Έφθασε η στιγμή! Σχόλια γύρω από τα φετινά playoffs..!!
Re: Offtopic NBA Playoffs 2024
Δημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 18, 2024 4:22 pm
από ssoulliss
Ας δούμε πως μπαίνουν οι ομάδες λίγο πριν την πρεμιέρα των play-offs.
Στην Ανατολή απουσίες θα έχουν οι Knicks (ο Randle είναι εκτός) Bucks (Γιάννης σίγουρα κάποια παιχνίδια και ενδεχομένως ένα ο Lillard), οι υπόλοιπες 5 ομάδες μάλλον θα κατέβουν κομπλέ ενώ αν προκριθούν οι Heat πιθανότατα θα στερηθούν τις υπηρεσίες τους Butler, για κάποια παιχνίδια.
Στη Δύση πλην των γνωστών απουσιών των Lakers ( Vanderbilt και Wood), οι υπόλοιπες ομάδες δείχνουν πως θα ξεπεράσουν τα μικροπροβλήματα τους και θα παραταχθούν πλήρεις. Αν προκριθούν οι Kings θα έχουν 2 σίγουρες απουσίες αυτές των Huerter και Monk, με το δεύτερο να υπάρχει μια χαραμάδα αισιοδοξίας, αν προκριθούν οι Pelicans τότε λογικά θα παραταχθούν δίσως τον Zion.
* Είναι από τις ελάχιστες φορές, αν θυμάμαι καλά, που οι Magic δεν είναι νοσοκομείο. Και αυτό φάνηκε στο παρκέ καθόλη τη φετεινή σεζόν.
Re: Offtopic NBA Playoffs 2024
Δημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 20, 2024 2:21 pm
από SteveNashidis
Ευχαριστούμε τον Μόρφη και των ssoullisss για την επιμέλεια των φετινών πλειοφς
Re: Offtopic NBA Playoffs 2024
Δημοσιεύτηκε: Σάβ Απρ 20, 2024 11:35 pm
από ssoulliss
Είναι το δεύτερο παιχνίδι σήμερα όπου οι διαιτητές αφήνουν τις δυνατές εώς πολύ δυνατές άμυνες εκατέρωθεν χωρίς να σφυρίζουν. Λάθη κάνουν φυσικά ωστόσο δε τείνουν να γίνουν οι πρωταγωνιστές των μεγάλων παιχνιδιών (σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει στα δικά μας μέρη).
Είναι το δεύτερο παιχνίδι σήμερα όπου οι διαιτητές αφήνουν τις δυνατές εώς πολύ δυνατές άμυνες εκατέρωθεν χωρίς να σφυρίζουν.
Έτσι πρέπει, μπάσκετ είναι, όχι μπαλέτο. Αν το αφήσουν και στο Knicks -Sixers , θα είναι απολαυστικό ματς!
Re: Offtopic NBA Playoffs 2024
Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 02, 2024 3:47 pm
από ssoulliss
O Chris Finch θα ταξιδέψει ξεχωριστά για το πρώτο παιχνίδι στο Denver μετά από την επιτυχημένη επέμβαση που του έγινε στο δεξί του γόνατο. Από ότι λέγετε θα είναι στον πάγκο της ομάδας αλλά αυστηρά καθιστός για να μην επιβαρύνει το πόδι του.
Για όσους δεν το γνωρίζουν δεν ήταν μια προγραμματισμένη επέμβαση αλλά...το παρακάτω:
Ούτε κι εγώ πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Η τελευταία φορά που συνέβη να γυρίσει ομάδα από το 0-2, και διόρθωσε με αν κάνω λάθος, ήταν το μακρινό 1994 , όταν οι Rockets γύρισαν το εις βαρος τους 0-2 σε 4-3 και απέκλεισαν τους Suns. Το θυμάμαι καλά, γιατί τότε στη Δύση ήμουν με το Phoenix, λόγω τρελής καψουρας για τον Barkley.
Η φετινή Μινεσότα δείχνει σοβαρή και αποφασισμένη.
Οι Σέλτικς το 2017 είχαν γυρίσει 0-2 από τους Μπουλς με Μπάτλερ, Γουέιντ και Ρόντο. Εάν θυμάμαι καλά ο τελευταίος είχε πάθει κάταγμα στο χέρι σε κάποιο από τα πρώτα ματς.
Υπάρχουν μόλις 33 φορές όπου το 2-0 ανατράπηκε τις περισσότερες το ανέτρεψαν οι ομάδες με το μειονέκτημα της έδρας. Υπάρχουν και 6 περιπτώσεις όπου ο γηπεδούχος , όπως οι Nuggets φέτος, ηττήθηκαν στα δύο πρώτα εντός και στη συνέχεια έκαναν την ανατροπή στην αντίπαλη έδρα.
Η πρώτη φορά ήταν στο μακρυνό 1969 όταν Lakers των West, Baylor και Wilt έχασαν τα δύο πρώτα παιχνίδια στο Λος Άντζελες και στι συνέχεια προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης. Η επόμενη φορά ήταν στον πρώτο γύρο της Δύσης όταν οι Suns επέστρεψαν από 0-2 εντός εδρας ήττες κόντρα στους Lakers, η διαφορά εδώ έγκεται στο ότι η σειρά κρίθηκε στις 3 νίκες (σ.σ. υπάρχει η ατάκα του προπονητή των Suns Paul Westphall μέτα το 0-2 ότι "εμείς θα πέρασουμε"). Την επόμενη χρονιά είναι η σειρά που ανέφερε ο ggr, όπου οι Suns στους ημιτελικούς της Δύσης "αλωσαν" δις το Houston για να αποκλειστούν τελικά με 4-3.
Το 2005 για τον πρώτο γύρο οι Mavericks επέστρεψαν από το 0-2 και απέκλεισαν τους Rockets των Yao-McGrady. Το 2017, για τον πρώτο γύρο της Ανατολής αυτή τη φορά, είναι όπως τα περιέγραψε πιο πάνω ο mixalisgate7 όπου οι Bulls έσπασαν 2 φορές την έδρα των Celtics για να ηττηθούν τελικά 4 συνεχόμενες φορές και να αποκλειστούν. Τέλος το 2021 για των πρώτο γύρο της Δύσης οι Clippers (Θου Κύριε ) βρέθηκαν με 0-2 πίσω στο σκόρ από τους Mavericks και τελικά έκαναν την ανατροπή με 4-3. Χαρακτηριστικό της σειράς είναι τα αλλεπάλληλα "break" μέχρι το έβδομο παιχνίδι όπου διατηρήθηκε η εδρά.
Επίσης εν ενεργεία πρωταθλητής δεν έχει βρεθεί ποτέ με 0-2 εντός έδρας ήττες και να πέρασε, άρα οι Nuggets έχουν βουνό να ανέβουν και από όσο θυμάμαι πρωταθλητής που να αποκλειστεί τελικά με πλεονέκτημα έδρας και 0-2 στην αρχή, πάλι δε βρίσκω -ίσως και να υπάρχει. Τέλος ούτε σε Τελικούς έχουμε 0-2 εντός έδρας ήττες που να έγινε τελικά η ανατροπή.
Re: Offtopic NBA Playoffs 2024
Δημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 08, 2024 2:35 pm
από mixalisgate7
Είχα ξεχάσει πως εκείνη η σειρά είχε πολλά μπρέικ. Τότε οι Κλίπερς είχαν φτάσει στους τελικούς της Δύσης αλλά είχαν χάσει στη σειρά με τους Τζαζ τον Λέοναρντ με ρήξη χιαστού και τους είχαν κερδίσει 4-2 από 0-2 εάν δεν κάνω κάποιο λάθος.
Re: Offtopic NBA Playoffs 2024
Δημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 14, 2024 10:57 pm
από ggr
Πολλή μανουρα φέτος με τους διαιτητές. Μία η Ιντιάνα, μία το Κλίβελαντ, μία οι χειρονομίες για χρηματισμό στη σειρά Ντένβερ - Μινεσότα. Μήπως οι προπονητές και οι παίχτες να σταματήσουν την γκρίνια για τη διαιτησία και να δουν οι ίδιοι τι κάνουν λάθος και χάνουν τα παιχνίδια; Κούρασαν πολύ.
Re: Offtopic NBA Playoffs 2024
Δημοσιεύτηκε: Δευ Μάιος 20, 2024 2:54 pm
από ggr
Back to the 70's λοιπόν. Από το 2019 και μετά έχουμε κάθε χρόνο καινούργιο πρωταθλητή! I love it!
Re: Offtopic NBA Playoffs 2024
Δημοσιεύτηκε: Δευ Μάιος 20, 2024 3:49 pm
από ssoulliss
* Οι Timberwolves έγιναν η πρώτη ομάδα που ανατρέπει το -15 του ημιχρόνου σε έβδομο παιχνίδι.
* Είναι η δεύτερη φορά που προκρίνονται σε τελικούς Δύσης μετά από 20 χρόνια, μάλιστα ακριβώς την ίδια ημερομηνία δηλαδή 19/05.
* Το 38-58 στο 26' λεπτό έγινε 98-90 κάτι που αποτελεί ιστορικό ρεκό ανατροπής σε αγώνα Play-off που κρίνει πρόκριση.
* Στο άλλο παιχνίδι το 67% ποσοστό ευστοχίας των Pacers είναι επίσης ιστορικό ρεκόρ για έβδομο παιχνίδι, το 76% του πρώτου ημιχρόνου είναι ρεκόρ που είχαμε να δούμε από το 1997.
* Τέλος από τη Φούσκα και δώθε στα 12 έβδομα παιχνίδια οι φιλοξενούμενοι είναι 8-4 μπροστά κάτι εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε ότι περίπου 8/10 παιχνίδια τα κέρδιζε η γηπεδούχος ομάδα.