Euroleague 2023-2024 Playoffs (4) Barcelona FC vs (5) Olympiacos PIraeus

Συντονιστής: Captains

Αποτέλεσμα σειράς

Πρόκριση Ολυμπιακού 3-0
5
8%
Πρόκριση Ολυμπιακού 3-1
26
40%
Πρόκριση Ολυμπιακού 3-2
10
15%
Πρόκριση Μπαρτσελόνας 3-2
15
23%
Πρόκριση Μπαρτσελόνας 3-1
5
8%
Πρόκριση Μπαρτσελόνας 3-0
4
6%

Σύνολο ψήφων: 65
Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 952
Προειδοποιήσεις: 5

Πέμ Μάιος 09, 2024 11:58 am

Conan1982 έγραψε:
Πέμ Μάιος 09, 2024 11:49 am
Είχα να ζήσω με τόση ένταση ένα παιχνίδι πολύ καιρό, από πέρυσι μάλλον.

Τα έχουμε πει τα περισσότερα, αλλά να κάνω μερικές επισημάνσεις.
Ο Μιλού έπαιξε κανονικά μόνο στα 2 τελευταία παιχνίδια, σε 1 καθόλου και σε 2 ελάχιστα.
Ο Παπανικολάου επίσης έπαιξε μόνο στα 2 τελευταία παιχνίδια.
Ο Μακκίσικ είχε το ψηλότερο pir στην σειρά (σ' εμένα το λέω που θα θέλω να τον αντικαταστήσουμε πάλι στην αρχή της σεζόν), ο ΜΙλού το ψηλότερο pir ανά λεπτό συμμετοχής.
Ο Πετρούσεφ έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο παιχνίδι, ενώ ο Ράιτ εντυπωσίασε στο τρίτο παιχνίδι.

Στα ανησυχητικά είναι η απόδοση του Γουόκαπ , νομίζω ότι ο πρώτοςδεν ήταν ο αμυντικός εξολοθρευτής που έχουμε συνηθίσει, είχε προφανώς το πρόβλημα με την μέση του που τον επηρέασε ενώ σούταρε και χάλια από το τρίποντο, για να δούμε αν κρατάει τις καλές του εμφανίσεις για το Φ4.
Ο Φαλ επίσής δεν εντυπωσίασε, δεν ήταν αρνητικός απλώς δεν κατάφερε να ξεχωρίσει και να βρει χώρους στην ρακέτα.
Για τον Καναάν δεν το βόλεψε καθόλου η σειρά, δεν του βγάλαμε καθόλου τρίποντα με καλές προϋποθέσεις, του δώσαμε να κρατήσει μπάλα και να ντριμπλάρει που το προσπάθησε αλλά δεν είναι το στοιχείο του και παρ' όλα αυτά ήταν εξαιρετικός αμυντικός, νομίζω τον αδικούμε λίγο.
Ιδανικα θα πρεπει να μεινει ο Κανααν, για να παιζει στην ευρωλιγκα. Χρειαζεται βαθος το ροστερ.

Εννοειται οτι ο Μακκισικ πρεπει να κλεισει την καριερα του στον Ολυμπιακο. Εχει βαλει τα γυαλια σε πολλους γηγενεις "επαγγελματιες".

1
1 Εικόνα
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1502
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Μάιος 09, 2024 12:02 pm

Το ματς αυτό είναι ψυχολογική ντόπα! Νιώθω πως θα είμαστε τελικό με ΠΑΟ και θα γίνει χαμός! Είμαστε πολύ αουτσάιντερ και μας ταιριάζει.. Οι παίχτες θα είναι απελευθερωμένοι και θα μπουν κάποια σουτ. Ναι είναι Ρεάλ που δεν έχει κόμπλεξ και παίζει πάντα καλά.. Αλλά δεν φοβόμαστε! Μας ευννοεί και το τάιμινγκ. Μας έχουν κάνει πολλά στα κρίσιμα ματς και ίσως τώρα σπάσει αυτό. Δεν γίνεται να μας κερδίζουν συνέχεια.

0
N.I.2022

a1greece
Reactions: 323
Αγαπημένος παίκτης: Eddie Johnson
Αγαπημένη ομάδα: OSFP
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Μάιος 09, 2024 12:20 pm

Elvetos έγραψε:
Πέμ Μάιος 09, 2024 11:21 am
N.I.2022 έγραψε:
Πέμ Μάιος 09, 2024 11:10 am

Η αξία του προπονητή σε αυτά τα ματς φαίνεται στο ότι έχει διακρίνει κατά τη διάρκεια του ματς τα ψυχικα αποθέματα που έχουν οι παίχτες του και στα τελευταία 5 λεπτά να έχει μεσα όχι τους καλύτερους κατά γενική ομολογία αλλά τους παίχτες που έχουν τα ψυχικά αποθέματα αυτή τη στιγμή να πάνε το παιχνίδι βάση του πλάνου του ως το τέλος.
Αυτό ο Άταμαν το κάνει σχεδόν τέλεια. Εγώ το θεωρώ βασικό. Υπάρχουν 18 ομάδες στην Ευρώπη στην Ευρωλίγκα, άρα 18 θέσεις προπονητών, οι οποίοι πληρώνονται αδρά για να κάνουν την δουλειά τους. Αν δεν μπορείς να κάνεις ούτε αυτό, σίγουρα υπάρχει κάπου στην Ευρώπη, για να μην επεκταθώ παγκοσμίως, κάποιος που μπορεί να κάνει τον προπονητή πολύ καλύτερα απο σένα.
Δεν μιλάω για τελευταίο σουτ η τελευταία επίθεση γενικά, αλλά για μισό δεκάλεπτο, που πρέπει να έχεις τους παίχτες που θα ακολουθήσουν κάποιο πλάνο και όχι μόνο ατομικό παιχνίδι τα τελευτά 5-6 λεπτά!!

Ο Αταμαν βάση της λογικής του αν δεν έχει μια καλή διαφορά ξεκινά το δεκάλεπτο έχοντας μέσα ακόμα και σκασμένους τους παίχτες που μπορούν να βάλουν την μπάλα στο καλάθι, που σε παιχνίδια του έχει στοιχίσει γιατί στις τελευταίες επιθέσεις θα έχουν ξεμείνει από ενεργεία και θα κάνουν λάθη.

Δλδ σα παράδειγμα, έχεις μέσα τον παίχτη Α που παίζει καλά και τον κάνεις αλλαγή βάση πλάνου με τον Β, αν ο Β δεν του βγει ο Αταμαν φέρνει πάλι στο παρκέ άρον άρον τον Α, αντίθετά ο Μπαρτζωκας θα πάει πιο βαθιά στον πάγκο και θα δοκιμάσει τον παίχτη Γ.
Με αποτέλεσμα με ότι αυτό συνεπάγετε, στο τέλος ο παίχτης Α του Αταμαν να έχει παίξει 35 λεπτά και του Μπαρτζωκα 27.
Αν σου βγει ο Β όλα καλά αλλά …?? :dribble:

0
Άβαταρ μέλους
nikolas12

Honorary
Reactions: 883
Αγαπημένος παίκτης: Kobe Bryant, Σπανούλης
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Μάιος 09, 2024 12:29 pm

Πολύ κακό ματς, αλλά η ομάδα έκανε αυτό που έπρεπε και κέρδισε ευτυχώς. Πραγματικά ζούμε μια συγκινητική σεζόν, μια σεζόν που ξεκινήσαμε χωρίς τους δύο καλύτερους μας παίκτες, μια σεζόν που ο προπονητής και οι παίκτες αμφισβητήθηκαν όσο ποτέ, μια σεζόν που όλοι νόμιζαν ότι θα κάνουμε step down. Τελικά πάμε στο Final 4. Με μεγάλες νίκες στο δεύτερο μισό, με μειονέκτημα έδρας, με Game 5 που έπρεπε να σπάσουμε έδρα σε άθλιο ματς ποιοτικά. Μόνο συγκίνηση για όσα κάναμε πάλι.

6
6 Εικόνα
Για μουσική, σειρές, ταινίες, βιβλία και καφροραδιοφωνικές εκπομπές: anthem.gr

Επίσης μία στο τόσο γράφω κι εδώ: Super Hero News

Τσεκ :D
Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 952
Προειδοποιήσεις: 5

Πέμ Μάιος 09, 2024 12:36 pm

Η διαφορά του Μπαρτζωκα είναι ότι κατά τη διάρκεια του ματς θα δώσει ευκαιρία και χρόνο σε όλους. Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο, θα κλειδώσει σε 5-6 παίκτες που θα κουβαλήσουν την ομάδα. Ανάλογα με το πλάνο και τον αντιπαλο. Εκτός από μικρό εξαιρέσεις, όλη η second unit θα πάρει σύνολο τουλαχιστον 10 λεπτακια.

1
1 Εικόνα
Redoctor_33

senior
Reactions: 282

Πέμ Μάιος 09, 2024 12:50 pm

Ευρωπαϊκες εμπειρίες redoctor:

2012 Κωνσταντινούπολη
Νίκη με Μπάρτσα ημιτελικό
Και ΤΣΣΚΑ τελευταίο σουτ τελικό

2023 Καουνας
Νίκη με Μονακό Ημιτελικό
Ήττα με Ρεάλ τελικό στο τελευταίο σουτ

2024 Βαρκελώνη
Νίκη με Μπάρτσα game 5 Βαρκελώνη

Είναι σαφές ότι δεν πρέπει να είμαι με Ρεάλ στον ημιτελικό.
Για τον τελικό δεν ξέρω.
Έχουν ξεφύγει και τα εισιτήρια αλλά όταν αποκλειστεί ΠΑΟ ή Φενέρ (κυρίως ΠΑΟ γιατι είχε καιρό να πάει φ4 και αν πάει τελικό θα πάει όλη η Αθήνα Βερολίνο) λογικά κάτι θα αδειάσει.

Επίσης επιστροφή Δευτέρα είναι πανάκριβα απο Βερολίνο..

0
Rebedierdos

senior
Reactions: 253
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: Gevin Karner
Αγαπημένη ομάδα: Minnesota-timberwolves
Αγαπημένη ομάδα: LAC
Προειδοποιήσεις: 3

Πέμ Μάιος 09, 2024 1:22 pm

Coach Periklis έγραψε:
Πέμ Μάιος 09, 2024 11:50 am
Στατιστικό για να μετανοήσει και ο τελευταίος

Όταν πάει η Ντόρτμουντ τελικό Τσάμπιονς λιγκ ο Ολυμπιακός παίρνει Ευρωλίγκα

1997
2013

Thank me όταν τριτωσει
Λάθος ανάγνωση του "στατιστικού". Όταν πάει η ντορμουν τελικό τότε πάει και ο ΟΣΦΠ. Όταν το παίρνει η Ντόρτμουντ τότε το παίρνει και ο ΟΣΦΠ. Άρα ναι ο ΟΣΦΠ είναι ήδη τελικό.

0
Ο πρώτος ειναι πρώτος , ο δεύτερος είναι τίποτα. :sorry:
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

a1greece
Reactions: 1711
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak

Πέμ Μάιος 09, 2024 1:25 pm

Coach Periklis έγραψε:

1997
2013

Thank me όταν τριτωσει
Να προσθέσουμε λίγο ακόμη αλατοπίπερο;

Σε τρία από τα τέσσερα φάιναλ 4 που έχει βρεθεί μαζί με τον Παναθηναϊκό φτάνει τελικό (1994, 1995, 2012). Τη μια φορά που δεν συναντήθηκε με του πράσινους (και δεν χάλασε το μυαλό του η τοξική οπαδικότητα) το σήκωσε κιόλας απέναντι στο μεγάλο φαβορί (2012).

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3366
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Πέμ Μάιος 09, 2024 1:32 pm

βήματα εκτός φάσης έγραψε:
Coach Periklis έγραψε:

1997
2013

Thank me όταν τριτωσει

Σε τρία από τα τέσσερα φάιναλ 4 που έχει βρεθεί μαζί με τον Παναθηναϊκό φτάνει τελικό (1994, 1995, 2012). Τη μια φορά που δεν συναντήθηκε με του πράσινους (και δεν χάλασε το μυαλό του η τοξική οπαδικότητα) το σήκωσε κιόλας απέναντι στο μεγάλο φαβορί (2012).
Πολύ σπάνια μιλάω για την διαιτησία αλλά το 2012 μας στέρησαν έναν τρομερό τελικό. Βασικά είναι λάθος η έκφραση γιατί τελικά έγινε ένας τρομερός τελικός, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ από άποψη αντιπαλότητας.

1
1 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

a1greece

Πέμ Μάιος 09, 2024 1:40 pm

nikolas_asteri έγραψε:

Πολύ σπάνια μιλάω για την διαιτησία αλλά το 2012 μας στέρησαν έναν τρομερό τελικό. Βασικά είναι λάθος η έκφραση γιατί τελικά έγινε ένας τρομερός τελικός, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ από άποψη αντιπαλότητας.
Το ακούω αυτό που λες...

αλλά αντικειμενικά δεν υπάρχει καμία διαιτησία στο συγκεκριμένο ματς. Ο Παναθηναϊκός βρήκε μπόσικη την ΤΣΣΚΑ για ένα εικοσάλεπτο και έκανε το παιχνίδι του σύμφωνα με το σχέδιο, μετά η υπερηχητική ΤΣΣΚΑ το ισορρόπησε και προκρίθηκε δύσκολα, με τον Διαμαντίδη να παίρνει στο τέλος μια από τις χειρότερες (αν όχι τη χειρότερη) αθλητικές αποφάσεις στην καριέρα του. Η όλη κατάσταση από αυτή τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία στον ψυχισμό των πράσινων οπαδών επιδεινώθηκε από τα θεαματικά γεγονότα του τελικού. :sorry:

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3366
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Πέμ Μάιος 09, 2024 1:49 pm

Πέμ Μάιος 09, 2024 1:40 pm
nikolas_asteri έγραψε:

Το ακούω αυτό που λες...

αλλά αντικειμενικά δεν υπάρχει καμία διαιτησία στο συγκεκριμένο ματς. Ο Παναθηναϊκός βρήκε μπόσικη την ΤΣΣΚΑ για ένα εικοσάλεπτο και έκανε το παιχνίδι του σύμφωνα με το σχέδιο, μετά η υπερηχητική ΤΣΣΚΑ το ισορρόπησε και προκρίθηκε δύσκολα, με τον Διαμαντίδη να παίρνει στο τέλος μια από τις χειρότερες (αν όχι τη χειρότερη) αθλητικές αποφάσεις στην καριέρα του. Η όλη κατάσταση από αυτή τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία στον ψυχισμό των πράσινων οπαδών επιδεινώθηκε από τα θεαματικά γεγονότα του τελικού. :sorry:
Meh, δεν νομίζω ότι είμαι κάνας βαμμένος πράσινος ώστε ο ψυχισμός μου να επηρεάζεται έτσι. Άλλωστε και ο πατέρας μου και ο αδερφός μου Ολυμπιακοί είναι και το χάρηκα με το πως πήρε ο Ολυμπιακός την κούπα. Τότε μάλιστα έλεγα ότι είναι η πιο καρυδάτη ever (πήρε την θέση της κατάκτησης του 2002). Δεν έχω τέτοια κολλήματα. Όπως επίσης και δεν μιλάω για την διαιτησία γιατί πιστεύω ότι long term κάτι παίρνεις, κάτι χάνεις και γενικά -μακροπρόθεσμα- είσαι εκεί που αξίζεις να είσαι. Γνώμη μου είναι ότι έκλεισαν τα μάτια σε μερικές φάσεις που αν είχαν πάει αλλιώς θα ήμασταν τελικό. Είναι παρανοϊκά οφφτοπικ βέβαια οπότε θα σταματήσω.

2
2 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions: 2352
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Πέμ Μάιος 09, 2024 1:53 pm

nikolas_asteri έγραψε:

Χμμμμ στην Πόλη δεν ξέρω αν θα ήταν τρομερός τελικός . Σαν ομάδες οι ενδείξεις έδειχναν προς τα εκεί αλλά εξωαγωνιστικά δεν είναι πόλη που θα μπορούσε να το υποστηρίξει

Εδώ δεν ξέρω αν μπορεί το Βερολίνο με τα φετινά επίπεδα τοξικότητας

Τότε τουλάχιστον ζούσαν και τα αδέρφια και είχατε Θανάση ενεργό

Το πήγα εντελώς άλλου , αλλά δεν είμαστε για τελικό Ευρωλίγκας Ολυμπιακός Παναθηναϊκός οπαδικα ίσως ούτε διοικητικα

1
1 Εικόνα
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Άβαταρ μέλους
Sharp Shooter

a1greece
Reactions: 1104
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Nashty

Πέμ Μάιος 09, 2024 1:57 pm

Rebedierdos έγραψε:
Πέμ Μάιος 09, 2024 1:22 pm
Coach Periklis έγραψε:

1997
2013

Thank me όταν τριτωσει
Λάθος ανάγνωση του "στατιστικού". Όταν πάει η ντορμουν τελικό τότε πάει και ο ΟΣΦΠ. Όταν το παίρνει η Ντόρτμουντ τότε το παίρνει και ο ΟΣΦΠ. Άρα ναι ο ΟΣΦΠ είναι ήδη τελικό.
Κανεις λάθος. Το 2013 η Ντορτμουντ έχασε στον τελικό αλλά ο Ολυμπιακός το πήρε.

0
“Maybe now you could say I didn't play a second, but in five years, you guys are going to forget. In ten years I'll still be a champion. In 20 years I'll tell my kids I probably started, and in 30 years I'll probably tell them I got the MVP.”
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

a1greece

Πέμ Μάιος 09, 2024 2:16 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Πέμ Μάιος 09, 2024 1:49 pm
Meh, δεν νομίζω ότι είμαι κάνας βαμμένος πράσινος ώστε ο ψυχισμός μου να επηρεάζεται έτσι. Άλλωστε και ο πατέρας μου και ο αδερφός μου Ολυμπιακοί είναι και το χάρηκα με το πως πήρε ο Ολυμπιακός την κούπα. Τότε μάλιστα έλεγα ότι είναι η πιο καρυδάτη ever (πήρε την θέση της κατάκτησης του 2002). Δεν έχω τέτοια κολλήματα. Όπως επίσης και δεν μιλάω για την διαιτησία γιατί πιστεύω ότι long term κάτι παίρνεις, κάτι χάνεις και γενικά -μακροπρόθεσμα- είσαι εκεί που αξίζεις να είσαι. Γνώμη μου είναι ότι έκλεισαν τα μάτια σε μερικές φάσεις που αν είχαν πάει αλλιώς θα ήμασταν τελικό. Είναι παρανοϊκά οφφτοπικ βέβαια οπότε θα σταματήσω.
Μην το παίρνεις προσωπικά, δεν μιλάω για εσένα συγκεκριμένα (ίσα ίσα θα έλεγα) αλλά για τη γενική, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.
Έχει δημιουργηθεί ένας θρύλος ότι η «γιουρολίγκ μάφια και η κακιά τζεσεκά» μας έκλεψε τη νίκη-πρόκριση (και με ένα βολικό λογικό άλμα) και το δέκατο έβδομο που μας χρωστάει η ανθρωπότητα. :lol:
Ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλες ευκαιρίες στο τέλος του αγώνα να πάρει τη νίκη και τις πέταξε όλες στα σκουπίδια από δικά του λάθη. Ήταν μια πολύ καλή ομάδα στη δύση της, κυρίως κορεσμένη και ελαφρώς γερασμένη, και αυτό φάνηκε στο τέλος που το μάτι έπρεπε να γυαλίζει. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν παραδόθηκε στις ορέξεις της ΤΣΣΚΑ στον τελικό παρότι αυτό προμήνυε η ροή του αγώνα κατά τα 2/3 δεν ήταν ευχάριστο μαντάτο για την μερίδα αυτή του κόσμου που δεν μπορούσε να αποδεχτεί ψυχολογικά τον αποκλεισμό και ταυτόχρονα την αναπάντεχη χαρά του αιώνιου αντιπάλου, οπότε δημιουργήθηκε μια καινούργια θεωρία συνωμοσίας. Χαράς ευαγγέλια για τη νέα διοίκηση του Παναθηναϊκού που έχει κάνει επίσημη πολιτική της αυτή την επικοινωνιακή τακτική. :sad:

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Quincy

allstar
Reactions: 1002
Αγαπημένος παίκτης: A. Iverson
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Πέμ Μάιος 09, 2024 2:23 pm

nikolas_asteri έγραψε:

Ήταν όντως τραγικά τα σφυρίγματα σ εκείνη την τελευταία κατοχή της ΤΣΣΚΑ. Αλλά δεν κόστισαν τόσο αφού ο Τεόντοσιτς έχασε και τις δυο βολές (ball don't lie φάση) και ο ΠΑΟ είχε την τελευταία επίθεση με 6-7 δευτ

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague Season 2023-2024”