NBA Finals 2025 - Oklahoma City Thunder vs Indiana Pacers
Συντονιστής: Captains
- mixalisgate7
- Reactions: 1660
- Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
2
2

- SteveNashidis
- Reactions: 3325
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
- Conan1982
- Reactions: 3582
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Διαβάζοντας τα στην αρχή λες τι ωραία, να που δεν είναι απαραίτητο να βλέπουμε τελικούς με Λέικερς και Σέλτικς.mixalisgate7 έγραψε: ↑Τρί Ιουν 24, 2025 1:31 amΒγήκαν τα πρώτα νούμερα τηλεθέασης (fast nationals λέγονται στην Αμερική) για το έβδομο ματς.
Μετά τα ξαναδιαβάζεις.
1.Το 7ο παιχνίδι είχε τους περισσότερους τηλε-θεατές τα τελευταία 6 χρόνια.
- Σε αυτά τα 6 χρόνια δεν υπήρξε 7ο παιχνίδι σε τελικούς,
-Το 7ο αυτό παιχνίδι είναι με διαφορά το 7ο παιχνίδι τελικών με τους λιγότερους τηλε-θεατές, το 2ο είναι από το μακρινό 2005 (Spurs-Pistons)
- To αμέσως προηγούμενο 7ο παιχνίδι τελικών (2016-GSW vs Cleveland) είχε 31 Μ τηλεθεατές!
2. Τα 7 παιχνίδια των τελικών ήταν τα 7 πιο τηλεοπτικά προγράμματα στους τελευταίους 2 μήνες.
-Παρόλο την υψηλή τηλεθέαση του 7 παιχνιδιού οι τελικοί είχαν κατά μ.ο 9% λιγότερες θεάσεις από τους περισινούς και πρέπει να πάμε πίσω στο 2021 για να βρούμε τελικούς με χαμηλότερη τηλεθέαση.
Όχι ότι με νοιάζει ιδιαίτερα, αν το θέαμα είναι και το ενδιαφέρον είναι υψηλά εγώ είμαι ικανοποιημένος και το NBA δεν θα έχει πρόβλημα με τα έσοδα από τα τηλεοπτικά τα επόμενα κάτι χρόνια. Αλλά είναι εντυπωσιακό πως βρίσκουν ρεκόρ να εμφανίζουν εκεί που δεν υπάρχουν.
Για την ρήξη του Αχίλλειου νομίζω οι παράγοντες είναι πάνω κάτω γνωστοί για όσους ασχολούνται, το ερώτημα στην περίπτωση του παίκτη είναι κατά πόσο δεν έπρεπε να επανέλθει τόσο γρήγορα μετά τον προηγούμενο τραυματισμό. Ήταν ένα ρίσκο που πήρε/πήραν.
3
1
2

-
- Reactions: 27
- Αγαπημένος παίκτης: KAWHI
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Νομίζω ότι ο συλλογισμός αυτός δε βγάζει νόημα. Δηλ το σώμα τραυματίζεται όταν το ζορίζουμε ειδικά στα πλέι οφ αλλά δεν θα τραυματίζονταν αν το ζορίζαμε στη ρέγκιουλαρ; Και στη τελική ποια είναι η πρόταση; Να μην αφήνουμε τους παίκτες να αποθεραπεύονται πλήρως όταν τραυματίζονται στη ρέγκιουλαρ; Μα αυτό υποτίθεται ότι είναι το πρόβλημα με τους τραυματισμούς στα πλέι οφ. Οι παίκτες λόγω πίεσης, πιέζονται να επιστρέψουν πριν ιαθούν πλήρως κ έτσι προκαλούνται συχνότερα τραυματισμοί.ggr έγραψε: ↑Δευ Ιουν 23, 2025 1:01 pmΔεν είναι αντιδημοφιλές, μεγάλη αλήθεια είναι. Αν ρωτήσεις κάποιον ειδικό (φυσιοθεραπευτή, ορθοπεδικό), θα σου το επιβεβαιώσει.ssoulliss έγραψε: ↑Δευ Ιουν 23, 2025 11:19 am
Και μια αντιδημοφιλής άποψη για τους τραυματισμούς. Όταν όλη τη σεζόν και για αρκετά χρόνια εσχάτως, π.χ. σου σχίζεται το φρύδι ή κόβεις το δάκτυλο και αυτομάτως κάθεσαι μια εβδομάδα στο χαλαρό έκτός δηλαδή, όταν μαθαίνεις το σώμα σου να μην παίζει με πόνο (να πεις, "με πονά λίγο το πόδι αλλά θα το πατήσω, θα παίξω σήμερα") πως περιμένεις να αντιδράσει ο οργανισμός σου όταν στο τέλος της χρονιάς θες να κάνεις το αντίθετο;![]()
0
-
- Reactions: 200
- Αγαπημένη θέση: SF, PF
- Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν εννοούμε αυτό ακριβώς. Προσωπικά, το έχω ακούσει από ανθρώπους που διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις.Όταν ο παίκτης χάνει αγώνες για πλάκα και χωρίς σοβαρό λόγο, το σώμα μαθαίνει να μην αντέχει στην πίεση. Όταν αυτό συμβεί, αυξάνεται ο κίνδυνος τραυματισμού. Η αποχή μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς, για αυτό χρειάζεται κάποιος να γυμνάζεται συστηματικά. Δε μιλάμε για σοβαρούς τραυματισμούς. Συνδυαστικό είναι το πρόβλημα. Φταίνε ο ρυθμος του παιχνιδιού, αυτή η στρατηγική (load management) και ίσως και ο τρόπος προπόνησης και ενδυνάμωσης. Οι σημερινοί παίχτες δεν είναι τόσο χτισμένοι όσο πριν από είκοσι χρόνια, αφού το παιχνίδι είναι διαφορετικό. Πλέον, θα τους χαρακτήριζα ταχυδυναμικους. Η προπόνηση ενδυνάμωσης είναι διαφορετική και πρέπει να βρεις τρόπο, ως training stuff, ώστε να τους δυναμώσεις για να είναι ανθεκτικοί αλλά ταυτόχρονα να είναι και εκρηκτικοί. Δεν είναι εύκολο.fklmta77 έγραψε: ↑Τρί Ιουν 24, 2025 9:34 pmΝομίζω ότι ο συλλογισμός αυτός δε βγάζει νόημα. Δηλ το σώμα τραυματίζεται όταν το ζορίζουμε ειδικά στα πλέι οφ αλλά δεν θα τραυματίζονταν αν το ζορίζαμε στη ρέγκιουλαρ; Και στη τελική ποια είναι η πρόταση; Να μην αφήνουμε τους παίκτες να αποθεραπεύονται πλήρως όταν τραυματίζονται στη ρέγκιουλαρ; Μα αυτό υποτίθεται ότι είναι το πρόβλημα με τους τραυματισμούς στα πλέι οφ. Οι παίκτες λόγω πίεσης, πιέζονται να επιστρέψουν πριν ιαθούν πλήρως κ έτσι προκαλούνται συχνότερα τραυματισμοί.
2
2

- nikolas_asteri
- Reactions: 3082
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους με βάση τα όσα έχω δει και έχω διαβάσει, το είπε και ο Στιβ πιο πάνω, είναι πως τα παιδιά από πολύ μικρά παίζουν μπάσκετ και *τίποτα άλλο*. Αυτή η "μονόπλευρη" καταπόνηση του οργανισμού δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα σε βάθος 10-15 χρόνων.
Επίσης οι ομάδες καλύπτουν 1 παραπάνω μίλι σε τρέξιμο σε κάθε ματς απ'ότι πριν 10 χρόνια. Δηλαδή σε βάθος χρονιάς οι ομάδες τρέχουν σχεδόν 100 παραπάνω μίλια σε σχέση με πριν 10 χρόνια και αθροιστικά μέσα στη δεκαετία αυτό πρέπει να είναι 200+. Ευτυχώς αυτό το στατιστικό δεν υπάρχει για τα 90ς γιατί θα γελάγαμε με τη διαφορά. Το load management δεν έχω βρει πουθενά να λέγεται ότι συνεισφέρει στους τραυματισμούς γιατί ο οργανισμός "δεν μαθαίνει". Αυτό μου ακούγεται λίγο 80s νοοτροπία El Cid (συγγνώμη φίλε ggr, να ξέρεις ότι σε εκτιμώ).
1
1

-
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Φίλε μου, δεν παρεξηγώ αλλά δεν το έχω βγάλει από το κεφάλι μου. Μου το έχουν τονίσει επαγγελματίες υγείας, κάποιοι εκ των οποίων ασχολούνται και με τον επαγγελματικό αθλητισμό. Σου το ξαναγράφω, είναι διαφορετικό το να αφήνεις έναν παίχτη να γίνει τελείως καλά και διαφορετικό το να τον αφήνεις έξω χωρίς ουσιαστικό λόγο, με σκοπό να μην τραυματιστεί στο μέλλον. Το πρώτο είναι θεμιτό, το δεύτερο δημιουργεί τα προβλήματα. Αν εσύ γυμνάζεσαι δύο φορές την εβδομάδα για πολύ καιρό και ξαφνικά σου έρθει να κάνεις πέντε φορές τη βδομάδα και με μεγαλύτερη ένταση, δεν θα τραυματιστείς; Το σώμα πρέπει να συνηθίζει σε έναν συγκεκριμένο ρυθμο πίεσης και εδώ έχεις αυξομειώσεις. Σκέψου και κάτι άλλο, πόση διαφορά είχαν τα φετινά πλέι οφ από την κανονική περίοδο. Πάντα ήταν πιο έντονα αλλά φέτος υπήρχε μεγάλη διαφορά στην ένταση. Ίσως και αυτό να συνέβαλε. Αν πάντως έπρεπε να σου ορίσω ποιος παράγοντας ευθύνεται περισσότερο για αυτούς τους μαζικούς τραυματισμούς, θα σου έβαζα πρώτα τον ρυθμο παιχνιδιού, μετά τον τρόπο εκγύμνασης και αποθεραπείας της κάθε ομάδας και τέλος το load management. Δεν πέφτει το ξύλο που έπεφτε παλιότερα αλλά το υπάρχον στυλ παιχνιδιού αποτελεί πρόκληση για τις ομάδες, όσον αφορά τη σωστή προετοιμασία των αθλητών τους . Και αυτό που ανέφερες, ότι παίζουν μπάσκετ από πολύ μικροί , εχει μερίδιο ευθύνης αλλά αναλογισου ότι παίζουν σε κλειστά γήπεδα με παρκέ (ευτυχώς) και όχι στα ανοιχτά που έπαιζαν παλιότερα και επιβαρύνουν παραπάνω. Είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο.nikolas_asteri έγραψε: ↑Τετ Ιουν 25, 2025 12:58 pmΤο load management δεν έχω βρει πουθενά να λέγεται ότι συνεισφέρει στους τραυματισμούς γιατί ο οργανισμός "δεν μαθαίνει". Αυτό μου ακούγεται λίγο 80s νοοτροπία El Cid (συγγνώμη φίλε ggr, να ξέρεις ότι σε εκτιμώ).
0
-
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Σχεδόν το σύνολο της αθλητικής ιατρικής κοινότητας έχει αποδεχθεί -και αυτό έχει υιοθετηθεί νομίζω από όλους- ότι ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο αγωνιστικό πρόγραμμα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οδηγεί σε αύξηση της συχνότητα των τραυματισμών. Ε δε γίνεται να ισχύει το παραπάνω και από την άλλη να ενοχοποιούμε το load management, που δίνει ανάσες ξεκούρασης σε επιβαρυμένους ιατρικά παίκτες, που καλούνται να δώσουν 80-100 παιχνίδια μέσα σε ένα χρόνο, ότι είναι μπορεί να είναι υπαίτιο για τραυματισμούς. Ας διαλέξουμε τί από τα δύο ισχύει.ggr έγραψε: ↑Τετ Ιουν 25, 2025 1:21 pmΦίλε μου, δεν παρεξηγώ αλλά δεν το έχω βγάλει από το κεφάλι μου. Μου το έχουν τονίσει επαγγελματίες υγείας, κάποιοι εκ των οποίων ασχολούνται και με τον επαγγελματικό αθλητισμό. Σου το ξαναγράφω, είναι διαφορετικό το να αφήνεις έναν παίχτη να γίνει τελείως καλά και διαφορετικό το να τον αφήνεις έξω χωρίς ουσιαστικό λόγο, με σκοπό να μην τραυματιστεί στο μέλλον. Το πρώτο είναι θεμιτό, το δεύτερο δημιουργεί τα προβλήματα. Αν εσύ γυμνάζεσαι δύο φορές την εβδομάδα για πολύ καιρό και ξαφνικά σου έρθει να κάνεις πέντε φορές τη βδομάδα και με μεγαλύτερη ένταση, δεν θα τραυματιστείς; Το σώμα πρέπει να συνηθίζει σε έναν συγκεκριμένο ρυθμο πίεσης και εδώ έχεις αυξομειώσεις. Σκέψου και κάτι άλλο, πόση διαφορά είχαν τα φετινά πλέι οφ από την κανονική περίοδο. Πάντα ήταν πιο έντονα αλλά φέτος υπήρχε μεγάλη διαφορά στην ένταση. Ίσως και αυτό να συνέβαλε. Αν πάντως έπρεπε να σου ορίσω ποιος παράγοντας ευθύνεται περισσότερο για αυτούς τους μαζικούς τραυματισμούς, θα σου έβαζα πρώτα τον ρυθμο παιχνιδιού, μετά τον τρόπο εκγύμνασης και αποθεραπείας της κάθε ομάδας και τέλος το load management. Δεν πέφτει το ξύλο που έπεφτε παλιότερα αλλά το υπάρχον στυλ παιχνιδιού αποτελεί πρόκληση για τις ομάδες, όσον αφορά τη σωστή προετοιμασία των αθλητών τους . Και αυτό που ανέφερες, ότι παίζουν μπάσκετ από πολύ μικροί , εχει μερίδιο ευθύνης αλλά αναλογισου ότι παίζουν σε κλειστά γήπεδα με παρκέ (ευτυχώς) και όχι στα ανοιχτά που έπαιζαν παλιότερα και επιβαρύνουν παραπάνω. Είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο.nikolas_asteri έγραψε: ↑Τετ Ιουν 25, 2025 12:58 pmΤο load management δεν έχω βρει πουθενά να λέγεται ότι συνεισφέρει στους τραυματισμούς γιατί ο οργανισμός "δεν μαθαίνει". Αυτό μου ακούγεται λίγο 80s νοοτροπία El Cid (συγγνώμη φίλε ggr, να ξέρεις ότι σε εκτιμώ).
Την άποψη ότι ίσως δεν πρέπει να αφήνουμε τους παίκτες να αναρρώνουν πλήρως γιατί μπορεί, επίσης, να αυξηθεί ο κίνδυνος τραυματισμού, τη θεωρώ εντελώς εκτός πραγματικότητας και προσωπικά δεν την έχω ακούσει ποτέ μου. Πάντως, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι παίκτες στη φάση της αποθεραπείας τους, δεν κάθονται να πιουν μπύρες και να φάνε σουβλάκια. Κάνουν ασκήσεις φυσιοθεραπείας, ενδυνάμωσης σε μύες που δεν επηρεάζουν το τραύμα κλπ.
0
-
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Έγραψα κάπου αυτό το πράγμα, ότι δεν πρέπει να αναρρώνει πλήρως ένας παίχτης; Έγραψα ότι άλλο αυτό και άλλο το να χάνει αγώνες χωρίς λόγο. Αυτό έγραψα. Πριν απαντήσετε λοιπόν, να διαβάζετε προσεκτικά.fklmta77 έγραψε: ↑Τετ Ιουν 25, 2025 5:38 pm
Την άποψη ότι ίσως δεν πρέπει να αφήνουμε τους παίκτες να αναρρώνουν πλήρως γιατί μπορεί, επίσης, να αυξηθεί ο κίνδυνος τραυματισμού, τη θεωρώ εντελώς εκτός πραγματικότητας και προσωπικά δεν την έχω ακούσει ποτέ μου. Πάντως, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι παίκτες στη φάση της αποθεραπείας τους, δεν κάθονται να πιουν μπύρες και να φάνε σουβλάκια. Κάνουν ασκήσεις φυσιοθεραπείας, ενδυνάμωσης σε μύες που δεν επηρεάζουν το τραύμα κλπ.
Τέλος, το τι γινεται στην αποθεραπεία το ξέρω κι ο ίδιος, έχω περάσει τραυματισμούς τόσα χρόνια που παίζω.
0
-
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Νομίζω ότι το έγραψε ο ssoulis και συμφώνησες μαζί του αλλά δεν έχει και τόση σημασία. Μου έκανε εντύπωση για να είμαι ειλικρινής και γιατί συνήθως γράφεις πολύ εύστοχα σχόλια και σχεδόν απολαμβάνω να σε διαβάζω. Anyway, αν ο τρόπος που εκφράστηκα ήταν κάπως ειρωνικός ή απότομος, mea culpa.ggr έγραψε: ↑Τετ Ιουν 25, 2025 6:03 pmΈγραψα κάπου αυτό το πράγμα, ότι δεν πρέπει να αναρρώνει πλήρως ένας παίχτης; Έγραψα ότι άλλο αυτό και άλλο το να χάνει αγώνες χωρίς λόγο. Αυτό έγραψα. Πριν απαντήσετε λοιπόν, να διαβάζετε προσεκτικά.fklmta77 έγραψε: ↑Τετ Ιουν 25, 2025 5:38 pm
Τέλος, το τι γινεται στην αποθεραπεία το ξέρω κι ο ίδιος, έχω περάσει τραυματισμούς τόσα χρόνια που παίζω.
0