Αυτοί οι αγώνες φανταζομαι ότι διεξάγονται σε κλειστά γήπεδα.nikolas_asteri έγραψε: ↑Πέμ Ιουν 26, 2025 6:26 pmΕίμαι σχεδόν σίγουρος πως εννοεί AAU.SteveNashidis έγραψε: ↑Πέμ Ιουν 26, 2025 6:17 pmΠοια είναι τα Youth Games?
Τους ολυμπιακούς αγώνες εννοεί; Τα u20?
Τα EuroBasket?
Υπάρχει συσχέτιση ότι όλοι οι 7 που έπαθαν τραυματισμό είναι Αμερικάνοι;; Ή κάνω λάθος;
NBA Finals 2025 - Oklahoma City Thunder vs Indiana Pacers
Συντονιστής: Captains
- ggr
- Reactions: 213
- Αγαπημένη θέση: SF, PF
- Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons
- Προειδοποιήσεις:
0
0
- Conan1982
- Reactions: 3613
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Από πιθανές αιτίες έχω βρει κυριολεκτικά δεκάδες. Εντατικό παίξιμο και εξειδίκευση από μικρή ηλικία, αύξηση του Pace, της έντασης, των φορτίων, τα παπούτσια αν είναι χαμηλά η ΄ψηλά, το negative step, η αποκατάσταση, το load management, τα συνεχόμενα παιχνίδια, η πρόωρη επιστροφή.ggr έγραψε: ↑Πέμ Ιουν 26, 2025 6:28 pmΕίχα ανεβάσει κάτι σχετικό στο playoffs offtopic. Ανέφεραν κάποιοι ειδικοί ότι ίσως το κάτω μέρος του ποδιού να μην το ενδυναμώνουν οι παίχτες όσο το πάνω και έτσι παίρνει περισσότερο φορτίο.Conan1982 έγραψε: ↑Πέμ Ιουν 26, 2025 6:08 pm
Εμένα η απορία μου για την οποία δεν έχω βρει σαφή απάντηση, οι τραυματισμοί γενικά και όχι μόνο για τον Αχίλειο έχουν αυξηθεί στατιστικά σημαντικά στην πάροδο των ετών; Και αν ναι αφορά η αύξηση αυτή κάποιους συγκεκριμένους τραυματισμούς όπως ο Αχίλλειος;
Το ερώτημα μου είναι πόσο έχουν αυξηθεί οι τραυματισμοί σε σχέση με παλιότερα;
1
1

- nikolas_asteri
- Reactions: 3133
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν μπορώ να βρω κάτι που να απαντάει ακριβώς την ερώτηση σου. Βρήκα αυτό από το 2021:Conan1982 έγραψε: ↑Πέμ Ιουν 26, 2025 6:32 pmΑπό πιθανές αιτίες έχω βρει κυριολεκτικά δεκάδες. Εντατικό παίξιμο και εξειδίκευση από μικρή ηλικία, αύξηση του Pace, της έντασης, των φορτίων, τα παπούτσια αν είναι χαμηλά η ΄ψηλά, το negative step, η αποκατάσταση, το load management, τα συνεχόμενα παιχνίδια, η πρόωρη επιστροφή.
https://www.foxsports.com/stories/nba/a ... ba-players
"Ο Δρ. Ματ Προβενσέρ, ειδικός σε θέματα τραυματισμών στο FOX Sports και πρώην γιατρός της ομάδας των New England Patriots, δήλωσε ότι υπήρξε αύξηση 5 έως 8 τοις εκατό στις ρήξεις αχίλλειου τένοντα μεταξύ παικτών του NBA τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με ανάλυση 15 ετών δεδομένων που πραγματοποίησε η εταιρεία του, Proven Performance Technology." (μετάφραση από ChatGPT)Dr. Matt Provencher, FOX Sports' injury expert and the former team physician for the New England Patriots, said there has been a 5 to 8 percent increase in Achilles tears among NBA players the past two years, according to 15 years of data that his company, Proven Performance Technology, has analyzed.
Για φέτος, νομίζω τα τελευταία 2-3 χρόνια υπάρχει αύξηση από τα αμέσως προηγούμενα.
Βρήκα αυτό για το NFL:

από εδώ: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36645466/
1
1

- ggr
- Reactions: 213
- Αγαπημένη θέση: SF, PF
- Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons
- Προειδοποιήσεις:
0
Είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων και για αυτό αποτελεί πρόκληση για τα training stuff των ομάδων. Παίζει να είναι η εποχή, που η επένδυση σε καλό ιατρικό και προπονητικό προσωπικό μπορεί να αποδειχτεί κλειδί για την επιτυχία μιας ομάδας. Όχι πως παλιότερα δεν ήταν αλλά διαφαίνεται ότι οι απαιτήσεις έχουν μεγαλώσει. Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το γεγονός πως, ενώ η αθλητιατρικη επιστήμη έχει εξελιχθεί σημαντικά, εντούτοις έχουμε περισσότερους τραυματισμούς σε σχέση με το παρελθόν. Δεν το αναφέρω ως μομφή προς την επιστήμη, αυτό έλειπε, αλλά σαν παρατήρηση.Conan1982 έγραψε: ↑Πέμ Ιουν 26, 2025 6:32 pmΑπό πιθανές αιτίες έχω βρει κυριολεκτικά δεκάδες. Εντατικό παίξιμο και εξειδίκευση από μικρή ηλικία, αύξηση του Pace, της έντασης, των φορτίων, τα παπούτσια αν είναι χαμηλά η ΄ψηλά, το negative step, η αποκατάσταση, το load management, τα συνεχόμενα παιχνίδια, η πρόωρη επιστροφή.
Τώρα, τα παπούτσια που αναφέρεις, είναι παράγοντας. Σήμερα έκανα μαγνητική στον δεξιό αστράγαλο λόγω ενοχλήσεων στον αχιλλειο. Υπάρχει πιθανότητα να έχουν προέλθει και από το παπούτσι, το οποίο αν και χαμηλό, έχει αυξημένο ύψος στην περιοχή του αχιλλείου και μπορεί να τον πιέζει σε κάποιες κινήσεις. Δεν είναι και σίγουρο ότι προέρχεται μόνο από αυτό, άλλωστε θα φανεί και από την γνωμάτευση. Σου παραθέτω φωτογραφία του υποδήματος.

0
-
- Reactions: 282
- Προειδοποιήσεις:
0
Πιθανώς να ναι αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων που έχουν και μακροχρόνιο σωρευτικο εφεκτ>> οι τραυματισμοί θα αυξάνονται πριν φτάσουν σένα πλατό.
Πάντως το nba αρχίζει και μου θυμίζει κάπως wwe.
Η λίστα των 15 κορυφαίων με βάση ένα Ράντομ σάιτ που βρήκα είναι:
Οι παλιοί σταρ γέρασαν/μάζεψαν τραυματισμούς. Οι νέοι τραυματίζονται συχνά. Αντίστοιχα wwe οι πιο πολλοί Σταρ μας άφησαν νωρίς λόγω αναβολικών/ναρκωτικών κι έμεινε μόνος του ο john cena να κουβαλάει το brand.
Τοπ 15 παίχτες nba
1. Καναδος
2. Σέρβος
3. Έλληνας
4. Σλοβένος
5. Χιαστός
6. Edwards
7. Καρρυ 37 ετών
8. Λεμπρον 41 ετών
9. Αχίλλειος
10. Μπρανσον
11. Γάλλος με θρόμβους
12. Kawhi. 37 Τραυματισμοί
13. Κάποιος Mobley
14. Γεροdurant
15. κάποιος κανινγκχαμ
Από υγιείς αμερικανούς μόνο ο edwards που βγάζει κάτι τζορντανικο έχει κάτι το σπέσιαλ.
Και η εθνική Αμερικής αντίστοιχα αρκετά αποδυναμώμενη πλέον.
Πάντως το nba αρχίζει και μου θυμίζει κάπως wwe.
Η λίστα των 15 κορυφαίων με βάση ένα Ράντομ σάιτ που βρήκα είναι:
Οι παλιοί σταρ γέρασαν/μάζεψαν τραυματισμούς. Οι νέοι τραυματίζονται συχνά. Αντίστοιχα wwe οι πιο πολλοί Σταρ μας άφησαν νωρίς λόγω αναβολικών/ναρκωτικών κι έμεινε μόνος του ο john cena να κουβαλάει το brand.
Τοπ 15 παίχτες nba
1. Καναδος
2. Σέρβος
3. Έλληνας
4. Σλοβένος
5. Χιαστός
6. Edwards
7. Καρρυ 37 ετών
8. Λεμπρον 41 ετών
9. Αχίλλειος
10. Μπρανσον
11. Γάλλος με θρόμβους
12. Kawhi. 37 Τραυματισμοί
13. Κάποιος Mobley
14. Γεροdurant
15. κάποιος κανινγκχαμ
Από υγιείς αμερικανούς μόνο ο edwards που βγάζει κάτι τζορντανικο έχει κάτι το σπέσιαλ.
Και η εθνική Αμερικής αντίστοιχα αρκετά αποδυναμώμενη πλέον.
0