εδώ και ογδόντα χρόνια και η απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργήσει θωρείται ή μοιάζει δεδομένη στα μάτια αρκετού κόσμου, αλλά δεν είναι.
9
9

-
- Προειδοποιήσεις:
1
Ο παλαιστινιακος λαος ζει στην δυτικη οχθη και μπορουμε να μιλησουμε για ωρες για θεμα ιστοριας. Εχω ζησει στο ισραηλ. Εχω παει στην Παλαιστινη απειρες φορες, εχω φιλους και απο τα δυο στρατοπεδα. Μην μου λες εμενα αν μοιαζει δεδομενη μια εισβολη ενω ειμαι Κυπριος με συζυγο προσφυγα και προερχομαι απο οικογενεια αγνοουμενου. Η λωριδα της γαζας καμια σχεση δεν εχει σχεσηβήματα εκτός φάσης έγραψε: ↑Παρ Σεπ 06, 2024 4:10 pmΗ κλεμμένη γη του παλαιστινιακού λαού δεν είναι ισραηλινό έδαφος, είναι έδαφος υπό κατοχή από το Ισραηλινό κράτος που εφαρμόζει ταυτόχρονα και πολιτικές απαρτχάιντ. Ο παλαιστινιακός λαός έχει κάθε δικαίωμα σύμφωνα με την Οικουμενική διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου του ΟΗΕ να αντισταθεί στην υποδούλωσή του με οποιονδήποτε τρόπο για να αποκτήσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του. Το πρόβλημα είναι ότι η εισβολή του Ισραήλ έχει γίνει εδώ και ογδόντα χρόνια και η απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργήσει θωρείται ή μοιάζει δεδομένη στα μάτια αρκετού κόσμου, αλλά δεν είναι.
Με την δυτικη οχθη. Αποτελει καθαρα μια περιοχη ερμεο στις ορεξεις μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και δεν ειναι κανενα δικαιωμα της να σκοτωνει αμαχους χωρις προειδοποιηση(ακουσε δικαιωμα του να αντισταθει σε υποδουλωση). Επισης για μαθηματα ιστοριας η λωριδα της Γαζας οταν δοθηκε η οδηγια απο τον ΟΗΕ για δημιουργια 2 κρατων και συγκροτηθηκε το κρατος του Ισραηλ ανηκε στην αιγυπτο η οποια συμμετειχε στον πολεμο των 6 ημερων αρα δεν πρεπει να θεωρειται και Παλαιστινη.
4
4

- βήματα εκτός φάσης
- Προειδοποιήσεις:
1
Ο παλαιστινιακός λαός ζούσε μέχρι το 1948 σε όλη την περιοχή της Παλαιστίνης και με μια σειρά πολέμων, βίαιων εκδιώξεων και συστηματικών εκκαθαρίσεων (από τον ισραηλινό στρατό και του έποικους) μέσα σε διάστημα σχεδόν είκοσι χρόνων περιορίστηκε να βρίσκεται εγκλωβισμένος και υποτελής στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας σε καθεστώς απαρτχάιντ από το κράτος του Ισραήλ. Η προσπάθεια απελευθέρωσης της γης του και της πολιτικής ανεξαρτησίας του είναι φυσικό δικαίωμα που απορρέει από την Οικουμενική διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τη Χάρτα του ΟΗΕ. Ο τρόπος με τον οποίο αυτή γίνεται (το αντάρτικο) είναι ευθέως ανάλογος με την αγριότητα που ασκεί την κατοχή επάνω του το ισραηλινό απαρτχάιντ. Στην παρούσα φάση το Ισραήλ απορρίπτει κάθε πρόταση για δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών και δεν απομένει καμία άλλη επιλογή στους κατακτημένους από το να πάρουν τα όπλα.Christofis έγραψε: ↑Παρ Σεπ 06, 2024 4:26 pmΟ παλαιστινιακος λαος ζει στην δυτικη οχθη και μπορουμε να μιλησουμε για ωρες για θεμα ιστοριας. Εχω ζησει στο ισραηλ. Εχω παει στην Παλαιστινη απειρες φορες, εχω φιλους και απο τα δυο στρατοπεδα. Μην μου λες εμενα αν μοιαζει δεδομενη μια εισβολη ενω ειμαι Κυπριος με συζυγο προσφυγα και προερχομαι απο οικογενεια αγνοουμενου. Η λωριδα της γαζας καμια σχεση δεν εχει σχεσηβήματα εκτός φάσης έγραψε: ↑Παρ Σεπ 06, 2024 4:10 pmΗ κλεμμένη γη του παλαιστινιακού λαού δεν είναι ισραηλινό έδαφος, είναι έδαφος υπό κατοχή από το Ισραηλινό κράτος που εφαρμόζει ταυτόχρονα και πολιτικές απαρτχάιντ. Ο παλαιστινιακός λαός έχει κάθε δικαίωμα σύμφωνα με την Οικουμενική διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου του ΟΗΕ να αντισταθεί στην υποδούλωσή του με οποιονδήποτε τρόπο για να αποκτήσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του. Το πρόβλημα είναι ότι η εισβολή του Ισραήλ έχει γίνει εδώ και ογδόντα χρόνια και η απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργήσει θωρείται ή μοιάζει δεδομένη στα μάτια αρκετού κόσμου, αλλά δεν είναι.
Με την δυτικη οχθη. Αποτελει καθαρα μια περιοχη ερμεο στις ορεξεις μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και δεν ειναι κανενα δικαιωμα της να σκοτωνει αμαχους χωρις προειδοποιηση(ακουσε δικαιωμα του να αντισταθει σε υποδουλωση). Επισης για μαθηματα ιστοριας η λωριδα της Γαζας οταν δοθηκε η οδηγια απο τον ΟΗΕ για δημιουργια 2 κρατων και συγκροτηθηκε το κρατος του Ισραηλ ανηκε στην αιγυπτο η οποια συμμετειχε στον πολεμο των 6 ημερων αρα δεν πρεπει να θεωρειται και Παλαιστινη.
Το προσωπικό θέμα που αναφέρεις δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το κάνεις από τη στιγμή που στο παλαιστινιακό ζήτημα είσαι αναφανδόν υπέρ των κατοχικών δυνάμεων. Δείχνει απλά ότι έχεις δύο μέτρα και δύο σταθμά σε σχέση με το Κυπριακό ζήτημα.

3
3

-
- Reactions: 1054
- Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: Olympiakos
- Προειδοποιήσεις:
5
Στην περιοχή εκεί είναι πολύπλοκα τα πράγματα και δεν μπορείς να δώσεις δίκιο ούτε στον ένα ούτε στον άλλο.
Εκεί παλιά ζούσαν Εβραίοι αρμονικά με Άραβες. Με τον διωγμό των Εβραίων λόγω Χίτλερ η περιοχή άδειασε από Εβραίους. Όταν τελείωσε όλο αυτό,οι Άγγλοι αν δεν κάνω λάθος που τους ανήκαν τα εδάφη μαζί με Αμερική αποφάσισαν να ιδρύσουν το κράτος του Ισραήλ στην περιοχή εκείνη. Επέτρεψαν οι Εβραίοι. Από εκεί και πέρα όλα τα κράτη τριγύρω που ήταν αραβικά δεν τους ήθελαν εκεί. Τους επιτέθηκαν 2 φορές,οι Ισραηλινοί κέρδισαν τον πόλεμο και πήραν και άλλα μέτρα εδαφικά ως νικητές του πολέμου και άρχισαν να διώχνουν τους Άραβες από τα εδάφη τους και από τα έξτρα εδάφη που κατέκτησαν σαν αμυνόμενοι.
Στη διάρκεια των χρόνων έπεσαν στο τραπέζι 4 διαφορετικές προτάσεις για δημιουργία παλαιστινιακού κράτους τις οποίες τις αρνήθηκαν όλες οι Παλαιστίνιοι γιατί πολύ απλά ήθελαν όλα τα εδάφη δικά τους και να φύγουν από εκεί οι Εβραίοι. Κάτι που δεν είχε καμία λογική και ήταν αδύνατο να γίνει.
Η Γάζα είναι μια φυλακή ελεγχόμενη από το Ισραήλ. Οι τρομοκράτες εκεί χρησιμοποιούν τον άμαχο πλυθησμό σαν ασπίδα.
Κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά με τους βομβαρδισμούς και σκοτώνεται άμαχος πλυθησμός.
Το ερώτημα μου είναι όλα αυτά τα χρόνια. Για πιο λόγο 2.000.000 κάθονται και ζούν φυλακισμένοι σε ένα κομμάτακι γης? Γιατί δεν τους ενσωματώνουν στα εδάφη τους τα υπόλοιπα αραβικά κράτη που έχουν την ίδια θρησκεία και κουλτούρα και θα προσαρμοστούν αμέσως ζώντας μια καλύτερη ζωή σε μια ασφαλή ζώνη? Γιατί δεν τους θέλουν τα υπόλοιπα αραβικά κράτη και τους αφήνουν εκεί για να εξυπηρετούν τον σκοπό τους .
Εκεί παλιά ζούσαν Εβραίοι αρμονικά με Άραβες. Με τον διωγμό των Εβραίων λόγω Χίτλερ η περιοχή άδειασε από Εβραίους. Όταν τελείωσε όλο αυτό,οι Άγγλοι αν δεν κάνω λάθος που τους ανήκαν τα εδάφη μαζί με Αμερική αποφάσισαν να ιδρύσουν το κράτος του Ισραήλ στην περιοχή εκείνη. Επέτρεψαν οι Εβραίοι. Από εκεί και πέρα όλα τα κράτη τριγύρω που ήταν αραβικά δεν τους ήθελαν εκεί. Τους επιτέθηκαν 2 φορές,οι Ισραηλινοί κέρδισαν τον πόλεμο και πήραν και άλλα μέτρα εδαφικά ως νικητές του πολέμου και άρχισαν να διώχνουν τους Άραβες από τα εδάφη τους και από τα έξτρα εδάφη που κατέκτησαν σαν αμυνόμενοι.
Στη διάρκεια των χρόνων έπεσαν στο τραπέζι 4 διαφορετικές προτάσεις για δημιουργία παλαιστινιακού κράτους τις οποίες τις αρνήθηκαν όλες οι Παλαιστίνιοι γιατί πολύ απλά ήθελαν όλα τα εδάφη δικά τους και να φύγουν από εκεί οι Εβραίοι. Κάτι που δεν είχε καμία λογική και ήταν αδύνατο να γίνει.
Η Γάζα είναι μια φυλακή ελεγχόμενη από το Ισραήλ. Οι τρομοκράτες εκεί χρησιμοποιούν τον άμαχο πλυθησμό σαν ασπίδα.
Κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά με τους βομβαρδισμούς και σκοτώνεται άμαχος πλυθησμός.
Το ερώτημα μου είναι όλα αυτά τα χρόνια. Για πιο λόγο 2.000.000 κάθονται και ζούν φυλακισμένοι σε ένα κομμάτακι γης? Γιατί δεν τους ενσωματώνουν στα εδάφη τους τα υπόλοιπα αραβικά κράτη που έχουν την ίδια θρησκεία και κουλτούρα και θα προσαρμοστούν αμέσως ζώντας μια καλύτερη ζωή σε μια ασφαλή ζώνη? Γιατί δεν τους θέλουν τα υπόλοιπα αραβικά κράτη και τους αφήνουν εκεί για να εξυπηρετούν τον σκοπό τους .
6
4
2

Μ αυτή τη λογική κ οι Ισραηλινοί που ιστορικά ειναι απο πολύ πιο πριν εκεί εκδιώχθησαν κ έχουν το δικαίωμα να γυρίσουν πίσω στα κλεμμένα εδάφη τους.Η ιστορία δεν περιορίζεται στο χρονικά όρια που μας βολεύει .Το παλαιστινιακό ειναι πολύπλοκο πρόβλημα και αμφιβάλλω ΑΝ πράγματι θελουμε να βοηθήσουμε ,λέω εγώ τώρα,να μην μακελεύεται κόσμος .Ειναι προφανές οτι το Ισραήλ εφαρμόζει τακτικές απαρτχαιντ στη δυτική όχθη για παράδειγμα αλλα ειναι εξίσου προφανές το παλαιστινιακό κομματι της Γάζας τι θελει να κάνει και το καταλάβαμε οταν πήρε το πάνω χερι οταν εισεβαλε στα κιμπουτς και σε …ρέιβ φεστιβάλ..Οσον αφορά την ειρηνική συνύπαρξη αμφιβάλλω για την επιτυχία της ακόμα κ αν δημιουργηθεί κανονικό παλαιστινιακό κράτος με περισσότερα εδάφη.Οι γύρω χώρες επιβουλεύονται το Ισραήλ σ ενα γενικότερο πλαίσιο θρησκευτικού φονταμενταλισμού απο το 1947 κ οι ακρότητες του Ισραήλ δημιουργούν ενα φαύλο κύκλο πόλωσης κ μίσους ….βήματα εκτός φάσης έγραψε: ↑Παρ Σεπ 06, 2024 4:10 pmΗ κλεμμένη γη του παλαιστινιακού λαού δεν είναι ισραηλινό έδαφος, είναι έδαφος υπό κατοχή από το Ισραηλινό κράτος που εφαρμόζει ταυτόχρονα και πολιτικές απαρτχάιντ. Ο παλαιστινιακός λαός έχει κάθε δικαίωμα σύμφωνα με την Οικουμενική διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου του ΟΗΕ να αντισταθεί στην υποδούλωσή του με οποιονδήποτε τρόπο για να αποκτήσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του. Το πρόβλημα είναι ότι η εισβολή του Ισραήλ έχει γίνει εδώ και ογδόντα χρόνια και η απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργήσει θωρείται ή μοιάζει δεδομένη στα μάτια αρκετού κόσμου, αλλά δεν είναι.
2
2

-
- Reactions: 1054
- Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: Olympiakos
- Προειδοποιήσεις:
5
Δεν ήταν κλεμμένη γη. Πριν τον διωγμό των Εβραίων λόγω Χίτλερ εκεί ζούσαν οι Εβραίοι.βήματα εκτός φάσης έγραψε: ↑Παρ Σεπ 06, 2024 4:10 pmΗ κλεμμένη γη του παλαιστινιακού λαού δεν είναι ισραηλινό έδαφος, είναι έδαφος υπό κατοχή από το Ισραηλινό κράτος που εφαρμόζει ταυτόχρονα και πολιτικές απαρτχάιντ. Ο παλαιστινιακός λαός έχει κάθε δικαίωμα σύμφωνα με την Οικουμενική διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου του ΟΗΕ να αντισταθεί στην υποδούλωσή του με οποιονδήποτε τρόπο για να αποκτήσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του. Το πρόβλημα είναι ότι η εισβολή του Ισραήλ έχει γίνει εδώ και ογδόντα χρόνια και η απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργήσει θωρείται ή μοιάζει δεδομένη στα μάτια αρκετού κόσμου, αλλά δεν είναι.
2
2

- Conan1982
- Reactions: 3554
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Να κάνω μια παρένθεση στην συζήτηση περί Παλαιστίνης και Ισραήλ.shaq7 έγραψε: ↑Παρ Σεπ 06, 2024 2:42 pm
Η Ευρωλίγκα δεν εφαρμόζει 2 μέτρα και 2 σταθμά, δεν έχει αποφασίσει να αποκλείσει την ΤΣΣΚΑ και να επιτρέψει στην Μακάμπι να παίζει. Αν ήταν στο χέρι της μια χαρά θα έπαιζε και η ΤΣΣΚΑ, απλώς δεν είναι δυνατόν να γίνει νομικά αφού υπάρχει αποκλεισμός των Ρωσικών Ομάδων.
1
1

-
- Προειδοποιήσεις:
1
Ειμαι ξεκαθαρα υπερ των παλαιστινιων ως προς το δικαιωμα τους να ιδρυσουν κρατος και να ειναι ανεξαρτητοι καθως ειναι ενας ταλαιπωρημενος λαος. Ειμαι ξεκαθαρα εναντιον αυτου που γινεται στην Λωριδα της γαζας με την Τρομακρατικη οργανωση που λεγεται Χαμας που δεν θελει καμια λυση θελει αλλα εξυπηρετει τα συμφεροντα των μεγαλων αραβικων δυναμεων εις βαρος του αμαχου πληθυσμου. Εχω ξενυχτησει εγω για παλαιαστινιους καμενους και ακρωτηριασμενους που δεν μπορεις να φανταστεις. Η χαμας δεν ειναι ο παλαιστινιακος λαος. Η παλαιστινη ειναι αγγλικη ορολογια για τηνβήματα εκτός φάσης έγραψε: ↑Παρ Σεπ 06, 2024 4:43 pmΟ παλαιστινιακός λαός ζούσε μέχρι το 1948 σε όλη την περιοχή της Παλαιστίνης και με μια σειρά πολέμων, βίαιων εκδιώξεων και συστηματικών εκκαθαρίσεων (από τον ισραηλινό στρατό και του έποικους) μέσα σε διάστημα σχεδόν είκοσι χρόνων περιορίστηκε να βρίσκεται εγκλωβισμένος και υποτελής στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας σε καθεστώς απαρτχάιντ από το κράτος του Ισραήλ. Η προσπάθεια απελευθέρωσης της γης του και της πολιτικής ανεξαρτησίας του είναι φυσικό δικαίωμα που απορρέει από την Οικουμενική διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τη Χάρτα του ΟΗΕ. Ο τρόπος με τον οποίο αυτή γίνεται (το αντάρτικο) είναι ευθέως ανάλογος με την αγριότητα που ασκεί την κατοχή επάνω του το ισραηλινό απαρτχάιντ. Στην παρούσα φάση το Ισραήλ απορρίπτει κάθε πρόταση για δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών και δεν απομένει καμία άλλη επιλογή στους κατακτημένους από το να πάρουν τα όπλα.Christofis έγραψε: ↑Παρ Σεπ 06, 2024 4:26 pm
Ο παλαιστινιακος λαος ζει στην δυτικη οχθη και μπορουμε να μιλησουμε για ωρες για θεμα ιστοριας. Εχω ζησει στο ισραηλ. Εχω παει στην Παλαιστινη απειρες φορες, εχω φιλους και απο τα δυο στρατοπεδα. Μην μου λες εμενα αν μοιαζει δεδομενη μια εισβολη ενω ειμαι Κυπριος με συζυγο προσφυγα και προερχομαι απο οικογενεια αγνοουμενου. Η λωριδα της γαζας καμια σχεση δεν εχει σχεση
Το προσωπικό θέμα που αναφέρεις δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το κάνεις από τη στιγμή που στο παλαιστινιακό ζήτημα είσαι αναφανδόν υπέρ των κατοχικών δυνάμεων. Δείχνει απλά ότι έχεις δύο μέτρα και δύο σταθμά σε σχέση με το Κυπριακό ζήτημα.![]()
Περιοχη . Το 48 η περιοχη που δοθηκε σε εβραιους (υπηρχαν και εκει εβραιοι δεν ηρθαν ουροκατεβατοι ολοι) και αραβες(παλαιστινιος δεν καποια φυλη αλλα ο μονιμος κατοικος μιαα περιοχης που ονομαστηκε απο τους Αγγλους Παλαιστινη) δεν περιελμαβανε την λωριδα της γαζας η οποια ηταν μερος της Αιγυπτου. Επισης καμια εκδιωξη δεν εχει γινει προς την δυτικη οχθη
3
2
1

-
- Προειδοποιήσεις:
1
Φιλε εθεσες το θεμα στην σωστη του βαση. Τα υπολοιπα και οι λεπτομεριες ειναι δυσκολο να τα αντιληφθει καποιος οταν δεν εχει ζησει εκει περα. Εγω απλα τονιζω οτι το Ισραηλ δεν πηγε και εκανε εισβολη στην δυτικη οχθη αλλα στη βαση μιας τρομοκρατικης οργανωσης σε εδαφη που του ανηκουν(τα κερδισε σε πολεμομπου ξεκινησαν αλλοι με τον πολεμο των 6 ημερων). Ο αμαχος πληθυσμος μενει γιατι τον ελεγχει η Χαμας με θρησκευτικες , πολιτικες και απειλες για τη ζωη τους. Για αυτο μενουν.Tsilarxos έγραψε: ↑Παρ Σεπ 06, 2024 5:09 pmΣτην περιοχή εκεί είναι πολύπλοκα τα πράγματα και δεν μπορείς να δώσεις δίκιο ούτε στον ένα ούτε στον άλλο.
2
2

- τουλουμπα
- Reactions: 4447
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
3
δεν εχει καμια σημασια η ιδρυση παλαιστινιακου κρατους,αυτο απλα ειναι μια προφαση για να κανουν οι αραβες οτι κανουν
και να ιδυθει παλαιστινιακο κρατος θα τους βομβαρδιζουν απο εκει δεν θα αλλαξει τιποτα γιατι πολυ απλα δεν τους θελουν οι αραβες να υπαρχουν σε αυτο το σημειο
οι ισραηλινοι επειδη δεν ειναι χαπατα οπως οι ελληνες το ξερουν αυτο οποτε δεν θα επιτρεψουν ποτε να ιδρυθει αυτο το κρατος τουλαχιστον με την μορφη που θελουν οι αραβες
και να ιδυθει παλαιστινιακο κρατος θα τους βομβαρδιζουν απο εκει δεν θα αλλαξει τιποτα γιατι πολυ απλα δεν τους θελουν οι αραβες να υπαρχουν σε αυτο το σημειο
οι ισραηλινοι επειδη δεν ειναι χαπατα οπως οι ελληνες το ξερουν αυτο οποτε δεν θα επιτρεψουν ποτε να ιδρυθει αυτο το κρατος τουλαχιστον με την μορφη που θελουν οι αραβες
1
1

- τουλουμπα
- Reactions: 4447
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
3
για τον ιδιο λογο που καποιος ιρακινος δεν παει στην σ.αραβια η στο καταρ η εμιρατα και ερχεται στην ευρωπηTsilarxos έγραψε: ↑Παρ Σεπ 06, 2024 5:09 pm
ετσι ειναι το σχεδιο,αυτο πρεπει να γινει
2
1
1