Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3526
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Μάιος 24, 2025 9:52 am

Δεδομένα θα αρχίσουμε τις συζητήσεις για την επόμενη σεζόν μετά το απογοητευτικό φινάλε.
Πολλά τα ερωτήματα, με πρώτο θα μείνει ο προπονητής;
Θα ανανεωθούν τα συμβόλαια που λήγουν;
Θα γίνει προσπάθεια να λύσουμε συμβόλαια;
Θα πάμε σε ολικό rebuild και με τι μπάτζετ;

Τα δεδομένα για τους παίκτες:
Λήγουν χωρίς option της ομάδας:
1) Nigel Williams-Goss (φέρεται να πηγαίνει προς Ζαλκγίρις)
2) Naz Mitrou-Long
3) Shaquielle McKissic
4) Moses Wright
5) Nikola Milutinov

Λήγουν με Option της ομάδας όμως:
1) Keenan Evans
2) Thomas Walkup (δεν κουνάει προφανώς)
3) Kostas Papanikolaou (δεν κουνάει προφανώς)

Δεν λήγουν αλλά μάλλον θα θέλαμε να τους διώξουμε:
1) Luca Vildoza (έως 2026)
2) Tyler Dorsey (έως 2026)
3) Moustapha Fall (έως 2027)

Ιντριγκαδόρικες επιλογές από free agents στην Ευρώπη που πιθανότατα δεν έχουν υπογράφει κάπου ότι και αν ακούγεται:
1) Elijah Bryant- προσθέτει ποιότητα στο 2, είναι σε καλή ηλικία (30 ετών) δεν είναι ο παίκτης σταρ
2) Theo Maledon-Ακούγεται για Ρεάλ, ιδανική ηλικία, σκορ, έλλειψη παραστάσεων σε επίπεδο πρωταθλητισμού
3) TJ Shorts- ο πιο εκρηκτικός και γρήγορος παίκτης πιθανότατα, σκορ και πάσα στους ελεύθερους παίκτες, όχι αξιόπιστο τρίποντο
4) Micic, οκ, στο NBA είναι free agents.

Ονόματα που έχουν ακουστεί ή συζητήσει:
1) Ward
2) Ρογκαβόπουλος, αλλά έχει συμβόλαιο με την Μπασκόνια, πολύ καλό σουτ, Ελληνικό διαβατήριο, μικρή ηλικία.
3) Οτούρου από Εφές, δεν είμαι πεποισμένος ότι είναι κάτι ξεχωριστό.
4) Isiah Cordinier- Τέρμα αθλητικός αλλά όχι τόσο αξιόπιστο σουτ.

Center από το NBA που είναι free agents το καλοκαίρι:
1) Sandro Mamukelashvili- Γεωργιανός αλλά η εμπειρία του στην Ευρώπη είναι μόνο από τα παιχνίδια με την Εθνική.
2) Luka Garza- Εξαιρετικός επιθετικά παίκτης.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
karamelitsa

euroleague
Reactions: 1079
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Μάιος 24, 2025 10:29 am

Μετά από άλλη μια αποτυχία στην Euroleague μια πρόχειρη ανάλυση για το υπάρχον ρόστερ σύμφωνα με τα δικά μου μάτια.

1) Γουόκαπ (τον κρατάμε του χρόνου μόνο και μόνο επειδή έχει Ελληνικό διαβατήριο, αν δεν το είχε θα τον έδιωχνα).

2) Γκος (τον διώχνω, μέτριος παίκτης, μας κουβάλησε φέτος, άλλα όταν η μπάλα καίει δεν είναι καλός, και στην Ρεάλ ακόμα ξεκίναγε τα παιχνίδια και στο τέλος ήταν στον πάγκο)

3) Βιλντόζα (φεύγει με συνοπτικές διαδικασίες, δεν το αναλύω παραπάνω)

4) Λαρετζάκης (μένει λόγο διαβατηρίου, δεν παίρνει και πολλά και είναι ψυχάρα)

5) Φουρνιέ (προφανώς μένει!!)

6) ΛΙ (εγώ θα τον έδιωχνα δεν μου έχει δείξει τίποτα απολύτως, δεν ξέρω αν είναι ευνουχισμένος από τον Μπαρτζώκα, άλλα αυτό που είδα δεν μου αρέσει και δεν θέλω άλλον ένα μέτριο άσουτο γκάρντ στο ρόστερ του χρόνου, έχουμε έναν ήδη για του χρόνου τον Γουόκαπ, φτάνει ένας).

7) Μιτρουλονγκ (τον διώχνεις για την θέση του ας πάρουμε έναν νεαρό Ελληνα).

8) Ντόρσευ (του σπας το συμβόλαιο και τον διώχνεις, απαράδεκτος απλά)

9) Μακίσικ (στη ευχή της Παναγίας, τον ευχαριστούμε άλλα φτάνει)

10) Παπανικολαού (ο αρχηγός μένει άλλα για να παίζει δέκα λεπτά του χρόνου και να κλείσει την καριέρα του.

11) Σάσα (οκ μένει προφανώς, άλλα κάτι πρέπει να γίνε με τα ψυχολογικά του στα κρίσιμα, να του πάρουμε έναν ψυχολόγο)

12) Πίτερς (μένει φυσικά, καλό χρυσό παιδί)

13) Φαλ (του σπας το συμβόλαιο αι τον διώχνεις, πρωην παίκτης εδώ και καιρό)

14) Μίλου (τον κρατάς άλλα προσλαμβάνεις και έναν διατροφολόγο)

15) Ράιτ (για τρίτος σέντερ είναι οκ, τον κρατάμε αν είναι καλά )

16) Εβανς (δεν ξέρω, δεν τον έχουμε δει πως είναι, ας πούμε ότι τον κρατάμε)

Χοντρικά για μένα η ομάδα του χρόνου από το φετινό ρόστερ πρέπει να κρατήσει:
Γουόκαπ, Φουρνιέ, Λαρετζάκη, Εβανς, Παπανικολάου, Μιλου, Σάσα, Πίτερς και Ραιτ. 8 παίκτες....και Ψάχνουμε βασικό κορυφαίο Ασσο (π.χ. Μίσιτς) ένα βασικό 3αρι (βάλτε όποιον καλό θέλετε), ένα καλό 5αρι να μοιράζετε τον χρόνο με τον Μίλου, έναν νεαρό Ελληνα άσσο και ίσως ένα ακόμα 3αρι ή και έναν ακόμα Guard.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
qspock

allstar
Reactions: 566

Σάβ Μάιος 24, 2025 11:48 am

karamelitsa έγραψε:
Μετά από άλλη μια αποτυχία στην Euroleague μια πρόχειρη ανάλυση για το υπάρχον ρόστερ σύμφωνα με τα δικά μου μάτια.

1) Γουόκαπ (τον κρατάμε του χρόνου μόνο και μόνο επειδή έχει Ελληνικό διαβατήριο, αν δεν το είχε θα τον έδιωχνα).

2) Γκος (τον διώχνω, μέτριος παίκτης, μας κουβάλησε φέτος, άλλα όταν η μπάλα καίει δεν είναι καλός, και στην Ρεάλ ακόμα ξεκίναγε τα παιχνίδια και στο τέλος ήταν στον πάγκο)

6) ΛΙ (εγώ θα τον έδιωχνα δεν μου έχει δείξει τίποτα απολύτως, δεν ξέρω αν είναι ευνουχισμένος από τον Μπαρτζώκα, άλλα αυτό που είδα δεν μου αρέσει και δεν θέλω άλλον ένα μέτριο άσουτο γκάρντ στο ρόστερ του χρόνου, έχουμε έναν ήδη για του χρόνου τον Γουόκαπ, φτάνει ένας).

10) Παπανικολαού (ο αρχηγός μένει άλλα για να παίζει δέκα λεπτά του χρόνου και να κλείσει την καριέρα του.

11) Σάσα (οκ μένει προφανώς, άλλα κάτι πρέπει να γίνε με τα ψυχολογικά του στα κρίσιμα, να του πάρουμε έναν ψυχολόγο)

Γουόκαπ, Φουρνιέ, Λαρετζάκη, Εβανς, Παπανικολάου, Μιλου, Σάσα, Πίτερς και Ραιτ. 8 παίκτες....και Ψάχνουμε βασικό κορυφαίο Ασσο (π.χ. Μίσιτς) ένα βασικό 3αρι (βάλτε όποιον καλό θέλετε), ένα καλό 5αρι να μοιράζετε τον χρόνο με τον Μίλου, έναν νεαρό Ελληνα άσσο και ίσως ένα ακόμα 3αρι ή και έναν ακόμα Guard.
Σε γενικες γραμμες συμφωνω.

Ενα ροστερ που θα μπορουσε να δουλεψει:

1) Μιοσιτς - Εβανς - Γουκαπ - Καλαθης (ο ελληνας πλει μεικερ που χρειαζεται για να αποδεσμευτει και ο Ντορσει)
2) Εβανς - Μπραιαντ - Μισιτς - Λαρεντζακης - Λη ή Μακισικ
3) Μπραιαντ- Παπανικολαου - Πητερς - Λαρεντζακης
4) Βεζενκοφ - Πετρουσεφ - Πιτερς
5) Οτουρου (η καποιος αλλος) - Φαλ ή Μιλουτινοφ - Πετρουσεφ - Ραιτ (αν ειναι καλα, φτηνος ειναι τον κρατας)

Αποδεσμευεις Γκος, Μακισικ ή Λη, Μητρου Λονγκ, Ντορσει, Βολντοζα

Ενας εκ των Μακισικ και Λη να παραμεινουν, χρειαζεται αθλητικοτητα σε αυτες τις θεσεις.

Αν δεν ερθει ο Μισιτς τοτε χτισιμο απο την αρχη.

Ολα αυτα πρεπει να γινουν ασχετως αν αποκτηθει το πρωταθλημα η οχι.
Δηλαδη ακομη κι αν μεινει ο Μπαρτζωκας πρεπει να γινουν αλλαγες.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος qspock την Σάβ Μάιος 24, 2025 11:51 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
qspock

allstar
Reactions: 566

Σάβ Μάιος 24, 2025 11:50 am

Επισης, θα αυξηθουν οι ξενοι στο ελληνικο πρωταθλημα του χρονου συμφωνα με Παπαθεοδωρου.

0
tarp7

allstar
Reactions: 2106

Σάβ Μάιος 24, 2025 12:03 pm

Αν μείνουνε του χρόνου εβανς καλάθη,γουοκαπ, και μακισικ του χρόνου θα είμαστε χειρότεροι

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6484
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Μάιος 24, 2025 12:13 pm

Ετσι και δεν κάνουν τα πάντα να φέρουν τον μισιτς είναι άξιοι της μοίρας τους.ακομα και την Αρκαδία να ζητήσει. Υπάρχει διαθεσιμος παίκτης επιπέδου Σπανούλη, Γκαρντ ηγέτης .. την χρονιά που πρέπει να κάνουμε rebuild.. τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια

Μπραιντ επίσης αναγκαίος να δώσει λίγο προσωπικότητα..

Γουορντ για να δώσει αθλητικότητά

2
2 Εικόνα
Sabenlee

Reactions: 23
Αγαπημένος παίκτης: Saben lee

Σάβ Μάιος 24, 2025 12:15 pm

Το μπάσκετ όπως και το ποδοσφαιρο θέλουν νιάτα και αθλητικοτητα. Ο ΠΑΟ παιρνει τον πυραυλοκινητο Σορτς και εμείς θα μείνουμε με τον Τεξανο να σουτάρει τουβλα.

Επειγόντως άσσο αθλητικό σκόρερ. Ο Γκος να μείνει για ρολιστας.

Φάλ, Μιλου, Μακισικ, Παπ, Βιλντοζα, Μήτρου λονγκ, Ντόρσεϊ να φυγουν, Γουοκαπ

Μένουν Γκος, Λι, Βεζένκοφ, Ράιτ, Πιτερς, Φουρνιά, Έβανς. Θέλουμε 5 παικτες αθλητικους. Μαλεντον, 5αρι αθλητικό, τριάρι, τεσσαρι, δυο ακομα guard

0
Heisenberg

euroleague
Reactions: 1217
Αγαπημένος παίκτης: Gary Payton

Σάβ Μάιος 24, 2025 12:22 pm

Απο την μια ζητατε αθλητικοτητα και απο την αλλη θελετε Μισιτς που μονο αθλητικοτητα δεν θα προσθεσει και θα υστερει και στην αμυνα. καταλαβαινω ομως την πρεμουρα που μας εχει πιασει.
Ο μισιτς δεν θα μας δωσει το τροπαιο, οπως δεν μας το εδωσε και ο Φουρνιε που ειχε 10 φορες καλυτερη καριερα απο τον Μισιτς. η φιλοσοφια θα πρεπει να αλλαξει και να κανουμε νεα αρχη.
Ολα θα εξαρτηθουν απο την αποχωρηση ή οχι του Μπαρτζωκα φετος. πρωτιστως να λυσουμε αυτο και αν ειναι εφικτο να ερθει ο Μπιλ απο τωρα και να επιλεξει αυτος το ροστερ, ειδικα τωρα που το πορτοφολι των Αφων ανοιξε για τα καλα.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Σάβ Μάιος 24, 2025 12:25 pm

Οποίος βρει καλύτερο γκαρντ του μισιτς και με αποδεδειγμένα κακαλα ας το γράψει ..

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar
Reactions: 3187
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Σάβ Μάιος 24, 2025 1:00 pm

Aν η ομαδα θελει να δειξει καποιου ειδους οραμα και οχι οτι παει για αρπα-κολλα δουλειες (τυπου one-two and done) θα επρεπε ΟΛΟΙ να ειναι στον αερα περαν Fournier και Vezenkov...

Και να χτισουν μια ομαδα γυρω τους που θα συνδιαζει νιατα, αθλητικοτητα και τα διαβατηρια ας ειναι οι θεσεις 10-11-12-13-14 του ροστερ, αφου ελληνες αξιολογοι ευρωλιγκατοι (και ποσο μαλλον βασικοι) δεν υπαρχουν.

Δεν χρειαζεται να τους βαλουμε με το στανιο σε πιο σημαντικες θεσεις.

3
3 Εικόνα
kwstantinos13

sophomore
Reactions: 62
Προειδοποιήσεις: 3

Σάβ Μάιος 24, 2025 1:06 pm

karamelitsa έγραψε:

Μόνο για τις αποδεσμεύσεις έχεις δώσει ήδη 10 εκατομμύρια ευρώ

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Σάβ Μάιος 24, 2025 1:07 pm

Εγώ νομίζω πρέπει να μείνει και ο μιλου με τα καλά του και τα στραβά του φαίνεται ότι την πονάει την ομάδα

Ο γουοκαπ μένει λόγω διαβατηρίου

Ο Παπ θεωρώ πρέπει να χει δύο καλά 3ρια μπροστά του πλέον

Ο Πίτερς το αξίζει αλλά ίσως πρέπει να θυσιαστεί για πετρουσεφ αν το θεωρεί ο σπαν

Από κει και πέρα θέλει ξεσκαρτάρισμα

0
Leo_98

a1greece
Reactions: 536
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan

Σάβ Μάιος 24, 2025 1:20 pm

Η πρώτη μου σκέψη, χωρίς να προσμετρώ τα υπάρχοντα συμβόλαια και τις φήμες για κλεισμένους παίκτες σε άλλες ομάδες κλπ, είναι κάπως έτσι:

Μαλεντόν - Γκος - Γουόκαπ
Φουρνιέ - Λι - Λαρεντζάκης
Γουόρντ - Ρογκαβόπουλος - Παπανικολάου
Βεζένκοφ - Πίτερς
Μιλουτίνοφ - Οτούρου - Ράιτ

1
1 Εικόνα
Dante's Inferno

sophomore
Reactions: 43
Αγαπημένος παίκτης: Patrick Ewing

Σάβ Μάιος 24, 2025 1:28 pm

Κατά την γνώμη μου, η εκκαθάριση πρέπει να ξεκινήσει από το προπονητικό τιμ. Ο Μπαρτζώκας είναι 4,5 χρόνια τώρα στον πάγκο της ομάδας. Έχει παρουσιάσει πολύ καλό έργο αλλά θεωρώ πως ο κύκλος του έκλεισε πλέον και η ομάδα χρειάζεται κάτι νέο. Με Μποζικα, Τριαντάφυλλο και Παππά στο προπονητικό σταφ δεν γίνεται σοβαρή δουλειά.

Συνεπώς:

Δεδομένου ότι ο Σπανούλης έχει συμβόλαιο και πως, ιδιαίτερα αν πάρει το ευρωπαϊκό η Μονακό δεν θα τον αφήσει εύκολα, η πρώτη μου επιλογή για τον πάγκο θα ήταν ο Γκόρντον Χέρμπερτ της Μπάγερν.

Όσον αφορά το ρόστερ:

Αποχωρούν αφού έκλεισαν τον κύκλο τους στην ομάδα:
Μακισικ, Βιλντοζα, Φαλ, Μήτρου Λονγκ

Παραμένουν λόγω διαβατηρίου αλλά με περιορισμένο χρόνο:
Γουοκαπ, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου

Παραμένουν ως βασικοί πυλώνες:
Βεζενκοφ, Φουρνιε, Πίτερς, Μιλουτινοφ

Παραμένουν με ερωτηματικό:
Γκος, Λι, Έβανς, Ράιτ, Ντόρσεϊ(λόγω διαβατηρίου)

Πιθανοί στόχοι:
1. Μαλεντον ή Μισιτς(αφού ο Σορτς μάλλον πάει απέναντι), Φρανσίσκο (αν φύγει ο Γκος), Φλιωνης ή Διπλαρος ή Ελάιζα Μήτρου Λονγκ (αντί του Ναζ)
2. Πολλά θα εξαρτηθούν από τους Έβανς, Λι, Ντόρσεϊ(ο τελευταίος, σε χαμηλότερο βαθμό). Αν πιάσουν τις καλές τους αποδόσεις δεν πιστεύω ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση στην συγκεκριμένη θέση. Διαφορετικά, επιβάλλεται να αποκτηθεί, τουλάχιστον ένας παίκτης που θα συμπληρώνει τον Φουρνιε στο τρίποντο(τύπου Κανααν ή Τάισον Καρτερ για όσους τον θυμάστε) + Νετζηπογλου ή Πάππας(αν φύγει ο Ντόρσεϊ
3. Γουόρντ ή Κορντινιε, Ρογκαβοπουλος
4. Χουγκαζ ή Καραγιαννίδης (έκαστος για συμπληρωματικό ρόλο)
5. Μο Μπάμπα ή Άντε Ζιζιτς(σε περίπτωση που φύγει ο Μιλουτινοφ), Κάιλ Αλεξάντερ ή Οτουρου(για την θέση του δεύτερου σέντερ), Κουντους Ουαχαμπ(αν αποχωρήσει ο Ράιτ)

Ένα πιθανό σχήμα θα μπορούσε να είναι:
1. Μαλεντον, Γκος(ή Φρανσίσκο), Γουοκαπ, Φλιωνης
2. Φουρνιε, Έβανς, Νετζηπογλου, Λαρεντζακης
3. Γουόρντ(ή Κορντινιε), Ρογκαβοπουλος, Παπανικολάου
4. Βεζενκοφ, Πίτερς, Χουγκαζ(ή Καραγιαννίδης)
5. Μο Μπάμπα, Κάιλ Αλεξάντερ, Κουντους Ουαχαμπ

Επίσης, μήπως να ασχοληθούμε με την περίπτωση του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ για την θέση 3?

0
Slow horses 7

a1greece
Reactions: 739
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Σάβ Μάιος 24, 2025 1:29 pm

shaq7 έγραψε:
Σάβ Μάιος 24, 2025 1:07 pm
Εγώ νομίζω πρέπει να μείνει και ο μιλου με τα καλά του και τα στραβά του φαίνεται ότι την πονάει την ομάδα

Ο γουοκαπ μένει λόγω διαβατηρίου

Ο Παπ θεωρώ πρέπει να χει δύο καλά 3ρια μπροστά του πλέον

Ο Πίτερς το αξίζει αλλά ίσως πρέπει να θυσιαστεί για πετρουσεφ αν το θεωρεί ο σπαν

Από κει και πέρα θέλει ξεσκαρτάρισμα
Εγώ θα γίνω λίγο καυστικός και ας με συγχωρέσουν οι mods , διότι πόνεσα και οικονομικά για να δώ αυτούς τους λιγόψυχους εχθές……..
1) Τα κάκκαλα μίας ομάδας δείχνονται προτίστως από τον αρχηγό της…….και βέβαια στο παρκέ, όχι στις δηλώσεις!!!
2) 23 εκ μπάτζετ που εμπεριέχει μηδέν αθλητικότητα σε 3 θέσεις, άσουτα φτερά και ψηλούς ανέκδοτα που τους κάνει ρεζίλι ο Ντζαϊτέ, ε να με συγχωρείτε πρόεδροι, αλλά μάλλον και τυφλός βλέπει ότι χρειάζεται ολικό rebuild η ομάδα …..
3) Άμεσα από του χρόνου το περιβραχιόνιο στον Γάλλο…….και μην ακούσω περαιτέρω μπούρδες για τα καλά παιδιά και την προσφορά?? τους στον σύλλογο!
4) Σασα για εσένα δεν θα πω τίποτα, διότι η ψυχή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΑΛΕΝΤΟΥ , που έχεις άφθονο, αλλά είναι κάτι που το έχεις ή δεν το έχεις……μακάρι να με βγάλεις λάθος στο μέλλον, αλλά εχθές ήσουν απλά ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ παίκτης των Μονεγάσκων.
5) Κόουτς σε αγαπώ, αλλά μάλλον του χρόνου ( και όχι τώρα) ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων πρέπει να παραδώσεις σκυτάλη!!!

1
1 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Slow horses 7 την Σάβ Μάιος 24, 2025 1:36 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2025-2026”