Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

basilis_.kts

Reactions: 20
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Ιούλ 08, 2025 4:10 pm

golitog7 έγραψε:
Τρί Ιούλ 08, 2025 3:35 pm
Stam Tziant έγραψε:
Τρί Ιούλ 08, 2025 3:19 pm

Δηλαδή αν τα γκαρντ του Ολυμπιακού ήταν Baldwin, Hall, Guduric, McCollum θα είμασταν οκει. Δε θα υπήρχε γκρίνια.
Ξαναλέω δεν είναι υποχρεωτικό να τρέχει τα pnr ο Walkup. Μπορεί απλά να κατεβάζει να ξεκινάει το play και να τρέχει το pnr ο Fournier, ο Evans ή παίκτης που θα (πρέπει) να έρθει. Από αυτό μέχρι το "με Walkup μέσα δεν παίρνεις Ευρωλίγκα" υπάρχει μια απόσταση.
Στην τελική τσάμπα το συζητάμε, αυταπόδεικτο είναι. Όταν έχεις φτάσει 1 πόντο από το να πάρεις Ευρωλίγκα (με πολύ λιγότερο ταλέντο στο ρόστερ σου από τώρα), σημαίνει ότι μπορείς και να την πάρεις. Το αν θα μπει το σουτ του Llull και όχι του Σλούκα δεν αλλάζει τίποτα στην αξία του κάθε Walkup.
Τέλος για τα περί στατιστικών (1/15 τρίποντα κτλ). Σε δείγμα 8 αγώνων δεν υφίσταται αξιόπιστο στατιστικό. Ο Walkup έχει αδυναμία στο σουτ ξεκάθαρα, αλλά υπάρχουν στατιστικά καριέρας για να το κρίνουν. Κι ο Nunn έχει 5/21 στα final four, τι πάει να πει αυτό; Οτι δεν έχει σουτ; Ξέρουμε ο κάθε παίκτης αν είναι καλός σουτέρ ή όχι. Ο Walkup είναι ένας παίκτης του 33-34% παίρνοντας κατά βάση ελεύθερα σουτ. Προφανώς και αυτό είναι αρκετά κάτω του μετρίου. Αλλά το 1/15 δε λέει απολύτως τίποτα. Θα μπορούσε να του είχαν μπει τα σουτ (να ναι κωλόφαρδος-στη μέρα του δηλαδή) και να χει 6/15. Δε θα τον έκανε καλύτερο σουτέρ αυτό.
Μα δεν είναι το ποσοστό αυτό καθ αυτό φίλε, που ακόμα και έτσι το 1/15 είναι πολύ χειρότερο από το 5/21, αλλά η απειλή που συνιστά ο κάθε παίκτης γιατί ορίζει τον τρόπο με τον οποίο αμύνεται ο αντίπαλος. Και πως νιώθει όταν έχει απέναντι του έναν παίκτη που πιστεύει ότι δεν θα πάρει το κρίσιμο σου και αν το πάρει θα το χάσει. Είναι πολύ ουσιώδες αυτό στην crunch time. O Nunn μπορεί να έχει 0/10. Αν στις περιστροφές στο τέλος γίνει μακακία και βρει ένα κλάσμα του δευτερολέπτου το έφαγες. Ο Οσφπ στο αντίστπιχο σημείο θα φάει 24" περιστρέφοντας τη μπάλα χωρίς να βρίσκει καλές προυποθέσεις για Σάσα και Φουρνιέ, αφού οι άλλοι θα τους έχουν καβαλίσει και θα καταλήξει σε σκοτωμένο σουτ του Γουόκαπ με την λήξη.
Αυτό αντιμετωπίζεται μόνο με έναν τρόπο. Με παίκτη που σουτάρει μετά από τρίπλα ή μπορεί να περάσει τον αντίπαλο του στο 1vs1 για να αναγκάσει δεύτερο παίκτη να έρθει πάνω του ή να φτάσει μέχρι το καλάθι. Θες θα είναι στον άσσο και θα τον λένε Μίστιτς (έκανα και λογοπαίγνιο), θα είναι στο δύο και θα τον λένε Γουόκερ, στο τρία και θα τον λένε Χεζόνια δεν έχει σημασία. Σ αυτό το σημείο χρειαζόμαστε άλλον έναν με προσωπική φάση.
η πρωτη σου παραγραφος ειναι η επιτομη της ουσιας γιατι εχουμε χασει τοσα φαιναλ φορ αλλά νοοτροπια δεν αλλαζουμε.ευγε για την ολοσωστη απεικονιση της πραγματικοτητας...οταν ο αλλος δεν σε φοβαται να σε αφησει ελευθερο εχεις ηδη χασει το παιχνιδι

0
tokalytero3d

euroleague
Reactions: 1466
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 3

Τρί Ιούλ 08, 2025 4:15 pm

Αυτή την στιγμή για α1

Κ.αντετοκουνμπο
Βεζενκοφ
Παπανικολάου
Λαρεντζάκης
Νετζηπογλου
Ντόρσεϊ
Γουοκαπ
Λονγκ

Ο Νετζηπογλου θα είναι στο ρόστερ η θα δωθεί δανεικός; Η λογική λέει ότι αν μείνει ο Λαρεντζάκης και ο ντορσει θα πάει κάπου για 1 χρόνο;
Με τον Λονγκ τι γίνεται;

Από ξένους θα πάει κάπως έτσι

Χ Λι
Φουρνιε Εβανς
Γουόρντ Μακισικ
Πίτερς
Μιλουτινοφ Χ

Λογικά ο Μακισικ θα μένει εκτός.
Τελικά θα έχουμε 6+1 η 6+2 φέτος;

Χ
Έβανς
Φουρνιε
Γουορντ
Πίτερς
Μιλουτινοφ
Χ
Λι?

Το δεύτερο 5αρι πρέπει να είναι αρκετά ποιοτικό γιατί σε σχέση με πέρυσι που ξεκίνησες με φαλ μιλου ραιτ πετρουσεφ είσαι χειρότερος.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6929
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Ιούλ 08, 2025 4:17 pm

ο θωμακος παντως να σημειωθει οτι εχει παει να μας καψει αρκετες φορες στα κρισιμα..θυμαμαι μια με μονακο γιατι το εκανε και μπροστα μου που χα παει γηπεδο..χωρις κανενα λογο ηταν μονος του και την εδωσε σε αντιπαλο ..και εχει ξανακανει σιγουρα παλι κατι παρομοιο και με φενερ που ευτυχως μετα τον εσωσε ο σλουκας και δεν βαζω τωρα και στα φ4 πως παρουσιαζεται..

το οτι ο μπαρτζωκας θα τον μνημονευει ειναι γιατι ακολουθει πιστα το πλανο του...τον επαινει δηλαδη δεν ειναι οτι υπαρχει περιπτωση σε μια 10ετια καποιος να ασχολειται με τον γουοκαπ..

εδω εχουνε καλεσει μια αθλιατρο και μιλαει για την περιπτωση του εβανς..καλο ειναι να το δουνε οσοι λενε να στηριχτουμε πανω του και ελα μωρε τωρα δεν ξερει ο μπαρτζωκας που τον βλεπει στις προπονησεις..ειμαι σιγουρος θα επιστρεψει στο 100%

0
mia sin mia

Reactions: 39

Τρί Ιούλ 08, 2025 4:19 pm

Heisenberg έγραψε:
Τρί Ιούλ 08, 2025 4:01 pm
mia sin mia έγραψε:
Τρί Ιούλ 08, 2025 2:09 pm

Αχ να το πω να μην το πω....

Κι ναι κοντά ν αράξει.. Κι ναι κοντά ν αράξει.....
Φιλε μια συμβουλη , αν μου επιτρεπεις, αν εχεις πληροφορια την μοιραζεσαι οπως κανω εγω ή αν δεν θες φυσικα δεν μοιραζεσαι τιποτα, ομως με το να μπαινεις και να γραφεις τικ τοκ και να το πω ή να μην το πω και αλλα τετοια και να μην λες τιποτα το μονο που καταφερνει ειναι να εκνευριζει καποιους. τιποτα αλλο. :peace:
ΤΙ να πω;; τα ίδια;; ότι ήταν το εχω πει μέρες πριν... Κ αν εκνευριζονται κάποιοι από ένα μπασκετικό φορουμ που ανταλλάσουμε απόψεις και επειδή κάποιοι από μας κάποιες φορές λένε κάτι ή φωτογραφιζουν κατι με ιδιαίτερο τρόπο και χιούμορ, Ε συγνώμη είναι δικό τους πρόβλημα.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mia sin mia την Τρί Ιούλ 08, 2025 4:20 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Knoxville

Reactions: 50
Αγαπημένος παίκτης: B
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Τρί Ιούλ 08, 2025 4:20 pm

Stam Tziant έγραψε:
Τρί Ιούλ 08, 2025 4:02 pm
Knoxville έγραψε:
Τρί Ιούλ 08, 2025 3:47 pm

Τέτοια δεν μπορώ να βλέπω. Ο Μπάλντουιν καλώς ή κακώς είναι απειλή και απο τα 3 επίπεδα. Στον τελικό ήταν μέτριος και έβαλε 13 πόντους. Ο συμπαθητικός ξυλοκόπος Θωμάς 13 πόντους δεν έχει βάλει σε 4 φάιναλ φορ συνδυαστικά. 5 με Εφές(21-22), 0 με Μονακό(22-23), 0 με Ρεάλ(22-23), 4 με Ρεάλ (23-24) και άλλους 2 με Μονακό(24-25) σύνολο 11.

Αλλά οκ, αυτά που κάνει θα μνημονεύονται προφανώς καθώς παίζει άμυνα... αλλά ταυτόχρονα επιτρέπει στην αντίπαλη άμυνα να έχει εναν έξτρα αμυντικό να περιφέρεται σε βοήθειες χαλαρά... ή να βάζει έναν κακό αμυντικό πάνω του καθώς κανείς δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για το αν είναι ο Θωμάς στο παρκέ ή όχι όταν ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην επίθεση.
Αυτές οι συγκρίσεις ποτέ δε μου βγαίνουν σε καλό :D .
Το παράδειγμα του Baldwin πάει στο ότι δε γίνεται να κερδίσεις αν παίζουν τον γκαρντ σου under. Δεν πάει στην απειλή, ούτε στην εκτελεστική συνεισφορά των δύο παικτών. Ο Baldwin έχει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του, ο Walkup το ίδιο. Δεν είναι όλα εκτέλεση.
Κοίτα... απο τη στιγμή που πλέον τα παιχνίδια πάνε στους 80 και 90 πόντους σε τελικούς... ε... στην εκτέλεση πάει το πράγμα φίλε μου. Δεν γίνεται να έχεις παίκτη με τον οποίο στην επίθεση ουσιαστικά η ομάδα σου να παίζει με 4.
Πρέπει να απειλεί με κάποιο τρόπο. Θες με ντράιβ, θες με πούλ άπς, θες με στατικό τρίποντο? Ακόμα και ο αμυντικός σπεσιαλίστας σου οφείλει να απειλεί με τουλάχιστον έναν τρόπο επιθετικά. Δεν γίνεται να αφήνεις πάντα έναν έξτρα αμυντικό να αλωνίζει και ουσιαστικά να πνίγει τους 2 επιθετικούς σου πόλους.

0
since1925

junior
Reactions: 129
Προειδοποιήσεις: 2

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα με τον Μισιτς πριν φύγει ο coach για το Λας Βέγκας.

0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3264
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τρί Ιούλ 08, 2025 4:24 pm

Knoxville έγραψε:
Stam Tziant έγραψε:
Τρί Ιούλ 08, 2025 4:02 pm

Αυτές οι συγκρίσεις ποτέ δε μου βγαίνουν σε καλό :D .
Το παράδειγμα του Baldwin πάει στο ότι δε γίνεται να κερδίσεις αν παίζουν τον γκαρντ σου under. Δεν πάει στην απειλή, ούτε στην εκτελεστική συνεισφορά των δύο παικτών. Ο Baldwin έχει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του, ο Walkup το ίδιο. Δεν είναι όλα εκτέλεση.
Κοίτα... απο τη στιγμή που πλέον τα παιχνίδια πάνε στους 80 και 90 πόντους σε τελικούς... ε... στην εκτέλεση πάει το πράγμα φίλε μου. Δεν γίνεται να έχεις παίκτη με τον οποίο στην επίθεση ουσιαστικά η ομάδα σου να παίζει με 4.
Πρέπει να απειλεί με κάποιο τρόπο. Θες με ντράιβ, θες με πούλ άπς, θες με στατικό τρίποντο? Ακόμα και ο αμυντικός σπεσιαλίστας σου οφείλει να απειλεί με τουλάχιστον έναν τρόπο επιθετικά. Δεν γίνεται να αφήνεις πάντα έναν έξτρα αμυντικό να αλωνίζει και ουσιαστικά να πνίγει τους 2 επιθετικούς σου πόλους.
Case in point: Καλαιτζάκης. Φυσικά δεν συγκρίνω τους δύο παίκτες αλλά φαντάσου πόσο πιο πολύ θα έπαιζε ο Παναγιώτης αν είχε στοιχειωδώς καλό στατικό τρίποντο ή έστω ένα τίμιο ντράιβ.

1
1 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2678
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Τρί Ιούλ 08, 2025 4:26 pm

shaq7 έγραψε:
εδω εχουνε καλεσει μια αθλιατρο και μιλαει για την περιπτωση του εβανς..καλο ειναι να το δουνε οσοι λενε να στηριχτουμε πανω του και ελα μωρε τωρα δεν ξερει ο μπαρτζωκας που τον βλεπει στις προπονησεις..ειμαι σιγουρος θα επιστρεψει στο 100%
Ο Ολυμπιακός έχει option αποδέσμευσης από το συμβόλαιο του Evans, το φετινό καλοκαίρι. Δεν θυμάμαι ακριβώς ποια είναι η deadline. Αν δεν την εξασκήσει και το συμβόλαιο του παίκτη ανανεωθεί αυτόματα, τότε ο Evans νομίζω θα πληρώνεται 1,8 μύρια του χρόνου. Είναι κάτι παραπάνω από ...τρέλα να δώσεις ένα τέτοιο μισθό σε παίκτη που έχει να παίξει μπάσκετ εδώ και 15 μήνες. Νομίζω ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις με τον Evans. Όχι απαραίτητα για να τον αφήσουμε ελεύθερο αλλά για διαπραγμάτευση από μηδενική βάση.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Τρί Ιούλ 08, 2025 4:32 pm

GK_23 έγραψε:
shaq7 έγραψε:
Ο Ολυμπιακός έχει option αποδέσμευσης από το συμβόλαιο του Evans, το φετινό καλοκαίρι. Δεν θυμάμαι ακριβώς ποια είναι η deadline. Αν δεν την εξασκήσει και το συμβόλαιο του παίκτη ανανεωθεί αυτόματα, τότε ο Evans νομίζω θα πληρώνεται 1,8 μύρια του χρόνου. Είναι κάτι παραπάνω από ...τρέλα να δώσεις ένα τέτοιο μισθό σε παίκτη που έχει να παίξει μπάσκετ εδώ και 15 μήνες. Νομίζω ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις με τον Evans. Όχι απαραίτητα για να τον αφήσουμε ελεύθερο αλλά για διαπραγμάτευση από μηδενική βάση.
νομιζω η οψιον ειναι και για κλειστο 2ετες με 1.8 και 2.Συμφωνω με αυτα που λες,αν αποφασιζα εγω θα του εδινα 1.2 για φετος και 2.5 του χρονου με οψιον.Αν οντως επιστρεψει στο 100% να το πληρωθει αλλα οχι να χαντακωθει και η ομαδα για 2 χρονιες 4εκ αν δεν βγει.

αποτι πηρε το ματι μου ο αψου εχει και ελληνα μανατζερ της οκταγκον..που ειναι εκπροσωποι και του εβανς του μιλου τον βιλντοζα κτλ..

1
1 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος shaq7 την Τρί Ιούλ 08, 2025 4:34 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3264
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τρί Ιούλ 08, 2025 4:35 pm

shaq7 έγραψε:
GK_23 έγραψε:

νομιζω η οψιον ειναι και για κλειστο 2ετες με 1.8 και 2.Συμφωνω με αυτα που λες,αν αποφασιζα εγω θα του εδινα 1.2 για φετος και 2.5 του χρονου με οψιον.Αν οντως επιστρεψει στο 100% να το πληρωθει αλλα οχι να χαντακωθει και η ομαδα για 2 χρονιες 4εκ αν δεν βγει.

αποτι πηρε το ματι μου ο αψου εχει και ελληνα μανατζερ της οκταγκον..που ειναι εκπροσωποι και του εβανς του μιλου τον βιλντοζα κτλ..
Online βλέπω ότι είναι 1+1+1 το συμβόλαιο.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Τρί Ιούλ 08, 2025 4:39 pm

αν ειναι 1+1 και σπαει ευκολα..γιατι μπορει να εχει καμια ρητρα να παρει 500χιλ πχ για να σπασει οκ..για μια χρονια τα τζογαρεις τα 1.8..γιατι αν σου βγει μετα θα τον πληρωσεις με πολυ λιγοτερα αποτι θα αξιζει στην αγορα..

του κωτσοκουμπου η μεταγραφη ειναι οριστικη λενε ολοι τωρα

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 4852
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Τρί Ιούλ 08, 2025 4:47 pm

shaq7 έγραψε:
Τρί Ιούλ 08, 2025 4:39 pm

του κωτσοκουμπου η μεταγραφη ειναι οριστικη λενε ολοι τωρα
για 2 χρονια λενε

0
Dimmitz

euroleague
Reactions: 863

Τρί Ιούλ 08, 2025 4:48 pm

GK_23 έγραψε:
Τρί Ιούλ 08, 2025 3:37 pm
Stam Tziant έγραψε:
Τρί Ιούλ 08, 2025 3:28 pm

Εντωμεταξύ τα ίδια λέμε ακριβώς, αλλά κατά τα άλλα μην προσπαθείτε να τον παρουσιάσετε. Ε αντε βρες εσύ την άκρη τώρα (με φωνή Τερλέγκα)
Το "αυτά που κάνει ο Walkup μέσα στο παρκέ θα μνημονεύονται για χρόνια", που έγραψε ο φίλος πιο πάνω, δεν είναι ανάλογο της αξίας του παίκτη. Δεν λέμε καθόλου τα ίδια. Πέρα από το τρίποντο, ο Walkup σε clutch καταστάσεις δεν μπορεί να "κουβαλήσει". Όπως δεν μπορούσε και ο Goss. Και παρόλα αυτά τους βλέπαμε διαρκώς μαζί στο παρκέ στα τελευταία λεπτά κρίσιμων αγώνων, τα τελευταία δύο χρόνια.
Δεν το είπα εγώ αυτό. Ο προπονητής της ομάδας το είπε. Λογικά κάτι θα βλέπει/ξέρει περισσότερο από εσένα.

2
2 Εικόνα
Christofis

euroleague
Reactions: 1391

Τρί Ιούλ 08, 2025 4:56 pm

shaq7 έγραψε:
ο θωμακος παντως να σημειωθει οτι εχει παει να μας καψει αρκετες φορες στα κρισιμα..θυμαμαι μια με μονακο γιατι το εκανε και μπροστα μου που χα παει γηπεδο..χωρις κανενα λογο ηταν μονος του και την εδωσε σε αντιπαλο ..και εχει ξανακανει σιγουρα παλι κατι παρομοιο και με φενερ που ευτυχως μετα τον εσωσε ο σλουκας και δεν βαζω τωρα και στα φ4 πως παρουσιαζεται..

το οτι ο μπαρτζωκας θα τον μνημονευει ειναι γιατι ακολουθει πιστα το πλανο του...τον επαινει δηλαδη δεν ειναι οτι υπαρχει περιπτωση σε μια 10ετια καποιος να ασχολειται με τον γουοκαπ..

Χωρις να εχω δει το βιντεο. Μια σημειωση μονο. Η συγκεκριμενη συναδελφος ειναι ειδικευομενη (εκπαιδευεται ακομη) ορθοπεδικης σε ελληνικο νοσοκμειο ακομη και οχι ειδικος

0
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2678
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Τρί Ιούλ 08, 2025 4:59 pm

shaq7 έγραψε:
Με την Octagon έχουμε αλληλοεξυπηρετηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις στο παρελθόν. Αυτό που λες έχει βάση. Είδωμεν :roll:

Ο Κωστακούμπο υπέγραψε για 1+1, δεν έχουν κυκλοφορήσει οικονομικές λεπτομέρειες ακόμα.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2025-2026”