Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 4759
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Παρ Ιούλ 04, 2025 8:50 am

socrates13 έγραψε:
Παρ Ιούλ 04, 2025 8:43 am

Παλι μην θειχτει ο λεσορτ?Στα παπακια μας λοιπον..Και εμενα δεν μου αρεσε που εβγαινε τον απριλιο σε συνεντευξεις και ελεγε οτι ειχε προτασεις για nba και δεν θα ανανεωνα στον παναθηναικο αλλα θα περιμενα προτασεις απο nba και ανανεωσα λογο οτι ειχα το ποδι μου..Αυτα δεν τα λεμε,εμενα μου ακουστηκε τραγικο αυτο το πραγμα που ειπε,ο λεσορτ ειναι φευγατος οπως και να εχει,μια καλη χρονια αν κανει και εχει προταση απο nba θα φυγει εχθες κιολας..
Δεν φτανει που τον ανανεωσε κιολας με περισσοτερα χρηματα με σπασμενο ποδι που σε αλλη ομαδα θα επαιρνε τα μισα και δεν υπηρχε και θεμα nba πλεον λογο τραυματισμου,θα ζηταει και πραγματα?Επισης τον γιονας θα εχεις μπροστα σου,απεδειξε αν μπορεις οτι εισαι καλυτερος ..Σαν να ερθει ο jokic στην ρεαλ και να πεταχτει ο ταβαρες και να πει αα εγω δεν παιζω με αυτον θα μου φαει τα λεπτα
αν δεν ειχε τραυματιστει ειχε συμφωνησει με την φενερ στα 3 εκατ
επειδη στην καε ειναι χαπατα τους ειχα ικανους να του εδιναν 3.5 μην τον χασουν

το πιο ωραιο ηταν οτι ηθελε το συμβολαιο για τα 2.5 τον χρονο να μετρουσε απο φετος που ηταν τραυματιας :hoho:

1
1 Εικόνα
socrates13

junior
Reactions: 162
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Ιούλ 04, 2025 8:53 am

τουλουμπα έγραψε:
socrates13 έγραψε:
Παρ Ιούλ 04, 2025 8:43 am

Παλι μην θειχτει ο λεσορτ?Στα παπακια μας λοιπον..Και εμενα δεν μου αρεσε που εβγαινε τον απριλιο σε συνεντευξεις και ελεγε οτι ειχε προτασεις για nba και δεν θα ανανεωνα στον παναθηναικο αλλα θα περιμενα προτασεις απο nba και ανανεωσα λογο οτι ειχα το ποδι μου..Αυτα δεν τα λεμε,εμενα μου ακουστηκε τραγικο αυτο το πραγμα που ειπε,ο λεσορτ ειναι φευγατος οπως και να εχει,μια καλη χρονια αν κανει και εχει προταση απο nba θα φυγει εχθες κιολας..
Δεν φτανει που τον ανανεωσε κιολας με περισσοτερα χρηματα με σπασμενο ποδι που σε αλλη ομαδα θα επαιρνε τα μισα και δεν υπηρχε και θεμα nba πλεον λογο τραυματισμου,θα ζηταει και πραγματα?Επισης τον γιονας θα εχεις μπροστα σου,απεδειξε αν μπορεις οτι εισαι καλυτερος ..Σαν να ερθει ο jokic στην ρεαλ και να πεταχτει ο ταβαρες και να πει αα εγω δεν παιζω με αυτον θα μου φαει τα λεπτα

το πιο ωραιο ηταν οτι ηθελε το συμβολαιο για τα 2.5 τον χρονο να μετρουσε απο φετος που ηταν τραυματιας :hoho:
Αυτο δεν το ηξερα ,οποτε ακομα χειροτερα..Γενικα μην θεοποιουμε μπασκετμπολιστες,και παρτιζαν φουλ ειναι αλλα τους εκλασε και πηγε στα λεφτα και καλα εκανε..Αλλα οχι οτι θα χαλασουμε ολη την ομαδα μηπως και παρεξηγηθει ο λεσορτ

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Παρ Ιούλ 04, 2025 8:56 am

socrates13 έγραψε:
Παρ Ιούλ 04, 2025 8:53 am
τουλουμπα έγραψε:

Αυτο δεν το ηξερα ,οποτε ακομα χειροτερα..Γενικα μην θεοποιουμε μπασκετμπολιστες,και παρτιζαν φουλ ειναι αλλα τους εκλασε και πηγε στα λεφτα και καλα εκανε..Αλλα οχι οτι θα χαλασουμε ολη την ομαδα μηπως και παρεξηγηθει ο λεσορτ
το ειχε αναφερει ο κομισαριος σε μια εκπομη εκει γυρω οταν ειχε ανανεωσει
και επειδη οι καθεστωτικοι ειναι γνωστοι γλυφτες/προμοτορες του λεσορ το πιστευω αφου δεν συμφερει να το πουνε θα του ξεφυγε εκεινη την μερα φαινεται

0
agnwstos_nikos

junior
Reactions: 110
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Ιούλ 04, 2025 9:10 am

Χαίρομαι που πρυτανεύει η λογική εδώ μέσα, όχι δεν απαξιώνω τον Λεσόρ καθόλου (για εμένα αυτός ήταν ο mvp του περσινού f4). Όλοι οι παιχταράδες χωράνε σε αυτόν τον Παναθηναϊκό (δεδομένου της τρέλας του DPG να σπρώξει λεφτά), κανένας δεν έχει μονοπώλιο καμμία θέση, όσο καλό εργατικό ή τίμιο παιδί είναι (που το μάθανε αυτό και το αναπαράγουν?). Κάποτε με Ζοτς και αδερφούς στο τιμόνι υπήρχαν εποχές που δεν υπήρχαν βασικοί-αναπληρωματικοί, αλλά 2 ισάξιες υψηλού επιπέδου 5αδες, τέτοιες δακρύβρεχτες μπούρδες δε διάβαζα τότε.

0
todorris

senior
Reactions: 168

Παρ Ιούλ 04, 2025 9:12 am

Αν δεν επανέλθει ο Γκριγκόνις θα χρειαστούμε παίκτη ,4αρο3αρο πιστεύω για να υπάρχει ανταγωνισμός με Οσμάν - Χουάντσο.
Τον Μήτο ,θες η κακή χρονιά του πέρσι,θες ότι είναι ο μόνος του κορμού που δεν ανανεώσαμε,δεν τον πιστεύω κ φέτος

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Παρ Ιούλ 04, 2025 9:14 am

todorris έγραψε:
Αν δεν επανέλθει ο Γκριγκόνις θα χρειαστούμε παίκτη ,4αρο3αρο πιστεύω για να υπάρχει ανταγωνισμός με Οσμάν - Χουάντσο.
Τον Μήτο ,θες η κακή χρονιά του πέρσι,θες ότι είναι ο μόνος του κορμού που δεν ανανεώσαμε,δεν τον πιστεύω κ φέτος
σιγα μην επανελθει

πιστευω θα παρουμε ξενο 3αρι που θα εχει πολυ καλο 3ποντο εκει γυρω στο εκατ

αν δεν κατσει του ρογκα

0
Delpo1987

senior
Reactions: 340
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Παρ Ιούλ 04, 2025 9:18 am

pan24 έγραψε:
Παρ Ιούλ 04, 2025 7:24 am
Περιμένω εγκεφαλικά Τουλούμπα όταν δει οτι και με Βαλαντσιούνας ο Λεσόρ θα παίζει 25-30 λεπτά :D

Όπως αντίστοιχα Βέσελυ-Ούντο που την μια χρονιά έπαιζαν από 27 λεπτά, την δεύτερη 24'-32' δηλαδή για κάνα 15λεπτο έπαιζαν στην ίδια 5αδα.

Όταν έχεις αυτούς τους δύο θες να τους αξιοποιήσεις στο μέγιστο δυνατό και σίγουρα ο Αταμάν αυτό θα κάνει όπως το ίδιο έκανε και ο Ζοτς όταν είχε την ευκαιρία να έχει δυο τόσο καλά 5αρια.

Το μόνο πρόβλημα επιθετικά στο να παίξουν μαζί είναι οτι δεν έχουν τρίποντο βέβαια ο Βάλα έχει σουτ από μέση απόσταση οπότε θα βολευτεί κάπως ειδικά αν δεν είναι στην ίδια 5αδα με Σορτς.

Αμυντικά είναι άλλη ιστορία βέβαια...Αυτή τη στιγμή το ρόστερ έχει 2 καλούς αμυντικούς(Χουάντσο, Γκράντ), 3 αν βάλεις και τον Καλαιτζάκη.

Θα πηγαίνουμε να κερδίσουμε από την επίθεση. Αν καταφέρουμε να παίξουμε και καλή άμυνα όπως την πρώτη χρονιά του Αταμάν παρά το ότι ούτε τότε είχαμε σούπερ αμυντικούς έχει πιθανότητες να έχει πολλές την ίδια κατάληξη.
Αν παίζουμε ίδια άμυνα με την περασμένη χρονιά θα είναι κορώνα γράμματα.
Αρχικά αν γίνει του Βαλαντσιουνας είναι προφανώς τεράστια μεταγραφή και έρχεται με το στάτους του καλύτερου παίχτη στη λίγκα όχι απλά του καλύτερου ψηλού , τώρα το πως θα παίξει είναι άλλο θέμα , στα χαρτιά παντως είvαι ο καλύτερος παίχτης .
Δε θεωρώ όμως ότι η προσέγγιση του ότι θα παίζει μαζί με τον Λεσόρ και ο παραλληλισμός με το Βεσελι-Ουντο και το Πέκοβιτς-Μπατιστ στέκει . Πρώτα από όλα οι 4 παλιοί μεμονωμένα ήταν πολύ καλύτεροι αμυντικοί συνολικά από ότι οι δύο του ΠΑΟ και επίσης κάτι κοινό και πολύ βασικό που είχαν τα άλλα δύο δίδυμα είναι ότι ένας από τους δύο (Μπατιστ και Βεσελι ) ξεκίνησαν την καριέρα τους στο υψηλό επίπεδο σαν φοργουορτς που σημαίνει ότι ήταν εξοικειωμένοι με την κίνηση στην περίμετρο και στις δύο μεριές του παρκέ . Στο Βαλαντσιουνας - Λεσορ εγώ δε βλέπω ποιος μπορεί να σταθεί στο 4 έστω και για λίγο , ειδικά με την αδυναμία που έχουν και οι δύο στις περιστροφές και το εύρος στο οποίο κινούνται επιθετικά .
Πιστεύω ότι δε θα είναι μοιρασμένος ο χρόνος και απλά θα πάει χοντρικά στο 25-15 και αποκλειστικά στη θέση 5 . Ο Λεσορ έχει δείξει με την εθνική Γαλλίας ότι είναι σούπερ αποδοτικός και στο 15 λεπτό , τα ψυχολογικά που μπορεί να βγάλει είναι δουλειά του Αταμαν!
ΥΓ. Μακάρι να μην τον πάρετε ! :D

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2527
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic

Παρ Ιούλ 04, 2025 9:23 am

pan24 έγραψε:
Περιμένω εγκεφαλικά Τουλούμπα όταν δει οτι και με Βαλαντσιούνας ο Λεσόρ θα παίζει 25-30 λεπτά :D

Όπως αντίστοιχα Βέσελυ-Ούντο που την μια χρονιά έπαιζαν από 27 λεπτά, την δεύτερη 24'-32' δηλαδή για κάνα 15λεπτο έπαιζαν στην ίδια 5αδα.

Όταν έχεις αυτούς τους δύο θες να τους αξιοποιήσεις στο μέγιστο δυνατό και σίγουρα ο Αταμάν αυτό θα κάνει όπως το ίδιο έκανε και ο Ζοτς όταν είχε την ευκαιρία να έχει δυο τόσο καλά 5αρια.

Το μόνο πρόβλημα επιθετικά στο να παίξουν μαζί είναι οτι δεν έχουν τρίποντο βέβαια ο Βάλα έχει σουτ από μέση απόσταση οπότε θα βολευτεί κάπως ειδικά αν δεν είναι στην ίδια 5αδα με Σορτς.

Αμυντικά είναι άλλη ιστορία βέβαια...Αυτή τη στιγμή το ρόστερ έχει 2 καλούς αμυντικούς(Χουάντσο, Γκράντ), 3 αν βάλεις και τον Καλαιτζάκη.

Θα πηγαίνουμε να κερδίσουμε από την επίθεση. Αν καταφέρουμε να παίξουμε και καλή άμυνα όπως την πρώτη χρονιά του Αταμάν παρά το ότι ούτε τότε είχαμε σούπερ αμυντικούς έχει πιθανότητες να έχει πολλές την ίδια κατάληξη.
Καλά, στα 15 λεπτά που περισσεύουν στο "4" όσο δεν είναι στο παρκέ ο Χουαντσο, ίσως παίζει καλύτερη άμυνα ο Λεσσορ παρά ο Ντίνος... Σε σχήμα με 3 γκαρντ δεν θα με χαλούσε για κανα 5λεπτο να έχουμε και δίδυμους πύργους από κάτω. Τα 15' που λες εσύ βέβαια μου ακούγονται πολλά, δεν είμαστε στο 2017 ούτε στο 2009 πια.

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2527
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic

Παρ Ιούλ 04, 2025 9:46 am

Θα ήταν ο Ward ακριβώς αυτό που λείπει απτην ομάδα σε περίπτωση που κλείσει ο Valaciunas?

3/4αρι με σουτ, παιχνίδι στο transition και point of attack defender.

0
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2715
Αγαπημένη θέση: PF

Παρ Ιούλ 04, 2025 10:14 am

τουλουμπα έγραψε:
todorris έγραψε:
σιγα μην επανελθει

αν δεν κατσει του ρογκα
Έναν 3&D παίκτη θα χρειαζόσασταν αν δεν κάτσει του Ρόγκα, που να πατάει και στο 4 (που όπως φαίνεται θα κάτσει, αλλά καλύτερα να κρατάμε μια πισινή). Ένας παίκτης σαν τον Bonga θα ήταν εξαιρετική λύση, αλλά σιγά μην τον αφήσει η Παρτιζάν.

Με Valanciunas πάντως, ο Yurtseven περισσεύει πλέον. Δεν έχει νόημα να δίνεις πάνω από ένα εκατομμύριο για παίκτη που θα παίζει ελάχιστα έως καθόλου, και δεν μπορεί να καλύψει ούτε το 4. Το ίδιο νομίζω ισχύει και για Grigonis, εκτός αν πάρει το ρίσκο ο ΠΑΟ να ξεκινήσει να βγάλει την χρονιά με 4 ψηλούς, και τον Osman τεσσάρι σε πολύ ειδικά σχήματα. Αν έρθει ο Ρογκαβόπουλος, μετά έχει δύο ιδανικές επιλογές ο ΠΑΟ : αθλητικό τριαροτεσσάρι και Μήτογλου να παίρνει χρόνο και στο 5, ή αθλητικό τεσσαροπεντάρι (φτηνό σχετικά, τύπου Gabriel). Ένα ιδανικό ρόστερ δηλαδή θα ήταν κάπως έτσι :

1. Shorts, Grant
2. Nunn, Σλούκας, Τολιόπουλος
3. Osman, Ρογκαβόπουλος
3-4. Μεταγραφή
4. Juancho, Μήτογλου
5. Valanciunas, Lessort

+ Καλαϊτζάκης, Κουζέλογλου, Σαμοντούροφ.

Και λογικά στα ντέρμπι με Ολυμπιακό θα μένει εκτός δωδεκάδας το τριαροτεσσάρι και ένας από την περιφέρεια (μάλλον ο Grant) για να μπάινουν μέσα Καλαϊτζάκης και Κουζέλογλου ή Σάμο.

1
1 Εικόνα
Delpo1987

senior

Παρ Ιούλ 04, 2025 10:18 am

JohnnyPao έγραψε:
Παρ Ιούλ 04, 2025 9:23 am
pan24 έγραψε:

Καλά, στα 15 λεπτά που περισσεύουν στο "4" όσο δεν είναι στο παρκέ ο Χουαντσο, ίσως παίζει καλύτερη άμυνα ο Λεσσορ παρά ο Ντίνος... Σε σχήμα με 3 γκαρντ δεν θα με χαλούσε για κανα 5λεπτο να έχουμε και δίδυμους πύργους από κάτω. Τα 15' που λες εσύ βέβαια μου ακούγονται πολλά, δεν είμαστε στο 2017 ούτε στο 2009 πια.
Όχι εγώ δε λέω 15 λεπτά να συνυπαρχουν στο παρκέ . Λέω ότι ο Βασικός θα παίζει 25 σαν 5αρι και ο αναπληρωματικός 15 επίσης σαν 5αρι δε θα συνυπραχουν καθόλου . Αν πάρετε και 3 αρι με άμυνα και σουτ μεγάλο μέρος των 15 λεπτών που περισσεύουν στο 4 θα τα παίρνει είτε αυτός αν είναι 3-4 είτε ο Οσμαν αν είναι σκέτο 3 .
Τώρα να γίνει ένα 3-5λεπτο σε ένα δυο παιχνίδια μπορεί να γίνει , να γίνεται συστηματικά δε νομίζω .

0
Templar

sophomore
Reactions: 0
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Παρ Ιούλ 04, 2025 10:19 am

todorris έγραψε:
Και εγώ είμαι πολύ επιφυλακτικός για το κατά πόσο θα επανέλθει ο Γκριγκόνις ( στα επίπεδα που θέλουμε βέβαια) και εκτιμώ ότι το πιθανότερο είναι ότι θα πρέπει να γίνει κίνηση. Αν βέβαια συμβεί αυτό , ανοίγει - ξεχειλώνει το Budget αρκετά. Να συνυπολογίσουμε συμπληρωματικό ποσό για τον Μπράουν (κανένα εκ δηλαδή για να τον ξεφορτωθείς) και τι θα δοθεί στον Γκριγκόνις που έχει συμβόλαιο για να φύγει.

0
Delpo1987

senior

Παρ Ιούλ 04, 2025 10:26 am

kojito έγραψε:
Παρ Ιούλ 04, 2025 10:14 am
τουλουμπα έγραψε:

σιγα μην επανελθει

αν δεν κατσει του ρογκα
Έναν 3&D παίκτη θα χρειαζόσασταν αν δεν κάτσει του Ρόγκα, που να πατάει και στο 4 (που όπως φαίνεται θα κάτσει, αλλά καλύτερα να κρατάμε μια πισινή). Ένας παίκτης σαν τον Bonga θα ήταν εξαιρετική λύση, αλλά σιγά μην τον αφήσει η Παρτιζάν.

Με Valanciunas πάντως, ο Yurtseven περισσεύει πλέον. Δεν έχει νόημα να δίνεις πάνω από ένα εκατομμύριο για παίκτη που θα παίζει ελάχιστα έως καθόλου, και δεν μπορεί να καλύψει ούτε το 4. Το ίδιο νομίζω ισχύει και για Grigonis, εκτός αν πάρει το ρίσκο ο ΠΑΟ να ξεκινήσει να βγάλει την χρονιά με 4 ψηλούς, και τον Osman τεσσάρι σε πολύ ειδικά σχήματα. Αν έρθει ο Ρογκαβόπουλος, μετά έχει δύο ιδανικές επιλογές ο ΠΑΟ : αθλητικό τριαροτεσσάρι και Μήτογλου να παίρνει χρόνο και στο 5, ή αθλητικό τεσσαροπεντάρι (φτηνό σχετικά, τύπου Gabriel). Ένα ιδανικό ρόστερ δηλαδή θα ήταν κάπως έτσι :

1. Shorts, Grant
2. Nunn, Σλούκας, Τολιόπουλος
3. Osman, Ρογκαβόπουλος
3-4. Μεταγραφή
4. Juancho, Μήτογλου
5. Valanciunas, Lessort

+ Καλαϊτζάκης, Κουζέλογλου, Σαμοντούροφ.

Και λογικά στα ντέρμπι με Ολυμπιακό θα μένει εκτός δωδεκάδας το τριαροτεσσάρι και ένας από την περιφέρεια (μάλλον ο Grant) για να μπάινουν μέσα Καλαϊτζάκης και Κουζέλογλου ή Σάμο.
Ποιος Γκραντ θα μένει έξω; Ο Γκραντ είναι ο μοναδικός που δε θα χάσει λεπτά συγκριτικά με πέρυσι. Ειδικά στα παιχνίδια με εμάς ποιον θα βάλεις πάνω στο Φουρνιέ ή αν αποκτήσουμε lead guard / είναι καλά ο Έβανς (που λένε και στο χωριό μου) ποιος θα κρατάει την πρώτη γραμμή άμυνας;
Ο Γκραντ είναι ο καλύτερος αμυντικός του ΠΑΟ και ο πιο κλατς παίχτης σας, έχω ξαναγράψει δε θυμάμαι κανένα χαμένο σουτ του σε τελευταίο τρίλεπτο κλειστού αγώνα.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3634
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Παρ Ιούλ 04, 2025 10:33 am

Lapro13 έγραψε:
Πέμ Ιούλ 03, 2025 11:20 pm
Μακάρι να υπογράψει ο Γιόνας! Μιλάμε για την μεγαλύτερη μεταγραφή στο 5 μετά απο Ρατζα.
Δεν μπορώ να μην σε παραθέσω, γιατί τείνουμε να λέμε για τις πιο πρόσφατες μεταγραφές αλλά κι εγώ συμφωνώ ότι ο Ράτζα ήταν το καλύτερο 5άρι έστω και αν δεν ήρθε στην καλύτερη κατάστασταση. Μιλάμε για παίκτη που μπορούσε να σκοράρει όταν έπαιρνε την μπάλα όπως ήθελε, να βρει τον ελεύθερο παίκτη όταν τον έκλειναν, να πάρει ριμπάουντ, να τρέξει το γήπεδο όταν εκείνη την εποχή ήταν κάτι ασυνήθιστο για τους ψηλούς, να μαρκάρει τους αντίπαλους ψηλούς, τα πάντα όλα.

0
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1731
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Παρ Ιούλ 04, 2025 10:40 am

Μακαρι να μπορεσει να μεινει ελευθερος απο το Ντενβερ και να κλεισει στην ομαδα ο Βαλανσιουνας,θα μιλαμε για μια τεραστια μεταγραφη.Αλλα ακομα δεν ειναι απλη υποθεση,δεν σπανε τοσο ευκολα τα συμβολαια στο nba,ειδικα οταν προκειται για παικτη οπως ο Βαλανσιουνας ειναι ενα αξιολογο asset για μια ομαδα.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2025-2026”