Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Pani7.0

junior
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Αύγ 14, 2026 7:50 pm

O Εντζάι δεν είναι απλά ένας αθληταράς που την πιάνει απ το κοτσάνι. Έχει και αμυντικό ένστικτο και μπασκετικό IQ για να αμυνθεί στις περιστροφές. Δυνητικά είναι για defensive player of the year, όχι απλά ένας hustler.

Το μόνο θέμα του αμυντικά είναι ότι θα δυσκολευτεί με center επειδή ειναι 92 κιλά.

Επιθετικά πάλι, προφανώς μόνο καρφώνει. Δλδ είναι non factor και το θέμα είναι να μην καταστεί επιζήμιος.

Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics

Παρ Αύγ 14, 2026 7:53 pm

basilis_.kts έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 6:34 pm

πιστευω σθεναρα πως σε αυτους που ειναι συμφωνοι με την μεταγραφη θα ηταν συμφωνοι ειτε ερχοταν ο κι,ο μπλοσομγκειμ,ο σενγκελια,ο φουφουτος οποτε δεν εχει καποιο νοημα να γινεται διαλογος
Κανείς από αυτούς που αναφέρεις δεν θα ερχόταν α) με τόσα λίγα λεφτά, β) για το δεκάλεπτο που αφήνει ο Σάσα.
Ότι είναι καλύτεροι παίκτες δεν το συζητάμε. Αλλά δεν θα έρχονταν. Μόνο αν έπαιρναν παραπάνω χρόνο (και λεφτά, βέβαια). Προτιμώ έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα, που περιμένουμε την τελική μεγάλη μεταγραφή (που θα γίνει).

AlexD

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Παρ Αύγ 14, 2026 7:56 pm

Ακριβώς αυτό που λέει ο Pani. Καρφώματα και σκριν θα δίνει μπροστά ενώ κινείται και καλά χωρίς την μπάλα οπότε θα απασχολεί την άμυνα περισσότερο από όσο φαίνεται σε πρώτη ματιά. Δεν αποκλείεται να λειτουργήσει μπροστά, ειδικά αν πάρουμε έναν σουτερά που τσακίζει κόκκαλα. Έτσι θα μπορείς να τον βάλεις με Ταϊρίκ και Μοντέρο/Φουρνιέ/σουτέρ ή ακόμα και Μάκινταιρ/Μοντέρο ή Φουρνιέ/σουτέρ ή Φουρνιέ

Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

a1greece
Reactions:

Παρ Αύγ 14, 2026 8:00 pm

kein έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 6:59 pm
kite26 έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 6:49 pm

Πες τα Χρυσόστομε! Αν απλώς είχε ένα αξιοπρεπές σουτ το δεύτερο τεσσάρι, τώρα δε θα συζητούσαμε. Είναι όλα όσα είπες.
Μόνο οι πράσινοι φίλοι βλέπαμε ότι ο Πιτερς είχε υποτιμηθεί ως παίχτης και η προσφορά του επίσης. Ο τύπος ήταν και ιδιαίτερα συμπαθής και επαγγελματίας με τα όλα του. Η φυγή του, όπως ήρθε είναι μεγάλη πατάτα...
Ο ίδιος ήθελε να φύγει, δεν τον έδιωξε (ευθέως) κανείς. Εκτός αν θεωρήσουμε ότι το να μην του δώσουν περισσότερο χρόνο σε βάρος του Σάσα ήταν έμμεσο διώξιμο. Σε αυτό συμφωνώ. Και πολλές φορές έχω γράψει ότι ο Σάσα πρέπει να κατέβει.

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Αύγ 14, 2026 8:07 pm

Ρε παιδιά ο Εντιαγε δεν είναι Αντετοκούμπο να τον αφήνουν ελεύθερο και να βρίσκει τρόπο να βάζει καλάθια, πέρα από κανενα τρανζισιον και κανένα αλει ουπ δεν έχει άλλο τρόπο να σκοράρει. Το μόνο που μπορεί να προσφέρει σε κάποιο βαθμό είναι άμυνα και ριμπάουντ.
Τώρα μπορεί να μας φαίνεται ότι οκ μόνο αυτό θέλουμε αλλά μέσα στο παιχνίδι θα βριζουμε.
Και έχουμε ήδη τον Γουόρντ που συνολικά είναι και πολύ καλύτερος παίκτης απ τον σενεγαλεζο.
Θέλουμε παίκτη με σουτ να παίζει και στο 3 και στο 4, ο Εντιαγε μόνο για συμπληρωματικός.
Εδώ το Ντουμπάι πχ έχει πετρουσεφ μπλονσογκειμ σεγκελια και μεις βεζενκοφ Εντιαγε; too much

Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

a1greece
Reactions:

Παρ Αύγ 14, 2026 8:18 pm

ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟΝ !!! Δεν θα μείνουμε σε καμιά περίπτωση έτσι. Τα καλύτερα έρχονται.

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Παρ Αύγ 14, 2026 8:47 pm

άσχετο, οι Βετάκης, Τσίμπος και Στεφάνου θα έχουν δική τους εκπομπή ή θα βγαίνουν στα παράθυρα άλλης; και αν ισχύει το πρώτο έχουν βγει λεπτομέρειες, αν θα είναι εβδομαδιαία ή πιο συχνά κτλ;

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Twitter: Δεν έχω τέτοιο μάνα μου
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Η καλύτερη της Ελλάδας
Mood:
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Αύγ 14, 2026 9:09 pm

Knoxville έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 7:34 pm
kein έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 7:18 pm

Συμφωνώ αλλα αμυντικά έχει καλυτερη αντιληψη, στροφαρει σε σχέση με τα αδέρφια
Δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο η Βιλερμπάν απο πλευράς ταλέντου για να πω θα κάτσω να την δω... οπότε τα τελευταία χρόνια τον έχω δει 5-6 φορές το πολύ και αυτές στα παιχνίδια που έπαιξαν με εμάς και εσάς.

Δεν μου φάνηκε αλεπού των παρκέ να σου πω την αλήθεια, εάν τον έχεις δει περισσότερο το δέχομαι!
Αλεπού των παρκέ δεν είδα να είναι, αλλά από τους αντετοκουμπο είναι κλάση ανώτερος.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Mood:

Παρ Αύγ 14, 2026 9:14 pm

Καρβουνιάρης έγραψε:
kein έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 6:59 pm

Μόνο οι πράσινοι φίλοι βλέπαμε ότι ο Πιτερς είχε υποτιμηθεί ως παίχτης και η προσφορά του επίσης. Ο τύπος ήταν και ιδιαίτερα συμπαθής και επαγγελματίας με τα όλα του. Η φυγή του, όπως ήρθε είναι μεγάλη πατάτα...
Ο ίδιος ήθελε να φύγει, δεν τον έδιωξε (ευθέως) κανείς. Εκτός αν θεωρήσουμε ότι το να μην του δώσουν περισσότερο χρόνο σε βάρος του Σάσα ήταν έμμεσο διώξιμο. Σε αυτό συμφωνώ. Και πολλές φορές έχω γράψει ότι ο Σάσα πρέπει να κατέβει.
Τον έδιωξαν εμμέσως, καθότι ο χρόνος του ήταν αφύσικα μικρός για την προσφορά του. Υπήρχαν πολλά ματς μέσα στη σεζόν που θα μπορούσε ο Σασα να πάρει λιγότερο χρόνο συμμετοχής και να βρει ρυθμό και ο Πίτερς. Όταν έμεινε 1-1,5 μήνα εκτός ο Σασα αν θυμάσαι ήταν τον καιρό που είχε φάει πολύ πάγκο ο Πιτερς και του βγήκε ντεφορμάρισμα όταν κλήθηκε να βοηθήσει. Γενικά θα μπορούσε να βρεθεί μια φόρμουλα.

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Παρ Αύγ 14, 2026 9:19 pm

kein έγραψε:
Καρβουνιάρης έγραψε:

Τον έδιωξαν εμμέσως, καθότι ο χρόνος του ήταν αφύσικα μικρός για την προσφορά του. Υπήρχαν πολλά ματς μέσα στη σεζόν που θα μπορούσε ο Σασα να πάρει λιγότερο χρόνο συμμετοχής και να βρει ρυθμό και ο Πίτερς. Όταν έμεινε 1-1,5 μήνα εκτός ο Σασα αν θυμάσαι ήταν τον καιρό που είχε φάει πολύ πάγκο ο Πιτερς και του βγήκε ντεφορμάρισμα όταν κλήθηκε να βοηθήσει. Γενικά θα μπορούσε να βρεθεί μια φόρμουλα.
Ισχύει μεν αλλά είναι μερικοί παίκτες που καλώς ή κακώς τόσο θα παίζουν πάντα.

Όπως και σε εμάς ακόμα και με Ζοτς, ακόμα και αν ο Μπαντιό πετάει φωτιές ο Ναν αντε να πέσει από 30 λεπτά μέσο όρο επί Αταμάν στα 27-28. Και δε νομίζω ότι θα δούμε παιχνίδι που ο Ναν θα παίξει κάτω από 20 λεπτά χωρίς να έχει θέμα τραυματισμού ή φάουλ όσο κακός και να είναι σε εκείνο το παιχνίδι.

Κάπως έτσι και ο Βεζένκοφ.

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Παρ Αύγ 14, 2026 9:23 pm

kein έγραψε:
Καρβουνιάρης έγραψε:

ενώ δεν έχεις άδικο σε αυτά που λες ο Πίτερς νομίζω υπήρξε θύμα της μοίρας όσων παίζουν πίσω από MVP. όλοι το έχουμε σκεφτεί ότι θα έπρεπε να παίζει περισσότερο ο Πίτερς όταν ο Σάσα δεν είναι καλός. από την άλλη σπάνια το βλέπουμε να συμβαίνει σε όλες τις ομάδες και σε όλα τα αθλήματα. είναι κάτι που έχουν "κερδίσει" κατά κάποιο τρόπο οι MVPs, το να παίζουν ακόμη κι αν δεν είναι καλοί και αυτό γιατί οι προπονητές συνήθως ελπίζουν να πάρουν το μεγάλο σουτ, να βάλουν το δύσκολο καλάθι και κυρίως γιατί δε τους θέλουν δυσαρεστημένους.

και με το Φουρνιέ το έχουμε δει να συμβαίνει και με το Ναν και με το Σλούκα κοκ

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Mood:

Παρ Αύγ 14, 2026 9:24 pm

pan24 έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 9:19 pm
kein έγραψε:

Ισχύει μεν αλλά είναι μερικοί παίκτες που καλώς ή κακώς τόσο θα παίζουν πάντα.

Όπως και σε εμάς ακόμα και με Ζοτς, ακόμα και αν ο Μπαντιό πετάει φωτιές ο Ναν αντε να πέσει από 30 λεπτά μέσο όρο επί Αταμάν στα 27-28. Και δε νομίζω ότι θα δούμε παιχνίδι που ο Ναν θα παίξει κάτω από 20 λεπτά χωρίς να έχει θέμα τραυματισμού ή φάουλ όσο κακός και να είναι σε εκείνο το παιχνίδι.

Κάπως έτσι και ο Βεζένκοφ.
Δεν διαφωνώ αλλα μπαρτζώκας δεν έκοψε ουτε το 5 λεπτο αυτο απο τον Σασα που θακρατούσε τον Πιτερς σε φόρμα και ενδιαφέρον. Δεν έδωσε ούτε χρόνο στον Πιτερσ σε ευκολα ματς για να ξεκουρασει τον Σασα. Και παρότι το σμολ μπολ με πιτερς στο 5 οσες φορες (λιγες) χρειάστηκε, τα πηγε από σχετικά καλα εώς αρκετά καλα. Νομιζω ότι ειχε δικαίως παραπονα για τον ρόλο του.

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Παρ Αύγ 14, 2026 9:28 pm

δικαίως είχε παράπονα γιατί είναι παίκτης ανώτερου επιπέδου από αυτό που ήταν στον Ολυμπιακό. δεν ήταν (και είναι) παίκτης για να παίζει τα ρεπό του Σάσα και γι' αυτό έφυγε. απλά δε νομίζω ότι με άλλο προπονητή θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παρ Αύγ 14, 2026 9:32 pm

coach blue έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 7:10 pm

Στο τρια ομως χρειαζεται παικτης . Βασικος .
Ο οποιος ανεξαρτητα απο το γιουσατζ θα πρεπει σε οφ μπολ καταστασεις να συνιστα απειλη απο το τριποντο .

Εναν κανααν στο τρια θελει η ομαδα .
Κοιταω λιγο τους ελευθερους παλι

Ο Μακντερμοτ ειναι τετοιος αλλα ειναι 35 και δεν παιζει αμυνα

Ο Μπρους Μπραουν ειναι ολα τα λεφτα .Δυσκολο να ρθει ομως

Γουοτφορντ δεν ξερω αν κολλαει πια γιατι δεν πολυσουταρει 3π και ειναι πιο πολυ 4

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Παρ Αύγ 14, 2026 9:41 pm

γενικότερα στην υπόθεση Πίτερς όπως και σε αυτή του Πετρούσεφ όλοι έχουν τα δίκια τους. και οι παίκτες και η ομάδα και ο προπονητής. (ας μη μιλήσουμε για το πώς διαχειρίστηκε ο Πετρούσεφ την κατάσταση, δεν έχει σημασία για το πόιντ μου)

ήρθε ο Βεζένκοφ και ο Πίτερς από βασικός έγινε (πολύ) δεύτερος και ο Πετρούσεφ τρίτος ενώ και οι δύο υπέγραψαν συμβόλαια με διαφορετική προοπτική. δε μπορείς να τους κατηγορήσεις για το ξενέρωμα.

από την άλλη πόσοι από εμάς θα ήμασταν ευχαριστημένοι με τους Πίτερς - Πετρούσεφ χαρούμενους και το Βεζένκοφ στον Παναθηναϊκό; εικάζω κανένας.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”