Πιθανώς να ισχύει αυτό οχι μόνο λόγω conditioning αλλά και λόγω άμυνας σε συνδυασμό με την πρώτη 5αδα.GK_23 έγραψε: ↑Σάβ Ιούλ 05, 2025 12:44 pmΠέσατε όλοι να φάτε τον φίλο μου τον Νικόλα αλλά εγώ θα συνταχθώ μαζί του σε αυτό το take.nikolas_asteri έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 03, 2025 11:11 pmΚαλός χρυσός ο Βαλαντσιούνας αλλά 4εκ για το αναπληρωματικό σεντερ δεν είναι κάπως προβληματικά; Προφανώς και δεν είναι δικά μου λεφτά, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει κάποιου τέτοιου είδους ισορροπία;
O Valanciunas είναι τεράστια μεταγραφή και ο Παναθηναϊκός έχει αυτή τη στιγμή το καλύτερο δίδυμο centers στην Ευρωλίγκα. Νομίζω όμως ότι σχόλια του τύπου "καλύτερος ψηλός μετά τον Radja" και "μεγαλύτερη μεταγραφή από το NBA στον 21ο αιώνα" είναι τουλάχιστον υπερβολικάΣτην Ευρώπη έχουν έρθει τα τελευταία 10-15 χρόνια παίκτες που υπήρξαν all-star στο NBA.
Όσον αφορά το take του Νικόλα, δεν ξέρω ποιος θα είναι ο starter στη θέση του center αλλά και εγώ θεωρώ πως ο Lessort θα παίρνει περισσότερο χρόνο. Την ενέργεια που βγάζει ο υγιής Lessort σαν παίκτης, ο Valanciunas δεν την έχει. Ο Lessort μπορεί να παίξει 25-30 λεπτά σε back to back ματς, ο Valanciunas δεν είναι σε θέση να το κάνει αυτό. Αντιμετωπίζει fatigue issues εδώ και πολλά χρόνια. Ακόμα και τις χρονιές που ήταν βασικός στο NBA, έπαιζε maximum 28 λεπτά ανά ματς. Όσο περνάνε τα χρόνια το πρόβλημα αυτό εντείνεται και το βλέπουμε πλέον και στα ματς της εθνικής του. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στους χρόνους συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Υπήρξαν κρίσιμα ματς της Λιθουανίας, στα οποία δεν έμεινε στο παρκέ για παραπάνω από 20 λεπτά. Αυτός θεωρώ πως είναι και ένας από τους λόγους που ο ίδιος ήθελε να γυρίσει στην Ευρώπη. Δεν μπορεί πλέον το σώμα του να ακολουθήσει τους ρυθμούς του NBA.
Βέβαια έχει την ποιότητα, στην Ευρώπη ειδικά, σε 15-20 λεπτά συμμετοχής να βγάλει νούμερα της τάξης των 15π-10ρ![]()
Βλέπω τώρα ότι και με την Λιθουανία στο παγκόσμιο όπως λες έπαιζε 21 λεπτά παρά το ότι δεν είχαν τον Σαμπόνις και το άλλο 5αρι ήταν ο Μοτιεγιούνας.
Βέβαια βλέπω επίσης ότι και ο Πέκοβιτς το 2009 18 λεπτά έπαιζε και 22 ο Μπατίστ οπότε αν έχει αντίστοιχο impact με τον Πέκοβιτς θα είναι σούπερ.
Σε τόσο χρόνο δεν ξέρω αν είναι εφικτό το 15/10 αλλά δεν θα απέχει και πολύ από αυτό.
Πιστεύω ότι σίγουρα θα δοκιμαστεί και το σχήμα με Λεσόρ-Βαλαντσιούνας μαζί. Το πόσο θα χρησιμοποιηθεί και το αν θα περπατήσει θα εξαρτηθεί από πολλά όμως πιστεύω ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτοί οι 2 θα πάρουν τα 45-50 από τα 80 λεπτά του 4-5 με την υπόθεση ότι ο Λεσόρ θα είναι στο 100% όπως τον ξέραμε.
Το 5 μας πλέον κοστίζει λίγο πάνω από τα 6,5εκ είναι σίγουρα το πιο ακριβό δίδυμο στην ευρώπη ανεξαρτήτως θέσης.