Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
montechristo

euroleague
Reactions: 2130
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 3

Τετ Ιούλ 09, 2025 8:23 pm

mia sin mia έγραψε:
Τετ Ιούλ 09, 2025 7:45 pm
Conan1982 έγραψε:
Τετ Ιούλ 09, 2025 7:42 pm
Η χρήση τέτοιων εκφράσεων και γενικότερα το ύφος των τελευταίων ποστ σου είναι για ποινή, απλώς μην το συνεχίσεις σε παρακαλώ. Κανείς δεν σου ζήτησε να μην έχεις την γνώμη σου και να την αλλάξεις.

Υ.Γ μας έπιασε λίγο απροετοίμαστους στα... ποιήματα αλλά θα εμπλουτιστούν.
Τα ποιήματα τα βάζεις εσύ.. Εγω τον λέω όπως τον λένε..
Με ξεπερνά πάντως ότι κάνεις δεν σχολιάζει τίποτα κ ποτέ για τον συγκεκριμένο κ τον τρόπο συμπεριφοράς του.

Δεν θα έπρεπε να με ξεπερνά βέβαια.. Αυτό βασιλεύει σήμερα.. Οπότε όλα καλά..
Φίλε μου, σου μιλάω φιλικά, αλλά το έχεις ξεχειλώσει το πράγμα.
Κι ακόμα, πού το είδες ότι κανείς δεν έχει σχολιάσει τον εν λόγω. Πολλοί το έχουν κάνει και μάλιστα και Παναθηναϊκοί.
Δεύτερον, και βασικότερο, τι δουλειά έχει ο κύριος αυτός στο τόπικ των μεταγραφικών του Ολυμπιακού;
Όλα καλά δεν είναι, σίγουρα, αλλά αναρτήσεις σαν τις συγκεκριμένες δικές σου δεν βοηθούν τα πράγματα να γίνουν καλύτερα.
Σκέψου το ήρεμα και θα δεις πως δεν έχω άδικο.

edit: Ρε συ, Delpo, τώρα είδα ότι έχεις γράψει ακριβώς το ίδιο πριν από μένα, αλλά είχα ήδη γράψει αυτό εδώ προτού σε διαβάσω...
Λες να πλησιάζει ο 666;

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος montechristo την Τετ Ιούλ 09, 2025 8:32 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
since1925

junior
Reactions: 133
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Ιούλ 09, 2025 8:24 pm

Κάντε υπομονή τελειώνει η υπόθεση με τον Μισιτς.

1
1 Εικόνα
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Delpo1987

senior
Reactions: 393
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιούλ 09, 2025 8:25 pm

since1925 έγραψε:
Θετικά ή αρνητικά για εμάς ;

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 7194
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Ιούλ 09, 2025 8:26 pm

παντως ο μισιτς οτι θα ερχοταν ελλαδα σημερα πιθανοτατα ηταν παπατζα..

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
montechristo

euroleague

Τετ Ιούλ 09, 2025 8:28 pm

shaq7 έγραψε:
Τετ Ιούλ 09, 2025 8:08 pm
Dimmitz έγραψε:
Τετ Ιούλ 09, 2025 7:04 pm

Όσο unpopular και αντί τουριστικό είναι, και εγω πιστεύω ότι δεν θα τον πάρουμε. Οι άνθρωποι στην ηλικία του κόουτς δεν αλλάζουν μυαλά και φιλοσοφία. Αυτό μου έχει δείξει η εμπειρία μου.

Η απόκτηση Μισιτς θα είναι και μια έμμεση παραδοχή ότι το στυλ παιχνιδιού του χωρίς τέτοιου τύπου γκάρντ απέτυχε να πάρει τρόπαιο, πράγμα που το θεωρώ πολύ δύσκολο στην πράξη. Από όλες τις δηλώσεις του δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο (ακόμα και τώρα με την Μονακό το έριξε στους τραυματισμούς και στην ανετοιμότητα παικτών).

Είναι και το οικονομικό στην μέση. Για να έρθει σε εμάς ο Μισιτς θα πρέπει να δώσεις 4 χαρτιά. Με Μπι στο τιμόνι το βλέπω δύσκολο να συμβεί και ας θέλουν οι πρόεδροι.
τι ειναι χειροτερο για τον μπαρτζωκα..να μην κανει μια εμμεση παραδοχη οτι το στυλ παιχνιδιου απετυχε και να φυγει του χρονου με 0/5 φ4 και να θεωρειται απο καποιους αποτυχημενος η να αλλαξει λιγο το παιχνιδι του να παρει ευρωλιγκα και να θεωρειται ο πιο πετυχημενος προπονητης στην ιστορια με 2 κατακτησεις..μαλιστα θα συνεχισει να προπονει και για αρκετα χρονια ακομα σε αυτο το σεναριο..

καλα αυτο οτι θα του λενε του μπαρτζωκα παρε 4εκ να φερει παικτη και αυτος να λεει μα οχι τι λετε..φερτε μου εναν με 500χιλ δεν υπαρχει σαν σεναριο.
Μην αρχίζουμε από τώρα τις υποθέσεις τύπου "αν πάμε και φέτος Φ4 και δεν το πάρουμε, είμαστε αποτυχημένοι" (αυτό το "από κάποιους" νομίζω πως το έβαλες για ...ξεκάρφωμα).
Αν πάμε και φέτος Φ4, θα είναι από μόνο του μεγάλη επιτυχία.
Αν πάρουμε και την κούπα, θα είναι μεγαλύτερη.
So simple !!!

3
3 Εικόνα
tokalytero3d

euroleague
Reactions: 1532
Αγαπημένη θέση: PG

Τετ Ιούλ 09, 2025 8:29 pm

since1925 έγραψε:
Κούρασε γενικά το θέμα. Ας τελειώσει αύριο και ας μην είναι και θετικό.
Εγώ βαρέθηκα.

2
2 Εικόνα
Stam Tziant

a1greece
Reactions: 569

Τετ Ιούλ 09, 2025 8:31 pm

shaq7 έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

Όσο unpopular και αντί τουριστικό είναι, και εγω πιστεύω ότι δεν θα τον πάρουμε. Οι άνθρωποι στην ηλικία του κόουτς δεν αλλάζουν μυαλά και φιλοσοφία. Αυτό μου έχει δείξει η εμπειρία μου.

Η απόκτηση Μισιτς θα είναι και μια έμμεση παραδοχή ότι το στυλ παιχνιδιού του χωρίς τέτοιου τύπου γκάρντ απέτυχε να πάρει τρόπαιο, πράγμα που το θεωρώ πολύ δύσκολο στην πράξη. Από όλες τις δηλώσεις του δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο (ακόμα και τώρα με την Μονακό το έριξε στους τραυματισμούς και στην ανετοιμότητα παικτών).

Είναι και το οικονομικό στην μέση. Για να έρθει σε εμάς ο Μισιτς θα πρέπει να δώσεις 4 χαρτιά. Με Μπι στο τιμόνι το βλέπω δύσκολο να συμβεί και ας θέλουν οι πρόεδροι.
τι ειναι χειροτερο για τον μπαρτζωκα..να μην κανει μια εμμεση παραδοχη οτι το στυλ παιχνιδιου απετυχε και να φυγει του χρονου με 0/5 φ4 και να θεωρειται απο καποιους αποτυχημενος η να αλλαξει λιγο το παιχνιδι του να παρει ευρωλιγκα και να θεωρειται ο πιο πετυχημενος προπονητης στην ιστορια με 2 κατακτησεις..μαλιστα θα συνεχισει να προπονει και για αρκετα χρονια ακομα σε αυτο το σεναριο..

καλα αυτο οτι θα του λενε του μπαρτζωκα παρε 4εκ να φερει παικτη και αυτος να λεει μα οχι τι λετε..φερτε μου εναν με 500χιλ δεν υπαρχει σαν σεναριο.
Ντάξει κι εσύ το πας στο άλλο άκρο. Λες και έχουμε μια γυάλινη σφαίρα και ξέρουμε ότι αν έρθει ο Μίσιτς θα πάρουμε Ευρωλίγκα, ενώ αν δεν έρθει θα έχουμε τα ίδια με τα προηγούμενα χρόνια. Προφανώς και θέλει να βελτιώσει τις πιθανότητες του όσο μπορεί. Σιγά μην έχει άλλη όρεξη να τον κράζουν για να κρατήσει μια υποτιθέμενη φιλοσοφία (η οποία υπάρχει μόνο στο δικό μας μυαλό κιόλας). Θα κάνουν το σχεδιασμό τους, θα πάρουν τους παίκτες που θεωρούν ότι θα τους κάνουν καλύτερους και αν όλα πάνε καλά το Μάιο θα προσπαθήσουν να πάρουν την Ευρωλίγκα. Εγγυημένη επιτυχία δεν υπάρχει. Όσο νωρίτερα το καταλάβουμε τόσο καλύτερα. Ούτε αυξάνονται οι πιθανότητες σου να το κατακτήσεις επειδή το έχασες τις προηγούμενες 4 φορές. Στην τελευταία πρόταση συμφωνώ απόλυτα πάντως.

2
2 Εικόνα
mia sin mia

sophomore
Reactions: 69

Τετ Ιούλ 09, 2025 8:32 pm

Αν θίχτηκαν κάποιοι με ότι είπα, αν ξενέρωσαν, αν προκάλεσα ότιδηποτε αρνητικό ... Ζητώ συγνώμη κ το λεω εν τιμη!!!

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
montechristo

euroleague

Τετ Ιούλ 09, 2025 8:33 pm

tokalytero3d έγραψε:
Τετ Ιούλ 09, 2025 8:29 pm
since1925 έγραψε:
Κούρασε γενικά το θέμα. Ας τελειώσει αύριο και ας μην είναι και θετικό.
Εγώ βαρέθηκα.
Πράγματι, θυμίζει το ανέκδοτο με το γρύλο !!!

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 7194
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Ιούλ 09, 2025 8:35 pm

montechristo έγραψε:
shaq7 έγραψε:

Μην αρχίζουμε από τώρα τις υποθέσεις τύπου "αν πάμε και φέτος Φ4 και δεν το πάρουμε, είμαστε αποτυχημένοι" (αυτό το "από κάποιους" νομίζω πως το έβαλες για ...ξεκάρφωμα).
So simple !!!
εχασες τελειως το νοημα του ποστ..το καποιους το εβαλα ευγενικα για να μην γραψω απο το 99% του κοσμου..Γενικα ο κοσμος του ολυμπιακου τα χαμενα φ4 δεν τα θεωρει επιτυχιες.Τεσπα συμφωνω στο να μην παει εκει η κουβεντα αφου ειναι ανουσια απο τωρα

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1283
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Τετ Ιούλ 09, 2025 8:55 pm

Εγώ πάντως δεν έχω θέμα να καθυστερήσει ο Μίσιτς. Δίνει νόημα στην αθλητική μου ενασχόληση και στην καλοκαιρινή μου ραστώνη.

Σιγά μην κάτσω να σκάσω κιόλας. Κουβεντούλα να υπάρχει με τα φιλαράκια εδώ και όλα καλά. Κι ας έρθει τον Αύγουστο με τα ώριμα τα σύκα.

Σε περίπτωση που τελικά δεν γίνει του Μίσιτις, ποιον θα θέλατε;

1
1 Εικόνα
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Stam Tziant

a1greece
Reactions: 569

Τετ Ιούλ 09, 2025 8:56 pm

shaq7 έγραψε:
montechristo έγραψε:

So simple !!!
εχασες τελειως το νοημα του ποστ..το καποιους το εβαλα ευγενικα για να μην γραψω απο το 99% του κοσμου..Γενικα ο κοσμος του ολυμπιακου τα χαμενα φ4 δεν τα θεωρει επιτυχιες.Τεσπα συμφωνω στο να μην παει εκει η κουβεντα αφου ειναι ανουσια απο τωρα
Το χαμένο φ4 δε γίνεται να είναι μεγαλύτερη αποτυχία από το να μην πας στο φ4. Επομένως δεν έχουμε 0/4, έχουμε 0/12 και 3 στα δεν ξέρω κι εγώ πόσα σύνολο. Και για να προλάβω την κουβέντα περί μπάτζετ προσδοκιών κτλ, στα πρώτα 2 φ4 της τετραετίας είχαμε το ίδιο μπάτζετ της my way εποχής. Τον 3ο χρόνο ανέβηκε παραμένοντας όμως μικρότερο των άλλων διεκδικητών (και είχες χάσει και τους δύο καλύτερους παίκτες σου). Μόνο φέτος υπήρξε μπάτζετ φαβορί στην ομάδα. Το ότι με μπάτζετ my way κατάφερε να φτιάξει μια ομάδα που διεκδικεί ακόμα κι ως φαβορί τον τίτλο, είναι μαγκιά Μπαρτζώκα.

Τώρα αν ο κόσμος του Ολυμπιακού προτιμάει να μην πηγαίνει φ4, απ' το να χάνει στο φ4 (που αμφιβάλλω), τότε νομίζω ότι είναι δικό του πρόβλημα. Πουθενά και σε κανένα αντικείμενο (εκτός απ' το αμερικανικό μοντέλο με το tanking και το draft) δεν προτιμάς να είσαι 10ος απ΄το να είσαι 2ος, 3ος, 4ος.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
montechristo

euroleague

Τετ Ιούλ 09, 2025 8:57 pm

shaq7 έγραψε:
montechristo έγραψε:

So simple !!!
Αυτή η καραμέλα με το 99% του κόσμου του Ολυμπιακού, εμένα προσωπικά δεν μου λέει απολύτως τίποτα.
Να σου θυμίσω ότι στις ΗΠΑ μέχρι τον 19ο αιώνα η πλειοψηφία του πληθυσμού στο Νότο υπερασπιζόταν τη δουλεία, ότι στη ναζιστική Γερμανία η πλειοψηφία του πληθυσμού στήριζε τον Χίτλερ και τον αντισημιτισμό, ότι στη Νότια Αφρική η πλειοψηφία των λευκών (που ήταν μειοψηφία στο γενικό πληθυσμό, βέβαια) στήριζε το απαρτχάιντ μέχρι τη δεκαετία του 1990, ότι για χιλιετίες η πλειοψηφία του πληθυσμού (άντρες και γυναίκες) θεωρούσαν πως οι γυναίκες είναι κατώτερα όντα, ότι για ολόκληρους αιώνες η πλειοψηφία των λαών στις αποικιοκρατικές χώρες θεωρούσαν δικαίωμά τους την εξουσία πάνω σε "κατώτερους" λαούς, και ότι ακόμα και στις μέρες μας (ή λίγο πριν) η πλειοψηφία θεωρούσε τους ομοφυλόφιλους ως αμαρτωλούς και επικίνδυνους, κλπ. κλπ.
Βέβαια, θα μου πεις πως αυτά είναι ψιλά γράμματα... αφού το πιστεύει το "99% του κόσμου του Ολυμπιακού" (αυτό το νούμερο, να ξέρεις, το αμφισβητώ ξεκάθαρα --πιστεύω πως είναι πολύ μικρότερο), ε, τότε είναι σωστό... Όσο σωστό ήταν τα παλιά χρόνια που η πλειοψηφία του κόσμου πίστευε πως αν περπατήσεις μέχρι την άκρη της επίπεδης Γης ...θα πέσεις από κάτω.

1
1 Εικόνα
Christofis

euroleague
Reactions: 1453

Τετ Ιούλ 09, 2025 9:01 pm

Η χαποελ μαλλον βγαινει απο την εικονα…. Τελικη εξελιξη για αυτους τονποκυ μεχρι αυριο. Η πηγη μου πρωτη φορα ηταν απογοητευμενος. Για χαρη σας εχω να μιλησω τοσο πολυ εβραικα απο το 2021

3
1 Εικόνα 1 Εικόνα 1 Εικόνα
Dimmitz

euroleague
Reactions: 897

Τετ Ιούλ 09, 2025 9:06 pm

Stam Tziant έγραψε:
Τετ Ιούλ 09, 2025 7:32 pm
Dimmitz έγραψε:

Το μόνο σενάριο να έρθει σε εμάς είναι να το θέλει πολύ ο ίδιος ο παίκτης. Για κάποιο λόγο να έχει καψουρευτεί να έρθει Ελλάδα και να ανταγωνιστεί την σούπερ team του ΠΑΟ και να ζήσει εδώ. Δλδ να αποδεχτεί μια πρόταση κοντά στα 3 χαρτιά και να απορρίψει άλλες πιο μεγάλες προτάσεις.
Γενικά υπάρχει μια παρεξήγηση-σύγχυση των λεγομένων Μπαρτζώκα. Προσωπικά όποτε τον έχω ακούσει να μιλάει, έχει πει ότι όλοι οι καλοί παίκτες ταιριάζουν μεταξύ τους, ότι θαυμάζει τους παίκτες με ταλέντο. Έχει κοουτσάρει τον Σβεντ, ένα από τα μεγαλύτερα "εγώ", στη σύγχρονη ιστορία της Ευρωλίγκας και μάλιστα υπήρξε μεγάλος σεβασμός εκατέρωθεν. Είχε μια εξαιρετική σχέση και με τον Φουρνιέ φέτος, δείχνοντας αρκετή προσαρμοστικότητα στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Ενδιαφέρθηκε (και το έχει παραδεχθεί), έντονα για παίκτες όπως ο Τζέιμς και ο Ναν. Δεν έχω καταλάβει πώς προκύπτει ότι θα χρειαστεί να αλλάξει φιλοσοφία για να έρθει ο Μίσιτς. Το ότι μαζεύεται πολύ ταλέντο και λείπει η αθλητικότητα και η άμυνα το ακούω. Αλλά όχι ότι μια τέτοια μεταγραφή δεν κολλάει στη φιλοσοφία Μπαρτζώκα.

Επειδή όμως υπάρχει και μια δήλωση Μπαρτζώκα για μεταγραφές βόμβες οι οποίες δεν έπιασαν, αφενός αυτή η δήλωση ήταν και λίγο "όσα δε φτάνει η αλεπού". Αφετέρου όμως εκείνη την χρονική περίοδο είχε και αρκετή δόση αλήθειας καθώς υπήρχαν όντως αρκετές βόμβες είχαν απογοητεύσει (Kemba Walker, Willy Hernangomez, ακόμα και ο Juancho μέχρι τότε ήταν απογοητευτικός)
Καμία σύγχυση δεν υπάρχει. Είναι τελείως διαφορετικό να δηλώνεις ότι θα ήθελες να συνεργαστείς με παίκτες όπως ο Ναν ή ο Τζέιμς και άλλο να παίρνει αυτό σάρκα και οστά και να πραγματώνεται με επιτυχία.

Το παράδειγμα με τον Σβεντ, επειδή δεν είσαι ο πρώτος που το αναφέρεις, δεν είναι ενδεικτικό, διότι από τότε έχει περάσει πάρα πολύς καιρός. Μπορεί ο coach να μην είχε τόσο μεγάλο εγώ όσο έχει τώρα, μπορεί να μην είχε κατασταλάξει στο σύστημα που εφαρμόζει εδώ και χρόνια στην ομάδα, πολλά είναι τα μπορεί.

Ο Φουρνιέ είναι ειδική περίπτωση, οπότε δεν μπορώ να τον εξισώσω με τους παραπάνω, και παίζει και άλλη θέση (δεν είναι άσος).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θέλει ο leading guard του, είτε λέγεται Γκός, είτε Σλούκας, είτε Μισιτς, να κρατάει πολύ ώρα την μπάλα στα χέρια και να κανει κατάχρηση ντρίμπλας. Σε αυτό πιστεύω συμφωνούμε.

Αν αυτό συνεχίζει να ισχύει στο μυαλό του προπονητή, τότε ο Μισιτς δεν είναι το ιδανικό φιτ γι αυτό που έχει στο μυαλό του και που θέλει να παίξει. Γίνεται να βάλει τον Μισιτς να κατεβάζει την μπάλα και να περιμένει τον Φουρνιέ να βγει από τα σκριν να του την δώσει και να πάει στην γωνία να περιμένει; Προφανώς και όχι.

Το να πάει να πάρει τον Μισιτς, ενώ υπάρχουν υποδεέστερες επιλογές στο NBA αθλητικών γκάρντ που ίσως να υπηρετούν καλύτερα το πλάνο, και να του δώσει και τέσσερα χαρτιά, εμένα μου φαίνεται εξωγήινο. Ειλικρινά το εύχομαι να κάνω λάθος.

Απόκτηση Μισιτς με βασιλικό συμβόλαιο είναι η απόλυτη παραδοχή ότι μάγκες απέτυχα να σας φέρω κούπα με τον τρόπο μου και με αυτό που έχω στο μυαλό μου ως το ιδανικό σύστημα για να παίζεται το σύγχρονο μπάσκετ στην Ευρώπη. Είναι μια παραδοχή ότι αυτό που κάνουν οι απέναντι είναι πιο αποδοτικό από αυτό που κάνω εγώ.

Αν ο κόουτς έχει τόσο μεγάλα @@, και είναι τόσο μάγκας και προσαρμοστικός στην ηλικία που είναι για να κάνει την παραπάνω παραδοχή, πρώτος εγώ θα του βγάλω το καπέλο. Απλα από την εμπειρία μου, οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας που θεωρούνται πετυχημένοι, δεν αλλάζουν την συνταγή.

Και τελικά, αυτή η μη προσαρμογή στην αλλαγή που συμβαίνει γύρω τους είναι και αυτή που τους κάνει απαρχαιωμένους (βλ. Μουρίνιο και πολλούς άλλους). Δεν θεωρώ ότι το ίδιο θα συμβεί στον κόουτς, γιατι δεν θεωρώ το σύστημα του αποτυχημένο/απαρχαιωμένο ακόμα.

Αν τώρα ο Μισιτς, έρθει από μόνος του και πει θέλω να παίξω στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και δεν με πειράζει να μην πάρω 4 χαρτιά, είναι ΟΚ, και τα τρία, τότε το πράγμα αλλάζει, διότι εξυπηρετεί καλύτερα το αφήγημα ότι θέλουμε παιχτες που να θέλουν να παίξουν για την ομάδα.

Αλλά πόσες πιθανότητες υπάρχουν να συμβεί το παραπάνω σενάριο;

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2025-2026”