Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026
Συντονιστής: Captains
-
- Reactions: 84
- Δημοσιεύσεις: 108
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 15, 2025 10:10 pm
- Τοποθεσία: Athens
- Αγαπημένος παίκτης: McKissick
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
-
- Reactions: 912
- Δημοσιεύσεις: 1244
- Εγγραφή: Παρ Ιούλ 05, 2024 9:50 am
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ο Μόρρις ιδανικό φιτ για μπάσκετ Μπι, βγαίνει στον αιφνιδιασμό και αντί να καρφώσει δίνει πάσα σε συμπαίκτη τουStam Tziant έγραψε: ↑Τετ Ιούλ 16, 2025 1:44 amΛοιπόν με τον Μίσιτς να μας τα χει κάνει τσουρέκια και με αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να καταλήξει και αλλού, παραθέτω ένα ρόστερ με βάση τα ονόματα που έχω δει να κυκλοφορούν (στη free agency όχι σε φήμες)
Morris* - Walkup - Lee
Fournier - Evans - Dorsey - Netzipoglou
Ward - Papanikolaou - McKissic
Vezenkov - Peters
Milutinov - Bassey** - Antetokounmpo
Αφήνω ένα μικρό παράθυρο και για έναν φθηνό ψηλό (από EuroCup/BCL) που να παίζει στο 5 και στο 4. Δεν επείγει για την αρχή της σεζόν τουλάχιστον.
* Monte Morris (30 ετών, 1.88)
Καθαρός άσσος με μεγάλη εμπειρία στο ΝΒΑ (477 παιχνίδια, 57 εκ των οποίων στα playoff). Low turnover δημιουργός (3.6 assists για 0.7 λάθη στην καριέρα του!), 9.5 πόντοι σε 23.4 λεπτά στην καριέρα του με 38.9% στο τρίποντο (σε 2.9 προσπάθειες ανά αγώνα). Στην Ευρώπη που το τρίποντο είναι στα 6.75 ίσως ανέβει το volume του, καθώς στο ΝΒΑ ήταν εξαιρετικός στο mid-range. Αμυντικά του λείπει μέγεθος, αλλά είναι αρκετά έξυπνος και καλός τακτικά για να το καλύψει. Θεωρώ στην Ευρώπη που τα ποιοτικά guard είναι πολύ λιγότερα, θα είναι ένας average/above average αμυντικός.
Σαν Euroleague comparison θα διάλεγα τον Carlik Jones (ένα επίπεδο πάνω ωστόσο ο Morris)
Μισθολογικά τώρα, αν θες να τον κλείσεις νωρίς θα τα σκάσεις (2+ πιστεύω). Αν θες να περιμένεις μήπως ξεμείνει μέχρι το Σεπτέμβριο εκεί ίσως έρθει και για 1.5-2.
** Charles Bassey , έχω βαρεθεί να τα γράφω. 2.08 ύψος, 2.22 άνοιγμα χεριών, 25 χρονών. 116 συμμετοχές στο ΝΒΑ (μόλις 12 λεπτά στα playoff), παπάδες στο φετινό summer league ως τώρα (περίπου 15 πόντους 11 ριμπάουντ 2 μπλοκ σε 21 λεπτά μέσο όρο). Εξαιρετικός επιθετικός ριμπάουντερ και rim protector ακόμα και για το ΝΒΑ. Στην Ευρώπη αν καταφέρει να έχει διάρκεια στην απόδοση του θα είναι μινιμουμ στο τοπ 3 σε αυτές τις κατηγορίες. Πολύ καλός στη drop άμυνα στο pnr, καλά τελειώματα κοντά στο καλάθι, τίμιος πασέρ. Δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο επιθετικό πακέτο, μέτριος στις βολές (περίπου 70%). Στα αρνητικά του ο χιαστός που πέρασε το 2023.
Με τις εμφανίσεις του στο Summer League (δε με ακούγανε πιο νωρίς στην ΚΑΕ) είναι πλέον πιθανό να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Αν θες να τον δελεάσεις από τώρα του σκας 2 μύρια και ελπίζεις (εδώ πήρε τόσα ο Παπαγιάννης). Διαφορετικά περιμένεις ελπίζοντας να ξεμείνει και να τον πάρεις με 1.2 - 1.5.

Και μου φαίνεται και αρκετά αθλητικός γι αυτό που θέλουμε. Stam μήπως να πας να ιδρύσεις τμήμα scouting στην ΚΑΕ; Από τον Μποζικα σίγουρα καλύτερος είσαι (ελπίζω να μην το λάβεις ως προσβολή, αλλά ως κομπλιμέντο).
0
- georbap
- Reactions: 1121
- Δημοσιεύσεις: 814
- Εγγραφή: Σάβ Αύγ 05, 2023 2:13 pm
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Βρε μακάρι να υπογράψει να τελειώνουμε.
Το μόνο αρνητικό σε περίπτωση που υπογράψει στην Χάποελ για κάνα 6αρι εκατομμύρια, είναι το γεγονός ότι γράφαμε τσάμπα τόσο καιρό και ο παλίκαρος απλά ανέβαζε το κασέ του σπάζοντας πλάκα με όλη την Ευρώπη.
Θα προτιμούσα να πάει ας πούμε Φενέρ, Εφες κλπ. και να μας έμενε η γλυκιά πίκρα που δεν τα καταφέραμε.
Ξανά λέω , αν όντως έκλεισε στους Ισραηλινούς είναι να γελάνε μαζί μας.(τον κόσμο εννοώ)
Το μόνο αρνητικό σε περίπτωση που υπογράψει στην Χάποελ για κάνα 6αρι εκατομμύρια, είναι το γεγονός ότι γράφαμε τσάμπα τόσο καιρό και ο παλίκαρος απλά ανέβαζε το κασέ του σπάζοντας πλάκα με όλη την Ευρώπη.
Θα προτιμούσα να πάει ας πούμε Φενέρ, Εφες κλπ. και να μας έμενε η γλυκιά πίκρα που δεν τα καταφέραμε.
Ξανά λέω , αν όντως έκλεισε στους Ισραηλινούς είναι να γελάνε μαζί μας.(τον κόσμο εννοώ)
0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος georbap την Τετ Ιούλ 16, 2025 10:19 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Reactions: 81
- Δημοσιεύσεις: 126
- Εγγραφή: Τρί Ιαν 21, 2025 4:32 pm
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
καλημερα.αυτο που προτεινω εγω εν τελει ειναι πως στο επιπεδο της ευρωλιγκας τα ποσα ειναι τεραστια και θα πρεπει να αλλαξει η αναλογια εγγυημενο συμβολαιο vs μπονους.τωρα πχ η αναλογια αυτη ειναι καπου στο 95-5.αυτο κανει μεγαλη μεριδα παικτων να μην ειναι παθιασμενοι να μην προσπαθουν στο 100% ειδικα οταν οι συμφωνιες ειναι πολυετεις.ειναι τοσο μεγαλα τα ποσα που κανεις απο αυτους δεν θα πεινασει αν απλα παρει τα εγγυημενα λεφτα που θα πρεπει να αποτελουν ενα 30% της συνολικης προσφορας εφοσον τοσο ο ιδιος οσο και η ομαδα δεν καταφερει τους στοχους της.δεν γινεται να λαμβανουν εκατομμυρια σιγουρα-εγγυημενα.θα πρεπει να κρινονται αυστηρα εφοσον κανουν το χομπι τους επαγγελμα,τα χρηματα που παιζονται ουτως ή αλλως ειναι μεγαλα.θα πρεπει να τους ασκειται ενα μεσο πιεσης για να τα καταφερουν και αυτο ειναι το χρηματικο.τα συμβολαια θα μπορει να ισως και 2ετη-3ετη αλλά να σταματησουν τα εγγυημενα χρηματα να ειναι τοσο μεγαλα σε σχεση με τα μπονους επιτευξη στοχων.η αντιληψη που παιρνιεται ειναι πως εγω τα λεφτα μου θα τα παρω και αν νικησουμε ή αν χασουμε δεν τρεχει και τιποτα,εγω το ιδιο θα πληρωθω.δεν ειναι τυχαιο που τις χρονιες που ληγουν συμβολαια οι μπασκετμπολιστες κανουν τις καλυτερες χρονιες του γιατι τοτε πιεζονται γιατι σου λεει πρεπει να αποδωσω για να βρω καλα χρηματα.η φιλοσοφια αυτη πρεπει να ειναι πιο καθημερινη και ο αθλητης να κρινεται περισσοτερο για το ποσο δουλεψε και οχι να αραζει στα εγγυημενα χρηματαnikolas_asteri έγραψε: ↑Τετ Ιούλ 16, 2025 3:50 amΔεν ήθελα να είναι ειρωνικός ο τόνος μου, συγγνώμη. Έβαλα ένα (αποτυχημένο μάλλον) αστείο για χάρη της περιγραφής.basilis_.kts έγραψε: ↑Τετ Ιούλ 16, 2025 2:41 amδεν μιλαμε για τετοιες διαφορες...αν πχ εχεις σκοπο εναν παικτη να του δωσεις 1εκ...τα λεγομενα εγγυημενα να ειναι ενα 30% [300χιλ]και τα υπολοιπα 70% να αφορα μπονους επιτευξης στοχων και προσωπικης αποδοσης.
ο προεδρος της β ομαδας θα μπορουσε να δωσει περισσοτερα μπονους αλλά γενικως σε ενα εν δυναμει συμβολαιο το εγγυημενο ποσο να μην ξεπερνα το 30% του συνολου.ετσι θα δεις ποσο μεγαλυτερο κινητρο να πετυχει θα εχει ο παικτης γιατι τα μπονους θα αφορουν τοσο τον ιδιο οσο και τις επιτυχιες της ομαδας.
απλα επειδη βλεπω εναν ειρωνικο τονο δεν νομιζω πως ολο αυτο ειναι παραλογο,δικαιοσυνη λεγεται
και φυσικα αν χτυπησεις ναι δεν θα παιρνεις ολο το συμβολαιο[τα εγγυημενα μια χαρα ειναι]
Οκ αν κατάλαβα καλά εσύ προτείνεις ότι οι πρόεδροι των ομάδων Α και Β να συμφωνήσουν ένα ποσοστό που θα είναι εγγυημένο. Επίσης να συμφωνήσουν να μην δίνουν συμβόλαια πάνω από ένα χρόνο. Εν ολίγοις λες να είναι τα αφεντικά των ομάδων ένα καρτέλΑγνοώντας εντελώς τα συνδικαλιστικά όργανα (κάτσε να το βάλω με μικρά γράμματα μη με κράξει ο Νεομπασκετικός) και τον ρόλο που θα μπορούσαν να παίξουν κάτω από αυτές τις συνθήκες εργασίας οι παίκτες θα φύγουν να πάνε αλλού ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν την οικογένεια τους. Νομίζω το κάνεις πολύ πιο περίπλοκο απ΄όσο είναι. Η Meta πρόσφατα έδωσε κάτι εκατοντάδες εκατομμύρια για να προσελκύσει τοπ ταλέντα στο ΑΙ. Νομίζεις τους είπε ο Ζουκ ότι δεν θα πληρώνονται αν αρρωστήσουν ή ότι κάθε εβδομάδα θα περνάνε αξιολόγηση για να το αν θα πληρωθούν;
Πριν, έφερες το παράδειγμα του Γκραντ. Πιστεύεις ότι ο Γκραντ ήξερε ότι θα του γίνει αναπροσαρμογή και γι'αυτό έπαιζε καλά;
Δεν σου λεω πως η κινηση του δπγ να αναπροσαρμοσει το συμβολαιο του γκραντ γινεται καθε μερα[ουτε καν] αλλά βασιζεται στο μοντελο που προτεινω εγω[παιζεις καλα?θα αναταμειφθεις]
0
-
- Reactions: 1470
- Δημοσιεύσεις: 1188
- Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 13, 2023 12:42 pm
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Αγαπημένος παίκτης: Gary Payton
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
- βήματα εκτός φάσης
- Reactions: 1786
- Δημοσιεύσεις: 795
- Εγγραφή: Σάβ Μαρ 16, 2024 10:39 pm
- Αγαπημένη ομάδα: Askatuak
- Προειδοποιήσεις:
1
Κι ο κόσμος χαβαλέ κάνει... τα περισσότερα σχόλια γίνονται για να περνάει ευχάριστα η ώρα. Αν υπογράψει στην ομάδα του ο παίκτης μένουν και οι προσδοκίες για τα πράματα και θάματα που θα δει μέσα στην ερχόμενη σεζόν (αυτό ισχύει και για τον Στρόμπερι), αν δεν υπογράψει, από δω παν κι άλλοι...georbap έγραψε: ↑Τετ Ιούλ 16, 2025 10:17 amΒρε μακάρι να υπογράψει να τελειώνουμε.
Το μόνο αρνητικό σε περίπτωση που υπογράψει στην Χάποελ για κάνα 6αρι εκατομμύρια, είναι το γεγονός ότι γράφαμε τσάμπα τόσο καιρό και ο παλίκαρος απλά ανέβαζε το κασέ του σπάζοντας πλάκα με όλη την Ευρώπη.
Θα προτιμούσα να πάει ας πούμε Φενέρ, Εφες κλπ. και να μας έμενε η γλυκιά πίκρα που δεν τα καταφέραμε.
Ξανά λέω , αν όντως έκλεισε στους Ισραηλινούς είναι να γελάνε μαζί μας.(τον κόσμο εννοώ)

2
2

- SteveNashidis
- Reactions: 3532
- Δημοσιεύσεις: 8867
- Εγγραφή: Τρί Σεπ 21, 2010 2:36 am
- Τοποθεσία: Arizona
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας
- Προειδοποιήσεις:
0
1
1

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions


- τουλουμπα
- Reactions: 5012
- Δημοσιεύσεις: 9258
- Εγγραφή: Σάβ Μαρ 21, 2020 10:50 am
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
3
το σχεδιο ειναι οπως το δικο μας για τον σεντερSteveNashidis έγραψε: ↑Τετ Ιούλ 16, 2025 10:40 amΠοιο είναι το plan b;;
Αν δίναμε 4 για Μισιτς μπορούμε να φέρουμε με 4 κάτι καλό από Αμερική στον άσο.
Αν βέβαια το σχέδιο λέει ότι εφόσον χάσαμε τον Μισιτς θα φέρουμε κάτι φτηνό γιατί δεν αξίζει η επένδυση σε Αμερικανο τότε έρχονται άρθρα δείτε τον Έβανς όπως δεν τον έχετε ξαναδεί....
τα 4 δινονται μονο για συγκεκριμενους παιχτες
1
1

-
- Reactions: 1468
- Δημοσιεύσεις: 1912
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 06, 2022 9:26 am
- Προειδοποιήσεις:
0
Λοιπον επιτελους μου απαντησε ο δικος μου. Η προταση για το κλειστο τριετες που ακουγοταν στην πιατσα ισχυει τελικα οποτε το μονο προβλημανπου υπηρχε με τη Χαποελ καμφθηκε. Δυστυχωχ για εμας ο Κρεσπο τους εχει τους διαμηνυσει οτι θα υπογραψει μεχρι το τελος της εβδομαδας. Φυσικα η αλλη πηγη επιμενει οτι ειναι κοντα σε εμας. Εγω αρχιζω και τον ξεχναω παντως
3
2
1


-
- Reactions: 122
- Δημοσιεύσεις: 253
- Εγγραφή: Δευ Μάιος 26, 2025 10:47 am
- Τοποθεσία: Αθηνα
- Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Καθε χρονο το ιδιο γινεται. Δεν τα δινουν σε ολους. Υπαρχουν πλευμεικερ με ευρωπαϊκη νοοτροπια στην Αμερικη; ΔυσκολοSteveNashidis έγραψε: ↑Τετ Ιούλ 16, 2025 10:40 amΠοιο είναι το plan b;;
Αν δίναμε 4 για Μισιτς μπορούμε να φέρουμε με 4 κάτι καλό από Αμερική στον άσο.
Αν βέβαια το σχέδιο λέει ότι εφόσον χάσαμε τον Μισιτς θα φέρουμε κάτι φτηνό γιατί δεν αξίζει η επένδυση σε Αμερικανο τότε έρχονται άρθρα δείτε τον Έβανς όπως δεν τον έχετε ξαναδεί....
1
1
