Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2026-2027
Συντονιστής: Captains
- big_lebowski

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν αντιλέγω στον συλλογισμό σου, αναρωτιέμαι ομως πόσο ισχυρό είναι όντως το κίνητρο στην πράξη για μη Αμερικανούς παίκτες.Christofis έγραψε: ↑Τρί Ιουν 30, 2026 8:08 pmΣκεψου οτι αυριο θα εχω ασθενη απο την Αγγλια που θα ερθει να του βγαλω ενα καρκινακι στο προσωπο(Αγγλο ετσι) που προτιμησε να πληρωσει αεροπορικο εισητηριο, ξενοδοχειο απο το να χειρουργηθει στον ιδιωτικο τομεα στην Αγγλια.Conan1982 έγραψε: ↑Τρί Ιουν 30, 2026 7:47 pm
Μια διευκρίνιση όμως, τα 200.000 χονδρικά ήδη τα έχει κερδίσει, έχει επίσης ήδη την ασφάλεια γι' αυτόν, αν η Αμερική είναι εκτός σχεδίων στο βαθμό που μπορεί να το προβλέψει κάποιος, το συμβόλαιο στην Ευρώπη αρκετά μεγαλύτερο, ε, βολεύεσαι με την εθνική ασφάλεια υγείας της χώρας σου και με ένα ιδιωτικό πλάνο υγείας premium που αν εξαιρέσεις ΗΠΑ και Καναδά θα σε καλύψει με λογικό κόστος (για έναν εκατομμυριούχο) ως τα γεράματα και των παιδιών σου. Άλλη αξία έχει για τον Ντόρσεϊ και τον Ναν, άλλη για τον Μπογκντάνοβιτς τώρα ή τον Σπανούλη παλιότερα. (αν υπήρχε τότε)
Η σημασια ειναι οτι αν το παιδι σου εμφανισει κατι σπανιο τοτε ξερεις οτι μπορεις να του προσφερεις την καλυτερη λυση. Ευτυχως ή δυστυχως η Ιατρικη σε Αμερικη, Καναδα και Ιαπωνια ειναι σε αλλο επιπεδο και στο λεει καποιος που εχει δουλεψει σε ενα απο τα τοπ 10 Νοσοκομεια του Κοσμου με βαση τα rankings την τελευταια δεκαετια. Εκει οι τιμες εχουν ξεφυγει. Ενα λιφτινγκ που θα πληρωσεις στην Ευρωπη 10-15κ στην Αμερικη μπορει να στοιχισει ευκολα 10 φορες περισσοτερο.
Την ασφαλεια υγειας της Αμερικης την εχεις για το σπανιο. Γενικα εγω θα προτιμουσα να εχω 110 εκατομμυρια και την ασφαλεια υγειας για ολη την οικογενεια στην Αμερικη παρα 115 ή 120.
Φυσικα δεν περιμενω να εχουν οι παντες την ιδια αποψη με εμενα ετσι
-
Christofis

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν ξερω τι λεει ο Αδωνης. Εγω Ιδιωτης ειμαι δεν εχω καμια μα καμια σχεση μαζι τουτουλουμπα έγραψε: ↑Τρί Ιουν 30, 2026 8:11 pmαρα καλα λεει ο αδωνις οτι ερχονται απτην ευρωπη να νοσηλευτουν στην ελλαδαChristofis έγραψε: ↑Τρί Ιουν 30, 2026 8:08 pm
Σκεψου οτι αυριο θα εχω ασθενη απο την Αγγλια που θα ερθει να του βγαλω ενα καρκινακι στο προσωπο(Αγγλο ετσι) που προτιμησε να πληρωσει αεροπορικο εισητηριο, ξενοδοχειο απο το να χειρουργηθει στον ιδιωτικο τομεα στην Αγγλια.
![]()
-
Christofis

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
Νομιζω το εχει πει ο @SbioTech πολυ καλα πριν. Δεν ειναι οτι η διαφορα θα ειναι τοσο σημαντικη. Δηλαδη θεωρω πως 3-4 εκ. θα τα βρει στο ΝΒΑ δηλαδη 2 καθαρα. Ε στην Ευρωπη να βρει 4,5 (να παρει πανω απο τον Ναν?). Ε για 2,5 εκατομμυρια σε καριερα 100 εγω θα επαιρνα την περιθαλψη. Αυτο λεω. Τωρα ενταξει εκεινος μπορει να μην το βλεπει ετσι.Conan1982 έγραψε: ↑Τρί Ιουν 30, 2026 8:31 pmΔεν αντιλέγω στον συλλογισμό σου, αναρωτιέμαι ομως πόσο ισχυρό είναι όντως το κίνητρο στην πράξη για μη Αμερικανούς παίκτες.Christofis έγραψε: ↑Τρί Ιουν 30, 2026 8:08 pm
Σκεψου οτι αυριο θα εχω ασθενη απο την Αγγλια που θα ερθει να του βγαλω ενα καρκινακι στο προσωπο(Αγγλο ετσι) που προτιμησε να πληρωσει αεροπορικο εισητηριο, ξενοδοχειο απο το να χειρουργηθει στον ιδιωτικο τομεα στην Αγγλια.
Η σημασια ειναι οτι αν το παιδι σου εμφανισει κατι σπανιο τοτε ξερεις οτι μπορεις να του προσφερεις την καλυτερη λυση. Ευτυχως ή δυστυχως η Ιατρικη σε Αμερικη, Καναδα και Ιαπωνια ειναι σε αλλο επιπεδο και στο λεει καποιος που εχει δουλεψει σε ενα απο τα τοπ 10 Νοσοκομεια του Κοσμου με βαση τα rankings την τελευταια δεκαετια. Εκει οι τιμες εχουν ξεφυγει. Ενα λιφτινγκ που θα πληρωσεις στην Ευρωπη 10-15κ στην Αμερικη μπορει να στοιχισει ευκολα 10 φορες περισσοτερο.
Την ασφαλεια υγειας της Αμερικης την εχεις για το σπανιο. Γενικα εγω θα προτιμουσα να εχω 110 εκατομμυρια και την ασφαλεια υγειας για ολη την οικογενεια στην Αμερικη παρα 115 ή 120.
Φυσικα δεν περιμενω να εχουν οι παντες την ιδια αποψη με εμενα ετσι
- τουλουμπα

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
βλεπω μια απαξιωση προς τον υπουργο σου?Christofis έγραψε: ↑Τρί Ιουν 30, 2026 8:31 pmΔεν ξερω τι λεει ο Αδωνης. Εγω Ιδιωτης ειμαι δεν εχω καμια μα καμια σχεση μαζι του

-
Christofis

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
τουλουμπα έγραψε: ↑Τρί Ιουν 30, 2026 8:39 pmβλεπω μια απαξιωση προς τον υπουργο σου?Christofis έγραψε: ↑Τρί Ιουν 30, 2026 8:31 pm
Δεν ξερω τι λεει ο Αδωνης. Εγω Ιδιωτης ειμαι δεν εχω καμια μα καμια σχεση μαζι του
![]()
- yawn.brigade

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Αυτός τικάρει όλα τα κουτάκια πλην της Ευρωπαϊκής εμπειρίας αλλά δε μπορείς να τα έχεις όλα.SbioTech έγραψε: ↑Τρί Ιουν 30, 2026 8:27 pmΑκολουθώντας πάντως την τίμια πρακτική της nba free agency με την οποία γεμίσανε τετραψήφιο αριθμό σελίδων πέρυσι, να πω οτι με 2.5-3Μ λογικά φέρνεις Τάιους Τζόουνς και έχεις τον καλύτερο floor general στη λίγκα... αφου λεφτα υπάρχουν
Περιμένω αμοιβή σκάουτινγκ!!!
Το πρόβλημα είναι ότι κάτι τέτοιοι συνήθως θέλουν να περιμένεις μέχρι Οκτώβρη.
Ότι έχεις αναφέρει είναι ακριβώς έτσι και επιπλέον προσθέτω ότι ο Bogi δεν είναι παντρεμένος και δεν έχει παιδιά για να τον απασχολεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη της οικογένειας του,όπως και τα δίδακτρα από τα πανεπιστήμια.Οποτε πραγματικά δε βρίσκω το λόγο να μην αποδεχτεί την πρόταση του DOG(αν πραγματικά ισχύει).Conan1982 έγραψε: ↑Τρί Ιουν 30, 2026 7:47 pmΜια διευκρίνιση όμως, τα 200.000 χονδρικά ήδη τα έχει κερδίσει, έχει επίσης ήδη την ασφάλεια γι' αυτόν, αν η Αμερική είναι εκτός σχεδίων στο βαθμό που μπορεί να το προβλέψει κάποιος, το συμβόλαιο στην Ευρώπη αρκετά μεγαλύτερο, ε, βολεύεσαι με την εθνική ασφάλεια υγείας της χώρας σου και με ένα ιδιωτικό πλάνο υγείας premium που αν εξαιρέσεις ΗΠΑ και Καναδά θα σε καλύψει με λογικό κόστος (για έναν εκατομμυριούχο) ως τα γεράματα και των παιδιών σου. Άλλη αξία έχει για τον Ντόρσεϊ και τον Ναν, άλλη για τον Μπογκντάνοβιτς τώρα ή τον Σπανούλη παλιότερα. (αν υπήρχε τότε)SbioTech έγραψε: ↑Τρί Ιουν 30, 2026 7:40 pm
Φιλε Τουλουμπα ξεχνα το πόσα έχει βγάλει. Όσα και να έχει βγάλει έλα στη θεση του. Σου λένε αν μείνεις 1 χρονο ακόμα και πληρωθεις σαν βασιλιάς με 6-7-17Μ σε μια ωραία Αμερικανικη πόλη, μαζί με τα λεφτουδακια σου, θα κερδίσεις premium ασφάλιση for life για εσένα και την οικογένειά σου, + σύνταξη εφ ορου ζωής 220.000$ ετησιως. Δεν θα καθόσουν να ρημαδοδουλεψεις έστω μερικούς μήνες ακομα;
Τούλου και Στέλιο και γιατί να μην κάνουμε κίνηση για τον Μαρσελίνιο Χουέρτας
που ειναι μόνο 43 ετών και κάνει παπάδες?
https://www.sdna.gr/mpasket/1444329_ast ... n-tenerifi
https://www.sdna.gr/mpasket/1444329_ast ... n-tenerifi
- big_lebowski

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Γιατί το κάνουμε σαν τους Αμερικάνους και θεωρούμε ότι η Ευρωλίγκα είναι το κέντρο του κόσμου;MOZZARTDR έγραψε: ↑Τρί Ιουν 30, 2026 11:49 pmΟποτε πραγματικά δε βρίσκω το λόγο να μην αποδεχτεί την πρόταση του DOG(αν πραγματικά ισχύει).Conan1982 έγραψε: ↑Τρί Ιουν 30, 2026 7:47 pm
Μια διευκρίνιση όμως, τα 200.000 χονδρικά ήδη τα έχει κερδίσει, έχει επίσης ήδη την ασφάλεια γι' αυτόν, αν η Αμερική είναι εκτός σχεδίων στο βαθμό που μπορεί να το προβλέψει κάποιος, το συμβόλαιο στην Ευρώπη αρκετά μεγαλύτερο, ε, βολεύεσαι με την εθνική ασφάλεια υγείας της χώρας σου και με ένα ιδιωτικό πλάνο υγείας premium που αν εξαιρέσεις ΗΠΑ και Καναδά θα σε καλύψει με λογικό κόστος (για έναν εκατομμυριούχο) ως τα γεράματα και των παιδιών σου. Άλλη αξία έχει για τον Ντόρσεϊ και τον Ναν, άλλη για τον Μπογκντάνοβιτς τώρα ή τον Σπανούλη παλιότερα. (αν υπήρχε τότε)
Θέλω να πω δεν είναι λόγος για να μείνει εκεί το να προσπαθήσει να πάρει και ένα δαχτυλίδι NBA για παράδειγμα, ειδικά αν ισχύει ότι θα έχει πρόταση να το κάνει παίζοντας συμπαίκτης με τον φίλο του τον Γιόκιτς;
Ευρωλίγκα έχει κερδίσει και δεν είναι καν ότι θα μιλάγαμε για το στορυ που επιλέγουν αρκετοί αθλητές να κλείσουν τη καριέρα τους στην ομάδα που ξεκίνησαν.
Με τόσα που έχει βγάλει ούτε τα 2-3-5 εκατομμύρια σε βάθος 2-3ετιας νομίζω πως είναι καθοριστικός παράγοντας ούτε η ασφάλεια και η σύνταξη.
Αλλά από τη στιγμή που μιλάμε για έναν άνθρωπο που είναι 9 χρόνια στις ΗΠΑ, που στην Ευρώπη έχει ήδη αποδείξει τα πάντα και που δεν έχει κάποιον οικογενειακό λόγο να τον πιέζει να γυρίσει, αν έχει πρόταση για έναν ρόλο των 15 λεπτών σε contender εκει δε βλέπω ιδιαίτερο λόγο να μας προτιμήσει.
Και ιστορικά είναι αρκετά λίγες οι περιπτώσεις παικτών που ενώ στο NBA ήθελαν να τους κρατήσουν αυτοί προτίμησαν να φύγουν.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο