Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

RedEmperor

Reactions: 42
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Ιούλ 15, 2025 5:23 pm

Μήπως παίζει θέμα με την προμήθεια που θέλει ο μάνατζερ. Λέω εγώ τώρα.

0
Stam Tziant

a1greece
Reactions: 581

Τρί Ιούλ 15, 2025 5:24 pm

steph.larry έγραψε:
Τρί Ιούλ 15, 2025 4:59 pm
Stam Tziant έγραψε:
Τρί Ιούλ 15, 2025 4:34 pm

Άλλο τι λέγεται, άλλο τι υπονοείται και άλλο τι νομίζουμε ότι υπονοείται. Καλό είναι όταν κάνουμε κουβέντα, να κάνουμε με αυτά που λέγονται. Ούτε με αυτά που υπονοούνται, ούτε κυρίως με αυτά που νομίζουμε ότι υπονοούνται. Είναι σαν να λέει κάποιος ότι ο Γουόκαπ δεν κάνει ούτε για να βγεις οκτάδα, ώπα λάθος. Είναι σαν να λέει κάποιος ότι ο Γουόκαπ δεν κάνει να παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες και εγώ να νομίζω ότι λέει τον Γουόκαπ μπετατζή, οικοδόμο που κατά λάθος παίζει επαγγελματικά μπάσκετ.
Οι βασικές αντιρρήσεις ας το πούμε που ακούστηκαν δεν ήταν στην πλειοψηφία τους ότι δε μας ταιριάζει ο παίχτης επειδή δεν είναι το καταλληλότερο φιτ (επειδή δεν έχει τα απόλυτα two way χαρακτηριστικά για παράδειγμα), αλλά ότι άμα έρθει αυτός ποιος θα παίζει άμυνα, ειδικά σε 5άδα με Φουρνιέ, Βεζέ, Μιλού κτλ, και άμα έρθει σε τι κατάσταση θα είναι, δε βλέπετε ότι έχει έλλειψη ρυθμού και ότι έχει πάρει κιλά κ.ο.κ. Είναι σαφής η διαφορά νομίζω. Επίσης δεν είναι λόγια που τα φαντασιώθηκα και τα λέω, έχουν γραφτεί.

Αν το πάμε μπασκετικά (είναι ο two-way, είναι το fit κτλ), ανοίγουμε μπασκετική κουβέντα, και όπως σε όλες τις συζητήσεις υπάρχουν υπερ και κατά. Οι αντίλογοι δηλαδή στο αν είναι two-way θα ήταν: είναι ο καλύτερος clutch/closer αυτή τη στιγμή στην αγορά; Έχουμε άλλον τετοιον στο ασσόδυο, με κρύο αίμα, να μην πιει θάλασσα στο 4ο δεκάλεπτο ένος κρίσιμου ματς; Κάπως έτσι λοιπόν έρχεται και μια ροή και λέμε όλοι τις απόψεις μας.

Αν τώρα το πάμε με βάση τα σχόλια που γράφτηκαν εδώ με γνώμονα μόνο αν αρέσει σε κάποιους η ιδέα του παίχτη ή όχι (σημειωτέον ότι κάποιο εξ'αυτών αν πάει ο Μίτσιτς Ρεαλ είναι μπόμπα κίνηση αλλά για Ολυμπιακό comme ci comme ca, because reasons), είναι φανερό πιστεύω το γιατί εγώ και κάποιοι άλλοι εκλαμβάνουμε ότι εμμέσως ο παίχτης παρουσιάζεται κατώτερος της ποιότητας του.
Σε ότι αφορά την πρώτη παράγραφο κάποια όντως έχουν ειπωθεί (ότι δεν βλέπεται δεν το χω ακούσει να σου είμαι ειλικρινής). Ωστόσο υπάρχει μπασκετικό αντεπιχείρημα σε αυτά ότι εφόσον δίπλα σε Μίσιτς, Φουρνιέ, Σάσα, Μιλου, βάλεις αθλητικότητα, παίκτες off-ball, ικανούς αμυντικούς μπορεί να δουλέψει μια χαρά.

Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχει ανάγκη για two-way στοιχείο στην περιφέρεια, αλλά υπάρχει και ανάγκη για ποιότητα. Ο Μίσιτς δε δίνει το πρώτο, αλλά δίνει σε τεράστιο βαθμό το δεύτερο. Οπότε από το να πάρεις έναν όχι ποιοτικό two-way το προτιμώ.

0
tokalytero3d

euroleague
Reactions: 1535
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 3

Τρί Ιούλ 15, 2025 5:26 pm

shaq7 έγραψε:
Τρί Ιούλ 15, 2025 5:18 pm
τον γιοκουμπαιτις τι να τον κανουμε σε μια συνθεση με μισιτς γουοκαπ εβανς φουρνιε ντορσει?Εκει φερνεις εναν μακινταιρ η τον γουαλας να γινει και το χατηρι ολων.
Μάλλον γιοκουμπαιτις σε περίπτωση που δεν έρθει ο μισιτς.
Με λίγα λόγια :drunk:

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2582
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Τρί Ιούλ 15, 2025 5:27 pm

shaq7 έγραψε:
τον γιοκουμπαιτις τι να τον κανουμε σε μια συνθεση με μισιτς γουοκαπ εβανς φουρνιε ντορσει?Εκει φερνεις εναν μακινταιρ η τον γουαλας να γινει και το χατηρι ολων.
Αν φέρετε Μισιτς για να έρθει κι άλλο γκαρντ? Μπορείς να μου πεις πως θα πηγαίνουν τα λεπτά περίπου ανά θέση?

0
tokalytero3d

euroleague

Τρί Ιούλ 15, 2025 5:30 pm

https://www.sport24.gr/basket/afti-eina ... bartzokas/

Νταξει αν ισχύει αυτό είναι σαν να του λέει, Γιαννούλη το κοιτάμε απο του χρόνου που μάλλον δεν θα μαι και γω εδώ :D

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

a1greece
Reactions: 1754
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Ιούλ 15, 2025 5:33 pm

Leo_98 έγραψε:
Τρί Ιούλ 15, 2025 4:55 pm
Τι σήριαλ κι αυτό φέτος...το πρωί τον κλείνουμε, το μεσημέρι δεν ενδιαφερόμαστε καν, το απόγευμα κλείνει αλλου, το βράδυ ξανά γινόμαστε φαβορί και τούμπαλιν...
Ούτε στην Λάμψη τόσα επεισόδια... :P
Αυτό το λες γιατί δεν θυμάσαι την "Τόλμη και γοητεία" η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα... Σαν χθες θυμάμαι τις μανάδες να τρέχουν τις 1 το μεσημέρι σαν παλαβές να πάρουν τα παιδάκια τους από νηπιαγωγεία, δημοτικά και... γυμνάσια (για τους πιο φλούφληδες) εκεί γύρω στο '87 για να προλάβουν να δουν στην ΕΡΤ τον Ριτζ και τη Μπρουκ πριν τα χαλάσουν για να τα φτιάξουν με την Καρολάιν και τον Θορν, όλα αυτά πολύ πριν αυτές τα φτιάξουν με τον Έρικ τον Φόρεστερ που ήταν ο πατέρας των άλλων δύο και ούτω καθεξής... :mrgreen:

Στα του Μίσιτς όλο αυτό το πανηγύρι προσφορών και αντιπροσφορών και ξανά μανά τα ίδια απ' την αρχή εδώ κι ένα μήνα με όποια ομάδα αντέχει να πετάξει δυό και τρεις καραβιές χρήμα, έχει αρχίσει να κουράζει αφάνταστα. Στα δικά μου μάτια ο συγκεκριμένος δείχνει να ενδιαφέρεται πρωτίστως για τα φράγκα και μετά για να παίξει μπάσκετ και να βάλει το εγώ του στην υπηρεσία και τους στόχους μιας ομάδας. Αυτή η κατάσταση βγάζει μια αίσθηση «μακριά κι αγαπημένοι», και να βλέπουμε όλο το χρόνο τον Έβανς να παίζει τριαντάλεπτα σαν ατάιστο σκυλί με ένα κανονικό πόδι και τη βοηθητική σε πλήρη ανάπτυξη ανάμεσα στα σκέλια και να μη μασάει πουθενά. :cool:

2
2 Εικόνα
Stam Tziant

a1greece

Τρί Ιούλ 15, 2025 5:37 pm

tokalytero3d έγραψε:

Νταξει αν ισχύει αυτό είναι σαν να του λέει, Γιαννούλη το κοιτάμε απο του χρόνου που μάλλον δεν θα μαι και γω εδώ :D
Όχι απαραίτητα, αλλά σου λέει μπορεί του χρόνου να σταματήσει ο Παπ. Αν δεν πάρω Ρογκαβόπουλο, πάλι θα ψάχνω Έλληνες. Αν και δε βλέπω να το δέχεται ο Λαρεντζάκης αυτό.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
steph.larry

senior
Reactions: 425
Αγαπημένη θέση: PG, PF

Τρί Ιούλ 15, 2025 5:38 pm

Stam Tziant έγραψε:
steph.larry έγραψε:
Τρί Ιούλ 15, 2025 4:59 pm

Οι βασικές αντιρρήσεις ας το πούμε που ακούστηκαν δεν ήταν στην πλειοψηφία τους ότι δε μας ταιριάζει ο παίχτης επειδή δεν είναι το καταλληλότερο φιτ (επειδή δεν έχει τα απόλυτα two way χαρακτηριστικά για παράδειγμα), αλλά ότι άμα έρθει αυτός ποιος θα παίζει άμυνα, ειδικά σε 5άδα με Φουρνιέ, Βεζέ, Μιλού κτλ, και άμα έρθει σε τι κατάσταση θα είναι, δε βλέπετε ότι έχει έλλειψη ρυθμού και ότι έχει πάρει κιλά κ.ο.κ. Είναι σαφής η διαφορά νομίζω. Επίσης δεν είναι λόγια που τα φαντασιώθηκα και τα λέω, έχουν γραφτεί.

Αν το πάμε μπασκετικά (είναι ο two-way, είναι το fit κτλ), ανοίγουμε μπασκετική κουβέντα, και όπως σε όλες τις συζητήσεις υπάρχουν υπερ και κατά. Οι αντίλογοι δηλαδή στο αν είναι two-way θα ήταν: είναι ο καλύτερος clutch/closer αυτή τη στιγμή στην αγορά; Έχουμε άλλον τετοιον στο ασσόδυο, με κρύο αίμα, να μην πιει θάλασσα στο 4ο δεκάλεπτο ένος κρίσιμου ματς; Κάπως έτσι λοιπόν έρχεται και μια ροή και λέμε όλοι τις απόψεις μας.

Αν τώρα το πάμε με βάση τα σχόλια που γράφτηκαν εδώ με γνώμονα μόνο αν αρέσει σε κάποιους η ιδέα του παίχτη ή όχι (σημειωτέον ότι κάποιο εξ'αυτών αν πάει ο Μίτσιτς Ρεαλ είναι μπόμπα κίνηση αλλά για Ολυμπιακό comme ci comme ca, because reasons), είναι φανερό πιστεύω το γιατί εγώ και κάποιοι άλλοι εκλαμβάνουμε ότι εμμέσως ο παίχτης παρουσιάζεται κατώτερος της ποιότητας του.
Σε ότι αφορά την πρώτη παράγραφο κάποια όντως έχουν ειπωθεί (ότι δεν βλέπεται δεν το χω ακούσει να σου είμαι ειλικρινής). Ωστόσο υπάρχει μπασκετικό αντεπιχείρημα σε αυτά ότι εφόσον δίπλα σε Μίσιτς, Φουρνιέ, Σάσα, Μιλου, βάλεις αθλητικότητα, παίκτες off-ball, ικανούς αμυντικούς μπορεί να δουλέψει μια χαρά.

Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχει ανάγκη για two-way στοιχείο στην περιφέρεια, αλλά υπάρχει και ανάγκη για ποιότητα. Ο Μίσιτς δε δίνει το πρώτο, αλλά δίνει σε τεράστιο βαθμό το δεύτερο. Οπότε από το να πάρεις έναν όχι ποιοτικό two-way το προτιμώ.
Αυτά που λες εδώ είναι ορθότατη μπασκετική άποψη με σαφείς θέσεις. Η δικιά μου οπτική φερειπείν είναι ότι λείπει πρωτίστως ένας cold killer στο ασσόδυο, με νεύρο και θράσος που να μην λυγίσει όταν η μπάλα καίει(ο Φουρνιέ είναι τέτοιος αλλά στο 2-3 και είναι κακός χειριστής). Επίσης δεν τον θεωρώ τρύπιο τελείως στην αμύνα, αν έχει τη διάθεση να παίξει θα μπορέσει να είναι μέτριος σε αυτό.

Στην ανάγκη two-way είμαι 100% σύμφωνος, απλώς το σκέφτομαι ως εξής:

1ον, ο καλός Έβανς έχει τέτοια στοιχεία, είναι σκορινγκ κόμπο και above-average αμυντικός με εξαιρετικό έλεγχο στα πόδια και στο κέντρο βάρους του. Χωλαίνει στην pnr άμυνα, αλλά αυτό δουλεύεται. Σκέψου σενάριο που ο Έβανς κάνει το απόλυτο comeback και ο Μίσιτς μας βγαίνει 2ος Φουρνιέ, από άποψη διάθεσης να παίξει. Ονειρικό!

2ον, έστω ότι ο καλός Έβανς δεν εμφανίζεται ποτέ ξανά, και έχεις ήδη τον Μίτσιτς στην ομάδα. Ε εκεί θαρρώ πως είναι πιο εύκολο να πας χειμώνα να βρεις έναν two-way συμπληρωματικό γκαρντ, με τελείως supporting ρόλο. Κάτι σαν νέο Acie Law σε στυλ (ντάξει, έστω όχι σε αυτη την ποιότητα αλλά you get the point). Είναι σαφώς ευκολότερη συνθήκη από το να ψάχνεις άνοιωθο closer να κλείνει σπίτια στην crunch time.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος steph.larry την Τρί Ιούλ 15, 2025 5:46 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 7212
Αγαπημένη θέση: SG, C

JohnnyPao έγραψε:
Τρί Ιούλ 15, 2025 5:27 pm
shaq7 έγραψε:
Αν φέρετε Μισιτς για να έρθει κι άλλο γκαρντ? Μπορείς να μου πεις πως θα πηγαίνουν τα λεπτά περίπου ανά θέση?
Εγω σχολιασα αυτο που γραφτηκε οτι θα παμε για 2 γκαρντ και οχι ενα..και οτι δεν εχει νοημα να παρεις τον γιουκου μαζι τον μισιτς..αν ειναι να παρεις καποιον παρε αμυντικο εξολοθρευτη.

Η δικη μου αποψη ειναι οτι αν θεωρουν οτι γουοκαπ και εβανς θα παιζουν (δεν λεω να πετανε φωτιες αλλα να βλεπονται) δεν χρειαζεται αλλο γκαρντ..Τωρα αν ο γουοκαπ πχ κανει θεραπειες ολο το καλοκαιρι και ποναει ε πρεπει καποιον να φερεις.

0
Άβαταρ μέλους
Knoxville

sophomore
Reactions: 101
Αγαπημένος παίκτης: B
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Τρί Ιούλ 15, 2025 5:39 pm

Εικόνα

Έτοιμος για 30λεπτα ο Κίναν Έβανς.

4
3 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 7212
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τρί Ιούλ 15, 2025 5:44 pm

tokalytero3d έγραψε:

αυτη η προταση πρεπει να ειναι rage bait να βγουμε να κραξουμε τον μπαρτζωκα..Πρεπει να ναι καποιος τρελος να κανει σε 33χρονο παικτη προταση που ξεκιναει με δανεισμο :roofl: :roofl: Κυριολεκτια εδω ο μελαγιες ξεπερασε τον εαυτο του..και δεν ηταν ευκολο

2
2 Εικόνα
basilis_.kts

junior
Reactions: 55

Τρί Ιούλ 15, 2025 5:50 pm

tokalytero3d έγραψε:

εγω παντως την ακουω αυτην την προσφορα και θα μου αρεσε και ως παικτη...τσιμπαω τα λεφτα του ολυμπιακου,παω δανεικος να παιξω να παρω αγωνες και να γουσταρω και επιστρεφω του χρονου που λογικα δεν θα υπαρχει παπ και θα ειμαι ο 6ος ελληνας και θα εχει αναγκη και ο ολυμπιακος ελληνα και τοτε το ξανασυζηταμε.ειναι win-win μια τετοια προταση

0
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3515
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Τρί Ιούλ 15, 2025 5:50 pm

Κόλπα του μάνατζερ αυτά σύμφωνα με τον Ισπανό

2
2 Εικόνα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Stam Tziant

a1greece

Τρί Ιούλ 15, 2025 5:52 pm

steph.larry έγραψε:
Stam Tziant έγραψε:

Αυτά που λες εδώ είναι ορθότατη μπασκετική άποψη με σαφείς θέσεις. Η δικιά μου οπτική φερειπείν είναι ότι λείπει πρωτίστως ένας cold killer στο ασσόδυο, με νεύρο και θράσος που να μην λυγίσει (ο Φουρνιέ είναι τέτοιος αλλά στο 2-3 και είναι κακός χειριστής). Επίσης δεν τον θεωρώ τρύπιο τελείως στην αμύνα, αν έχει τη διάθεση να παίξει θα μπορέσει να είναι μέτριος σε αυτό.

Στην ανάγκη two-way είμαι 100% σύμφωνος, απλώς το σκέφτομαι ως εξής:

1ον, ο καλός Έβανς έχει τέτοια στοιχεία, είναι σκορινγκ κόμπο και above-average αμυντικός με εξαιρετικό έλεγχο στα πόδια και στο κέντρο βάρους του. Χωλαίνει στην pnr άμυνα, αλλά αυτό δουλεύεται. Σκέψου σενάριο που ο Έβανς κάνει το απόλυτο comeback και ο Μίσιτς μας βγαίνει 2ος Φουρνιέ, από άποψη διάθεσης να παίξει. Ονειρικό!

2ον, έστω ότι ο καλός Έβανς δεν εμφανίζεται ποτέ ξανά, και έχεις ήδη τον Μίτσιτς στην ομάδα. Ε εκεί θαρρώ πως είναι πιο εύκολο να πας χειμώνα να βρεις έναν two-way συμπληρωματικό γκαρντ, με τελείως supporting ρόλο. Κάτι σαν νέο Acie Law σε στυλ (ντάξει, έστω όχι σε αυτη την ποιότητα αλλά you get the point). Είναι σαφώς ευκολότερη συνθήκη από το να ψάχνεις άνοιωθο closer να κλείνει σπίτια στην crunch time.
To ακούω και συμφωνώ με βάση τις επιλογές που βλέπω στην αγορά. Αν μου έλεγες ότι υπάρχει ένας Acie Law εκεί έξω θα σου έλεγα αυτό λείπει. Τον Φουρνιέ δε τον φοβάμαι στο clutch, αλλά άλλο να κατεβάζεις και να πρέπει να πάρεις και το σουτ, άλλο να φάει ο άσσος σου την πίεση στο κατέβασμα κι εσύ να την πάρεις ξεκούραστος στα 14 δευτερόλεπτα.

Επειδή όμως ποιοτικό two-way άσσο που να μπορεί να τα κάνει όλα στο 8 δε βλέπω, συμφωνώ ότι ο Micic είναι η νο1 επιλογή.

Τώρα η αίσθησή μου για Έβανς είναι ότι αν κάτι του φάει ο τραυματισμός του, αυτό θα είναι το toughness στην άμυνα. Το πνευματικό κομμάτι δηλαδή του βάζω το σώμα μου στη φωτιά. Οπότε στην περίπτωση που ο Έβανς δεν είναι ο παλιός Έβανς, αυτό θα είναι όχι επειδή έχασε το ταλέντο του, ξέχασε το μπάσκετ κτλ. Αλλά επειδή από above average αμυντικός, θα χει γίνει μέτριος αμυντικός. Συνήθως, αν ένας τέτοιος τραυματισμός σε ρίξει κάπου, αυτό είναι η άμυνα. Γιατί εκεί δεν ελέγχεις εσύ τις κινήσεις σου, αλλά ο αντίπαλος. Αυτό είναι προσωπική διαίσθηση με βάση κάποια παραδείγματα που έχω στο μυαλό μου από ΝΒΑ κυρίως (Klay Thompson, Andre Roberson κτλ.)

2
2 Εικόνα
tokalytero3d

euroleague

Τρί Ιούλ 15, 2025 5:53 pm

Μπασιμο της ρεαλ για μισιτς σύμφωνα με πληροφορίες... του Eurohoops.
https://www.eurohoops.net/el/euroleague ... -simvoleo/

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2025-2026”