Euroleague Round 8 : Maccabi Tel Aviv vs Olympiacos Piraeus

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Νοέμ 15, 2023 10:26 am

georbap έγραψε:
Τετ Νοέμ 15, 2023 10:04 am
Ο τρόπος με τον οποίο έχουν κυλήσει όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού φέτος (εξαίρεση η Αρμάνι) δείχνουν το ξεκάθαρο πρόβλημα για μια ομάδα όταν δεν έχει κάνει σωστή προετοιμασία.
Για να ακριβολογούμε , ο Ολυμπιακός δεν έκανε καν προετοιμασία.
Σε όλες τις περιπτώσεις που έχασε αλλά ακόμα και σε αυτές που κέρδισε, είχε διαστήματα που πάθαινε ολική καθίζηση με αποτέλεσμα είτε να κυνηγάει να καλύψει μεγάλες διαφορές, είτε να μην μπορεί να κρατήσει το υπερ του σκορ.
Αν λοιπόν θεωρήσουμε λογικό να απαιτείται διπλάσια ενέργεια όταν η ομάδα αμύνεται με τον τρόπο που αμύνθηκε ο Ολυμπιακός απέναντι σε μια τόσο αθλητική ομάδα όπως η Μακάμπι , είναι αναμενόμενο το κλατάρισμα με επιπτώσεις βέβαια και στην επίθεση.
Χωρίς τις ήδη γνωστές απουσίες Μίλου, ΜακΚισικ , με την επιστροφή Σίκμα μετά από ένα μήνα απουσίας, με το να χάνεις Γκος και Πίτερς για μεγάλο διάστημα του αγώνα, αυτό που κατάφερε ο Ολυμπιακός εχθές ήταν άθλος.
Δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε την πραγματικότητα ως δικαιολογίες και ταυτόχρονα να μιλάνε κάποιοι για την Μακάμπι που δεν είχε κόσμο και ότι Μπράουν και Κόλσον δεν ήταν στην μέρα τους , όταν ο Ολυμπιακός κράτησε αμφότερους στους 5 πόντους που μέχρι εχθές είχαν έκαστος από 15.6 πόντους μέσο όρο στα προηγούμενα 6 παιχνίδια.
Ε ναι ρε φίλε πες το. Τόσο καιρό ακούμε ότι είναι "δικαιολογία" η έλλειψη προετοιμασίας και όχι η πραγματικότητα, αλλά ξαφνικά "η αλήθεια είναι ότι ήταν άστοχοι και έπαιζαν σε άδειο γήπεδο".

Δηλαδή τα 4 ελεύθερα τρίποντα που έχασαν οι Θωμάς/Γκος στο 4ο δεκάλεπτο του ματς με την Μπασκονια δεν είναι άξια αναφοράς, αλλά είναι τα 2 που έχασε στο τέλος ο Μπράουν χτες, ως ατυχία της Μακάμπι και όχι ως αποτέλεσμα κούρασης και κακής ψυχολογίας που ήρθε από τον τρόπο που παίζαμε.

Γενικά, λείπουν από χτες τα σχόλια μερικών που στις ήττες "πονάνε" υπερβολικά, δεν χάρηκαν χτες;

3
3 Εικόνα
BillyPao

allstar
Reactions: 2318
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 4

Τετ Νοέμ 15, 2023 10:28 am

j-kidd13 έγραψε:
Τετ Νοέμ 15, 2023 10:18 am
BillyPao έγραψε:
Τετ Νοέμ 15, 2023 10:13 am

Ότι συγκρίνεις την καριέρα του Χουάντσο με αυτή του Σίκμα ή του Λούντζη, τα λέει όλα. Είναι σαν π.χ. ο Καλαϊτζάκης να βάλει 2 πόντους σε ένα παιχνίδι του Παναθηναϊκού και εγώ να πω ότι ήταν κομβικός για τη νίκη επειδή έκανε 2 κλεψίματα, θα μου φανεί κάπως υπερβολικό.
Και ομως, αν αυτα τα κλεψιματα ειναι σε σημαντικο timing του παιχνιδιου,ναι, θα ειναι κομβικοτατος ο Καλαιτζακης,οχι απλα κομβικος.
Αν π.χ. ήμασταν μπροστά με 2 πόντους και έκλεβε την μπάλα στην τελευταία επίθεση του αντιπάλου, ναι. Αλλά αν έκανε 2 κλεψίματα σε μη καίριο σημείο του αγώνα, δε θα έλεγα το ίδιο.

0
AlexD

nba

Τετ Νοέμ 15, 2023 10:31 am

AO DAFNIS έγραψε:
Τετ Νοέμ 15, 2023 10:21 am
Μέχρι τώρα αν εξαιρέσουμε τα παιχνίδια με Μπάρτσα , Αρμάνι και Εφές όλα τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να έχουν οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Κάλλιστα πχ θα μπορούσαμε να έχουμε χάσει με ΠΑΟ, Παρτιζάν και να έχουμε κερδίσει Μπασκόνια ή Φενέρ πχ.

Ένα μπράβο για την χτεσινή νίκη που δεν την περίμενα να πω την αλήθεια με 1,5 center και απέναντι στην πιο αθλητική ομάδα της λίγκας . Κλειδί σε τέτοια παιχνίδια η άμυνα μας η οποία είναι εγγύηση κατά κάποιο τρόπο σε συνδυασμό με τα σουτ. Σίγουρα θα υπάρξουν βραδιές που η άμυνα μόνο δεν θα μπορέσει να σου δώσει το παιχνίδι.

Ο Σίκμα εκτίθεται στην άμυνα με αλλαγές , δεν μπορεί να ακολουθήσει κανέναν guard. Eίναι ο πλέον ακατάλληλος παίχτης για αυτή την άμυνα και είναι πολύ εύκολο να τον αχρηστεύουμε με γρήγορα φάουλ.

Το ταβάνι φαίνεται χαμηλότερο από πέρυσι αλλά πλήρης δεν έχουμε παίξει ούτε σε φιλικό , χωρίς να περιμένω θαύματα από τις επιστροφές Σακ και Σίκμα αλλά σίγουρα μια βελτίωση και μια διαφορετική απειλή με το κάθετο παιχνίδι του Σακ.

Κομβικό το τι θα γίνει με Γκος . Αν λείψει καιρό είναι επιτακτική η απόκτηση παίχτη. Αν όχι θα χάσουμε και 2ον παίχτη , τον Γουόκαπ όπου κλατάρει σωματικά και κατά συνέπεια πνευματικά.
Γενικά, παρόλο που υποστηρίζω Σίκμα με νύχια και με δόντια, ειδικά μετά τον άδικο οχετό που έχει ξεσπάσει, αναρωτιέμαι καιρό τώρα τι έχει στο μυαλό του ο κόουτς για τον παίχτη.
Εγώ όπως το καταλαβαίνω σχεδιάζει να παίξει τον Σικμα 5 κυρίως, τον έχει για 5ο ψηλό και υπολογίζει στο 4 τον Παπ. Καλώς ή κακώς, σωστό ή λάθος δε ξέρω, αυτό φαίνεται να έχει μέχρι στιγμής στο μυαλό του.

Αν το κάνει αυτό όμως, ίσως ήρθε η ώρα για μία προσαρμογή στην άμυνα, να μένει πάντα το 5 μέσα πχ και να είναι ο μόνος που δεν αλλάζει. Δε ξέρω πως και τι, αλλά όντως ενώ ο Μιλου και ο Φαλ παρά τα βαριά κορμιά τους μπορούν να παίξουν και με αλλαγές, ο Σίκμα δείχνει ότι δεν θα τα καταφέρει.

0
fotis vlachopoulos

euroleague
Reactions: 950
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Νοέμ 15, 2023 10:46 am

BillyPao έγραψε:
Τετ Νοέμ 15, 2023 9:52 am
tarp7 έγραψε:
Τετ Νοέμ 15, 2023 9:49 am

O μπίλι τα βλέπει όλα μέσα από τα πράσινα γυαλιά του. Όλα τα σχόλια του είναι μέσα από αυτό το πρίσμα (κι όχι με μπασκετικά κριτήρια), ακόμη και τα σχόλια που κάνει για την εθνική ομάδα.
Ενώ εσύ είσαι αντικειμενικός... Απλά δεν έχετε μάθει να δέχεστε την αντίθετη άποψη.
μα ρε αδερφε στο βωμο του οπαδισμου εχεις θυσιασει τη λογικη . 40 νοματαιοι εδω μεσα σου φερνουμε απτα παραδειγματα και αρνεισαι να δεχτεις το προφανες . βγαλε ρε ανθρωπε του θεου τα πρασινα γυαλια ,γιατι οταν καταφερεις να το κανεις τα λες ωραια κι ειναι κριμα ...α και κατι αλλο στις τρεις ερωτησεις μου δεν απαντησες .

0
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1585
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Τετ Νοέμ 15, 2023 11:00 am

BillyPao έγραψε:
Τετ Νοέμ 15, 2023 10:28 am
j-kidd13 έγραψε:
Τετ Νοέμ 15, 2023 10:18 am

Και ομως, αν αυτα τα κλεψιματα ειναι σε σημαντικο timing του παιχνιδιου,ναι, θα ειναι κομβικοτατος ο Καλαιτζακης,οχι απλα κομβικος.
Αν π.χ. ήμασταν μπροστά με 2 πόντους και έκλεβε την μπάλα στην τελευταία επίθεση του αντιπάλου, ναι. Αλλά αν έκανε 2 κλεψίματα σε μη καίριο σημείο του αγώνα, δε θα έλεγα το ίδιο.
Μην παίζουμε με τις λέξεις, μπορει ενας παικτης με 2-3 καλες αμυνες,2 κλεψιματα,να βοηθησει την ομαδα του απο εκει που ειναι πισω στο σκορ, να περασει μπροστα,να παρει ψυχολογια, κλπ.
Μπορει να μπει ο Λουντζης,η ο Καλαιτζακης, να παιξει καταπληκτικη αμυνα σε ενα 10λεπτο,να κλειδωσει τον αντιπαλο σκορερ,να τον νευαριασει, να να, και αυτο να επιρρεασει τον αντιπαλο στην εκβαση του αγωνα. Δεν ειναι ολα ποντοι ασιστ και ριμπαουντ.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions: 523
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter

Τετ Νοέμ 15, 2023 11:10 am

AlexD έγραψε:

Εγώ όπως το καταλαβαίνω σχεδιάζει να παίξει τον Σικμα 5 κυρίως, τον έχει για 5ο ψηλό και υπολογίζει στο 4 τον Παπ. Καλώς ή κακώς, σωστό ή λάθος δε ξέρω, αυτό φαίνεται να έχει μέχρι στιγμής στο μυαλό του.
Έτσι φαίνεται να είναι, αλλά μου φαίνεται ακόμα ένα τεράστιο ρίσκο. Αν πάρω 10 ευρώ από την μία τσέπη και τα βάλω στην άλλη πάλι 10 ευρώ θα έχω. Αν μετακινούμε τον Παπανικολάου στο 4 τον χάνουμε από το 3 και αποκτούμε κενό εκεί, ειδικά όσο ο Brazdeikis παραμένει κακός. Επίσης, δεν ξέρω πόσο έξυπνο είναι να κάνουμε λάστιχο τον 33χρονο Παπανικολάου, βάζοντας τον κιόλας να μαρκάρει πιο δυνατά κορμιά.

Υπάρχει αριθμητικό θέμα στο 4-5 όσο κι αν θέλουμε να βαφτίσουμε το κρέας ψάρι. Το να πάει ο Sikma σαν 5ος ψηλός και να έρθει ένας αθλητικότατος και καλός αμυντικός νομίζω είναι η πιο λογική και εφικτή λύση.

5
5 Εικόνα
AO DAFNIS

a1greece
Reactions: 644

Τετ Νοέμ 15, 2023 1:42 pm

Sokos έγραψε:
AlexD έγραψε:

Έτσι φαίνεται να είναι, αλλά μου φαίνεται ακόμα ένα τεράστιο ρίσκο. Αν πάρω 10 ευρώ από την μία τσέπη και τα βάλω στην άλλη πάλι 10 ευρώ θα έχω. Αν μετακινούμε τον Παπανικολάου στο 4 τον χάνουμε από το 3 και αποκτούμε κενό εκεί, ειδικά όσο ο Brazdeikis παραμένει κακός. Επίσης, δεν ξέρω πόσο έξυπνο είναι να κάνουμε λάστιχο τον 33χρονο Παπανικολάου, βάζοντας τον κιόλας να μαρκάρει πιο δυνατά κορμιά.

Υπάρχει αριθμητικό θέμα στο 4-5 όσο κι αν θέλουμε να βαφτίσουμε το κρέας ψάρι. Το να πάει ο Sikma σαν 5ος ψηλός και να έρθει ένας αθλητικότατος και καλός αμυντικός νομίζω είναι η πιο λογική και εφικτή λύση.
+100 .

Είναι σαν να πούμε ότι σε ενδεχόμενη απουσία Γκος θα ανεβάσουμε τον Κάνααν στον άσσο. Αυτό μόνο στην Α1 στα εύκολα παιχνίδια μπορούμε να το κάνουμε όπου δεν βγαίνουν τα κουκιά με τους ξένους. Να πας με 4 ψηλούς και με λύση ανάγκης τον Παπ στο 4. Επιβάλλεται η απόκτηση tweener βλέποντας και τους τραυματισμούς. Δεν ξέρω τι δίνει η αγορά και αν θα ηταν ο Πετρούσεφ καλό φιτ ή όχι αλλά γτ να μην κοιτάξουμε και προς Eurocup μεριά;

Μας παίρνει να πάμε έτσι μέχρι Γενάρη ? Το πρόγραμμα είναι εύκολο μέχρι την 17η αγωνιστική. Εκτός από Μονακό και Ρεάλ στα υπόλοιπα παιχνίδια είμαστε φαβορί θεωρητικά.

0
AlexD

nba

Τετ Νοέμ 15, 2023 2:43 pm

Sokos έγραψε:
AlexD έγραψε:

Σαφώς και υπάρχει, δεν διαφωνώ καθόλου. Και αν για το 3 δεν ανησυχώ, για το 5 και την έλλειψη μεγέθους στο 4 ανησυχώ λίγο, όπως και για το γεγονός πως με μια απουσία ήδη έχεις περιορισμούς στο πως παίζεις, όταν είναι δύο κάνεις προσευχές.
Αλλά ακόμα και αν έρθει ένα 4ρι ή 4/5 ακόμα, παραμένει ως στόχος να μπορεί να αμυνθεί και αλλιώς η ομάδα και να μην αναγκάζονται οι Μιλου/Φαλ/Σικμα να κυνηγάνε έναν Μπλατ.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague Season 2023-2024”