Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Jeight

junior
Reactions: 118
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Ιουν 12, 2025 1:53 pm

plo koon έγραψε:
Πέμ Ιουν 12, 2025 1:50 pm
Christofis έγραψε:
Πέμ Ιουν 12, 2025 1:09 pm
Κατσετε ρε παιδια γιατι θα με τρελανετε:

Δηλαδη το

Μισιτς, Φουρνιε, Μπαμπ ή Γουορντ, Βεζενκοφ, Μιλουτινοφ δεν ματσαρει το Σορτς, Ναν, Οσμαν, Χουαντσο, Λεσορ; Και γιατι να μην σχολιαζουμε το αντιθετο δηλαδη;

Εγω και τα δυο τα βλεπω οσα βαλω οσα φαω και ο ενας κερδιζει στην ταχυτητα και ο αλλος στο σουτ και το υψος
To Osman, Χουάντσο είναι ίσως από τα καλύτερα αμυντικά 3-4 της Ευρώπης. Και οι υπόλοιποι 3 (ειδικά αν ο Λεσόρ παίζει 20λ αντί για 35+) είναι από άνω του μετρίου εώς καλοί αμυντικοί.

Εάν μπορέσει ο Ναν να είναι αποδοτικός offball (μεγάλο αν) βλέπω απέναντί μας μια πολύ σκληρή και αθλητική πεντάδα
Ο ναν δεν παιζει αμυνα γιατι ξερει οτι θα παιζει 32 λεπτα ακατεβατα, κοροιδο ειναι? Και κανει και ευκολα φαουλ γιατι βαζει περισσοτερια χερια απο σωμα στην αμυνα. Επισης ο οσμαν στις περιστροφες ειναι αλλου για αλλου. Επισης ποια ενδειξη υπαρχει οτι ο λεσορ δεν θα παιζει παλι 30+?

0
Dimmitz

a1greece
Reactions: 745

Πέμ Ιουν 12, 2025 1:55 pm

shaq7 έγραψε:
Πέμ Ιουν 12, 2025 1:42 pm
mixalisgate7 έγραψε:
Πέμ Ιουν 12, 2025 1:28 pm

Δεν έχει λογική αυτό που λες. Σε περίπτωση που τραυματιστούν (όχι για μεγάλο διάστημα) ένας από τους δυο σέντερ και ο Σάσα θα μείνεις με δυο ψηλούς σε μία μεγάλη και απαιτητική σεζόν; Αν υπάρξει σοβαρός τραυματισμός θα πρέπει να τρέχουμε πάλι για μεταγραφή και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μπάλωμα. Τουλάχιστον για την Ευρωλίγκα πρέπει να έχουμε τουλάχιστον 5 ψηλούς. Είτε 3 σέντερ και 2 PF είτε 2 σέντερ, 2 PF και ένα PF/C.
Στο 4 θα παιζει και ο παπ..εγω τουλαχιστον για εκει τον υπολογιζω για του χρονου..Αν εχεις και αλλον παικτη που μπορει να σταθει ευρωλιγκα δεν θα γκρινιαζει που θα παιζει μονο σε τραυματισμους?ποιος θα ρθει για τετοια δουλεια?Κανας γουατσον απο καρδιτσα μονο.

εγω γενικα ειμαι υπερ το να εχεις γεματο ροστερ αλλα αν εχεις βεζε που παιζει 30+ ,μιλου που θελει 25+ ,χειζ που θελει 25+ και ενα 4ρο 5ρι που θελει κανα 20λεπτο δεν βλεπω πως θα χωρεσει και αλλος καλος παικτης και οχι μπαλωμα.
Ο Κεβαριους έπαιζε 20 λεπτά με το ρολόι στην Παρί. Ο Μίλου δεν παίζει 25+ ούτε στον ύπνο του με αυτή την φυσική κατάσταση (τουλάχιστον στην ρέγκουλαρ). Ο Σάσα είμαι σίγουρος δεν θα παίζει 30 λεπτά φέτος, θα μειωθεί ο χρόνος του, για να είναι γενικότερα πιο φρέσκος και για να απογαλακτιστούμε λίγο στον τρόπο παιχνιδιού μας. Άνετα χωράει παίκτης στους ψηλούς.

Ο Παπ παίζει τέσσερα, αλλά στο πέντε πιοιος θα μπει αν έχουμε τραυματισμό; Ο Καραγιαννίδης ή ο Πίτερς;

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
plo koon

euroleague
Reactions: 745
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Papaloukas

Πέμ Ιουν 12, 2025 2:04 pm

Jeight έγραψε:
plo koon έγραψε:

To Osman, Χουάντσο είναι ίσως από τα καλύτερα αμυντικά 3-4 της Ευρώπης. Και οι υπόλοιποι 3 (ειδικά αν ο Λεσόρ παίζει 20λ αντί για 35+) είναι από άνω του μετρίου εώς καλοί αμυντικοί.

Εάν μπορέσει ο Ναν να είναι αποδοτικός offball (μεγάλο αν) βλέπω απέναντί μας μια πολύ σκληρή και αθλητική πεντάδα
Ο ναν δεν παιζει αμυνα γιατι ξερει οτι θα παιζει 32 λεπτα ακατεβατα, κοροιδο ειναι? Και κανει και ευκολα φαουλ γιατι βαζει περισσοτερια χερια απο σωμα στην αμυνα. Επισης ο οσμαν στις περιστροφες ειναι αλλου για αλλου. Επισης ποια ενδειξη υπαρχει οτι ο λεσορ δεν θα παιζει παλι 30+?
Ο ναν είναι τρομερός on ball αμυντικός. Για αυτό άλλωστε παίρνει και πάρα πολλά φαουλ. Off ball είναι κακός, αλλά αυτό είναι θέμα που φτιάχνεται με προπόνηση.

Αν πας για Μιλουτίνοφ έχεις πάρει απόφαση ότι θα έχεις δύο καλούς ψηλούς.

0
:hammer: je suis jazz thrillos :hammer:
Jeight

junior
Reactions: 118
Αγαπημένος παίκτης: Kobe

Πέμ Ιουν 12, 2025 2:06 pm

plo koon έγραψε:
Πέμ Ιουν 12, 2025 2:04 pm
Jeight έγραψε:

Ο ναν είναι τρομερός on ball αμυντικός. Για αυτό άλλωστε παίρνει και πάρα πολλά φαουλ. Off ball είναι κακός, αλλά αυτό είναι θέμα που φτιάχνεται με προπόνηση.

Αν πας για Μιλουτίνοφ έχεις πάρει απόφαση ότι θα έχεις δύο καλούς ψηλούς.
Οι αμυντικοι δεικτες του ναν ηταν κακοι φετος. Επισης αν βαζει τα χερια και οχι το σωμα και παιρνει ευκολα φαουλ αυτοματα δεν ειναι καλος on-ball αμυντικος. Το εχει πει ο χουπφελας, δεν εχει τα ποδια στην περιμετρο γι αυτο χρησιμοποιει τα χερια τοσο πολυ και χρεωνεται με φαουλ

0
Άβαταρ μέλους
mixalisgate7

champion
Reactions: 1606
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan

Πέμ Ιουν 12, 2025 2:14 pm

shaq7 έγραψε:
Πέμ Ιουν 12, 2025 1:42 pm

Στο 4 θα παιζει και ο παπ..εγω τουλαχιστον για εκει τον υπολογιζω για του χρονου..Αν εχεις και αλλον παικτη που μπορει να σταθει ευρωλιγκα δεν θα γκρινιαζει που θα παιζει μονο σε τραυματισμους?ποιος θα ρθει για τετοια δουλεια?Κανας γουατσον απο καρδιτσα μονο.

εγω γενικα ειμαι υπερ το να εχεις γεματο ροστερ αλλα αν εχεις βεζε που παιζει 30+ ,μιλου που θελει 25+ ,χειζ που θελει 25+ και ενα 4ρο 5ρι που θελει κανα 20λεπτο δεν βλεπω πως θα χωρεσει και αλλος καλος παικτης και οχι μπαλωμα.
Ο Παπ δεν μπορεί να σταθεί στο 4. Δεν είναι μόνο οι τραυματισμοί αλλά και τα φάουλ. Αν κάποιος ή κάποιοι από τους ψηλούς φορτωθούν με τρία φάουλ από το πρώτο ημίχρονο τι θα κάνεις; Το σταυρό σου;

0
fotis vlachopoulos

euroleague
Reactions: 1056
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Ιουν 12, 2025 2:24 pm

Stam Tziant έγραψε:
Πέμ Ιουν 12, 2025 10:42 am
fotis vlachopoulos έγραψε:
Πέμ Ιουν 12, 2025 9:11 am

o shorts πως θα ματσαρει το διμετρο μισιτς και τον διμετρο φουρνιε? οσα βαλει μπρος θα τα φαει πισω . και στην τελικη αναλυση δεν παιζουμε μονο με τον παναθηναικο πρωτον και δεν νικαιε αυτο τον ολυμπιακο ενας παικτης μονος του . Ας αμυνθουμε καλα σε ολους τους υποποιπους παικτες του αντιπαλου , ασ κλεισουμε τους διαδρομους στη ρακετα και ας αφησουμε το σορτς να βαραει τριποντα (ωχωχωχ!)
Micic είναι 1,91. Και ξαναλέω το όσα βάλουμε όσα φάμε δε θα βόλευε με τίποτα τον Ολυμπιακό, όταν ο αντίπαλος έχει δύο από τους καλύτερους τρανζισιον παίκτες στην Ευρώπη.

Προφανώς δεν παίζουμε μόνο με τον Παναθηναϊκό. Αλλά με τον Παναθηναϊκό θα παιξουμε σίγουρα από 8 έως 16 παιχνίδια. Δυο τίτλοι σίγουρα (μπορεί και τρεις) θα κριθούν απέναντι στον Παναθηναϊκό. Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις σοβαρό σχεδιασμό αψηφώντας έναν αντίπαλο με τον οποίον θα δώσεις το 10-20% των αγώνων σου (και θα κριθούν τα 2/3 ή 3/3 των στόχων σου).

Τώρα κι εγώ θεωρώ ότι θα παιξουμε pack the paint, αλλά δεν είναι τόσο απλό. Ο Shorts μπορεί να μην είναι μεγάλη απειλή στο τρίποντο, αλλά έχει ίσως το καλύτερο mid range στην Ευρώπη.

Προσωπική άποψη, δύσκολα ματσάρεται αμυντικά ο Παναθηναϊκός όταν έχεις μόνο 1 αθλητικό παίκτη που είναι καλός αμυντικός στην πεντάδα σου. Και δε σε συμφέρει να το πας στο όσα βάλουμε, όσα φάμε όταν έχουν τόσο μεγάλο αβαντάζ στην αθλητικότητα και το τρανζίσιον.
μονο 191 ειναι ? απο κοντα που τον ειχα δει στη Συρο μου φανηκε ψηλοτερος και ντουκι οκ ισως να ηταν και αισθηση μου αλλα τον ειχα για 195+ .

1
1 Εικόνα
Stam Tziant

junior
Reactions: 165

Πέμ Ιουν 12, 2025 2:25 pm

Dimmitz έγραψε:
Stam Tziant έγραψε:
Πέμ Ιουν 12, 2025 12:39 pm

Καλά εγώ στο λέω βάση αριθμών. Ο Ολυμπιακός δέχεται 0,74 πόντους ανά κατοχή στο pick n' roll (0,67 με σουτ χειριστή και 0,93 με σουτ σκρίνερ)! Τα νούμερα αυτά είναι εξωφρενικά χαμηλά. Για να το πω αλλιώς, αν μια ομάδα σούταρε μόνο από pick n' roll απέναντι στον Ολυμπιακό, σε 72 κατοχές (μέσος όρος στην Euroleague) θα έβαζε 53 πόντους. Προφανώς, δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο αυτό, γιατί για να είσαι τόσο καλός στο pick n' roll, κάτι άλλο δίνεις (ελεύθερο σουτ). Ωστόσο σίγουρα δεν μπορείς να πεις ότι έχει πρόβλημα στην pick n' roll άμυνα ο Ολυμπιακός, όταν 3 χρόνια σερί δέχεται τους λιγότερους πόντους στη διοργάνωση σε τέτοιες καταστάσεις.
Είχαμε, όμως, τεράστιο πρόβλημα στις spot up εκτελέσεις και στην άμυνα πάνω στον χειριστή, γι αυτό το κάθε γκάρντ του αντιπάλου μας έβαζε 35 πόντους. Τι να το κάνεις άμα είσαι η καλύτερη άμυνα στο pnr, αλλά το γκάρντ όταν παίξει iso σε κάνει ότι θέλει γιατί παίζει 1on1 τον Σάσα ή τον Μίλου μετά από αλλαγές στο τρίποντο. Επίσης, τις spot up εκτελέσεις μέχρι να φτάσουν Πίτερς-Παπ-Σάσα τον σουτέρ είχε ήδη γράψει χλατσωτό. Και όλα αυτά λόγω έλλειψης αθλητικοτητας που φέτος προβλέπεται να είναι και χειρότερη.
Συμφωνούμε ότι έτρωγε πόντους σε spot-up (τεράστιο πρόβλημα λίγο υπερβολικό), αλλά ξαναλέω πάντα κάτι δίνεις. Έλλειψη αθλητικότητας συμφωνούμε επίσης ότι υπήρχε.
Τώρα στο iso πάλι όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο (εμένα δε μου φαίνεται), ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη.
Αυτό με τους 35 πόντους ειλικρινά δεν ξέρω που το βλέπεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Nunn (λόγω μεγάλου δείγματος και λόγω ότι είναι ο καλύτερος γκαρντ στην Ευρώπη). O Nunn είχε 20,7 πόντους μέσο όρο στην Ευρωλίγκα απέναντι σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Απέναντι στον Ολυμπιακό σε 10 αγώνες φέτος (δε μετράω το μικρό τελικό προφανώς) είχε 16,5. Και γενικά 30+ έβαλαν μόνο ο Maledon (31) και ο Carsen Edwards (30), ο οποίος στο δεύτερο ματς έβαλε 0(!). Κουλούρα.

0
Stam Tziant

junior

Πέμ Ιουν 12, 2025 2:28 pm

Stam Tziant έγραψε:
Πέμ Ιουν 12, 2025 10:42 am

Micic είναι 1,91. Και ξαναλέω το όσα βάλουμε όσα φάμε δε θα βόλευε με τίποτα τον Ολυμπιακό, όταν ο αντίπαλος έχει δύο από τους καλύτερους τρανζισιον παίκτες στην Ευρώπη.

Προφανώς δεν παίζουμε μόνο με τον Παναθηναϊκό. Αλλά με τον Παναθηναϊκό θα παιξουμε σίγουρα από 8 έως 16 παιχνίδια. Δυο τίτλοι σίγουρα (μπορεί και τρεις) θα κριθούν απέναντι στον Παναθηναϊκό. Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις σοβαρό σχεδιασμό αψηφώντας έναν αντίπαλο με τον οποίον θα δώσεις το 10-20% των αγώνων σου (και θα κριθούν τα 2/3 ή 3/3 των στόχων σου).

Τώρα κι εγώ θεωρώ ότι θα παιξουμε pack the paint, αλλά δεν είναι τόσο απλό. Ο Shorts μπορεί να μην είναι μεγάλη απειλή στο τρίποντο, αλλά έχει ίσως το καλύτερο mid range στην Ευρώπη.

Προσωπική άποψη, δύσκολα ματσάρεται αμυντικά ο Παναθηναϊκός όταν έχεις μόνο 1 αθλητικό παίκτη που είναι καλός αμυντικός στην πεντάδα σου. Και δε σε συμφέρει να το πας στο όσα βάλουμε, όσα φάμε όταν έχουν τόσο μεγάλο αβαντάζ στην αθλητικότητα και το τρανζίσιον.
μονο 191 ειναι ? απο κοντα που τον ειχα δει στη Συρο μου φανηκε ψηλοτερος και ντουκι οκ ισως να ηταν και αισθηση μου αλλα τον ειχα για 195+ .
Καλά μπορεί να λέω και βλακείες. 1,91 δηλώνεται στο ΝΒΑ. Στην Ευρωλίγκα γράφουν 1,96, αλλά ξαναλέω στην Ευρωλίγκα γράφουν και τον Nunn 1,95, που δεν είναι ποτέ. Γενικά παίζει να τα βάζουν και λίγο στην τύχη.

0
Άβαταρ μέλους
montechristo

euroleague
Reactions: 1871
Προειδοποιήσεις: 4

Αν τελικά έρθει ο Μίσιτς (δεν τον θέλω για θέματα ισορροπίας), αλλά αν έρθει, πρέπει να αφήσουμε τον Πήτερς (θα βρει εύκολα αλλού) και να χτυπήσουμε Λεντέυ και Ταϊρίκ Τζόουνς.
Τότε, βλέπω κάτι σαν αυτό:

1st unit
Μίσιτς
Έβανς (σε στυλ Μίσιτς, Λάρκιν της Εφές)
Γουώρντ
Βεζένκοφ
Μιλουτίνοφ

2nd unit
Γουόκαπ
Ντόρσεϋ
Φουρνιέ
Λεντέυ
Ταϊρίκ Τζόουνς

Και με Παπανικολάου, Μακίσικ (ο Λη φεύγει), Λαρεντζάκη, Καραγιαννίδη για να συμπληρώνουν δύο από αυτούς τη δωδεκάδα κάθε φορά και να χρησιμοποιούνται ή όχι αναλόγως του αγώνα.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3547
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Πέμ Ιουν 12, 2025 2:37 pm

Stam Tziant έγραψε:

Καλά μπορεί να λέω και βλακείες. 1,91 δηλώνεται στο ΝΒΑ. Στην Ευρωλίγκα γράφουν 1,96, αλλά ξαναλέω στην Ευρωλίγκα γράφουν και τον Nunn 1,95, που δεν είναι ποτέ. Γενικά παίζει να τα βάζουν και λίγο στην τύχη.
Παιδιά απορώ γιατί το συζητάτε.Το ύψος του έχει σχέση με το που θα ... πάει. Αν έρθει σε εμάς είναι περίπου 2 μέτρα, ίσως και κάτι παραπάνω. Αν πάει αλλού εκεί στο 1,85 με 1,88

4
4 Εικόνα
JohnnyPao

champion
Reactions: 2429
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Ιουν 12, 2025 2:48 pm

montechristo έγραψε:
Αν τελικά έρθει ο Μίσιτς (δεν τον θέλω για θέματα ισορροπίας), αλλά αν έρθει, πρέπει να αφήσουμε τον Πήτερς (θα βρει εύκολα αλλού) και να χτυπήσουμε Λεντέυ και Ταϊρίκ Τζόουνς.
Τότε, βλέπω κάτι σαν αυτό:

1st unit
Μίσιτς
Έβανς (σε στυλ Μίσιτς, Λάρκιν της Εφές)
Γουώρντ
Βεζένκοφ
Μιλουτίνοφ

2nd unit
Γουόκαπ
Ντόρσεϋ
Φουρνιέ
Λεντέυ
Ταϊρίκ Τζόουνς

Και με Παπανικολάου, Μακίσικ (ο Λη φεύγει), Λαρεντζάκη, Καραγιαννίδη για να συμπληρώνουν δύο από αυτούς τη δωδεκάδα κάθε φορά και να χρησιμοποιούνται ή όχι αναλόγως του αγώνα.
Συμφωνώ απολύτως. Δεν χωράει ΚΑΙ Μπαμπ ΚΑΙ Μισιτς που γράφουν κάποιοι, ή ο ένας ή ο άλλος. Επίσης η ύπαρξη του Μακισικ και του Παπ στο ροστερ αποτελούν δικλείδα ασφαλείας σε περίπτωση που δεν μπορέσει να παίξει ο Έβανς. Γιατί θα πάει ο Φουρνιε βασικός στο "2" και μπακαπ 3αρι θα είναι ένας εκ των Σακ ή Παπ. Ο Λι εννοείται πως φεύγει.

ΥΓ. Θα προτιμούσα Πετρουσεφ αντι για Λεντει.

1
1 Εικόνα
Stam Tziant

junior

Πέμ Ιουν 12, 2025 2:52 pm

https://x.com/matty_vanpersie/status/19 ... 3077179774

Πόσο έμπιστος είναι αυτός εδώ ο φιόνγκος, εσείς οι τουιτεράδες;

0
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece
Reactions: 806
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Πέμ Ιουν 12, 2025 2:53 pm

Stam Tziant έγραψε:
Πέμ Ιουν 12, 2025 2:52 pm
https://x.com/matty_vanpersie/status/19 ... 3077179774

Πόσο έμπιστος είναι αυτός εδώ ο φιόνγκος, εσείς οι τουιτεράδες;

Άνθρωπο που φωτογραφίζεται φίλε μου με τέτοιο πουκάμισο, μην τον εμπιστεύεσαι. :mrgreen:

5
5 Εικόνα
N.I.2022

a1greece
Reactions: 323
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Eddie Johnson
Αγαπημένη ομάδα: OSFP
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Ιουν 12, 2025 2:58 pm

Conan1982 έγραψε:
Πέμ Ιουν 12, 2025 2:37 pm
Stam Tziant έγραψε:

Παιδιά απορώ γιατί το συζητάτε.Το ύψος του έχει σχέση με το που θα ... πάει. Αν έρθει σε εμάς είναι περίπου 2 μέτρα, ίσως και κάτι παραπάνω. Αν πάει αλλού εκεί στο 1,85 με 1,88
Οπου και να παει ειναι σίγουρα πανω απο 1,91 και εγω στην Συρο τον ειχα δει και ηταν (αισθητα / πολυ) πιο ψηλός απο τον Διαμαντιδη.

0
Christofis

euroleague
Reactions: 1286
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Ιουν 12, 2025 3:00 pm

Jeight έγραψε:
plo koon έγραψε:

O οσμαν επιθετικα ειναι εξαιρετικος. Αμυντικα ειναι πολυ κακος στην ομαδικη αμυνα. Ο Λεσορ παλι δεν ηταν κακος αμυντικος αλλα μπροστα του ο Μιλουτινοφ φανταζει Μουτομπο ειδικα στην αμυνα στο ζωγραφιστο(αν τον εχεις να τρεχει στο τριποντο ειναι κακος). Ο σορτς ειναι φιλοτιμος στην αμυνα αλλα αν εχει να μαρκαρει Μισιτς που τον
Περναει ενα κεφαλι και ειναι πολυ καλος χειριστης μια χαρα σκουρα θα τα βρει δεν θα ειναι μονο το αντιθετο. Ο φουρνιε δεν ειναι καθολου κακος αμυντικος btw. Ενας χουαντσο δεν φερνει την ανοιξη οπως ουτε και ενας γουορντ ή μπαμπ. Ατη θεωρια τρυπα στην αμυνα ειναι και οι δυο πενταδες. Αλλα μπροστα ειναι να μην τους δωσεις μισο μετρο

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2025-2026”