Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Delpo1987

senior
Reactions: 372
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιούλ 09, 2025 9:07 pm

Christofis έγραψε:
Τετ Ιούλ 09, 2025 9:01 pm
Η χαποελ μαλλον βγαινει απο την εικονα…. Τελικη εξελιξη για αυτους τονποκυ μεχρι αυριο. Η πηγη μου πρωτη φορα ηταν απογοητευμενος. Για χαρη σας εχω να μιλησω τοσο πολυ εβραικα απο το 2021
Να μην τα ξεχνάς ! Καλό σου κάνουμε ! Τώρα που βγαίνει μάλλον η Χαποελ από το παιχνίδι με τα τουρκικά ως τα πας ; :D :D

1
1 Εικόνα
Stam Tziant

a1greece
Reactions: 505

Τετ Ιούλ 09, 2025 9:15 pm

Dimmitz έγραψε:
Τετ Ιούλ 09, 2025 9:06 pm
Stam Tziant έγραψε:
Τετ Ιούλ 09, 2025 7:32 pm

Γενικά υπάρχει μια παρεξήγηση-σύγχυση των λεγομένων Μπαρτζώκα. Προσωπικά όποτε τον έχω ακούσει να μιλάει, έχει πει ότι όλοι οι καλοί παίκτες ταιριάζουν μεταξύ τους, ότι θαυμάζει τους παίκτες με ταλέντο. Έχει κοουτσάρει τον Σβεντ, ένα από τα μεγαλύτερα "εγώ", στη σύγχρονη ιστορία της Ευρωλίγκας και μάλιστα υπήρξε μεγάλος σεβασμός εκατέρωθεν. Είχε μια εξαιρετική σχέση και με τον Φουρνιέ φέτος, δείχνοντας αρκετή προσαρμοστικότητα στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Ενδιαφέρθηκε (και το έχει παραδεχθεί), έντονα για παίκτες όπως ο Τζέιμς και ο Ναν. Δεν έχω καταλάβει πώς προκύπτει ότι θα χρειαστεί να αλλάξει φιλοσοφία για να έρθει ο Μίσιτς. Το ότι μαζεύεται πολύ ταλέντο και λείπει η αθλητικότητα και η άμυνα το ακούω. Αλλά όχι ότι μια τέτοια μεταγραφή δεν κολλάει στη φιλοσοφία Μπαρτζώκα.

Επειδή όμως υπάρχει και μια δήλωση Μπαρτζώκα για μεταγραφές βόμβες οι οποίες δεν έπιασαν, αφενός αυτή η δήλωση ήταν και λίγο "όσα δε φτάνει η αλεπού". Αφετέρου όμως εκείνη την χρονική περίοδο είχε και αρκετή δόση αλήθειας καθώς υπήρχαν όντως αρκετές βόμβες είχαν απογοητεύσει (Kemba Walker, Willy Hernangomez, ακόμα και ο Juancho μέχρι τότε ήταν απογοητευτικός)
Καμία σύγχυση δεν υπάρχει. Είναι τελείως διαφορετικό να δηλώνεις ότι θα ήθελες να συνεργαστείς με παίκτες όπως ο Ναν ή ο Τζέιμς και άλλο να παίρνει αυτό σάρκα και οστά και να πραγματώνεται με επιτυχία.

Το παράδειγμα με τον Σβεντ, επειδή δεν είσαι ο πρώτος που το αναφέρεις, δεν είναι ενδεικτικό, διότι από τότε έχει περάσει πάρα πολύς καιρός. Μπορεί ο coach να μην είχε τόσο μεγάλο εγώ όσο έχει τώρα, μπορεί να μην είχε κατασταλάξει στο σύστημα που εφαρμόζει εδώ και χρόνια στην ομάδα, πολλά είναι τα μπορεί.

Ο Φουρνιέ είναι ειδική περίπτωση, οπότε δεν μπορώ να τον εξισώσω με τους παραπάνω, και παίζει και άλλη θέση (δεν είναι άσος).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θέλει ο leading guard του, είτε λέγεται Γκός, είτε Σλούκας, είτε Μισιτς, να κρατάει πολύ ώρα την μπάλα στα χέρια και να κανει κατάχρηση ντρίμπλας. Σε αυτό πιστεύω συμφωνούμε.

Αν αυτό συνεχίζει να ισχύει στο μυαλό του προπονητή, τότε ο Μισιτς δεν είναι το ιδανικό φιτ γι αυτό που έχει στο μυαλό του και που θέλει να παίξει. Γίνεται να βάλει τον Μισιτς να κατεβάζει την μπάλα και να περιμένει τον Φουρνιέ να βγει από τα σκριν να του την δώσει και να πάει στην γωνία να περιμένει; Προφανώς και όχι.

Το να πάει να πάρει τον Μισιτς, ενώ υπάρχουν υποδεέστερες επιλογές στο NBA αθλητικών γκάρντ που ίσως να υπηρετούν καλύτερα το πλάνο, και να του δώσει και τέσσερα χαρτιά, εμένα μου φαίνεται εξωγήινο. Ειλικρινά το εύχομαι να κάνω λάθος.

Απόκτηση Μισιτς με βασιλικό συμβόλαιο είναι η απόλυτη παραδοχή ότι μάγκες απέτυχα να σας φέρω κούπα με τον τρόπο μου και με αυτό που έχω στο μυαλό μου ως το ιδανικό σύστημα για να παίζεται το σύγχρονο μπάσκετ στην Ευρώπη. Είναι μια παραδοχή ότι αυτό που κάνουν οι απέναντι είναι πιο αποδοτικό από αυτό που κάνω εγώ.

Αν ο κόουτς έχει τόσο μεγάλα @@, και είναι τόσο μάγκας και προσαρμοστικός στην ηλικία που είναι για να κάνει την παραπάνω παραδοχή, πρώτος εγώ θα του βγάλω το καπέλο. Απλα από την εμπειρία μου, οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας που θεωρούνται πετυχημένοι, δεν αλλάζουν την συνταγή.

Και τελικά, αυτή η μη προσαρμογή στην αλλαγή που συμβαίνει γύρω τους είναι και αυτή που τους κάνει απαρχαιωμένους (βλ. Μουρίνιο και πολλούς άλλους). Δεν θεωρώ ότι το ίδιο θα συμβεί στον κόουτς, γιατι δεν θεωρώ το σύστημα του αποτυχημένο/απαρχαιωμένο ακόμα.

Αν τώρα ο Μισιτς, έρθει από μόνος του και πει θέλω να παίξω στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και δεν με πειράζει να μην πάρω 4 χαρτιά, είναι ΟΚ, και τα τρία, τότε το πράγμα αλλάζει, διότι εξυπηρετεί καλύτερα το αφήγημα ότι θέλουμε παιχτες που να θέλουν να παίξουν για την ομάδα.

Αλλά πόσες πιθανότητες υπάρχουν να συμβεί το παραπάνω σενάριο;
Μα και να έρθει ο Μίσιτς δε θα αλλάξει καμία φιλοσοφία, αυτό προσπαθώ να πω. Ούτως ή άλλως το στυλ παιχνιδιού πάντα προσαρμόζεται στους παίκτες που έχεις. Δεν έπαιζε το ίδιο μπάσκετ ο Ολυμπιακός του 22-23, με του 23-24 ούτε με του 24-25. Η γενική φιλοσοφία δεν αλλάζει και δε θα αλλάξει ακόμα κι αν έρθει ο Μίσιτς. Θα έχουμε περισσότερα pnr actions; Ναι. Και φέτος είχαμε περισσότερα από πέρσι. Αυτό δε συνιστά αλλαγή φιλοσοφίας. Αλλά η σύγχυση που λέω βρίσκεται στο ότι νομίζουμε ότι η φιλοσοφία είναι μην σκάτε την μπάλα κάτω, μην παίρνετε πρωτοβουλίες, δίνετε μόνο πάσες. Κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 4927
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

shaq7 έγραψε:
Τετ Ιούλ 09, 2025 8:26 pm
παντως ο μισιτς οτι θα ερχοταν ελλαδα σημερα πιθανοτατα ηταν παπατζα..
γιατι το λες αυτο?αφου τον ειδαν
Εικόνα

3
3 Εικόνα
Dimmitz

euroleague
Reactions: 892

Τετ Ιούλ 09, 2025 9:25 pm

Stam Tziant έγραψε:
Dimmitz έγραψε:
Τετ Ιούλ 09, 2025 9:06 pm

Καμία σύγχυση δεν υπάρχει. Είναι τελείως διαφορετικό να δηλώνεις ότι θα ήθελες να συνεργαστείς με παίκτες όπως ο Ναν ή ο Τζέιμς και άλλο να παίρνει αυτό σάρκα και οστά και να πραγματώνεται με επιτυχία.

Το παράδειγμα με τον Σβεντ, επειδή δεν είσαι ο πρώτος που το αναφέρεις, δεν είναι ενδεικτικό, διότι από τότε έχει περάσει πάρα πολύς καιρός. Μπορεί ο coach να μην είχε τόσο μεγάλο εγώ όσο έχει τώρα, μπορεί να μην είχε κατασταλάξει στο σύστημα που εφαρμόζει εδώ και χρόνια στην ομάδα, πολλά είναι τα μπορεί.

Ο Φουρνιέ είναι ειδική περίπτωση, οπότε δεν μπορώ να τον εξισώσω με τους παραπάνω, και παίζει και άλλη θέση (δεν είναι άσος).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θέλει ο leading guard του, είτε λέγεται Γκός, είτε Σλούκας, είτε Μισιτς, να κρατάει πολύ ώρα την μπάλα στα χέρια και να κανει κατάχρηση ντρίμπλας. Σε αυτό πιστεύω συμφωνούμε.

Αν αυτό συνεχίζει να ισχύει στο μυαλό του προπονητή, τότε ο Μισιτς δεν είναι το ιδανικό φιτ γι αυτό που έχει στο μυαλό του και που θέλει να παίξει. Γίνεται να βάλει τον Μισιτς να κατεβάζει την μπάλα και να περιμένει τον Φουρνιέ να βγει από τα σκριν να του την δώσει και να πάει στην γωνία να περιμένει; Προφανώς και όχι.

Το να πάει να πάρει τον Μισιτς, ενώ υπάρχουν υποδεέστερες επιλογές στο NBA αθλητικών γκάρντ που ίσως να υπηρετούν καλύτερα το πλάνο, και να του δώσει και τέσσερα χαρτιά, εμένα μου φαίνεται εξωγήινο. Ειλικρινά το εύχομαι να κάνω λάθος.

Απόκτηση Μισιτς με βασιλικό συμβόλαιο είναι η απόλυτη παραδοχή ότι μάγκες απέτυχα να σας φέρω κούπα με τον τρόπο μου και με αυτό που έχω στο μυαλό μου ως το ιδανικό σύστημα για να παίζεται το σύγχρονο μπάσκετ στην Ευρώπη. Είναι μια παραδοχή ότι αυτό που κάνουν οι απέναντι είναι πιο αποδοτικό από αυτό που κάνω εγώ.

Αν ο κόουτς έχει τόσο μεγάλα @@, και είναι τόσο μάγκας και προσαρμοστικός στην ηλικία που είναι για να κάνει την παραπάνω παραδοχή, πρώτος εγώ θα του βγάλω το καπέλο. Απλα από την εμπειρία μου, οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας που θεωρούνται πετυχημένοι, δεν αλλάζουν την συνταγή.

Και τελικά, αυτή η μη προσαρμογή στην αλλαγή που συμβαίνει γύρω τους είναι και αυτή που τους κάνει απαρχαιωμένους (βλ. Μουρίνιο και πολλούς άλλους). Δεν θεωρώ ότι το ίδιο θα συμβεί στον κόουτς, γιατι δεν θεωρώ το σύστημα του αποτυχημένο/απαρχαιωμένο ακόμα.

Αν τώρα ο Μισιτς, έρθει από μόνος του και πει θέλω να παίξω στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και δεν με πειράζει να μην πάρω 4 χαρτιά, είναι ΟΚ, και τα τρία, τότε το πράγμα αλλάζει, διότι εξυπηρετεί καλύτερα το αφήγημα ότι θέλουμε παιχτες που να θέλουν να παίξουν για την ομάδα.

Αλλά πόσες πιθανότητες υπάρχουν να συμβεί το παραπάνω σενάριο;
Μα και να έρθει ο Μίσιτς δε θα αλλάξει καμία φιλοσοφία, αυτό προσπαθώ να πω. Ούτως ή άλλως το στυλ παιχνιδιού πάντα προσαρμόζεται στους παίκτες που έχεις. Δεν έπαιζε το ίδιο μπάσκετ ο Ολυμπιακός του 22-23, με του 23-24 ούτε με του 24-25. Η γενική φιλοσοφία δεν αλλάζει και δε θα αλλάξει ακόμα κι αν έρθει ο Μίσιτς. Θα έχουμε περισσότερα pnr actions; Ναι. Και φέτος είχαμε περισσότερα από πέρσι. Αυτό δε συνιστά αλλαγή φιλοσοφίας. Αλλά η σύγχυση που λέω βρίσκεται στο ότι νομίζουμε ότι η φιλοσοφία είναι μην σκάτε την μπάλα κάτω, μην παίρνετε πρωτοβουλίες, δίνετε μόνο πάσες. Κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.
Δεν θα του φέρουν τον Μίσιτς με το ζόρι οι πρόεδροι για να προσαρμοστεί στους παίκτες που έχει. Εκείνος τους διαλέγει. Γιατί να φέρει έναν άσο σταρ, ο οποίος δεν είναι two way και περυσι βελάξαμε με την έλλειψη αθλητικότητας, ο οποίος θέλει πολύ ώρα την μπάλα στα χέρια για να αποφασίσει, και να μην πάει να φέρει έναν two-way παίκτη τύπου Ουάλας, ο οποίος θα ταιριάζει και πολύ καλύτερα σε αυτό που θέλει να παίξει;

Κάνεις δεν μίλησε για pnr. Όπως είπες και εσύ πέρυσι είχαμε περισσότερες pnr δράσεις από το 22-23. Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Μισιτς είναι pnr κοντός, αλλά ότι θέλει πολύ ώρα την μπάλα στα χέρια του για να αποφασίσει.

Και πάνω σε αυτό μας έχει δείξει ο κόουτς από την εποχή Σπανούλη στα τελευταία του μέχρι και τον Σλούκα, ότι δεν θέλει τέτοιους παίκτες στην ομάδα! Και θα πάει να φέρει κάποιον που κοστίζει και 4 μυρια τον χρόνο;

Αν ο Μισιτς ήταν μαύρος και αθλητικός δεν θα είχε πρόβλημα πιστεύω να κάνει πίσω. Αλλά τώρα το βλέπω δύσκολο.

Εντωμεταξύ την δήλωση του Λεπέν την έχετε περάσει λίγο στα ψιλά. Αν δεν κάνω λάθος είπε ότι θα φέρουμε παίκτη που να ταιριάζει στο σύστημα της ομάδας;

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 7155
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Ιούλ 09, 2025 9:34 pm

ο μισιτς παντως ειναι το ιδιο αθλητικος με τον αγαπημενο του γκος..καλα απο τον σλουκα που ειχε δεν το συζητω..το λεω γιατι μερικοι πιστευετε οτι θα ναι λες και πηραμε τον τεοντοσιτς στα 39

0
Dimmitz

euroleague

Τετ Ιούλ 09, 2025 9:37 pm

https://www.gazzetta.gr/basketball/euro ... anotita-na

Χωρίς να το ξέρω, έγραψε πάνω κάτω τα ίδια που λέω και εγώ ο Καλαβούκας.

Βγείτε τώρα να πείτε ότι και αυτός είναι άμπαλος.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Τετ Ιούλ 09, 2025 9:41 pm

Πως θα ξαναμπεί στο «ερυθρόλευκο» radar!
Η μοναδική περίπτωση για να πιάσει... λιμάνι ο Μίτσιτς, θα είναι να μην έχει βρει ομάδα ούτε μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο και έχοντας πλέον συμβιβαστεί με τα τωρινά δεδομένα της αγοράς να έχει κατέβει στην «περιοχή» των 2 εκατομμυρίων Ευρώ ετησίως (ίσως και πιο κάτω) και στον Ολυμπιακό, που τότε θα έχουν πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ρόστερ του, να κρίνουν ότι στα συγκεκριμένα λεφτά, δεν υπάρχει το παραμικρό ρίσκο.

οτι πιο αστειο εχω διαβασει φετος..επρεπε να το παει ακομα παρακατω..να μας δωσει ο μισιτς 2εκ για να ερθει..που να σφιξουν και οι ζεστες

4
3 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
steph.larry

senior
Reactions: 398
Αγαπημένη θέση: PG, PF

Τετ Ιούλ 09, 2025 9:45 pm

Conan1982 έγραψε:
Τετ Ιούλ 09, 2025 7:42 pm
Η χρήση τέτοιων εκφράσεων και γενικότερα το ύφος των τελευταίων ποστ σου είναι για ποινή, απλώς μην το συνεχίσεις σε παρακαλώ. Κανείς δεν σου ζήτησε να μην έχεις την γνώμη σου και να την αλλάξεις.

Υ.Γ μας έπιασε λίγο απροετοίμαστους στα... ποιήματα αλλά θα εμπλουτιστούν.
Ε μα ναι ρε συ Conan, μάθετε και κανένα άλλο ποίημα, τα βαρεθήκαμε τα αηδόνια. :roofl:

2
2 Εικόνα
Stam Tziant

a1greece

Τετ Ιούλ 09, 2025 9:45 pm

shaq7 έγραψε:
Η μοναδική περίπτωση για να πιάσει... λιμάνι ο Μίτσιτς, θα είναι να μην έχει βρει ομάδα ούτε μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο και έχοντας πλέον συμβιβαστεί με τα τωρινά δεδομένα της αγοράς να έχει κατέβει στην «περιοχή» των 2 εκατομμυρίων Ευρώ ετησίως (ίσως και πιο κάτω) και στον Ολυμπιακό, που τότε θα έχουν πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ρόστερ του, να κρίνουν ότι στα συγκεκριμένα λεφτά, δεν υπάρχει το παραμικρό ρίσκο.

οτι πιο αστειο εχω διαβασει φετος..επρεπε να το παει ακομα παρακατω..να μας δωσει ο μισιτς 2εκ για να ερθει..που να σφιξουν και οι ζεστες
Κάτσε μην πάει Σεπτέμβρης και μας πληρώσει κιόλας για να ρθει :D

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1268
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Τετ Ιούλ 09, 2025 9:48 pm

Μια ερώτηση, ο Μπαμπ παίζει καλή άμυνα;

0
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Τετ Ιούλ 09, 2025 9:50 pm

καλκαβουρας εχει μαθει απο τον αλλο τον παπαδογιαννη την τεχνικη του rage bait. Γραφω αρλουμπες να εκνευριστει ο κοσμος να μπει να με βρισει και εγω θα παρω τα κλικ και τα λεφτα.

1
1 Εικόνα
Stam Tziant

a1greece

Τετ Ιούλ 09, 2025 9:52 pm

kite26 έγραψε:
Βγήκε αμυντικός της χρονιάς, χωρίς να το αξίζει κατά τη γνώμη μου. Αλλά σίγουρα παίζει ναι. Κυρίως αντίληψη και καλά χέρια. Δε τον λες τόσο σκληρό αμυντικό.

1
1 Εικόνα
Dimmitz

euroleague

shaq7 έγραψε:

Δεν έχεις ακούσει τι λέει ο Συρίγγος στο buzzer builder γι αυτό.

Αυτολεξεί: «μιλήσανε την Δευτέρα για νούμερα και είπαν θα μιλήσουν ξανά σε δυο μέρες, και μετά από δυο μέρες ο Μισιτς έκανε σαν να μην είχαν μιλήσει καθόλου». Οποίος θέλει μπορεί να πάει στο σημείο να το ακούσει. Ολοκλήρωσε λέγοντας «τι θα κάνουμε με αυτόν τον τρελό».

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1268
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Τετ Ιούλ 09, 2025 9:54 pm

Stam Tziant έγραψε:
kite26 έγραψε:
Βγήκε αμυντικός της χρονιάς, χωρίς να το αξίζει κατά τη γνώμη μου. Αλλά σίγουρα παίζει ναι. Κυρίως αντίληψη και καλά χέρια. Δε τον λες τόσο σκληρό αμυντικό.
Τότε αυτός είναι ο εκλεκτός.

0
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Dimmitz

euroleague

Τετ Ιούλ 09, 2025 9:54 pm

Ο Ψαράκης δήλωσε ότι θέλουμε να τον πάρουμε «με τους δικούς μας όρους», δλδ με συμβόλαιο νορμαλ και όχι τα τρέλα που ζητάει.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2025-2026”