Group A : CAN - GRE- AUS - ESP

Συντονιστής: Captains

TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1502
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Ιούλ 30, 2024 3:16 pm

Έχουν καλύτερους παίχτες για αντιπάλους στις θέσεις τους οι Μήτογλου και Παπαγιάννης για αυτό δεν μπορούν να παίξουν..

0
Άβαταρ μέλους
Boston1

junior
Reactions: 207
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Ιούλ 30, 2024 3:18 pm

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Ξενερωμένος είμαι κι εγώ αλλά αυτό το ταλέντο έχουμε με αυτό πορευόμαστε. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να παίξει ο Ντόρσευ ή ο Βεζένκοφ, οι γάτοι του Basketforum θα ήθελα να με διαφωτίσουν.
Είναι κρίμα να έχεις έναν από τους καλύτερους παίκτες παγκοσμίως και να μην μπορείς να προκριθείς εύκολα στους 8. Αυτό είναι ένδειξη του σκληρούς ανταγωνισμού παγκοσμίως.
Παρά τη δεύτερη ήττα, θέλω να πω ΜΠΡΑΒΟ για την προσπάθεια. Να μην ξεχνούμε πως αυτοί οι αθλητές που ηττήθηκαν, στάζουν ιδρώτα για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας ενώ θα μπορούσαν να αράζουν σε μια παραλία.

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions: 939

Τρί Ιούλ 30, 2024 3:21 pm

Boston1 έγραψε:
Συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Ξενερωμένος είμαι κι εγώ αλλά αυτό το ταλέντο έχουμε με αυτό πορευόμαστε. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να παίξει ο Ντόρσευ ή ο Βεζένκοφ, οι γάτοι του Basketforum θα ήθελα να με διαφωτίσουν.
Είναι κρίμα να έχεις έναν από τους καλύτερους παίκτες παγκοσμίως και να μην μπορείς να προκριθείς εύκολα στους 8. Αυτό είναι ένδειξη του σκληρούς ανταγωνισμού παγκοσμίως.
Παρά τη δεύτερη ήττα, θέλω να πω ΜΠΡΑΒΟ για την προσπάθεια. Να μην ξεχνούμε πως αυτοί οι αθλητές που ηττήθηκαν, στάζουν ιδρώτα για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας ενώ θα μπορούσαν να αράζουν σε μια παραλία.
Το είπαμε φίλε ότι έπαιξαν με πάθος και το αναγνωρίζουμε. Αλλά δυστυχώς δεν έχουν το ταλέντο. Ασουτη ομάδα. Ο Βεζε δεν μπορεί να παίξει επειδή έχει παίξει με Εθνική Βουλγαρίας και ο Tyler σαν νατουραλιζε μπορούμε να έχουμε έναν. Ο Σπανούλης προτίμησε τον Walkup από τον Dorsey.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 671
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Τρί Ιούλ 30, 2024 3:26 pm

Boston1 έγραψε:
Για διαφορετικούς λόγους η απάντηση είναι όχι στο ερώτημα σου. Ο Dorsey για να παίξει ξανά θα πρέπει ο Walkup να δηλώσει αδυναμία. κόπωση ή να φύγει από τη χώρα και να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Επίσης πέρυσι από τη διοίκηση της ΕΟΚ αποφασίστηκε να πορευτούμε με αυτόν ως νατουραλιζέ. Ο Vezenkov είναι Βούλγαρος και παρόλο που έχει κυπριακό και ελληνικό διαβατήριο θεωρώ πως πολύ δύσκολα θα έπαιζε για εμάς, ακόμη και αν μπορούσε.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1143
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
Προειδοποιήσεις: 1

prime7 έγραψε:
Boston1 έγραψε:
Το είπαμε φίλε ότι έπαιξαν με πάθος και το αναγνωρίζουμε. Αλλά δυστυχώς δεν έχουν το ταλέντο. Ασουτη ομάδα. Ο Βεζε δεν μπορεί να παίξει επειδή έχει παίξει με Εθνική Βουλγαρίας και ο Tyler σαν νατουραλιζε μπορούμε να έχουμε έναν. Ο Σπανούλης προτίμησε τον Walkup από τον Dorsey.
Όπως αποδείχθηκε η μη επιλογή του Ντόρσεϊ ήταν λάθος γιατί στερήθηκες έναν επιθετικό παίκτη και δεν έχεις πολλούς.

0
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Άβαταρ μέλους
montechristo

euroleague
Reactions: 1889
Προειδοποιήσεις: 4

Τρί Ιούλ 30, 2024 3:27 pm

pan24 έγραψε:
Τρί Ιούλ 30, 2024 2:56 pm
montechristo έγραψε:
Τρί Ιούλ 30, 2024 2:39 pm

Aldama και Giddey να γυαλίζουν πάγκο σε Μέμφις και Σικάγο και Χουέρτας σε Τενερίφη, προφανώς και δεν έχουν την καταπόνηση του Γουόκαπ μς 25-30 λεπτά στην ευρωλίγκα.
Το πρόβλημα του δεν είναι τόσο η κούραση.
Είναι ότι δεν μπορεί να παίζει μαζί με τον Καλάθη, ως παικτικά χαρακτηριστικά δεν κολλάνε.

Ιδανικά θα ήθελες να παίζουν από 20 λεπτά στο 1 και ίσως και κάνα 5λεπτο μαζί ανάλογα τον αντίπαλο, τη μέρα κλπ.
Αλλά με Λαρεντζάκη χώμα, Σλούκα και Ρογκαβόπουλο εκτός εθνικής δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Αυτά είναι καθαρά λάθη Σπανούλη. Στο κάτω-κάτω υπήρχε και ο Μωραϊτης. Γιατί τον κάλεσε στην εθνική; Μόνο για περιπτώσεις τραυματισμού;

0
Άβαταρ μέλους
Gino_Bill

a1greece
Reactions: 218
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: Manu G, Saras, 3D, VC
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Τρί Ιούλ 30, 2024 3:31 pm

kite26 έγραψε:
Τρί Ιούλ 30, 2024 2:59 pm
ggr έγραψε:
Τρί Ιούλ 30, 2024 2:48 pm

Δεν έχεις άδικο σε αυτά που γράφεις. Επειδή ασχολούμαι με τις ακαδημίες στον τόπο που μένω, θα σου προσθέσω τα εξής. Δεν γίνεται πάντα σωστή δουλειά από τους προπονητές αλλά δεν δουλεύουν και όσο πρέπει οι πιτσιρικάδες. Παιδιά που μπήκαν με όρεξη πέρσι, ξαφνικά βαρέθηκαν και το έριξαν στις βόλτες με τα μηχανάκια και τα τσιγάρα. Υπάρχουν επίσης και πολλά φροντιστήρια για τα μεγαλύτερα παιδιά. Μου είχε βγει η ψυχή για να βγάλω το πρόγραμμα για εκείνο το τμήμα. Υπάρχουν όμως και παιδιά που δουλεύουν, έχουν όρεξη και μάλιστα ζητούσαν να τους ανοίξω επιπλέον ώρες το γήπεδο και όταν μπορούσα, το έκανα. Είναι πολυδιάστατο το ζήτημα.
Σε ένα ταξίδι που έκανα στη Βαρκελώνη παρατήρησα ότι όλος ο ντόπιος κόσμος αθλούνταν στις παραλίες και ουσιαστικά τα καφέ λειτουργούσαν για τους τουρίστες. Έχουν κουλτούρα αθλητισμού, αυτό που δεν έχουμε εμείς. Οι παραλίες έχουν χώρο να κάνεις ποδήλατο, να τρέξεις, για beach volley και δεν ξέρω κι εγώ για τι άλλο. Επίσης, έχουν υποδομές, γήπεδα, τεχνικές γνώσεις. Εσύ τι έχεις; Παραλίες που είναι κατειλημμένες από καφετέριες μέχρι το νερό, χαλασμένα και επικίνδυνα γήπεδα και μια γενικότερη κουλτούρα που είναι μακριά από τον αθλητισμό. Όλοι Facebook και λολ. Ο αθλητισμός εδώ υπάρχει μόνο για να μοστράρουμε διαφορετικότητα. Σκληρές αλήθειες, αλλά κάποιος είναι ώρα να τις πει.
Συμφωνώ σε όλα αλλά δεν έπρεπε να χάσουμε από την πιο συνεπή εθνική ομάδα μπάσκετ που έχει δει ο τόπος για να καταλήξουμε ότι κανείς στην Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για ουσιαστική αθλητική ανάπτυξη. Από τους πατεράδες που πλακώνονται στα παιδικά για το ποιανού ο γιος είναι μεγαλύτερο ταλέντο, μέχρι τα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα-γόνους που βλέπουν τις ομάδες που κατέχουν σαν παιχνίδι εξουσίας και τίποτα παραπάνω. Δείτε στην τελική τους αθλητικούς παράγοντες στο εξωτερικό (άντε κ' εκεί όχι όλους), δείτε και στην Ελλάδα και βγάλτε συμπέρασμα.

Κατά τα άλλα, η ομάδα μας απ την αρχή ήταν η χειρότερη του γκρουπ, χωρίς να σημαίνει πως είναι κακή ομάδα. Το αντίθετο, μια ομάδα που φτάνει στο καλάθι απέναντι σε Καναδά και Ισπανία είναι μια καλή ομάδα, που όμως δεν μπορεί/μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω.

4
4 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tuvok

junior
Reactions: 188
Αγαπημένος παίκτης: Tarpley, Massey
Αγαπημένη ομάδα: Aris

kite26 έγραψε:
Τρί Ιούλ 30, 2024 2:31 pm
Πού είναι για παράδειγμα τα γήπεδα μπάσκετ σε κάθε πόλη;
Γηπεδάκια υπάρχουν, μάλιστα στην περιοχή μου ο Δήμος πρόσφατα ανακαίνισε τα 2 εξ αυτών.

Το πρόβλημα είναι ότι τα πιτσιρίκια δεν πολυγουστάρουν, ίσως προτιμούνε τις βόλτες, το xbox, το κινητό.

Θυμάμαι τη δεκαετία του '90 πήγαινα να ρίξω μερικά σουτάκια και έπεφταν στη μπασκέτα 20 ακόμα μπάλες ταυτόχρονα. Τη σήμερον ημέρα ελάχιστα παιδιά βλέπω να ενδιαφέρονται να παίξουν.

Επίσης, σίγουρα ένα ρόλο έπαιξε η 10ετής περίοδος της ύφεσης που περάσαμε, συρρικνώθηκαν οι ομάδες μας (μέχρι και οι ΠΑΟ - ΟΣΦΠ πέρασαν μια περίοδο ανομβρίας), οπότε λογικά θα περιορίστηκε και το budget των ακαδημιών. Βάλτε στην εξίσωση και το γεγονός ότι οι περισσότερες ομάδες ποντάρουν πια στους ξένους παίκτες παρά στα Ελληνάκια και το γλυκό έδεσε.

Αν μάλιστα σκεφτούμε ότι χωρίς το Γιάννη πιθανότατα δεν θα είχαμε φτάσει καν στους Ολυμπιακούς, αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι τα πράγματα δεν είναι ρόδινα για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

4
4 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
coach blue

euroleague
Reactions: 1364

Τρί Ιούλ 30, 2024 3:32 pm

kite26 έγραψε:
prime7 έγραψε:

Όπως αποδείχθηκε η μη επιλογή του Ντόρσεϊ ήταν λάθος γιατί στερήθηκες έναν επιθετικό παίκτη και δεν έχεις πολλούς.
Στην εθνική δεν προσπαθούσε καν στην άμυνα.Δες ενδεικτικά λίγο Ελλάδα Γερμανία στο ευρωμπάσκετ. Δεν ξέρω τι θα κάνει στον ολυμπιακό.

0
tokalytero3d

euroleague
Reactions: 1333
Προειδοποιήσεις: 3

Τρί Ιούλ 30, 2024 3:38 pm

Αν έχω καταλάβει καλά πρέπει να κερδίσει ο Καναδάς και την Αυστραλία και την Ισπανία και μεις με διάφορα 3 πόντων και πάνω την Αυστραλία για να έχουμε ελπίδες;

0
ggr

allstar
Reactions: 175
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons

Τρί Ιούλ 30, 2024 3:48 pm

Tuvok έγραψε:
kite26 έγραψε:
Τρί Ιούλ 30, 2024 2:31 pm
Πού είναι για παράδειγμα τα γήπεδα μπάσκετ σε κάθε πόλη;
Γηπεδάκια υπάρχουν, μάλιστα στην περιοχή μου ο Δήμος πρόσφατα ανακαίνισε τα 2 εξ αυτών.

Το πρόβλημα είναι ότι τα πιτσιρίκια δεν πολυγουστάρουν, ίσως προτιμούνε τις βόλτες, το xbox, το κινητό.

Θυμάμαι τη δεκαετία του '90 πήγαινα να ρίξω μερικά σουτάκια και έπεφταν στη μπασκέτα 20 ακόμα μπάλες ταυτόχρονα. Τη σήμερον ημέρα ελάχιστα παιδιά βλέπω να ενδιαφέρονται να παίξουν.

Επίσης, σίγουρα ένα ρόλο έπαιξε η 10ετής περίοδος της ύφεσης που περάσαμε, συρρικνώθηκαν οι ομάδες μας (μέχρι και οι ΠΑΟ - ΟΣΦΠ πέρασαν μια περίοδο ανομβρίας), οπότε λογικά θα περιορίστηκε και το budget των ακαδημιών. Βάλτε στην εξίσωση και το γεγονός ότι οι περισσότερες ομάδες ποντάρουν πια στους ξένους παίκτες παρά στα Ελληνάκια και το γλυκό έδεσε.

Αν μάλιστα σκεφτούμε ότι χωρίς το Γιάννη πιθανότατα δεν θα είχαμε φτάσει καν στους Ολυμπιακούς, αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι τα πράγματα δεν είναι ρόδινα για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.
Ισχύει αυτό που γράφεις. Μέχρι το 2015 πήγαινα για μπάσκετ στο Τροκαντερό. Τις Τετάρτες δυσκολευοσουν να βρεις μπασκέτα. Το καλοκαίρι του 2019 έφυγα από την Αθήνα αλλά κάποια στιγμή εκείνη τη χρονιά, πήγα να δω τον Πανιώνιο στο Μπεφον. Ήταν Τετάρτη και στο ημίχρονο πετάχτηκα δίπλα στα ανοιχτά να δω αυτούς που έπαιζαν. Από τις πέντε μπασκέτες έπαιζαν στη μία και σε μία ακόμη έριχναν δύο - τρεις σουτακια.

0
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3277
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Τρί Ιούλ 30, 2024 3:48 pm

tokalytero3d έγραψε:
Τρί Ιούλ 30, 2024 3:38 pm
Αν έχω καταλάβει καλά πρέπει να κερδίσει ο Καναδάς και την Αυστραλία και την Ισπανία και μεις με διάφορα 3 πόντων και πάνω την Αυστραλία για να έχουμε ελπίδες;

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6596
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Ιούλ 30, 2024 3:52 pm

το τελευταιο 10λεπτο ειδα..δεν ξερω τι ονειρο εχει δει ο σπανουλης με το γουοκαπ καλαθη γιαννη στην ιδια 5δα..θεωρει οτι εχει εστω και 1% πιθανοτητα να δουλεψει σε σοβαρο ματς?Με τον σλουκα σημερα θα κερδιζαμε παντως..Χωρις αυτον δεν παμε πουθενα ειναι ξεκαθαρο.

Επιθετικα παντως ηταν σαν να βλεπω ολυμπιακο που γυριζανε την μπαλα σαν βομβα και στο τελος ενας θα τουβλαριζε..Δεν μας αξιζε η νικη παροτι θα μπορουσαμε να την παρουμε με μερικα τυχερα σουτ.
Εντωμεταξυ παλι ο λαρε πηρε το κρισιμο σουτ..ε ειναι να τρελενεσαι..

Δεν τον ηθελε τον σασα ο βασιλακο...ασχημα θα ταν τωρα να τον ειχαμε..

0
Στηβ Κερ

euroleague
Reactions: 1207

Τρί Ιούλ 30, 2024 4:05 pm

Αναλογικά με το ταλέντο της ομάδας τρυπήσαμε ταβάνι σε απόδοση.Απλα η ομάδα δεν άντεχε παίκτες οπως ο Ουοκαπ κ Μητογλου να ειναι σε κακή κατάσταση .Αυτοι οι δυο πήραν ….δικες τους προσπάθειες που δεν έβαλαν (μαζί με Λαρυ).
Μην ξεχνάτε οτι περσυ είχαμε εκτος κ Καλαθη μαζί με Σλουκα κ θέλαμε κολασμένα ποιντ όποτε η περίπτωση Ουοκαπ έκατσε ταμαμ.Επισης μπορει να μην…σχιζαμε χασεδες στην επίθεση αλλα μην ξεχναμε την κακή αμυνα του β δεκαλέπτου που φάγαμε 28 πόντους μ κακή περιφερειακή αμυνα!!!!(θυμιζει λίγο κ το παιχνιδι με Γερμανία με το τρίποντο πάρτυ).Δεν ειναι άσπρο μαύρο τα πράγματα .Επισης δεν ειναι τυχαίο ο Ουοκαπ με τέτοια υπερφόρτωση ,αν βάλεις με τα δυο συνεχή καλοκαίρια με εθνική και το ποσο έπαιζε στον Ολυμπιακό,να ειναι ντεφορμέ.ΔΕΝ ειναι άσπρο μαύρο τα πράγματα.
Πήγανε μετά απο καιρό Ολυμπιάδα ήταν σε δύσκολο όμιλο πάλεψαν και τα δυο παιχνίδια και έχασαν δίκαια αλλα οριακά ουσιαστικά .Για μένα αν Ντινος ,Ουοκαπ ήταν σε καλή κατάσταση πιθανόν να περνάγαμε.
Για μένα με Σπανούλη έκανε ενα βήμα μπροστά η ομάδα πρέπει να κρατηθεί αυτο το κλίμα σαν υποθήκη για το μέλλον.

0
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1143
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Ιούλ 30, 2024 4:06 pm

Μη λέτε ότι υπάρχουν μπασκέτες. Γενικά πρέπει να είσαι τυχερός αν ζεις σε πόλη για να μπορείς να αθλεισαι δωρεάν. Ναι, γιατί ο αθλητισμός πρέπει να είναι προσβάσιμος δωρεάν. Η πραγματική βούληση που υπάρχει ειναι να γίνουν τα ελληνόπουλα παχύσαρκα. Αν θέλανε το αντίθετο, θα είχαμε γεμίσει από ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, στίβου, ποδοσφαίρου κ.α. Μέσα σε μια πόλη πχ στο Ηράκλειο όπου ζω, δεν υπάρχει ουδεμία δυνατότητα να κάνεις ποδήλατο. Το μόνο που κυριαρχεί ειναι τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια. Οι πόλεις δεν είναι φτιαγμένες για εμάς, είναι φτιαγμένες για να σκλαβώνουν εμάς. Και, όπως ξέρετε, ο αθλητισμός/πρωταθλητισμός είναι ο καθρέφτης του πολιτισμού μας.

Δε θα θα επεκταθώ περισσότερο, οφ τόπικ πάντως δε με λες, αφού αυτοί είναι οι αληθινοί λόγοι που τρώμε τα μούτρα μας σε ένα άθλημα που το έχουμε στο αίμα μας.

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kite26 την Τρί Ιούλ 30, 2024 4:09 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Paris 2024 - Basketball Tournament”