Conan1982 έγραψε: ↑Πέμ Φεβ 22, 2024 11:16 am
tarp7 έγραψε: ↑Πέμ Φεβ 22, 2024 10:58 am
Έλα ρε συ κοναν έχουν έσοδα οι ομάδες μας στο μπάσκετ; γιατί εγώ νόμιζα ότι έχουν μόνο έξοδα,

γιατί στα σόσιαλ και μμε μόνο για έξοδα γράφουν.
Το ζήτημα δεν είναι αν έχουν έσοδα, το ζήτημα είναι αν αυτά αρκούν για να είναι ανταγωνιστικές. Αλλά αν το δούμε είναι τα έσοδα από αυτά που δίνει η Ευρωλίγκα, πες γύρω στα 5 εκατομύρια για τον Ολυμπιακό, η χορηγία άλλα 2, τα τηλεοπτικά της Α1 άλλο 1, τα εισιτήρια ένα ελάχιστο 7 Μ. δεν νομίζω να έχει κάποια ομάδα κάτω από 15 Μ έσοδα. Σίγουρα βάζουν από την τσέπη τους οι ιδιοκτήτες, το ερώτημα είναι πόσα.
Επίσης και τα έξοδα δεν είναι μόνο αυτά που υπολογίζουμε.
Αν υποθέσουμε ότι αυτά τα συμβόλαια που γράφουμε είναι καθαρά ποσά και ότι οι ομάδες δεν κάνουν κόλπα με την εφορία(τύπου να δηλώνουν μικρό ποσό εδώ και τα υπόλοιπα με ιδιωτικά συμφωνητικά σε λογαριασμούς εξωτερικού) είναι και η εφορία ένα σημαντικό ποσό.
Έπειτα είναι και όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι που δουλεύουν στην ομάδα από φροντιστές μέχρι όσους δουλεύουν στα γραφεία, οι λοιπές παροχές σε παίκτες(πχ σπίτια, αυτοκίνητα που λογικά δεν τα πληρώνουν οι παίκτες από την τσέπη τους), τα έξοδα για ξενοδοχεία, αεροπορικά κλπ, τα έξοδα για το γήπεδο και ότι άλλο.
Σίγουρα κάτι βάζουν και οι ιδιοκτήτες των ομάδων που έχουν μεγάλο μπάτζετ.
Όμως σίγουρα δεν πιστεύω ότι σε αυτό το επίπεδο κάποιος βάζει τόσα εκατομμύρια επειδή είναι ρομαντικός και τα πετάει, όλοι κάτι κερδίζουν.
Είτε ξέπλυμα, είτε φήμη για το κλάμπ όταν δεν βγαίνουν από την τσέπη κάποιου ανθρώπου(πχ Ρεάλ-Μπαρτσελόνα παίρνουν λεφτά από το ποδοσφαιρικό ταμείο και χρηματοδοτούν τα υπόλοιπα τμήμα για να έχουν την εικόνα του κλάμπ που πρωταγωνιστεί σε όλα τα σπορ) είτε επιρροή έχοντας τόσο κόσμο από πίσω είτε γίνεται γνωστός είτε ικανοποιεί τον εγωισμό του με τα λεφτά του.
Πάντως σίγουρα δεν νομίζω ότι το κάνει κάποιος από αγνή αγάπη για την ομάδα του.